TMG boekt verlies in eerste vier maanden

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft over de eerste vier maanden van 2017 een omzet gerealiseerd van 127,2 miljoen euro, 7,6 procent minder dan een jaar geleden. De cijfers werden vrijdag hoogst ongebruikelijk nabeurs bekend gemaakt.

De daling wordt voor een groot deel veroorzaakt door de verdere teruggang in print advertentie-inkomsten. Daarnaast is er een nadelig effect van de reorganisatie van de sales- en marketingorganisatie vanaf het begin van 2017 waardoor minder verkopen kunnen worden gerealiseerd.

Het EBITDA-resultaat daalde als gevolg hiervan van van 3,5 miljoen naar min 7,1 miljoen euro.

Over de digitale activiteiten zijn dit keer geen bijzonderheden bekend gemaakt.

De viermaanden-update houdt verband met een aandeelhoudersvergadering komende donderdag. Daar wordt ook gesproken over het aanstaande bod van Mediahuis.

TMG sluit een aantal zeer onrustige maanden af, waarin Mediahuis en Talpa elkaar aftroefden met biedingen. Op 15 juni vindt er op verzoek van Talpa nog een zitting plaats tot het instellen van een enquêteonderzoek naar aanleiding van het tekenen van het fusieprotocol door TMG.

Far Cry 5 is officieel

Het hing al een tijd in de lucht – en deze week zagen we al een serie teasers langskomen – maar vandaag maakte Ubisoft officieel Far Cry 5 bekend. De titel staat voor 27 februari 2018 gepland en speelt zich af in Montana, noordwest-Amerika.

Er zweefden eerst geruchten rond over een mogelijke western titel, maar dat blijkt niet het geval. Far Cry 5 speelt zich af in een moderne setting – iets waar we toch enigszins teleurgesteld over zijn. Jij speelt een hulpsheriff die een religieuze cultleider met ultrarechtse trekjes moet arresteren. Natuurlijk gaat dat verre van gemakkelijk.

Veel details weten we nog niet. Ubisoft toonde geen gameplay beelden. Wel begrepen we dat de gehele game in co-op te spelen is en dat je kan kiezen uit een mannelijke of vrouwelijke hoofdrolspeler. Die laatste optie kregen we sinds Far Cry 2 niet meer. Verder kan je vliegen in sportvliegtuigjes met gatling guns, blijkt uit een van de trailers hieronder.

De DC Daily van 26 mei 2017

In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 26 mei 2017.

Een tropisch warm weekend!

Na een heerlijke week qua temperaturen zal het dit weekend nog een stukje warmer worden. En zijn er zelfs tropische temperaturen van 30 graden of hoger in delen van het zuiden van het land. Morgen is er volop zon, zondag is het broeierig en kan het gaan onweren.

Snelste Jaguar ooit voor op de openbare weg: XE SV Project 8

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) kondigde vandaag de krachtigste, wendbaarste en extreemste high-performance Jaguar ooit aan: de nieuwe XE SV Project 8.

Het prototype van deze 441 kW (600 pk) sterke sportsedan met de prestaties van een supercar rijdt nu zijn eerste testkilometers op de Nordschleife van de Nürburgring.

De auto is verder voorzien van exclusieve camouflage ontworpen door SVO Design. Het indrukwekkende Project 8 prototype in actie zien? Check dan onderstaande video.

Populier twittert over zijn gezondheid

Wageningen University & Research claimt de primeur van de eerste Nederlandse Twitter boom. Een ruim dertig jaar oude populier twittert over hoe hij warme, droge dagen met watertekort ervaart en onder welke omstandigheden hij prima groeit.

De twitterende boom stuurt als @TreeWatchWUR berichten over hoeveel water er door zijn vaten stroomt en hoe hard hij groeit. Watertekort tijdens een periode met hete en droge dagen leidt tot ‘stress’ voor de boom en vertraagt de groei.

De tweets zijn bedoeld als gimmick om bewustzijn bij het publiek te creëren voor de interactie tussen bomen en hun omgeving. De verzamelde gegevens dienen voor het vergroten van kennis over fysiologische processen in bomen in relatie tot weersomstandigheden en implicaties van toekomstige klimaatverandering.

De boom in Wageningen is de vijfde twitterende boom in Europa. Naast de Nederlandse boom twitteren nog een eik, een esdoorn en een beuk in België en een grove den in Duitsland. Doel is om twitterende bomen te laten aansluiten bij al bestaande netwerken waarin onderzoek naar de groei, koolstofvastlegging en het watertransport in bomen wordt gedaan.

