EA geeft broncode van Command & Conquer Remastered Collection vrij

Eind vorige week heeft Command & Conquer Remastered Collection lead producer Jim Vessella een community-update geplaatst op Reddit, waarin de toewijding van de game aan de modding-scene wordt benadrukt.

EA zal de bestanden TiberianDawn.dll en RedAlert.dll en bijbehorende broncode vrijgeven onder de GPL versie 3.0 licentie, waardoor Command & Conquer een van de eerste grote RTS-franchises is die hun broncode op deze manier aan gebruikers ter beschikking stelt.

Modding

EA en de C&C Community Council hebben hand in hand gewerkt om te zorgen voor compatibiliteit met bestaande mod-projecten, en de open-source bestanden geven aspirant-modders de mogelijkheid om aangepaste maps, eenheden, art en gameplaylogica te maken voor de klassieke Command & Conquer-ervaring.

Om de modding-scene het goede voorbeeld te geven, hebben de ontwikkelaars van Petroglyph een nieuwe modded eenheid gemaakt die de vraag beantwoordt: “Wat zou de Brotherhood of Nod doen als ze de Mammoth Tank buit zouden maken? Het resultaat is de Nuke Tank, een tank waarbij de koepel is vervangen door een gigantisch artilleriekanon om kernbommen mee af te vuren!

c-en-c
Nuke Tank

Is deze AI Pac-Man beter dan het origineel?

‘s Werelds favoriete happertje Pac-Man is alweer veertig jaar oud. Voor Nvidia reden om het spel eens na te maken met kunstmatige intelligentie. Door alleen maar te kijken naar hoe Pac-Man in elkaar zit, kon de AI het spel vrij snel namaken.

Pac-Man

Je kunt een intelligent computersysteem natuurlijk inzetten om een auto te besturen, maar het blijkt ook diverse interessante toepassingen te hebben in de gamewereld. Niet alleen voor de spelers, ook voor de ontwikkelaars. Hoewel: het kan zomaar zijn dat artificial intelligence werk gaat overnemen. Nvidia’s systeem heeft Pac-Man nagemaakt door kunstmatige intelligentie in te zetten. Het model werd gebouwd en deze kon een speelbare versie van de 8-bit arcadeversie van Pac-Man namaken zonder ook maar iets te zien van de engine die aan de game ten grondslag ligt.

Leren door te kijken, dat gaat hier dus wel op. Al is het wel iets meer kijken dan wij zouden doen. De AI zag maar liefst 50.000 potjes Pac-Man. Het registreerde de pixels en ging daarna op basis van wat het had gezien zelf een eigen game nabouwen. Het model heet Nvidia GameGAN en is het eerste generarative adversarial network (GAN) dat in staat is om een game te maken op basis van “zicht” alleen. Interessant, want het toont daarbij meteen aan dat AI de regels kan leren door alleen maar te kijken wat er gebeurt. Tenminste, het kreeg wel input over de knoppen die er worden gebruikt om het spel te besturen.

Olav Mol voor het eerst te horen in de officiële F1 game

Codemasters kondigt vandaag aan dat Nederlands bekendste F1 -commentator, Olav Mol, F1 2020, de officiële videogame van het 2020 FIA Formula One World Championship voorziet van zijn iconische Nederlandse commentaar.

Virtueel commentaar

De Nederlandse F1-verslaggever is al sinds 1991 te horen als F1-commentator en heeft al meer dan 500 F1-races voorzien van zijn deskundig en iconisch commentaar. In 2016 werd zijn historische commentaar van de eerste F1-overwinngen van Max Verstappen in Barcelona bekroond met de Theo Koomen award, de prijs voor het beste sportverslag. Naast zijn huidige werk maakt de geprezen reporter nu dus ook de stap naar het virtuele commentaar in de officiële game F1 2020, die voor het eerst ook volledig in het Nederlands wordt uitgegeven in de Benelux.

“Het was een flinke uitdaging maar ook ontzettend leuk om ook in F1 2020 het verslag te mogen doen. Niet alleen is F1 erg populair in Nederland door het succes van Max Verstappen en de terugkeer van het Circuit Zandvoort op de racekalender, maar is de sport virtueel, met miljoenen spelers, ook populairder en realistischer dan ooit. Om als commentator dan ook onderdeel te zijn van de grootste racegame ter wereld is voor mij een enorme eer,”­ aldus Olav Mol.

