Hoe een chatbot je klantenservice kan helpen

Chatbots bestaan al een tijdje, maar worden de laatste tijd steeds genoemd als dé toekomst van klantenservice. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 29 procent van de mensen voorkeur heeft voor een chat of andere messaging applicaties als het gaat om klantcontact. En ook voor de klantenservice zelf kan zo’n chatbot handig zijn: hij bespaart je tijd en geld, én kan je bedrijf zelfs efficiënter laten groeien.

Zie het als een virtuele medewerker die de klantenservice helpt met het beantwoorden van vragen en het genereren van leads. De kennis van de chatbot voer je van te voren zelf in. Zo zorg je dat hij relevante vragen begrijpt, de juiste antwoorden weet te geven, en zelf informatie kan opvragen bij klanten.

Iets voor jouw bedrijf? Wij zetten op een rij waarom een chatbot uitkomst kan bieden voor grote én kleinere organisaties. 

Bespaar tijd

Een van de grootste voordelen van een chatbot is dat hij je klantenservice veel tijd kan besparen. Chatbots kunnen in klantenservice chats supersnelle geautomatiseerde antwoorden geven op vragen die hij herkent. Heb je al een FAQ op je website staan? Handig, want die informatie kun je meteen in je chatbot verwerken. 

Via je chatbot kunnen klanten dan eenvoudig de informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn. Een dag (of zelfs langer) wachten op een antwoord is niet meer nodig, want je chatbot is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. 

Zo krijgt je klant zelfs buiten openingstijden snel antwoord én bespaar je je klantenservice veel tijd. 

Maak minder fouten

Fouten maken is menselijk. Klantenservicemedewerkers kunnen wel eens iets vergeten, nemen getallen verkeerd over, of maken andere foutjes in het contact met de klant. Een chatbot heeft daar geen last van. Hij maakt geen spelfouten, vergeet niets en neemt alles wat de klant invoert exact over. Zo krijgen je klanten altijd de juiste informatie. 

Vergroot je klantenbestand

Met het all-in-one platform voor online conversaties van Watermelon kun je je chatbot aan je website, aan je populairste social media kanalen én aan messaging apps koppelen. Zo kunnen je klanten jou bereiken op de manier die ze zelf het fijnst vinden. Hiermee wordt je organisatie in één klik een stuk toegankelijker voor (potentiële) klanten. 

Daarnaast kan een chatbot meerdere vragen tegelijkertijd beantwoorden, waardoor je meer klanten kan helpen. Lekker efficiënt dus! 

Schakel snel tussen chatbot en medewerker

Weet je chatbot het antwoord even niet? Met de Watermelon Chatbot API wordt de klant automatisch doorgeschakeld naar een beschikbare medewerker.  Gebruikers krijgen bij elke door de chatbot niet beantwoorde vraag een melding in het dashboard. Dit wordt ook wel een Mismatch genoemd. Wanneer je deze Mismatch oplost zal de chatbot steeds slimmer worden. 

De volgende keer als deze vraag gesteld wordt dan weet je chatbot wel het antwoord.  Handig, want zo verzamel je een mooi overzicht van nieuwe veel gestelde vragen. Nuttige input voor het optimaliseren van je website én van je chatbotconversaties!  

Laat je chatbot informatie opvragen

Je kunt je chatbot ook zelf vragen aan de klant laten stellen. Zo kun je informatie opvragen als een ordernummer, een klantnummer, of welk probleem de klant heeft met een bestelling. De klantenservicemedewerker die het gesprek daarna overneemt kan zo direct aan de slag met het oplossen van het probleem. Dat bespaart je medewerkers weer wat tijd én het maakt hun werk een stuk interessanter. 

Zorg dat je klaar bent voor de toekomst

In veel branches groeit de vraag naar chatbots flink. Klanten verwachten steeds vaker dat hun vragen en updates rond bestellingen en retourzendingen snel afgehandeld kunnen worden via een chatbot. Sterker nog, 70 procent van de consumenten geeft aan dat ze binnen drie jaar een bezoek aan een winkel of bank willen vervangen door een gesprek met een chatbot. 

Waarom zou je dus nog wachten met het implementeren van je eigen chatbot? 

