Dit Walking Car Concept lijkt op een AT-AT Walker uit Star Wars

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas was mobiliteit weer een van de grote onderwerpen. Ook Hyundai toonde daar een aantal innovatieve technologieën. Waarvan er een het meeste opviel: het Elevate Walking Car concept. Een geavanceerd voertuig dat dankzij 4 poten ieder terrein aankan.

Eerste hulp

Iedere eerstehulpverlener zal aangeven dat de eerste 72 uren na een natuurramp essentieel zijn voor het redden van mensenlevens. Maar vaak is het rampgebied na bijvoorbeeld een bosbrand, een aardbeving, een orkaan of een overstroming de eerste dagen amper goed toegankelijk voor eerstehulp- en reddingsdiensten, laat staan voor humanitaire hulpverleners.

Ultimate Mobility Vehicle

De behoefte aan efficiëntere, snellere en flexibelere transportmiddelen voor gebruik in rampgebieden bracht Hyundai ertoe om het eerste voertuig met beweeglijke poten te ontwikkelen. Het Elevate Walking Car Concept is ’s werelds eerste Ultimate Mobility Vehicle (UMV). Er is technologie uit elektrische voertuigen en robots toegepast, zodat het voertuig zich veel beter in moeilijk toegankelijk terrein kan voortbewegen dan zelfs de beste terreinvoertuigen.

De eerste honderd robots hebben hun ontslag gehad

We horen het al een poosje, robots komen eraan, dat gaat banen kosten. Gevolgd door een overzicht van de meest toekomstbestendige banen van Nederland. Maar vooralsnog laat de robot revolutie nog even op zich wachten. Sterker nog, in Japan zijn er al 100 robots die hun ontslag hebben gekregen. De reden? Inzet van de robots kostte meer werk dan het opleverde. Ze werden ingezet bij ondermeer de receptie, als conciërge, als piccolo en als barhulp.

CES 2019: Vooral veel Google, slimme voertuigen, AI en een vegan hamburger

Om de CES 2019 in een zin samenvatten: het is een goed gevulde tafel met ontelbare gadgets, geplaatst in een zelfrijdend voertuig met oprolbare tv-schermen, spraakgestuurd door Google Assistant terwijl je een vegan hamburger aan het eten bent.

Korter en scherper kan ik het niet omschrijven, want de CES 2019 was eigenlijk voor het zoveelste jaar niet te doen. De winnaars zijn dankzij de media populair geworden, zijn producten van grote techbedrijven of hebben er flink wat marketingbudget tegenaan geknald. Google is misschien wel als beste voorbeeld, want waar je ook bent in Las Vegas, er is minimaal één giga LED-scherm op zichtafstand met de tekst ‘Hey Google’.

Hey_Google_CES_Las_Vegas
Hey Google Vegas Style

CES 2019: Sony introduceert Glass Sound Speaker met Hi-Res audio

De CES 2019 is dit jaar vooral een CES van verbetering. Dat wil zoveel zeggen dat we heel veel producten terugzien die zijn verbeterd, ge-upgrade, voorzien van wat styling en kunnen praten met Google Assistant en Alexa. Opmerkelijk is het nog steeds groeiende aantal fabrikanten van koptelefoons en kleine speakers. En in die laatste categorie valt er eigenlijk maar één (inmiddels award-winning) speaker op. Veilig verstopt in achterafkamertje van Sony vinden we de nieuwe Glass Sound speaker. Nieuw op de CES maar al wel eerder aangekondigd.

De inmiddels award-winning Glass Sound speaker is een opvallend ding. Hij ziet er een beetje uit als een tafelgaslicht voor op de camping, maar dan wel met een ongekend fraai design. De ontwerpstudio moet wellicht campingverlichting die ook voor gezelligheid zorgt in hun gedachten hebben gehad.

In werkelijkheid staat hier een designspeaker van organisch glas voorzien van Hi-Res audio en Advanced Vertical Drive voor een warm kamer vullend geluid. Het is eigenlijk ongekend wat een geweldig geluid er uit deze kleine speaker komt. De sound speaker heeft verder Dimbare LED-verlichting, intelligente push & play functie voor Spotify Connect en is vervaardigd uit organisch glaswerk.

