Negen video’s over sales die iedere marketeer zou moeten bekijken

Wanneer keek je als marketeer voor het laatst een video over sales? Naast de bekende zaken waar een marketeer zijn kennis over moet bijhouden, is het ook belangrijk om inzicht te krijgen in het salesproces.

Een groot gedeelte van het salesproces hangt tegenwoordig af van het succes van de marketingafdeling. Als je als marketeer goed samenwerkt met de salesafdeling, stijgen uiteindelijk de inkomsten van je bedrijf. Heb je al eens van ‘Smarketing’ gehoord?

Gelukkig zijn er duizenden handige video’s die je kunt bekijken, die je kennis over sales snel een enorme boost geven. Zodat je leert hoe je een gesprek begint, hoe je een lead stimuleert en hoe je uiteindelijk de deal sluit. Bedenk wel dat al die kennis niet vanzelf je hoofd binnenvliegt. En dat je wat tijd nodig hebt om het geleerde toe te passen in de praktijk.

Ik ben ervan overtuigd dat je marketingstrategie er na het bekijken van onderstaande video’s de volgende keer heel anders uitziet.

#1 TED Talk: The Puzzle of Motivation

Wat motiveert iemand om te kopen? Wat motiveert iemand om te verkopen? Verschillende factoren motiveren verschillende mensen op verschillende manieren. Dat is het vreemde van motivatie. Hoe motiveer je als marketeer iemand om iets te kopen?

In de TED Talk ‘The Puzzle of Motivation’ leer je van carrière-analist Dan Pink wat de psychologie zegt over motivatie. En hoe je dat gebruikt om iemand te stimuleren om iets te kopen. Traditionele beloningen, zoals kortingen, verliezen langzamerhand hun impact op kopers. Daarom is het tijd om nieuwe beloningen te ontwikkelen die je prospects aanspreken.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

#2 TED Talk: Simplicity Sells

Wat is nog ingewikkelder dan motivatie? Keuzes maken! Niemand is er goed in. Als consument vinden we het moeilijk om te kiezen. Auteur en presentator David Pogue gaat hier tijdens de TED Talk ‘Simplicity Sells’ op in. Hij vertelt dat klanten vooral eenvoud willen. Te veel keuzes veroorzaakt alleen maar verwarring, waardoor ze de aankoop uitstellen of zelfs helemaal niets kopen.

Dit kun je prima toepassen bij e-mail, demonstraties of verkoopgesprekken. Als je er precies achter komt wat je mogelijke koper nodig heeft, bied je alleen de een of twee best passende opties. Beperk de keuze, maar geef ze precies wat ze zoeken.

#3 TED Talk: Your Body Language Shapes Who You Are

Naast kennis over je product, moet je bij fysiek contact met je klant ook aandacht hebben voor lichaamstaal. Een verkoper gebruikt de lichaamstaal van de klant om zijn bedoelingen te achterhalen. Maar de klant gebruikt je lichaamstaal ook om te beoordelen of je betrouwbaar bent.

Sociaal psycholoog Amy Cuddy legt in de TED Talk ‘Your Body Language Shapes Who You Are’ uit dat aandacht schenken aan je eigen lichaamstaal de resultaten van je verkoopgesprekken kan verbeteren.

#4 TED Talk: How to Make Stress Your Friend

Sales kan erg stressvol zijn, maar er is een manier waarop je van die stress je vriend maakt. Stress kan namelijk een geweldige motivator zijn, zodra je weet hoe het werkt. In de video ‘How to Make Stress Your Friend’ leer je hoe je stress verandert in een behulpzame vijand. Want iedere marketeer krijgt in zijn leven met stress te maken.

Gelukkig hoeft dat niet erg te zijn. Psycholoog Kelly McGonigal beargumenteert hoe je stress van de positieve kant bekijkt. Ze laat je zien hoe het contact met andere mensen werkt als een mechanisme om stress te verminderen. Hierdoor kun je een betere marketeer worden, omdat je minder last hebt van die stress.

