Apple Arcade is een gamingservice voor mobiele devices, desktops en tv’s

Apple kondigde vandaag Apple Arcade aan, een betaalde gamingservice met meer dan 100 nieuwe games, waaronder originele titels van bekende ontwikkelaars als Hironobu Sakaguchi, Ken Wong, Will Wright en nog tientallen anderen. De games worden ontwikkeld voor iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Games in Apple Arcade

De games in Apple Arcade zijn zonder uitzondering van hoog niveau en worden geselecteerd op basis van originaliteit, kwaliteit, creativiteit, fun-factor en het feit dat ze voor spelers van alle leeftijden aantrekkelijk zijn. In Apple Arcade kunnen klanten alle games uit de zorgvuldig samengestelde collectie zo lang spelen als ze willen. Zonder reclame, zonder extra aankopen en zonder zorgen om hun privacy.

De App Store is een van de meest veelzijdige gameplatformen ter wereld, met meer dan 300.000 gratis en betaalde games. De gratis games worden gefinancierd door middel van reclame of in-app aankopen, en worden wereldwijd door honderden miljoenen spelers gespeeld. Betaalde games worden vaak goed beoordeeld, zowel door critici als de mensen die ze spelen. Ze zijn echter niet zo populair als gratis games, en daarom bereiken zelfs de beste betaalde games maar een klein publiek.

Gamecowboys podcast: Leuk spelletje, niet voor iedereen

Patrick zit inmiddels diep in Sekiro: Shadows Die Twice. Gek genoeg is niet iedereen jaloers op hem. Daarnaast bespreken we ook Googles gaming-ambities en natuurlijk ook nog het andere nieuws.

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, vul dit korte en snelle formuliertje in, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Stadia is de cloud gaming dienst van Google, lancering nog dit jaar!

Tijdens de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco heeft Google een nieuwe cloud gaming dienst, genaamd Stadia, aangekondigd.

Google CEO Sundar Pichai introduceerde de dienst gisteren tijdens een speciale keynote. Hij omschrijft het als een platform voor iedereen. Google heeft de ambitie om games te streamen naar verschillende apparaten. Met Stadia kan je games streamen van de cloud naar de Chrome browser, Chromecast en de Google Pixel smartphones. De lancering zal dit jaar nog plaatsvinden in ondermeer de VS, Canada, VK en Europa.

Project Stream

Google is de afgelopen periode de dienst aan het testen geweest onder de naam Project Stream. Chrome gebruikers konden daarmee games in hun browser streamen. Assassin’s Creed Odyssey was de enige game die ze publiekelijk getest hebben.

Uiteraard komen er veel meer games beschikbaar. Google demonstreerde zelfs een nieuwe functie in YouTube waarbij je naar een clip kijkt van een game, en als het wat voor je is klik je op “play now” om gelijk de game te gaan streamen. Het downloaden of installeren van games is hiermee dus verleden tijd. Bij de lancering zijn games te streamen op laptops, desktops, televisies, tablets, en smartphones.

Dirt Rally 2.0: geen bocht zonder zweethanden

Na het geweldige Dirt 4 komt Codemasters dit jaar met Dirt Rally 2.0, het vervolg op de harde simulatie variant binnen de Dirt reeks. Echt veel nieuws is het niet, want uit eindelijk blijft het toch gewoon Rally rijden. Maar dat betekent echter niet dat het een lui vervolgje is om geld binnen te harken. Met Dirt Rally 2.0 laat Codemasters (wederom) zien dat ze de beste games van het genre maken.

Mocht je niet bekend zijn met de Dirt (Rally) serie, eerst even wat snelle uitleg. Rally racen is heel simpel: zo snel mogelijk van A naar B rijden. Onderweg kom je geen tegenstanders tegen, het is puur een race tegen de klok. De parcours bestaan uit een combinatie van asfalt en verschillende offroad ondergronden zoals gravel, zand en modder. Races kunnen onder alle weersomstandigheden en op elk moment (dus ook midden in de nacht) plaatsvinden. Gelukkig heb je wel een bijrijder die je precies vertelt welke bocht er aankomt en hoe scherp die is.

