Column: Niveau Netflix

Van het Europees Parlement moeten bedrijven als Netflix en Amazon Prime over twee jaar ten minste dertig procent van hun aanbod in Europa uit ‘lokaal’ product laten bestaan.

Dat lijkt geweldig nieuws voor RTL, dat immers sowieso al heel veel Nederlandse producties op Videoland heeft staan. Maar Netflix-topman Reid Hastings en Amazons Jeff Bezos zullen daar echt geen seconde wakker van hebben gelegen. Die waren toch al van plan hun aanbod te lokaliseren.

Netflix investeert namelijk enorm veel in eigen content om de grootst mogelijke voorsprong te hebben voordat Disney en Time Warner volgend jaar hun eigen streaming-diensten introduceren.

66.ooo abonnees per dag

Hastings’ bedrijf is aan het blitzscalen: het heeft bijna honderdvijftig miljoen abonnees en daar komen er dagelijks maar liefst 66.000 bij. Mede dankzij een productiebudget van een slordige acht miljard dollar, waarvan dit jaar minimaal één miljard lokaal wordt besteed.

Dat lijkt weer geweldig nieuws voor tv-producenten, maar dat is het nog niet. Netflix vraagt zo’n hoge productiekwaliteit dat modale televisiemakers die nauwelijks kunnen bieden. Het volledig op data gestuurde videoplatform zit ze daarom bijna letterlijk op de nek. Medewerkers bemoeien zich met de kleinste details; van casting en montage tot de opname van de bijbehorende muziek.

Content is ….

Dit stelt broadcasters als RTL en SBS echter voor een nieuwe uitdaging: kijkers wennen snel aan het niveau van de Netflix-series en verwachten van hen hetzelfde. En dat is door de gestaag teruglopende reclamebudgetten vrijwel onhaalbaar geworden. Zelfs voor RTL, dat series eerst op Videoland kan zetten en ze daarna nog eens op de eigen zenders kan herhalen, wordt dat moeilijk. Met een incidentele ‘signature serie’ als Mocro Maffia red je het echt niet tegenover de continue stroom aan hoogwaardig Netflix-materiaal. En dan hebben we het nog niet over alle andere nieuwe concurrenten. Het succes staat en valt met de hoeveelheid unieke kwaliteitsseries en -films. Content is dus weer King.

Er is echter één probleem waar alle aanbieders mee kampen: als jij en ik toegang willen tot alle producties, moeten we meerdere abonnementen aanschaffen. Of via onofficiële paden zoeken. En dus is de toekomst van in ieder geval één kanaal nog wel even veiliggesteld. The Pirate Bay en collega’s varen er wel bij, want waar vraag is ontstaat aanbod.

​Marco Borsato is de winnaar van de Drone Awards 2018

De videoclip ‘Alsof je vliegt’ van Marco Borsato is verkozen tot beste dronevideo van het jaar 2018 in de categorie ‘Luchtfotografie’. De video van Rene Sebastian uit Best werd door het publiek bekroond met een Drone Award in de categorie ‘Racing’.

Vijf jaar Drone Awards

Voor het vijfde jaar op rij bekroont Drones.nl de beste dronevideo’s van het jaar met een Drone Award. De videoclip ‘Alsof je vliegt’ van Marco Borsato en de droneracing-video van Rene Sebastian zijn dit jaar door het publiek verkozen als beste dronevideo’s van 2018. Zij lieten in de categorieën ‘Luchtfotografie’ en ‘Racing’ de andere genomineerden achter zich.

Met een explosief stijgend aantal drones neemt de hoeveelheid dronevideo’s in een rap tempo toe. De markt heeft intussen flinke stappen gemaakt en de drone is ook onder consumenten uitgegroeid tot populair middel voor het maken van haarscherpe foto’s en prachtige videobeelden.

Drone Awards erkent de twee belangrijkste specialismen binnen drone-cinematografie: ‘Luchtfotografie’ en ‘Racing’. Uit de honderden inzendingen werden in beide categorieën vier video’s genomineerd waarvan er één per categorie door het publiek is verkozen tot beste dronevideo van het jaar.