#5 TED Talk: How to Make Work-Life Balance Work

De meeste marketeers hebben een slechte werk-privébalans. We maken lange dagen en nemen het werk dan ook nog mee naar huis. Vaak komt dat door stress. Auteur en marketeer Nigel Marsh deelt enkele inzichten waarmee we deze vicieuze cirkel kunnen doorbreken. In de video ‘How to Make Work-Life Balance Work’ vertelt hij hoe je een gezonde balans tussen werk en privé krijgt door kleine keuzes te maken over de manier waarop we onze dag doorbrengen.

Waarom is dit belangrijk? Omdat je niet kan verwachten dat je elke dag topprestaties levert op je werk als je altijd alleen maar met je werk bezig bent. Alles in het leven draait om evenwicht. Om succesvol te zijn op je werk, moet je ook aandacht besteden aan de andere zaken in je leven.

#6 The Psyhology of Selling: 13 steps to selling that work

In de video ‘The Psychology of Selling: 13 Steps to Selling that Actually Work’ leer je dertien bruikbare stappen die je kunt gebruiken bij sales. Die stappen lopen uiteen van de manier waarop je iets brengt tot het verzamelen van informatie en het stellen van de beslissende vraag. Na het kijken van deze video, heb je dertien bruikbare stappen om je sales te verbeteren.

Een van de beste tips is stap zes, ‘creëer waarde door vragen te stellen’. Dit kun je gebruiken om een relatie op te bouwen met de klant en tegelijkertijd informatie te verzamelen die je helpt om de deal te sluiten.

#7 How to MASTER the Art of Selling

Wil je een snel en duidelijk overzicht van enkele belangrijke verkooptechnieken? Kijk dan de video ‘How to MASTER the Art of Selling’. Jordan Belfort, beter bekend als ‘the Wolf of Wall Street’, deelt zijn beste verkooptechnieken. Door het kijken van deze video doe je niet alleen belangrijke kennis op, ook zijn enthousiasme voor sales werkt aanstekelijk.

De methode die Belfort heeft gemaakt heet de ‘Straight Line Persuasion System’. “Er zijn bepaalde elementen van invloed die je op een rijtje moet hebben voordat iemand ja zegt”, vertelt hij. “Op het hoogste niveau is sales het overdragen van emotie.”

#8 How to Market and Generate Sales

De video ‘How to Market and Generate Sales’ duurt wat langer, ongeveer een uur. Maar je krijgt in dat uur wel heel veel bruikbare informatie. Het is een lezing van Victor Antonio, een van de bekendste personen in de saleswereld.

Victor is niet alleen een ervaren sales executive. Hij was ook CEO van een groot high-tech bedrijf, schreef meerdere boeken over sales en reist nu de wereld over om zijn kennis over sales te delen.

Als je deze video hebt gekeken, weet je hoe je een idee voor een product klaarmaakt om het op de markt te brengen en hoe je dat product vervolgens verkoopt. Maak dus voldoende tijd vrij om deze video helemaal te kijken. En maak ondertussen aantekeningen van Victor Antonio’s belangrijkste opmerkingen.

Balans

Als marketeer is het belangrijk dat je kennis opdoet over sales. Als je elke dag een van deze video’s kijkt, weet je straks niet alleen hoe sales werkt, maar ook hoe je balans houdt tussen werk en privé en wat belangrijk is in je leven.

Houd er wel rekening mee dat, net als bij alle andere dingen in het leven, je de tijd moet nemen om deze nieuwe ideeën in je dagelijkse leven in te passen. Maar als je die tijd neemt, is het resultaat zeker de moeite waard. Zeker als je straks aan de slag gaat met marketing automation.

Wacht, wat is video #9?

Als je al deze leerzame video’s hebt bekeken, zijn er nog een paar inspirerende sales-gerelateerde films die je kan kijken. Ja, ze zijn allemaal te bekijken op Netflix. Dus video #9 mag je helemaal zelf uitkiezen!

De beste Sales Films op Netflix
  • Wolf of Wall Street
  • Glengarry Glen Ross
  • The Pursuit of Happiness
  • White Gold
  • The Founder

Over de auteur: Joran Hofman is eigenaar van Sales Loves Marketing.