Vanaf 10 juli in de winkel

F1 2020 wordt op vrijdag 10 juli 2020 uitgebracht voor het PlayStation 4 computer entertainment-systeem, de Xbox One familie, waaronder de Xbox One X, Windows PC (DVD en via Steam) en Google Stadia.

Spelers die de Michael Schumacher Deluxe Edition aanschaffen ontvangen exclusieve content en krijgen drie dagen vervroegde toegang tot de game. Vanaf dan kunnen spelers het commentaar van Olav Mol bewonderen en een volledige Grand Prix ervaren op het Circuit van Zandvoort in F1 2020.

​Dit kun je verwachten van Gamescom dit jaar

E3 is half digitaal geworden, maar die is toch helemaal in Los Angeles. Hoe zit het met Gamescom? De grote gamebeurs in Keulen wordt elk jaar weer door honderdduizenden gamers bezocht, waaronder een heleboel uit Nederland. Dat gaat hem dit jaar niet worden, maar er is wel een andere manier gevonden om het evenement toch nog te laten bestaan.

Nieuwe datum Gamescom

De nieuwe datum voor Gamescom is 27 tot en met 30 augustus. Hiervoor hoeft geen Koelnmesse te worden afgehuurd, want net als E3 gaat het event digitaal. Gamescom Now, waar normaliter al content te vinden is van Gamescom, wordt uitgebreid en je kunt het gratis bekijken. Op 27 augustus start de boel met de Opening Night Live-showcase door Geoff Keighley en eindigt op 30 augustus met de Best of Show, waarbij awards worden uitgedeeld.

Tussen die twee ‘evenementen’ zitten nog allerlei presentaties, waaronder eentje over indiegames en GamesCom Studio waarin gameontwikkelaars worden geïnterviewd. Verder is er nog niet zoveel bekend over Gamescom, wat op zich niet anders is dan normaal. De meeste uitgevers willen het liefst een grote presentatie op E3 en wachten sowieso E3 af met kijken wat er wordt gedaan op Gamescom.

De start van het ​eerste E-Sport NK Zweefvliegen

De wereld van esports is booming nu iedereen verplicht thuiszit i.v.m. het coronavirus. Wielrennen, voetbal (FIFA) en Formule 1, het komt allemaal voorbij, en het is ook allemaal online te volgen. Vandaag start ook het eerste officiële E-sport NK zweefvliegen, dat van maandag 18 tot en met zondag 31 mei zal plaatsvinden. Een klein primeurtje want het is het eerste
Nederlands Kampioenschap dat op deze manier wordt gehouden. Als toeschouwer is iedere wedstrijd, op wedstrijddagen vanaf 20.15,
live te volgen via YouTube.

Officieel Nederlands Kampioen E-zweefvliegen

Het reguliere NK Zweefvliegen is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd. Binnen de community van Condor-simulatorvliegers kwam al snel het idee om een simulatorwedstrijd te organiseren. Het doel hierbij was een zo groot mogelijk publiek te bereiken: vliegers en niet-vliegers, jong en oud, ervaren Condor-vliegers en beginners. Snel daarna is contact gelegd met de KNVvL voor de sponsoring van extra servers. Ook de organisatoren van het NK zweefvliegen werden aangeschreven en zo werd het allereerste E-sport NK zweefvliegen geboren! De winnaar van dit toernooi mag zich dan ook officieel Nederlands Kampioen E-zweefvliegen noemen.

Unieke opzet

De opzet van het E-NK is uniek: toeschouwers kijken via YouTube live mee en elke wedstrijd wordt toegelicht door (gast)commentatoren. Daarnaast komen veel verborgen talenten naar voren. Vliegers die niet aan reguliere wedstrijden kunnen deelnemen omdat ze geen eigen zweefvliegtuig hebben, doen nu wel mee en doen niet onder voor meer ervaren vliegers. Internationaal wordt het E-NK met veel interesse gevolgd. De FAI en ICG zijn benieuwd of deze opzet ook voor de internationale Grand Prix geschikt is.

