Google lanceert nieuwe to-do app Tasks met vernieuwde Gmail

De Gmail-app is flink veranderd sinds deze week, met allerlei welkome nieuwe functies zoals het meteen bekijken van bijlagen zonder door mails te moeten scrollen, e-mails ‘snoozen’, herinneringen voor followups en mails waar je zelf nog op moet reageren, het makkelijk kunnen opzeggen van nieuwsbrieven vanuit de app en het instellen van notificatie-voorkeuren. Veel van die opties zaten net zoals bij Smart Reply ook al in Google Inbox, trouwens, maar nu krijgt iedereen de mogelijkheid om daar van te genieten.

Allemaal erg fijn, maar daar hoort voor mobiele apparaten ook een hele nieuwe app bij: Tasks. Waar de to-do functionaliteit van Tasks in de desktopversie van de nieuwe Gmail ook al aangepast en verbeterd is wordt die functionaliteit nu ook voor mobiele gebruikers mogelijk gemaakt, maar dus wel in een aparte app. Als je trouwens nog niks ziet in Gmail kun je even op het tandwiel klikken en zien of de optie ‘probeer de nieuwe Gmail’ al beschikbaar is. Zoals dat gaat met Google is die nog niet voor iedereen meteen beschikbaar, want wij konden hem zelf ook nog niet bekijken.

Much To Do

Op de desktop zit tasks niet langer verstopt in een venstertje dat je apart moest oproepen, maar standaard aan de rechterkant van het scherm. Je kunt daar nu ook mails aan toevoegen en vanuit Gmail is het ook mogelijk om losse taken toe te voegen aan de app. Het voordeel wordt groter als je verder ook gebruik maakt van Google Agenda, want daarin worden (net zoals in Gmail) de taken gesynchroniseerd, zodat je op elk moment kunt zien wat je nog te doen staat.

In de mobiele apps is dat ook zo, maar je moet natuurlijk wel overal met dezelfde account ingelogd zijn. Dat maakt Tasks een prima – zij het best wel simpele – toevoeging voor iedereen die al helemaal in het Google ecosysteem zitten. Hopelijk gaat Google op termijn wel ook meer features toevoegen, zoals het delen van taken met andere mensen in je omgeving of in elk geval voor mensen binnen je bedrijf binnen de professionele G Suite. Je kunt de app gratis downloaden voor Android en iOS.

Google Doodle van vandaag eert Fanny Blankers-Koen

Leuk: Google’s Doodle eert historische figuren en vandaag is dat de Nederlandse Fanny Blankers-Koen. Vandaag zou haar honderdste verjaardag zijn, maar helaas overleed ze in 2004 op 85-jarige leeftijd. Als de naam je niets zegt: Francina Elsje Koen werd in 1918 geboren en was atlete. Niet toevallig is ze uiteindelijk met haar trainer getrouwd en ze kregen samen drie kinderen.

Haar grootste claim to fame is dat ze het op de Olympische Spelen van Londen in 1948 op de rijpe leeftijd van 30 jaar klaarspeelde om als eerste vrouw ooit vier gouden medailles te winnen. Ze won de 200 meter zelfs met een marge van 0,7 seconden, iets dat daarna nooit meer vertoond is. Je kunt haar in in actie zien in deze video (helaas niet te embedden).

Ondernemend Nederland is onvoldoende voorbereid op de AVG

Op 25 mei 2018 gaat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) actief gehandhaafd worden. Hierdoor wordt er veel strenger gelet op de omgang met persoonsgegevens. De wetgeving geldt voor alle ondernemers die persoonsgegevens verwerken in digitale bestanden.

De Autoriteit Persoonsgegevens mag hogere boetes uitschrijven en zelfs onverwachts een inspecteur langs sturen bij gegronde aanleiding. Uit een onderzoek onder ruim 3.000 ZZP’ers is gebleken dat 96% van de zelfstandig ondernemers die persoonsgegevens verzamelen onvoldoende voorbereid is op de AVG en dus risico lopen om beboet te worden. Voor deze ondernemers is er nu als hulpmiddel de ZZP AVG Scan.