Ontwerp en sfeervolle verlichting

De nieuwe Sound Glass Sound speaker (LSPX-S2, naam hebben wij niet verzonnen) kun je op verschillende plaatsen gebruiken. Hij valt op door niet op te vallen. Doordat het licht dimbaar is kun je hem ook gebruiken als sfeerverlichting en krijg je een soort kaarslichteffect.

Beter geluid met Advanced Vertical Drive

De Sony Advanced Vertical Drive-technologie zorgt ervoor dat het geluid 360 graden rondom weergegeven. Dit zorgt voor een authentiek geluid dat tot in elke hoek van de kamer hoorbaar is.

De organische glazen behuizing trilt mee met de geluidsgolven wat zorgt voor een verticale verspreiding van het geluid. De tweeter met organische glazen buis heeft een breder oppervlak in vergelijking met conventionele luidsprekers en garandeert weer een helder geluid met minimaal verlies van volume. Daarnaast is de speaker compatibel met Hi-Res audiobronnen.

Sony_Glass_Sound_speaker
De Sony Glass Sound speaker, vernieuwend in alles

Wow: deze foto van Shanghai heeft 195 biljoen pixels!

Het is tegenwoordig mogelijk om foto’s te maken met gigapixels, waarbij je gigantisch ver kunt inzoomen terwijl de foto nog steeds haarscherp blijft. Het Chinese bedrijf BigPixel stelt nu een foto beschikbaar die maar liefst 195 biljoen pixels heeft (195.000 megapixel). Ter vergelijking: foto’s die jij nu met je smartphone maakt zijn ongeveer 12 megapixel.

Het gaat om een foto van de Chinese stad Shanghai die is gemaakt op de top van de 468 meter hoge Oriental Pearl Tower. Het is niet normaal hoe ver je kunt inzoomen en nog steeds alles haarscherp kunt zien.

Hoe maak je zo’n foto?

Je vraagt je wellicht af hoe je een foto met 195 biljoen pixels kunt maken. In dit geval is de foto van Shanghai opgebouwd uit duizenden kleinere foto’s die met professionele camera’s en lenzen zijn genomen. Om uiteindelijk deze foto te kunnen presenteren is twee maanden hard gewerkt. Het resultaat is ‘mindblowing’.

Via deze link kun je de foto nu bekijken: Shanghai in 195 biljoen pixels.

shanghai-foto
© bigpixel.cn

Een 219-inch 4K televisie? Samsung toont het op de CES

Samsung is al tientallen jaren toonaangevend in scherminnovatie. En dat is ook dit jaar niet anders. Tijdens de CES in Las Vegas heeft Samsung nu zijn nieuwste scherminnovaties op gebied van modulaire Micro LED-technologie laten zien. Zowel een ‘klein’ 75 inch scherm als een de veel grotere 219 inch ‘The Wall’ behoren tot de nieuwe generatie modulaire Micro LED waarmee je beeld in baanbrekende maten en vormen realiseert.

Best of Innovation Award

Samsungs modulaire Micro LED-scherm is op CES 2019 direct bekroond met een ‘Best of Innovation Award’. De nieuwe schermtechnologie geeft vrijheid: je kunt het formaat, de ratio en de resolutie kiezen die nodig is voor het gebruik dat je voor ogen hebt. Daarnaast hebben de Micro LED-modules geen rand, waardoor het scherm echt in de ruimte opgaat.

Samsung Micro LED heeft geen grenzen, maar biedt juist eindeloze mogelijkheden.

Primeur in China: BMW integreert Alibaba spraakassistent in de auto

BMW heeft vandaag op de Consumer Electronics Show 2019 (CES) in Las Vegas bekend gemaakt dat ze als eerste premium autofabrikant de intelligente spraakassistent Tmall Genie van Alibaba A.I. Labs volledig gaat integreren in een aantal geselecteerde BMW-modellen in China.

