​Netflix test feed met extra foto’s en video’s

Met de toevoeging van het tabblad ‘Extra’s’ in de mobiele app test Netflix een nieuwe manier om gebruikers te helpen iets te vinden en verbonden te blijven met favoriete shows. Variety viel dit tabblad als eerste op. Momenteel wordt het onder een select groepje gebruikers getoond op zowel Android als iOS.

Behoor je tot de gebruikers met toegang tot de nieuwe functie dan zie je onderaan het scherm tussen Zoeken en Downloads een nieuwe klop opduiken met de naam ‘Extra’s’. Voor iOS-gebruikers is dit geheel nieuw en voor Android-gebruikers is het waar ‘Coming Soon’ te vinden is.

Bij ‘Binnenkort’ zag je voorheen alleen teaser-trailers. Maar met Extra’s komt daar verandering in. Je krijgt daar foto’s en video’s van Netflix-programma’s te zien en in sommige gevallen ook van shows die je al kijkt.

Horizontaal scrollen

Een van de meest opvallende mogelijkheden is dat je horizontaal door de feed beweegt. Dat lijkt meer op Instagram Stories dan hoe het nu is met verticaal scrollen in de ‘Coming Soon’-sectie. Ook worden de video’s automatisch stil afgespeeld en als je ze met geluid wil bekijken tik je op de geluidsknop.

Twee andere handige nieuwigheden zijn functies ‘Remind me’ en ‘My List’. Als je nu gebruikmaakt van ‘Herinner mij’, dan vervangt in ‘Extra’s’ ‘Remind me’ dit. Via ‘My List’ voeg je shows toe aan de lijst met shows die je nog wil kijken. Ook zit er een grote deelknop bij. Daarmee geef je heel makkelijk aanbevelingen door aan je vrienden via andere apps.

Eerdere updates

Netflix heeft zich bij eerdere updates al laten inspireren door populaire sociale platformen. Zo heeft het een eigen ‘Stories’-functie voor previews aan de app toegevoegd. En ook het delen van aanbevelingen werkte op andere platformen en kan gunstig voor Netflix zijn. Het nieuwe ‘Extra’s’ tabblad combineert deze functies waardoor het makkelijker en fijner te gebruiken is.

In een reactie op het nieuws laat het bedrijf in een e-mailverklaring weten: “We testen een feed met video-extra’s in onze mobiele app om fans te helpen nog meer verbonden te raken met de shows waar ze van houden en nieuwe te ontdekken. Deze tests variëren meestal in tijdsduur en regio en worden mogelijk niet permanent.”

netflix-feed
Nog geen extra’s in het menu, het blijft dus vooralsnog bij een test van Netflix.

Alles wat je wil weten over de grote ruimterace

Een halve eeuw geleden was er de space race tussen de VS en Rusland. Toen draaide het allemaal om wie er toch als eerste voet zou zetten op de maan. Inmiddels zijn we in een nieuwe, zij het wat positievere, ruimterace terechtgekomen. Namelijk die om Mars.

Waar de ruimterace ooit iets was tussen twee grootmachten: twee landen, is het nu tussen techgrootmachten. En ditmaal niet twee, maar drie: SpaceX, Amazon en Virgin. Toch zijn er net als in die oude ruimterace net zulke uitgesproken kopstukken aanwezig, namelijk Elon Musk, Jeff Bezos en Richard Branson. Alle drie willen ze het eerst naar Mars, om daar een kolonie te beginnen of grondstoffen vandaan te halen. Dit is hoe ze daar proberen te komen:

SpaceX

Om op Mars te komen, wordt er van alles getest en voorbereid door Elon Musk en zijn team. Denk bijvoorbeeld aan de satellieten die laatst boven ons land te zien waren. Enerzijds om te kijken wat er mogelijk is in de ruimte, maar ook om geld te verdienen. Hij zet raketten in om vracht naar de ruimte te krijgen, en SpaceX zal dit jaar zelfs het eerste bedrijf zijn die astronauten de ruimte in schiet.