Maak het jezelf makkelijk met de Watermelon Chatbot API

Maar hoe begin je met het bouwen van een eigen chatbot? 

Met een application programming interface (API) wordt je veel werk uit handen genomen. Dankzij de API van Watermelon wek je snel je nieuwe digitale collega tot leven, zonder dat je enige kennis van coderen nodig hebt. In een paar klikken heb je jouw eigen chatbot aangemaakt en kan je beginnen met het verbeteren van jouw klantenservice. 

Zie het als een soort kant-en-klare digitale bouwsteen die je kunt hergebruiken in je eigen applicatie. Want waarom zou je kostbare tijd en middelen besteden aan het ontwikkelen van een functionaliteit die al eerder is gemaakt? Precies. Voor veel bedrijven zijn APIs daarom de snelste en meest effectieve manier om nieuwe diensten in te bouwen.

Zo werkt de Watermelon Chatbot API

Het gebruiksvriendelijke platform voor online conversaties maakt het mogelijk om in 5 stappen een chatbot te bouwen, zonder code te gebruiken. Je voert je chatbot met kennis, waarna hij zijn kennis zelf uitbreidt door middel van AI learning. Vervolgens test je de effectiviteit van je chatbot en kun je informatie publiceren en aanvullen, gebaseerd op echte vragen van klanten. 

Koppel je chatbot aan je website(s), aan social media kanalen zoals Facebook en Twitter, en aan messaging apps zoals WhatsApp, iMessage, Viber en Telegram. Naast het automatiseren, centraliseer je ook je klantcontact in een overzichtelijk dashboard. Nu ben je 24/7 via meerdere kanalen bereikbaar voor klanten!

De unieke voordelen van Watermelon:

  • 24/7 bereikbaar voor je klanten,  in hun eigen taal. 
  • Maximaal bereik door koppeling aan je website, social media kanalen én messaging apps. 
  • Eén gebruiksvriendelijk dashboard voor berichten van verschillende kanalen.
  • Schakelt automatisch naar een medewerker bij vragen waar de chatbot geen antwoord op weet. 
  • Krijg inzicht in nieuwe klantvragen. De chatbot maakt automatisch een overzicht van vragen die hij nog niet heeft kunnen beantwoorden. 
  • Geen kennis van programmeren nodig dankzij de gebruiksvriendelijke chatbot builder.

Test het gratis via de KPN API Store

Ben je benieuwd geworden naar deze API, maar wil je het liever eerst uitproberen? Dat kan. Via de KPN API Store kun je de Watermelon Chatbot API gratis in een sandbox environment testen. Dankzij het gebruik van mock data zie je hierin precies hoe de API zou functioneren in je eigen applicatie. Handig, toch? 

Heb je interesse in deze? Neem dan contact op met KPN via de API Store .

Ook de B2B klant wil maar één ding: meer tijd

In de consumentenmarkt weten we het al lang: je klant eist een snelle en naadloze ervaring en blijft je in ruil daarvoor trouw. Waarom bieden we deze ervaring dan nog bijna niet aan onze B2B-klanten? In een economie waar het steeds meer draait om B2Me-marketing, mag er geen verschil meer zijn. Het heeft vooral te maken met de basis, een gebrek aan de juiste informatie (data) van B2B-klanten.

Tijd is op dit moment één van de meest waardevolle dingen die je je klant kunt bieden. Die waarde zit niet alleen in een snelle afhandeling van een transactie. Ook in het traject daar voorafgaand kun je diensten zo inrichten, dat het de klant enorm veel tijd bespaart. Of je neemt de klant simpelweg ‘werk uit handen’, door op het juiste moment, de juiste gebruikerservaring (UX) te bieden.

Omgekeerd werkt het ook zo dat bedrijven de waarde moeten inzien van het micro-moment. Een halve minuut wachten in de rij voor een cappuccino, kan nuttig besteed worden met een zoekopdracht naar het volgende vakantieadres – of om te kijken of de favoriete jeans in de aanbieding is. Het is dus van belang dat je e-commerce zo is ingericht dat informatie, producten en diensten ook daadwerkelijk gevonden kunnen worden in zo’n micro-moment. Een voorwaarde hiervoor is dat je je klant kent: wat is zijn of haar behoefte? Pas als je dat weet kun je je klant in een micro-moment bedienen met de juiste informatie.

