Beveiligingslek ontdekt in Fortnite

Onderzoekers van Check Point hebben vandaag de details vrijgegeven over een beveiligingslek in Fortnite. Deze populaire third person shooter game is wereldwijd goed voor bijna 80 miljoen spelers. De game is populair op alle spelplatformen, waaronder Android, iOS, pc (Microsoft Windows) en consoles zoals Xbox One en PlayStation 4.

Toegang tot spelersaccount

Bij misbruik zou het beveiligingslek een hacker de volledige toegang tot het account van een gebruiker en zijn persoonlijke informatie kunnen verschaffen. De hacker zou virtuele in-game valuta kunnen kopen via de betaalkaartgegevens van het slachtoffer. Via het lek zou een kwaadwillige hacker ook naar de in-game chat van de speler kunnen luisteren, evenals naar omgevingsgeluid en gesprekken in de kamer waar het slachtoffer het spel speelde.

Fortnite-spelers waren eerder al het doel van hackers. Toen werden ze misleid om zich aan te melden bij valse websites die hen beloofden om zogenaamde Fortnite’s ‘V-Buck’ in-game valuta te genereren. Maar dit recentste beveiligingslek kon worden uitgebuit zonder dat de speler zijn inloggegevens overhandigde.

Werkwijze blootgelegd

Volgens de onderzoekers konden hackers toegang krijgen tot het account van een gebruiker door middel van enkele lekken in de aanmeldingsprocedure van gebruikers. Door 3 fouten in de webinfrastructuur van Epic Games, ontdekten de onderzoekers hoe ze via het op tokens gebaseerde authenticatieproces – in combinatie met Single Sign-On-systemen zoals Facebook, Google en Xbox – de toegangsreferenties van de speler konden stelen en hun account overnemen.

Om slachtoffer te worden van deze aanval, hoefde een speler alleen maar te klikken op een phishing-link afkomstig van een domein van Epic Games, hoewel deze door de hacker verzonden was. Eenmaal aangeklikt, kon de hacker het Fortnite-authenticatietoken van de gebruiker bemachtigen zonder dat de gebruiker zijn inloggegevens hoefde in te voeren. Volgens de onderzoekers is dit beveiligingslek ontstaan door fouten in 2 subdomeinen van Epic Games die vatbaar waren voor dergelijke kwaadaardige omleidingen, waardoor de legitieme authenticatietokens van gebruikers kunnen worden onderschept door de hacker.

Awareness

Check Point heeft Epic Games op de hoogte gebracht van dit beveiligingslek dat inmiddels is opgelost. Beide bedrijven adviseren alle gebruikers om waakzaam te blijven bij het digitaal uitwisselen van informatie en om veilige cybergewoonten aan te houden bij online contact met anderen. Gebruikers moeten ook de legitimiteit in twijfel trekken van links die te zien zijn op gebruikersfora en websites.

Daarnaast is het ook belangrijk dat ouders hun kinderen bewust maken van de dreiging van online fraude en hen waarschuwen dat cybercriminelen er alles zullen aan doen om toegang te krijgen tot persoonlijke en financiële gegevens die bewaard worden in hun online account van het spel.

Twee-factor-authenticatie

Om de kans te verkleinen zelf slachtoffer te worden van een dergelijke aanval, is het aan te raden om twee-factor-authenticatie in te schakelen. Wanneer er iemand met een ander apparaat inlogt op dat account, moet de speler een beveiligingscode invoeren die naar zijn eigen e-mailadres (of mobiel-nummer) wordt verstuurd.

Fortnite is vandaag een van de populairste games op de markt. Het wordt bovendien voornamelijk door kinderen gespeeld. Deze beveiligingslekken boden de mogelijkheid tot een grootschalige inbreuk op de privacy.