GDPR

Doel van de nieuwe privacywet, ook bekend onder de Engelse naam General Data Protection Regulation (GDPR), is om EU-burgers te beschermen op het gebied van privacyregelgeving en persoonsgegevens. De AVG heeft de regels voor gegevensverwerking flink aangescherpt. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor iedere ondernemer. Zo dienen ondernemers onder andere via een privacyverklaring degene van wie ze de gegevens verzamelen (de betrokkene) te wijzen op hun rechten en moeten bewerkersovereenkomsten worden afgesloten met derde partijen aan wie de persoonsgegevens worden overgedragen.

Hoge boetes kunnen funest zijn voor zelfstandig ondernemers en het is dan ook van belang dat zij goed voorbereid zijn op deze wetswijziging. Bij In15, het grootste oriëntatieplatform voor ZZP-voorzieningen van Nederland, komt veelvuldig de vraag binnen of zij ZZP’ers hulp kunnen bieden bij het voldoen aan de AVG wetgeving. Vanwege deze aanzienlijke vraag naar hulp is er een samenwerking gestart tussen het platform en diverse AVG gespecialiseerde juristen, waaruit ZZP AVG is opgezet. Hier kunnen ondernemers middels een ZZP AVG Scan binnen 5 minuten zien of zij klaar zijn voor de AVG. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt er direct aangegeven welke juridische documenten nog vereist zijn en welke eventuele andere stappen nog genomen moeten worden om dit per 25 mei wel te zijn. Daarnaast kunnen ondernemers gratis advies inwinnen over de toepassing van de AVG.

Ben jij AVG Proof?

zzp

Consumentenbond: “retour-regels worden aan de laars gelapt”

De Consumentenbond heeft een grote test gedaan onder webshops met retourzendingen. Ze hebben meer dan 600 artikelen besteld bij meer dan 200 webshops en die vervolgens binnen de 14 dagen teruggestuurd. Wettelijk ben je dan als winkel verplicht om het volledige aankoopbedrag inclusief bezorgkosten terug te storten.

Wat bleek? Dat deed een flink percentage van de winkels helemaal niet. Zo goed als één derde van de winkels betaalde minimaal één van de retourzendingen niet of veel te laat terug. Er waren zelfs 15 webwinkels die dat bij alle bestellingen deden, waarbij in sommige gevallen meer dan 100 dagen (!) gewacht moest worden op het geld. De Consumentenbond deed een soortgelijk onderzoek ook al in 2016 en de foute webshops hadden hun leven niet gebeterd. Het ging specifiek om We Love Musthaves en Tabletpoef die helemaal niets terugbetaalden en Atlas for Men, Lil.nl en Vegaoo.nl die ontzettend lang op zich lieten wachten. Daar moet je dus – simpel gezegd – niks kopen.

Enkele winkels [weigeren] de retourzendingen, soms met de creatiefste smoesjes. Dat mag helemaal niet, want de regels zijn in de wet vastgelegd en zijn niet vrij toepasbaar.

– Consumentenbond

YouTube wiste de laatste drie maanden (maar) 8 miljoen video’s

YouTube liet deze week trots weten dat ze meer dan acht miljoen video’s hebben verwijderd van de videoservice. Het ging om video’s die niet voldeden aan de regels van YouTube en effectief was het dus vooral spam en porno. Het grootste gedeelte van de verwijderingen is via AI-software gebeurd. In de drie maanden hiervoor vlagde die software ook al 6,7 miljoen video’s voor YouTube. Dat werkt wel, want doordat de software veel sneller kan werken dan mensen kunnen zijn veel van die video’s verwijderd in de uploadfase, dus voordat iemand ze heeft kunnen bekijken.

Ook zijn er verbeteringen te melden in het verwijderen van extremistische video’s: waar die begin 2017 in slechts tien procent van de gevallen verwijderd werden voordat meer dan pakweg tien mensen ze gezien hadden, lukt dat nu in meer dan de helft van de gevallen. Aangezien de cijfers steeds beter worden gaat Google dat nu elk kwartaal melden.

youtube-video-verwijderd
Beeld: YouTube

Waarom een video on demand platform interessant is voor jouw organisatie

OTT TV is een term die je vaak ziet langskomen als het over online video gaat. Over The Top: het betekent niks meer dan dat je ‘over’ de traditionele kanalen heen gaat en je video zelf distribueert naar je klanten of consumenten. Daar zijn veel oplossingen voor waarbij de meesten vaak aan YouTube moeten denken, die het makkelijk maakt om video te delen.

