Narcos the game. Speel als DEA of het Medellín Cartel

Vandaag komt het vierde seizoen van het populaire Narcos beschikbaar op Netflix. Speelt zich af in Mexico en daarin zien we de opkomst van het beruchte Guadalajara kartel.

Maar omdat Narcos, en dan zeker ook de eerste seizoenen met Pablo Escobar, zo’n enorm succes waren komt er nu ook een game beschikbaar. De Britse publisher Curve Digital werkt hiervoor samen met Kuju, en ze hebben de eerste informatie inmiddels beschikbaar gesteld.

Narcos: Rise of the Cartels

Het is een turn-based action strategy game waarbij de speler zelf kiest of hij speelt als de DEA of als het kartel. De game zal uitgebracht worden ergens in Q3 2019 en komt beschikbaar voor PC en consoles.

Retro: er komt een miniconsole aan om oude DOS-games te spelen

Nintendo is behoorlijk succesvol geweest met de introductie van de NES Classic Mini en de Classic Mini SNES. Deze werden gelanceerd in een gelimiteerde oplage, en waren binnen no time uitverkocht. Er lijkt dus duidelijk een markt te zijn voor het spelen van oude games.

Blizzard was hiervan ook al op de hoogte. En kwam met de aankondiging van World of Warcraft Vanilla. De allereerste versie van World of Warcraft waarin er heel veel anders is ten opzichte van de game die het vandaag de dag is. Ook dit werd met veel gejuich aangekondigd. Recent werd daar een remake van Warcraft III aan toegevoegd.

Het moge duidelijk zijn, het spelen van oude games is erg populair. Er zijn al een heel aantal programma’s waarmee je dit kan realiseren op je mac of desktop. Maar er zit nu ook een nieuw device aan te komen dat hier volledig op gericht is.

PC Classic

En dus heeft Unit-E bekendgemaakt de PC Classic te gaan lanceren. Een miniconsole die je aan je TV kan hangen en waarop je klassieke DOS-games uit de jaren ’80 en ’90 kan gaan spelen.

Duidelijk is verder dat er eind november / begin december dit jaar een crowdfunding actie aan zit te komen. De release zal dan ergens rond het begin van de zomer 2019 zijn. De verwachte prijs is $99. En op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen doe je door op PCClassic je mailadres achter te laten. Of check onderstaande video.

Wat zijn de DOS Games die jij weer wil gaan herbeleven?

Gamecowboys podcast: Eerst het zuur dan het zoet

Soms heb je van die weken dat er gewoon wat minder tijd is om games te spelen. Dit was zo’n week, dus we hebben het vooral over het nieuws en nog een klein beetje over Red Dead Redemption 2.

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Gamecowboys podcast: Blizzard-koude reacties

De aankondiging van een mobile Diablo werd Blizzard niet in dank afgenomen. Een mooie aanleiding om weer eens de ‘consumer culture’ te ontleden, en te vragen of mensen zich niet gewoon een beetje kunnen gedragen. Daarnaast ook games die we gespeeld hebben: Dragonball Fighterz, Red Dead Redemption 2 en Soulcalibur 6.

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Soul Calibur 6: De reeks is terug van weggeweest

Soul Calibur is terug van weggeweest! Voor ondergetekende kwam de game een beetje als een verassing tussen al dat release geweld van de afgelopen tijd. Moet ik daarbij ook eerlijk bekennen dat ik de reeks na deeltje vier niet zo druk meer in de gaten heb gehouden. Deel vijf en het in 2014 free-to-play gedrocht “Lost Swords” zijn dus een beetje over me heen gevlogen, maar van kenners begrijp ik dat ik daar ook niet veel aan gemist heb.

Maar goed, deel zes dus. De game moet een soort terugkeer naar de roots voorstellen. Ontwikkelaar Project Soul smeert dat er nog even extra dik bovenop door ook het verhaal te rebooten. Dus mocht je verknocht zijn geraakt aan de nieuwere characters in de reeks heb ik slecht nieuws voor je. Het roster bestaat namelijk grotendeels uit characters van de eerdere games in de reeks. Maar wees niet getreurd, er zijn namelijk genoeg nieuwe elementen in de game.

