Waterwatch Cooperative helpt kleine boeren connected te blijven

Er is weinig in deze wereld dat belangrijker is dat water. Het drijft bijna alles dat we als mensen doen, maar al het water op aarde is onderdeel van een gesloten systeem. Er komt geen water bij, er gaat niets af, het verandert alleen van vorm. We hebben echter wel steeds meer water nodig op de planeet, niet in de laatste plaats vanwege het steeds groter wordende aantal mensen op aarde. Waterwatch Cooperative is een van de organisaties die dat aankomende probleem wil oplossen en heeft haar pijlen daarvoor gericht op de boeren van de wereld.

Die boeren zijn namelijk een integraal onderdeel van de waterstroom op aarde. Er is veel water nodig om in onze voedselvoorziening te voorzien, maar niet zo veel als er op dit moment gebruikt wordt. De agri-markt is er eentje van 6,75 biljoen (6,750,000,000,000) euro, maar het is tegelijkertijd de minst gedigitaliseerde sector ter wereld. Veel boeren doen hun werk nog steeds op basis van hun gezonde boerenverstand. Geldende wijsheden in de sector gaan echter met een veranderend klimaat en nieuwe inzichten helaas steeds minder op.

Hoe moeten zelfrijdende auto’s beslissen over leven en dood?

Het is de discussie die steeds maar weer terugkomt als je praat over zelfrijdende auto’s en andere voertuigen. The Trolley Problem, zoals de theoretische schets van wat te doen bij een onvermijdbaar ongeluk heet, wordt er steeds bijgehaald maar in de realiteit moeten zelfrijdende voertuigen straks met veel meer variabelen rekening houden. Dat betekent dat die systemen straks een moreel kompas nodig hebben. Als de remmen het niet doen en er zitten twee passagiers in de auto, moet de auto dan doorrijden en vijf mensen neermaaien of zichzelf in de berm rijden met als vermoedelijke uitkomst twee dode passagiers?

Lastige vragen, die door onderzoekers van het MIT Media Lab in kaart zijn gebracht via hun site Moral Machine. Daarop staan allerlei scenario’s en je kunt als bezoeker steeds kiezen tussen twee kwaden. Red je het kind of de bejaarde? De manager of de dakloze?Twee daklozen? Één man of twee vrouwen? Drie honden of een mens? Allemaal ‘leuk’ om over na te denken en dat betekent dat het lab inmiddels bijna veertig miljoen (!) beslissingen gemaakt door 2,3 miljoen mensen uit 233 landen heeft kunnen analyseren. Wat blijkt? Wie je redt in verschillende scenario’s heeft veel te maken met waar je woont en dus de cultuur waar je onderdeel van uitmaakt.

Google bug geeft Pixel 3 XL extra notch – aan de zijkant

Afgelopen weekend waren er een aantal gebruikers van de nieuwe Pixel 3 XL die uit het niets een tweede notch (inkeping) in hun scherm kregen, maar dan aan de zijkant van hun beeld. Nou is de Notch bij de Pixel 3 XL al best fors, maar een tweede (softwarematige) gaat echt te ver. Men heeft het niet expres gedaan bij Google, zo blijkt, want het is een bug. Blijkbaar denkt het toestel dat het scherm gedraaid is en dekt daarom het beeld waar de notch zit af.

Als het goed is wordt dat heel binnenkort gefixt, maar tot die tijd zitten de nieuwe Pixel-eigenaren er maar mooi mee. Gelukkig zijn er wel een heel aantal mensen die op social media hun notch-issues gedeeld hebben, zodat wij mee kunnen lachen met de bizarre bug.

IBM koopt Red Hat voor 34 miljard dollar – maar wat is Red Hat?

Microsoft heeft veel voor LinkedIn betaald toen ze die in 2016 kochten voor meer dan 26 miljard dollar, maar dat kan niet op tegen de 34 miljard dollar (in cash!) die IBM heeft gespendeerd aan het kopen van Red Hat. Dit is de duurste overname ooit, maar het zij je vergeven als je geen idee hebt waarom.

Red Hat is een open source provider die voornamelijk in cloud-software actief is. Als je de naam al ergens van kent zal het vermoedelijk van Red Hat Linux zijn, een versie van het open source besturingssysteem die heel veel in servers (en dus datacenters) gebruikt wordt. Daar is ook het businessmodel van Red Hat op gebaseerd: ze hebben abonnementen die zakelijke gebruikers van de open source software ondersteuning bieden.