De B2C-markt zet deze inzichten steeds meer om in praktische tools, strategieën en gebruikservaringen, maar de B2B-markt blijft nog steeds achter. 

Waarom de B2B markt (nog) achter loopt

Er zijn drie belangrijke redenen waarom in de B2B markt vooralsnog weinig aandacht wordt besteed aan echt persoonlijke en tijdbesparende oplossingen voor de klant.

Het is ten eerste niet zo eenvoudig om de juiste data te verzamelen van een B2B-klant. Dat doe je niet door ‘zomaar’ wat informatie uit je analytics tool te schudden. Zakelijke klantdata die wel beschikbaar is, wordt verzameld in CRM-systemen, maar 52% daarvan is niet correct. Dit is direct de tweede reden waarom het zo lastig is om als business je klant een gepersonaliseerde tijdbesparende oplossing te bieden: we kennen de zakelijke klant simpelweg niet goed genoeg door een gebrek aan zuivere data.

Een derde belangrijke reden waarom B2B-bedrijven zo weinig inzicht hebben in hun klantdata is de interne organisatie. Bedrijven die werken met interne silo’s kunnen hun klant onmogelijk een klantgerichte aanpak bieden. Een juiste datastrategie begint dan ook met de basis: de silo’s doorbreken om de juiste informatie te vinden over de individuele klant.

Ook de B2B-klant is een mens – en dus klant – in de B2C-markt. Overal worden die mensen op hun wenken bediend; persoonlijk en snel, behalve in de zakelijke markt. Dat is raar. Neem als uitgangspunt dat het kopen van een complexe oplossing, service of product net zo gemakkelijk moet zijn als de ervaring die je hebt met het ontvangen van je online bestelde boodschappen. 

Ok, zuivere data en datamanagement is de oplossing, maar hoe doe je dat?

Een goede data-analyse en implementatie is vaak al complex genoeg. Om je B2B-portfolio en klantdata op orde te krijgen zorg je eerst dat de basis goed is. Ruim je CRM op en zet in op tools die je automatisch de laatste updates bieden van je klantinformatie. Die zijn ook in de B2B-markt beschikbaar. 

Nu je data op orde is kun je er gerichte informatie uit halen. Wie is bijvoorbeeld je ideale klant? En op welk segment kun je je het beste richten? Hier is een stukje kunstmatige intelligentie voor nodig die alle datapunten (interne en externe data) aan elkaar verbindt tot de juiste inzichten die relevant zijn voor je business. 

Stel vooral prioriteiten. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk doen. Dat hoeft ook niet. Analyseer waar voor je bedrijf de meeste impact zit en waarmee je klant het meest geholpen is. Daar moet je investering van technologie, recources en tijd zitten. Dit is het omslagpunt voor het bedrijf om de B2B klant te benaderen met een CX-lens. 

Geef de B2B klant waar hij/zij naar verlangt…

Als je de stappen naar zuivere data en datamanagement hebt doorlopen kun je aan de slag. Je weet nu wat je klant nodig heeft en waar de kansen voor je bedrijf liggen. Voor veel B2B-bedrijven klinkt CX nog wat ongrijpbaar, maar het is absoluut noodzaak. Met de juiste data, tools en insights is CX juist heel concreet, dus begin daarmee. 

Ruim je CRM op en bied je B2B-klant eindelijk waar hij, of zij zo naar verlangt: meer tijd.

Over de auteur: Raimond van het Reve werkt als CX Leader Nederland bij Oracle Nederland.

Huawei: HarmonyOS voorlopig niet in smartphones

Huawei gaat zijn smartphones, tablets of computers voorlopig nog niet uitrusten met de nieuwe systeemsoftware HarmonyOS. Wel wordt het eigen besturingssysteem volgend jaar gebruikt in luidsprekers, wearables en VR-headsets.

Er is ook een Honor Vision-televisie op komst met HarmonyOS. Deze televisie moet op termijn ook in Europa verkrijgbaar zijn.

Huawei kondigde HarmonyOS in augustus aan. Het besturingssysteem werd destijds gezien als een mogelijk alternatief voor Android vanwege de handelsrestricties door de VS.