De gewoon genummerde delen in de Dirt reeks, zoals Dirt 4 richten zich op een iets breder publiek. Je moet nog steeds flink je best doen om je auto op de weg te houden, en de besturing is nog steeds realistisch te noemen, maar het gaat allemaal net wat vergevensgezinder om met kleine stuurfoutjes.

De Dirt Rally serie, en dus ook Dirt Rally 2.0, daarentegen is pure simulatie. Er zitten wel een paar kleine assists in (en ik raad je aan die ook zeker in het begin helemaal aan te zetten) maar buiten dat moet je jezelf maar zien te redden. Dat betekent dat als je niet op past je auto zo een ravijn in dondert of dat je compleet de bocht uit vliegt.

Gamecowboys podcast: Right in the ego

Games! Heel veel games! Devil May Cry 5 is helemaal wat we er van hoopten en Anthem leidt nog steeds tot discussie. The Division 2 en Dirt Rally 2.0 zijn beide meer van hetzelfde. En Sekiro: Shadows Die Twice gaat, zoals je van een From-game mag verwachten, weer heel veel pijn doen.Daarnaast uiteraard ook het nieuws, bijvoorbeeld over wat je als PR-manager absoluut niet moet doen.

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, vul dit korte en snelle formuliertje in, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Komt Google met meer dan alleen een Game Controller?

In februari heeft Google uitnodigingen verstuurd voor een apart Google event tijdens de Game Developers Conference. Hierdoor nemen uiteraard de geruchten weer toe dat Google nu dan toch een stap gaat zetten richting de gaming industrie. Of het een console, een controller of een game streaming dienst gaat worden, het is allemaal mogelijk. Duidelijk is dat iedere markt die Google betreedt, het impact weet te maken. En dus hebben Sony, Microsoft en Nintendo er mogelijk een geduchte concurrent bij.

Apex Legends lijkt niet meer te stoppen als volgende grote e-sport

Apex Legends, de Battle Royale game lijkt niet meer te stoppen en is hard op weg om de volgende grote e-Sport te worden. Na een maand heeft de game inmiddels meer dan 50 miljoen spelers. Cijfers die er niet om liegen en dat voor een spel dat niet alleen leuk is om te spelen maar ook om naar te kijken. De game is hard op weg om het nog steeds mateloos populaire Fortnite te verslaan.

Professionele esports-teams

Het zijn nu vooral de professionele esports-teams die volop bezig zijn met het samenstellen van Apex Legends-squads. Volgens een bericht op Dot eSports heeft het vermaarde Team Liquid zijn Call of Duty: Black Ops 4 Blackout-team verplaatst naar Apex Legends. Game-on zou je kunnen zeggen want als een bekend team gaat switchen volgen er vanzelf meer teams. Het lijkt erop dat de meeste spelers die overstappen naar Apex Legends op hoog niveau komen uit andere games.

Alles lijkt er dus op Apex Legends ‘serious business’ begint te worden ook al ontbreekt het nog aan een toernooistructuur of profcompetitie. Een maand geleden kwam het bericht al voorbij dat meerdere professionele e-sports-organisaties op zoek zijn naar spelers die voor een Apex Legends teams uit willen komen.

Respawn Entertainment de ontwikkelaar van de game zwijgt voorlopig nog. Ook zij zullen iedere dag met verbazing naar de groei van Apex Legends zitten te kijken. Ook EA de uitgever van de game laat nog niets horen over de e-Sportplannen van Apex. Een ding is zeker Apex Legends is nog lang niet uitgegroeid. De vraag is of deze game de potentie heeft om boven de 100 miljoen spelers uit te gaan komen. Wij denken van wel, we gaan het zien!

Resident Evil 2 remake: zó haal je het verleden terug

Resident Evil 2 was een topgame in 1996, maar dat wilde niet automatisch zeggen dat de remake van dit jaar ook zo goed zou worden. Capcom is fifty-fifty als het gaat om het terughalen van hun oudere titels: óf het gaat heel goed, óf het wordt een laffe HD remaster die zo weinig mogelijk moeite doet om een game naar de tegenwoordige tijd te trekken. Na het spelen van de demo dacht ik al dat het goed zou komen, maar nadat ik het verhaal inmiddels zowel met Leon als met Claire heb gespeeld en me verschillende hoedjes heb geschrokken tijdens die sessies kan ik met tevredenheid melden dat deze remake (want alles is nieuw) helemaal top is, net zoals de advertentie.