Samen met de lekken die we onlangs hebben aangetroffen op de platformen van dronefabrikant DJI, toont dit aan hoe vatbaar cloud-applicaties zijn voor aanvallen en inbreuken. Deze platformen worden steeds vaker het doelwit van hackers vanwege de enorme hoeveelheden gevoelige klantgegevens die ze bevatten. Het verplichten van twee-factor-authenticatie kan deze kwetsbaarheid voor overname van accounts verminderen.

– Oded Vanunu, Check Point.

Gamecowboys podcast: Een mooi vooruitzicht

2019! We zijn er. We blikken vooruit op het aankomende jaar en bespreken het (vooral negatieve) nieuws van deze week.

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, vul dit korte en snelle formuliertje in, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Gamecowboys podcast: De beste games van 2018

Wat waren de beste games van 2018 volgens ons? In ruim 2 uur nemen we het hele jaar met je door, en komen ook allerlei inzendingen van luisteraars voorbij. Sorry dat we Red Dead Redemption 2 vergeten zijn, bedankt voor alle inzendingen, en een goed 2019 gewenst!

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Super Smash Bros. Ultimate: een prachtig zooitje

Als er één serie is die wel het predikaat ‘voor de fans’ verdient dan is het Smash Bros. Nintendo’s hyperactieve vechtserie zit al sinds het begin volgestopt met allerlei leuke verwijzingen en karakters die het voor een Nintendo-fan fantastisch maken om te spelen. ‘Voor de fans’ betekent echter ook vaak dat je als nieuweling of onbekende minder te lachen hebt. Waar de laatste Smash op de Wii U daar zeker nog last van had is dat bij deze versie van Smash minder een probleem. Minder, helaas, niet geen.

Maar laten we met het goede beginnen. ‘Ultimate’ is niet een titel die er op zijn Capcoms opgeplakt is om het maar te differentiëren van de vorige versies, maar betekent ook echt iets. In deze game zit letterlijk alles. Met 74 karakters om mee te vechten, letterlijk honderden support spirits, meer dan honderd arena’s om in te vechten en een berg fanservice waar je bang van wordt is er duidelijk gewerkt met de ‘everything and the kitchen sink’-methode voor deze Smash Bros. Niet alleen Nintendo’s karakters zijn vertegenwoordigd, ook zit er spul in van Capcom, Konami, Bandai Namco en Square Enix. Solid Snake vs. Mario vs. Cloud Strife vs. Mega Man? let’s go.

Pokémon Let’s Go: vernieuwing en nostalgie

Eindelijk is het zover, een echte Pokémon-game voor op je tv die er uitziet alsof het zo uit de anime komt. Met dat alleen is Pokémon Let’s Go al geslaagd, maar Nintendo kiest voor meer vernieuwing dan alleen de grafische kant van de game. Zo is de gameplay deels op de schop gegaan, geïnspireerd door wat Pokémon Go teweeg heeft gebracht.

Nu was ik niet heel gecharmeerd van Pokémon Go. Het idee is natuurlijk goud waard, maar met name de gevechten laten te wensen over. Gelukkig zit Pokémon Let’s Go precies tussen de oude Pokémon-games en Pokémon Go in. Het vangen van pokémon gaat nu zoals in Pokémon Go: ballen gooien totdat ‘ie erin blijft zitten.

Elke pokémon die je vangt geeft je hele team experiece, dus je kunt nog steeds trainen, alleen nu door wilde pokémon te vangen in plaats van ze te verslaan. Daarnaast kent de game de nodige ‘quality of life’ verbeteringen die hoog nodig zijn met dit nieuwe systeem. Je kunt nog steeds maximaal zes pokémon in je team hebben, maar je kunt ze nu overal meteen vanuit het menu wisselen, in plaats van telkens terug te moeten naar een pokécenter. Ook kun je, net zoals in Pokémon Go, overbodige pokémon (sorry, Pidgey #2641) naar professor Oak sturen in ruil voor wat candy’s. Die candy’s verbeteren (afhankelijk van het soort) de stats van je pokémon. Dat zijn dan weer de klassieke stats zoals je ze van een Pokémon-game gewend bent: attack, defense, speed et cetera.

