Resultaten SAP licht verbeterd

De bedrijfsactiviteit van ERP-specialist SAP is in de loop van het tweede kwartaal geleidelijk verbeterd, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde voorlopige cijfers.

De omzet uit cloudactiviteiten is met 21 procent gestegen. De omzet uit softwarelicenties is weliswaar nog steeds onder het normale niveau, maar heeft zich meer dan verwacht hersteld met een daling van 18 procent. De totale omzet steeg met 2 procent.

De bedrijfswinst steeg met 55 procent naar 1,28 miljard euro. De operationele winstmarge verbetert met 6,5 procentpunten tot 19 procent.

De resultaten zijn overigens wel bereikt met besparingen op personeel, reiskosten, facilitaire kosten en fysieke evenementen.

Het concern verwacht nog steeds een jaaromzet van tussen 27,8 en 28,5 miljard euro bij constante wisselkoersen. De bedrijfswinst komt naar verwachting uit tussen 8,1 en 8,7 miljard euro bij stabiele wisselkoersen.

Medewerkers als marketingmiddel

Geen marketingmiddel is sterker dan het geloof van de medewerkers in de producten en diensten die het bedrijf aanbiedt. De mensen binnen de organisatie zijn dan ook het meest krachtige reclamemiddel dat je als organisatie bezit. 

De kunst is echter om deze manier van marketing te benaderen met de visie van zelfsturing en vooral geen content robots van je medewerkers te maken want zodra je het gaat dicteren en als verlengstuk van je marketing gaat zien sla je de plank als organisatie mis.

Unieke kennis

Medewerkers zijn de nieuwe marketing. Niet als levende billboards, maar vanuit hun eigen unieke kennis, intrinsieke motivatie en persoonlijkheid. 

Tijdens grote events in Social Marketing van afgelopen jaar werd dat wederom duidelijk: Alles draait om persoonlijke inzichten en connectie met de doelgroep. De grootste marketingwaarde ligt daarbij in de ervaringen en kennis die de mensen binnen je bedrijf verspreiden. Wanneer de content van de medewerkers binnen de organisatie aansluiten op de belevingswereld van de doelgroep creëer je interactie en vertrouwen. Social media algoritmes draaien op deze interactie. 

“People don’t trust brands, people trust other people” 

Mening van anderen

Mensen geloven de reclame-uitingen van bedrijven allang niet meer. Daarentegen gaat 70% van de mensen wel af op de mening van andere mensen en laat maar liefs 83% zich beïnvloeden door hun kennissenkring op social media, terwijl slechts 33% een bedrijf vertrouwt. Daarom vindt je op elke webshop, bestel’ of boekingssite de recensies van andere mensen. 

Als organisatie heb je dan eigenlijk ook veel liever dat een post wordt gedeeld door een medewerker dan via de bedrijfspagina. Het bereik van 135 ambassadeurs is namelijk groter dan een bedrijfspagina met één miljoen volgers. 

Content die wordt gedeeld vanuit de medewerkers heeft 561% meer bereik en wordt 24x zoveel gedeeld. Organisaties met betrokken medewerkers doen het dan ook 202% beter dan bedrijven waarvan de medewerkers niets delen. En wellicht nog belangrijker: dit type marketing wordt ook nog eens 87% beter onthouden. Dat is nogal een verschil

Maak geen ‘doorgeefluiken’ van de medewerkers

De grote kracht van employee advocacy ligt in het persoonlijk maken van content en niet door je medewerkers te zien als veredelde zendmasten. Veel bedrijven creëren nog steeds content om die vervolgens naar de medewerkers te sturen om te delen. Die aanpak werkt in deze tijden niet meer. Authenticiteit is namelijk zeer belangrijk bij het succes. Zodra je medewerkers als een verlengstuk van je marketingmix gaat beschouwen gaat het verkeerd. 