De spraakassistent van Alibaba zal tegen het einde van 2019 in de auto’s beschikbaar zijn voor BMW-klanten in China. De integratie van op de cloud gebaseerde spraakbesturingsservice in de Chinese markt biedt een breed aanbod aan entertainment- en winkelmogelijkheden in de auto voor BMW-bestuurders terwijl ze onderweg zijn.

Het is het vervolg op de reeds bestaande samenwerking van BMW Connected in het Chinese ecosysteem van Alibaba. Hiermee kunnen BMW-klanten die thuis een Tmall Genie-compatibel apparaat hebben, eenvoudig hun voertuigfuncties bedienen en afspraken oproepen die zijn opgeslagen in de mobiliteitsagenda van BMW Connected. BMW Connected werd in december 2016 gelanceerd in China en wordt inmiddels gebruikt door zo’n 1,5 miljoen klanten. Dankzij de integratie van Tmall Genie in BMW-voertuigen hebben klanten nu onderweg toegang tot functies die ze thuis al gewend zijn.

BMW_integratie_Alibaba_China
Integratie van de Alibaba spraakassistent in een BMW

Coolblue laat klanten met augmented reality tv’s in huis bekijken

Stel je voor: je bent van plan om een nieuwe tv te kopen. Wat doe je dan? Dan zoek je een webshop die tv’s verkoopt en bekijk je het aanbod. Al vrij snel kom je er dan achter dat het aanbod groot is en dat de tv’s zelf ook steeds groter worden. Op zo’n moment is het wel handig om te weten welke tv in jouw huiskamer zou passen, en om hoe de nieuwe tv precies zou staan. Het lastige daarbij is echter dat het formaat van tv’s wordt uitgedrukt in inches. In Nederland geen gangbare meeteenheid, maar in de wereld van tv’s wel.

Om het je allemaal iets makkelijker te maken heeft Coolblue daarom iets leuks bedacht, dat ze meteen in hun app hebben geïntegreerd: een augmented reality-functie. Daarmee kun je een virtuele tv in je huiskamer of slaapkamer plaatsen en zo zien of de door jou gekozen tv daar wel past. Want je zult niet de eerste zijn die een bestelling retour moet sturen omdat er toch geen ruimte was voor zoveel inches in de kamer. Blijkbaar gebeurt dat in 15 procent van de gevallen, zo blijkt uit data van Coolblue.

Augmented reality

Augmented reality vind ik persoonlijk wel een enigszins ingekakte technologie. We kunnen er zoveel mee, maar toch wordt er weinig mee gedaan. Er zijn wel bedrijven die het inzetten om consumenten te helpen bij een aankoop, al gebeurt dat ook weer niet super vaak. IKEA doet het bijvoorbeeld met meubels zodat je kunt zien of er ruimte genoeg is voor een bank of een bed. En ook KLM zet deze technologie in, maar dan om te zien of handbagage wel het juiste formaat heeft om mee aan boord te mogen. Coolblue is nu naar eigen zeggen ‘de eerste webwinkel’ die deze service biedt. Iedereen die op zoek is naar een nieuwe tv weet nu precies welk formaat nodig is, wat wellicht zal leiden tot minder order retour.

Deze augmented reality functie is beschikbaar in de Android en iOS app van Coolblue en in het Nederlands, Frans en Engels. En natuurlijk hebben ze er ook een leuk filmpje bij gemaakt: “hoeveel vingers is jouw tv?”

Wat kunnen we verwachten tijdens CES 2019 in Las Vegas

Komende week opent de CES (Consumer Electronic Show), de grootste en belangrijkste technologiebeurs ter wereld haar deuren weer in Las Vegas. De CES blijft ons ieder jaar weer verbazen en groeit nog steeds. Dat wil zeggen dat je vandaag de dag soms van hotel naar hotel moet rennen als je de grote persconferenties wilt bijwonen. Wie in Las Vegas is geweest, zal het fenomeen zeker kennen #niettedoen.

