In 2022 met de Titanic naar New York

De snelste manier om in New York te komen zal het niet worden, maar een ervaring wordt het zeker. Althans, als het aan het Australische scheepvaartbedrijf Blue Star Line ligt. Zij zijn namelijk bezig met een replica van de Titanic. Daar zijn ze al eventjes mee aan de gang, in 2012, precies 100 jaar nadat de Titanic zonk, werd het idee geïntroduceerd onder de noemer ‘The ship where dreams come true’. Maar dit ging niet over een nacht ijs (ha ha). In 2022 (kan ook 2024 zijn) moet het schip ter water gaan en vanaf Dubai via Southhampton naar New York varen. Daarna zal het ook andere routes – over de hele wereld – gaan varen.

Het realiseren van het schip is een zeer kostbare onderneming, de vertraging in de bouw heeft dan ook onder andere te maken met het niet rond krijgen van de financiering. Toch lijkt het erop dat het nu gaat lukken. De interesse van het publiek is zo groot, dat de verwachting is dat de kosten zullen worden terugverdiend. Zo zijn er al mensen geweest die een miljoen dollar hebben geboden voor een tochtje.

​Dit moet je eten bij stress

Stress op je werk? Geen probleem! Er zijn namelijk voedingsmiddelen die je helpen ontspannen, zodat stress niet de overhand krijgt en je steeds goed gefocust kunt blijven.

Groene bladgroenten

Grijp je tijdens de lunch naar een snelle hap als je stress hebt? Neem liever een salade met groene bladgroenten, zoals spinazie. Deze groenten bevatten veel foliumzuur, dat je lichaam helpt om dopamine aan te maken. Daardoor blijf je kalm, ook als de deadline van je project nadert.

Kalkoen

Nog zo’n voedingsmiddel dat je helpt om kalm te blijven als het druk is op je werk. Kalkoen bevat namelijk tryptofaan, dat een kalmerend effect heeft. Kalkoen is trouwens niet het enige voedingsmiddel met deze werking. Ook deze etenswaren bevatten tryptofaan:

 • vis
 • tempeh
 • linzen
 • haver
 • bonen
 • eieren
 • noten en zaden
 • asperges (lees er meer over in dit artikel)

Yoghurt

Een schaaltje yoghurt is een goed idee als je stress hebt op je werk. De probiotica hierin hebben namelijk een kalmerend effect op hersengebieden die te maken hebben met emoties, waaronder stress. Daardoor voel jij je rustiger en meer ontspannen.

Havermout

Wellicht weet je dat je bloeddruk kan stijgen als je gestrest bent. Hetzelfde effect kan stress hebben op je suikerspiegel. Daardoor kun je je eerder vermoeid en geïrriteerd voelen. Niet echt handig als je kalm en gefocust wil blijven.

Om pieken in je suikerspiegel te voorkomen, laat je brood en andere snelle koolhydraten het beste staan. Deze laten je suikerspiegel namelijk nog verder stijgen. Om toch gezonde koolhydraten binnen te krijgen, kies je het beste voor langzame koolhydraten, zoals havermout. Deze hebben namelijk niet zo’n groot effect op je suikerspiegel.

Pistachenootjes

Merk je dat de stress na een drukke werkdag nog in je lijf zit? Neem dan pistachenootjes als gezonde snack. Niet alleen heeft het openen van de nootjes een kalmerend effect. De nootjes zelf bevatten stofjes die je hartslag en bloeddruk omlaag brengen.

Zo helpen pistachenootjes om je na het werk beter te ontspannen. Ook een warme douche, een warm bad en een lekkere massage zijn ideaal om tot rust te komen na een stressvolle dag.

Cashewnoten

Ben je gek op cashewnoten? Dat komt goed uit! Deze gezonde noten zijn rijk aan zink. Veel mensen krijgen ongemerkt te weinig binnen van dit mineraal. Als je stress hebt, heeft je lichaam er bovendien meer van nodig.

Een zinktekort kan zich uiten in concentratieproblemen en irritatie. Dat wil je natuurlijk voorkomen op je werk. Heb je hier toch last van, dan is het tijd om de voorraad aan te vullen met een lekker handje cashews. Om te voorkomen dat je ongezonde transvetten binnenkrijgt, eet je deze noten het beste rauw.

