​Samsung lanceert nieuwe Portable SSD T5​

Samsung onthulde deze week een nieuwe portable SSD T5. Deze is gebouwd met Samsung’s nieuwste 64-laags V-NAND technologie. Daardoor biedt de nieuwe portable solid state drive (PSSD) nog snellere transfersnelheden met geavanceerde dataversleuteling. En door het compacte design heb je waar en wanneer je wilt toegang tot al je waardevolle data.

540 MB/s

De nieuwe T5 haalt snelheden tot 540 MB/s en is daarmee tot 4,9 keer sneller dan traditionele externe harde schijven (HDD). Met deze snelheid maakt dit het ideale device voor content creators, zakelijke en IT-professionals en consumenten die eenvoudig en snel toegang tot data willen.

Klein formaat

De T5 past overigen gewoon in de palm van je hand (74 x 57,3 x 10,5 millimeter) en weegt nog geen 51 gram. De aluminium behuizing heeft twee metal finishes: Deep Black (modellen 1 TB en 2 TB) en Alluring Blue (modellen 250 GB en 500 GB).

Schokbestendig

Daarnaast beschikt de T5 ook over een schokbestendig frame en ook het ontbreken van bewegende onderdelen beschermt je data beter. Het is zelfs mogelijk om hem 2 meter te laten vallen zonder dat er schade optreedt.

PC en Mac

De Samsung Portable SSD Software voor PC’s en Macs heeft de AES 256-bit hardware data-encryptie als basis. Zo configureer je je beveiligingsinstellingen en ontvang je de recentste firmware en software-updates met gemak. Ook is er een mobiele app voor Android-smartphones en -tablets. De T5 beschikt over twee kabels: USB-C to C en USB-C to A, daarmee is hij geschikt voor meerdere apparaten.

KickScooter is de laatste innovatie van Segway

Segway heeft deze week zijn consumentenlijn uitgebreid met de lancering van twee slimme, lichtgewicht Ninebot by Segway KickScooters. Beide zijn overigens tijdens de IFA in Berlijn (gehouden van 1 – 6 september) te zien.

Lichtgewicht, opvouwbaar en uitbreidbaar

Beide KickScooters zijn lichtgewicht en beschikken over een one-touch inklapsysteem. Ze kunnen eenvoudig worden meegenomen in het openbaar vervoer of in de auto, waardoor een bestuurder handig en efficiënt naar werk kan rijden of natuurlijk gewoon een ritje kan maken voor eigen plezier.

Bestuurders hebben ook de mogelijkheid om de elektrische step te upgraden met een optionele tweede batterij. Dit zorgt voor een bereik van maximaal 45 km, en stelt ES2-bestuurders in staat om snelheden van maximaal 30 km/u te bereiken en steilere hellingen op te gaan. Let op: het bereik is wel altijd afhankelijk van het gewicht van de bestuurder, rijstijl en terrein.

De KickScooters kunnen gebruikt worden in combinatie met een smartphone-app en is voorzien van handige functionaliteiten die voorzien in de behoefte van de hedendaagse veeleisende consument,” aldus Dennis Hardholt, President, Segway Europe B.V.

Beschikbaar vanaf Q4

De Ninebot by Segway KickScooters zullen beschikbaar zijn vanaf Q4 2017. Specifieke prijzen zijn nu nog niet bekend.

  • ES1: De ES1 KickScooter heeft een maximale snelheid van 20 km/u, met een bereik van circa 25 km. Het beschikt ook over een LED display, Anti Blokkeer Systeem en cruise control.
  • ES2: Het ES2-model kan een maximumsnelheid van ongeveer 25 km/u behalen, met een maximumbereik van maximaal 25 km. De achterste schokdemping zorgt voor een comfortabele rit en de aanpasbare sfeer- en achterlichten zorgen niet alleen voor plezier, maar ook dat de bestuurder in weinig licht goed zichtbaar is.

Tile Pro: alles terugvinden maar dan in stijl

Tile was al een goed product dat inmiddels al heel veel is nageaapt. Maar waar goedkope ‘trackers’ heel vaak de verbinding verliezen, batterijproblemen hebben en er vaak ook nog eens niet zo mooi uitzien zijn de ontwikkelaars van Tile altijd bezig gebleven met zowel het design als de functionaliteit.

Dat komt er nu uit met de Tile Pro, de vernieuwde versie van de bluetooth-tracker. Die heeft allereerst een mooi nieuw design, verkrijgbaar in twee smaakjes: sport en style. De eerste is grafiet met grijs en de tweede wit met goud. Ze kosten beide 35 dollar, met 5 dollar korting als je ze samen koopt.

TILE_PRO_SERIES

Airpaq: toffe rugtassen van gerecyclede materialen uit auto’s

Er zijn meer merken die van ‘afval’ kleding of tassen maken, zoals het redelijk succesvolle Freitag bijvoorbeeld. Nu is er Airpaq; rugtassen die worden gemaakt van veiligheidsgordels en airbags. Het leuke is dat het de bedenkers dus gelukt is om er ook echt iets tofs van te maken.

De materialen die ze gebruiken zijn oersterk, ze worden niet voor niets gebruikt om in extreme situaties veiligheid te bieden. Qua kwaliteit van de stoffen zit het dus wel goed. Als je een Airpaq ziet, zie je eigenlijk ook wel meteen welke onderdelen uit de auto waarvoor zijn gebruikt. De stof van de airbag is het grote vak van de rugtas, die je met oude gordels om je rug hangt. Duurzaam, want het zijn recyclede materialen, maar ook mooi om te zien!