Employee advocacy is het enthousiasmeren, motiveren en activeren van medewerkers om content te delen binnen hun eigen sociale netwerken. Het is een vorm van branding door eigen medewerkers en een belangrijk onderdeel van de sales- en marketingstrategie”

Laat collega’s creëren, niet kopiëren

Door het activeren van medewerkers om ervaringen te delen op sociale kanalen heb je goud in handen. Laat medewerkers een eigen draai geven aan de boodschap die jij als organisatie wilt delen. Dat is tevens een stuk geloofwaardiger dan zomaar wat berichten te delen vanuit een bedrijfspagina. 

Op deze manier worden organisaties wendbaarder, worden beloften aan klanten waargemaakt, kan er snel op de markt gereageerd worden en ontstaat er een win-winsituatie waarin medewerkers optimaal kunnen werken, zich vrij voelen en wellicht belangrijker: de organisatie eerder zijn doelstellingen haalt. Er wordt dan niet alleen aan een sterk merk gewerkt, maar ook aan een sterke organisatie met individuele experts. 

Over de auteur: Jerry van Staveren is business consultant bij JerryvanStaveren.nl.

2C en Clear Channel Nederland nemen 1200 buitenreclamevakken over van Hillenaar Outdoor

Hillenaar Outdoor heeft een koper gevonden voor zijn 1200 buitenreclamevakken. 2C gaat samen met Clear Channel Nederland de exploitatie van deze vakken voor haar rekening nemen. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Hillenaar Outdoor nam onlangs een drastisch besluit om zich volledig te richten op digitale reclamemasten langs snelwegen. Naast de twaalf huidige masten in het portfolio komen er op korte termijn nog eens vier bij. De koersverandering zou door de coronacrisis zijn versneld.

Het bedrijf meldde eerder deze week dat het met meerdere partijen in gesprek was over de verkoop van het traditionele abrinetwerk.

2C onderhoudt voortaan het contact met de gemeenten en Clear Channel doet dat met lokale, nationale en internationale adverteerders.

Met de toevoeging van deze vakken realiseert Clear Channel naar eigen zeggen een verdubbeling van het bereik in de regio’s Rotterdam, Delft en Groningen.

Markt e-learning sterk versnipperd

Bijna drie op de tien Nederlanders hebben in de afgelopen vijf jaar een online opleiding gevolgd. Dat blijkt uit de E-Learning Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.600 Nederlanders.

De LOI heeft veruit de hoogste spontane naamsbekendheid van alle online opleiders in Nederland. De voornaamste concurrenten op dit gebied zijn NCOI (22 procent), NTI (21%) en NHA (14%). Voor LOI en NCOI geldt dat vrouwen en 18- tot 49-jarigen deze opleiders vaker spontaan noemen dan mannen en 50-plussers.

Vele kleine partijen zijn goed voor ongeveer de helft van de gevolgde opleidingen. Van de andere helft hebben LOI (7%), GoodHabitz (5%), NHA (5%), NTI (4%) en NCOI (3%) het grootste aandeel in handen. De buitenlandse partijen Coursera (3%) en Udemy (3%) pakken samen zes procent van de Nederlandse markt.

Quick tips voor verticale video’s op stories & TikTok

Verticale video: we kunnen er inmiddels niet meer omheen. Maar hoe maak je nou een goede verticale video? Hoe kun je bijvoorbeeld je horizontale video bijsnijden naar verticaal formaat? Welke apps zijn handig? En waar moet je rekening mee houden als je verticaal filmt? Verticale video? Gebruik je telefoon Het is natuurlijk erg handig om […]

Vier aanhoudingen na grootschalig onderzoek online oplichting

Na een grootschalig cyberonderzoek naar online oplichting hebben agenten deze week vier Hagenaars aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij 29 oplichtingszaken. Bij huiszoekingen vonden agenten bijna twintigduizend euro aan cash geld.

