​Discord wil meer gaan doen met games streamen

Twitch heeft heel lang de scepter gezwaaid in de wereld van games streamen, maar is die tijd voorbij? Inmiddels is streamer Ninja zeer succesvol overgestapt naar Microsofts platform Mixer. Er is echter nu nog een concurrent aangekondigd, en die komt niet uit heel verrassende hoek: Discord wil graag een gooi naar succes doen in die zwaar populaire tak van gaming.

Chatapp

Discord is een chatapp die zich vooral richt op gaming. De streamingfunctie heet Go Live en is nu beschikbaar voor alle gebruikers. Het werkt wel iets anders dan je gewend bent van Twitch of YouTube: het is namelijk juist niet gemaakt om in één keer een groot publiek vol onbekenden aan te trekken. Dat is zelfs niet mogelijk.

Er kunnen alleen mensen kijken die vrienden van je zijn op Discord. Mocht je nu denken: dan word ik toch gewoon vrienden met de wereld? Helaas: er kunnen maar tien mensen tegelijk naar de stream kijken. Dat is opmerkelijk, want dat betekent dat het erg kleinschalig blijft. Bovendien kun je je afvragen of hier geen andere manieren voor zijn, om je vrienden het gevoel te geven dat ze bij je in de huiskamer zitten.

Veiliger

Aan de andere kant is het wel een veiligere manier om te streamen, die mogelijk voor kinderen juist wat meer geschikt is. Anderen zien ook alleen maar het spel, en niets anders: je kunt dus niet je vrienden zien of hun huiskamer. Juist omdat het zo besloten is, past het goed bij Discord, dat ook bestaat uit duizenden besloten kamers waarin specifieke groepen mensen met elkaar kunnen chatten.

Het worden spannende tijden voor streamingplatformen van games, want Twitch is inmiddels zo groot: kan hier nog iemand overheen gaan? Op het trollen na werkt Twitch goed en er zijn veel mensen op te vinden. Mixer doet op zich exact hetzelfde. Het voordeel aan Discord kan zijn dat het juist zo beschermd is: juist omdat er maar 10 mensen kunnen kijken, die alleen je gamescherm zien, kan er minder snel iets misgaan of iemand enorm gaan trollen. Het wordt een interessant jaar voor streaming.

Top 6 Wolfenstein games: weet wat je gespeeld moet hebben

De nieuwe Wolfenstein Youngblood is net uitgekomen op PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch en dit is de perfecte gelegenheid om even een blik terug te werpen op de hele serie. Als je een fan bent van first-person shooters is Wolfenstein zeker de moeite waard, de originele Wolfenstein 3-D wordt niet voor niets gezien als de ‘grootvader’ van de shooter samen met Doom. De serie heeft door de jaren heen zijn ups en downs gehad, maar lijkt het nu weer goed te doen. Welke moet je gespeeld hebben? We geven je de top 6 first-person Wolfenstein games, van ‘meh’ naar best.

6. Wolfenstein: Youngblood (2019)

Youngblood is de nieuwe coöperatieve multiplayer ervaring in het Wolfenstein universum en speelt zich af in de jaren 80, bijna twintig jaar na het verhaal van The New Colossus, de vorige Wolfenstein game. In de game speel je als de volgende generatie Blazkowicz: een tweeling op zoek naar hun verloren vader in het Nazi-veroverde Parijs. Youngblood is niet slecht, verre van zelfs, maar ook op geen enkele manier bijzonder goed zoals de vorige twee Wolfenstein games. Leuk om wat tijd mee te doden en voor fans van het verhaal zeker de moeite waard, maar ik denk dat alle ogen echt gericht zijn op de volgende grote titel in de serie. Youngblood is meer als een bijgerecht.

