Google in beroep tegen miljardenboete Europese Commissie

De Europese Commissie houdt grote bedrijven scherp in de gaten. Google is al diverse malen beboet voor onder andere machtsmisbruik met het besturingssysteem Android. Nu is het op de bon geslingerd voor een andere manier van machtsmisbruik. Maar Google gaat in beroep.

Volgens de Europese Commissie is Google’s advertentietak verkeerd bezig als het gaat om concurrentie. AdSense, zoals de advertentie-afdeling van Google heet, schijnt zijn macht zelfs al tien jaar (van 2006 tot 2016) te misbruiken in het nadeel van anderen. Google deed dat door websites die een Google-zoekbalk op hun pagina wilden, te verplichten om advertenties via AdSense door te krijgen. Hierdoor kregen anderen, zoals Microsoft, geen kans om advertentieruimte te krijgen op die pagina’s.

1,49 miljard euro boete

Dat keurt de Europese Commissie af. De boete hiervoor is enorm hoog: het is duidelijk dat de Europese Commissie het miljardenbedrijf wil raken. De boete is 1,49 miljard euro. Google wil dat nu bevechten. Het meent dat het altijd streeft naar een gezonde markt voor iedereen. Bovendien zijn er aanpassingen geweest, om zo te zorgen dat “de Europese Commissie zich geen zorgen hoeft te maken”, aldus Google.

Google-gebruikers hebben ook last van de boetes die het bedrijf opgelegd heeft gekregen. Zo overweegt Google geld te gaan vragen voor apps na de vorige boete in 2018, à 4,34 miljard euro. In 2017 was Google ook al het haasje, toen het de eigen prijsvergelijker voorrang gaf in de zoekmachine-resultaten. Dat was een boete van 2,4 miljard euro. Kortom, het is een bokswedstrijd van grote proporties, waarbij Google vooral de klappen vangt.

Google blijft doorvechten

De strijd is overigens nog niet gestreden: ook de boetes van de afgelopen jaren worden nog steeds door Google bevochten. Het probeert dat niet alleen via het rechtssysteem te doen, maar ook door beterschap te tonen door het aanpassen van zijn software. Kortom, om ervoor te zorgen dat dus die ‘zorgen’ van de Europese Commissie worden weggenomen. Maar goed, daarmee bedoelt het bedrijf natuurlijk vooral de boetes van de EC. Wordt vervolgd.

Summer is coming: Je krijgt nu veel BBQ-korting bij Kamado Express

Anno 2019 staat een avond barbecuen al lang niet meer gelijk aan een (zomer)avond ongehoord veel sateetjes en hamburgers naar binnen proppen. Hoewel dat op zijn tijd best lekker kan zijn, kan barbecuen ook een stuk gezonder en gevarieerder. Het mooie daarvan is dat het automatisch ook een stuk vaker kan. En als die barbecue wat vaker gebruikt wordt, is die prijs voor een ‘serieuze barbecue’ ineens een stuk meer verantwoord.

Van pizza’s tot kip van ’t spit

De échte barbecue fans investeren het liefst in een kamado barbecue. Deze barbecue-eieren zijn in feite complete buitenkeukens waarmee je kunt grillen, searen, warm en koud roken, pizza’s bakken en kippetjes braden. De keramische buitenkant kan helemaal afgesloten worden waardoor je de temperatuur die er zit veel beter kunt beïnvloeden. Hierdoor zijn meer bereidingsmogelijkheden mogelijk.

Slow cooking

Wat de kamado onder andere van reguliere barbecues onderscheidt is het indirect barbecuen door middel van een keramische schijf tussen de houtskool en de bereidingen. Door deze te plaatsen creëer je convectie, circulerende hete lucht. Hierdoor zijn slow food sessie van wel acht of meer uur mogelijk.

Investering

Er hangt een flink prijskaartje aan deze barbecues, maar daar tegenover staat dat ze een stuk duurzamer zijn dan reguliere barbecues. Niet alleen omdat je ze voor veel meer verschillende bereidingen kunt gebruiken en omdat ze een stuk zuiniger zijn met houtskool, ook omdat ze niet al na een paar jaar vervangen hoeven te worden. Maar feit blijft dat je al snel zo’n duizend euro neerlegt voor een kamado barbecue. Daarom komt de kortingsactie van Kamado Express als geroepen. De hele maand juni hebben ze Triple 7 kortingen, waarmee je al snel 100 euro bespaart op je aankoop.

