​Er zit een foutje in de meest gebruikte wachtwoordmanager

Maak je gebruik van LastPass? Pas dan op, want Google Project Zero heeft een fout gevonden in de populaire wachtwoordmanager. Inmiddels is er een patch verschenen om te zorgen dat websites worden weerhouden de informatie van het laatst ingelogde account te stelen. Het gaat dan om de Chrome- en Opera-extensie van LastPass.

Google Project Zero

Google Project Zero-onderzoeker Tavis Ormandy ontdekte het zwakke punt en gaf dit direct door aan LastPass. Het zat hem in de manier waarop de extensie pop-upvenster opende. Af en toe kwam er door een website een pop-up door middel van een HTML-iframe in plaats van hoe het hoort: via de functie do_popupregister(). Daardoor openden pop-ups soms met het wachtwoord van de meest recent bezochte website. Oeps. Hierdoor kunnen de gegevens van de ene site ‘doorlekken’ naar de volgende door een praktijk die clickjacking wordt genoemd.

Clickjacking is een manier om de ware bestemming van een site te tonen in een weblinkje. Het gaat vaak om linkjes die niet oké zijn, maar die er verder heel betrouwbaar uitzien. Klik je er eenmaal op, dan wordt de foute pagina geopend, terwijl jij denkt op de goede pagina te zijn. Omdat in sommige gevallen dus een iframe komt, is het mogelijk om dit misbruik toe te passen.

LastPass veilig?

Klinkt allemaal niet zo zuiver, maar LastPass heeft inmiddels bevestigd dat de bug eruit is gehaald. Vraag je je af of LastPass nog wel veilig is? Nog steeds zijn er veel security-experts die wachtwoordmanagers aanraden. Het is handig om zo’n manager te gebruiken, omdat je hierdoor makkelijker voor elke site weer een ander wachtwoord kunt aanmaken, wat uiteindelijk veiliger is dan overal hetzelfde te gebruiken. Je kunt bovendien de wachtwoorden echt ingewikkeld maken, omdat je ze toch altijd weer kunt terugvinden.

Je kunt LastPass nog wel gebruiken, maar probeer wel altijd multi-factor authenticatie aan te zetten als het mogelijk is. Mochten hackers dan toch je ingewikkelde wachtwoord hebben ontfutseld, dan is er tenminste nog een andere barricade waar ze doorheen moeten. Het enige nadeel is dat je die barricade dus ook zelf steeds voor de kiezen krijgt. De nieuwe versie van LastPass, 4.33.0, zou automatisch op je computer geïnstalleerd moeten zijn. Maar, het kan natuurlijk geen kwaad dit voor de zekerheid te checken.

Werkt Facebook samen met Ray-Ban aan een augmented reality-bril?

Facebook werkt al enkele jaren aan een eigen AR-bril en volgens berichten zou deze bril geen toevoeging zijn aan wat je met je telefoon kunt doen, maar als vervanging van de smartphone.

Codenaam: ‘Orion’

De bril met de codenaam: ‘Orion’ gaat het mogelijk maken om telefoontjes aan te nemen via de bril en alle informatie te zien in een klein display, vergelijkbaar met Google Glass. De bril zou ook een camerafunctie krijgen, zodat het livestreamen van een mensenleven gemakkelijker wordt gemaakt. Facebook gaat voor een releasedatum tussen 2023 en 2025.

Codenaam: ‘Stella’

Tegelijkertijd werkt Facebook ook aan de bril met de codenaam: ‘Stella’. Facebook zou nauw samenwerken met Ray-Ban aan de bril en deze gaat vermoedelijk eerder komen dan de ‘Orion’. Deze krijgen dezelfde camerafunctionaliteit en zien er door de samenwerking met Ray-Ban hopelijk stijlvol uit, dat is namelijk wel een reden waarom AR-brillen nog niet echt van de grond zijn gekomen. Ook Samsung en Apple werken aan een eigen AR-bril en het wordt dus nog even afwachten welke als eerst de retailers bereikt.

Augmented Reality

AR is een beeld van de werkelijkheid waar elementen aan zijn toegevoegd. Dit kunnen elementen van informatie zijn, elementen van games en nog veel meer. Op deze manier kan er interactief mee worden omgegaan en het is in zekere zin gelinkt met VR: Virtual Reality. Waar VR de hele wereld vervangt door een virtuele, voegt AR een extra informatielaag toe aan de bestaande wereld; denk aan Pokémon GO. AR wordt steeds populairder en beter door de voortgangen in technologie. AR is vooral van toepassing op mobiele apparaten zoals smartphones en over een aantal jaar: brillen. Een AR-bril kan gezien worden als de augmented reality variant van de VR-headset die langzamerhand steeds meer mainstream wordt.