Vijf game-remakes die wij nu willen spelen

MediEvil krijgt binnenkort een remake, vorig jaar konden we genieten van een vernieuwde Spyro en dan is er ook nog de Link’s Awakening-remake waar Nintendo druk mee bezig is. Er wordt weleens geklaagd dat er wel erg veel sequels en remakes in de maak zijn, maar aan de andere kant zijn er ook veel games waarvan we heel graag een remake zouden willen spelen. Deze bijvoorbeeld.

PaRappa the Rapper

Het is bizar dat er nog steeds geen remake is gekomen van PaRappa the Rapper (1996), want het is een van dé familiegames van PlayStation. Deze ritmische game over een rappende hond heeft grappige 2D-graphics en een heleboel catchy liedjes die de hele dag in je hoofd blijven hangen. Het is aan jou om op het juiste moment de juiste knop in te drukken en dat is af en toe een flinke uitdaging omdat sommige nummers aardig snel gaan. Het koddige diertje met zijn levensmotto: ‘you gotta believe’ zorgt er echter voor dat je door blijft gaan tot het is gelukt. Het zou tof zijn als we dit op PlayStation 4 weer konden meemaken.

Super Mario Sunshine

Het is samen met Super Mario 2 een van de raarste Mario-games uit de reeks (zonder de echte spin-off mee te rekenen), want het hele gevoel bij deze spellen is anders dan we gewend zijn van gameveteraan Mario. Super Mario Sunshine (2002) heeft een heerlijke vakantievibe waarbij je moet zorgen dat je 120 Shine Sprites verzameld om het eiland Delfino weer helemaal zomers en zonnig te maken. Je gebruikt hierbij een robotische rugzak genaamd FLUDD waarmee je slijm moet weghalen met water. Heeft Mario een soort vakantiebaan als schoonmaker? Ja, maar als je het speelt dan voelt het absoluut niet zo. Super Mario Sunshine is een heerlijke, ondergewaardeerde game die we graag terug zouden zien op Switch.

Timesplitters

Waar de meeste shooters voor vrij rechttoe rechtaan schieten in legersetting of sci-fi-setting kiezen, is Timesplitters (2000) net even anders. Het is een spel waarin je moet tijdreizen en puzzelen om zo de oorlog te winnen. Het valt niet alleen op door dat interessante tijdreis-aspect, maar ook door de manier waarop Timesplitters eruitziet. Er zitten allemaal komische karikaturen in van bekende stereotypes en het is dus niet een shooter die zichzelf heel serieus neemt. Sinds we een jaar geleden hebben vernomen dat het THQ is dat de rechten heeft op de franchise, is er grote hoop dat die Timesplitters-remake er ook echt gaat komen.

De Disney SNES-games

Recentelijk is er een Disney Afternoon Collection uitgegeven, waarin je SNES-klassiekers zoals de Rescue Rangers en Darkwing weer kon spelen, met een likje verf. Zo’n collectie is prachtig, maar zeker nu Disney van de klassieke films ook zeer fanatiek remakes aan het maken is, vragen we ons af of die klassiekers ook geen ‘Afternoon Collection’ kunnen krijgen. We denken dan aan Aladdin, The Lion King en Beauty and the Beast. Vooral die laatste was een pittige game, waaronder het niet per se een heel ontspannen collectie hoeft te worden.

Grand Theft Auto: London

De kans dat Rockstar zal werken aan een GTA-remake, achten we vrij klein. Het bedrijf is zo populair, dat het zijn tijd waarschijnlijk beter kan spenderen door een gloednieuwe GTA te maken. Volgens de geruchten is GTA VI allang in de maak, maar wat nou als Rockstar even een jaartje pauze zou nemen om een remake te maken? En als ze dat doen, dan graag Grand Theft Auto: London (1999), simpelweg omdat de game zo Amerikaans is, dat we behoefte hebben aan een uitstapje naar Groot-Brittannië. Het cockney accent in het spel is geweldig en destijds kon het Londen erg goed vatten in 2D. Misschien kan daar nu een 3D-model van worden gemaakt. En misschien wat moderne nieuwe grappen erin, zeker nu we middenin Brexit verzeild zijn geraakt.