Blizzard is klaar voor de lancering van Warcraft III Reforged

In februari van dit jaar bracht Blizzard het populaire Warcraft III wat meer tot leven. Het was nog niet de update waar fans op zaten te wachten. Maar die volgt nu een maand of 8 later alsnog. Blizzard is klaar voor de lancering van Warcraft 3: Reforged, het is een volledige remake van de Warcraft 3 real-time strategy klassieker uit 2002. Reforged zal alle content bevatten van Reign of Chaos, alsmede ook de Frozen Throne uitbreiding, en een speciale Spoils of War editie.

Dit toch revolutionaire real-time strategiespel heeft de basis gelegd voor de meest epische verhalen van Azeroth. Gevolgd natuurlijk door het enorme succes van World of Warcraft.

Trailer Warcraft III: Reforged Gameplay

Uiteraard is er ook een eerste trailer met gameplay beelden beschikbaar. Je ziet nu de klassieke units van Warcraft III in 4K, met uiteraard bijgewerkte animaties die de karakters tot leven brengen zoals je niet eerder hebt gezien. Kies weer voor de Orcs, de Humans, de Night Elves of de Undead, verzamel resources, bouw je basis en train je leger.

War has returned.

Fallout 76: Magere bèta test

Ook wij waren uitgenodigd om deel te nemen aan de Fallout 76 bèta test. In eerste instantie hebben we dit laten schieten gezien Bethesda in al hun wijsheid had besloten om de testservers tussen 01:00 en 05:00 s’nachts open te zetten voor Europa. Gelukkig kwam er nog een tweede test en konden we ook een keer op een schappelijke tijd inloggen. Natuurlijk is een bèta test van een game zoals Fallout ondoenlijk in een paar korte uurtjes, maar we wilden toch even aan de game proeven.

In Fallout 76 wil Bethesda de brug slaan naar een online component in hun doorgaans singleplayer games. Bethesda is goed in het brengen van grote open werelden waar praktisch alles in kan. Echter was de wereld verder altijd gevuld met NPC’s. Daar komt met Fallout 76 nu dus verandering in.

De game speelt zich af in de ontwikkelaars apocalyptische versie van West-Virginia. De game begint verder ook zoals je gewend bent van de Fallout-games, want ook hier ontwaak je in een Vault, maak je een character aan (waar best veel opties in mogelijk zijn) en trek je de wijde wereld in. Je krijgt weer een shitload aan quests voorgeschoteld en aan jou de taak om een eigen basis te vestigen en lekker de quests af te lopen. Qua besturing en menu’s ziet en voelt het er precies uit zoals je in voorgaande Fallout games gewend bent trouwens, wat wel fijn is.

Vechten!

En dan zie je opeens een andere speler van vlees en bloed. Uiteraard (ik tenminste) ren er direct op af en begin op hem in te slaan, want pvp, dus vechten. Nou nee, zo werkt dat niet. Allereerst moet je level vijf worden voordat je überhaupt mag gaan pvp’en. Je wordt dus verplicht eerst even een uurtje of twee wat missies te gaan doen (dit is gelijk een soort tutorial om de game te leren kennen in basis) en daarna kon je los! Oh wacht, nog niet. Het irritante aan pvp in Fallout 76 is namelijk dat de andere speler het een soort van moet goedkeuren. Als je op iemand inhakt of schiet gaat er echt maar een fractie van zijn leven af. Je doet dus praktisch geen schade. Pas als de andere terug aanvalt gaan de zijwieltjes eraf en doe je allebei max schade op elkaar.

Op zich een goede manier zou je zeggen, maar het werkt gewoon irritant. Als ik bijvoorbeeld vijf keer op iemand schiet en geen schade doe dan moet mijn pistool herladen en dat duurt even. Als de andere dat afwacht en op dat moment gaat terug aanvallen ben je de sjaak. Wat hierin ook niet meehelpt, is dat de melee aanvallen echt ruk werken. Het kost veel tijd en het voelt heel houterig. Gelukkig werkt het met de schietwapens stukken beter.