Google Marketing Next: de tofste nieuwe features in advertising

Jaarlijks presenteert Google zijn nieuwste features tijdens een eigen georganiseerd evenement: Google Marketing Next. Zo ook afgelopen dinsdag. Ik zet de belangrijkste updates voor je op een rijtje.

In mijn blog van vorig jaar is te lezen hoe Google destijds haar adverteerders in staat stelde om mobiel gebruik volledig te adopteren in campagnestrategieën. Ook werd een volledige redesign van de huidige AdWords-interface toen aangekondigd om de gebruikerservaring te verbeteren. Twee onderwerpen die ook afgelopen dinsdag de toon zetten, maar waarin Google volwassener is geworden.

Wat zijn de meest in het oog springende updates?

1. Geavanceerdere doelgroeptargeting

Dat Google enorm veel data in haar bezit heeft, is niets nieuws. Door de enorme hoeveelheid producten die Google gratis aanbiedt aan haar gebruikers, beschikt het over de kennis waar naar gezocht wordt, welke websites en video’s worden bekeken, welk device hiervoor wordt gebruikt en waar men zich bevindt.

Alle Google producten samen leveren een schat aan informatie op over intenties, interesses en leefgedrag van consumenten. Google koppelt al haar databronnen aan elkaar om voor adverteerders zo relevant mogelijke doelgroepen te realiseren. Het koppelen van deze data levert dit jaar twee nieuwe manieren van targeting op:

  • Consumentengedrag
  • Levensgebeurtenissen

Er worden doelgroepen gevormd in verschillende categorieën op basis van zoekgedrag, welke video’s en online content ze bekijken en andere signalen. Deze twee nieuwe targetingopties stellen een adverteerder in staat om zijn boodschap te personaliseren en uit te serveren op het moment dat dit voor de gebruiker het meest relevant is.

Naast het introduceren van twee geheel nieuwe targetingmethoden werd ook bekend gemaakt dat de bekende in-market doelgroepen in het zoeknetwerk gelanceerd gaan worden. Dit houdt in dat adverteerders een doelgroep kunnen targeten op basis van aankoopsignalen, en een relevante advertentie kunnen tonen op basis van zoekwoorden.

2. Nieuwe tool voor data driven attributie

Online marketeers worstelen met de vraag wat het rendement is van hun inspanningen. Huidige attributiemodellen zijn vaak beperkt en verliezen gebruikers gedurende de customer journey als deze van device switchen. Om die reden worden de meeste kanalen afgerekend volgens het last-click model, om het simpel en overzichtelijk te houden. Terwijl data gedreven attributie juist heel waardevol is om performance op een juiste manier te beoordelen.

Google zegt een oplossing te bieden voor het ‘attributieprobleem’ en introduceert een nieuwe tool: Google Attribution. Deze tool helpt om de impact van verschillende kanalen cross-device te kunnen bepalen. De tool koppelt gegevens uit AdWords, Analytics en DoubleClick for Search en geeft de mogelijkheid om verschillende attributiemodellen te gebruiken. De data in Attribution kan vervolgens geïmporteerd worden in AdWords en DoubleClick for Search om advertising campagnes te optimaliseren. Om gebruik te kunnen maken van de tool voor DoubleClick Campaign Manager, is een uitgebreide variant benodigd: Attribution 360.

Bron: Google Marketing Next 2017

3. Betere reporting van uniek bereik

Dat men steeds vaker van meerdere apparaten gebruik maakt, heeft niet alleen campagne attributie lastig gemaakt. Ook is het moeilijk te bepalen hoe vaak jouw campagnes de juiste doelgroep hebben bereikt. Dit terwijl bereik en frequentie heel belangrijke metrics zijn voor campagneperformance. Niemand wil online ‘gespamd’ worden door dezelfde adverteerder.

Vanaf nu is een uitgebreid rapport beschikbaar in Google AdWords, dat inzicht geeft in deze metrics. In deze rapportage wordt het aantal unieke gebruikers weergegeven en de keren dat deze middels een video- of display-advertentie is bereikt. Het voordeel van deze rapportage is dat gegevens worden ontdubbeld over iedere campagne. Deze gegevens bieden inzicht in de intensiteit van campagnes en kunnen worden gebruikt voor doelgroep optimalisatie. Het rapport wordt binnenkort ook beschikbaar in DoubleClick.