Schermafbeelding 2019-06-11 om 11.15.01
5 jaar!

Neem een kijkje in het voormalige woonhuis van Anne Frank met Google Arts & Culture

Ik zal hoop ik aan jou alles kunnen toevertrouwen, zoals ik het nog aan niemand gekund heb, en ik hoop dat je een grote steun voor me zult zijn.” Dit zijn de eerste woorden die Anne Frank schreef in haar dagboek dat zij op haar dertiende verjaardag, op 12 juni 1942, ontving. Drie weken later dook de familie Frank onder.

Tot die tijd, van december 1933 tot juli 1942, woonde de familie Frank aan het Merwedeplein 37-2 in Amsterdam. Ter gelegenheid van wat haar 90e geboortedag zou zijn is het nu mogelijk om online een kijkje te nemen in Anne’s voormalige woonhuis. Google werkte hiervoor samen met de Anne Frank Stichting. Via de website en de app van Google Arts & Culture kunnen bezoekers alle vertrekken van het huis bekijken door middel van 360 graden beelden.

Google Street View

De nieuwe 360 graden beelden zijn gemaakt met behulp van Street View. De beelden geven een bijzonder inkijkje in Anne Franks voormalige woonhuis en laten alle kamers zien, inclusief de slaapkamer die Anne met haar zus Margot deelde. Het huis is ingericht in de stijl van de jaren ’30 toen de familie Frank er woonde.

Vernieuwde tentoonstelling

De beelden zijn onderdeel van de nieuwe online expositie Anne Franks voormalige woonhuis, waar het levensverhaal van Anne Frank en haar familie voor de onderduikperiode wordt verteld. De tentoonstelling bevat waardevolle inzichten en documenten, zoals videobeelden van Anne – genomen door puur toeval op een bruiloft – en de enige foto van het gezin Frank.

anne-frank
Dit is de enige bekende foto van de familie Frank samen: Margot, Otto, Anne en Edith. Hij is gemaakt in mei 1941, voor hun woning op het Merwedeplein in Amsterdam.

Wat gebeurt er met je muziek nu Apple stopt met iTunes?

Begin deze maand werd bekend dat Apple definitief de stekker uit iTunes trekt. Het is tevens het einde van een muziektijdperk, maar het was niet logisch voor het bedrijf om er nog langer mee door te gaan. We hebben immers ook Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Nu iTunes stopt kun je van deze drie apps gebruikmaken, die beschikbaar zijn op al je Apple apparaten. Als je een trouwe Apple-fan bent dan is de kans groot dat je een behoorlijke collectie muziek in iTunes hebt staan. Daarom is het goed te weten wat je met die zorgvuldig samengestelde muziekcollectie in iTunes kunt doen.

Apple Music werkt beter dan iTunes

Op de WWDC conferentie eerder deze week liet Apple weten dat de Music-app extreem snel is en impliceerde dat de prestaties van iTunes een stuk minder goed waren. Een logische stap dus van Apple om te stoppen met iTunes? Waarschijnlijk wel, want het voldoet niet meer aan de eisen die gebruikers vandaag de dag hebben. iTunes was ooit ontworpen om gebruikers muziek op CD’s te laten branden en nummers te mixen. Overigens is iTunes voorlopig nog in de lucht, maar verdwijnt het bij MacOS Catalina, de update van dit najaar. Dus is het nodig om, zeker als op je (oude) Mac nog veel muziek staat, nu alvast actie te ondernemen?

Apple Music screen
Bron: apple.com

De werking van Quiz Marketing op sociale media en websites + 5 goede voorbeelden ervan

Online quizzen zijn een geweldige manier om uw inhoud op een speelse manier te presenteren. Ze zijn niet alleen boeiend, maar ze laten je ook toe waardevolle informatie over je publiek te verzamelen. Bovendien wordt visuele inhoud zoals online quizzen met afbeeldingen of GIFS 40 keer meer gedeeld op sociale netwerken.