Video: Battlefield V maps liggen letterlijk dicht bij huis

Dice, de makers van de aanstaande Tweede Wereldoorlog-shooter Battlefield V, hebben een video gedeeld waarin ze laten zien op welke slagvelden je kunt gaan vechten als de game op 20 november uitkomt. Het is vreemd, want voor de verandering zijn er een hoop maps die op voor ons Nederlanders bekende of in elk geval bereikbare plekken gebaseerd zijn.

Naast het al eerder getoonde Rotterdam zijn er ook ‘Hamada’ en ‘Aerodrome’ in Noord-Afrika, ‘Twisted Steel’ en ‘Arras’ in Frankrijk, een tweede map in Nederland die ‘Devastation’ heet en kun je ook nog aan de slag in ‘Narvik’ en ‘Fjell 652’ in Noorwegen en ‘Panzerstorm’ in België. Veel Europa dus!

Xenoblade Chronicles 2 Torna – The Golden Country mist context

Xenoblade Chronicles 2 voor de Switch was een prima game toen die net geen jaar geleden uitkwam. Geheel uit het niets lag er een vervolg op de deurmat: Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country. Dat is een hele mond vol, maar op het doosje stond er meteen bij dat dit geen uitbreiding was van de vorige game, maar een op zichzelf staande expansie. Je hebt de originele game dus niet nodig om dit te kunnen spelen. Althans, mechanisch gezien.

Als iemand die Xenoblade Chronicles 2 zelf niet heeft gespeeld vorig jaar en voor het laatst op de Wii in deze wereld was gedoken was dit namelijk nogal een diepe duik in een wereld die ik helemaal niet snapte. De introductie die de game je geeft is niet veel meer dan wat er achter op de doos staat: “In een door oorlog verscheurde wereld heeft de Aegis Malos zijn zinnen gezet op het konikrijk Torna. Wat moeten Blade-vechter Jin en zijn Driver Lora op moeten geven om te redden wat hun dierbaar is?”

COD Black Ops 4: De nieuwe Battle Royale koning?

Er was een tijd dat ik Call of Duty-moe was. Ik ben een groot fan geweest van Modern Warfare 1 en 2 en ook Black Ops heb ik in de beginperiode nog flink gespeeld. Toch kwam er toen zo’n periode waarin de serie een weg koos die mij niet meer zo interesseerde. Pas met COD WW2 ben ik weer teruggekomen en kreeg ik er weer zin in. Ik was wel wat sceptisch voor Black Ops 4, maar man, wat ben ik blij dat ik die game ben gaan spelen.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: COD Black Ops 4 is voor mij een combinatie van de beste elementen uit voorgaande titels die samen zijn gebracht om een geweldige multiplayer ervaring te brengen. De game voelt voor mij weer als de snelle, geloofwaardige shooter waar ik ooit zo van hield. Dat ze nu gekozen hebben om de singleplayer te laten vallen en hier een Battle Royale modus voor terug te geven is wellicht nog wel het beste dat Treyarch ooit heeft kunnen doen. Maar daarover later meer.

Multiplayer only
Nee, er is dus geen singleplayer meer. Sommigen zullen dit wel jammer vinden, ik in het begin ook, want meestal waren de verhalen nog wel tof om doorheen te spelen. Wat je nu wel krijgt zijn een soort kleine missies waarmee je de diverse Specialists, waarmee je online kunt gaan spelen, leert kennen. Je kunt hier hun abilities eens goed uittesten zodat je goed beslagen ten ijs komt in de multiplayer. Ook krijg je hier een stukje van de backstory van deze karakters te zien, voor wie dat leuk vindt. Absoluut aan te raden, want ik ben natuurlijk direct de online matches ingedoken zonder dit te doen en dan sta je toch ff met je bek vol tanden een beetje om je heen te kijken wat er allemaal om je heen gebeurd.

In de normale multiplayer komen de bekende modi weer voorbij en zitten er geen verassingen tussen. TDM, Kill confirmed, Heist, Hardpoint, FFA, etc. allemaal modi die zich door de jaren heen bewezen hebben en die prima werken in de COD Franchise. Je kunt ze ook allemaal weer op hardcore modus spelen (mijn favoriet) zodat je geen hud overzicht hebt en nog sneller iemand kan neerleggen(of sterft natuurlijk). Qua maps zitten er een paar nieuwe maps tussen, maar ook een scala aan maps die we al eerder zagen en populair waren onder de fans. Ook de bekende wapens komen weer terug met hier en daar wat extra tweaks, maar ook niets schokkends. De maps verschillen nogal qua aanpak en variëren tussen close-quarters tot meer open mappen. Nooit worden ze echt groot, maar geven altijd genoeg ruimte en meerdere aanvalshoeken om voor te kiezen.

