Scoren met Spitsmeiden, Perestrooikaas en PSD2

Scoren met Spitsmeiden, Perestrooikaas en PSD2

Ik heb je aandacht. En dat is de bedoeling als je het over het belang van naamgeving wilt hebben. Laat ik beginnen met de naam Spitsmeiden. Ik hoorde afgelopen week op BNR dat we de files in Nederland kunnen oplossen met innovatief prijsbeleid. Het ging over het project U-Smile van VU Amsterdam. ‘U-Smile’ staat voor Urban Smart Measures And Incentives For Quality Of Life Enhancement. Ben je er nog?


Lees meer over: Scoren met Spitsmeiden, Perestrooikaas en PSD2.

Beste ASR, kunnen we vrienden worden?

Beste ASR, kunnen we vrienden worden?

Ook professionele organisaties hebben vrienden nodig, om gehoord, gezien, gewaardeerd en gesteund te worden. Wil je als bedrijf volgers, dan moet je socialer worden. Wil je fans, dan zinniger. Voor vrienden moet je menselijk zijn. Daarom: iedere twee weken een persoonlijke brief aan een bedrijf of instantie, om hun marketing en non-verbale communicatie te spiegelen aan sociaal en menselijk gedrag. Deze keer de vraag aan ASR: kunnen we vrienden worden?


Lees meer over: Beste ASR, kunnen we vrienden worden?.

Beste MediaMarkt, kunnen we vrienden worden?

Beste MediaMarkt, kunnen we vrienden worden?

Merkstrateeg Diederick Janssens heeft een missie: ook professionele organisaties hebben vrienden nodig, om gehoord, gezien, gewaardeerd en gesteund te worden. Wil je volgers als bedrijf, dan moeten je socialer worden. Wil je fans, dan zinniger. Voor vrienden moet je menselijk zijn. Daarom schrijft hij wekelijks een persoonlijke brief aan een bedrijf of instantie, om hun marketing en non-verbale communicatie te spiegelen aan sociaal en menselijk gedrag. De vraag aan elke organisatie: kunnen we vrienden worden?


Lees meer over: Beste MediaMarkt, kunnen we vrienden worden?.

Schreeuwt MediaMarkt zich naar verandering?

Schreeuwt MediaMarkt zich naar verandering?

‘Altijd op zoek naar de WOW voor jou!’ Dat is wat de MediaMarkt in zijn nieuwe merkpositionering poneerde afgelopen week. Zij gaan stoppen met schreeuwen. Sterker nog, ze veranderen van een schreeuw- naar een luisterorganisatie. Van een product- naar klantgerichte organisatie, zo kunnen we lezen in het enthousiasmerende persbericht. Tsja. Dat is natuurlijk niet al te onderscheidend. Op het eerste gezicht. Betekent dit dan ook dat het afgelopen is met de BTW-dagen? De palletaanbiedingen? En alle andere acties waarbij hordes traffic binnenharken belangrijker lijkt dan het servicen van klanten?


Lees meer over: Schreeuwt MediaMarkt zich naar verandering?.

Algoritmes stimuleren saaie campagnes

Algoritmes stimuleren saaie campagnes

Digitale technologie en ik hebben een soort haat-liefdeverhouding. Aan de ene kant word ik als een kind zo blij van de kansen die digital biedt en van lekker onder de motorkap kijken om de data en technologieën te doorgronden. Maar aan de andere kant maakt deze technologie me ook vaak recalcitrant; vooral als het je beperkingen oplegt om tot een idee te komen. En dat zal steeds vaker gebeuren, omdat data, algoritmes of programmatic een (te) grote rol krijgen in het sturen van campagnes. 


Lees meer over: Algoritmes stimuleren saaie campagnes.

Page generated in 0.857 seconds. Stats plugin by www.blog.ca