Far Cry 5 is officieel

Het hing al een tijd in de lucht – en deze week zagen we al een serie teasers langskomen – maar vandaag maakte Ubisoft officieel Far Cry 5 bekend. De titel staat voor 27 februari 2018 gepland en speelt zich af in Montana, noordwest-Amerika.

Er zweefden eerst geruchten rond over een mogelijke western titel, maar dat blijkt niet het geval. Far Cry 5 speelt zich af in een moderne setting – iets waar we toch enigszins teleurgesteld over zijn. Jij speelt een hulpsheriff die een religieuze cultleider met ultrarechtse trekjes moet arresteren. Natuurlijk gaat dat verre van gemakkelijk.

Veel details weten we nog niet. Ubisoft toonde geen gameplay beelden. Wel begrepen we dat de gehele game in co-op te spelen is en dat je kan kiezen uit een mannelijke of vrouwelijke hoofdrolspeler. Die laatste optie kregen we sinds Far Cry 2 niet meer. Verder kan je vliegen in sportvliegtuigjes met gatling guns, blijkt uit een van de trailers hieronder.

Xbox Game pass gaat live

Netflix heeft een ware revolutie ontketend op het gebied van legaal aanbod van films en series tegen een goede prijs. Voor games is er al meermaals geprobeerd een soortgelijk streamingplatform te lanceren, maar zonder al teveel succes. Microsoft doet nu ook een gooi naar deze vorm van content aanbieden voor gamers, genaamd Xbox Game pass, maar dan net even anders.

Gamers kunnen voor een bedrag van 9,99 euro per maand een abonnement afsluiten waarmee ze games spelen die zijn uitgebracht voor de Xbox One en Xbox 360. De selectie aan games is al best fors en deze zal uiteraard steeds uitgebreid gaan worden.
Het aanbod op lancering bevat ruim honderd titels, waaronder
Gears of War 3, de drie BioShock-games, Halo 5: Guardians en Sunset Overdrive.

Nog even wachten: Red Dead Redemption 2 komt pas volgend jaar

Het is de laatste paar jaar wel meer voorgekomen dat games vertraagd worden omdat ze simpelweg niet af gaan komen op de datum die iemand een aantal jaar geleden heeft vastgezet. Ontwikkelaar Rockstar, bekend van de GTA games, heeft dat nu ook moeten doen voor hun nieuwe Western-epos Red Dead Redemption 2.

Die game zou eind dit jaar moeten uitkomen, maar heeft volgens Rockstar nog wat extra tijd nodig. De release staat nu voor begin 2018. Dat heeft er volgens de ontwikkelaar mee te maken dat de achterliggende techniek helemaal opnieuw is gebouwd voor de nieuwe generatie consoles Xbox One en Playstation 4.

rdr2-2

Als het zo goed speelt als het er uit ziet komt dat wel goed volgend jaar.

DC Gaming podcast: Boze spacehonden

Martijn en Marnix zagen de bui al hangen: nu dat Patrick fris terug is van zijn Destiny 2 trip naar Los Angeles is het Destiny 2 voor en Destiny 2 na. Vergeef het hem, maar hij is toch wel enthousiast en zelfs de thuisblijvers lijken warm te draaien voor Bungie’s nieuwste poging tot Shooter MMO. We hebben het ook nog over andere dingen, zoals de Loco Roco remaster, The Surge, de niet zo prettige conclusie van de Dawn of War 3-saga van Martijn en natuurlijk het nieuws.

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Dawn of War III: schiet zijn doel voorbij

Het Real Time Strategy genre zit tegenwoordig zo dicht getimmerd dat ervaren ontwikkelaars geen moeite hebben om een goede game te maken. Maar een geweldige titel? Daar zit vaak het knelpunt. Warhammer 40K: Dawn of War III zit tegen goed aan, maar het zit met zichzelf in de knoop om boven zichzelf uit te stijgen.

De vorige twee Dawn of War titels waren verschillende games. De eerste game richtte zich op het veroveren en vasthouden van controle punten, de tweede was meer squad-based naar de leest van Company of Heroes. Dawn of War III probeert hierin een middenweg te vinden, met alle gevolgen van dien.

Aan de presentatie ligt het niet. Het Warhammer universum is geen fijne plek om te wonen en dat blijkt wel uit de rassen. De Eldar manipuleren er op los, de mensen leven als de Spaanse Inquisitie en de Orks rennen rond als zwaar bewapende Engelse hooligans. De sfeer is uitstekend naargeestig.