Ten eerste ziet de game er uit zoals je zou verwachten in 2019, met volledige camerabesturing, mooie achtergronden en verrassend mooie cutscenes, maar dat is nog maar het begin. Het voornaamste dat Capcom heeft gedaan is dat de game ook speelt als een moderne game. De inmiddels ruwe randjes van de oude Resident Evil-serie zijn er helemaal afgeschaafd en zowel de menu’s als de besturing van Leon of Claire zijn goed. Denk Resident Evil 4/5 maar dan nog iets makkelijker.

Je zou misschien denken dat die verbeteringen de game een stuk makkelijker maken om te spelen en daardoor de spanning minder zou zijn, maar dat is niet zo. Doordat de zombies en andere vijanden ook een stuk vervelender zijn dan vroeger word je nog steeds in het typische Resident Evil-dilemma geduwd. Je hebt nooit genoeg kogels om alles af te maken (althans niet als je op de gewone moeilijkheidsgraad speelt, wat ik sterk aanraad) dus je moet soms gewoon maar proberen te vluchten of rondlopen terwijl je levensindicator vies rood is en dan maar hopen dat je niet gegrepen wordt door die ene zombie die nog in een kamer rondloopt.

Trials Rising geeft vol gas

Wat ooit begon als een leuk klein spelletje motorcrossen met een select groepje fans is toch best flink doorgegroeid tot een goede, maar vooral leuke motor racegame die zichzelf elk deel weer verbetert. De wat komische opzet en de hilarische minigames zijn wat dit spel zo leuk maakt. Ik heb het dan natuurlijk over Trials, met nu als nieuwste deel in de serie Trials Rising.

20 keer vallen is ok

Trials Rising is geen standaard racegame. In principe is het concept heel simpel. Je geeft gas, je remt en je balanceert op je motor als je door de lucht springt. Het is namelijk een 2D sidescrolling racer die heel erg 3D oogt door slim gebruik van de tracks en omgeving. De bedoeling is dat je over diverse obstakels scheurt, jezelf in balans weet te houden, soms nog wat salto’s maakt en dan vooral met een snelle tijd weet te finishen. Klinkt simpel, maar het is vooral een recept voor chaos en hilariteit. Het is van cruciaal belang dat je het parcours goed leert kennen en leert anticiperen op de obstakels die voor je motor geworpen worden. En dit allemaal dan steeds een beetje sneller, net zolang totdat je niet meer twintig keer onderuit gaat, maar gewoon als een echte pro de finish haalt. De besturing leent zich hier absoluut voor, want hoe simpel het ook is, het werkt echt prima.

Blizzard en GOG maken Diablo 1 digitaal beschikbaar

GOG, het bekende distributieplatform, gaat een aantal oudere games toevoegen aan de al bestaande selectie. Ze zijn vrij onverwachts een samenwerking aangegaan met Blizzard voor het opnieuw uitbrengen van een aantal klassieke games.

Om te beginnen is Diablo nu voor het eerst digitaal beschikbaar via GOG. De game verscheen voor het eerst in 1996 en was al die tijd enkel fysiek verkrijgbaar. Daar komt nu na 23 jaar dus verandering in. Je krijgt toegang tot 2 versies als je game nu aanschaft. De eerste is zo goed als hetzelfde als de 1996 versie. Maar er is ook een aangepaste versie, compatible met Windows 10 en voorzien van een aantal bugfixes.

Er gaan uiteraard nog meer Blizzard games volgen. Warcraft: Orcs & Humans en opvolger Warcraft 2 zullen eveneens op GOG verschijnen. Meer details hierover komen binnenkort beschikbaar.

Voor nu kan je in ieder geval Diablo bemachtigen voor € 8,89 op GOG.com. Niet bekend met Diablo, check dan even onderstaande trailer. Vergeet hierbij niet dat de game is uitgebracht op 31 december, 1996.