Luchtfotografie

De categorie ‘Luchtfotografie’ bevatte vier prachtige video’s gemaakt met drones speciaal ontworpen voor professionele luchtopnames. De videoclip van Marco Borsato’s nummer ‘Alsof je vliegt’ bestaat volledig uit dronebeelden en is door het publiek verkozen tot beste dronevideo van het jaar.

Marco Borsato is blij verrast met het winnen van een Drone Award: “Als groot liefhebber van drones krijgt deze award een mooie plaats in mijn prijzenkast.” Borsato is zelf een fervent dronevlieger, maar maakte de opnames van de videoclip niet zelf. “Alle eer gaat volledig naar de maker van de videoclip”, zo licht Borsato bescheiden toe. De luchtopnames werden gemaakt door Jelte Keur, een professionele filmmaker die in 2014 al de prijs won met zijn spraakmakende dronevideo van de Utrechtse Domtoren.

Racing

In de categorie ‘Racing’ won Rene Sebastian uit Best de felbegeerde Drone Award. De fanatieke fotograaf maakte een unieke video met behulp van een 360 graden camera in combinatie met enkele race-drones.

“Het winnen van de prijs is een kroon op mijn werk. Ik ben ook erg blij met de Torvol backpack als prijs! Het 250 euro shoptegoed van Droneshop.nl schenk ik aan mijn vrienden Ralph en Thomas, die meewerkten aan deze video”, laat de enthousiaste Rene Sebastian weten.

Hieronder de winnende drone videos.

Aan de slag met YouTube: volg deze beginnershandleiding [infographic]

Zeg je videomarketing, dan zeg je automatisch YouTube. Wereldwijd is YouTube een van de meest bezochte platformen. Wanneer je aan de slag wil met videomarketing, dan is YouTube een goede keuze om te beginnen. Want wist je dat het platform meer dan een miljard gebruikers heeft? De top tien van meest bekeken video’s in 2017 […]

​Videomarketing in E-commerce… Waarom?

Waarom is het ene e-commerce bedrijf succesvoller dan het andere?

Hier is natuurlijk geen eenduidig antwoord op, maar één van de factoren die van groot belang is en een cruciale rol speelt in het succes van een onderneming, is de marketing om traffic te genereren en om de conversie te optimaliseren.

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijf op de markt te brengen en bij je doelgroep op te laten vallen. Een van de manieren en vaak onderbelicht (vooral in e-commerce), is het gebruik van video’s.

De meeste e-commerce bedrijven geven de voorkeur aan alleen het gebruik van afbeeldingen en geschreven content boven het gebruik van video’s. Een belangrijke reden hiervoor is de perceptie dat het te tijdrovend en te kostbaar is. Daarnaast de ontbrekende kennis.

Echter, ondanks deze problemen, is het naast de voor de hand liggende manieren om de conversie te verhogen elke inspanning en euro waard om hierin te investeren. Cijfers bevestigen dit:

  • Volgens Forbes koopt 65% van de klanten een product online nadat ze er een video over hebben bekeken.
  • 78% kijkt elke week online video’s, 55% doet dit dagelijks (Hubspot)
  • 1 minuut video staat gelijk aan 1.8 miljoen woorden (Forrester)
  • Het plaatsen van een video op een landingspagina kan de conversie verhogen tot wel 80% (Unbounce)
  • Het gebruik van het woord “video” in e-mail onderwerpregel verhoogde de opens met 19% en clickthrough rate met 65% (Hubspot)
  • Voordat er enige tekst wordt gelezen kijkt 60% van online bezoekers een video als deze beschikbaar is (Single Grain)
  • 50% internetgebruikers zoeken naar een video met betrekking tot het product dat ze online willen kopen (Google/Ipsos Connect).

RTL Group voegt VOD-platformen samen

RTL Group gaat de VOD-platformen uit de verschillende landen, zoals Videoland in Nederland, samenvoegen tot één. Topman Bert Habets vraagt ‘flexibiliteit’ van de lokale RTL-bedrijven, tekenend voor de omvang van de ingreep.