Zaden

Lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten hebben één ding gemeen. Ze zijn allemaal rijk aan magnesium. Dit mineraal helpt om je emoties te reguleren en dat is wel fijn als je gestrest bent.

Magnesium zorgt ervoor dat je minder snel geïrriteerd bent, zodat je ook met die lastige collega kunt samenwerken. Yoghurt, noten, vis en groene bladgroenten zijn overigens ook goede bronnen van magnesium.

Donkere chocola

Ga jij snaaien als je gestrest bent? Kies dan voor donkere chocola. Deze heerlijke treat bevat stofjes die de hoeveelheid stresshormonen in je lijf verminderen. Ook je bloeddruk zou dalen door het eten van chocola met minstens 70 procent cacao.

Bovendien geeft chocola je een bijna euforisch gevoel. Laat die deadline maar komen! O ja, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een hele reep achter elkaar naar binnen werkt…

Wilde zalm

Heb je stress, voeg dan wat vaker zalm toe aan je salade of eet een portie wilde zalm bij je avondeten. De omega 3-vetzuren in deze vis verminderen namelijk gevoelens van irritatie en onrust, zodat jij je beter kunt ontspannen.

Dit artikel is geschreven door Annemiek van Puur Figuur.

Nike support omstreden atlete Caster Semenya

Dat Nike wars is van regels en graag statements maakt met omstreden atleten is bekend. Van de gouden spikes van Michael Johnson tijdens de Olympische Spelen in 1996 (Nike was geen hoofdsponsor en mocht daarom geen reclame maken met de Olympische Spelen, maar de gouden spikes en de gouden race van Johnson zorgden ervoor dat iedereen het alsnog over Nike had) tot de indrukwekkende video van Colin Kaepernick, de American Footballspeler die niet wilde knielen tijdens het volkslied en daarom ontslagen werd bij zijn club in de NFL.

763

Een marathon in 1.59? Zo gaat Kipchoge het halen

Het was gisteren precies twee jaar geleden dat drie door Nike-gesponsorde atleten een poging deden de magische twee-uur-grens (Breaking2) op de marathon te doorbreken. Op het circuit van Monza (relatief vlak en met weinig bochten) liepen zij op super-schoenen (De VaporFly 4% Elite), met hazen (top-marathonlopers) op een constant tempo (ruim 21 kilometer per uur) achter een Tesla aan. Al vrij snel vielen twee van de drie atleten af. De laatste atleet hield echter het tempo tot vlak voor het einde vol en kwam slechts 26 seconden ‘te laat’ over de finish. Eliud Kipchoge – tot dan toe vooral bekend als de winnaar van de marathon tijdens de Olympische Spelen in Rio – kwam in 2.00:25 over de finish en vestigde zijn naam als marathonkoning.

Eliud-Kipchoge-will-attempt-to-break-the-two-hour-barrier

Nieuwe Timberland schoen bestaat voor 50% uit gerecyclede petflessen

Het merk Timberland lanceert deze week een nieuwe lijn, genaamd ReBOTL. Een aparte naam, die ook hoort bij een aparte schoen. Want de schoenen in deze nieuwe lijn bestaan namelijk voor 50% uit gerecyclede petflessen. Hetgeen wil zeggen dat ieder paar is gemaakt van het equivalent van 6 tot 10 plastic flessen. Dat verschil zit hem natuurlijk in de maat. Maatje 39 is nogal een verschil naast een maat 47.

Gebruik plastic flessen neemt toe

Wereldwijd groeit het gebruik van plastic flessen, ondanks de vele campagnes, nog altijd. Hetgeen resulteert in nog grotere hoeveelheden afval.

Timberland zet zich al een geruime tijd in voor het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. De lancering van ReBOTL is dan ook een belangrijke stap in verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Timberland zal in de toekomst doorgaan met het gebruik van dit materiaal.

310 miljoen plastic flessen

Inmiddels heeft deze stap al bijgedragen aan het recyclen van 310 miljoen plastic flessen in de productie van schoenen. Daarnaast is Timberland ook enorm trots dat ze al meer dan 10 miljoen bomen hebben geplant wereldwijd. Hiermee lopen 2 jaar vooruit op het door hun zelf gestelde doel.