Need for Speed Heat: 25 jaar NFS

De nieuwe Need for Speed is aangekondigd door Ghost Games en Electronic Arts: NFS Heat. De game zal een terugblik zijn van de gehele franchise en de fans geven wat ze graag willen van een Need for Speed game: absurd snel en gevaarlijk racen gepaard met achtervolgingen. Dit was ook nodig want de serie kreeg het al wat moeilijk de laatste paar jaren en schroefden de releases ook terug van elk jaar naar eens per twee jaar. Veel fans gaven aan dat Need for Speed niet meer hetzelfde was en daar moet nu verandering in komen.

Palm City

Spelers komen deze keer terecht in Palm City, een geheel nieuwe open wereld waarin straatracers beroemd willen worden. Overdag race je in de Speedhunters Showdown, een legale race om geld te verdienen en ‘s nachts race je Underground races en word je achtervolgd door de politie, dit alles om je reputatie te verhogen en je garage te vullen met de beste bolides. Volgens de ontwikkelaar kun je in de game je creativiteit de vrije loop laten met alle mogelijkheden rondom de wagens: van de look en rijstijl tot de prestaties. De eerste gameplaytrailer zal te zien zijn tijdens Gamescom op 19 augustus.

PUBG Mobile krijgt lite versie

PlayerUnknown’s Battlegrounds is al jaren een zwaar populaire game, wat ook geldt voor de mobiele versie. Die kwam zo’n anderhalf jaar geleden uit, maar het is nu tijd voor een nieuwe variant: een lichtere.

Lite-versie

Steeds meer mobiele apps krijgen een lichtere versie. Dat komt vooral omdat games vaak enorm veel vragen van een telefoon: telefoons worden niet voor niets vaak warm als je lang erop gamet. Bovendien vreten sommige games data en kunnen niet alle telefoons de spellen even goed aan.

Vandaar dat PUBG Mobile Lite eraan komt. Het heeft natuurlijk wel wat moeten inleveren op de ervaring van zijn grotere niet-Lite broer. Zo heb je een kleinere map om op te spelen en kun je daar met ‘slechts’ 60 spelers tegelijk vertoeven, in tegenstelling tot de 100 spelers die we uit de normale game gewend zijn. Er is daarentegen wel meer loot en je kunt jezelf altijd healen, behalve als je prone gaat. Er wordt daarnaast ook wat gewijzigd aan de schietactie, waaronder de toevoeging van een extra richt-assistent.

490MB vs 1,6GB

De lite-versie van PUBG is vooral gericht op landen waar mensen niet zoveel geld hebben voor luxe telefoons en abonnementen. Denk aan Zuidoost-Azië, Noord-Afrika en Zuid-Amerika. Je hebt slechts 490MB vrije ruimte nodig om de game te kunnen downloaden, versus de 1,6GB die het normaal is. Heb je een telefoon met minder dan 2GB RAM, dan kun je de game al draaien. Het is ook de bedoeling hem binnenkort in Europa en Noord-Amerika uit te geven.

Een slimme zet, want PUBG Mobile is één van de meest populaire en geldopbrengende games van het moment. In juli alleen al, kwam er naar schatting 167 miljoen binnen. Geen wonder: er zijn meer dan 50 miljoen spelers die de game dagelijks opstarten. PUBG Mobile is dus al enorm aanwezig, maar daar gaat de lichtere versie hoogstwaarschijnlijk nog veel grotere aantallen van maken.

​Roblox heeft meer spelers dan Minecraft

We horen nu al jaren dat Minecraft record na record blijft breken en vooral kinderen zijn lyrisch over het spel. Echter lijkt die tijd langzaam voorbij te gaan, want er is een nieuwe trend in town: Roblox. Het heeft inmiddels 100 miljoen maandelijkse spelers en dat is 9 miljoen meer dan Minecraft.