Zulke tests zijn ideaal als format voor sociale kanalen en bovendien zijn mensen er dol op.

Hetzelfde geldt voor enquêtes. Door er interactiviteit en een beetje personalisatie aan toe te voegen kunnen ze boeiend en leerzaam zijn bij het genereren van leads. Beide tools kunnen in elke branche worden gebruikt en op elk social media netwerk worden gedeeld.

Hieronder een voorbeeld van het bedrijf Iconosquare die een quiz gebruikte om gebruikers hun Instagram-strategieniveau te laten testen. Het bedrijf biedt zelf een feature aan die inzicht geeft in de analytics van hun sociale media platformen. Deze quiz speelt perfect in op het product dat zij aanbieden.

quiz1

Waar moet je op letten bij het kopen van een vakantiehuis in Frankrijk?

Veel Nederlanders dromen van het kopen van een vakantiehuis in Frankrijk. Een tweede woning, waar ze naartoe kunnen wanneer ze een lang weekend de tijd hebben. Waar het bovendien vaker zonnig is dan in ons land. Liefst in zo’n schattig Frans dorpje waar je iedere ochtend van croissants en stokbrood kunt genieten. Of je ziet het als een slimme investering, want een vakantiehuis kan je behoorlijk wat rendement opleveren.

Het is verstandig om je vooraf goed te informeren en te oriënteren. Wij geven alvast een aantal tips. Want wat moet je nu echt weten als je een vakantiehuis in Frankrijk gaat kopen?

Vakantiehuis Dordogne
Een vakantiehuis in de Dordogne

Facebook cryptovaluta wordt deze maand verwacht

Hoewel Facebook nog geen drie weken geleden nog meende dat het inderdaad manieren aan het bekijken was om de kracht van blockchain te gebruiken, had het destijds niets meer te delen. Het wordt spannend wanneer het beursgenoteerde bedrijf wel iets te delen heeft: volgens de roddels komt er een eigen Facebook cryptovaluta en wel deze maand.

Bronnen bij The Information melden dat aan het einde van deze maand waarschijnlijk het Facebook-antwoord op Bitcoin live gaat. Er schijnen zelfs bonussen te zijn voor mensen die de virtuele munt willen gaan verhandelen. En het blijft niet allemaal virtueel: echte kiosken moeten de Facebook-valuta inwisselen voor gewoon cash geld, als je dat wil. Je kunt als medewerker zelfs je salaris betaald krijgen in Facebook-coin.

Blockchain

Hoe de cryptovaluta moet gaan heten, dat is nog onbekend. De blockchain schijnt wel meer gecentraliseerd te zijn dan die van bitcoin: er worden minder dan 100 nodes in het netwerk verwacht. Maar, let op, dit zijn alleen maar geruchten. Facebook houdt nog steeds de lippen stijf op elkaar. Dat is natuurlijk geen wonder, want het is een beursgenoteerd bedrijf dus elk kleine gerucht kan al een enorme golfbeweging betekenen in de aandelen.

Als het waar is, dan is het wel een spannende move van Facebook. Een jaar geleden moest CEO Mark Zuckerberg zich nog verantwoorden voor het privacyschandaal met Cambridge Analytica. Het is de vraag of mensen het bedrijf sinds die vaagheden wel zal vertrouwen met iets dat veel mensen zeer nader staat: geld.

Versterkend of vervreemdend?

Het is vanuit Facebook gezien geen al te vreemde beweging, want een eigen cryptovaluta zou natuurlijk perfect zijn voor het doen van betalingen op het platform Facebook, maar mogelijk ook in WhatsApp of Messenger. Het kan mensen ook vervreemden van het platform. Niet alleen omdat ze Facebook dan bijvoorbeeld niet vertrouwen met hun geld, maar ook omdat Facebook in haar enthousiasme mogelijk dingen betaald gaat maken die mensen als een ‘recht’ zien. Stel bijvoorbeeld dat de nieuwe avatars voor Messenger plotseling geld gaan kosten, dat kan enorme invloed hebben op het algemene gebruik van Messenger, mochten mensen hier niet op zitten te wachten.