Timberland ReBOTL

Een combinatie van lichtgewicht en een gerecycleerde knit technologie met een buitenzool gemaakt van gerecycled plastic flesjes. Deze collectie bestaat uit 5 silhouetten, inclusief heren Oxford en sneakers. En voor dames is de flyroam sneaker verkrijgbaar. De collectie is pre direct verkrijgbaar in de winkel en online.

​Under Armour opent nieuw EMEA hoofdkantoor in Amsterdam

Na de grootse opening van het Under Armour Brand House in de Kalverstraat Amsterdam in 2017, opent het sportmerk nu zijn nieuwe EMEA hoofdkantoor in het iconische Citroën Gebouw bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

In het hoofdkantoor werken meer dan 200 honderd werknemers over verschillende afdelingen zoals sales, marketing, supply chain, human resources, finance en IT en het gebouw huist meerdere state-of-the-art showrooms voor media en retail partners.

Founder Under Armour

De opening werd in Amsterdam werd bijgewoond door UA oprichter en CEO Kevin Plank, UA President Patrik Frisk, EMEA VP en Managing Director Massimo Baratto en atleten Yusra Mardini en James Haskell.

Zwemster Mardini deelde haar persoonlijke en zeer inspirerende verhaal over haar reis van vluchteling naar Olympisch atlete op het podium met alle aanwezigen. Ook Haskell nam plaats op het podium en vertelde over zijn rigoreuze trainingmethodes, waarna hij achter de draaitafels het feest startte.

ua-1
v.l.n.r. Yusra Mardini, Kevin Plank en James Haskell op het dak van het UA kantoor.

​Een refurbished smartphone aanschaffen? Dit moet je allemaal weten!

Hoe je het ook went of keert: de smartphones van tegenwoordig zijn duur. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een refurbished smartphone aan te schaffen: dit betekent letterlijk een ‘gerenoveerde’ telefoon en is een goedkoop alternatief wanneer je op zoek bent naar een nieuw toestel. Bij deze ‘opgeknapte’ telefoons is er onderling een groot verschil op het gebied van kwaliteit. Zo kun je een vrijwel nieuwe smartphone op de kop tikken, die bij de eerste aankoop vrijwel meteen is teruggestuurd. Maar ook is het mogelijk om een toestel te krijgen dat jarenlang intensief is gebruikt. Wat alle refurbished smartphones gemeen hebben, is dat ze grondig worden nagekeken en dat defecte onderdelen worden vervangen. Hierna worden ze getest en als refurbished doorverkocht.

Tips voor de aanschaf

Wanneer je van plan bent om een refurbished iPhone of smartphone aan te schaffen, is het verstandig om in ieder geval op de volgende dingen te letten:

 • Weet waar je naar op zoek bent. Veel aanbieders maken gebruik van een beoordelingssysteem van A tot C: A staat hierbij voor een toestel dat er zo goed als nieuw uitziet en nog niet zo oud was bij inlevering. Bij categorie B kunnen er wat kleine krasjes en/of gebruikerssporen te zien zijn. Bij categorie C is het toestel intensief gebruikt, wat ook te zien zal zijn aan de telefoon. Deze categorie heeft de goedkoopste toestellen.
 • Zoek aanbieders op met veel positieve recensies.
 • Let op het Keurmerk Refurbished. Eerder al schreven we een artikel over dit nieuwe keurmerk dat sinds kort door aanbieders Leapp, Renewd en Forza Refurbished gebruikt wordt om de kwaliteit van refurbished toestellen te waarborgen.
 • Lees de voorwaarden goed door en koop alleen ergens waar een garantieperiode van toepassing is. Refurbished telefoons hebben vaak niet zo’n lange garantie als nieuwe telefoons, maar minimaal 90 dagen is redelijk.

Je hebt een refurbished smartphone: hoe verder?

Wanneer je eenmaal je (semi)nieuwe telefoon aangeschaft hebt, is het verstandig verschillende mobiele providers te gaan vergelijken. Combineer je refurbished smartphone bijvoorbeeld met een voordelig Sim-only abonnement. Je betaalt dan niet meer voor een toestel, alleen voor de kosten die je maandelijks verbruikt. Ben je op zoek naar een iPhone in combinatie met een abonnement? Zorg dan dat je iPhone abonnementen vergelijkt en zo de slimste deal sluit.