Amazon

Hoewel Bezos vooral bekend is van Amazon, is het eigenlijk een speciaal bedrijf genaamd Blue Origin (ook van Bezos) dat zich richt op de ruimte. Zij schieten ook satellieten de lucht in om zo een betere internetverbinding aan te kunnen bieden. Maar, qua toerisme in de ruimte heeft Bezos wel andere plannen. Waar Elon Musk mensen vooral voor langere tijd de ruimte in wil schieten, is Bezos meer van het toerisme. Hij wil graag mensen voor tien minuten de ruimte in schieten, alvorens ze weer terugkeren naar aarde.

Virgin

Virgin Galactic van Branson wil dat ook doen. Er zijn al een paar tests geweest om zo mensen tijdelijk de ruimte in te schieten. Het andere bedrijf van Branson, Virgin Orbit, is bedoeld om satellieten de ruimte in te krijgen. Hoewel het er de laatste jaren op lijkt dat Branson zich vooral op dat toerisme richt in plaats van die missie naar Mars, is hijnog steeds bezig dit voor elkaar te krijgen.

Het is moeilijk te zeggen welk bedrijf verder ligt in de spacerace, want mogelijk is de één wat minder mondig over ontwikkelingen dan een ander. Musk communiceert over alles wat hij doet, terwijl Branson dat veel minder doet. Het lijkt hierdoor alsof SpaceX grotere stappen maakt en dus dichterbij komt, maar dat hoog van de toren blazen kan hem duur komen te staan als bijvoorbeeld meneer Bezos het toch eerder lukt om Mars te bereiken.

Hoe verzinnen ze ‘t! Het verhaal achter 5 beroemde reclames

Op televisie, langs de weg en op internet krijgen we een hoop bagger voorgeschoteld. Hoe komt het dat de ene reclame een nationaal volkslied wordt en de andere niet meer dan zendervervuiling blijkt? Vorige week werd ik wakker met twee WhatsApp-berichtjes. Mijn vriend had me in mijn slaap ‘ik ga voor Haribo’ horen zeggen. Nu […]

Op vakantie? Hierop moet je letten als je een powerbank wilt meenemen

Of je deze zomer nou een festival pakt of lekker naar de zon vliegt, het is altijd handig om een powerbank in te pakken. Juist als je je smartphone veelvuldig gebruikt om foto’s te schieten, Stories te delen en contact te houden met het thuisfront, kun je wel wat extra juice gebruiken. Waar moet je op letten als je een powerbank wilt meenemen?

Onschuldige gadget

Op zich is een powerbank een heel onschuldige gadget. Je krijgt ze tegenwoordig vaak als marketing-tool met een bedrijfslogo erop gedrukt, maar veel mensen kopen er ook zelf eentje die dan vaak wat krachtiger is. Hoewel een powerbank op zich een heel simpel gebruik kent, is het niet per se een simpel apparaat. Zo kun je deze beter niet in je ruimbagage stoppen.

Dat klinkt natuurlijk vreemd: hoezo mag je zo’n extra batterij wel in je handbagage mee aan boord nemen, maar niet in je ruimbagage? Dat komt omdat powerbanks gebruikmaken van lithium en dat kan uit elkaar springen. Het is beter dat dat gebeurt in een omgeving waar wel andere mensen zitten dan in het cargo-gedeelte, omdat er sneller gehandeld kan worden als er inderdaad een brandje door ontstaat. Er zijn in de cabine uiteraard brandblussers aanwezig.

Powerbank in je handbagage

Stop dus je powerbank in je handbagage, zodat je geen problemen krijgt. Heb je nog geen powerbank en weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Bij dezen een spoedcursus: de capaciteit van powerbanks wordt uitgedrukt in mAh (milli-ampère-uur). Er zijn kleinere, goedkopere en minder krachtige powerbanks van 4.400 mAh, maar er worden vooral veel powerbanks aangeboden van ongeveer 10.000 mAh. Reden daarvoor is dat zo’n powerbank de gemiddelde smartphone wel twee keer kan opladen (houd daarbij altijd 20% stroomverlies door warmteontwikkeling in het achterhoofd).

Je hebt ook nog krachtigere powerbanks, die vooral handig zijn als je bijvoorbeeld je laptop ermee wil opladen. Echter zijn die niet alleen duurder in prijs, ze vallen ook vaak wat groter uit in formaat. Dat is vaak niet zo handig voor op reis of op een festival, waar je je powerbank misschien in je broekzak moet bewaren. Check ook hoe lang de powerbank erover doet om zelf weer op te laden, want de ene kan er 8 uur over doen, terwijl een ander in 4 uur alweer tot de nok toe gevuld is. Festivalnachtjes zijn soms maar kort…

Tip

Ga je met je powerbank op reis? Mocht het nog niet duidelijk zijn: we raden je af om toch een klein powerbankje in je check-in bagage te stoppen, want het kan zijn dat de douane je koffer openbreekt voor onderzoek.