De volgende generatie Wi-Fi is in opkomst

De organisatie die zich bezighoudt met de wereldwijde Wi-Fi uitvoering, de Wi-Fi Alliantie, heeft aangekondigd dat de nieuwe generatie Wi-Fi vanaf vandaag wordt ingezet. Dit klinkt misschien wat droog en het is niet iets waar we normaal over nadenken, maar dit betekent dat Wi-Fi connecties binnenkort sneller gaan worden.

Meer apparaten en betere hotspots

Wi-Fi 6 voert enkele verbeteringen door die de connectie efficiënter gaan maken. Dit is belangrijk want het aantal apparaten die Wi-Fi gebruiken groeien per huishouden, het is niet meer ongebruikelijk om meer dan tien apparaten tegelijkertijd aangesloten te hebben op het Wi-Fi netwerk binnen een woning. Wi-Fi 6 gaat er dus voor zorgen dat er een sneller netwerk komt dat nog meer apparaten tegelijkertijd kan ondersteunen zonder in te leveren op kwaliteit: Wi-Fi 6 gaat de internetsnelheid 2.5x verhogen en kan dus meer data aan. Wi-Fi 6 kan snelheden van maximaal 9.6 GB per seconde bereiken, dat is veel sneller dan de vorige generatie, die tot maximaal 3.5 GB per seconde kwam. Dit ga je het meest merken op publieke netwerken waar veel mensen mee verbinden, laten we hopen dat de NS dit netwerk snel implementeert. Verbeterde encryptie gaat er ook voor zorgen dat deze publieke hotspots een stuk veiliger zullen zijn.

Nieuwe hardware

De aankondiging is meer een formaliteit, Wi-Fi 6 bestaat al enkele maanden, maar is vanaf nu de nieuwe standaard en officieel erkend. De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en Samsung Galaxy Note 10 ondersteunen Wi-Fi 6 en horen bij de eerste golf aan apparaten die het versnelde netwerk ondersteunen. Wi-Fi 6 heeft nieuwe hardware nodig dus een snellere Wi-Fi verbinding op oudere apparaten kunnen we wel vergeten. Alle apparaten die vanaf nu geproduceerd worden zullen de nieuwe standaard waarschijnlijk gewoon implementeren. Naast nieuwe apparaten zullen er ook overal nieuwe routers moeten komen om gebruik te kunnen maken van de Wi-Fi 6 verbinding.

​Spotify maakt het families moeilijk door locatie te vragen

Je weet hoe je goedkoop aan Netflix en Spotify kunt komen: zorgen dat je met een groepje vrienden een familie-account neemt en je hoeft nog maar een paar euro per maand te betalen als je de rekening split. Daar gaat mogelijk verandering in komen, want Spotify wil het familie-abonnement alleen beschikbaar maken voor mensen die echt op hetzelfde adres wonen.

Nieuw beleid van Spotify

Je hoeft echt niet naar Spotify correspondentie op te gaan sturen waarop staat dat jij op een bepaald adres woont: de muziekstreamdienst wil daarvoor je locatie op je telefoon gebruiken. In het nieuwe beleid van Spotify staat dat zowel de eigenaar van het account als die van alle losse accounts eronder moeten laten zien dat ze op één adres wonen door “af en toe” hun adres te verifiëren. Spotify vraagt dan de locatie te delen in Google Maps, zodat je kunt laten zien dat je woont bij de persoon met het hoofdaccount.

Het betekent natuurlijk alsnog dat je het systeem kunt cheaten, want je hoeft maar langs je vriend te gaan en locatie te delen om toch samen in een familie-account te kunnen zitten. Spotify wilde dit systeem al eerder invoeren, maar dit ging wegens privacy-redenen niet door. Nu Spotify slechts af en toe zal vragen om een hervalidatie van de locatie, mag het waarschijnlijk wel.

Familie-account

Wat er gebeurt als je de verkeerde locatie als je ‘thuisadres’ selecteert, dat is onbekend. Dus of je dan je account kwijt bent (of iedereen binnen dat hoofdaccount), dat is nog onbekend. In ieder geval lijkt Spotify de regel te hebben toegevoegd om tenminste een poot te hebben om op te staan. De helft van de Spotify-gebruikers schijnt op een familie-account te zitten, dus Spotify krijgt daar aanzienlijk minder inkomsten van dan hun solo-accounts van een tientje per maand. Een gezinsaccount kost 14,99 euro voor zes accounts.