Nederland nog altijd de Nike Air Max hoofdstad van de wereld

De Air Max van Nike is nog altijd onverminderd populair in de gehele wereld. En Nederland blijkt de allergrootste Air Max Fan. Meer dan een derde van alle Nederlanders heeft namelijk wel een paar van deze legendarische sneakers in zijn of haar bezit.

Nike Air Max Day

Vandaag met Nike Air Max Day vieren we dan ook de geboorte van de eerste Nike Air Max sneaker op 26 maart 1987, de Nike Air Max 1 werd op deze dag gelanceerd. Opvallend is dat nergens ter wereld deze sneaker zo populair is als bij ons in Nederland. Al jaren is Nederland dé Nike Air Max hoofdstad van de wereld, ook dit jaar is Nederland weer de grootste Nike Air Max liefhebber. Zo blijkt onderzoek van beslist.nl.

Nederland op 1

Nederland staat al jaren stipt op nummer 1, nergens is de Air Max zó populair. Nederland wordt gevolgd door Denemarken, Servië, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. De Verenigde Staten, thuisland van de Air Max, moet het doen met een plaats ver buiten de top 10. Hier is namelijk de Air Jordan verreweg het meest populair.

Binnen Nederland blijken er wel flinke grote regionale verschillen in populariteit. In de Randstad en Flevoland zoekt men online vooral naar de “Nike Air Max 270”. In Drenthe is men het meest geïnteresseerd in de “Air Max 95”, terwijl men in Gelderland en Groningen vasthoudt aan de iconische “Air Max 1”.

3 succesvolle apps binnen de fitnessindustrie

Ondanks dat je online gemakkelijk (gratis) fitness oefeningen kunt vinden, zijn fitness apps ontzettend populair. Daarmee kun je doelen stellen, monitoren en uiteindelijk veel meer resultaat boeken. Naar verwachting zullen steeds meer bedrijven in de fitnessindustrie eigen apps introduceren.

Ook de grootste merken hebben eigen applicaties uitgebracht om sportliefhebbers het beste te bieden. Het biedt hen een extra afzetkanaal voor eigen producten. In dit artikel kijken we naar succesvolle apps. Hoe zijn deze apps populair geworden?

Nike+ Training Club

Al decennialang staat Nike vaak vooraan om nieuwe strategieën te gebruiken om hun brand awareness zo goed mogelijk te benutten. Met de Nike+ Training Club app pakken zij een belangrijke strategie aan: zorgen dat het merk iedere dag zichtbaar is op het apparaat dat het meest op een dag gebruikt wordt. Televisiereclames zijn duur, maar een app button met het bedrijfslogo dat op een smartphone staat wordt voor een schijntje tientallen keren per dag bekeken.

In de Nike+ Training Club vinden gebruikers honderden verschillende trainingsschema’s en tips die helpen om het maximale uit zichzelf te halen. Deze trainingsschema’s worden onder andere door professionele atleten samengesteld, wat de kwaliteit van de schema’s een extra boost geeft. Daarbij is het voor Nike een ideaal middel om gebruikersgegevens te scoren van miljoenen smartphonegebruikers. Deze gegevens worden dan ook weer gebruikt om hun eigen producten te promoten.

MyFitnessPal

Dit was vooral op de iPhone al direct een gigantische hit. Via MyFitnessPal kun je zeer eenvoudig bijhouden wat jij aan voeding binnenkrijgt. Je voert de maaltijd in en krijgt exact te zien hoeveel calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten je hebt genuttigd. Dit is niet alleen per maaltijd handig, maar ook per dag. Zo weten gebruikers of zij voldoende voeding eten om hun doel te bereiken.

Gebruikers geven hun eigen doel aan, zoals gewichtsverlies of juist gewichtstoename. Op basis van het activiteitsniveau berekent de app de voedingswaarde die elke dag genuttigd moet worden. Via de app kunnen gebruikers hun eigen boodschappen scannen, aangeven hoeveel gram/deciliter zijn hebben genuttigd en maaltijden opslaan. Vervolgens berekent MyFitnessPal exact of het dagelijkse doel wordt bereikt, zodat de doelen op lange termijn ook behaald worden.

MyFitnessPal schoot al snel omhoog in de rankings van de App Store. Na enkele jaren is de applicatie overgenomen door een van de grootste merken in de fitnessindustrie: Under Armour. En dat gaf het bedrijf in één keer een gigantische afzetmarkt van miljoenen gebruikers.