Nu zou het kunnen dat je als bedrijf een paar video’s hebt die je wilt delen en daar verder geen enkel ander doel bij nastreeft dan dat ze op het internet staan en dan is Vimeo of YouTube een prima oplossing. Weliswaar op een platform uit de VS waar je geen controle over hebt en zonder een mogelijkheid om het te monetizen, maar het staat er.

Pay-per-view & subscriptions

Nederland is een kennisland. Er zijn daarom veel bedrijven die video content hebben of kunnen creëren die waarde heeft. Zeker als je in eeninteressante niche zit kan online video je als bedrijf nieuwe businessmodellen opleveren.

Zo biedt Basic Fit biedt bijvoorbeeld hun pro-members tegen extra betaling nu ook thuis instructie- en workout-video’s. Hiervoor hebben zij een eigen video on demand kanaal opgezet.

Kwalitatieve content wil je op je eigen platform hebben, zodat je de controle houdt en – niet onbelangrijk – dat nieuwe businessmodel kunt opzetten. Op het moment dat je over waardevolle video content beschikt heb je dus een andere type oplossing nodig. Je wilt content goed kunnen afschermen en je rechten over deze content waarborgen. Dan volstaat een social videoplatform als youtube niet meer.

Er zijn verschillende type verdienmodellen voor VOD-platformen die interessant kunnen zijn voor je eigen organisatie. Zo heb je de SVOD variant, waarbij video’s op basis van een abonnement worden aangeboden aan de gebruiker. Een ander veel voorkomende betalingsmogelijkheid is TVOD, welke eigenaren van video content kunnen gebruiken om video’s per stuk te verkopen. Andere termen voor TVOD zijn ook wel pay-per-view of transactional video on demand.

Mogelijkheden genoeg, maar dan heb je dus wel een partner nodig die het aan de achterkant allemaal goed geregeld heeft.

AdobeStock_174490292
Foto: Rawf8 – Adobe Stock

Online supermarkt Picnic gaat ook op zondag gratis bezorgen

Online supermarkt Picnic gaat na een succesvolle pilot in Utrecht, Ede en Veenendaal nu ook in andere steden op zondag de boodschappen bezorgen. Picnic is de enige supermarkt in Nederland die zeven dagen per week de boodschappen gratis thuisbrengt. Hiermee blijven ze de concurrentie steeds een stap voor.

Naast de steden die meededen aan de proef kunnen inwoners van Utrecht, Zoetermeer, Den Haag, Delft, Leiden en Almere vanaf nu zeven dag per week de boodschappen laten bezorgen. De overige steden waar Picnic actief is volgen op korte termijn.

Alle onnodige tussenschakels zijn uit het proces gehaald waardoor de kosten van deze nieuwe manier van distributie laag zijn. Hierdoor kunnen ze bij Picnic de bezorging gratis aanbieden. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden.

Behoefte van klanten

Tijdens de pilot werd al snel duidelijk dat klanten bezorging op zondag heel fijn vinden. Ze kunnen op die manier aan de nieuwe week beginnen met de weekboodschappen al in huis.

– Michiel Muller, mede-oprichter

Sneller info zoeken op Wikipedia wordt makkelijker met previews

Wikipedia wordt verbeterd. De online encyclopedie die inmiddels al weer 17 jaar lang mensen voorziet van gratis informatie heeft deze week paginapreviews aangezet en dat betekent dat als je over een link in een artikel (en daar zijn er altijd heel veel van) gaat hangen, dat je een korte samenvatting met de belangrijkste informatie over dat item kunt bekijken.

Het is volgens de stichting Wikimedia de grootste verandering in de desktopversie van Wikipedia in de laatste paar jaar en dat is niet gelogen. Het zou er namelijk voor zorgen dat lezers tegen zichzelf beschermd worden en niet in de grootste val van de site trappen: down the rabbit hole gaan. Je kent het wel: je begint iets te lezen, klikt op een link, leest verder, klikt weer ergens en voor dat je het weet eindigt je factcheck over Leonardo da Vinci op de pagina over de walrus (vier klikken verder, om precies te zijn). Zeer gevaarlijk, als je tijd je lief is, maar dat hoeft nu dus niet meer.