Verwachtingen CES 2019

De grote vraag is natuurlijk wie dit jaar de show gaat stelen in Las Vegas en of we echt groot nieuws kunnen verwelkomen. De verwachting is dat dit laatste zo maar kan tegenvallen. Na de explosie van Robotica en AI in 2018 worden er dit jaar vooral veel productverbeteringen verwacht. Maar wie weet wat er toch nog onverwacht voorbij komt. Voice-controlled devices zullen zeker gaan toenemen veelal met Google Assistant of Amazon Alexa. Het smart home blijft een hot topic tijdens de CES. En ook worden er ook meer inklapbare smartphones en tablets verwacht. Het zou het moment voor Samsung kunnen zijn ware het niet dat ze in Zuid-Korea waarschijnlijk weer wachten op het Mobile World Congress in Barcelona.

BMW_Vision_iNEXT
BMW Vision iNEXT straks te zien tijdens de CES in Las Vegas

Voice nu nog maar goed voor half procent van de e-commerceverkopen

Spraak heeft de toekomst en we zien dan ook veel nieuwe artikelen op de markt komen. De website eMarketer voorspelde dat een derde van de consumenten in 2019 in de Verenigde Staten via slimme luidsprekers zou gaan winkelen. Inmiddels lijkt dat percentage onhaalbaar, minder dan een procent van de Amerikanen gebruikt nu slimme speakers hiervoor. ‘Voice commerce’ is nog niet door een groot publiek omarmd.

Amazon vs Google Home

Volgens eMarketer zullen in 2019 74,2 miljoen Amerikanen in ieder geval 1 keer per maand gebruik gaan maken van slimme luidsprekers, waarvan 63,3% met een Amazon apparaat. Google Home lijkt een serieuze bedreiging te zijn voor Amazon op deze markt. Veel experts hadden verwacht dat ‘voice commerce’ in 2018 al veel verder ontwikkeld zou zijn en de luidsprekers in de veel woonkamers een plek hadden veroverd.

Markt voor ‘voice commerce’ langzaam op gang

De markt komt op gang, maar dus een stuk langzamer dan door trendwatchers verwacht. Inmiddels zijn de verwachtingen dan ook naar beneden bijgesteld. Niet 31% van de gebruikers winkelt in het nieuwe jaar met hun slimme luidsprekers, maar 4% zal dat gaan doen. In 2018 werd voor $ 2,1 gewinkeld op deze manier. Omdat de ontwikkelingen langzamer gaan dan verwacht, is het voor retailers ook een kans om meer producten op de markt te brengen.

Privacy blijkt drempel voor Nederlandse consumenten

Nederlandse consumenten zijn huiverig voor hun privacy bij het gebruik van Smart Home apparaten, bleek al uit onderzoek van Motivaction. Zij maken zich vooral zorgen over de gegevensbescherming en het afluisteren van de spraakgestuurde producten.

Begin het nieuwe jaar actief met Google Fit

Google speelt in op het goede voornemen om meer te bewegen in het nieuwe jaar. Met Google Fit word je door middel van uitdagingen gemotiveerd om in beweging te blijven en hiermee punten te verzamelen.

Verzamel zoveel mogelijk ‘Heart Points’

De app herkent jouw beweging en hiermee verdien je ‘Heart Points’ (hartpunten). Dat gebeurt dus met Iedere activiteit die je hartslag omhoog jaagt. Het maakt niet uit of je gaat fietsen, wandelen, hardlopen of krachttraining doet.

Je krijgt meer punten als je intensief beweegt en het doel van de uitdaging is om in de maand januari zoveel mogelijk van deze punten te verzamelen. Leuk is dat je de komende maand extra punten kunt verdienen als je bijvoorbeeld gaat snowboarden of skiën. Hiermee wil Google Fit je motiveren om in beweging te blijven.

#getfitwithgoogle

Google geeft tips en stuurt pushberichten met aanmoedigingen. Om ervoor te zorgen dat gebruikers van de app enthousiast blijven, werkt Google samen met diverse influencers. Zij laten op Instagram en YouTube zien op welke manier zij aan de slag gaan met het verdienen van ‘Heart Points’ onder de hashtag #getfitwithgoogle.

Hoe werkt Google Fit?

De app synchroniseert met diverse fitnessapps, zoals Runkeeper en ook met een aantal smartwatches. Nu te downloaden in de Google Play store. Google Fit is helaas nog niet beschikbaar voor iPhone gebruikers.