Ledlampen blijken wifi te kunnen storen, nu we ze allemaal hebben

Ledlampen zijn fijn, want ze trekken minder stroom en geven toch goed licht. Er lijkt echter een onbedoeld neveneffect op te treden waarbij de lampen storen op draadloze communicatie in huis. Denk dan aan wifi, radio, tv en draadloze huistelefoons. Het Agentschap Telecom gaat volgens de Telegraaf bij zo’n vijftig leveranciers onderzoek doen naar de kwaliteit van de lampen, waarbij het Agentschap zegt dat er bij blijk van storingsfactoren zomaar hele series uit de markt gehaald kunnen gaan worden.

Dat klinkt allemaal heel dramatisch, maar denk vooral niet dat je nu meteen op magische wijze de oorzaak van je slechte wifi hebt gevonden. De kans dat je ledlampen namelijk echt de hele zaak storen lijkt voor nu nog vrij klein. Het Agentschap heeft het over ‘een aantal’ van de tot nu toe geteste ledlampen, maar effectief lijkt het er vooral op dat de supergoedkope ledlampen de meeste kans op storing opleveren. Irritant genoeg maakt niemand duidelijk hóe die lampen dan precies draadloze signalen zouden kunnen ontregelen.

Ontestbare storingen

Er wordt gezegd dat alles in de lampen-keten verantwoordelijk kan zijn voor storing: van de lamp zelf tot een oude fitting, zelfs de bedrading zou je parten kunnen spelen. Da’s echt heel fijn om te weten, maar daar hebben we als consument natuurlijk geen klap aan. Het is niet alsof je even al die onderdelen kunt gaan vervangen om te zien waar er eventueel een probleem zou kunnen zijn. Als je bang bent dat je lampen verantwoordelijk zijn voor storing op je draadloze signalen is dat wel makkelijk te testen: even een avondje kaarsen neerzetten, alle lampen uit laten (en uitdraaien als je echt para bent) en dan kijken of het helpt.

Het lijkt er vooral op dat er om wat sensatie te kweken veel meer gemaakt wordt van de problemen die ledlampen kunnen veroorzaken dan er eigenlijk is. Het Agenstschap zelf heeft er nog niet over gepubliceerd en de publicatie in 2016 ging vooral over ondeugdelijk aangelegde installaties bij bedrijven. Daaruit bleek dat vooral de via internet aangekochte lampen niet voldeden aan de Europese keurmerken. Ook in dat stuk wordt gepraat over de bekabeling. “Dat is bijvoorbeeld het geval als de installatieaanwijzingen van de fabrikant over de lengte en soort van de bekabeling niet worden opgevolgd. Dat kan overbelasting van hoogspanningstransformatoren en vervolgens storingen veroorzaken” staat er in dat stuk.

Gedwongen over naar ledlampen

Dat geeft als consument toch een beetje een raar gevoel, want we zijn door onze eigen overheden gedwongen om de gloeilampen achter ons te laten door het verbod op de productie daarvan, maar nu blijkt dan ineens dat er allerlei extra voorwaarden nodig zijn om ledlampen zonder problemen te gebruiken, waaronder specifieke lengtes en soorten bekabeling. Benieuwd hoe ernstig dit probleem straks blijkt te gaan zijn en of de verantwoordelijkheid van van de overheid in het afdwingen van ledlampen bij ons thuis ook genomen wordt.

[Afbeeldingen © Pixabay]

Deze AI zou wel eens je nieuwe favoriete parfum kunnen bedenken

IBM Research is in de geurtjes gegaan. Ze zijn namelijk gaan samenwerken met Symrise, een van de grootste bedenkers van smaken en geuren. Daar is een AI uitgekomen die Philyra heet, naar de Griekse godin van de geur. Die AI gebruikt machine learning om door de duizenden ingrediënten en formules heen te neuzen en zo tot unieke combinaties te komen. Nou weet je al van tevoren dat ‘uniek’ geen automatisch recept voor succes is, maar het is ook niet de bedoeling dat Philyra de neuzen van de parfum-experts gaat vervangen.