Mockup by Nirzar Pangarkar/Wikimedia Foundation, CC BY-SA 3.0. Article text from Mona Lisa and Leonardo da Vinci, CC BY-SA 3.0. Images, public domain.

De stichting heeft de nieuwe feature uitgebreid zitten A/B testen en ze zijn er achter gekomen dat het gros van de bezoekers de functie niet uitzet en dat het leidt tot minder paginaweergaven. Dat betekent dat de informatie doorgaans genoeg is om de vragen of nieuwsgierigheid die een term, woord of naam oproept te bevredigen. Dat is een goede zaak, want uiteindelijk is het de bedoeling van Wikipedia dat mensen sneller hun informatie vergaren. Hoe efficiënter dat gaat, hoe beter. Uiteindelijk is het ook goed voor de site zelf, want minder pagina’s betekent minder verkeer en minder kosten. En die zijn toch al een probleem.

We need the money

Over geld gesproken. Je moet het helemaal zelf weten, maar als je net zoals ik vaak zat Wikipedia gebruikt om iets uit te zoeken of te checken zou je ook gezien moeten hebben dat ze het maar net gerooid krijgen daar en dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken. Als een organisatie zonder winstoogmerk is het altijd sappelen om genoeg geld binnen te krijgen om de paar betaalde krachten te kunnen betalen en – niet onbelangrijk – de servers in de lucht te houden.

Minder dan één procent van de gebruikers van de grootste ecyclopedie ter wereld doneert maar iets. Logisch, want alles is gratis op het internet als je goed genoeg zoekt. Wikipedia is echter een van de weinige sites waar jij niet het product bent, waar je geen advertenties ziet en waar geen andere funny business gaande is. Het lijkt er misschien op dat ze zitten te bedelen, maar dat is letterlijk je enige keuze als je jezelf afhankelijk maakt van de goede wil van het publiek en die naar eigen zeggen altijd denken ‘zou ik ook eens moeten doen’ en dan verder gaan met online shoppen. Als je nog helemaal nooit hebt gedoneerd, is een eenmalige gift misschien niet te veel gevraagd. Ik heb in elk geval gedoneerd, want ik zou geen internet willen waar de wereldwijde encyclopedie door een commerciële partij wordt gerund.

[Afbeeldingen © Wikimedia Foundation]

Consument moet goed opletten bij (nep) datingsites

Deze week heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) invallen gedaan bij de bedrijven achter datingsites. Aan de hand daarvan komt de ACM nu met een duidelijk advies voor consumenten. Dat ze heel alert moeten zijn wanneer zij op een datingsite per bericht moeten betalen.

Nepprofielen

Consumenten maken gebruik van datingsites om iemand te ontmoeten. Bij de datingsites die de ACM heeft onderzocht, betaal je per bericht en chat je vaak – zonder dat je het weet – met een nepprofiel. De berichten die je ontvangt, worden waarschijnlijk door een aantal chatoperators die hiervoor betaald worden. Consumenten betalen soms veel geld en krijgen uiteindelijk niet wat ze verwachten: een ontmoeting.

Wees alert!

Ze raden dan consumenten ook aan om alert te zijn wanneer je op een datingsite moet betalen per bericht. Vaak is dat al het signaal dat je aan het chatten bent met een nepprofiel. Na aanmelding op een dergelijke site ontvang je in korte tijd een stortvloed aan berichten en ontwijkende antwoorden op een verzoek om via andere kanalen (mail, telefoon, WhatsApp) contact te hebben.

Pure misleiding

Er loopt nog een onderzoek waaruit moet blijken of er in deze gevallen sprake is van misleiding van consumenten of dat andere regels worden overtreden. Een belangrijke reden voor de ACM om dit soort datingsites te onderzoeken, is dat het veelal gaat om kwetsbare consumenten.

Pas na afronding van het onderzoek zal duidelijk worden om welke websites en ondernemingen dit gaat.

Een nep-datingsite herkennen?