Blokken met Roblox

Roblox lijkt overigens niet zozeer op Minecraft, maar meer op Second Life. Zo ben je niet zozeer bezig met iets bouwen en bronnen zoeken, maar ligt de focus meer op het leven. Hoewel hierin ook gebouwd moet worden, want het spel heeft niet voor niets een knipoog naar blokken in de naam.

In ieder geval moet zo’n mijlpaal van 100 miljoen actieve gebruikers gevierd worden en dat doet ontwikkelaar Roblox Corporation door de fans een limited edition accessoire te geven. Gratis, als cadeautje. Dat is een bijzondere: een paar schouderplakkaten in de vorm van goudstaven.

Van 100 naar 100 miljoen

CEO David Baszucki is in zijn nopjes, hij schrijft: “Roblox startte met maar 100 spelers en een handjevol creëerders die elkaar inspireerden en samen een flink meer aan creativiteit, samenwerking en fantasie los te maken.” Daar moet wel bij gezegd worden dat het Roblox aardig wat tijd heeft gekost om te komen waar het nu staat: het spel kwam uit in 2005 (vier jaar voor Minecraft).

Kanye West kan Roblox ook wel waarderen, want hij gebruikte het in een parodie in een van zijn videoclips, waarin hij samen met rapper Lil Pump een Roblox-avatar-kostuum aanhad. Sowieso heeft dat soort content invloed op de populariteit van een game. Zo zitten Minecraft en Roblox de laatste tijd allebei in een lift, mede doordat populaire YouTubers er weer meer video’s over zijn gaan maken.

Hierdoor worden gamers getriggerd om zelf aan de slag te gaan. Precies zoals David Baszucki stelt dus: mensen wakkeren een creatief vuurtje in elkaar aan. Zulke positieve berichten kan de gamewereld op dit moment wel even gebruiken, nu de Amerikaanse president Trump officieel het vuur heeft geopend op deze ‘geweldverheerlijkende’ cultuur.

​Weer een WK Super Mario Kart in Alphen aan den Rijn

Bananen, schildjes en een heleboel gedrift: het wereldkampioenschap Super Mario Kart komt er weer aan. Het laagdrempelige racespel van Nintendo kwam ruim 25 jaar geleden uit op de Super Nintendo. De wedstrijd om wie het beste is ter wereld, die wordt net als vorig jaar in Alphen aan den Rijn gestreden.

Esports Game Arena

In de Esports Game Arena in die plaats gaan Mario en zijn vrienden van 13 tot en met 16 augustus los. Laat je trouwens niet misleiden door de naam: dit wereldkampioenschap is niet een grote esport: er worden geen grote geldprijzen weggegeven zoals bij Fortnite en DOTA 2. Het is vooral een viering van nostalgie.

Het wereldkampioenschap wordt sinds 2002 georganiseerd, maar het was altijd in Frankrijk. Afgelopen zomer verhuisde het echter naar Alphen aan den Rijn en dat is blijkbaar goed bevallen, waardoor het daar ook dit jaar wordt gehouden. Op de dinsdag zijn er Time Trials, Battle Mode is op woensdag met donderdag Match Races en als afsluiter, hoe kan het ook anders, op vrijdag de GP150cc. 150cc is de snelste modus van het spel. Zaterdag is de prijsuitreiking.

Karel van Duivenbode

Hoewel je er niet rijk van zal worden, komen er spelers uit de hele wereld om er met de eer vandoor te gaan: mensen uit Japan, Australië en de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Je kunt je nog steeds inschrijven, mocht je denken dat je de enorm indrukwekkende vaardigheden van anderen kunt evenaren (of beter nog, kunt overtreffen). Kijk in ieder geval naar mensen als Karel van Duivenbode als je wil weten of jij het een beetje in de vingers hebt: hij werd als beste Nederlander vorig jaar vierde.