Het idee is dat de AI puur gaat kijken naar eerdere patronen in parfumdesign (want ja, dat is een ding) en zo kijkt waar de gaten zitten die nog niet uitgediept zijn. Dan kan de kunstmatige intelligentie ook meteen alternatieve grondstoffen zoeken, de dosis van elk becijferen op basis van hoe mensen historisch hebben gereageerd en wat daar uit komt vergelijken met bestaande geuren.

De Smart Wheelchair: oplossing voor meerdere problemen met IoT

Jan-Willem Dijkstra had helemaal niet gedacht dat zijn baan bij SAP hem in de wereld van rolstoelen zou brengen, maar het kan raar lopen. Hij kwam via een Internet of Things-ideeën-wedstrijd intern op het idee om iets met decubitus (doorliggen) te doen, omdat hij daar in zijn eigen omgeving veel over hoorde: “we hebben nogal wat medici in de familie en dan gaan gesprekken soms in aparte richtingen.”

De negatieve effecten van structureel in een rolstoel zitten – waaronder decubitus – kosten heel veel geld, zo’n 132 miljoen per jaar om precies te zijn. Reden genoeg om daar iets mee te doen. De problemen die een slechte zithouding in een rolstoel opleveren gaan echter veel verder. Achterover hangen in een rolstoel maakt de spieren op langere termijn slap, waardoor mensen bijna niets meer kunnen. Maar ook binnen één dag merk je al het verschil tussen goed (of slecht) zitten. Dat laatste kost veel energie die nuttiger besteed kan worden aan dingen als sociale interactie, zelfredzame activiteiten zoals jezelf aankleden of zelfs eten. Dat gaat dus serieus ten koste van de kwaliteit van leven op de lange termijn.

De veiligste plek voor backups is op tape in een Nederlandse bunker

De cloud is inmiddels bijna een soort grap geworden omdat er zo veel mensen zijn die het er over hebben zonder precies te weten wát het nu eigenlijk is. Het grapje gaat “The cloud is just someone else’s computer” maar dat dekt de lading ook niet helemaal. Datacenter na datacenter wordt volgestouwd met identieke hardware die daarna geautomatiseerd allerlei dingen gaat doen voor andere ondernemingen.

Met die ‘dingen’ wordt vaak ook opslag bedoeld. Er komt wat binnen in een datacenter en al die data moet natuurlijk ook ergens opgeslagen worden. Cloudsystemen, bedrijfsgegevens, databases, alles moet veilig blijven want als een van de computers of schijven het begeeft (of ze begeven het allemaal tegelijk door een catastrofale storing) moet er ook een backup van je backup zijn.

Gewoon opnemen op een bandje

Die backups worden als je het een beetje duurzaam wilt aanpakken gedaan met tape. LTO-tape, of Lineaire Tape-Open om precies te zijn. Vergelijkbaar met een hypergeavanceerd cassettebandje kan een LTO-tape tegenwoordig zo’n dertig terabyte aan data opslaan en feilloos weer teruglezen. Zo’n tape kan elke dag ‘gedraaid’ worden en dan is er van de staat van die dag in elk geval een backup. Tapes gebruiken geen stroom om de opslag vast te houden en zijn daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper dan harde schijven. Dat is niet alleen voor datacenters een optie, maar ook voor bedrijven die hun eigen backups willen of moeten draaien omdat hun systemen niet cloud-fähig zijn. Die tape moet natuurlijk wel óók ergens opgeslagen worden en daar zijn ook speciale bedrijven voor.

Één daarvan is BackupNed, die zich gespecialiseerd hebben in het duurzaam veiligstellen van alle soorten tapes. Dat betekent dat ze doorgaans dagelijks bij datacenters en bedrijven langsgaan om de tape-backups op te halen. Die worden dan vervolgens veilig en klimaat-gecontroleerd opgeslagen, zodat de magnetische banden niet op de een of andere manier aangetast kunnen worden. De reden dat die tapes off-site worden opgeslagen is dat het nog een extra laag veiligheid toevoegt aan de backup.

tape-backup-backupned

Ook de oprichter van Oculus gaat gefrusteerd weg bij Facebook

Brendan Iribe is niet zo’n bekende naam als oprichter Palmer Luckey was bij Oculus. De VR-pioniers zijn gekocht door Facebook en nadat Luckey’s acties buiten werk hem onhoudbaar hadden gemaakt als spokesperson is die vertrokken. Iribe heeft de Oculus-afdeling bij Facebook gerund, tot nu in elk geval. TechCrunch meldt dat Iribe weggaat bij Facebook.