Met onderstaande 8 punten kan jij zelf eenvoudig een nep-datingsite herkennen.

  1. Deze sites rekenen jou kosten per verstuurd bericht.
  2. Let op of de site vermeldt dat de profielen nep kunnen zijn. Dit is een signaal dat je met zo’n nep-datingsite te maken hebt.
  3. Na aanmelding op de site ontvang je in korte tijd heel veel reacties van ‘kandidaten’.
  4. De reacties zijn eigenlijk te mooi om waar te zijn. En de profielen vaak ook.
  5. In het eerste contact wil de ander snel met je afspreken. Maar in de reacties daarna stelt hij of zij een ontmoeting steeds uit.
  6. Als je vraagt om via een ander kanaal contact te hebben (bijvoorbeeld via WhatsApp, telefoon of e-mail), gaat de ander daar niet op in.
  7. De ander wil wel met je schrijven. Maar elkaar écht ontmoeten gaat hij of zij uit de weg.

Consuwijzer

Via ConsuWijzer.nl zijn er meer tips te lezen over hoe je datingsites met nepprofielen kunt herkennen. Of wat je kunt doen als je denkt de dupe te zijn hiervan.

[Afbeelding © fkruger – Adobe Stock]

Bots as a Service: BAAS is een chatbot-abonnement voor bedrijven

Als je een bedrijf bent dat veel interactie heeft met haar klanten heb je misschien wel al zitten nadenken over het installeren van een chatbot. Die dingen zijn handig, want zo kun je een hoop elementaire en routinematige vragen over je bedrijf of je service al beantwoorden zonder dat je daar je callcenter (sorry, klantcontactcenter) mee moet belasten.

Chatbots worden zowel door klanten als door bedrijven goed gewaardeerd. Je hoeft als klant niet lang te wachten, je hebt snel antwoord op simpele vragen en uiteindelijk maakt het een bedrijf ook efficiënter omdat de ingewikkelde problemen door mensen kunnen worden opgelost, die daar ineens tijd voor hebben.

Maar ja, waar haal je zo’n chatbot vandaan? Zelf bouwen is waanzin en iemand eentje laten bouwen specifiek voor je bedrijf is duur. Het bedrijf e-office wil dat met Baas (Bots As A Service) oplossen door chatbots op abonnementsbasis aan te bieden. Daarmee zijn ze het eerste online platform in Nederland waar je als gebruiker binnen een paar minuten een eigen chatbot kunt bouwen.

Veel organisaties kennen de termen Artificial intelligence, machine learning en big data en willen graag de mogelijkheden voor hun organisatie daarvan ontdekken, maar zoeken naar een praktische manier om de eerste stappen te zetten

– Roland Hameeteman, directeur van e-office

YouTube laat nog steeds reclames zien bij hele foute content

Het begint een beetje een herhalingsoefening te worden, maar YouTube ligt weer onder vuur omdat ze reclames van bekende merken als Adidas, Netflix, Under Armour, Cisco, Facebook, Amazon en Amerikaanse regeringsinstanties laten zien bij video’s met Nationalistische, Nazistische, propaganda- en zelfs pedofiele boodschappen.

Het laat zien dat YouTube’s geplande verbetering van de selectie van video’s nog niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd. Na het gedoe rondom kindervideo’s die ongepaste content lieten zien met adverteerders er langs blijft het probleem bestaan.

Adverteerders zijn logischerwijs niet blij met deze problemen, want YouTube is één van hun grootste markten, met een groot gedeelte van hun vaak jongere doelgroep actief op de site. Er wordt elke dag een miljard uur aan video bekeken door over een miljard gebruikers, dus dat zijn heel veel advertenties. Een woordvoerder van de videosite beloofde – alweer – beterschap, maar waarom blijft dit gebeuren?

Google Assistent wordt op dit moment in Nederland getest

Deelnemers van de besloten betatest in Nederland van Google Assistant hebben vast een geheimhoudingsverklaring geschonden door tegen nu.nl te vertellen dat ze er in zitten, maar dat is voor ons fijn, want nu weten we dat Google eindelijk bezig is met een echte Nederlandse versie van haar slimme assistent. Hebben ze in elk geval de stem gevonden.