Ieder ras heeft ook zijn eigen trekjes. Eldar kunnen door de map teleporteren, units van de Mensen kunnen uit twee soorten wapens kiezen en Orks kunnen zichzelf door middel van Scrap upgraden én beschikken over zogenaamde Waaaagh torens waarin Dawn of War ineens in Mad Max verandert.

Hands on met Destiny 2: vertrouwd veelbelovend

Destiny 2 moet in alle opzichten een nieuw begin zijn. Nieuwe spelers, terugkerende Guardians, zelfs ontwikkelaar Bungie zelf krijgt een verse start. Alles wat je in de eerste Destiny hebt gedaan telt niet meer. Dat wil echter niet zeggen dat deel twee helemaal anders is. De dingen die goed waren aan het schietspel zijn niet aangetast, zo veel is wel duidelijk na het spelen van een dwarsdoorsnede ervan op het onthullingsevenement in Los Angeles. Als je trouwens hella into Destiny bent komt er meer, veel meer, in onze podcast van deze week.

Ik heb even een momentje gehad tijdens die eerste verhaalmissie die je misschien tijdens de livestream hebt gezien en die we aldaar mochten spelen. De Tower, mijn Tower, in vuur en vlam, met de mensen die me altijd hebben verteld wat er moest gebeuren in paniek. Daar gaat mijn veilige haven. Daar gaat mijn met moeite bij elkaar gesprokkelde loot. Ik wist wel dat dit ging gebeuren, maar om het zelf te spelen doet iets met je. Gelukkig is sweeperbot ongedeerd. Maar de Speaker is verdwenen, en wij Guardians moeten er ook van door.

This place ain’t safe no more.

Destiny 2 onthuld

Vandaag heeft Bungie het langverwachte vervolg op Destiny bekendgemaakt door middel van een livestream. Aangezien wij ook aanwezig mochten zijn, delen we graag de dingen die wij geleerd hebben tijdens deze presentatie.

Volgens Luke Smith wordt Destiny 2 een nieuw begin voor iedere speler. Ook heeft hij de drie “pilaren” of visie van Bungie voor Destiny 2 bekendgemaakt. De eerste is “een wereld waar je als speler in opgaat”, de tweede “fantastische dingen om te doen” en de derde “altijd iemand om mee te spelen”.

Vervolgens heeft Bungie de eerste missie Homecoming laten zien. In deze missie zagen we hoe een nieuwe vijand de laatste stad op aarde aanvalt en de speler samen met andere guardians probeert de stad te verdedigen. We benadrukken proberen, want we leren al snel dat deze eerste verhalende missie geen goed einde kent. Destiny 2 begint met een verlies en zet de speler en zijn vrienden daarna aan het werk om alles terug te krijgen.

Kijk de Destiny 2 onthulling vanavond om 19:00 live mee

Destiny is een shooter die leentjebuur speelde bij online games als World of Warcraft en op die manier een geheel eigen smoel kreeg. Of je nu alleen, samen met vrienden of tegen onbekenden speelde, er was altijd een manier van schieten die je wel zou kunnen aanspreken. Nu heeft ontwikkelaar Bungie de game helemaal binnenstebuiten gekeerd en vanavond gaan we de eerste blik krijgen op hoe dat er uit ziet.

Puyo Puyo Tetris: ouderwets puzzelplezier in een nieuw jasje

Als je houdt van puzzelspellen, ken je Tetris. Trouwens, ook als je niet van puzzelspellen houdt. Als je Tetris niet kent heb je hier eigenlijk niks te zoeken. Wegwezen! Puyo Puyo? Dat zou nog wel eens een onbekend fenomeen kunnen zijn voor mensen die niet al lang games, en dan specifiek puzzelgames, spelen.

Simpelweg komt het er op neer dat er in plaats van blokken groepjes van twee kleurrijke blobjes naar beneden vallen, waarbij het zaak is om ze aan elkaar te laten aansluiten per vier stuks. Lukt dat, valt alles dat er bovenop zat naar beneden, wat weer tot nieuwe verbindingen kan leiden. Zo maak je combo’s en krijg je meer punten.

DC Gaming podcast: Dark Souls met robots zeg maar

Patrick, Marnix en Martijn hebben het over De ietwat lauwe ontknoping van Prey, het Dark Souls-achtige The Surge, De Hearthstone- en Puyo Puyo Tetris online-irritaties en het niet-Starcraft zijn van Dawn of War 3. Natuurlijk komt ook het nieuws langs, met Battlefield vs. Call of Duty, de Switch, en de geruchten over een PS5.