Anders dan Android is HarmonyOS niet gebaseerd op de Linux-kernel, maar op een eigen kernel.

Zo start je automatisch je favoriete navigatie-app als je in de auto stapt

Gebruik je tijdens het autorijden altijd dezelfde navigatie-app? Dan is er een manier om automatisch je favoriete verkeersapp te starten als je in de auto stapt. In deze tip lees je hoe je automatisch een app start als je verbinding maakt met Bluetooth of CarPlay.

Het artikel Zo start je automatisch je favoriete navigatie-app als je in de auto stapt verscheen voor het eerst op iCulture

WhatsApp werkt volgend jaar niet meer op deze telefoons

Bijna 12 miljoen mensen in Nederland gebruiken WhatsApp. Maar voor een aantal smartphones stopt de ondersteuning in 2020. Het gaat vooral om oudere toestellen.

Alle smartphones die draaien op Android 2.3.7 of ouder en iOS 8 of ouder zullen niet meer werken. Daarnaast zal WhatsApp vanaf 31 december ook geen ondersteuning meer bieden aan de Windows Phone. Microsoft zelf kondigde eerder al aan dat het Windows 10 Mobile OS niet meer zal ondersteunen.

Geen ondersteuning

Volgens WhatsApp zal de app niet worden verwijderd van je telefoon, maar omdat er geen ondersteuning meer is zullen gebruikers merken dat de app opeens niet meer werkt. Als je WhatsApp wilt blijven gebruiken is het dus geen slecht idee om een nieuwe smartphone aan te schaffen.

Kijk snel of jouw smartphone erbij zit!

 • iPhone 4
 • Nokia Symbian S60
 • Nokia S40
 • Blackberry OS
 • BlackBerry 10
 • Sony Xperia Advance
 • Sony Xperia U ST25a
 • Sony Xperia U ST25i
 • Sony Xperia Go ST27a
 • Sony Xperia Go ST27i
 • Sony Xperia ion 3G LT28h
 • Sony Xperia ion LTE LT28at
 • Sony Xperia ion LTE LT28i
 • Sony Xperia Sola MT27i
 • Sony Xperia P LT22i
 • Sony Xperia acro HD 20I12
 • Sony Xperia acro HD SO-03D
 • Sony Xperia S LT26
 • Acer Liquid Z Z110
 • Acer Liquid Z Z110
 • Lenovo k800
 • T-mobile concord
 • Samsung Galaxy S Lightray 4G SCH-R940
 • Samsung Galaxy S2 LTE GT-i9210T
 • Samsung Galaxy S2 LTE GT-i9210
 • Yezz Andy 3G 4.0 YZ1120
 • Motorola Defy Pro XT560
 • Motorola Atrix TV XT682
 • Motorola MotoLuxe XT615
 • Motorola Fire XT317
 • Motorola XT532
 • Huawei Activa 4G M920
 • Orange San Diego
 • Vodafone Smart II V860
 • LG Optimus 3D Max P720
 • LG Optimus 3D Max p720H
 • LG Optimus 3D Max P725
 • LG Optimus Elite LS696
 • LG Spectrum VS920
 • LG Prada 3.0 P940
 • Xolo X900
 • HTC Velocity 4G

Hoe je een disruptieve dienst bouwt die het helemaal anders doet: BrandMR 

Fabrique en Brandmeester hebben samen een disruptieve dienst gebouwd die het helemaal anders doet. In de conservatieve legal markt. Wat je dan leert? Dat je niet op zoek moet naar draagvlak. Dat de 80/20-regel heilig is. En dat je eindeloos geloof in je missie moet hebben. 

Toen Brandmeester begin oktober live ging, waren we voorpaginanieuws bij Het FD. De Tweede Kamer stelde vragen en minister Sander Dekker noemde het een ‘uitermate interessant initiatief’. Dan weet je dat je iets aan het veranderen bent. Brandmeester doet ook echt iets nieuws in de conservatieve, juridische markt, namelijk: rechtsbijstand aanbieden aan particulieren tegen een vaste, lage prijs. 