Zover is het echter nog lang niet. Tenminste, mogelijk gaat die Facebookvaluta er dus wel komen, en mogelijk al over enkele weken. Maar, sowieso worden directe verregaande acties van het sociale kanaal niet direct verwacht, mede omdat mensen er zo voorzichtig mee zijn.

[Afbeeldingen © Wit – Adobe Stock]

“Hey Google, doe mij maar ijskoud bier binnen 60 minuten”

Een jaar geleden maakte Amsterdam kennis met een online besteldienst als geen ander: Heineken NOW, waarmee je in no time ijskoud bier, fris en snacks in huis haalt. De service heeft inmiddels meer dan 30.000 geregistreerde gebruikers en groeit flink. Heineken wil de service graag verder laten groeien onder de naam: Drinkies by Heineken. Drinkies komt nu in ons hele land beschikbaar met een bezorgtijd van 1 dag, naast de één uurs tijdsbezorging in Amsterdam. Ook is er een samenwerking met Google Assistant, vanaf volgende week kunnen bestellingen ook gedaan worden via spraak, maar alleen in Amsterdam. Makkelijker pils bestellen vanuit de luie stoel kan niet.

“We geloven dat bestellen door te spreken de meest natuurlijke manier is. Dat doe je immers in een café of restaurant ook. Na het klikken op sites of apps is praten tegen een device zoals een telefoon de volgende stap. We zijn ervan overtuigd dat spraak een belangrijke rol speelt bij het aanbieden van diensten aan consumenten en zetten hier dan ook vol op in.”

– Mees Tromp, E-Commerce manager bij Heineken.

​Apple onthult meer van nieuwe MacOS, tvOS, iPadOS en watchOS

Het jaarlijke WWDC-congres van Apple is bezig en daar worden niet alleen ontwikkelaars uitgenodigd. Apple heeft een presentatie gegeven die werd gelivestreamd naar de hele wereld om iedereen meer te vertellen over het nieuwe MacOS, tvOS, iPadOS en watchOS.

macOS Catalina

De nieuwste versie van het computerbesturingssysteem van Apple, macOS, is onthuld tijdens de presentatie. Het gaat om macOS Catalina, dat -zoals de geruchten al suggereerden- onder andere iTunes zal vervangen door Apple Music (dat een bibliotheek van meer dan 50 miljoen nummers heeft) en Apple Podcasts (met meer dan 7 ton aan podcast-afleveringen), plus Apple TV. Nieuw is Sidecar, een optie waarmee je je bureaublad van de Mac kunnen uitbreiden. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld je iPad gebruiken als tweede scherm bij het monteren van een filmpje. Dankzij Stembediening kun je je Mac geheel bedienen door tegen het apparaat te spreken (al moet de praktijk nog maar uitwijzen hoe goed de software je begrijpt). Het is ook mogelijk Schermtijd in te stellen, zodat je inzicht krijgt in hoeveel tijd je aan gepaalde apps en websites besteedt. Er wordt ook iets gedaan aan de veiligheid: Gatekeeper checkt bij alle apps of er bekende beveiligingsproblemen zijn en alle apps moeten toestemming vragen voor ze toegang krijgen tot je docs. Is je Mac kwijt? Gebruik dan de nieuwe app ‘Find My’ om de locatie te checken, zelfs als je Mac offline is.

macOS-Catalina
macOS Catalina bevat gloednieuwe apps en krachtige technologie voor ontwikkelaars.

Gedragsgericht adverteren is duur en levert te weinig op

We kennen allemaal wel de online advertenties die we te zien krijgen en inderdaad, niet geheel toevallig, passen bij onze laatst bezochte pagina’s en interesses. Gedragsreclames zijn afgestemd op het online gedrag van consumenten en hun verzamelde cookies. Het gedragsgericht adverteren is prijzig. Adverteerders zijn bereid om voor deze reclames meer geld te betalen, omdat de kans groter is dat zijn hun doelgroep hiermee bereiken.