Uit verschillende meldingen die bij de politie binnenkwamen, bleek dat een persoon via Marktplaats interesse toonde in goederen en vervolgens via een tikkie-link toegang wist te krijgen tot de rekeningen van de verkopende personen. Vanaf deze rekeningen werden daarna producten, zoals telefoons, gekocht bij verschillende webshops.

Het gaat om twee broers van 25 en 18 jaar oud, hun 43-jarige moeder en een 22-jarige vrouw. Zij komen allemaal uit Den Haag en zitten op dit moment nog vast.

LOEY Awards slaat jaar over, financiert corona-onderzoek

De organisatie van de LOEY Awards doet vanwege het coronavirus een pas op plaats en slaat een editie over. In plaats daarvan besluiten achttien internetondernemers achter de organisatie om een Nederlands corona-onderzoek aan het EramusMC te financieren.

Hubert Deitmers, een van de initiatiefnemers van de LOEY Awards, licht toe: “Wij vinden het niet gepast om dit jaar prijzen uit te reiken en met elkaar samen te komen. Voor veel ondernemers is het een erg onzekere en moeilijke periode. Omdat wij van mening zijn dat goed ondernemerschap betekent dat je ook een bijdrage aan de samenleving levert, zetten wij ons samen met onze collega-ondernemers in om dit onderzoek naar het ziektebeeld van COVID-19 te financieren.”

Het gaat daarbij om onderzoek naar de invloed van gebruikte medicatie op het verloop van het ziektebeeld van COVID-19. Het initiatief is een samenwerking van de bij de LOEY Foundation aangesloten internetondernemers. Met de uitkomsten van dit onderzoek kan men voorspellen of bepaalde geneesmiddelen die mensen in de thuissituatie gebruiken een besmetting met coronavirus verergeren of juist een beschermend effect hebben. Het onderzoek vindt in internationaal kader plaats.

De stichting helpt gedurende drie jaar met de financiering van het onderzoek in Rotterdam.

De LOEY Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste gevestigde en startende internetondernemers van dat moment.

Storytel groeit tot 1,3 miljoen abonnees

De app voor luisterboeken Storytel zag het aantal abonnees met 100.000 groeien tot bijna 1,3 miljoen. De bulk daarvan bevindt zich in Scandinavië, maar het bedrijf blijft ondanks de verliezen investeren in expansie daar buiten.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Storytel eerder deze week publiceerde. Daaruit komt naar voren dat de omzet met 6,8 steeg in het tweede kwartaal tot 44,1 miljoen euro. Er lijkt geen grote opwaartse sprong zichtbaar waar andere streamingbedrijven vanwege het coronavirus dat wel deden. Mogelijk heeft dat te maken met het liberale virusbeleid.

De Europese klanten betalen gemiddeld iets meer dan elf euro per maand voor een abonnement op onbeperkte consumptie van luisterboeken.

Storytel verwacht dat er in het huidige kwartaal netto vrijwel geen nieuwe abonnees bij komen. Het bedrijf zal qua omzet ook tegen de 45 miljoen euro blijven hangen.

De winstcijfers over het tweede kwartaal moeten nog verschijnen, maar afgaande op de verdrievoudiging in het vorige kwartaal zullen de Zweden ook in het tweede kwartaal niet in het rood duiken. Enkel de winstmarge buiten Scandinavië is negatief, maar die ontwikkelt zich wel richting break-even.

In Nederland concurreert Storytel met het aanbod luisterboeken van de openbare bibliotheken.

Drie trends in smart security en wat dit betekent voor storage

De traditionele, statische beveiligingscamera is op zijn retour: smart security is de toekomst. Dankzij AI en smart video groeit beveiliging naar realtime video-analyse, met meer inzichten uit beveiligingsvideo’s.

Het vastleggen, verzamelen en analyseren van gegevens met een hogere resolutie door deze always-on-systemen vergt wel een andere kijk op storage en data-infrastructuren. De drietal belangrijkste trends in smart security en het effect op storage op een rij. 