Happy travels!

Dit kan de wearable van de toekomst

Heb jij een Fitbit, Misfit of een smartwatch om je arm waarmee je je slaap kunt bijhouden, je hartslag kunt meten en waarop je kunt zien hoeveel stappen je al hebt gezet die dag? Dan ben je goed bezig, want wearables stimuleren een gezondere levensstijl. Maar inmiddels doen die wearables al jaren hetzelfde, blijft dat zo of zit daar meer in?

Google heeft met Fitbit een partnerschap om de informatie van Fitbit te delen met medici. Via Google Cloud for Healthcare wordt de data inzichtelijk gemaakt. Nu gaat er natuurlijk wel wat aan vooraf om de hele medische wereld hierop aan te sluiten. Bovendien heeft niet iedereen per se een Fitbit, maar het is in ieder geval goed voor een arts om te kunnen zien hoe het zit met je beweging. Bovendien schijn je aan de gegevens van het hartritme te kunnen zien dat iemand verzwakt is.

Embrace

Er zijn ook minder reguliere wearables op de markt die al speciaal om medische redenen worden ingezet. De Embrace houdt bij of iemand een epileptische aanval heeft en stuurt een melding naar iemands familie of hulpdiensten. Kunstmatige intelligentie leert de aanvallen te herkennen en kan zo steeds beter inschatten of iemand in orde is. In datzelfde straatje is er Dexcom G6, dat via een sensor onder de huid de bloedsuikerspiegel kan meten, waardoor bloed prikken voor een suikerpatiënt niet meer nodig is.

Nu zijn die toepassingen voor mensen met epilepsie en suikerziekte erg handig, maar als je hier geen last van hebt, dan heb je in principe geen reden om een wearable te dragen die dit kan uitlezen. Vergis je echter niet, de bloedsuikerspiegel meten kan ook heel effectief zijn voor mensen die een dieet volgen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als wearables beter kunnen detecteren welke vitaminen of vetten we nog missen, zodat we onze voeding hierop nog beter kunnen aanpassen.

Andere vormen

De kans is groter dat wearables zich uitbreiden in andere vormen, dus bijvoorbeeld als zooltjes in je schoenen om nog beter te registreren hoeveel je beweegt en of je bijvoorbeeld je voeten goed neerzet tijdens het hardlopen. Of bijvoorbeeld zulke technologie in je matras om te controleren hoe warm je wordt in je slaap, hoe diep je slaapt en in hoeverre je veel beweegt. Dat is weinig wearable, maar is wel een soort uber-verlengstuk van je wearable, zoals bijvoorbeeld de speciale weegschaal dat is voor je Fitbit (die meet ook je vetpercentage, wat weer wordt doorgegeven aan de Fitbit-app).

Tot slot kan het ook nog een heel andere kant op met wearables. Amazon schijnt haar pijlen op een heel andere toekomst te richten. Het wil een spraakaangestuurde wearable ontwikkelen die uit je stem kan lezen wat je emotie is. Het vreemde is dat Amazon die niet wil gebruiken om bijvoorbeeld mensen met depressieve klachten te helpen. Het wil zorgen dat advertenties nog beter op je afgestemd kunnen worden. Niet dat het alleen een marketingtool moet worden, want het moet ook advies geven over hoe je met anderen kunt omgaan voor een beter leven.

Kortom, wearables kunnen ons in de toekomst in nog verdere mate inzicht geven in hoe ons lijf (en blijkbaar ook onze geest) ervoor staat. Het is alleen de vraag in hoeverre we hiervoor ook verder gaan in wat we toelaten dat zo’n apparaat uitleest. Wil je bijvoorbeeld wel een sensortje laten implanteren dat helpt je bloedsuikerspiegel te meten? En geef jij je Fitbit wel toestemming de inzichten te delen met je arts? Voor we de wearable echt grootschalig voor ons welzijn kunnen inzetten, zijn dat nog wel belangrijke discussies om te voeren.