Pear

Enthousiaste sportschoolgangers worden na verloop van tijd moe van hun trainingsschema. Bovendien bereik je op lange termijn een plafond waardoor de spiergroei niet op hetzelfde niveau doorgaat. Pear heeft de ideale oplossing. Door de trainingsschema’s die speciaal ontworpen zijn voor allerlei fases van het sporten, krijgen gebruikers een beter trainingsschema voorgesteld. Dit helpt een diverse routine aan te brengen in de oefeningen die zij uitvoeren.

Pear biedt voornamelijk workouts van professionele atleten en personal trainers aan. Dit waarborgt de kwaliteit van de workouts. De core van deze app is de personal training. Je kunt als gebruiker een personal trainer inhuren via de app, die speciaal voor jou een trainingsschema opstelt. Dit is niet verplicht, want met de aangeboden workouts kom je zelf al een heel eind, maar toch kiezen tienduizenden gebruikers ervoor om deze persoonlijke begeleiding in te zetten om het maximale uit zichzelf te halen.

Welke drank drink je bij welk eten als je het lekker wilt houden?

Het is alweer bijna december. Dé feestmaand van het jaar waar veel lekker eten en drinken bij hoort. Bij speciale gelegenheden wil je natuurlijk ook bijzondere drank serveren die je onder andere bij specialisten als Drankdozijn kunt krijgen. Wij vertellen je welke dranken goed passen bij de decembermaand. Inclusief tips om deze te combineren met eten.

Bubbels om mee te proosten

Niet alleen tijdens de jaarwisseling past het goed om champagne te drinken. Als je trouwens benieuwd bent waarom dat zo is gekomen staat dat hier mooi uitgelegd. Er zijn ook genoeg andere momenten die heel geschikt zijn om een fles te ontkurken. Verras je visite de komende weken eens met mousserende wijn of champagne als ze binnenkomen of drink het als aperitief voor het eten. Wist je trouwens dat oliebollen en champagne niet altijd de beste combinatie zijn? De zuren in je mooie glas bubbels gaan niet goed samen met vette happen. Probeer die combinatie dus te vermijden.

Iedere gang een andere wijn

Weet je al welke gerechten je gaat serveren? Denk dan ook alvast na over welke wijn bij iedere gang past. En heb je zelf niet zoveel verstand van wijn? Dan is Google hierbij je beste vriend! Eet je rood vlees of wild als hoofdgerecht? Daarbij past een stevige rode wijn heel goed, zoals een Argentijnse malbec. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om te vinden wat bij wat past, bijvoorbeeld Rudy’s overzicht dat je bijna bij elke combinatie weet te helpen. Zo zijn er nog veel meer hulpvaardige koks en levensgenieters die je de perfecte wijn laten kiezen bij wat je kookt.

celebrate-celebration-cheers-1268558

Nederlandse vakantieparken kijken uit naar de zomer van 2019

De winter staat voor de deur, maar heel Nederland kijkt terug op een mooie periode. We mogen zeker niet klagen na die heerlijke lange zomer, waarbij we meer dan 100 dagen temperaturen van boven de 20 graden hebben gehad. En dit jaar ook best veel boven de 30 graden. Heel Nederland is dan in rep in roer door de hitte in ons normaal altijd zo koude kikkerlandje. Het maakt iets bij ons los, alsof we met zijn allen niet weten wat we moeten op zulke warme dagen. Ons natuurlijke ritme is verstoord. We zoeken naar manieren om met de hitte om te gaan. Maar van dat warme weer heeft heel Nederland profijt van gehad. Met dit soort temperaturen hoef je niet af te reizen naar Frankrijk of elders in Zuid-Europa, maar kan je ook prima in eigen land op vakantie.

Aan strand was he drukker dan ooit, en ook op het gebied van recreatie hebben de verschillende ondernemers een van de beste seizoenen ooit gedraaid. De verwachting is dan ook dat het de komende zomer nog veel beter gaat worden voor Nederland. We vertrouwen erop dat het dan weer net zo lekker wordt als afgelopen zomer en dan is een vakantie in eigen land heel goed vol te houden. En mooi weer in Nederland zorgt natuurlijk ook voor meer toerisme.