Kijk mee hoe falen in Sekiro: Shadows Die Twice er uit ziet

Als er één game is waar ik naar uitkijk dit jaar is het wel Sekiro: Shadows Die Twice van From Software. U weet wel, die mensen achter de Souls-games en Bloodborne. Magistrale games, maar inmiddels wel een beetje aan de max qua hoe familiair het allemaal is. Sekiro is het antwoord op de metaalmoeheid bij de ontwikkelaars: een game die zich afspeelt in feudaal Japan en gelijke delen mythologie en samurai bij elkaar mixt om een variant op de beproefde formule te maken. Ik mocht gisteren voor de tweede keer (de eerste keer was op Gamescom vorig jaar) proeven aan de game, maar dit keer met iets meer achtergrond en met een previewversie van de game die iets beter benadert hoe je Sekiro straks gaat ervaren. Na een tutorial waarin werd uitgelegd hoe het vechten, sluipen en springen ook al weer werkt konden we aan de slag in een gebied dat heel erg leek op wat we op Gamescom al mochten spelen. De plaatsing van de vijanden was anders, maar verder was het redelijkerwijs hetzelfde. De basale technieken kun je dus hier teruglezen.

Als je ooit een Souls-game hebt gespeeld zul je genoeg overeenkomsten zien dat je vrij snel in Sekiro zit en heb je een prima idee van hoe dodelijk ook de ‘simpelste’ vijand kan zijn. Beheerst spelen geniet nog steeds de voorkeur, al ben je wel veel mobieler dan in die games. Je moet het allemaal met je katana doen, dus een schild gebruiken is er niet bij. Als iemand je doormidden probeert te snijden zit er niets anders op dan uit de weg gaan of je eigen zwaard gebruiken om te pareren, zodat je daarna zelf kunt toeslaan. Timing is zoals altijd bij From Software van het grootste belang, dus als je perfect op het juiste moment zo’n parry weet te doen kun je meteen een dodelijke slag uitdelen, de deathblow zoals ‘ie in de game genoemd wordt. Dat principe werd ons tijdens de trip nog eens uitgelegd door een tweetal échte zwaardvechters die ons met houten zwaarden zelf een aantal moves lieten repliceren, om een idee te krijgen van hoe de gevechten er in die historische periode aan toe gingen. Leuk!

Dit is de officiële Division 2 launch trailer

Zeven maanden nadat NYC werd getroffen door een alles verwoestend virus en ook de rest van de wereld een chaos is, lijkt nu ook Washington D.C. om te vallen. Er zal iets moeten gebeuren want anders lijkt het einde nabij. Het is nu aan het team van Division-agenten om de stad en de mensheid te redden.

The Division 2

In Tom Clancy’s ‘The Division 2’ speel jij alleen of samen met een team t/m vier spelers en ervaar je de werkelijk prachtige en realistische beelden op een niveau zoals je dat nog maar zelden hebt gezien. Het lijkt alsof de makers van The Division 2 de lat nog hoger hebben gelegd hetgeen al goed is te zien in onderstaande trailer.

Tom Clancy’s The Division 2 is vanaf 15 maart verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC, onder meer in de Ubisoft Store. Spelers die de Gold, Ultimate, Dark Zone of Phoenix Shield Edition pre-orderen, kunnen echter al 3 dagen eerder, vanaf 12 maart, aan de slag met Tom Clancy’s The Division 2.

Far Cry: New Dawn, welkom terug in Hope County

Ubisoft heeft ons met de aankondiging van Far Cry: New Dawn best weten te verassen. Dat er na Far Cry 5 een nieuw deel in de reeks zat aan te komen is natuurlijk een no-brainer, maar een direct vervolg op deze game zagen wij in ieder geval niet aankomen. Daarnaast is er gekozen voor een post apocalyptische setting die we ook wel eens zien in een andere grote gamereeks die toevallig met dezelfde letter begint. Een ding moge duidelijk zijn; Ubisoft pakt in ieder geval niet de originaliteitsprijs met deze game. Maar maakt dat de game per sé slecht?

Metro Exodus doet het anders, en met succes

Metro. Een franchise die toch altijd menig gamer-hart sneller laat kloppen als er een nieuw deel wordt aangekondigd. Voor mij in ieder geval wel. Met het nieuwste deel, genaamd Exodus, krijgen we ook nog eens veel meer vrijheid belooft de ontwikkelaar. Niet alleen meer claustrofobische gangen, maar een open wereld. Meer games probeerden hun formule al eens aan te passen met wisselend succes. Hoe dit met Metro Exodus heeft uitgepakt?