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Nintendo bezig met Legend of Zelda voor smartphones

Nintendo is bezig met een versie van The Legend of Zelda voor smartphones, zo zegt The Wall Street Journal. Die hebben de informatie van bronnen die dicht bij het Japanse bedrijf staan. De mobiele Zelda zal vermoedelijk ergens volgend jaar uitkomen, aangezien de bronnen beweren dat het spel zal volgen op de al aangekondigde Animal Crossing-game, die gepland staat voor einde dit jaar.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een enorm succesnummer voor Nintendo en helpt ook met de verkopen van hun nieuwe console, de nog steeds moeilijk te krijgen Switch die begin maart uitkwam.

Little Nightmares: klein plezier

Na Inside zitten de DutchCowboys weer ongeduldig op zo’n griezelige platformer te wachten. Little Nightmares beloofde meer van dat moois op GamesCom. Het komt in de buurt, dat zeker. Helaas weet Tarsier Studios dat niveau nèt niet te halen.

Little Nightmares kunnen we het beste als een zeer fout Efteling sprookje omschrijven. Tarsier Studios wilde een game vanuit de overdreven fantasieën van een kind maken. Dat is gelukt. De setting van is bij vlagen huiveringwekkend en/of verontrustend te noemen.

De expositie blijkt ook de sterkste kant van Little Nightmares. De vadsige koks en de blinde kidnappers zijn personages waar we liever uit de buurt blijven en sommige scènes uit deze game zullen we nog een tijdje herinneren – vooral de finale.

Helaas zit het platform gedeelte de game in de weg. Bij de puzzels van Inside voelde je intelligent en ze frustreerden zelden. Little Nightmares wil nog wel eens moeite hebben met duidelijk maken wat het nou precies van je wil.

De Sims Mobile voor iOS en Android komt er binnenkort aan

De Sims zijn al een tijdje uit de spotlight verdwenen. Na het prima deel vier uit 2014 zijn er nog een aantal expansies bijgekomen, maar daarna werd het stil en aangezien The Sims Social (ken je die nog?) ook al werd stopgezet leek het even voorbij.

Het lijkt er echter op dat EA, of beter gezegd ontwikkelaar Maxis, gewacht heeft totdat de mobiele telefoons die de meeste mensen hebben genoeg power hebben om De Sims op niveau te kunnen spelen. Daar zijn we inmiddels, en spelers van de game weten dat een touchscreen-interface prima gaat werken.

En ziedaar: een trailer van De Sims Mobile, een game die heel sterk lijkt op De Sims 4, maar dan voor je mobiel:

Hearthstone’s Journey to Un’Goro is goed, maar niet tegen elke prijs

Hearthstone, net zoals andere cardgames als Magic: the Gathering, Duelyst of Gwent, is afhankelijk van de kaarten die er in zitten. Naarmate de expansies van het serieus populaire digitale kaartspel elkaar opvolgen werden het er steeds meer en had Blizzard geen andere keus dan seizoenen te creëren waarbij oudere expansies niet meer ‘mogen’ en nieuwe die plek innemen.

Journey to Un’Goro is de tweede sinds dat besluit en dat betekent dat dit het moment is om de meta (de game in de game die veel invloed heeft op waar de meeste spelers mee spelen) op te schudden. Is dat gelukt? Ja. Is dat genoeg om Hearthstone weer een paar maanden vooruit te krijgen? Zelfs daarop moet ik denk ik ja zeggen, maar dat wil niet zeggen dat alles nu koek en ei is in Hearthstone. Verre van.

Nieuwe Assassin’s Creed speelt zich volgens gerucht in Egypte af

De laatste paar dagen begon het hier en daar op het wereldwijde web een beetje te rommelen met geruchten over de nieuwe Assassin’s Creed game. Zo zou de nieuwe telg in de reeks de titel Origins krijgen en zich afspelen in Egypte. Tevens wordt er gesproken over een prequel van de reeks en een wat lossere structuur dan we gewend zijn van de voorgaande games.

Begin vorig jaar deden deze geruchten al de ronde en nu lijken ze langzamerhand zelfs iets hardnekkiger te worden. Er wordt immers al langer gesproken over een setting in Egypte. Sterker nog, Ubisoft heeft al eens een poll gedaan onder fans waar deze als favoriet naar voren kwam. Laten we tevens de directe verwijzingen in vorige games ook niet vergeten. Uiteindelijk zijn wij niet heel erg verrast door de recente geruchten.


Page generated in 1,128 seconds. Stats plugin by www.blog.ca