Meer toeristen

Door een combinatie van het heerlijke weer en door slimme marketing weten ook steeds meer toeristen ons land te vinden. En dan hebben we het niet alleen over onze zuider- en ooster-buren aan de Zeeuwse kust of de grote hoeveelheden toeristen van veel verder weg in Amsterdam. Ook de andere gebieden zoals de Wadden, Friese meren en de Flevolandse randmeren zijn steeds meer in trek.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat dit voor een flinke toename heeft gezorgd op het gebied van toeristische bestedingen in de Nederland . Er zijn meer overnachtingen geboekt, en dus zijn er ook meer activiteiten gedaan. Van de Efteling en de Beekse Bergen naar het bezoeken van Volendam en Giethoorn .

Vakantieparken

Of lekker een weekje in een vakantiepark naar keuze waarbij je van alle gemakken bent voorzien. Die hebben ook maximaal kunnen profiteren van die heerlijke zomer.

Daar was het drukker dan ooit, maar dat komt niet alleen door het goede weer. We mogen toch wel stellen de vakantieparken in Nederland allemaal erg goed verzorgd zijn. Deze parken spelen zelf ook steeds meer in op de behoefte van de moderne vakantieganger. Luxer, duurzamer én nog meer in contact met de natuur en omgeving.

Landal GreenParks investeert

Zo gaat bijvoorbeeld Landal GreenParks de komende jaren een slordige 300 miljoen euro besteden aan enkele nieuwe vakantieparken (Kaatsheuvel en Volendam ) en een deel hiervan steken in het uitbreiden en verbeteren van de al bestaande locaties. Om nog beter te kunnen voorzien in de toenemende behoefte van toeristen en Nederlanders voor het verblijf op dit soort parken.

Parkvakanties, dé vakantieparken expert van Nederland, beaamt dit: “Landal GreenParks speelt met de constante vernieuwingen op haar vakantieparken goed in op de wensen van haar gasten. De Landal parken blijven zo aantrekkelijk voor zowel Nederlandse als buitenlandse vakantiegangers. Het duurzaamheidsbeleid van Landal is bovendien zeer uitgesproken. Het duurzame karakter en de vele investeringen hierin zullen de komende jaren nog zéker zijn vruchten afwerpen voor Landal.

De verwachting is dat we de komende jaren vaker dit soort zomers zullen gaan krijgen, en dus zullen steeds meer Nederlanders er voor kiezen om in eigen land te blijven, en steeds meer toeristen hier ook een lekker zonnige vakantie gaan vieren.

Deze slimme medaille​ toont je persoonlijke hardloopverhaal

Nationale-Nederlanden lanceert in samenwerking met TDE en Triple Double sportmarketing de eerste slimme medaille. Deze medaille toont met foto’s en individuele statistieken het persoonlijke hardloopverhaal van iedere deelnemer aan hardloopevenementen. Deze NN Running Story kan door de lopers zelf verder worden gepersonaliseerd en eenvoudig via social media worden gedeeld. Deelnemers aan de NN Zevenheuvelenloop hebben op 18 november de primeur.

Smart Medal

De Smart Medal is een echte medaille, voorzien van een chip. Deelnemers aan een hardloopevenement scannen de chip op de medaille met de gratis Smart Medal-app op hun smartphone. De loper ziet vervolgens aan de hand van foto’s en individuele statistieken zijn persoonlijke Running Story, met een fraaie terugblik op het hardloopevenement en de geleverde prestatie.

NN - Smart Medal
De Smart Medal

BALR. werkt voor het tweede jaar op rij samen met (RED)

Voor het tweede jaar op rij presenteert het luxe lifestyle merk BALR. een fantastische samenwerking met (RED). Het merk heeft een unieke capsule collectie ontworpen die te koop is via ondermeer de webshop, in-stores en via amazon.com/RED. Iedere aankoop van deze Red capsule collectie brengt de wereld weer een stap dichterbij een generatie zonder aids.

BALR. (RED) Capsule collectie

De collectie bestaat uit kleding, sneakers en verschillende travel-items. De (BALR.)RED Club Hoodie en T-Shirt worden gekenmerkt door het rode club logo en iconische fit. Naast een hoodie en T-shirt kun je kiezen uit twee paar sneakers: een rode en witte uitvoering van de populaire EE Premium Sock Sneakers V2. De (BALR.)RED Capsule Collection wordt gecompleteerd door een rode U-Series Backpack, Duffle Bag en Waist Pack. Alle items in de collectie zijn direct herkenbaar door de unieke (RED)-kleur en het BALR. logo. De collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar via BALR.com, de Flagship Stores in Amsterdam en Utrecht, RED.org en amazon.com/RED. Prijzen variëren tussen de €50 en €175.