Bron: Google Marketing Next 2017

De aangekondigde updates tijdens Google Marketing Next beloven veel goeds voor de komende maanden. Hoewel Google op veel punten progressie heeft gemaakt, blijven echte vernieuwingen voor het platform DoubleClick vooralsnog uit, wat toch wel erg jammer is.

Enkele adverteerders hebben afgelopen periode al een blik mogen werpen op de in 2016 aangekondigde nieuwe AdWords-interface. In december 2017 wordt deze dan eindelijk beschikbaar voor iedere adverteerder.

Viral Friday week 19/2017: onzekere mannen, het bouwvakkersdecolleté en iedereen is full of shit

Viral Friday week 19/2017: onzekere mannen, het bouwvakkersdecolleté en iedereen is full of shit

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week: onzekere mannen, het bouwvakkersdecolleté en iedereen is full of shit. 


Lees meer over: Viral Friday week 19/2017: onzekere mannen, het bouwvakkersdecolleté en iedereen is full of shit.

Scoozy: ook de scootmobiel wordt hip

Er rijden in 2030 waarschijnlijk zo’n 600.000 scootmobielen rond in Nederland. In 2012 waren er dat nog maar 250.000. Deze groei heeft natuurlijk alles te maken met de vergrijzing, want het is de oudere generatie die deze wagentjes nodig heeft. Er gebeuren echter ook regelmatig ongelukken met scootmobielen: in 2016 overleden 38 mensen en een nog veel groter aantal belandde op de eerste hulp. De Delftse startup Scoozy komt nu met een alternatief, een scootmobiel die een stuk stabieler en daardoor veiliger is. En die qua design ook een flink stuk moderner is, voor de hippe oudere zeg maar.

4×4 Scoozy

Volgens de CEO van Scoozy stond de ontwikkeling van de scootmobiel de afgelopen 40 jaar stil. Het grote probleem van de huidige scootmobielen is omvallen, wat ook regelmatige gebeurt met de eerder genoemde ongelukken als resultaat. Gebruikers voelen zich ook onveilig daardoor en dat is dus de voornaamste innovatie van Scoozy: grote wielen die meer comfort geven, makkelijker stoepranden op rijden en beter wendbaar doordat alle wielen kunnen sturen. Het is dus in feite een 4×4: een scootmobiel met vierwielaandrijving.

scoozy

Scoozy: scootmobiel met vierwielaandrijving

Hoera, daar zijn we weer! Het nieuwe Marketingfacts Jaarboek is uit!

Hoera, daar zijn we weer! Het nieuwe Marketingfacts Jaarboek is uit!

Hoe staat online marketing ervoor vandaag de dag? Dat is de vraag die we elk jaar beantwoorden in het Marketingfacts Jaarboek. Voor het twaalfde jaar op rij geeft het boek het meest actuele overzicht van de stand van zaken in online marketing in Nederland aan de hand van statistieken, cijfers, inspirerende voorbeelden en best practices. Dankzij de inbreng van onze 30 experts is het Jaarboek een niet te missen lees- en naslagwerk voor marketingprofessionals én -studenten. Vanaf vandaag is de nieuwste editie verkrijgbaar. Bestel ‘m nu!

Level up je marketingkennis met het Marketingfacts Jaarboek 2017-2018


Lees meer over: Hoera, daar zijn we weer! Het nieuwe Marketingfacts Jaarboek is uit!.

Samwers verkopen aandelen Zalando

De Duitse ondernemers achter Rocket Internet, de broers Oliver en Marc Samwer, hebben hun belang in Zalando teruggebracht van 8,77 naar 4,99 procent.

De transactie vond plaats in de afgelopen dagen en leverde hen 375 miljoen euro op. De verkoop vond plaats vanuit hun gezamenlijke investeringsvehikel Global Founders.

Zalando werd in 2008 opgericht door Rocket Internet, Robert Gentz en David Schneider. Rocket Internet is het investeringsfonds van de broers Oliver, Alexander en Marc Samwer en werd in 2007 opgericht.

Sinds de beursgang is de koers van Zalando gestegen van 21,5 (oktober 2014) naar 42,69 euro (vanochtend).

Global Founders had in september 2014 nog 52,3 procent van de aandelen in handen (PDF) en heeft dat in de afgelopen jaren gedecimeerd.

Page generated in 0,782 seconds. Stats plugin by www.blog.ca