Read Dead Redemption 2 online: cashen met money glitches

Veel glitches beschikbaar, maar welke werkt er nog?

Sinds 30 november is er in Red Dead Redemption 2 ook een online mode beschikbaar. De online variant van deze zeer lucratieve game bevindt zich nog in de bètaperiode, er is volgens veel spelers ook nog een heleboel te verbeteren. Toch brengt zo’n bètaversie ook voordelen met zich mee, er zitten nog allerlei foutjes in die je als speler mooie kansen bieden.

Online money glitch

Wanneer je op YouTube ‘Read Dead Redemption 2 money glitch’ intikt, verschijnen er allerlei video’s van personen die claimen de perfecte glitch te hebben gevonden. Game-ontwikkelaar Rockstar is natuurlijk ook niet op z’n achterhoofd gevallen, zij zien dit soort video’s ook verschijnen en zorgen snel voor patches waardoor de glitches niet meer werken. De glitch die wij hieronder beschrijven werkt nog, maar wacht niet te lang als je er gebruik van wilt maken!

Om je hoeveelheid goud oneindig op te kunnen hogen, heb je een award nodig die je kunt resetten. Je bekijkt je behaalde awards door het spel te pauzeren en vervolgens naar ‘Progress’, ‘Awards’ te gaan. In dit geval maken we gebruik van de Trade award ‘Sell herbs to a doctor’. Heb je deze award nog niet behaald? Je kunt in Valentine of Manzanita Post gemakkelijk veel herbs verzamelen. Verkoop ze aan een dokter om de award te behalen. 

Nadat je de award hebt behaald, doorloop je onderstaande stappen om goud te verdienen:

  • Pauzeer het spel, ga naar ‘Progress’, ‘Awards, ‘Trade’.
  • Selecteer de ‘Sell herbs to a doctor’ award.
  • Druk op vierkantje (PS4) om de award te resetten.
  • Verbreek direct hierna de internetverbinding.
  • Herstel je internetverbinding.
  • Druk op ‘OK’ bij de melding over de verbroken verbinding.
  • Ga terug naar ‘Free Roam’ en bekijk je opgehoogde goudvoorraad.
  • Herhaal bovenstaande stappen tot je voldoende goud in bezit hebt.

​Top 5 game releases van 2019

Het lijkt erop dat 2019 een topjaar voor gamers gaat worden. Veel interessante titels staan al op de lijst voor dit jaar en er komen elke maand nog leuke releases bij. Op welke games die volgend jaar uitkomen zit een groot deel van de fanatiekelingen al met smart te wachten? Dit is de top 5.

Kingdom Hearts 3

Het is inmiddels al meer dan 10 jaar geleden dat Kingdom Hearts 2 ons op een magische reis door de wereld van Disney nam. Hoewel er enkele spin-offs en remakes zijn uitgekomen in de tussentijd, is het toch vooral de derde installatie in de franchise waar veel gamers tergend naar uitkijken. Bijna onophoudelijk komen er nu nieuwe trailers uit voor deze titel, die ons een kijkje geven in hoe het verhaal van Sora verder zal gaan. Hoewel ontwikkelaar Square Enix niet altijd even succesvol is gebleken, naar deze RPG kijken hoe dan ook veel mensen uit.

Mortal Kombat 11

Ook voor de ‘strijders’ onder ons belooft 2019 een goed jaar te worden. De nieuwe Mortal Kombat komt namelijk uit. Bloed, ingewanden en al dat moois staat ons te wachten in deze titel van NetherRealm Studios. Vecht alleen of tegen je vrienden en kijk wie het snelst de andere spelers kapotmaakt, tot je de bekende finisher move kunt doen. Check intussen al je internetverbinding, want je kunt het ook online tegen mensen opnemen. Trage verbinding? Beter ga je dan even internet vergelijken om de beste connectie te hebben zodra je de game-ring betreedt in 2019. Weinig skills? Dan in elk geval nog een goede verbinding.