De reden daarvoor lijkt vrij duidelijk: het rommelt intern bij Oculus. De volgende generatie virtual reality headset voor pc Oculus Rift 2 gaat er niet komen, want de ontwikkeling is stopgezet. Het probleem lijkt te zitten in wat de definitie van ‘goede’ VR is. Iribe wilde met de Rift 2 een echt betere versie van de headset maken die ook betere performance kon leveren dan wat er tot nu toe was. Het management van Facebook ziet dat echter heel anders, en wilde inzetten op goedkopere headsets zoals de Oculus Go, die geen computer meer nodig heeft om te werken maar daarom natuurlijk wel inlevert op performance. Er zit een “fundamenteel verschil in visie” over waar Oculus heen moet en Iribe had naar eigen zeggen “geen zin een in race naar de bodem qua VR-performance”.

Facebook heeft wel nog gereageerd op het vertrek van Iribe, trouwens. Ze meldden desgevraagd dat het werk dat in de pc-versie van de Oculus Rift is gestoken terug te zien zal zijn in ‘toekomstige producten’.

Gekocht worden door Facebook is niet zo leuk blijkbaar

Iribe’s vertrek betekent dat Oculus helemaal niet meer gerund wordt door de mensen die het hebben opgericht, hoewel hij toch al teruggezet was van CEO naar hoofd pc VR-ontwikkeling. Bij Luckey was het een ander verhaal, maar het vertrek van Iribe doet meteen denken aan het weglopen van WhatsApp-oprichter Jan Koum vanwege onenigheid over de te varen koers en het vertrek van Instagram-oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger, ook ontevreden over waar het heen ging.

Je zou kunnen zeggen dat het hoort bij het proces van overgenomen worden: de oude CEO’s en oprichters krijgen een andere plek in het grote nieuwe bedrijf, hebben niet meer alle touwtjes in handen en moeten dus ook dingen gaan doen waar ze niet zelf voor gekozen hebben. Je ziet wel heel vaak dat die mensen dan na de verplichte paar jaar aanblijven kiezen om weg te gaan en iets nieuws voor zichzelf te doen.

Veranderende koers bij Facebook

Het is wel gek dat al deze exits zich zo dicht bij elkaar hebben voltrokken. Je zou bijna zeggen dat er een grote verandering van koers bij Facebook gaande is die iedereen die van buiten is gekomen tegen de borst stoot. Hopelijk is dat niet zo, want dit scenario zou slecht zijn voor de gebruikers van Facebook’s producten.

Met al deze tegenstribbelaars weg zou het dus ook best kunnen dat we veranderingen in de producten van Facebook gaan zien waar we als gebruikers ook niet al te vrolijk van gaan worden. Verwacht vooral veel meer integratie van de diensten waardoor je altijd wel érgens toestemming hebt gegeven om je data te delen en vooral ook meer advertenties in je producten zoals WhatsApp. Brr.

[Afbeeldingen © Oculus]

Deze container met een ‘wolk’ er in haalt drinkwater uit de lucht

Kijk, dat is nou eens een apparaat waar veel mensen blij van gaan worden. Een apparaat dat WEDEW heet en is ingebouwd in een container is gemaakt door de Skysource/Skywater Alliance uit Californië in het kader van de Water Abundance XPrize wedstrijd. Die daagde bedrijven uit om apparaten te ontwikkelen die voor minder dan 2 dollarcent per liter water uit de atmosfeer konden halen.

Dat is precies wat WEDEW doet, maar de methodes die gebruikt zijn om dat te verwezenlijken zijn wel bijzonder. De container zuigt warme lucht aan en laat die condenseren door ze aan koude lucht bloot te stellen, net zoals een wolk dat doet. De condensdruppels die daaruit ontstaan worden opgevangen als schoon drinkwater. Op zich niet speciaal en vaak onhandig, want dat kost natuurlijk veel energie. De truc was dan ook om die installatie te combineren met een biomassa-installatie om goedkoop energie op te wekken.