Een stukje context van de juridische sector: onder een bepaalde inkomensgrens kun je terecht bij de sociale advocatuur. Ben je verzekerd voor rechtsbijstand? Dan klop je – als er stront aan de knikker is – aan bij je verzekeraar. Een enkeling kan nog terecht bij de Rijdende Rechter, maar de rest van de Nederlanders is aangewezen op de advocatuur. 

De rechtmijders

Advocaten vind je op de Zuidas of om de hoek, maar goedkoop zijn ze vaak niet. Uit onderzoek* blijkt dat het gemiddelde uurtarief 217 euro is. Daarvoor mag je vaak nog een keertje gratis bellen of op de koffie, maar daarna gaat de teller lopen. Gevolg van die hoge en onvoorspelbare kosten: steeds meer Nederlanders halen hun recht niet. Een kwart van de Nederlanders met een juridisch probleem besluit geen hulp in te schakelen. Dat vindt SRK rechtsbijstand, uitvoerder van juridische hulp voor klanten van rechtsbijstandsverzekeraars, niet kunnen. Het recht moet toegankelijk zijn voor iedere Nederlander. 

Duizenden burenruzies over schuttingen

SRK helpt al meer dan vijftig jaar mensen die verzekerd zijn. Zo hebben ze al duizenden ontslagbrieven, burenruzies over schuttingen en geweigerde vergunningen voorbij zien komen. Ze hebben veel kennis en ervaring dus, maar ook veel data. SRK weet hoe lang het oplossen van een burenruzie over een schutting gemiddeld duurt. En dat ze voor 925 euro een kostendekkend traject kunnen aanbieden. 

SRK wil het recht toegankelijk maken en dus ook mensen zonder rechtsbijstandsverzekering helpen. Daarom beginnen ze Brandmeester. Met een vaste prijs per stap en een online dossier waarin de taken op een rij staan. Zo maakt Brandmeester de kosten én het proces weer voorspelbaar. En krijgen mensen in een juridisch conflict de situatie weer onder controle. Ze worden de brand meester.  

Tot zover de dienst. Onze vijf learnings die je mee kunt nemen als je een nieuwe dienst bouwt in een conservatieve markt:

1. Houd je strak aan je waardes en merkessentie

Een belangrijk inzicht was dat klanten emotioneel oververhit bij Brandmeester aankomen. Ze zijn in paniek over een ontslagbrief of het feit dat hun partner wil scheiden. Dat inzicht werd de essentie: Brandmeester moet zorgen dat de klant weer controle krijgt over de situatie. De merkwaarden Voorspelbaar en Persoonlijk zijn telkens leidend geweest bij de ontwikkeling: van product tot platform, van tone of voice tot reclame-uitingen. We leveren een dienst met het gemak van online, waarbij je snel die gerustheid krijgt en inzicht in de kosten en het proces. Dat combineren we met persoonlijke dienstverlening van ervaren advocaten.

2. Ga niet op zoek naar intern draagvlak 

Ga niet op zoek naar draagvlak, want uiteindelijk kom je dan tot compromissen en concessies vanuit een interne scope. ‘Zo doen we dat altijd’ of ‘Zo hoort het nou eenmaal’ leidt tot een middelmatig product, waar de gebruiker niet op zit te wachten. Houd dus geen Poolse landdagen om te brainstormen, maar ga bouwen op basis van inzichten en merkwaarden. En organiseer expertsessies om de inhoudelijke juistheid te controleren. Betrokkenheid creëren we met informatiesessies waar we uitleggen waarom we bepaalde keuzes maken. Alles onder het motto ‘Informeren is oké, maar draagvlak nee’. 

3. Focus niet op de uitzonderingen

Als er een beroepsgroep goed is in het bedenken van uitzonderingen, zijn het de juristen. Daarom hebben de we 80/20-regel gehanteerd: we bouwen de dienst voor 80 procent van de doelgroep. De andere 20 procent moet ook geholpen kunnen worden, maar we zetten niet elke uitzondering standaard in ons proces. 

Voor die 80 procent hebben we elke stap in kaart gebracht: wat doet de jurist, wat doet de klant en wat doet het systeem? Op basis daarvan hebben we een blauwdruk gemaakt van de dienst: de zogenoemde service blueprint. Deze blauwdrukken helpen je zien hoe de gebruikerservaring en bedrijfsprocessen beter kunnen. 