Facebook werkt aan apparaat voor videochats via tv

Facebook werkt aan een portaal om te videochatten via je tv. Dit zou moeten gaan werken via een apparaat dat je aan een televisie koppelt. Er gingen al langer geruchten dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van nieuwe hardware om te videochatten. Het apparaat is de opvolger van Facebook Portal, een scherm met camera, geschikt voor videogesprekken.

Camera en microfoons

De vernieuwde Portal heeft een camera en ingebouwde microfoons en via het bestaande Facebook Portal-platform kan dit gebruikt worden om op een tv te videochatten. Dit kan bovenop een tv geplaatst worden, waardoor het gemakkelijk is om de gehele ruimte te gebruiken voor videochats. De microfoons hebben een ver bereik. Het nieuwe apparaat heeft een 12 megapixel-camera aan de voorkant en een groot, helder scherm zodat je ook de persoon aan de andere kant van het gesprek kunt zien. Het maakt gebruik van ingebouwde AI-software om de oproepen er beter uit te laten zien en klinken dan de concurrerende apparaten.

Gluren in je woonkamer

Ondanks alle privacy-vraagstukken komt Facebook nu dus met een apparaat waarmee het in je woonkamer kan gluren. En dat roept nogal wat vragen op. De Portal wordt overigens wel geleverd met een clip waarmee je de camera kunt afdekken.

Via dit nieuwe apparaat is het mogelijk om al je Facebook-contacten te bellen. Zij hoeven geen Facebook Portal hebben, maar wel Messenger op hun telefoon of tablet. Als je de Portal uit hebt staan, worden er foto’s uit je Facebook fotobibliotheek weergegeven en is het mogelijk om muziek af te spreken via Spotify. Het is ook mogelijk om Facebook Portal te gebruiken als smart home apparaat en wordt geleverd met Alexa.

Google AI kan met nieuwe tool huidziektes opsporen

Google ontwikkelt allerlei AI-tools voor maatschappelijke en wetenschappelijke doeleinden. De afgelopen jaren heeft het bedrijf verschil de tools getest: voor het voorspellen van overstromingen, beschermen van walvissen en bijvoorbeeld het detecteren van huidaandoeningen. Ontwikkelaars van Google AI hebben nu een deeplearning tool gemaakt, die is in te zien via het wetenschappelijk archief van arXiv. In de publicatie lezen we dat er 1,9 miljard mensen ter wereld een huidaandoening hebben, maar deze niet allemaal onder behandeling zijn van een dermatoloog.

Veelvoorkomende ziekte

Huidaandoeningen behoren tot de meest voorkomende vorm van ziekte, na verkoudheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Google schat in dat zo’n 25 procent van alle patiënten wereldwijd voor een huidaandoening onder behandeling zijn. Wereldwijd is er een tekort aan dermatologen, waardoor veel huisartsen zelf diagnoses stellen en die zijn minder nauwkeurig dan wanneer het door een specialist wordt gedaan. Onderzoekers bij Google ontwikkelden een AI-systeem waarmee de meest voorkomende dermatologische aandoeningen in de eerstelijnszorg kunnen worden ontdekt. In de publicatie lezen we dat het voor 26 verschillende huidaandoeningen nauwkeurig is gebleken.

Een VR-Speeltuin in het Ziekenhuis?

Op dit moment is er een project opgestart om een Vr-omgeving te ontwikkelen voor zieke kinderen. VR heeft de mogelijkheid om patiënten afleiding te geven die ze hard nodig hebben tijdens moeilijke tijden. Daarom is PlaygroundVR in het leven geroepen, om VR naar de kinderafdeling van het ziekenhuis te brengen.

Het gaat om ontspanning

Jantje Beton, de speelambassadeur van Nederland, steunt het project. In de VR-omgeving kunnen kinderen vrij rondlopen en met elkaar spelen, dankzij deze ontspanning daalt de stress en wordt het herstel bevorderd. Patiëntjes van het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben de virtuele speeltuin al bezocht tijdens de Buitenspeeldag afgelopen juni. Het werd een groot succes en het ziekenhuis neemt de speeltuin eind dit jaar nog in gebruik. PlaygroundVR is bedacht door vier jonge ondernemers met een missie. Er is alleen nog wel wat geld nodig om het een realiteit te maken, daarom is er deze week een crowdfund gestart rondom het project. Van het geld kunnen de makers drie ziekenhuizen een complete PlaygroundVR cadeau geven. Alle aandacht die ze hiermee verzamelen geeft het project en VR als geheel een goede boost.

