Hoesjesmaker verwacht klein formaat Apple Pencil voor de 2019 iPhone

Een accessoiremaker bereidt zich alvast voor op een Apple Pencil voor de iPhone 2019. Het zou gaan om een kleinere variant van de normale Apple Pencil, die je achterop de hoes kunt vastmaken. Maar hoe zeker is het dat er een tekenpen voor de iPhone komt?

Het artikel Hoesjesmaker verwacht klein formaat Apple Pencil voor de 2019 iPhone verscheen voor het eerst op iCulture

Matrix 4 komt eraan

Lana Wachowski komt met een vervolg op de bekende Matrix trilogie. Ook Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss zijn terug als Neo en Trinity volgens de berichten. De film zal geproduceerd worden door Warner Bros.

Een Productie in Slow-Motion

Volgens bepaalde bronnen zal productie van de film ergens in de loop van volgend jaar beginnen, dit duidt dus waarschijnlijk op een release in 2021. Warner Bros. probeert al een aantal jaren om het universum van The Matrix weer tot leven te wekken, maar problemen met productierechten legde alle ontwikkelingen stil. Gedurende de laatste paar maand was er een kans om de bal weer aan het rollen te krijgen, onder andere door de stijgende bekendheid van Keanu Reeves en een goed script door Lana Wachowski. Er is nog niets bekend over het verhaal en of Morpheus, gespeeld door Laurence FIshburne, ook terug zal keren. Er gaan geruchten dat het verhaal ook over een jongere Morpheus gaat, wat in de wereld van The Matrix van alles zou kunnen betekenen; van time-travel tot een simpele glitch.

20 jaar geleden

De Matrix trilogie was één van de meest succesvolle franchises van 20 jaar geleden. Volgens velen is het verhaal en zijn de ideeën nog steeds net zo origineel, relevant en intrigerend. De eerste film is inmiddels een klassieker, de tweede en derde films worden meestal in een iets minder gunstig licht gezien. Daarnaast was er ook nog de animatiecompilatie genaamd The Animatrix, een aaneenschakeling van kleine verhalen in verschillende animatiestijlen. De originele The Matrix zal komende week ook weer in Nederlandse bioscopen te zien zijn om het 20-jarig jubileum te vieren.

Taxi-organisaties spannen kort geding aan tegen de gemeente Amsterdam: ‘Uber wordt geen strobreed in de weg gelegd’

Taxiorganisaties Taxistad en TAT hebben een kort geding aangespannen tegen de gemeente Amsterdam dat vrijdag dient in Den Haag. De taxiorganisaties weigeren nog langer de voorgeschreven sancties op te leggen aan hun chauffeurs. Het college heeft de organisaties een dwangsom van 10.000 euro aangezegd, maar het verwijt is dat Uber chauffeurs wel illegaal de markt mogen bedienen.

Straattaxi’s in Amsterdam zijn onderworpen aan strenge regelgeving. Voor kleine overtredingen, zoals bijvoorbeeld stoppen bij een volle standplaats, zijn de taxiorganisaties verplicht schorsingen op te leggen die variëren van een week of een maand schorsing tot definitieve uitsluiting. Volgens de organisaties zijn deze zware sancties in de gewijzigde marktomstandigheden niet meer aan de chauffeurs te verkopen.

Uber wordt door de gemeente geen strobreed in de weg gelegd. Als de chauffeurs al betrapt worden, dan krijgen zij een geldboete.

Veel Uberchauffeurs rijden met een klein daklichtje door de stad om illegaal klanten te kunnen werven. Ondanks herhaalde gesprekken weigert de gemeente daadwerkelijk op te treden tegen wat de organisaties ‘broodroof’ noemt. Een onlangs tussen Uber en de gemeente Amsterdam gesloten convenant zal geen wijziging brengen in deze situatie. De afspraken met Uber bestaan uit vrijblijvende inspanningsverplichtingen.
‘Intussen hebben onze chauffeurs steeds meer moeite om nog iets te verdienen op straat’, aldus Ruud Lagerwaard, voorzitter van TAT.

Foto Pixabay

Zegt Spider-Man vaarwel tegen Marvel studios?

Niemand had dit aan zien komen, maar het lijkt er op dat de samenwerking tussen Marvel-Disney en Sony omtrent Spider-Man afgelopen is. Dit betekent waarschijnlijk dat Tom Holland’s Peter Parker niet meer te zien zal zijn in de Marvel Cinematic Universe films.

Geld!

Vermoedelijk is het een financieel probleem en komt het allemaal neer op geld. Sony heeft al tientallen jaren de filmrechten van Spider-Man in handen en heeft er grotendeels flink van geprofiteerd vanaf 2002 tot nu. In 2015 werd een ongekende deal gesloten tussen twee grote machten in Hollywood, Disney en Sony. Er werd besloten om Spider-Man te delen, hij mocht vervolgens gebruikt worden in de films van Marvel studios: Civil War en de laatste twee Avengers films, terwijl de producer van Marvel studios Spider-Man Homecoming en Far From Home produceerde voor Sony. Dit werd gedaan, zodat Peter Parker deel uit kon maken van het grotere Marvel verhaal.

De Deal

Far From Home is bovendien de meest succesvolle Sony film aller tijden door Skyfall te passeren als het gaat om inkomsten en de enige mega-blockbuster niet gefinancierd door Disney van dit jaar. Volgens de berichten had Disney het idee om alle toekomstige Spider-Man films 50/50 te financieren en dus de inkomsten ook 50/50 te verdelen. Sony heeft hier nee op gezegd en Disney heeft ze toen netjes de deur gewezen, dan maar geen Spider-Man meer in Marvel studios films. Sony heeft in een statement laten weten dat ze erg teleurgesteld zijn in het besluit van Disney, terwijl ze zelf ook niet mee wilden werken aan de deal. Veel fans zijn begrijpelijk heel teleurgesteld.

Wat is de Eurasian Economic Commission en waarom lekken daar zoveel Apple-producten uit?

De Eurasian Economic Commission (EEC) is het uitvoerende orgaan van de Eurasian Economic Union, een groep landen in de Russische invloedssfeer. Het gebeurt regelmatig dat er via de database van de Eurasian Economic Commission nieuwe Apple-producten uitlekken. Hoe kan dat en waarom moet Apple alle producten bij de EEC registreren?

Het artikel Wat is de Eurasian Economic Commission en waarom lekken daar zoveel Apple-producten uit? verscheen voor het eerst op iCulture

T-Mobile komt met ingebouwde simkaart: de eSIM

Als eerste provider in Nederland komt T-Mobile nu met eSIM, een ingebouwde simkaart, waardoor je geen fysieke simkaart meer nodig hebt. Dat is vooral handig voor wie gebruikmaakt van dual sim: 2 nummers op 1 telefoon. Je hoeft geen simkaartjes meer in je telefoon te stoppen om beide nummers te gebruiken en dat is natuurlijk ontzettend handig.

Harvard wetenschappers ontwikkelen robot shorts voor het hardlopen

Onderzoekers aan de bekende Harvard universiteit in de Verenigde Staten hebben speciale shorts ontwikkeld die hardlopen een stuk aantrekkelijker kunnen maken. Goed nieuws voor degenen die een hekel aan hardlopen hebben! De speciale ‘robot shorts’ zijn eigenlijk een lichtgewicht heup exosuit (mechanisch pak) die je tot wel 7 kilo lichter kunnen laten voelen. Hiermee wordt je nog geen Iron Man, maar het geeft je wel de mogelijkheid om makkelijker een sportief leven te leiden.

Page generated in 2,624 seconds. Stats plugin by www.blog.ca