Toen we de blauwdruk van een arbeidsconflict uitprintten, bleek hij maar net op tafel te passen. En dat is niet zo gek, want het zijn alle handelingen die een advocaat doet. We hebben dus eigenlijk een beroep gedigitaliseerd. 

4. Bouw geen dienst maar een merk

Als je anders wilt zijn dan de rest, zie er dan ook anders uit. Praat anders, schrijf anders. Brandmeester ziet er bold en fris uit ten opzichte van andere advocatenkantoren. En we schrijven geen lang, wollig proza, maar korte en bondige zinnen. De tone of voice is persoonlijk (om de afstand klein te houden), constructief (we kijken positief), empathisch (we leven ons in) en helder (geen jargon). 

5. Heb eindeloos veel geloof in je missie

In het hele traject moet je eindeloos veel geloof in je missie hebben. Want met iets nieuws, loop je ook tegen weerstand aan. Zo wil Brandmeester advocaten in loondienst inzetten, maar de Orde van Advocaten heeft een verordening waarin staat dat die ze alleen voor verzekerde en niet voor onverzekerde klanten mogen optreden. Terwijl ze precies hetzelfde werk doen, volledig onafhankelijk, volgens precies dezelfde kernwaarden, met als enige verschil dat verzekeringspapiertje.

Brandmeester is toch in oktober van start gegaan. De rechtsgebieden Arbeid, Wonen en Letsel staan live. Het blijft spannend, maar als het niet spannend is, is het ook geen disrupten.

* Bron: Kleos Benchmark Advocatuur 2019 n= 216, kleine- en middelgrote advocatenkantoren, Wolters Kluwer Legal & Regulatory

Over de auteur(s): dit artikel is tot stand gekomen na de presentatie van Peter Hoitinga (marketing directeur BrandMR en Dieke de Boer, copywriter bij Fabrique, tijdens Emerce Financials.

Emesa wordt Talpa eCommerce

Twee jaar na de overname door Talpa Network verandert reisbedrijf Emesa, bekend van Vakantieveilingen.nl, van naam. In het eerste kwartaal van 2020 luidt de nieuwe naam Talpa eCommerce.

Bovendien krijgt Emesa een nieuwe managing director en commercieel directeur. De eerste functie komt in handen van Joost Brakel (foto). Linda Jansen, nu client service director bij Talpa Media Solutions, wordt commercieel eindverantwoordelijk. Zij zullen samenwerken met de huidig financieel directeur Caroline Ammerlaan.

Algemeen Directeur Carel van Boetzelaer verlaat de Talpa-organisatie met de jaarwisseling.

Talpa eCommerce bestaat uit de merken VakantieVeilingen, ActievandeDag en SlajeSlag. Deze tak richt zich op impuls- en actiegedreven e-commerce. Voor hun consumenten zullen de e-commercemerken zichtbaarder worden via het mediabereik van Talpa Network.

De ultieme movie mashup van 2019

2019 loopt richting het einde en zoals eigenlijk ieder jaar was het ook de afgelopen 12 maanden weer smullen op entertainment gebied. Veel films zijn al de revue gepasseerd.

Avengers: Endgame en Joker waren flinke kaskrakers. Frozen 2 en ook The Lion King war er voor de jongste onder ons. Met The Irishman & El Camino: A Breaking Bad Movie was er voor Netflix succes op filmgebied. IT: Chapter Two en ook Pet Semetary was weer lekker griezelen, en John Wick 3 maar ook Fast and Furious Presents Hobbs and Shaw zaten weer boordevol actie. Er waren uiteraard nog veel meer films waar we van genoten hebben.

En zoals ieder jaar heeft Louis Plamondon, beter bekend als Sleepy Skunk, weer een meeslepende film mashup gemaakt over 2019. Alle blockbusters en nog veel meer komen aan bod in deze bijna 7 minuten durende video.

Movie Mashup 2019

In deze movie mashup zie je scenes uit ondermeer: The Hustle, The Secret Life of Pets, Dolemite is my Name, Once Upon a Time in Hollywood, Hustlers, Charlie’s Angels, The Angry Birds Movie 2, Fast and Furious Presents Hobbs and Shaw, Terminator: Dark Fate, Captain Marvel, Ford v Ferrari, IT Chapter Two, The Curse of La Llorona, John Wick Chapter 3, El Camino: A Breaking Bad Movie, Joker, The Irishman, Avengers: Endgame, Star Wars: The Rise of Skywalker, Spider-Man: Far From Home, Dumbo, Toy Story 4, Aladdin, Glass, The Lego Movie 2 en nog veel meer.