De ROG Strix SCAR II van Asus is een musthave gaminglaptop

Gamen is en blijft onverminderd populair. Het aantal fanatieke gamers is de afgelopen jaren zelfs flink toegenomen. Je hoeft geen grote website of blog meer te hebben om als fanatiek gamer te kunnen slagen. Nee met kanalen als YouTube en Twitch kan iedereen zelf aan de slag.

Naast deze grote groep fanatieke gamers is ook het aantal casual gamers flink gegroeid. Omdat iedereen tegenwoordig in het bezit is van een smartphone is mobile gaming booming. Gamen in Virtual Reality is in opkomst. Consoles als Playstation, Xbox of Nintendo Switch zijn in steeds meer huishoudens terug te vinden. Maar hoe zit het met dat platform waar het ooit allemaal mee begon: PC Gaming. Ook dit is weer in opkomst, en dat komt mede door de populariteit van Twitch. Niet eerder was het zo eenvoudig om jouw gameplay te delen met de rest van de wereld.

eSports

En dan is er ook nog de opkomst van het hele eSports die PC Gaming weer een flinke boost geeft. Veel professionele teams zitten niet met een controller in hun handen maar achter een computer met een beeldscherm met toetsenbord en muis.

PC Gaming staat dus weer helemaal terug op de kaart. En dat zie je ook in het aanbod. Al die professional gamers, en eSporters zijn natuurlijk wel op zoek naar de beste equipment. Iets waar ASUS Rog (Republic of Gamers) in uitblinkt.

asus-rog-strix
Dutchcowboys homepage op de 15” ROG Strix SCAR II.

Niels Daalhuizen (XITE): ‘Tv gaat weer bundelen, maar dan slim’

Muziekzender XITE bouwt gestaag door aan zijn cross-over tussen lineair uitzenden en personalisatie. Een recent verschenen app voor de online mediaspelers van Apple en Amazon zet de online strategie kracht bij. En bij de kabelaars liggen grote kansen voor betaalmodellen, stelt chief product officer Niels Daalhuizen.

Bij XITEs zender en in de app kunnen gebruikers muziekvideo’s kijken, liken en skippen, kiezen uit bijna honderd themakanalen en hun eigen kanaal maken door te kiezen uit een specifiek genre, decennium of visuele stijl. Daarin is de gebruikservaring het allerbelangrijkst. “Alles moet kloppen, video’s moeten meteen spelen en je moet eenvoudig zelf muziekkanalen kunnen bouwen, want de klant is op tv gebonden aan vaak onhandige afstandsbedieningen”, stelt Daalhuizen. “En je wilt niet, zoals in veel settopboxen, daarmee onhandig hoeven scrollen.”

Dat dit niet altijd eenvoudig voor elkaar is te krijgen, weet Daalhuizen – die eerder voor een grote kabelaar werkte – als geen ander. “Het is vaak lastig om voor settopboxen te programmeren. De specificaties daarvan zijn veelal beperkt en iedere provider heeft zijn eigen box.” Daarbij mogen ze ook niet te duur zijn, aangezien aanbieders ze binnen een jaar willen terugverdienen. Na een jaar kunnen abonnees immers overstappen naar een andere provider. Mede daardoor beschikken Smart TV’s over krachtigere hardware. En zullen meer klanten de settopboxen via de tv’s ‘ontduiken’, aldus Daalhuizen. “Uiteindelijk lever je toch aan via internet.”

Abonnementen
Desondanks blijft volgens Daalhuizen de rol van de kabelaar ook in de toekomst groot. “Ze geven natuurlijk het internet door en houden daarom een enorm bereik, ook in tv.” Maar het verdienmodel van dergelijke partijen zal wijzigen en daar moeten partijen zich volgens hem op aanpassen. “Er is een maximum aan abonnementen dat mensen nemen. Heb je al Amazon Prime, HBO en Netflix, dan snij je sneller in je kabelpakket.” Dat is ingewikkeld voor content-aanbieders, want je invechten bij een kabelexploitant is duur en dus een groot risico.