1. AI camera’s & microSD

AI camera’s doen méér dan slechts het vastleggen van beelden: ze matchen patronen en focussen op specifieke zones of bewegingen. De rijke videogegevens kunnen in realtime geanalyseerd worden en leveren veel waardevolle informatie op. Camera’s kunnen nu winkeldiefstal in realtime identificeren en de gewoonten van klanten analyseren. Welke soorten klanten komen bijvoorbeeld een winkel binnen en naar welke gangpaden gaan ze? Deze nieuwe inzichten zijn enorme kansen voor winkeliers om meer winstgevende winkelervaringen te creëren.

Opslag nodig

Om dit te kunnen, hebben smart security camera’s opslag zoals een microSD kaart in het apparaat zelf nodig. 

Ten eerste omdat de camera een stukje buffer opslag nodig heeft voor het vastleggen van gedetailleerde gegevens in high-definition zoals 4K, en straks 8K, om AI-gedreven mogelijkheden zoals patroonherkenning mogelijk te maken. 

De tweede reden voor opslag in de camera is dat dit dient als backup systeem. Slimme beveiligingscamera’s moeten 24/7 opnemen. Als de netwerkverbinding wegvalt, kan er geen video worden vastgelegd. Dit kan een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid. 

Continue werking

Een microSD kaart in de camera garandeert de continue werking ervan. Ook kunnen AI-gedreven softwaretools ontbrekende gegevensstromen ‘patchen’ met de inhoud die op de SD-kaart is vastgelegd. Zo kan de videostream alsnog chronologisch worden bekeken zonder hiaten in de inhoud. MicroSD-kaarten speciaal voor beveiligingscamera’s zijn duurzaam, vochtbestendig en kunnen temperaturen van -25 tot 85 graden Celsius weerstaan. Dankzij een functie voor het bewaken van de kaartstatus geeft de kaart een melding wanneer opslagonderhoud moet plaatsvinden, wat een hoop ellende kan voorkomen.

2. Van standaard IP video naar UHD/4K en 8K

AI-gedreven toepassingen en mogelijkheden, zoals patroonherkenning, zijn afhankelijk van high-definition resoluties zoals 4K, ook wel bekend als Ultra High Definition (UHD). In vergelijking met HD heeft 4K-video veel hogere opslagvereisten. 4K-video heeft bijvoorbeeld vier keer het aantal pixels als HD-video en genereert 5,7x meer bits in vergelijking met 1080 pixel video. Met de ontwikkeling van 8K video zal dat verder toenemen.  

Nieuwe eisen

Deze grotere videobestanden stellen nieuwe eisen aan opslag. Niet alle organisaties zijn zich er echter van bewust dat een camera-upgrade ook betekent dat er rekening gehouden moet worden met storage – en mogelijk een aanpassing van de data-infrastructuur. Ze baseren de benodigde opslagcapaciteit op de standaardresolutie en niet op UHD-kwaliteit. Met als gevolg dat opslagschijven eerder vol raken of zelfs kapot gaan. 

3. Video analytics in slimme steden en fabrieken

Informatietechnologie en het internet der dingen worden steeds meer gebruikt voor beheer en bestuur van slimme steden en slimme fabrieken. Dit omvat ook de inzet van slimme bewaking en video analytics. Moderne gebieden zoals een slimme fabriek vereisen high-definition, 360 graden slimme bewaking die alle activiteiten kan volgen. Naast het voor de hand liggende gebruik van camerabeelden voor beveiliging, kunnen slimme camera’s ook worden ingezet om bijvoorbeeld de efficiëntie van magazijnprocessen of de werking van een productlijn te helpen analyseren.