Het is ook leuk om er te gaan kijken, want mensen spelen het oude spel echt op oude beeldbuizen. Het grappige is dat de deelnemers niet zo jong zijn als de spelers bij grote esports-wedstrijden: dit zijn juist mensen die met het spel zijn opgegroeid en al leefden toen de eerste game verscheen in de jaren ‘90. Kortom, nostalgie alom!

De originele Diablo is nu te spelen in je internet browser

De originele Diablo uit 1996 en ontwikkeld door Blizzard, bekend van World of Warcraft, is nu te spelen in je internet browser. De game heeft nooit zoveel aandacht gekregen als zijn vervolgen, daarom hebben een groep programmeurs de taak op zich genomen om de game over te zetten naar een browserversie.

Een kind kan de was doen

Het hele proces heeft ongeveer een jaar geduurd, maar is nu klaar voor gebruik. Dit betekent niet dat je nu de volledige game gratis kunt gaan spelen, alleen de eerste paar levels zijn gratis beschikbaar. Als je de volledige game in je browser wil spelen moet je hem nog steeds kopen en dan overzetten naar je browser. Dit is je gelukkig heel makkelijk gemaakt, je hoeft alleen maar de DIABDAT.MPQ-file te draggen en in je browser te droppen om het spel op te laten starten. Doe dit wel via de website van de modgroep, anders gebeurt er niet veel.

Oud spul

De originele Diablo is natuurlijk een beetje gedateerd vergeleken met nieuwere games in het action-RPG genre, maar toch voelt het als een leuke feature om gewoon Diablo open te hebben in een extra tab en soms even wat monsters af te slachten tussen de andere zaken door. De game is nog steeds verrassend verslavend en je klikt zo een uur weg voordat je het door hebt. Blizzard beleeft weer een opleving van hun oude catalogus met Diablo, World of Warcraft: Classic en binnenkort Warcraft III: Reforged. Dus als je nog iets zoekt om stiekem te doen tijdens kleine pauzes op werk of school, Diablo is de oplossing. Vergeet niet om ALT + F4 bij de hand te houden om hem snel weg te klikken!

​Meer dan 1 miljard downloads voor Pokémon Go

Het is slechts een paar weken na de derde verjaardag van Pokémon Go, maar maker Niantic heeft nog een mooi verjaardagscadeautje van de fans tegoed. Het aantal downloads van de game is namelijk gestegen naar grote hoogten: maar liefst 1 miljard keer is de game in de Play Store en App Store gedownload.

De hype

Dat zijn een heleboel downloads, maar dat betekent uiteraard niet dat er ook zoveel spelers zijn. Sowieso zijn er een heleboel mensen van telefoon gewisseld in die drie jaar, maar ook gaat het niet om de actieve gebruikers. Dat zijn er waarschijnlijk heel wat minder. Hoewel dit alsnog een bizar groot aantal zal zijn. Het is grappig om te zien dat het spel, waarvan de hype in Nederland inmiddels ver achter ons ligt, nog steeds populair is.

Het augmented reality-spel heeft de meeste downloads (500 miljoen) binnengeharkt in de eerste maanden na release. Aan de andere kant maakt dat het ook wel weer bijzonder dat het jaren later alsnog naar een extreem hoog aantal van één miljard heeft kunnen klimmen. Zeker nu Niantic’s opvolger Wizards Unite slechts een paar maanden uit is.

Wizards Unite

Die game, met Harry Potter-thema, is aanzienlijk minder populair. Waarschijnlijk omdat hij niet zo laagdrempelig is als Pokémon Go, maar mogelijk ook omdat Pokémon Go-spelers liever niet weer helemaal bij 0 willen beginnen, waardoor ze zich liever over de kleine monsters buigen in plaats van de troebelaars van Harry Potter.