Doom Eternal

Ook Doom, een serie die intussen al 20 jaar oud is, maakt eindelijk een comeback. In deze FPS van Bethesda neem je het op tegen allerlei kleurrijke demonen om de aarde te beschermen tegen de troepen van de hel. Verrijk je character met vele verschillende wapens en upgrades om deze nog krachtiger te maken. Waardige plek in de top 5, want de game was genomineerd (niet gewonnen) voor de “most wanted game” bij de Golden Joystick Awards 2018.

The Last of Us Part II

Ook Naughty Dog komt dit jaar met een topper uit, namelijk het gevolg op het prijzenwinnende The Last of Us. Het verhaal van Joel en Ellie gaat verder. Ze moeten proberen te overleven in een wereld geïnfecteerd met een mysterieuze ziekte die mensen in bloeddorstige zombies verandert. Gebruik wapens, afleiding en stealth om je vijanden te slim af te zijn en je doel te bereiken. Deze shooter gaat waarschijnlijk weer een pareltje worden.

Death Stranding

Hideo Kojima is maar een raar figuur, vooral bekend om zijn werk aan de Metal Gear Solid-serie. Maar zijn opkomende titel is wel een heel vreemde vogel. In samenwerking met verschillende bekende acteurs werkt Kojima Productions aan deze action game, die, hoewel er niet veel bekend is, eruitziet alsof deze wel heel intrigerend gaat worden.

Naar welke games kijk jij uit?

Gamecowboys podcast: Gamecowboys posse

Weer iets later dan je van ons gewend bent, maar dan heb je ook wat. We bespreken natuurlijk de aankondigingen en prijzen van The Game Awards, de eeuwig voortdurende soap die Fallout 76 heet, en natuurlijk wat we gespeeld hebben: de nieuwe Destiny 2 uitbreiding, Battlefield V, Red Dead Online, en Just Cause 4.

Wat is jouw game van het jaar?

Natuurlijk komt er ook dit jaar weer een speciale aflevering waarin we onze games van het jaar bekend maken. En we zijn ook benieuwd naar die van jou! Stuur voor 29 december jouw game van 2018 in. Of het nou Red Dead Redemption 2 is, of een onbekende indie game, het mag allemaal. Wij zijn razend benieuwd naar wat onze luisteraars eigenlijk spelen.

Vul dus dit korte formuliertje in!

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Battlefield V: Toffe shooter, maar nog niet af

Buiten de dood en de belastingen zijn er nog 2 dingen zeker in dit leven. Dat er elk jaar een nieuwe Call of Duty en een nieuwe Battlefield uitkomen. Deze twee games zijn de grootheden op shootergebied en gaan jaarlijks de strijd met elkaar aan om de meeste zieltjes te winnen. Zo ook dit jaar met COD Black Ops 4 en nu het nieuwe Battlefield V. Waar we Black Ops 4 al enkele weken kunnen spelen was Battlefield V even uitgesteld om de game te perfectioneren. Hoe dit uit gaat pakken valt nog te bezien, want ondertussen zijn er een hoop zieltjes gewonnen in het COD kamp door de Battle Royale modus Blackout en is er bij de release van Battlefield V nog geen Battle Royale modus aanwezig zijn.

Episodes

Met het vorig jaar verschenen Battlefield 1 werd er flink wat vernieuwd door DICE aan de gamefranchise. We gingen plots terug naar WW1, maar ook ging de singleplayer volledig op de schop door een soort episodische verhaallijn te maken met diverse personages in plaats van een lineair verhaal. De game werd best goed ontvangen en uiteraard is deze methode doorgetrokken in Battlefield V. Ook hier zijn er weer diverse verhaallijnen in de singleplayer te doen en moet ik zeggen dat dit best wel weer boeiende gamemomenten oplevert. Wel is het natuurlijk niet het boeiendste deel van de game, want Battlefield speel je toch vooral om de multiplayer. Ook is de singleplayer campagne niet heel lang. Het zijn vier afzonderlijke verhalen die je door een aantal omgevingen loodsen van de game. Het zijn zeer wisselende locaties en ook dit keer zitten er echt wel toffe missies bij. Zonder iets te verklappen kan ik alvast “The last Tiger” missies aanraden. Hier volg je een Duitse tankeenheid in de laatste maanden van de oorlog. Hoe ze dit in beeld hebben weten te brengen qua omgevingen en dialogen is echt geweldig gedaan. Hoewel het dus relatief wel korte verhalen zijn, is het wel een leuke voorbereiding om even het spel te leren kennen voordat je online aan de slag gaat als je nooit eerder Battlefield hebt gespeeld.