Checken welke film bij welk shot hoort, doe je in dit overzicht. En anders gewoon lekker genieten van deze ultieme movie mashup van 2019

Enjoy 😉

H&M gaat in Nederland online bestellingen ook op de fiets bezorgen

Bedrijven bedenken steeds creatieve en duurzame oplossingen voor pakketbezorging, zoals de robots van Amazon en Albert Heijn. Coolblue introduceerde een aantal jaar geleden al bezorging op de fiets in een aantal grote steden en nu gaat ook H&M dat doen.

Vanaf nu worden er door H&M fietskoeriers ingezet om online bestellingen te bezorgen, zodat pakketbezorging op een meer duurzame manier uitgevoerd kan worden. We hebben in Nederland de primeur en zijn het eerste land waar H&M deze leveringsoptie aan klanten aanbiedt.

Is succes strategie of gewoon geluk?

Strategie is een vrij saai onderwerp, maar het komt altijd terug in de verhalen van ondernemers met succesvolle bedrijven. Het lijkt net of ze exact weten of ze willen groeien of juist alleen opschalen. En wanneer ze uit het bedrijf moeten stappen of juist meer zichtbaar moeten zijn. Iedereen wil succes behalen. Soms lijkt dat […]

Succesvol merkmanagement, hoe doe je dat? #adv

Succesvol merkmanagement, hoe doe je dat? #adv

De laatste twee jaar groeit de aandacht voor merkmanagement in Nederland aanzienlijk, maar hoe creëer je een sterk merk? Tijdens de gratis clinic bij Beeckestijn Business School ontdek je hoe je merkmanagement inricht en hoe je het tot een belangrijke competentie maakt om te groeien in marktoriëntatie. Wil jij vrijdag 10 januari aanwezig zijn bij deze clinic?

Meld je dan nu aan


Lees meer over: Succesvol merkmanagement, hoe doe je dat? #adv.

Just Eat verwerpt bod Prosus

De leiding van Just Eat heeft vanochtend het nieuwe, hogere bod (+4,2%) van investeringshuis Prosus uit Amsterdam naast zich neergelegd.

Het bod is niet in lijn met de waardering van Just Eat zoals de directie die ziet. Helemaal niet wanneer vergeleken met het bod in aandelen van Takeaway.com. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl belooft dat voor aandeelhouders van het Engelse Just Eat op lange termijn meer waarde zal leveren.

Financieel analisten speculeren dat Takeaway.com op enig moment zijn bod kan moet verhogen, al omschreef hJitse Groen Prosus‘ cashbod op Just Eat al als ‘belachelijk’.

Mochten aandeelhouders van Just Eat nu op het bod van Takeaway.com ingaan dan levert hen dat 52 procent van de aandelen op in de Europese thuisbezorgreus. Die kan qua bereik dan de concurrentie aan met Uber Eats-achtige bedrijven. Het nieuwe bedrijf zal dan Just Eat Takeaway.com heten en in Amsterdam aan de beurs staan.

Foto: Michael Pham (cc)

Alexander Zwart (Rabobank): ‘Flink inzetten op de omnibank met onze app’

Alexander Zwart is als Tribe Lead Digital Platform werkzaam bij Rabobank en gaat in gesprek met Hans Voorn in op de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied en de vele nieuwe toepassingen die de bank voorziet voor hun app en aanverwante zaken.

Zwart: “We zetten voor nu flink in op omnibank en financieel inzicht, zodat je in je app-omgeving precies kunt zien hoeveel geld je waar nu eigenlijk aan uitgeeft.”

Bekijk hier het hele gesprek, gehouden tijdens Emerce Financials. (10.14 minuten)

Accepteer analytische cookies en tracking cookies om deze video te bekijken.

Over de auteur: Hans Voorn werkt als Manager Marketing, Online en Big Data voor Dela.

Page generated in 1,950 seconds. Stats plugin by www.blog.ca