Pokémon Go gaat dus nog lekker. Dat is ook te merken aan het feit dat het spel nog steeds van nieuwe content wordt voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van Team Rocket en Shadow Pokémon. Ook aan de gameplay wordt nog weleens wat verbeterd, waardoor hij prettiger is om te spelen dan zijn opvolger. Het spel heeft ook al veel geld in het laatje gebracht. Er wordt geschat dat het spel wereldwijd al zo’n 2,5 miljard dollar heeft opgebracht. Dat is meer dan Clash Royale en Candy Crush Saga.

8 augustus is de pre-launch test van World of Warcraft: Classic

Later deze maand, op 27 augustus om precies te zijn, komt het langverwachte World of Warcraft: Classic beschikbaar. Tijdens Blizzcon 2017 werd de eerste aankondiging gedaan, daarna was het lange tijd stil, maar de afgelopen maanden is de game uitgebreid getest door een heel aantal spelers & streamers. Er volgt nog 1 laatste, wereldwijde stresstest, die aanvankelijk plaats zou vinden op 25 juli. Door onbekende redenen werd die uitgesteld, maar inmiddels heeft Blizzard alles op orde.

De wereldwijde pre-launch test, zoals het nu heet, zal starten op donderdag 8 augustus, om 11:00 a.m. PDT, dat is 20.00 uur hier in Nederland. De test zal een dag later weer aflopen en is beschikbaar voor iedereen met een actief World of Warcraft-abonnement of speeltijd, in alle regio’s.

Stress test

Om echt goed te kunnen testen volgt er het verzoek vanuit Blizzard aan alle spelers om in ieder geval in te loggen op 8 augustus tussen 20.00 en 22.00 uur ’s avonds. Dit is vooral belangrijk omdat ze dan actief zullen controleren op issues die belangrijk zijn voor de lancering. Geschiedenis van eerdere lanceringen leert ons dat de servers, de vaak enorme piekbelangstelling, niet altijd trekken.

Hoe kan je testen?

WoW Classic is nu al voor iedereen beschikbaar om te downloaden vanuit de Battle.net Desktop App. Na downloaden en installeren open je de Blizzard Desktop App en selecteer je World of Warcraft in het menu aan de linkerkant. Vervolgens zie je een dropdown menu, daar selecteer je World of Warcraft Classic. Vervolgens klik je op de knop om te installeren, even wachten tot de installatie compleet is en je kan aan de slag.

Goed om te weten is dat Blizzard het voor elkaar heeft gebokst om de minimale systeemvereisten zo laag mogelijk te houden. Een stuk lager zelfs dan er op dit moment vereist is om Battle for Azeroth te kunnen spelen.

13 augustus

Na deze test is het aftellen naar 27 augustus. Wat voor die tijd wel nog een belangrijke datum is? 13 augustus. De dag waarop je in kan loggen en alvast je gewenste karakter aan kan maken plus, niet onbelangrijk, een naam kan kiezen. Let op, je kan per account maximaal 3 karakters aanmaken, so choose wisely…

Mijlpaal voor Sony: 100 miljoenste PlayStation 4 verkocht

Dat PlayStation 4 een succesverhaal is, dat wisten we allang. Hier in Nederland is het een van de meest populaire consoles van nu en dat wordt ook wereldwijd onderschreven. Er zijn namelijk officieel meer dan 100 miljoen PlayStation 4’s over de toonbank gegaan.

100 miljoen PlayStation 4’s

Uit de financiële gegevens van Sony blijkt dat in het kwartaal dat eindigde op 30 juni 3,2 miljoen consoles zijn verkocht waardoor het totaal officieel op 100 miljoen komt. Inmiddels wordt de console niet meer in zo’n rap tempo verkocht als toen hij verscheen in 2013, maar zoveel jaren later alsnog een paar miljoen in een paar maanden tijd verkopen is prijzenswaardig.