Waarom iedereen de demo van Unreal Engine 5 moet zien

10 miljoen keer is hij al bekeken, de technische demo van Unreal Engine 5. Dat is best bijzonder, want het is geen trailer met daarin een game die we uiteindelijk ook kunnen spelen. Het is puur en alleen bedoeld om te laten zien wat die engine kan en dus hoe games er uiteindelijk uit gaan zien. Het is echter zo mooi, zo realistisch, dat het eigenlijk de naam Unreal niet zou moeten dragen. Dit lijkt nét echt.

Unreal van Epic Games

De Unreal Engine komt van Epic Games en bestaat al sinds 1998. In eerste instantie werd deze engine, oftewel het platform waarop games kunnen worden gebouwd, gemaakt voor het spel Unreal. Een first person shooter die uiteindelijk slechts de eerste game zou zijn van honderden spellen die op de engine zouden worden gebouwd. Het was van origine dan ook echt een engine voor first person shooters, maar inmiddels is dit steeds verder uitgebouwd naar allerlei genres.

En nu zijn we aangekomen bij alweer de vijfde Unreal Engine. Tenminste, die komt eraan. De demo zou een goed beeld moeten geven van hoe games er in de toekomst uit gaan zien, en voor iedereen die dacht dat ie er wel was met een Xbox One X of een PlayStation 4 Pro: het wordt alleen maar mooier. Het filmpje hieronder is niet voor niets al dagen het gesprek van de dag: het toont hoe we videogames over een niet al te lange tijd kunnen verwachten:

​Tony Hawk’s Pro Skater 1 & 2 komen terug in remaster

Een dijk van een soundtrack, skateboardtrucs leren zonder er blauwe plekken bij te hoeven incasseren en vooral: actierijke gameplay die je toch lekker achteroverhangend kon ervaren. Tony Hawk’s Pro Skater-serie was een van de meest gespeelde reeksen van de 00’s. Goed nieuws voor iedereen die dat -op goede kwaliteit- wil herbeleven: Tony Hawk’s Pro Skater 1 & 2 krijgen een remaster.

Tony Hawk’s Pro Skater

Hoewel we het laatste decennium vooral zijn teleurgesteld door bijna elke vorm van een revival van Tony Hawk’s populaire spellen, is er goede hoop dat deze remaster wel de moeite waard is. Ten eerste omdat het een remaster is, en er hopelijk niet al te veel aan de succesvolle eerste games van meneer Hawk wordt veranderd (vooral besturingswise niet).

Ten tweede omdat Tony Hawk himself zijn naam en gezicht er weer volledig aan vast heeft gehangen. Dat hij dit nu brengt met zoveel zelfverzekerdheid, en vooruit, ook nog met Activision achter zich, dat stemt ons positief. En ten derde, omdat de eerste beelden er ook écht goed uitzien en je de games zelfs in 4K kunt spelen op een flinke pc of een Xbox One X. Hawk heeft Jack Black bereid gevonden één en ander aan te kondigen in een grappige video:

​Amazon stapt de gamewereld in en Crucible is het debuut

De gamesindustrie is miljarden waard en daar wil vanzelfsprekend iedereen wel een deel van. Zo ook Amazon, dat waarschijnlijk mede door Apple Arcade en Google Stadia dacht: zoiets kan ik ook. Vandaar dat het wat gamestudio’s kocht en nu met zijn eerste game komt: Crucible.

Crucible

Crucible is een free-to-play shooter, ontwikkeld door de studio Relentless uit Seattle. Het spel komt al op 20 mei uit via Steam. Het is dus niet zo dat Amazon een eigen streamingdienst is begonnen, maar het begint dus wel games uit te geven. Crucible is de eerste en dat is meteen een game die zich goed laat vergelijken met andere titels waar het om genre gaat. Het gooit echter wel een paar grappige twists in de mix.

Crucible is een third-person multiplayergame waarin je kiest of je een robot, alien, mens of kat bent. Het is echt een heldengame zoals Overwatch, maar dan met een eigen smoel. Het is shooter, het is battle royale en er dan zijn er ook nog allemaal verschillende rassen die in gevecht zijn met elk hun eigen verhaal. Er zijn tien hunters te kiezen die zich gedurende het spel niet alleen met de strijd bezighouden, maar ook met het verzamelen van Essence waarmee ze kunnen levelen en sterker worden.