PlaygroundVR_Speeltuin (uitkijk)
De VR-omgeving

Waarom technisch talent graag naar Amsterdam komt

Het ondernemende karakter, de liberale houding, tolerantie en diversiteit – kenmerken waar ons land al eeuwenland mee geassocieerd wordt. Kenmerken die goed bij Nederland passen, maar ook juist bij de booming Amsterdamse tech scene. Het aanbod aan technische bedrijven is enorm in onze hoofdstad, variërend van kleine startups tot wereldleiders zoals Booking.com met 17.500 medewerkers.

Ligging van Amsterdam is perfect

Startup Delta is een bedrijf dat het doel heeft om ons Nederlandse tech-ecosysteem te versnellen. Katja Berkhout is International Director, een organisatie dat zich tot doel heeft gesteld om het Nederlandse tech-ecosysteem te versnellen:

In Amsterdam zijn zo’n 1700 startups en scale-ups gevestigd, in Nederland zijn er in totaal meer dan 250.000 banen in de techsector. Dat is bijna 13% van de Nederlandse economie. Door de behapbare grootte van Amsterdam is het gemakkelijk om mensen met elkaar te verbinden of een afspraak te plannen met iemand aan de andere kant van de stad. Iedere dat zijn er honderden evenementen waar je naar toe kunt gaan, van kleine meet-ups tot grotere conferenties. Daarnaast is de ligging van Amsterdam perfect, binnen 20 minuten ben je op de luchthaven of zit je op het spoor richting de rest van de wereld. Niet alleen de infrastructuur, maar ook de digitale infrastructuur is goed geregeld – wat handig is als je een bedrijf aan het opbouwen ben.”

Amsterdam technische vacatures
De ligging van Amsterdam is perfect

​iPhone 11 is nu te pre-orderen

Deze week zijn de nieuwe iPhones aangekondigd: iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en iPhone 11. Vanaf vandaag zijn ze te pre-orderen, maar zou je dat wel doen? Er zijn wat negatieve geluiden omdat de toestellen niet genoeg verschillen van de vorige generatie. Toch zijn ze qua specificaties wel degelijk een flinke verbetering op eerdere iPhones.

We nemen de proef op de som met iPhone Xr en iPhone 11. Beide telefoons hebben een LCD-scherm van 6,1 inch. Ze wegen ieder 194 gram en gebruiken om te ontgrendelen Face ID. De telefoons zijn verkrijgbaar met een opslag van 64GB of 128GB, al heeft iPhone 11 ook nog een optie van 256GB. Beide telefoons kunnen draadloos opladen en aan de voorkant zie je nagenoeg geen verschil tussen de twee.

iPhone Camera’s

Draai je ze echter om, dan zie je waar vooral dat grote verschil inzit. De Xr heeft slechts één camera op de achterkant (van 12MP), terwijl het nieuwe toestel twee camera’s op de achterkant telt. Ook die zijn 12MP, maar heeft een grote verrassing.

Die verrassing is dat er ook een groothoeklens aanwezig is, waarmee je kiekjes van ruimtes kunt maken die normaliter veel te klein zijn voor een fatsoenlijke foto.

Slow-mo selfies

Er is meer, want de selfiecamera is bij de twee toestellen anders. In tegenstelling tot iPhone 11 kan iPhone Xr geen slow-motion video’s opnemen. Bovendien is de camera minder goed met slechts 7 MP versus 12 MP op de iPhone 11. Die van iPhone 11 kan bovendien ook aan de voorkant video’s opnemen in 4K.

Een ander groot verschil is de chip in de telefoon. XR heeft nog een A12 Bionic Chip, terwijl 11 een A13 Bionic Chip eeft. De chips van Apple staan erom bekend zeer goed te presteren en de vernieuwde A13 Bionic Chip maakt bijvoorbeeld het gamen op je smartphone een nog betere ervaring. De chip moet het mogelijk maken om veel grote apps tegelijk te draaien zonder problemen.

De prijs van de telefoons is ook anders. iPhone 11 heeft een lagere adviesprijs dan iPhone XR. De 64GB-variant van Xr had een adviesprijs van 859 euro, terwijl je al een iPhone 11 hebt voor 809 euro. iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en iPhone 11 zijn nu te pre-orderen bij Vodafone.nl.