Ontsnappen aan de duisternis

Metro Exodus draait nog steeds om onze grote held Artyom. Moskou, en de rest van de wereld, zijn nog steeds in apocalyptische status na een lange kernoorlog. De voorgaande delen speelde zich veelal af in en rond de metrostelsels in Moskou (ja, je zou het niet afleiden uit de titel toch?) en de directe omgevingen hier rondom. Ditmaal ben je echter vrij snel uit de metrostelsels en doe je na ongeveer twee uur vooral missies in de buitenlucht. Artyom komt erachter dat hij toch gelijk had en de wereld niet zo grim en verwoest is zoals de leiders van de diverse facties van Metro iedereen willen doen geloven. Artyom en zijn maten stelen een trein, de Aurora, en ontsnappen aan Metro om de open wereld te verkennen. Deze ontdekking is de kapstok waar het hele verhaal aan opgehangen wordt en vouwt zich langzaam aan uit. Het is een volledig andere ervaring. Wel zijn er nog genoeg missies die je meenemen onder de grond, want Rusland zou Rusland niet zijn zonder een gigantisch aantal ondergrondse bunkers. Ik wil niet veel verklappen van het verhaal, maar je gaat nog altijd claustrofobische momenten hebben zoals we gewend zijn van de franchise. Oh ja, en er zijn ook mutant spinnen.

Flinke update voor Red Dead Online

Vandaag heeft Red Dead Online haar eerste flinke update ontvangen, waaronder nieuwe gameplay, wapens en kleding, meer evenwicht en een reeks aan verbeteringen waar de community, via player feedback-pagina veelvuldig om heeft gevraagd. Deze update is nu live – hieronder een overzicht met alle details.

Gameplay

Verdien Gold Nuggets en XP door Daily Challenges te volbrengen: een nieuwe reeks met een breed scala aan doelstellingen. Van het villen van dieren, tot het vinden van schatten, het winnen van vetes en meer. Ga naar het spelersmenu, en bekijk de 7 Daily Challenges die elkaar afwisselen. Met elke uitdaging verdien je Gold Nuggets en XP. Wanneer je alle 7 uitdagingen afrondt krijg je een bonus.

Vanaf volgende week kun je de strijd aangaan met concurrerende teams en Posses in het nieuwe Free Roam Event Fool’s Gold, waarbij spelers strijden om een opzichtig en beschermend pak van Golden Armour te bemachtigen. Vecht om de drager van het pak te overwinnen om zo punten te verdienen en de bewapening als de jouwe te claimen. Vervolgens zijn de rollen omgedraaid, en verdien je punten voor kills terwijl je het pak draagt.

Met het oog op de toekomst, verschijnen er elke week nieuwe game modi in de Red Dead Online Beta. Stel je struikrover-skills op de proef door Target Races, en race te paard tegen andere spelers om zo snel en nauwkeurig mogelijk doelwitten te elimineren. Vaardigheid met pijl en boog geeft je een voorsprong, en profiteer van pickups voor het uithoudingsvermogen van je wapen en paard wanneer het mogelijk is. Ga voorzichtig om met je kogels tijdens het elimineren van doelwitten of aanvallen van je concurrentie.

Ga ook de strijd aan met vrienden en rivalen in de nieuwe Fishing Challenges. Neem deel aan een uitdaging om de benodigde uitrusting en lokaas te ontvangen, en ga naar de waterkant om een grote vangst binnen te halen. Voor extra gemak, gebruik je Eagle Eye om een plek met veel vis uit te kiezen. Maar onthoud: het doel is om het hoogste totale gewicht aan vis te vangen om te winnen – wat kan worden bereikt door een aantal kleine vissen te vangen, of te gaan voor een grote vangst – dus bewaar alles dat je binnen hengelt.

Tot slot zijn er ook drie nieuwe Showndown-Modi op komst waarin spelers en teams strijden om tassen te verzamelen en leveren en buit van elkaar te stelen om te overleven. Blijf op de hoogte voor meer informatie over Up in Smoke, Spoils of War en Plunder.

shotgun

Page generated in 1,098 seconds. Stats plugin by www.blog.ca