Amazon Games

Er zijn drie modi te spelen: Heart of Hives (Player vs Player vs Boss-modus met vier spelers), Harvester Command (capture the flag-modus) en Alpha Hunters (battle royale-modus in duo’s). Het idee is dat geen enkel potje hetzelfde is en dat je er dus vele uren plezier van kunt hebben, mits je een pc bezit om het spel ook op te spelen, want er is geen consolerelease aangekondigd.

Crucible is niet de enige game die we dit jaar van Amazon Games mogen verwachten. In augustus verschijnt New World. Hoewel Amazon vrij nieuw is in de wereld van games maken, is het zeker niet nieuw in de wereld van games. Het kocht jaren geleden Twitch, de grootste streamingdienst voor gamers die andere gamers willen entertainen. Het zal ons dan ook niets verbazen als er allerlei Twitch-partners plotseling lyrisch zijn over Crucible en die game aanzienlijk vaak gaan streamen.

​Assassin’s Creed Valhalla komt ook naar PS5 en XSX

Eindelijk kunnen we dit jaar weer los met een grote, nieuwe Assassin’s Creed-game. Het gaat om Valhalla, een spel dat zich afspeelt in de vikingtijd. Maar dan hypermodern, want Assassin’s Creed Valhalla verschijnt naast de huidige generatie consoles ook op PlayStation 5 en Xbox Series X.

Assassin’s Creed Valhalla

Niet geheel verrassend komt het spel van het team achter Assassin’s Creed IV: Black Flag en Odyssey, dat ook al veel te doen had met zeevaart. Dat is in Valhalla waarschijnlijk ook erg belangrijk, want je stapt in de schoenen van Eivor, een viking die alles doet voor de glorie en daarnaast ook nog op zoek moet naar een nieuw thuis. Het gaat om een open wereldgame die speelt in de dark ages van Engeland. Eivor is trouwens niet per se een mannelijk personage: je kunt ook voor een vrouw kiezen. Daarnaast is je character aanpasbaar: je kunt haar, tattoos en uitrusting veranderen.

Nieuw zijn onder andere raids, maar ook het kunnen opbouwen van macht. Tot slot is het uitbouwen van je nederzetting ook belangrijk in het spel: je bent immers een viking. Je hebt dan ook te maken met politieke spelletjes en kunt door bepaalde dialoogkeuzes te maken je personage steeds meer vormen zoals jij dat wenst. Je kunt ook zelf kiezen wat voor viking je bent en bepalen welk wapen je gebruikt. Per hand. Je kunt dus links voor een ander wapens kiezen dan rechts, wat vechten enorm anders moet doen voelen.

Vikingleven

Want zoals we gewend zijn van Assassin’s Creed draait de game weer om een combinatie van het besluipen van vijanden en het bruut aanvallen. Maar soms zijn vikings even niet bezig met de vijand, maar met zichzelf. Wanneer ze drankspelletjes spelen bijvoorbeeld, of tot in de nachtelijke uurtjes gokken. Eten moet ook, dus jagen en vissen behoort tot de mogelijkheden. Je ziet er een glimps van in de eerste trailer van deze langverwachte Assassin’s Creed:

F1 2020: Codemasters brengt Circuit Zandvoort tot leven

Vandaag toont Codemasters het iconische Circuit Zandvoort voor de allereerste keer in F1 2020, de officiële videogame van het 2020 FIA Formula One World Championship.

Oorspronkelijk zou het circuit aankomend weekend voor de eerste keer sinds 1985 op de F1-kalender staan. Daar moeten we voorlopig nog even op wachten. Maar fans krijgen nu toch al een eerste blik op het thuiscircuit van Max Verstappen in de iconische F1-bolide van de getalenteerde Red Bull Racing-coureur via deze eerste gameplayvideo van de game F1 2020.

​Yeah, mate: er komt een game van Peaky Blinders

Meestal wordt er ‘by order of the Peaky Blinders’ niet veel goeds gedaan, maar de Peaky Blinders hebben tijd over. De serie is afgelopen, dus wordt er by order of the Peaky Blinders een game gemaakt. Peaky Blinders: Mastermind is een puzzelavonturengame van studio Futurlab.