BALR_Red_Lifestyle

Weet jij een eetverslaving te herkennen?

Ten opzichte van vroeger (in de oertijd) is het nu enorm makkelijk om aan eten te komen. We lopen naar de supermarkt, laden ons winkelkarretje in met voedsel en rekenen af. In de prehistorie was het pure noodzaak om alles wat je in handen kon krijgen direct te consumeren.

Tegenwoordig zijn veel producten bewerkt met zout, suiker en ongezonde vetten. Het kan onder andere hierdoor voor velen lastig zijn om vaak gezond te eten. Steeds meer mensen kampen hierdoor met gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die juist zo min mogelijk eten binnen willen krijgen. Je bent dan vaak continue bezig met eten en gewicht.

Ook kan het voorkomen dat je vaak een plotselinge eetbui krijgt omdat je vol wil zitten, om dit er vervolgens weer zo snel mogelijk uit te krijgen door middel van braken.

Het is lastig om een eetverslaving te herkennen. Ze zitten vaak vol tegenstrijdigheden. Een obsessie met eten kan heel ongezond zijn en een grote impact hebben op het dagelijks leven. Lees hier meer over wat een eetverslaving is en welke soorten eetverslavingen er zijn.

Oorzaken van eetverslaafd zijn

Te obsessief bezig zijn met eten kan grote gevolgen hebben in je leven. Sommigen gaan eten doordat ze gestrest of emotioneel zijn en troost zoeken in het consumeren van voedsel.

Een andere veelvoorkomende reden is dat mensen het eten erg lekker vinden. Bij iedere hap van een snack komt er een dopamine reactie vrij in de hersenen. Eten wordt dus gebruikt als een soort beloning. Je hebt steeds meer en meer nodig om dat plezierige gevoel te ervaren.

Gevolgen van eetproblemen

Eetverslaafd zijn is een psychische aandoening die je beperkt in je dagelijks leven. Je voelt hierbij constant de drang om meer voedsel in te nemen dan nodig is voor je lichaam. Je bent zeer afhankelijk van eten. Mensen die eetverslaafd zijn eten vaak de gehele dag door. Het liefst is dit koolhydraatrijk voedsel waarbij veel suiker, zout of vet erin is verwerkt. De hoeveelheid energie is veel groter dan het verbruik hiervan. Vandaar dat er bijvoorbeeld obesitas (vetzucht) ontstaat. Eetverslaafd zijn is dus een serieus en groot probleem.

Kenmerken eetverslaving

Zie hieronder een aantal kenmerken van iemand die een eetprobleem of eetstoornis hebben.

1. Blijf je dooreten als je vol zit?
2. Grijp je naar eten zodra je verdrietig, teleurgesteld of gestrest bent?
3. Heeft overgewicht je leven wel eens beïnvloed?
4. Eet je vaak meer dan je eigenlijk wilde?
5. Heb je ooit eten verstopt zodat anderen niet wisten dat je het had?
6. Eet je veel calorierijk voedsel?
7. Bevat het voedsel veel suiker, vet of zout?
8. Heb je je ooit zorgen gemaakt over hoe je eruitziet?
9. Heb je ooit na het eten overgegeven, overmatig gesport of bepaalde medicijnen geslikt?
10. Heb je ooit schaamte gevoeld over de hoeveelheid die je eet?
11. Heb je vaker speciale programma’s gevolgd om je gewicht naar beneden te brengen?
12. Ben je bang dat je te dik wordt?

Herken jij jezelf in meer dan vijf van deze punten? Weet je niet zeker of je een eetstoornis of eetprobleem hebt? Of vind je een behandeling niet nodig, maar wil je wel hulp of advies?

Je hoeft niet alleen tegen je eetprobleem te vechten. Een behandeling van een eetstoornis, eetprobleem of eetverslaving helpt je bij het terugkrijgen van je zelfcontrole, het verkrijgen van gezond eetgedrag en het vergroten van je zelfvertrouwen. Laat een deskundige je adviseren.

Page generated in 0,966 seconds. Stats plugin by www.blog.ca