Uit een studie van de Universiteiten van Minnesota, Californië, Irvine en Carnegie Mellon blijkt dat de impact van een gedragsreclame 4% groter is dan een reguliere online advertentie. In het onderzoek werden miljoenen advertenties bij een groot Amerikaans mediabedrijf gevolgd en werd gekeken naar de kosten, impact en opbrengsten.

Grotere impact, veel hogere kosten

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat de impact van gedragsreclames weliswaar 4% groter is, dat staat nog altijd in schril contrast met de veel hogere bedragen die ervoor worden betaald. In 2009 bleek dat adverteerders bereid zijn gemiddeld 2,68 meer te betalen voor gedragsgerichte advertenties. Die veel hogere kosten hebben deels te malen met de ‘ad-tech belasting’ die in de Verenigde Staten betaald moet worden. Dit is een soort premie en voor elke dollar betaal je als adverteerder hiervoor 60 cent aan een tussenpersoon. De onderzoekers vinden het advertentie-ecosysteem bovendien complex en ondoorzichtig. Het blijft onduidelijk hoeveel tussenpersonen precies ontvangen en welke impact de advertenties precies hebben.

Facebook en Google domineren de online advertentiemarkt

Dat Facebook en Google de gedragsgerichte advertentiemarkt domineren, kan bijna geen verrassing zijn. In 2018 waren zij samen verantwoordelijk voor 58% van de Amerikaanse online advertentie uitgaven. In 2015 bleek uit een rapport van Econsultancy dat de inkomsten uit advertenties via online displays, begon te krimpen. Het afgelopen jaar lijkt het erop dat de trend zich, in ieder geval in de V.S., heeft doorgezet. De grootste digitale uitgevers hebben personeel ontslagen en de online advertentiegroei is tot stilstand gekomen.

Michael Zimbalist, de belangrijkste strategie- en innovatieambtenaar bij Philadelphia Media Network LLC, die eerder bij de New York Times werkte, beweert dat de waarde van gedragsadvertenties voor uitgevers altijd verkeerd is weergegeven. “Gedragsgericht adverteren is vanaf de dag dat het voor het eerst werd uitgevonden veel te optimistisch weergegeven als we kijken naar de waarde ervan voor uitgevers en adverteerders,” zei hij.

​Apple stopt met iTunes

Het einde van een muziektijdperk is nabij. Bijna twee decennia na de lancering van iTunes en daarmee het marktontwrichtende verdienmodel voor het aankopen van muziek, is het voor Apple tijd gekomen om met het iconische product te stoppen. Dat meldt Bloomberg dit weekend.

Tijdens de software-keynote op haar jaarlijkse Worldwide Developers Conference in Californië komende maandag gaat de techgigant dit nieuws bekendmaken. Daarbij wordt ook aangekondigd dat iTunes in zijn geheel wordt vervangen door aparte apps voor muziek, televisie en podcasts.

Al jarenlang gaan de geruchten over het einde van iTunes, maar Apple gaat met deze beslissing haar mediastrategie eindelijk op een lijn krijgen. Bij iPhones en iPads is het namelijk al zo dat er een aparte app is voor muziek, tv en podcasts in tegenstelling tot hoe het op de iMacs en Macbooks is geregeld met iTunes. De nieuwe muziek app gaat een deel van de functionaliteit van iTunes overnemen. Denk daarbij aan het kopen van nummers en het synchroniseren en back-uppen van je telefoon.

Mediastrategie

Het schrappen van iTunes symboliseert de nieuwe mediastrategie van het bedrijf. Door die afzonderlijke platformen te creëren probeert Apple de aandacht te vestigen op dat het meer is dan alleen een hardwarebedrijf. Op deze manier wordt veel duidelijker dat het zaken verkoopt via een van de amusementsdiensten. En dat is cruciaal voor de toekomst van Apple.

Doordat de telefoonverkopen tegenvallen zet het bedrijf meer in op haar dienstendivisie. Op WWDC dit jaar kondigde het bedrijf al aan om apps als Boeken, Berichten en Mail te gaan verfraaien. Daarbij werden ook zeer ambitieuze plannen op het gebied van originele zelfgemaakte videocontent gedeeld. Entertainment gaat een steeds grotere rol spelen voor het bedrijf.