Afgelopen maandag en dinsdag hield RTL zijn Group Management Summit in Luxemburg. Habets organiseerde de bijeenkomst om zijn strategie voor de komende jaren uiteen te zeggen aan zijn top negentig managers uit de mediagroep.

De Nederlandse topman zei: “Ik zie twee duidelijke prioriteiten: lokale streamingkampioenen bouwen en onze contentcreatie en -productie versterken.” Die twee hangen bij RTL veel nauwer samen dan bij bijvoorbeeld Netflix en YouTube. De Amerikaanse spelers zijn primair distributeurs, al tonen ze zich secundair ook duidelijk als makers.

Nederland is het verst met zijn video on demand-platform (VOD), gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Maar op platformactiviteiten ook naar de andere zeven tv-landen uit te rollen, wil Habets de investeringen centraliseren. De drie grote landen trekken die kar. “In 2019 stellen we een routekaart op voor de implementatie van een gezamenlijk technisch platform voor onze VDO-diensten. Uiteindelijk migreren alle losse streamingplatformen daar naartoe.”

“we moeten ons als groep gaan gedragen.”

Naast meer investeringen in eigen content gaat RTL ook meer aandacht besteden aan het aantrekken en binnenhouden van talent. “Talentmanagement wordt een van de belangrijkste punten in mijn CEO-agenda. Daarbij richt ik me op het vergroten van het aantal vrouwelijke executives en meer mensen met verscheidener sociaal-culturele achtergronden.”

Fortnite-parodie best bekeken YouTube-video in Nederland in 2018

YouTube Rewind is de terugblik op het afgelopen jaar met overzichten van de best bekeken video’s en muziekvideo’s, zowel in Nederland als wereldwijd. In 2018 speelden we Fortnite, zagen we toeristen nog net ontsnappen aan luipaarden en leerden we De Luizenmoeder kennen. Ook volgden we Glennis Grace op de voet en luisterden we opvallend veel naar muziek uit Nederland.

YouTube Rewind

De YouTube Rewind-video is de terugblik op het afgelopen jaar met de grootste YouTube Creators ter wereld, onder wie Marques Brownlee, Casey Neistat en Lilly Singh. Nederland werd vertegenwoordigd door Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials.

In de video zitten bijna vijftig verwijzingen naar typische dingen uit 2018, zoals Fortnite-dansjes, K-POP, de In My Feelings dance-challenge, het WK voetbal en de Royal Wedding. De muziek-mashup die je in YouTube Rewind hoort is geproduceerd door The Hood Internet.

Ryan ToysReview is met ruim 17 miljoen subscribers een groot succes op YouTube

De 7-jarige Ryan, van het populaire kanaal RyanToysReview, een kanaal waarop hij speelgoed uitpakt, heeft tussen juni 2017 en mei 2018 ruim 22 miljoen dollar binnen weten te slepen. Dat is een verdubbeling van zijn verdiensten een jaar eerder, toen hij 11 miljoen dollar wist te verdienen.

YouTube miljonairs

Hoi ik ben Ryan, ik ben 7 jaar oud en ik verdien 19,3 miljoen euro per jaar.

Ryan maakt deel uit van een steeds grotere groep contentmakers die dingen uitpakken terwijl ze worden gefilmd en daarmee waanzinnige bedragen weet te verdienen. In zijn best bekeken video (zie hieronder), eentje uit 2015 en inmiddels goed voor ruim 935 miljoen views, maakt de jongen een aantal reuze-eieren open waarin speelgoed zit verborgen van ondermeer Disney.

TMG gaat YouTube-kanalen optimaliseren met bureau 5PM

TMG sluit een strategisch samenwerkingsverband met het nieuwe YouTube-servicebureau 5PM uit Amsterdam. Het mediabedrijf wil de exploitatie van zijn video’s op het videoplatform laten verbeteren.