Waarom de techsector bloeit in Amsterdam

Onze hoofdstad staat internationaal bekend om de liberale cultuur en de eerlijkheid en bescheidenheid van de inwoners. En dat helpt om de techsector juist hier tot bloei te laten komen. Dat hebben we mede te danken aan de tolerante houding van de stad ten opzichte van diverse onderwerpen die in het buitenland taboe zijn. Toch zijn het vooral de toeristen die hierdoor gefascineerd zijn. Inwoners van Amsterdam zien vooral de musea, parken en eetgelegenheden als bijzondere locaties.

Amsterdam booking.com
De techsector floreert in Amsterdam

McDonalds’s test spraakherkenning voor McDrive

Fastfoodketen McDonald’s doet testen met spraaktechnologie zodat bestellingen voor McDrive geautomatiseerd kunnen worden. Daarvoor werkt het bedrijf samen met Apprente, een vroege leider in spraakgestuurde technologie. In restaurants van McDonald’s zorgt dit voor een meer eenvoudige, snellere en nauwkeurige afname van orders. En als de testen succesvol blijken, kan dit in de toekomst ook toegepast worden voor bestellingen op andere plekken, zoals in het restaurant.

Het opbouwen van onze technologische infrastructuur en digitale mogelijkheden zijn van fundamenteel belang voor ons Velocity Growth Plan en stellen ons in staat te voldoen aan de stijgende verwachtingen van onze klanten, terwijl het voor medewerkers eenvoudiger en nog aangenamer wordt om gasten te bedienen.

– Steve Easterbrook, President en Chief Executive Officer , McDonald's Corporation

Amsterdam als belangrijke techhub in Europa

Denk je bij het woord techhub meteen aan Silicon Valley? Dat is absoluut nog steeds één van ’s werelds belangrijkste hubs voor technologiebedrijven. In Europa wordt onze eigen hoofdstad steeds vaker gezien als een van de meest belangrijke techhubs. Verspreid over Amsterdam vind je bijna 2000 start-ups en dat aantal blijft groeien. Sommige bedrijven zijn inmiddels van beginnend techbedrijf uitgegroeid tot leider in de sector, zoals Booking.com en Adyen. Of kleine bedrijven, zoals 3D-drukkerij Reflow, of Venopi, die buiten kantooruren commerciële ruimte verhuurt.

In totaal werken er in de stad ongeveer 70.000 techneuten en in Nederland meer dan 250.000. En ze komen uit de hele wereld om in ons land te gaan werken bij één van die start-ups of grote techbedrijven.

Europa’s onbetwiste hoofdstad voor tech

Nu al is Amsterdam een belangrijke plek voor techbedrijven en hun medewerkers en dat blijft nog wel even zo. Naar verwachting wordt onze hoofdstad steeds belangrijker voor alles wat digitaal is binnen Europa, van web ontwikkeling tot softwareapplicaties, van 3D-printen tot Artificial Intelligence (AI). De tech scene heeft veel vertrouwen in Amsterdam. De stad heeft alles in huis om zich te blijven ontwikkelen.

Bookin.com1
De tech scene in Amsterdam is booming

​Nieuwe generatie Apple Watch aangekondigd

De vijfde serie Apple Watch is aangekondigd. Het slimme horloge krijgt een retina display dat altijd aan is en maar wel de hele dag zal doen op één keer opladen. Het scherm is zo gemaakt dat je je pols niet van positie hoeft te veranderen om hem te bekijken.

Kompas

Er zit een kompas in het horloge, waardoor je in de Maps-app kunt zien welke kant je op gaat. Er is ook een Night Sky-optie, waarmee je aan de hand van het kompas sterren kunt kijken. Je hoeft niet meer je iPhone bij de hand te hebben om een noodnummer te bellen, want dit kan met een druk op de knop via de Apple Watch.

Deze nieuwe generatie wordt voorzien van nog meer uiterlijke mogelijkheden dan eerder in een Apple Watch. De aluminium variant is verkrijgbaar in zilver, goud en space grey en zijn gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium. De stainless steel-variant komt in goud, space black en een roze kleur genaamd polished. Voor het eerst komt de Watch nu ook in titanium en keramisch wit.

Nike en Hermes

Er zijn bovendien Apple Watch Nike-modellen met eigen watchfaces en bandjes. Hetzelfde geldt voor Hermes, herkenbaar aan het klassieke Hermes-patroon of -voor het eerst- zwart leer.