Marktontwrichting

In de beginjaren van dit millennium kwam Apple met hét antwoord op het illegaal downloaden van muziek via programma’s als Napster. De muziekindustrie zat met de handen in het haar en had geen idee hoe er nog ooit geld verdiend kon worden met het verkopen van muziek. Met iTunes kwam de eerste duurzame en gebruiksvriendelijke manier om muziek online aan te schaffen en te beluisteren.

​Een eigen cryptomunt: Facebook onderzoekt het

In het geheim onderzoekt Facebook om een eigen digitale munt te lanceren die ook offline te gebruiken is. Dat onthult zakenkrant Financial Times. Het medium baseert zich hiervoor op mensen die bekend zijn met het project.

Er zou al langer dan een jaar aan deze cryptomunt worden gewerkt. De techgigant lijkt het project heel serieus aan te pakken. Zo heeft het in de aanloop met handelsplatformen en allerlei bedrijven die handelen in digitale munten contact gelegd. Ook zou David Marcus, de voormalige directeur van Paypal, de cryptodivisie van Facebook leiden.

GlobalCoin

Het project heeft intern de naam GlobalCoin gekregen. Eerdere geruchten spraken nog van Project Libra. De verwachting is dat het bedrijf in de zomer naar buiten treedt over de cryptomunt en dat er dan details bekend worden gemaakt en de precieze plannen worden gedeeld. Volgens de BBC wil Facebook de munt in 2020 in zo’n twaalf landen introduceren en zou deze aan de dollar gekoppeld worden. Het doel is volgens hen om financiële barrières weg te nemen, de kosten voor consumenten omlaag te brengen en de concurrentie aan te gaan met banken.

Saillant detail

Een saillant detail uit de geruchtenstroom omtrent het project is dat het techbedrijf samenwerkt met Gemini: dat is opgericht door de Winklevoss-tweeling. Tyler en Cameron kennen we als de bedenkers van de voorloper van het sociale medium. In een rechtszaak beschuldigden zij Mark Zuckerberg van het stelen van het idee van de profielenwebsite. De zaak werd geschikt voor 65 miljoen dollar in geld en aandelen.

Bij Thuisbezorgd bestellen doe je nu ook via de Google Assistant

Voor iedereen die een druk leven leidt, of gewoon niet zo veel heeft met koken, maar wel lekker wil eten is er nu een mooie update. Je kan vanaf nu je favoriete maaltijden bestellen van Thuisbezorgd via de Google Assistent bestellen. Het is daarmee de eerste organisatie in Nederland die de mogelijkheid biedt om iets te bestellen via een spraakassistent. Zeg de magische woorden ‘OK Google’, praat met Thuisbezorgd’ en plaats je bestelling al pratend. Het was al mogelijk om via Thuisbezorgd.nl te bestellen op de Xbox One en Samsung Family Hub Fridge, maar nu dus ook via stembediening.

Stembesturing

Met deze klantgerichte introductie van stembesturing laat Thuisbezorgd.nl zien zich bewust te zijn van het feit dat consumenten niet langer alleen gebruik maken van hun smartphone of laptop om een bestelling te plaatsen, maar dat ze ook steeds meer gebruik maken van andere apparaten en technologieën.

“Wij weten dat onze klanten niet alleen een breed aanbod van gerechten verwachten, maar ook de makkelijkste manieren om te bestellen. Via de Google Assistent kunnen ze bestellen met hun stem, handsfree. Wij zien dit als een natuurlijke ontwikkeling. Het is een goed voorbeeld van hoe moderne technologie het leven van mensen makkelijker maakt, nu en in de toekomst,” aldus Maurine Alma, CMO van Takeaway.com.

Optimale gebruiksgemak

Thuisbezorgd.nl heeft als doel om de action continu te verbeteren en klanten zo het optimale gebruiksgemak te bieden. Behalve via de Google Assistent, Thuisbezorgd.nl-app en website, kunnen klanten ook al via een aantal andere platforms bestellen, waaronder: Apple TV, Android TV, Samsung TV, Xbox One en Samsung Family Hub Fridge.