Privacytoezicht TikTok naar Ierland

TikTok verplaatst de verantwoordelijkheid voor privacytoezichthouders in Europa van Amerika naar Dublin.

De bewaking van de privacy van gebruikers in de Europese Economische Zone (EEA) en Zwitserland wordt niet meer van ver af gedaan, maar in het gebied zelf. Dat is de grootste verandering die vandaag in de details van de appupdate staat.

Vanochtend informeerde het bedrijf de markt daar kort over via zijn bedrijfsboog.

Een nieuw lokaal team in Dublin houdt toezicht op de naleving van lokale privacywetten, uitgaand van de GPDR.

Voor TikTok werkt in Europa duizend man, waarvan achthonderd in het VK en Ierland. Het bedrijf is bezig lokale kantoren te openen in alle grote markt. Een Nederlands hoofd wordt naar verwachting ergens in de komende weken aangesteld.

Het bedrijf probeert zich tot op zekere hoogte los te weken van zijn Chinese achtergrond om internationaal zonder hinder te kunnen groeien. Daartoe stelde het onlangs een topbestuurder van Disney aan als de nieuwe topman en wil het naar verluidt het hoofdkantoor verhuizen naar buiten China.

Foto: smemon (cc)

Officiële opening station Rotterdam Alexander digitaal

De opening van de nieuwe stationshal van station Rotterdam Alexander op vrijdag 10 juli wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal van NS. Het is voor het eerst in Nederland dat een station digitaal wordt geopend. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om live mee te kijken.

Het oude station voldeed niet meer aan de wensen van de reizigers van deze tijd. Het gesloten karakter van het gebouw en het gebrek aan ruimte maakte dat het station niet meer prettig was in het gebruik. Ook de faciliteiten waren aan vervanging toe.

In het nieuwe station komen metro en trein samen onder één dak. Daarnaast is een snelle overstap binnen het gebouw toegevoegd door middel van een loopbrug over de metrosporen, waardoor de grootste groep overstappers snel, veilig en comfortabel over kan stappen.

Facebook brengt TikTok-kloon naar Europa

Duitsland en Frankrijk zijn de eerste twee landen in de wereld waar Facebook zijn TikTok-kloon Reels naartoe uitrolt.

Vandaag krijgen de miljoenen gebruikers van Instagram in deze landen na de appupdate een nieuwe functie in de foto-app. Ze kunnen zogeheten Reels gaan schieten: korte video’s van maximaal vijftien seconden. Die kunnen ze zelf inspreken of gebruik maken van de ingebouwde muziekbibliotheek voor lipsynch playback.

Naar verluidt wordt het begin van de Europese uitrol vandaag hier bekendgemaakt, al geeft de pagina op dit moment nog een foutmelding.

Wie een video maakt, plaatst deze naar zijn Stories door maar kan er ook voor kiezen om de korte video in zijn feed op te nemen. Zodoende blijven de onderhoudende muziekwerkjes langer toegankelijk voor een breder publiek.

Reels zijn in het najaar van 2019 getest in Brazilië. Daarvan is deze demonstratievideo:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

(Bekijk op YouTube)

Met de introductie van Reels probeert Facebook wat kaas van het brood van TikTok te eten. Maar meer lijkt niet mogelijk. TikTok is in sommige landen onder jongeren al groter dan YouTube. In Nederland zal het rond de vier miljoen gebruikers hebben. De vergelijking tussen Reels en TikTok gaat bovendien maar ten dele op, want Reels is in de interface een marginale bijfunctie in Instagram. Bij TikTok daarentegen is het maken van korte video’s de hoofdfunctie. Bovendien kunnen gebruikers hun zelfgemaakte video’s daar wel naar ieder ander gewenst sociale medium delen. Instagram houdt zijn gebruikers zoveel mogelijk binnen de eigen silo.

Het is niet bekend in welk tempo Reels over de rest van Europa wordt uitgerold.