Het gaat blijkbaar om een klein aantal deelnemers die de slimme assistent mag testen. De test lijkt beperkt tot Android-telefoons die de laatste vier versies van het besturingssysteem aan boord hebben (L, M, N en O). Volgens de bron bij nu.nl zijn nog niet alle antwoorden vertaald, dus voor dat we een landelijke uitrol mogen verwachten zullen er nog wel wat maanden overheen gaan.

Vier trends en ontwikkelingen op gebied van betalen

Betalen, of dat nu in de winkel, in de supermarkt of in jouw favoriete online shop, is de afgelopen jaren flink aan het veranderen geweest. Heb jij nog wel eens contant geld op zak? Of betaal je tegenwoordig ook alles contactloos? Online doe je alles via iDeal of nog gemakkelijker met PayPal One Touch. Kunnen we het nog verder vereenvoudigen? Of zijn er nog wat nieuwe trends die eraan zitten te komen? We bespreken hieronder een paar mogelijkheden die van ons zo snel mogelijk breed uitgerold mogen worden.

1. Apple Pay

De geruchten waren er dat dit eind 2017 uitgerold zou gaan worden in ondermeer Nederland. Helaas. We zitten nog altijd te wachten op het moment dat Apple de eigen betaaldienst in meer landen aan gaat bieden.

Hoe succesvol het gaat worden in Nederland is natuurlijk nog maar de vraag. Maar alle iPhone / Apple Watch fanaten en gebruikers gaan waarschijnlijk de dienst gewoon gebruiken. Vooral ook omdat gebruiksgemak en privacy hier centraal staan.

Recent was het al even mogelijk. De Bunq bank kwam met een hack die het gebruik van Apple Pay mogelijk maakte. En dus is een uitrol in Nederland toch mogelijk dichtbij.

2. Betalen met een selfie

Het is weer een stap verder dan bijvoorbeeld iDIN. Nieuwe biometrische vormen van authenticatie. Geen moeilijke wachtwoorden, identifiers of andere bevestigingscodes meer nodig, maar even een paar keer knipperen voor de camera van je smartphone om een betaling te bevestigen. ING heeft het al mogelijk gemaakt. Dan moet je alleen wel beschikken over de nieuwe iPhone X. Klanten van ING kunnen met de nieuwste iPhone inloggen en betalingen bevestigen met gezichtsherkenning. Handig en veilig. Dus ook de andere banken mogen snel volgen en hiermee op de markt komen.

3. Betalen met je mobiel

Bankieren doen we al mobiel. Maar er komen ook steeds meer apps beschikbaar die mobiel betalen mogelijk maken. Tikkie is hier een mooi voorbeeld van. Heeft natuurlijk alles te maken het de versoepeling van de de iDEAL-regelgeving. Consumenten kunnen nu ook onderling betalingen regelen.

Een andere mogelijkheid hier is ook weer het contactloos betalen. Nu doe je dat in de meeste gevallen nog met je bankpas. Maar die heb je in de toekomt echt niet meer nodig. Dan betaal je gewoon met de app van de bank op je mobiel. En zo komt er straks geen portemonnee meer bij kijken.

4. Cryptocurrency’s

En dan is natuurlijk nog de Bitcoin. Zo goed als onbruikbaar geworden als betaalmiddel. Maar de achterliggende blockchain technologie klopt gewoon, dus als de koers wat stabieler gaat worden, en ook de kosten en verwerkingstijd omlaag gaan, dan gaat de Bitcoin echt nog wel groots zijn intrede maken. En is het niet de Bitcoin zelf dan is er zeker een van de vele andere cryptocurrency’s die dit wel gaat lukken.

[Afbeelding © Mymemo – Adobe Stock]

Het wordt makkelijker om via de app op Amazon USA te kopen

Aangezien we nog steeds geen heuse Amazon site hebben in Nederland (die halve Duitse telt niet) is dit misschien wel interessant: het online warenhuis heeft de mobiele app flink aangepast om de ervaring van internationaal bestellen prettiger te maken.

Je kunt Amazon nu in vijf talen bekijken (Nederlands zit er verrassend genoeg niet bij) en prijzen kunnen in elke valuta worden getoond. Allemaal niet spannend voor ons, want dat hebben we op de Duitse website ook al.