Bovendien was er nooit eerder een gameconsole die zo snel 100 miljoen stuks verkocht. Yep, zelfs Nintendo Wii en PlayStation 2 hebben dat niet voor elkaar weten te boksen onder de vijf jaar en zeven maanden. Hoewel, het scheelt niet veel: PlayStation 2 had slechts twee maanden extra nodig om bij die bijzondere 100 miljoen-mijlpaal te komen.

PlayStation 5

Ook interessant is de ontwikkeling dat digitale downloads nu officieel vaker worden verkocht dan fysieke games. Meer dan de helft van de verkochte PlayStation 4-games is dus digitaal. Een goede ontwikkeling voor Sony, dat al druk is met de aankomende PlayStation. Dat is PlayStation 5, die over dik een jaar wordt verwacht. Deze console zou 8K-graphics ondersteunen, SSD-opslag bevatten en backwards compatible zijn met huidige PS4-games.

Microsoft hoopt met zijn Xbox One-opvolger Project Scarlett meer succes te hebben. Hoewel het wat stil is over de verkopen van Xbox One, denken analisten dat er ongeveer 30 tot 60 miljoen Xbox Ones zijn verkocht in totaal. Kortom, om de concurrentie voor te zijn moet Project Scarlett echt iets bieden dat Sony niet heeft. En vooral: de fans trekken die Sony nu wél heeft, want dat zijn er met 100 miljoen stuks een groot aantal.

GTA Online Diamond Casino & Resort nu geopend

De nieuwste grote update van Grand Theft Auto Online is gearriveerd en introduceert een hoop nieuwe missies, activiteiten en verzamelobjecten. Het Diamond Casino & Resort is namelijk vanaf nu geopend, een uitgebreid luxe entertainmentcomplex gelegen in Vinewood en geschikt voor alle spelers. Genot heeft de hoogste prioriteit bij het Diamond Resort, of je nou met je vrienden langskomt of alleen.

image001

Grootschalig esports-toernooi voor Apex Legends

Vandaag hebben Electronic Arts en Respawn Entertainment de Apex Legends de Preseason Invitational aangekondigd, een grootschalig esports-toernooi met de grootste verzameling competitieve talenten ooit op een ApexLegends-evenement. Op het evenement, dat van 13-15 september gehouden zal worden in Krakau, Polen, doen 80 teams (drie spelers per team) uit de hele wereld mee. Het zal een toernooi-evenement zijn met een knock-outsysteem voor een prijzenpot van in totaal US$500.000.

Double Elimination-toernooi

Alle teams beginnen het Double Elimination-toernooi in de winnaarscategorie. In elke ronde bepalen de prestaties van een team in een set matches of het team doorgaat in de winnaarscategorie, zakt naar de verliezerscategorie, of wordt geëlimineerd van het toernooi, totdat de laatste 20 teams om de titel gaan strijden.

Zelf meedoen?

Teams kunnen een uitnodiging aanvragen voor de Apex Legends Preseason Invitational door een e-mail te sturen naar ApexLegendsPreseason@ea.com, onder vermelding van hun Origin ID en het bijbehorende e-mailadres. Hier zijn de officiële deelnameregels te vinden.

Competitive Gaming Division

“Toen we met de EA Competitive Gaming Division begonnen, hadden we een visie: Make Stars of All Our Players. We bouwen een entertainmentspektakel dat miljoenen spelers en toeschouwers boeit”, aldus Todd Sitrin, SVP en GM van de EA Competitive Gaming Division. “Vandaag breiden we EA Competitive Gaming officieel uit met de toevoeging van Apex Legends, eigenaar van een van de grootste game releases in de geschiedenis, die tot op de dag van vandaag wordt ondersteund door een gepassioneerde wereldwijde community. De Apex LegendsPreseason Invitational is de belangrijkste volgende stap op onze esports-reis.”

Page generated in 0,918 seconds. Stats plugin by www.blog.ca