Foto: Natasia Causse (cc)

Zo werkt het algoritme van TikTok

Net als andere social media werkt TikTok met een algoritme. Dit zorgt ervoor dat je een gepersonaliseerde ervaring hebt in de ‘For You feed’. Met natuurlijk als doel dat je zoveel mogelijk tijd op het platform doorbrengt. Maar hoe werkt het TikTok-algoritme eigenlijk? En wat kun je doen om jouw feed nóg leuker te maken? […]

Resultaat met Facebook-video’s: de belangrijkste ingrediënten [infographic]

In je timeline op Facebook zie je regelmatig video’s (al dan niet gesponsord) voorbijkomen. Maar niet elke video is even succesvol. Waar ligt dat aan? Is het de lengte, de kwaliteit? Of wellicht de inhoud? Kortom, welke elementen zijn belangrijk om meer engagement te bereiken met Facebook-video’s? Hoe zet je Facebook-video’s op een goede manier […]

Headless hologrammodellen op catwalk Instagram

Bijna een miljoen kijkers zagen op Instagram inmiddels de nieuwe collectie van de Congolese mode-ontwerpster Anifa Mvuemba. Het bijzondere eraan: de clips en de live show op IGTV bevatten onzichtbare modellen: de kleding speelt de hoofdrol.

Drie weken geleden keken er al tienduizenden belangstellenden en fans van haar designs naar het nieuwe werk van de in Amerika woonachtige Congolese. In eerste instantie zou ze dit jaar debuteren op de New York Fashion Week, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De ondernemende vrouw besloot om haar presentatie alsnog te houden, maar dan op internet.

Ze liet hologrammen ontwerpen van modellen die vervolgens ontzichtbaar werden gemaakt. Modellen van haar nieuwe kleding werd over de digit-dames heen gedrappeerd en een catwalk werd gevirtualiseerd. De optelsom van het aantal views op Hanifa’s Instagram-accounts gaat inmiddels richting de miljoen.

De resultaten smaken naar meer. De ontwerpster gaat ook de volgende presentatie van een nieuwe collectie in 3D laten renderen.

Modemerke G-Star pakte zijn presentatie onlangs net iets anders aan. Het liet de modellen bij zichzelf thuis door de gangen lopen als waren dat catwalks:

Dit bericht bekijken op Instagram

#GStarRAW #StayAtHomeCatwalk #StayRAWatHome #StaySafe

Een bericht gedeeld door G-Star RAW (@gstarraw) op

Google stopt videobellen prominent in Gmail-app

De Gmail-app in Android en iOS krijgt er bovenaan het scherm een prominent nieuw tabblad bij: Meet, wat de zoveelste naam is van het Google-product voor videobellen.

Ergens in de komende weken, zo kondigt het bedrijf aan, verschijnt er in de app een tabblad. Een nieuw tabblad, want die zitten nog niet in de app. Standaar staat dat tabblad aan, maar via de instellingen is dat te deactiveren.

Net als de Meet-app geeft het tabblad op een laagdrempelige manier toegang tot videobellen. Met een druk op de knop wordt een videogesprek of -vergadering geopend en krijgt de beller een URL om te delen met zijn gesprekspartners. Bovendien geeft het tabblad een overzicht van reeds ingeplande videogesprekken.

De prominentie waarmee Google het tabblad naar voren schuift, verraadt het succes van Zoom. Door zo prominent een Meet-tab in Gmail te stoppen, wil Google kaas van het Zoom-brood kunnen eten. Zoom boekte over het kwartaal tot eind april een omzet van 328 miljoen dollar. Dat is een toename van 169 procent van het jaar ervoor.

Foto: Marco Verch (cc)

Videocontent op social media, laat je inspireren

Voor veel ondernemers en bedrijven is het lastig om overeind te blijven en in te spelen op de huidige gebeurtenissen. Waar liggen de kansen en hoe speel je hier het beste op in? Videocontent inzetten op social media is een belangrijke kans voor veel bedrijven en professionals. Waarom video zo ontzettend belangrijk is en hoe […]

Hans de Heus (MediaLab): ‘Video-opslag, beheer en distributie belangrijker voor de zakelijke markt’

De kracht van video binnen de zakelijke markt is enorm. Het bedrijfsleven zoekt naar passende oplossingen als het gaat om opslag en distributie van videocontent. MediaLab claimt hiervoor een oplossing te hebben. In gesprek met directeur Hans de Heus over de ontwikkelingen binnen online videobeheer – en opslag. ‘We bieden klanten een cloudoplossing waarin een omgeving gecreëerd is om een video makkelijk te reviewen, van comments te voorzien, op te sturen en te delen. Van alle content – die in MediaLab geplaatst wordt – wordt een kopie gemaakt. De kopie kan makkelijk gedeeld worden zonder dat het aan de ontvangerskant gedownload hoeft te worden.’