Douanekosten

Wel leuk is dat je straks de artikelen kunt filteren om alleen dat te zien wat ook naar Nederland verstuurd kan en mag worden. De prijzen worden daarbij ook duidelijker, want de verzendkosten en zelfs een eventuele schatting van de douanekosten worden getoond in de app. Dat is allemaal te vinden onder de ‘country and language’-optie in het menu van de app.

Dat biedt wel perspectieven, want nu dat je zeker kunt weten dat wat je te zien krijgt in de app ook naar Nederland te versturen is weet je waar je aan toe bent. De keuze is werkelijk reuze bij het Amerikaanse Amazon en dus kun je even lekker de app induiken om te gaan shoppen. Het kan wel echt alleen in de app, want de desktopversie van de winkel is nog niet aangepast.

[Afbeeldingen © Nicola – Adobe Stock]

Welke berichtendienst is eigenlijk écht veilig voor gebruikers?

Berichtendiensten zijn flink in het nieuws deze week. Er wordt aan alle kanten naar gekeken, aan gerommeld en aan getwijfeld. Het probleem is dat niemand meer zeker lijkt te weten welke oplossing er voor zorgt dat je als gebruiker absolute privacy hebt.

Zowel WhatsApp als Telegram zijn daardoor in het nieuws en het zij je vergeven als je helemaal niet meer weet wat nou nog veilig is. Het antwoord op die vraag lijkt deze week te zijn: hangt er van af wie je bent.

Franse slag

De Franse overheid heeft besloten om maar zelf een chatprogramma te gaan bouwen, omdat ze niet (meer) geloven dat WhatsApp of Telegram honderd procent veilig zijn. In beide apps wordt elk bericht dat verstuurd wordt versleuteld zodat zelfs de eigenaren van de programma’s niet mee kunnen lezen. Dat zou in principe dus helemaal veilig moeten zijn.

Dat was echter niet goed genoeg voor Frankrijk. Die wilden een eigen berichtendienst “waarbij de berichten niet worden versleuteld door de VS of Rusland”, zo zei een woordvoerder van de regering. De eigen app wordt nu getest en als het allemaal naar behoren werkt en de Franse overheid is voorzien zou de app eventueel ook beschikbaar kunnen worden gemaakt voor burgers.

Telegram troubles

Telegram (de app) heeft een ander probleem: de Russische berichtendienst wordt in eigen land geboycot omdat ze weigeren hun (zelfbedachte) versleutelmethode af te geven aan de lokale autoriteiten. Daarom heeft een Russische rechtbank geoordeeld dat de app uit de App Store en Google Play Store verwijderd moet worden in Rusland. De app is al geblokkeerd in Rusland door de rechtbank, maar veel Russen omzeilen die blokkade met een VPN.

Op zich zou je daar enthousisast van kunnen worden als privacy-liefhebber: als de makers van de chatapp de Russische regering durven te weerstaan zullen ze privacy wel heel serieus nemen. Maar ook daar geldt: je weet het nooit zeker. Voor hetzelfde geld komt er een inval, zijn de regels voor Russische of internationale gebruikers anders, of noem maar een ander doemscenario. Misschien hebben ze het in Frankrijk wel bij het goede eind: als je het niet zelf maakt, weet je het nooit zeker.

Hoe chat ik veilig?

Wat betekent dat voor ons normale gebruikers? WhatsApp heeft ondanks de encryptie van de berichten nog wat privacyproblemen omdat er data gedeeld wordt met moederbedrijf Facebook, maar is uiteindelijk voor normaal gebruik prima en nog steeds het populairst in Nederland.

Terroristen gebruiken blijkbaar graag Telegram, maar dat wil niet zeggen dat jij het niet ook kunt gebruiken. Er zijn nog vijftien keuzes zoals Signal, maar die zijn vaak zo klein dat ze alleen in kleine groepjes werken, dus dat is niet aan te raden. Als je tevreden bent met je app, hoef je (nog) niks te doen.

[Afbeeldingen © zapp2photo – Adobe Stock]

Page generated in 1.560 seconds. Stats plugin by www.blog.ca