Het betreft geen exclusieve samenwerking, vertelt Jelmer Wind van 5PM tegen deze uitgave. Hij verrichtte eerder al werk voor het videoteam van Mandy van der Wal bij TMG, het bereik van de kanalen vergroten, en mag nu ook met de commerciële kant aan de slag.

De samenwerking omvat alle activiteiten op YouTube van TMG. Daar valt ook Dumpert op YouTube onder maar niet Dumpert.nl zelf, Nederlands tweede grootste videosite.

Jelmer Wind en Tom Schoufs begonnen 5MP afgelopen zomer samen met Peter Minkjan en Ronen Wolf. Wind en Schoufs werkten eerder voor RTL MCN.

Foto: villehoo (cc)

Maak data de ruggengraat van je b2b-contentstrategie

Online wordt veel meer gezocht naar inhoudelijke content dan naar commerciële informatie. Maak daarom content die mission driven is, targeted in research, influencer powered en PR focused. Dat doe je door data de ruggengraat van je b2b-contentstrategie te maken. In dit artikel deel ik manieren om kwalitatieve, inhoudelijke b2b-content te maken. Bovenstaand advies werd tijdens het B2B […]

YouTube wil YouTube Premium gratis voor iedereen maken

YouTube Originals, het nieuwe betaalde videoplatform van ’s werelds grootste videodienst moet straks gaan concurreren met Netflix. Inzet zijn YouTube Originals, films die exclusief op dit platform draaien. Het is even wennen want YouTube, groot geworden door vrijwel alles gratis te distribueren, in de rol van content provider, betaald en met premium content.

Inmiddels zijn ze er zelf ook wel achter dat dit een beetje een mismatch is, hoe prachtig en goed de content ook mag zijn. Op dit level concurreren met Netflix is sowieso een uitdaging. De opening is straks om ook deze premium content dus gratis beschikbaar te maken. Google heeft inmiddels bevestigd dat de content van YouTube Originals na 2019 voor iedereen te zien zal zijn, dus ook voor mensen zonder betaald abonnement. Wat je ervoor terug gaat krijgen zijn films, onderbroken door advertenties. Eigenlijk back to basics van YouTube.

Het is allemaal een beetje van alles wat, Youtube wordt natuurlijk knettergek van Netflix en zal ongetwijfeld jaloers zijn op de tijd die wij inmiddels besteden op dit platform (laatste cijfers zijn dat 15% van alle tijd op het internet inmiddels wordt gebruikt door Netflix). Een YouTube Premium abonnement, wel inclusief YouTube Music, kost je ongeveer 12 euro per maand. Zeg maar Spotify en Netflix in een.

Hoe die migratie gaat lopen is nog wel een beetje onduidelijk. Zo zouden bepaalde films (contractueel) nog wel achter een betaalmuur blijven zitten. De potentie voor gratis films blijft daar tegenover ‘huge’ met een paar miljard gebruikers per maand. Adverteerders kunnen wat dat betreft hun budgetten nog eens kritisch bekijken want waar gaan ze straks hun geld op inzetten. Het echte slachtoffer zou hier nogmaals zo maar televisie kunnen zijn want ergens zal een verschuiving gaan plaatsvinden. Het zou ook het einde kunnen betekenen van YouTube Premium want alleen een forse fee betalen voor YouTube Music lijkt ook een utopie.

Als Google echt verder wil in betaalde content is er maar één optie, Netflix kopen, maar misschien denken ze dat bij Apple ook wel. De strijd is nog lang niet gestreden. Het lijkt er wel op dat de lange termijn strategie van Google toch gericht is op het leveren van gratis content met daar overeen een advertentiemodel waar niemand omheen kan.

Google Premium een maand gratis

Wie wil weten wat Google Premium te bieden heeft kan een gratis abonnement voor de duur van 1 maand krijgen. Als je dat doet hebben we gelijk een filmtip voor je.