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de auteur: Ronnie Overgoor is oprichter van 7Ditches.

5 goede Zoom-alternatieven voor videobellen

Wat heeft Zoom dat andere videovergadertools niet hebben? Simpel, het is gratis en werkt gewoon heel goed. Bovendien heeft de tool coole features om je publiek erbij te betrekken. Hand opsteken wie het daar mee eens is. Maar de grote populariteit van videobellen hoeft geen reden te zijn om ook voor deze tool te kiezen. […]

Communiceren met burgers via een livestream [learnings & tips]

Bestuurders en politici zijn sinds de coronacrisis proactief aan de slag gegaan om toch te blijven communiceren. Je ziet dat er veel gebruikgemaakt wordt van livestreams op Facebook, Instagram en dat webinars bijvoorbeeld via Zoom worden gehouden. Hoe zorg je ervoor dat jouw livestream een succes wordt? De livestream lijkt op het eerste gezicht een […]

Vlaming bekijkt en deelt dubbel zoveel video online

Net als in Nederland kende het bekijken én delen van online video in Vlaanderen de afgelopen jaren een ongeziene groei. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van AP Hogeschool Antwerpen. Ook bedrijven delen heel wat video’s met hun medewerkers. De huidige coronacrisis heeft die trend alleen maar versneld.

Anno 2020 consumeert zowat iedereen online media. In 2013 bekeek slechts vier op tien Vlamingen video online. In 2020 doet niet minder dan acht op tien dat.

Bijna de helft van de Vlamingen deelt ook video’s, dat was vroeger zo goed als niet het geval. Video streamen op vaste en vooral ook mobiele apparaten is dan ook steeds eenvoudiger en toegankelijker geworden.

Negen op de tien Vlamingen surft op het internet via tablet of smartphone. Dat is bijna dubbel zoveel als in 2013.

Zeventig procent van de werkende ondervraagden meldt dat hun werkgever steeds meer bedrijfsvideo’s maakt. Bij ongeveer de helft stelde de werkgever meer videomateriaal ter beschikking als gevolg van de coronacrisis.

Foto Pixabay

DI-RECT verkoopt duizenden tickets voor livestream concert

Eigenlijk stonden er twintig concerten op podia in heel Nederland gepland, maar vanwege het coronavirus gingen die niet door bij DI-RECT. De band besloot een online variant op te zetten: een live stream vanuit het Nationale Theater.

De cijfers laten zien dat er zaterdagavond achtduizend fans naar het concert keken in de Amsterdamse zaal. Dat smaakt DI-RECT naar meer, want de musici planden direct een volgend optreden per live stream in. Dat vindt plaats op De Pier in Scheveningen. De tickets hiervoor gaan woensdag in de verkoop op de site van de band.

Hoeveel omzet het optreden de band opleverde, is niet bekend. Fans mochten bij het eerste optreden zelf nog bepalen wat ze voor het concert over hadden. Dat geeft het management van de band goed zicht op de gepercipieerde drempelwaarde van een stream met muziek en live chat met de bandleden.

De technisch leverancier van het ticketsysteem was GUTS. Commercieel directeur Tom Roetgering denkt dat de verkoop van videotickets in de nabije toekomst gemeengoed kan worden. “Livestreams hebben een significante toegevoegde waarde. Het zorgt voor extra inkomsten voor de artiest en maakt het mogelijk om een uitverkocht concert toch bij te wonen, ook voor fans die vanwege logistieke of persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn.”

Page generated in 1,144 seconds. Stats plugin by www.blog.ca