Media Distillery volgt mediawaarde in video

Media Distillery volgt mediawaarde in video

Het is voor grote bedrijven en organisaties interessant om te weten wanneer zij op televisie en platforms voorbij komen. Media Distillery kan dat bijhouden. “We richten ons op merken, maar ook op bedrijven zoals KPN en Ziggo: de tv-operators, die ontzettend veel videocontent hebben maar daar eigenlijk heel weinig van weten. Zij weten niet wat er in een talkshow gezegd wordt, wat de onderwerpen zijn die aan bod komen. Dat kunnen wij ze vertellen”, aldus Joost de Wit, founder en CPO van Media Distillery.


Lees meer over: Media Distillery volgt mediawaarde in video.

Zelf knutselen met VR-technologie als Lego-blokje

Zelf knutselen met VR-technologie als Lego-blokje

Software en electronica met een focus op virtual reality. Dat is kort samengevat hetgeen waar Horus zich mee bezighoudt. Het bedrijf, gevestigd in Bedum ruim tien kilometer boven Groningen stad, telt zo’n 30 medewerkers. Specialisten die het liefst net iets extra’s hebben in hun richting. “Het liefst iets extra’s waar wij als team wat zwakker in zijn en op die manier vind je ook heel mooi de juiste mensen als puzzelstukjes. Dat werkt ook voor programmeurs heel motiverend: dat je niet alle kennis bij één of twee mensen hebt, maar dat je met z’n allen veel kunt”, aldus CEO/CTO René Bolhuis. Met resultaat. de Horus-technologie wordt wereldwijd verkocht. 


Lees meer over: Zelf knutselen met VR-technologie als Lego-blokje.

Jeroen Elfferich (Ex Machina): “Interactie rondom online live video rukt op”

Jeroen Elfferich (Ex Machina): “Interactie rondom online live video rukt op”

Ex Machina is gespecialiseerd in grootschalige interactie rondom video, met een nadruk op live. Het bedrijf bevindt zich in een transitiefase. Nu nog wordt er met name geld verdiend met interactie rondom televisieprogramma’s, maar het aandeel van online video stijgt snel. Denk aan Facebook Live, maar ook aan Twitch, van oorsprong gamerskanaal. “Op Twitch kun je nog een stuk verder gaan, want die hebben API’s waarmee je interactieve lagen over de video zelf heen kunt leggen. Dat kan op dit moment op Facebook nog niet. Het opent allerlei nieuwe mogelijkheden voor creatieven om met live video om te gaan” aldus ceo en mede-oprichter Jeroen Elffrich.


Lees meer over: Jeroen Elfferich (Ex Machina): “Interactie rondom online live video rukt op”.

Page generated in 1.001 seconds. Stats plugin by www.blog.ca