Red Dead Redemption 2 levert bijna 640 miljoen euro op in 3 dagen

Rockstar kan tevreden zijn: de hype heeft gewerkt. Red Dead Redemption 2 (RDR2) heeft het meest succesvolle openingsweekend in de entertainmentgeschiedenis gehad, zo zegt de uitgever. Met een opbrengst van 725 miljoen dollar (net geen 640 miljoen euro) is het niet zo’n grote lancering als die andere game van Rockstar, GTA V. Die leverde namelijk meer dan een miljard op in de eerste drie dagen, maar die kwam op een dinsdag uit en dus is de weekendopbrengst van RDR2 hoger. Leuk, beetje met cijfers goochelen.

Niet dat het veel uitmaakt. Hoe je het ook draait, RDR2 is big business. Alle records zijn verder wel verbroken, zoals meeste pre-orders, meeste digitale verkopen op Playstation en natuurlijk grootste entertainmentrelease van 2018. En ja, daar is Avengers Infinity War ook in meegenomen.

Gamecowboys podcast: Cowboygame

Eindelijk een game die de naam van onze podcast eer aan doet. Marnix vertelt uitgebreid over Red Dead Redemption 2 en Robin en Patrick voeren nog een onderonsje over Call of Duty Black Ops 4.

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Dit zijn de 20 games die op de Playstation Classic staan

Tja, dat zat er wel in. De vorige maand aangekondigde Playstation Classic mini-console krijgt 20 games, maar bij de eerste teaser werden er daar maar een paar van genoemd. De vrees was toen al dat het verlanglijstje van de meeste gamers niet realistisch was vanwege licentie-ellende (want zo gaat dat met oude games van verschillende uitgevers) en de aankondiging van de hele lijst met games vandaag bevestigt dat vermoeden. Kijk de video om nog even te zien hoe goed dat spul overeind is gebleven of check anders de alfabetische lijst hieronder.

De Playstation Classic gaat op 3 december in de verkoop en gaat 100 euro kosten. Daarvoor krijg je dan het kleine apparaat, twee controllers en de 20 games die er ingebakken zijn. Volgens Sony is het niet mogelijk om andere games erbij te gaan zetten nadat je de console hebt gekocht. Je moet het dus doen met deze twintig die er bij geleverd worden.

Deze bizarre PS4-controller kost 14.000 dollar: #worthit?

Sony heeft al een hele hoop speciale PS4-controllers uitgebracht, waaronder een hele mooie die is uitgebracht ter ere van het verkopen van 500 miljoen PS4’s, maar dat kan allemaal niet op tegen deze hele speciale DualShock 4 die wordt gemaakt door Brikk. Als je Brikk niet kent: die specialiseren zich in ultieme luxe, of ultieme kitsch, afhankelijk van of je het kunt betalen of niet. In ieder geval zijn ze heel goed in het maken van gouden varianten van electronica. Gouden Airpods? Gouden

Het betekent natuurlijk wel dat je dus tussen de 8.500 en 14.000 dollar moet betalen voor deze hele speciale controller, maar dan heb je ook wat. Zowel de classic als deluxe-varianten zijn gecoat in 24-karaats goud en daarna met drie lagen aan blanke ‘lak’ zodat je er met je Dorito-handen ook gewoon aan mag zitten. Daarnaast zitten er in de Playstation-knop (gemaakt van 18-karaats goud) zeven diamanten ingebed die samen 0,25 karaat zijn.

ps4-controller-3

Gamecowboys podcast: Lizard Man

Gaan ze het toch weer over Destiny hebben. Ongelofelijk. Gelukkig hebben we het ook over Blackout, de battle royale modus van COD, Soulcalibur 6, The World Ends With You -Final Remix- en Assassin’s Creed Odyssey. Kortom: een en al content.

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Page generated in 1.088 seconds. Stats plugin by www.blog.ca