My Hero One’s Justice: mooi, simpel maar verwarrend

Als je ooit van de Manga of Anime My Hero Academia hebt gehoord heb je al een voorsprong op mij als degene die deze game heeft bekeken. De Anime gaat al het vierde seizoen in sinds het in 2014 voor het eerst op tv kwam en als My Hero’s One Justice één ding heeft bereikt dan is het dat ik wel even ga kijken of ik die serie niet ergens kan gaan checken.

In de serie heeft zo’n 80 procent van de mensen op de wereld een zogenaamde quirk, oftewel een speciale gave. Izuku Midoriya is een jongetje dat ook graag een held wil zijn, ondanks het feit dat hij geen quirk heeft en daarom zelfs gepest wordt. Als hij toch probeert zijn vriend te redden krijgt hij van All Might, de grootste held ter wereld, diens ‘One For All’ quirk. Terwijl Izuku en zijn vrienden op de U.A. High School trainen om de nieuwe generatie superhelden te worden krijgen ze het aan de stok met de League of Villains die door All Might’s nemesis All For One wordt gerund.

Bekijk nu de eerste beelden van Mortal Kombat 11

Warner Bros. Interactive Entertainment kondigde vandaag Mortal Kombat 11 aan, de nieuwste game van de populaire franchise. De aankondigingstrailer geeft een voorproefje van een episch, weergaloos verhaal met een originele muziektrack die in samenwerking met rapper 21 Savage is ontwikkeld. 21 Savage heeft meerdere platina uitgaven op zijn naam staan.

Mortal Kombat 11 is ontwikkeld door de bekroonde NetherRealm Studios en komt uit op 23 april 2019 voor PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One-serie inclusief Xbox One X, Nintendo Switch en digitaal op PC.

Mortal Kombat 11 trailer

Command & Conquer Rivals wereldwijd gelanceerd voor iOS & Android

De oorlog om tiberium is opnieuw van start gegaan. Electronic Arts heeft vandaag Command & Conquer: Rivals uitgebracht. Een dynamisch, real-time actiestrategiespel (RTS) voor Android- en iOS-apparaten.

Deze game is specifiek voor mobiele platformen gemaakt, biedt innovatieve player versus player (PVP)-gameplay, inclusief een intuïtieve besturing waarmee spelers hun inspanningen kunnen concentreren op strategie en techniek tijdens 1v1-gevechten. Uiteraard is dit ook weer een strijd tussen GDI en NOD.

Command & Conquer

In Command & Conquer: Rivals moeten spelers hun factie naar de overwinning leiden en kiezen uit twee facties: het hi-tech Global Defense Initiative (GDI) of de dynamischere Brotherhood of Nod. De strijd woedt tussen de machtige kolonel Jackson en de populaire Kane.

Geheel in de lijn van de iconische RTS-serie zijn planning en tactische uitvoering cruciaal om te winnen. Acties zijn snel en waanzinnig, en elke match vereist een unieke benadering waarbij spelers hun beste combinatie van infanterie, tanks, vliegtuigen en monstermachines moeten creëren om een tegenstander te verdedigen en te ontwijken.

tutorial
Na een korte tutorial ben je klaar voor de strijd tegen andere spelers.