Je kunt met de nieuwe Watch zwemmen en je hartslag meten. De adviesprijs is 399 dollar. Cellulaire modellen zijn 499 dollar. 20 september zijn ze verkrijgbaar in de Apple Store.

Medische research

Apple heeft een nieuwe Research-app gemaakt waardoor mensen met hun Apple Watch mee kunnen doen aan medische studies. Het gaat alleen om Amerikaanse gebruikers. De research draait om hart en beweging, de cyclus van vrouwen en gehoor.

— dit artikel wordt nog geupdate —

​Apple Arcade en Apple TV+ gaan 4,99 dollar per maand kosten

Tijdens het langverwachte Special Event van Apple is vanavond meer toegelicht over de games van Apple Arcade en de films en series van Apple TV+. De diensten komen niet op hetzelfde moment uit, want Arcade start al op 19 september en TV+ op 1 november. Ze kosten wel hetzelfde: Apple TV+ kost 4,99 dollar per maand en Apple Arcade kost 4,99 dollar per maand. Het gaat daarbij om een gezinsabonnement.

Apple Arcade

Apple werkt samen met diverse gamedevelopers aan zijn nieuwe streamingdienst voor videogames: Apple Arcade. Je kunt met een lidmaatschap de games van Apple Arcade direct downloaden, die te vinden zijn onder een speciaal icoon binnen de App Store. Apple belooft dat er elke maand nieuwe games bijkomen. 19 september verschijnt Apple Arcade in meer dan 150 landen. Het zal 4,99 dollar per maand kosten voor een gezinsabonnement. Er is niets gezegd over een persoonlijk abonnement. Je kunt de service één maand gratis uitproberen. Er waren op het podium enkele ontwikkelaars aanwezig om meer te vertellen over enkele aankomende games:

Konami

Een van die ontwikkelstudio’s is Konami. Frogger in Toy Town is een moderne variant van Frogger, maar nu voorzien van power-ups zodat je meer interactie hebt met obstakels. Zo is er Superfrogger, waardoor Frogger ineens veel sneller gaat. Je kunt je Frogger voorzien van diverse outfits. Frogger in Toy Town is een launchgame voor Apple Arcade.

Capcom

Capcom toont een duikgame waarin je als een soort astronaut door een kleurrijke wereld vol vissen beweegt. Er zijn naast vissen ook enorm grote insecten om mee te vechten, waarvoor je gelukkig een gun op zak hebt. Shinsekai: into the Depths is ook alleen beschikbaar op Apple Arcade.

Annapurna

Annapurna komt met een wat abstractere ritmische game waarin je op een motor of een soort blade door een strakke wereld vliegt. Je moet hartjes verzamelen voor meer punten, want het doel is uiteindelijk om alle stukjes van het hart van Sayonara bij elkaar te vinden in deze game genaamd Sayonara Wild Hearts.

Apple TV+

We wisten al dat het binnenkort zou komen: Apple TV+ start 1 november. De serie- en filmstreamingdienst van Apple kwam kort ter sprake tijdens de presentatie. Het zal slechts 4,99 dollar per maand kosten voor de hele familie. Koop je tussen nu en die tijd een Apple-product, dan krijg je 1 jaar Apple TV+ gratis.

Eerder kwamen al de trailers uit van drie Apple TV+-exclusives: For All Mankind, Dickinson en The Morning Show. Vanavond heeft Apple de eerste trailer getoond van See, waarin Jason Momoa samen met de rest van de mensheid het zicht is kwijtgeraakt.

Het was een evolutie die er eeuwen over heeft gedaan om in ons dna te raken, maar het wordt een probleem als er kinderen worden geboren die wel weer kunnen zien. Het is een serie gemaakt door de mensen achter de moderne Planet of the Apes-films.

Apple TV+ start 1 november in meer dan 100 landen.

Zalando zet 3D-technologie in om retouren te reduceren

Zalando doet een test met 3D-technologie en Artificial Intelligence (AI) om ervoor te zorgen dat er minder items retour worden gestuurd. Steeds meer modemerken en retailers gebruiken algoritmen en 3D-bodyscanners om het aantal retouren terug te dringen. Dat is vooral goed toepasbaar om te bepalen of een bepaald product goed past bij specifieke maten, zo meldt Vogue Business. Ook Nike maakt gebruikt van 3D-technologie.

Page generated in 1,067 seconds. Stats plugin by www.blog.ca