YouTube introduceert YouTubes Stories

YouTube komt met YouTube Stories (oorspronkelijke naam: Reels), te bekijken in de timeline van haar gebruikers. Soms moet je dingen gewoon dan maar gewoon bij de naam noemen, YouTube Stories is natuurlijk een regelrechte kloon van Facebook en Instagram Stories. En Facebook & Co hebben dat weer overgenomen van Snapchat die in 2013 de functionaliteit voor Stories al had bedacht. Restrictie is je dat bij YouTube wel tenminste tienduizend volgers (abonnees) moet hebben om de volledige functionaliteit te krijgen.

Waar Instagram na 24 uur al zegt, bedankt voor je plaatsing (dat blijft eigenlijk gewoon te kort maar zal ergens z’n reden hebben) laat YouTube de video’s 7 dagen staan. YouStories kun je opleuken met tekst, muziek, filters, YouTube-stickers en meer om het nog persoonlijker te maken. YouTube Stories gebruiken werkt simpel, open de YouTube-app op je smartphone, kies het pictogram van de videocamera en selecteer je ‘Verhaal creëren’ (Create).

Eenvoudiger kunnen ze het ook bij YouTube niet maken. Uiteraard kunnen je volgers ook opmerkingen toevoegen en duimen omhoog en omlaag geven. Alle bekende functies voor het modereren van reacties zijn gewoon beschikbaar. Eenmaal gepost, blijven de verhalen 7 dagen beschikbaar voor de kijkers.

Facebook worstelt met eigen videolijn

Facebook krijgt zijn videodienst Watch maar niet goed in de vingers. Ondanks honderden miljoenen aan investeringen in rechten, raakt de YouTube-kloon geen snaar bij jongeren.

Daarom richt Facebook zijn pijlen nu op een wat oudere doelgroep, zo bericht CBNC. De profielensite is qua demografie omhoog geschoven, richting een beoogd kijkerspubliek van eind twintig à begin dertig. Dat vertellen drie mediabedrijven die gesprekken voerden over Facebooks interesse in het verwerven van uitzendrechten.

Behalve andere shows koopt het bedrijf ook minder video in.

Watch werd gelanceerd in augustus 2017 als videohub die moest gaan concurreren met YouTube. Er verschijnen wat langere videoproducties die professioneel zijn geproduceerd. De gedachte is, dat als ze maar goed genoeg zijn dat het virale effect van socialmedia voor de distributie zorgt. Cijfers laten echter zien dat Watch maandelijks vijftig miljoen kijkers in Amerika trekt, een schijntje voor een bedrijf met een publiek van twee miljard.

Amerikaanse tieners haken af bij Facebook. Slechts vijf procent noemt het nog zijn favoriete sociale platform. Van de vijftienjarigen logt 28 procent maandelijks nog wel eens in. Ze stappen over naar Instagram.

Foto: Phil Roeder (cc)

Ook YouTube krijgt Stories-functie

YouTube probeert het kaas van Facebooks brood te eten met een nieuwe functie: Stories in de timeline van de videokijkers.

YouTube-kanalen met meer dan tienduizend abonnees krijgen de mogelijkheid om behalve video ook andere mediavormen te uploaden naar timelines. De teksten, foto’s, muziek en stickers verschijnen niet in de kanalen van de gebruikers. Na zeven dagen verdwijnen de Story-elementen ook weer, legt YouTube uit.

De toevoeging moet de sociale binding van YouTubers met hun publiek vergroten. Maar het werkt ook de andere kant op: een YouTuber hoeft niet meer een losse video te produceren om iets te delen naar zijn publiek. Met een snelle handeling, zo simpel als een geannoteerde selfie, vergroot hij de contactfrequentie.

Het Stories-concept, een tijdelijk zichtbaar geheel van uitingen, werd voor het eerst ingevoerd bij Snapchat in oktober 2013. Facebook volgde in augustus 2016 en wist Snapchat binnen een paar maanden in te halen qua aantallen gebruikers van deze vertelvorm (nu: 400 miljoen). Sinds februari 2017 kent ook WhatsApp de mogelijkheid tot statusupdates die de rol van Stories vervullen.