Musthave voor de feestdagen: de HP Omen Gaming laptop

Eerder dit jaar lanceerde HP op het Gaming Festival in Beijing een aantal innovaties in het gaming-portfolio. Van ’s werelds eerste actief gekoelde headset, een HP Sequencer keyboard en andere gamingaccessoires. Maar het meest in het oog springend was een nieuwe laptop. En wel de kleinere, krachtigere OMEN 15. Na gebruik is het voor ons duidelijk, dit is een van de gaming laptops die op je ‘want’ lijstje komt te staan. Hij is goed betaalbaar, prima (met 2,4 kg niet te zwaar) om mee te nemen, en krachtig genoeg voor het spelen van alle games.

HP OMEN

Gamen is, naast het series bingen op Netflix, nog altijd een van ’s werelds populairste vormen van entertainment. Op consoles is het leuk, maar op een PC vaak nog net een stapje leuker. Mooiere beelden, meer controls, opties en mogelijkheden. Steeds meer mensen gaan gamen. Dat komt door de vele nieuwe games die verschijnen, het esports dan flink populair begint te worden, maar natuurlijk ook door alle verschillende mogelijkheden, van smartphone en tablet tot console en PC.

Sinds de lancering in 2016 is OMEN van HP uitgegroeid tot een wereldwijd bekend game-merk dat bekend staat om het leveren van flinke prestaties, slimme software, mooie displays en een uitgebreide reeks must-have-accessoires die gebruikt kunnen worden om te spelen op het hoogste niveau in esports. Of natuurlijk gewoon lekker thuis voor de fun. Maar ook dan wil je niet onderdoen voor je vrienden, en goed materiaal hoort daar nou eenmaal bij.

Onze uitzonderlijke ontwerp- en engineeringcapaciteiten leveren onderscheidende hardware, software en toebehoren die gamers op hun best laten presteren.

– Anne-Sophie Hadberg, hoofd van Consumer Personal Systems EMEA, HP.

Musthave voor de feestdagen: de HP Pavilion Gaming laptop

Eerder dit jaar lanceerde HP op het Gaming Festival in Beijing een aantal innovaties in het gaming-portfolio. Van ’s werelds eerste actief gekoelde headset, een HP Sequencer keyboard en andere gamingaccessoires. Maar het meest in het oog springend was een nieuwe laptop. En wel de kleinere, krachtigere HP Pavilion Gaming laptop. Na gebruik is het voor ons duidelijk, dit is een van de gaming laptops die op je ‘want’ lijstje komt te staan. Hij is goed betaalbaar, prima (met 2,4 kg niet te zwaar) om mee te nemen, en krachtig genoeg voor het spelen van alle games.

HP Gaming

Gamen is, naast het series bingen op Netflix, nog altijd een van ’s werelds populairste vormen van entertainment. Op consoles is het leuk, maar op een PC vaak nog net een stapje leuker. Mooiere beelden, meer controls, opties en mogelijkheden. Steeds meer mensen gaan gamen. Dat komt door de vele nieuwe games die verschijnen, het esports dan flink populair begint te worden, maar natuurlijk ook door alle verschillende mogelijkheden, van smartphone en tablet tot console en PC.

Sinds de lancering in 2016 is OMEN van HP uitgegroeid tot een wereldwijd bekend game-merk dat bekend staat om het leveren van flinke prestaties, slimme software, mooie displays en een uitgebreide reeks must-have-accessoires die gebruikt kunnen worden om te spelen op het hoogste niveau in esports. Of natuurlijk gewoon lekker thuis voor de fun. Maar ook dan wil je niet onderdoen voor je vrienden, en goed materiaal hoort daar nou eenmaal bij.

Onze uitzonderlijke ontwerp- en engineeringcapaciteiten leveren onderscheidende hardware, software en toebehoren die gamers op hun best laten presteren.

– Anne-Sophie Hadberg, hoofd van Consumer Personal Systems EMEA, HP.

Page generated in 0,785 seconds. Stats plugin by www.blog.ca