​Privacy de drempel voor Smart Home-apparaten

Huishoudelijke apparatuur worden doorgaans handmatig bediend. Van het koffiezetapparaat tot de bluetoothspeaker in de badkamer. Maar spraakbediening maakt een steeds grotere opmars. Zogeheten ‘Smart Home-apparaten’ worden, zoals de naam doet vermoeden, steeds slimmer en betaalbaarder. Toch is het grootste deel van de consument nog wat sceptisch ten opzichte van deze apparaten. De meest gehoorde drempel: bedreiging van privacy.

Privacy de drempel

MediaMarkt heeft een onderzoek laten uitvoeren naar kennis, houding en gedrag van 4.155 Nederlandse consumenten ten aanzien van Smart Home apparatuur. Uit het onderzoeksrapport van Motivaction blijkt de bedreiging van privacy de meest gehoorde reden van consumenten om nog even te wachten met de aanschaf van Smart Home-apparatuur. Slechts 18% van de Nederlanders vertrouwt slimme apparaten volledig.

Het grootste deel van de Nederlanders, 68%, maakt zich zorgen over dat de gegevens van hun slimme apparaten in foute handen vallen. Zou weet een inbreker wanneer je op vakantie gaat, doordat bijvoorbeeld Google Home jouw agenda beheert. Driekwart denkt zelfs dat deze apparaten gehackt worden. Een andere ‘angst’ van de Nederlandse consument is dat er altijd iemand meeluistert bij spraakgestuurde apparaten.

Geen extra maatregelen

De Nederlandse consumenten zijn volop in twijfel over Smart Home-apparatuur. Dan zou je mogen verwachten dat zij maatregelen treffen om hun privacy zo goed mogelijk te beschermen. Niets blijkt echter minder waar, want slechts een kwart weet wat hij of zij moet doen om ervoor te zorgen dat slimme apparaten veilig worden geïnstalleerd en aangesloten op het internet. Iets meer dan de helft zegt zich wel te verdiepen in de veiligheid en privacy bij de aanschaf van slimme apparatuur. Dit zijn vooral de jongere Nederlanders, die zich over het algemeen wat minder zorgen maken over hun privacy dan ouderen.

Blad voor de mond

Net als bij bellen, voelt praten tegen apparaten onnatuurlijk. Voor bijna de helft van de consumenten blijkt dit een drempel. Niet alleen omdat het onnatuurlijk voelt, maar ook omdat mensen bang zijn dat ze worden afgeluisterd. 35% van de consumenten ziet als middenweg de aansturing via de smartphone. Deze zijn in theorie natuurlijk net zo inbraakgevoelig, maar de smartphone zit al wel in onze comfortzone.

Bewustwording is de eerste stap

Liedewij Trampe is Manager Category Marketing bij MediaMarkt. Zij snapt de terughoudendheid van de Nederlandse consument wel. ‘’Dat je je in het gebruik van slimme apparaten moet wapenen tegen hacks of het delen van privacygevoelige informatie is vaak wel bekend, maar hoe je dat dan precies doet is voor velen nog een vraag.’’ Volgens Liedewij hoeft de privacy echter geen drempel te zijn. ‘’Bewustwording is vaak de eerste stap. Je goed laten informeren kan al een groot verschil maken. Je ziet bijvoorbeeld nu al in ons onderzoek dat mensen die bekend zijn met Smart Home veel meer open staan voor de nieuwe toepassingen.”

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze al één of meerdere slimme apparaten in of rondom het huis hebben. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone of auto. Misschien is het dus gewoon een kwestie van tijd dat ook andere slimme apparaten volledig vertrouwd worden.

LG zet vol in op slimme service-robots​

Tijdens de CES 2019 in Las Vegas introduceert LG Electronics de geüpdatete versie van de draagbare CLOi SuitBot en een reeks verbeterde service-robots die zo goed als klaar zijn om op de markt komen. De draagbare LG CLOi SuitBot ondersteunt het onderlichaam en maakt tillen en buigen minder zwaar. De verbeterde CLOi service-robots – PorterBot, ServeBot en CartBot – laten de meer geavanceerde mogelijkheden zien die mogelijk zijn dankzij de steeds verder toenemende kennis van LG op het gebied van AI en robotica.