Foto: Patrick Feller (cc)

IGTV: 5 soorten video die merken nu kunnen inzetten

Tot nu toe was Stories de beste manier voor merken en bedrijven om in één keer meerdere videofragmenten te delen met hun Instagram-volgers – zij het met een tijdsverloop van 24 uur. Het visueel ingestelde platform kondigde onlangs haar laatste update aan. Deze is direct van invloed op Instagram-video-inhoud van merken: IGTV.

Introductievideo IGTV

IGTV is toegankelijk via zowel de Instagram-app als de zelfstandige app. Het is een entertainment hub voor verticale video-inhoud van enkele van de populairste influencers, videomakers en uitgevers van internet. IGTV is dé plek waar Instagram-gebruikers eindelijk video-inhoud kunnen uploaden tot een uur lang. Dat is een grote verandering vergeleken met de 15-60 seconden die eerder was toegestaan. Wat betekent dit voor merken die willen experimenteren met verticale inhoud op IGTV? Laten we eerst even kijken naar hoe IGTV-video’s werken en dan bespreken we een paar verschillende ideeën die je kunt implementeren op je eigen IGTV-kanaal.

Waarom IGTV belangrijk is voor merken

1. Lengte en automatische volgers

Zoals vermeld, kunnen IGTV-video’s maximaal een uur lang zijn en geüpload worden naar het individuele kanaal van merken en bedrijven. Een groot aantal content discovery tools biedt gebruikers video’s die ze mogelijk willen bekijken. Ook biedt het mogelijkheid tot het markeren van programma’s van makers en uitgevers die ze al volgen en het suggereren van populaire of aanbevolen clips met betrekking tot hun voorkeuren.

Voor merken is dit misschien wel één van de beste dingen aan IGTV. Normaal gesproken, als een nieuw videoplatform wordt geïntroduceerd, moet je als merk of bedrijf proberen de ins-en-outs te leren kennen, bepalen of het een bruikbaar platform is om te gebruiken en vervolgens een geheel nieuwe kijkerbasis opbouwen. Dit is niet het geval bij IGTV, waar volgers standaard alle content die naar IGTV is geüpload al volgt. Hoewel dit betekent dat je niet noodzakelijk nieuwe kijkers bereikt, betekent dit dat een bedrijf of merk niet hoeft te werken aan het opbouwen van een publiek naast het maken en starten van IGTV-video’s.

Wanneer je een IGTV-kanaal aanmaakt, volgen je volgers dit ook automatisch en zien ze nieuwe video’s die geplaatst worden. (Foto via Instagram blog)

2. Vertical video’s

Een ander interessant aspect van IGTV is het verticale formaat van de video’s. Alle clips op het platform zullen niet alleen volledig scherm zijn, maar zullen ook de manier weerspiegelen waarop de meeste mensen van nature hun telefoons vasthouden. Dit is dus geen normale, horizontale YouTube-kijkervaring. Het is meer verwant aan de videobenadering van Snapchat’s Discover-sectie. Sommige publicaties menen dat IGTV deze beide gevestigde videoplatforms daadwerkelijk zal bedreigen. Dit is goed nieuws voor merken en bedrijven die willen experimenteren met verticale inhoud en ook hun mobiele videobenadering willen verbeteren om zich te onderscheiden van de concurrentie.

5 soorten IGTV-video’s die merken moeten overwegen

We hebben zojuist een overzicht van de voordelen van de nieuwe IGTV-functie gegeven. Laten we nu eens kijken naar enkele ideeën voor soorten IGTV-video’s die je als merk of bedrijf zou kunnen maken. Dit zijn slechts een paar formats die je kunt overwegen om in de toekomst te publiceren op IGTV (veel van deze zijn beproefde formats die ook goed werken op een verscheidenheid aan traditionele en digitale media, maar u zult natuurlijk wel moeten test om te zien welke het beste bij je publiek past):

#1 Gescript

Het is heel moeilijk om een ​​diepgaand verhaal te vertellen in slechts 15-60 seconden, ondanks het feit dat sommige slimme videomakers in slechts zes seconden een aantal fantastische fictie konden maken met de nu niet meer gebruikte Vine-app. Dus wanneer je als merk of bedrijf je eigen scriptseries wil maken die langer dan een minuut duren, kun je IGTV nu als distributiepunt toevoegen naast platforms zoals Facebook en YouTube.