Musk’s eerste Boring tunnel is af, wordt begin december getest

The Boring Company (je weet wel, van de niet-vlammenwerpers) heeft de eerste tunnel geboord onder het SpaceX-terrein in Los Angeles en die is klaar om een nieuw soort vervoerssysteem te gaan testen. Met zogenaamde tunnelpods kunnen mensen met 250 kilometer per uur door de tunnel reizen. Het werkt op dit moment nog met een ‘gewoon’ railsysteem waar de pods op rijden. Die pods worden met een lift op de rails gezet en dan kunnen ze door de tunnels. Hoeveel mensen er precies in zo’n pod kunnen is niet duidelijk, maar er is wel sprake van je fiets meenemen, dus heel klein zullen ze niet zijn.

Musk had al eerder aangegeven dat er gratis proefgereden kon worden door consumenten, maar vanaf 10 december kunnen mensen de transportmethode ook echt gaan gebruiken, zo zegt hij op Twitter. De bedoeling is dat die dag een opening event is en dat iedereen die wil de dag erna gratis door de tunnel kan gaan rijden.

Bitcoin is op het stabielste punt in maanden

Cryptovaluta is alle kanten opgezwaaid in het laatste jaar, maar er lijkt nu een relatieve rust te zijn teruggekeerd, in elk geval voor Bitcoin. Cointelegraph schrijft dat Bitcoin begin oktober het rustigste punt sinds mid-2017 bereikt heeft en dat heeft alles te maken met de markt die langzaam volwassen aan het worden is. Er wordt minder gehandeld, dus de prijs blijft een stuk stabieler dan voorheen.

Op dit moment ligt de prijs van Bitcoin zo tussen de 6.400 en 6.800 dollar en zo lang de handel niet aantrekt gaat dat voorlopig ook zo blijven. Je zou zeggen: niet het soort nieuws waar je van zegt: “ik ga even Bitcoin kopen via Satos en schatrijk worden”. Historisch gezien is een ‘slapende’ markt echter een indicator dat er binnenkort een grote ‘rally’ aan zit te komen. Die stabiliteit in prijs zorgt er namelijk voor dat lange-termijn investeerders voor een redelijk laag bedrag Bitcoin kunnen gaan inslaan, wat dan meestal een soort sneeuwbal-effect opwekt.

bitcoin-fluctuatie
Beeld: Cointelegraph.com

Apple’s zelfgemaakte chips voor Macs komen steeds dichterbij

Apple wil af van Intel. iPhones en iPads gebruiken al Apple’s eigen A-serie chips, maar Mac computers gebruiken nog steeds Intel’s x86 chipset, de standaard voor bijna alle computers. In april lekte het plan om ook Macs op Apple’s eigen chips te laten draaien al, maar volgens nieuwe geruchten ligt de omschakeling op schema. De planning was blijkbaar om tegen 2020 nieuwe Macs met eigen chips uit te gaan brengen en dat lukt volgens analist Ming-Chi Kuo (doorgaans betrouwbaar.)

Architectuur-overstap

Je kunt je afvragen wat het uitmaakt wat voor soort chips Apple in hun Macs stopt en daarop is het antwoord: heel veel. Dat heeft alles met die al eerder genoemde chipset. Als Apple hun eigen chips gaat maken zullen die een andere architectuur hebben dan de huidige chips. Dat betekent dat alle software voor Macs omgeschreven moet worden naar de ARM-structuur, simpel gezegd. Als dit verhaal je bekend voorkomt heb je misschien al een hele tijd Macs, want in 2006 deed Apple dit ook toen ze overstapten van PowerPC- naar Intel-chips.

Deze situatie is ietwat anders, want waar ze toen van een minder populaire architectuur naar de geldende standaard gingen gaan ze er nu juist van af. Daar moet wel bij gezegd worden dat ARM-chips ook in bijna alle mobiele telefoons en tablets gebruikt worden. Dat maakt het dus heel makkelijk om iOS-apps om te zetten naar de Macs met de nieuwe processor. Dat geeft tijdelijk wat gedoe, maar op de lange termijn maakt dat het voor Apple mogelijk om hun computers goedkoper aan te bieden terwijl ze meer processorkracht hebben. Maar goed, het is Apple: die maken helemaal niks goedkoper. Ze gaan wel meer per computer verdienen vermoedelijk, én ze zijn niet meer afhankelijk van Intel.