OK Google…

In deze vijf korte stappen bestel je een maaltijd met behulp van de Google Assistent:

  1. Zeg: ‘OK Google, praat met Thuisbezorgd’
  2. Stel (alleen de eerste keer) je favoriete maaltijden en adresgegevens in.
  3. Kies welke favoriet je wilt bestellen.
  4. Betaal je bestelling contant
  5. Eet smakelijk!

IKEA lanceert in Nederland een nieuwe app

Je hebt IKEA-lovers en IKEA-haters. Die laatste groep vindt vooral de strategie van de winkelketen vervelend. Het is er altijd druk, je moet een eindeloze route door de winkel lopen en daarna is het maar de vraag of alle spullen wel in de auto passen.

Nieuwe IKEA-app in Nederland en Frankrijk

Het is opvallend dat de keten het zo ontzettend goed blijft doen, ondanks een zeer beperkte online strategie en basic app. In april berichtten we al dat IKEA ambitieuze plannen heeft, waaronder het ontwikkelen van een vernieuwde app. De nieuwe app wordt binnenkort gelanceerd en in Nederland mogen we deze als een van de eerste landen gaan uitproberen, samen met Frankrijk. Daarna rolt het bedrijf de app uit naar acht andere landen met een grote afzetmarkt.

​Legaal online gokken komt steeds dichterbij: deze dingen moet je weten

Eerder dit jaar deelden we het nieuws dat de legalisering van online gokken dichtbij is: naar verwachting zullen gokbedrijven in begin 2021 een kansspelvergunning aan kunnen vragen bij de Nederlandse Kansspelautoriteit. Dit betekent dat als een online casino legaal is en in het bezit is van een vergunning, je ervan op aan kunt dat je als speler beschermd bent tijdens het gokken. Waar komt het gokken eigenlijk vandaan, hoe kun je in de toekomst deze legale casino’s herkennen en wat moet je nog meer weten voor deze regel in stand treedt? We delen het in dit artikel.

Een stukje geschiedenis

Gokken dateert uit het jaar 1856: toen werden er voor het allereerst casino’s geopend in de Verenigde Staten. Dit gebeurde in de vorm van loterijen. Natuurlijk bestaat het spelen van kansspelen al een veel langere tijd. Rond 1890 werd gokken illegaal gemaakt, een groot probleem voor vele casino’s waaronder de eigenaars in populair gok oord Las Vegas. Pas in 1921 was het weer legaal om een gokje te wagen. Sinds de komst van het internet is ook het fenomeen van een online casino en een live casino erg populair geworden; het is nu nog makkelijker om deel te nemen.

De mythes van online gokken

Er bestaan een aantal hardnekkige mythes over de online gokwereld. Zo zouden online casino’s niet veilig zijn; met de toekomstige regelgeving en legalisering zal dit absoluut niet het geval zijn. Ook zou online gokken verslavender zijn; maar ook dit is een fabeltje. Spellen in een online casino of een casino op het vasteland zijn gelijk aan elkaar, ook de spelregels zijn altijd hetzelfde. Het verschil zit hem in het comfort: een online casinospeler kan vanuit huis gokken. Veel online casino’s kunnen spelers online monitoren om te zien of hun gokgedrag wel veilig is.

Hoe weet je welke casino’s legaal zijn?

Momenteel zijn er nog geen legale casino’s. Een online casino is pas legaal wanneer deze een vergunning heeft gekregen via de Nederlandse kansspelautoriteit. Wanneer de nieuwe legalisering intreedt, zal je precies kunnen zien welke goksites legaal zijn aan de licenties vermeld onderaan hun website.

Is het veilig om online te gokken?

Wanneer de gokmarkt over een paar jaar volledig gereguleerd is, zal het mogelijk zijn om in een veilige speelomgeving online te kunnen gokken. Wel moeten we daarbij vermelden dat het nooit 100% als veilig beschouwd kan worden; wanneer er bankgegevens online worden gebruikt, bestaat er altijd een kans dat er iets mis gaat. Toch zal de Nederlandse Kansspelautoriteit er alles aan doen om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren.

Kijk jij uit naar de nieuwe legalisering rondom online gokken?

Page generated in 0,918 seconds. Stats plugin by www.blog.ca