Sinds eind 2018 is XITE te zien bij Comcast, de grootste kabelaar van de wereld. Om die markt te betreden is het bedrijf gestart met een premium-abonnement. Zo kan een gebruiker zonder reclames en restricties alle videoclips bekijken. “Voordeel is dat je een verdienmodel binnen jouw eigen dienst kan maken en je voor de kabelaar dus niet alleen een kostenpost bent. En dan werk je dus direct to consumer”, aldus Daalhuizen.

Zijn verwachting is dat veel mediapartijen van dit soort constructies gebruik gaan maken. “We zien in die content een paar golven. Het begon met een bundeling, daarna gingen we weer ontbundelen. Over een tijdje gaan we weer bundelen, maar dan moet het wel slimmer. Bijvoorbeeld door het aanbieden van gebruikservaringen voor sport, muziek of kindertelevisie. Partijen zonder helder profiel gaan het dan lastig krijgen. Wat niet wegneemt dat betaal-tv daarmee gaat groeien.”

Switch
Naast de aanwezigheid bij de kabelaars lanceerde XITE begin dit jaar op Apple TV en Amazone Fire. De stap naar online spelers noemt Daalhuizen logisch, want hoewel Comcast in de Verenigde Staten meer dan twintig miljoen abonnees heeft, valt dat in het niet bij het aantal gebruikers van partijen als Apple en Amazon. En zit daar ook een groot deel van de jonge doelgroep, want streamen van muziekvideo’s blijft een van de grootste onderdelen van online video.

Mediabedrijven moeten volgens Daalhuizen ook voorbereid zijn om die switch te maken. “Vanuit de kabel naar online is lastig maar niet onmogelijk. Je moet voorbereid zijn op wat er komen gaat, zowel in content als in techniek.”

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce magazine (#171).

Nu ook een laadpaal in de meterkast

Een van de veelgehoorde problemen op het gebied van elektrische auto’s is het gebrek aan oplaadplekken. In samenwerking met de Utrechtse startup Blue Current brengt Essent een nieuw product op de markt. Een laadpunt voor thuis genaamd ‘Hidden’.

De naam verklapt het al een beetje ‘Hidden’ is een laadpunt dat niet overdreven zichtbaar is. De laadtechniek is op een handige manier weggewerkt in de meterkast. Zodoende heb je niet te maken met een kast aan de muur of een paal op je oprit. Het enige wat zichtbaar is: een kabel die uit de muur steekt vanaf het laadpunt.

Laadpalen

Door de energietransitie die over de gehele maatschappij plaatsvindt zijn energiebedrijven zoals Essent genoodzaakt om hier een grote rol in te nemen en te spelen. Volgens directeur Marketing Development van het energiebedrijf, Stella Brenninkmeijer, is dat heel bewust: “Elektrisch rijden kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland. Geen CO2-uitstoot en een potentiële batterij om stroom in op te slaan. Daarom wil Essent helpen elektrisch rijden toegankelijk te maken. Laadoplossingen zijn daarbij van groot belang om de angst om stil te komen te staan weg te nemen. Door de samenwerking met Blue Current vergroten we ons aanbod aan slimme mogelijkheden waarmee iedereen, op zijn eigen manier, kan meedoen aan de energietransitie.”

Start-up competitie

Essent hield vorig jaar een competitie waarin start-ups innovatieve oplossingen in het energie- en mobiliteitsdomein aan konden dragen. Zo is de samenwerking tot stand gekomen. Inmiddels werken de twee bedrijven niet alleen samen met Hidden maar brengt Essent de laadpalen van de start-up aan de man.

Commercieel manager van BlueCurrent, Michael Colthoff, is trots op de samenwerking: “We delen de visie dat je gemakkelijk overal moet kunnen laden om de transitie naar elektrisch rijden en daarmee een duurzame toekomst te versnellen. Door samen te werken, kunnen we deze visie op grote schaal realiseren. Essent heeft jarenlange ervaring op het gebied van elektrisch rijden en met veel klanten een sterke positie op de Nederlandse markt. Dat is zeer interessant voor ons.”

Hidden

Het laadpunt is 22kW AC en te bedienen met ‘plug and charge’ of via een app op je smartphone. Als je het gebruikt kies je of je de stroomkosten meteen verrekent via de laadpas of wil declareren via een declaratie-overzicht. In aanschaf kost het 995 euro en dan neemt Essent het hele traject van advies tot installatie voor haar rekening.

Page generated in 2.429 seconds. Stats plugin by www.blog.ca