Nieuwe Macbook

Wat boeit het voor ons als consumenten dan? ARM heeft minder power dan x68, maar is wel veel, véél vriendelijker voor de batterij. Dat betekent dat als we die chips in 2020 of 2021 gaan zien, dat in eerste instantie in de Macbook-lijn zal zijn. Daar mag je dan wel van gaan verwachten dat ze echt heel serieus lang mee gaan op een volle batterij zonder in power al te veel in te boeten. Er zijn vast meer voordelen, zoals een betere integratie met mobiele Apple-apparaten, maar dat moeten we dan maar zien. Zolang de primaire functie van de nieuwe chips meer is dan het verhogen van Apple’s winstmarge komt het vast wel goed.

[Afbeeldingen © Kuchina – Adobe Stock]

Mustsee: drieluik over de toekomst met Robbert Dijkgraaf

Begin 2019 gaat de DWDD University in de herhaling met een nieuwe serie colleges van Robbert Dijkgraaf. Als geen ander is Dijkgraaf in staat om complexe onderwerpen op een voor iedereen begrijpelijke manier uit te leggen. Eerder gaf hij al publieks-colleges over o.a. de Oerknal, het Allerkleinste, Einstein, het Oneindige en Zwarte Gaten. Het belangrijkste doel is om de wetenschap toegankelijk te maken, zodat wij de wereld om ons heen beter kunnen begrijpen. Voor iedereen die interesse heeft in technologie en vernieuwing zijn deze 3 colleges op voorhand al weer een absolute mustsee.

Toekomst van ons leven

In een drieluik behandelt hij de Toekomst van ons leven: Over de genetische informatie van ons lichaam en kunnen we een verbeterde versie van onszelf produceren. Wat gaat dat betekenen? Komt er een wereld zonder ziekten? Hoe ziet het leven er in de toekomst uit? Worden we onsterfelijk? Waar liggen de grenzen van wat kan en mag?

Toekomst van Technologie

De toekomst van Technologie: We werken aan nanorobotjes om medicijnen op de juiste plek in ons lichaam te brengen, we ontwikkelen nieuwe, slimme materialen en bouwen aan de allersterkste computer: de kwantumcomputer. Wat gebeurt er als we zelfs atomen gaan manipuleren, kunnen we dan alles maken wat we willen? Verdwijnt het verschil tussen technologie en leven?

Toekomst van: Informatie

De toekomst van: Informatie: Tegenwoordig zijn we de hele dag online. Met elkaar produceren we een oceaan aan data. Zelflerende computers gebruiken die data om meer en meer beslissingen voor ons te maken. Big data en algoritmes helpen ons enorm maar lopen we ook gevaar? Als we niet uitkijken bepalen ze ons hele leven. Of doen ze dat al? Hoe vrij zijn we in de keuze voor een hypotheek? Een baan? Of een ziekenhuis? Hoe zit het met onze privacy en wat als computers slimmer worden dan wij?

De colleges worden eind november worden opgenomen in de Gashouder in Amsterdam, en worden uitgezonden op 2, 9 en 16 januari 2019 bij BNNVARA op NPO1.

Met dank aan BNNVARA voor de foto van Robbert.

Rennende Boston Dynamics-robot kan inmiddels ook parkouren

Het is alweer even geleden dat we een blik konden werpen op onze nieuwe robot overlords, dus heeft robotmaker Boston Dynamics een nieuwe video naar buiten gebracht van Atlas, die al weer iets beter kan rennen en springen dan we tot nu toe hebben gezien. Hoeveel pogingen ze nodig hebben gehad om Atlas dit parcours te laten rennen weten we natuurlijk niet, maar als je de video bekijkt (en dan zeker de slow-mo beelden aan het einde) is wel duidelijk dat de vooruitgang niet meer te stoppen is.

Nadat Atlas eerder al een achterwaartse salto liet zien en heeft bewezen dat hij prima een stukje buiten de deur kan rennen maar als je nadenkt over het concept van parkour (het gebruiken van de omgeving om zonder af te remmen vooruit te blijven gaan, zowel horizontaal als verticaal) en hoeveel coördinatie daar voor nodig is lijkt een robot die met elke ondergrond kan omgaan niet ver meer weg.

Page generated in 0.812 seconds. Stats plugin by www.blog.ca