Q-music ontwikkelde voor Instagram Stories en IGTV een heuse soap met in de hoofdrol een aantal van haar eigen radiodj’s.

#2 Reality-/ Spelshow

Reality- of spelshows zijn ook een uitstekend formaat voor bedrijven en merken om op IGTV te creëren en uit te brengen. Deze soorten shows zorgen er vaak voor dat het publiek terug blijft komen. Ze willen zien wat er daarna gebeurt of wie de volgende ronde gaat winnen. Dit zorgt niet alleen voor meer weergaven, maar ook voor meer betrokkenheid en shares. Hoogtepunten en gedenkwaardige momenten kunnen vaak ook in kortere clips worden geknipt en worden gebruikt als marketingmateriaal om de shows te promoten.

# 3 Achter de schermen / Educatief

Reality-shows kunnen ook de vorm aannemen van een kijkje achter de schermen, een ander formaat dat bedrijven en merken moeten overwegen voor hun aankomende IGTV-kanalen. Dit soort video’s kan bijna worden omgezet in een soort documentaire. Hierbij zou je elke week een nieuw onderwerp of individu in je branche of bedrijf kunnen introduceren die kijkers voorlicht over een belangrijk onderwerp of probleem. Je kunt kijkers ook meenemen op een rondleiding of ze laten zien hoe je producten stap voor stap worden gemaakt. Er zijn veel opties hier.

Links: Louis Vuitton laat  zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Dit doen ze aan de hand van een interview met Virgil Abloh, artistic director van de mannen collectie.
Midden: Deze korte video van Cupcake Pasteleria laat zien hoe je een ‘Drip Cake’ maakt.
Rechts: Amsterdamse plantenwinkel Wildernis laat geeft door middel van een korte video een indruk van haar winkel.

# 4 Tutorials

Een van de meest populaire vormen van video op vrijwel elk sociaal platform zijn tutorials en how-to’s. Dit formaat werkte ook jarenlang goed op lineaire tv; Denk bijvoorbeeld aan Bob Ross’s The Joy of Painting, die kijkers fascineerde en zich verschanste in de Amerikaanse popcultuur. Het kan dus geen kwaad om dit formaat te proberen voor je IGTV-kanaal.

Hema deelt creatieve diy (do it yourself) video’s op IGTV kanaal om hun nieuwe collectie schoolspullen te promoten.

#5 Testimonials

Testimonials geven een gebruiker of klant de mogelijkheid te vertellen wat ze van een product of dienst vinden. Dit zorgt ervoor dat anderen hier ook enthousiast van worden. Tevreden gebruikers worden zo ambassadeurs van bedrijven, producten of diensten. Dit format werkt ook erg goed in samenwerking met influencers. Een variaitie op de traditionele testimonial is ook zeker het overwegen waard. Bijvoorbeeld een interview met een influencer/bekende persoonlijkheid over een onderwerp dat veel raakvlakken heeft met een product of dienst.

Links: Nike laat brand ambassador Ronaldo aan het woord op haar IGTV kanaal.
Rechts: Urban Outfitters interviewt frontvrouw Hayley Williams van de populaire Amerikaanse band Paramore. Dit doen ze in een setting met meubels en interieur accessoires die ze verkopen.

Conclusie

Als IGTV slaagt, zou het platform een ​​enorme zegen kunnen zijn voor merken en bedrijven die hun Instagram-videostrategie naar een hoger niveau willen tillen. Het is ook een fantastische kans voor merken om hun videodistributie te vergroten zonder een geheel nieuw publiek vanaf de basis op een apart verkooppunt te hoeven bouwen. Dit is dankzij de integratie van het videoplatform met je Instagram-account en zijn huidige volgers. Dus welke content begint jouw merk dit jaar te maken voor IGTV?

Page generated in 0.896 seconds. Stats plugin by www.blog.ca