Live analyse

Deze extra technologische eisen vereisen een grote hoeveelheid data en opslag van deze beelden is natuurlijk van het grootste belang. Filmen is echter niet alleen het continu schrijven van data, in een smart security systeem vindt live analyse plaats, dus wordt van de harde schijf verwacht dat deze 24/7 opneemt en tegelijk leest. Harde schijven die speciaal ontworpen zijn voor de extreem hoge eisen van dag en nacht functionerende beveiligingssystemen met hoge resolutie hebben een andere firmware die beter geschikt is voor video-analyse. Deze enterprise harde schijven bieden meer balans tussen lezen en schrijven tegelijk.

Werkbelastingen

Daarnaast speelt de jaarlijkse werkbelasting – hoeveel leesopdrachten en hoeveel schrijfopdrachten een schijf aankan – van de harde schijf mee. Enterprise harde schijven zijn speciaal gebouwd om bepaalde werkbelastingen aan te kunnen. Deze schijven kunnen een werkbelasting tot 550 TB per jaar aan, waar de maximale werkbelasting voor andere harde schijven zo’n drie keer lager ligt. Als de werkbelasting hoger ligt dan de maximale werkbelasting die een schijf aankan, zal de betrouwbaarheid van de schijf afnemen en de kans op fouten toenemen. 

Toekomst

De traditionele beveiligingscamera is een betrouwbare dienaar geweest, maar smart security heeft de toekomst. De genoemde trends verhogen het belang van beveiligingsmonitoring, wat betekent dat bedrijven ervoor moeten worden dat ze over een ondersteunende gegevensinfrastructuur beschikken om te profiteren van de mogelijkheden van slimme beveiliging en de betrouwbare werking van slimme camera’s te garanderen.

Over de auteur: Barber Brinkman is senior business development manager EMEAi bij Western Digital.

PIM-systeem: artikelbeheer voor je webshop

Het product information management-systeem (PIM-systeem) is al jaren een belangrijk onderdeel van grote B2B-organisaties. Het PIM-systeem wordt gebruikt als aanvulling op ERP-data (enterprise resource planning) of als centrale bron voor productdata. Misschien heb je er zelf ook al eens over nagedacht om met een PIM-systeem te gaan werken. In dit artikel leg ik uit waarvoor […]

PostNL vervangt benzinescooters door elektrische scooters

PostNL is gestart met de vervanging van alle duizend benzinescooters door zo’n 600 professionele elektrische driewielscooters. Deze duurzame 3W e-scooters dragen direct bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de vervoerder.

Uiteindelijk bespaart PostNL hiermee naar eigen zeggen jaarlijks 657 ton CO2, net zoveel als de directe CO2 uitstoot van 82 huishoudens per jaar. En de postbezorgers die erop rijden, kunnen meer post meenemen en bezorgen.

Op het platteland en in buitengebieden bezorgt PostNL de post vanwege de grote afstand met scooters. Behalve duurzamer zijn de nieuwe scooters ook veiliger, doordat ze stabieler zijn. Bovendien zijn ze efficiënter doordat de bezorgers meer post kunnen meenemen.

Onderzoek maakt automatisch debuggen van software stuk sneller

Tukaram Muske, promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft technieken ontwikkeld die het debuggen van software een stuk simpeler moet maken.

Statische code-analyse, waarbij softwareprogramma’s automatisch worden gecontroleerd zonder ze daadwerkelijk te draaien, is een belangrijke techniek om veelvoorkomende (mogelijke) programmeerfouten op te sporen en te rapporteren. Probleem is dat deze tools regelmatig valse alarmmeldingen geven.

Het verminderen van het aantal statische analysemeldingen is een belangrijke uitdaging, waar zowel de academische wereld als de industrie aan werkt. Eén mogelijke oplossing is het negeren van een subset van de meldingen, maar dat is niet ongevaarlijk, omdat je zo kritische fouten kan missen. Muske pakt het probleem van de grote aantallen meldingen daarom anders aan: hij analyseert ze nadat ze zijn gegenereerd, door middel van postprocessing.

Page generated in 2,025 seconds. Stats plugin by www.blog.ca