LG CLOi SuitBot

De geüpdatete LG CLOi SuitBot ondersteunt de taille en verhoogt de spierkracht van de gebruiker. Hiermee vermindert het risico op letsel en vermoeidheid bij het uitvoeren van fysiek zware taken zoals het tillen en het neerzetten van zware objecten. SuitBot vergroot de flexibiliteit door een verlenging van 50 graden en een flexie van 90 graden van de taille mogelijk te maken. De SuitBot wordt geactiveerd wanneer de drager in een hoek van 65 graden buigt en wordt uitgeschakeld wanneer hij of zij rechtop staat. De robot is binnen één uur volledig opgeladen en kan dan 4 uur lang zijn werk doen.

Lg-robocop

​10 trends in huisbeveiliging, huisautomatisering en Internet Of Things

Er gebeurt een hoop in de wereld van domotica, huisbeveiliging en Internet of Things. Steeds meer Nederlanders schaffen domotica-artikelen aan. Bijna 800.000 Nederlandse huishoudens (11%) hebben slimme apparaten voor beveiliging en veiligheid in huis. Vooral IP en beveiligingscamera’s zijn erg populair. De grootste groeipotentie is voor slimme rook-, CO- en CO2-melders.

Beveiliging en veiligheidsapparatuur in Nederlandse huishoudens

Eén op de tien (11%) Nederlandse huishoudens heeft slimme apparaten in huis in de categorie beveiliging en veiligheid. Deze 11% is onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • 5% IP en beveiligingscamera’s
  • 4% slimme rook- CO- en CO2-melders
  • 3% beveiligingssystemen

Dit blijkt uit Smart Home Monitor 2017, een onderzoek die Multiscope onder 5500 Nederlanders uitvoerden. 57% van de Nederlanders geeft aan dat deze slimme apparaten zorgen voor extra veiligheid. De groei van slimme apparaten zal de komende jaren verder stijgen.

De slimme rook- CO- en CO2 melders hebben de meeste groeipotentie. In 2016 was nog 10% geïnteresseerd in deze slimme melders. In 2017 is dit alweer gestegen naar 15%. In potentie zijn dit dus 1,2 miljoen huishoudens.

Beveiliging en veiligheidsapparatuur wereldwijd

De wereldwijde groei van beveiliging en veiligheidsapparatuur zal de komende jaren verder voortzetten. Uit onderzoek van Global Smart Home Security Market Report 2018 blijkt dat de totale marktomvang van home security in 2017 uit $670 miljoen bestond. De verwachting is dat dit verder zal groeien naar $2660 miljoen aan het eind van 2025.Er wordt een jaarlijkse groei verwacht van 18,8% in de periode van 2018-2025.

Huisbeveiliging, domotica en IoT zijn drie onderdelen van huistechniek die goed samengaan. Ze kunnen grote impact hebben op het huishouden. Daarom heeft er afgelopen jaren veel innovatie plaatsgevonden. Fabrikanten hebben hun producten zo weten te verfijnen dat het voordelen biedt voor huizen en gezinnen. Hier volgen 10 belangrijke trends op het gebied van woningbeveiliging, domotica en Internet Of Things.

1) Terug naar de basis met technologie

De afgelopen jaren zijn er veel cloud-gebaseerde innovaties geweest op het gebied van beveiliging en huisautomatisering, dat we alle opslag en verwerking van deze gegevens op lokale servers bijna vergeten zijn. Vandaag de dag zien we een terugkeer naar lokale dateverwerking. Vooral gezien alle zorgen over cybersecurity. Zelfs Nest, de koning van de cloud, brengt de verwerking terug op lokaal niveau.

Omdat de apparaten steeds slimmer en kleiner worden, kunnen ze nauwkeuriger en beter analyses uitvoeren zonder de cloud te hoeven gebruiken. De gegevens worden pas in de cloud opgeslagen als dit echt nodig is.

trends-1

Page generated in 1,363 seconds. Stats plugin by www.blog.ca