Peaky Blinders

Als je Peaky Blinders niet kent, dan zal je in deze game misschien wel een boel referenties missen, bovendien is het een geweldige serie, dus kijk hem nog even voor de game uitkomt. Het gaat over een familie in Birmingham in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Ze nemen het niet al te nauw met de wet en houden wel van gokken, drugs en een heleboel geweld. De hoofdrol is voor Cillian Murphy, die een gewéldige Tommy Shelby neerzet.

Animal Crossing: New Horizons – 10 dingen die beter kunnen

De Nintendo Switch is inmiddels overal uitverkocht en het gaat ook erg hard met Animal Crossing. Dat thuiszitten weet ons allen te inspireren er lekker op uit te trekken op de virtuele eilanden van New Horizons. Maar die tropische vakantie is niet alleen maar feest en confetti: deze tien dingen kunnen beter aan Animal Crossing: New Horizons.

1. In één keer selecteren hoeveel je uit je zak wilt halen kan niet

Hartstikke bijzonder dat je personage in één keer 30 blokken hout in zijn zak kan meedragen, maar zodra je iemand bijvoorbeeld 7 houtblokken daarvan cadeau wilt doen, dan is er nergens de optie om dat ook te doen. Dat betekent een heleboel repeteren, of toch in één keer veel te veel houtblokken kwijt zijn…

2. Je kunt dialoog niet skippen

Waarschijnlijk wel de grootste ergernis in het verder zo positieve en vrolijke Animal Crossing: elke keer dezelfde dialoogballonnen. Het is, zeker als je er al de nodige uren in hebt gestoken, een beetje frustrerend dat bijvoorbeeld museum-uil Blathers maar hetzelfde blijft herhalen. Er is wel iets wat het proces wat versnelt, namelijk B drukken, maar je blijft toch geconfronteerd worden met steeds dezelfde teksten. Een andere tip is om je taalinstellingen te veranderen (van je Switch-console), want de Nederlandse vertalingen zijn briljant, maar er zitten ook veel grappige kwinkslagen in de Engelse versie.

animalcrossing3

​Deze games zijn heerlijk om mee te kijken

Je kunt in deze tijden van thuis zijn naarstig op zoek gaan naar games om samen te spelen. Maar ja, soms heb je net geen tweede controller of is de een aan het werk. Er zijn games die zich er prima voor lenen om alleen te worden meegekeken. We geven je vijf titels om met een schuin oog van te genieten.

L.A. Noire

Rockstar maakt meestal games die het meekijken waard zijn, maar L.A. Noire is met zijn detective-inslag en interessante setting met stip de beste game om mee te kijken. Wat het spel ook leuk maakt is dat er veel verschillende scenes inzitten: het ene moment zit je volop in een achtervolging en het volgende bevind je je in een donkere bar met louche figuren. Het leukste is dat je als bankzitter kan meeraden of iemand nou liegt of niet, waarschijnlijk tot ergernis van de gamer.

Animal Crossing: New Horizons kunnen we nu goed gebruiken

Dat binnen zitten, die kans op een lockdown, niet op vakantie kunnen gaan, je zou er bijna van bij de pakken neer gaan zitten. Doe dat niet, want er zijn middelen waarvan je helemaal ontspannen wordt. We hebben het bijvoorbeeld over Animal Crossing: New Horizons, dat je niet alleen een virtueel vakantieoord vol vrolijke vibes biedt, maar ook nog eens een heerlijk ontspannen geest.

Animal Crossing is heerlijk rustig

Niet alle gamers trekken Animal Crossing even goed, want het is een spel dat vooral de echte verzamelaars aanspreekt. Bovendien kan het schattige uiterlijk van deze Nintendo-titel je afschrikken. Hopelijk leer je ervan te genieten, want dan heb je aan Animal Crossing een heerlijk rustige game waarin je als een gek kunt gaan verzamelen, gaan vissen, huizen stylen of de sociale tijger kunt uithangen.

animalcrossing2

Page generated in 1.087 seconds. Stats plugin by www.blog.ca