Nofollow-links voor SEO: de feiten en fabels

Nofollow-links voor SEO: de feiten en fabels

Sinds jaar en dag is iedere SEO-er bekend met het begrip nofollow. Dit had een meerwaarde voor Google, omdat het zo wist of het een link moest volgen of niet. Alhoewel niet 100 procent bewezen, weet de zoekmachine tegenwoordig wel beter en kan het zelf dondersgoed hoofdzaak van bijzaak onderscheiden. Wat is eigenlijk de huidige stand van zaken op het gebied van follow- en nofollow-links? Wat moet je nou wel doen? En wat juist niet?


Lees meer over: Nofollow-links voor SEO: de feiten en fabels.

De nieuwe iconen in Google-zoekresultaten: zo doe je het goed

De nieuwe iconen in Google-zoekresultaten: zo doe je het goed

Google heeft recent een nieuw ontwerp van de mobiele zoekresultaten wereldwijd uitgerold. De twee meest opvallende verschillen zijn dat de betaalde resultaten nu nog moeilijker te onderscheiden zijn van organische zoekresultaten, en dat de organische resultaten nu een icoon tonen naast de website-url.


Lees meer over: De nieuwe iconen in Google-zoekresultaten: zo doe je het goed.

Zo werken Broad Match-zoekwoorden in Google Ads

Zo werken Broad Match-zoekwoorden in Google Ads

Broad Match-zoekwoorden (breed zoeken) in zoekmachine-optimalisatie heeft voor- en nadelen. Aan de ene kant is dit een handig matchtype om snel veel zoekverkeer binnen te halen, aan de andere kant heb je weinig controle over de zoekwoorden waarop je wordt vertoond. Toch is het heel handig bij het ontwikkelen van accounts, met name voor het opdoen van inspiratie en het herkennen van trends in de markt.


Lees meer over: Zo werken Broad Match-zoekwoorden in Google Ads.

How to: SEO A/B-testen

How to: SEO A/B-testen

Het begrip A/B-testen is vooral bekend van testen met het doel om de conversieratio van websites te verhogen. Ook binnen de advertisingkanalen wordt getest met onder andere advertentieteksten en visuele uitingen. SEO A/B-testen komt nog weinig ter sprake, maar is een zeer interessante ontwikkeling in de markt. Je kunt namelijk de ROI van een aanpassing voorspellen door te testen en zo meer urgentie creëren rondom SEO-implementaties. Hoe werkt het, wat zijn de voordelen en welke tools helpen je erbij?


Lees meer over: How to: SEO A/B-testen.

Verbeter je kwaliteitsscore en verlaag je kosten met Google Ads scripts

Verbeter je kwaliteitsscore en verlaag je kosten met Google Ads scripts

Wanneer je adverteert in het zoeknetwerk van Google, krijg je hoe dan ook te maken met het fenomeen kwaliteitsscore. Deze score wordt bepaald door Google en zegt iets over de kwaliteit van je advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina’s. Advertenties van hogere kwaliteit leiden tot lagere kosten en een hogere advertentiepositie. In deze blog behandelen we een aantal scripts die jou gaan helpen bij het analyseren en verbeteren van de kwaliteitsscore van je Google Ads-account.

 


Lees meer over: Verbeter je kwaliteitsscore en verlaag je kosten met Google Ads scripts.

Optimaliseer je website voor lokaal zoeken

Optimaliseer je website voor lokaal zoeken

We weten ondertussen dat we iets moeten doen met SEO en maken het onderdeel van onze onlinemarketingstrategie. In het MKB valt er echter nog een wereld te winnen. Daar komen we geregeld websites tegen die nog niet zo goed ingericht zijn op SEO. Google speelt daar in zijn strategie op in heeft een aantal tools en richtlijnen ter beschikking gesteld waarmee de MKB’er, de lokale ondernemer, een hogere positie in Google kan scoren. Dit artikel neemt je mee in de ins & outs van lokale SEO.


Lees meer over: Optimaliseer je website voor lokaal zoeken.

De 12 beste SEO-tools die je zou moeten gebruiken

De 12 beste SEO-tools die je zou moeten gebruiken

SEO wordt een stuk makkelijker en efficiënter met de juiste tools. Het algoritme van Google werkt in bepaalde opzichten vele malen sneller dan het menselijk brein. Om de zoekmachine beter te begrijpen, en een hoop tijd te besparen, bieden de juiste tools je de helpende hand om beter te scoren.

Overal worden tools aangeraden, maar het complete SEO-proces is nog nooit uiteengezet aan de hand van tools. En laat dit nou juist zijn wat ik hieronder heb getracht te doen. Per onderdeel heb ik mijn top 3 gehanteerde tools neergezet: wat kan je ermee en wat levert het op?


Lees meer over: De 12 beste SEO-tools die je zou moeten gebruiken.

Zo publiceer je content direct in zoekresultaten met Google Posts

Zo publiceer je content direct in zoekresultaten met Google Posts

Google Posts is een nieuwe functie van Google die bedrijven in staat stelt om content direct in de zoekresultaten van Google te publiceren. Na een introductie in de Verenigde Staten waarbij de Amerikaanse presidentskandidaten de functie mochten testen, is Google Posts nu inzetbaar voor alle organisaties met een Google Mijn Bedrijf-account. Google geeft gebruikers zo de mogelijkheid om artikelen, acties, evenementen et cetera aan de rechterkant van de zoekmachine te publiceren en de eigen organisatie op deze manier te promoten. 


Lees meer over: Zo publiceer je content direct in zoekresultaten met Google Posts.

Google maakt de kwaliteitsscore inzichtelijk

Google maakt de kwaliteitsscore inzichtelijk

Google heeft per 15 mei 2017 een aantal verbeteringen aangebracht in het rapporteren van de kwaliteitsscore in AdWords. De kwaliteitsscore geeft een indicatie van de kwaliteit van jouw zoekwoorden, advertenties en landingspagina’s. Deze update van Google zorgt voor meer transparantie, waardoor je meer en sneller inzicht krijgt in de kwaliteitsscore en tijd en kosten kan besparen.


Lees meer over: Google maakt de kwaliteitsscore inzichtelijk.

Page generated in 1.114 seconds. Stats plugin by www.blog.ca