Gerucht: Apple Watch dit jaar met eigen 4G en nieuw design

Hoe dichterbij september komt, hoe harder de geruchtenmolen rondom Apple gaat draaien. Vandaag voor de verandering even geen iPhone 8-gerucht of lek, maar iets omtrent de nieuwe Apple Watch. Jazeker, want Apple’s wearables blijven steeds beter verkopen, ook al wil Apple niet zeggen om hoeveel exemplaren het dan gaat.

Bloomberg meldt dat het nieuwe (of één nieuw) model namelijk een eigen 4G-verbinding (in de vorm van LTE) en plek voor een SIM zal hebben. Dat betekent dat je smartwatch ook werkt als er geen iPhone in de buurt is, al is natuurlijk volstrekt onduidelijk hoe het verder zit de koppeling tussen telefoon en horloge.

Gaat je kosten

Dat betekent nogal wat. Natuurlijk is het tof als je smartwatch werkt zonder je telefoon, maar dat gaat wel het een en ander kosten. In de eerste plaats geld, want een Apple Watch met LTE zal duurder zijn dan een reguliere. Ik gok dat we hetzelfde zullen zien als bij iPads, waar de versie met SIM er in honderd euro meer kost. Het nieuwe interne modem wordt niet verrassend door Intel gemaakt.

Dat wil natuurlijk ook zeggen dat er een extra data-abo moet worden afgesloten voor de Apple Watch, als je niet een extra data SIM kunt krijgen bij je bestaande abonnement. Hoe dan ook, het kost allemaal extra MB’s.

Het is natuurlijk ook de vraag wat al die mobiele verbindingen met het stroomverbruik van de nieuwe Apple Watch zullen doen. De meeste gebruikers halen maar net een dag met een opgeladen Apple Watch, dus dan moet er op andere plekken veel stroom gespaard worden, wil dat gaan werken.

Redesign

Ook het design zou dus op de schop gaan, althans volgens John Gruber’s blog Daring Fireball. Hij zegt er geen huis op te willen verwedden, maar er zijn blijkbaar wel gesprekken gaande over een nieuwe vorm voor de Apple Watch.

We zijn twee jaar verder, dus een redesign ligt dan wel in de lijn der verwachting. Als het klopt zou dat betekenen dat de nieuwe Apple Watches dunner gaan worden, in elk geval de versies zonder de extra verbindingsmogelijkheden.

Hydra-light kan licht genereren uit water, zeggen de makers

Je gelooft het bijna niet, maar blijkbaar kan het toch echt: elektriciteit genereren uit zout water. Hydra-light is een bedrijf dat lampen maakt die je overal kunt meenemen en die geactiveerd worden door zeewater of (als er toevallig geen zee voorhanden is) gewoon water met wat zout er in. Met een paar dipjes in dat water kan de brandstofcel van een Hydralight meer dan 100 uur aan elektriciteit genereren, in elk geval genoeg om de LED-lamp die er bij zit licht te laten geven.

Het is een enorm duurzame manier van elektriciteit genereren. Helaas is het proces niet sterk genoeg om serieuze power te genereren, maar voor een lamp is het zat en Hydra-Light zegt zelf dat je ook je telefoon er mee zou kunnen opladen. Dan zul je vermoedelijk wat vaker terug moeten voor vers water, maar zelfs als je ‘m alleen als onuitputbare lamp gebruikt is het al te gek.

Fitbit’s echte smartwatch komt dit najaar in de winkels

Als je heel tevreden bent met je Fitibit moet je ‘m vooral omhouden, maar als je misschien nog wel wat meer functionaliteit zou willen is er goed nieuws: het bedrijf heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aangekondigd dat hun heuse smartwatch eind van het jaar in de winkels zal liggen.

De productie ligt op schema om nog voor het Amerikaanse holiday season in de winkels te liggen en die periode begint eind november. Dan zou het slimme horloge dus vermoedelijk ook voor de kerst in Nederland te krijgen zijn. Dit is dan wel een echte smartwatch, die veel meer zal kunnen dan de huidige Blaze.

Weinig details

Veel is er niet bekend over de smartwatch: er komt een eigen app store net zoals de Apple Watch dat heeft. De software is afkomstig van de mensen van Pebble, die Fitbit vorig jaar heeft overgenomen. Belangrijker zal zijn of de kwaliteit van de hardware zich kan meten met de huidige smartwatches op de markt en natuurlijk wat er betaald moet worden voor Fitbit’s apparaat.

Wanneer al die details bekend worden gemaakt wilde CEO James Park nog niet zeggen op dit moment, maar lang kan het niet meer duren. De cijfers van Fitbit waren trouwens prima: ondanks de moeilijke markt voor wearables blijft het bedrijf wel verkopen.

[Afbeeldingen © Fitbit]

De Sit Tight-stoel zegt je fitter te kunnen maken terwijl je zit

Te veel en te lang zitten is een plaag voor je lichaam, daar zijn de experts het wel over eens. Het leidt tot fysieke klachten en overgewicht. We zitten te veel op ons werk, waarna we (want moe, mentaal) ook thuis nog gaan zitten of liggen. Dat is vrij funest, dus zou het fijn zijn als daar wat aan gedaan wordt. Dat alles onder het motto ‘zitten is het nieuwe roken.’

De Sit Tight stoel hoopt je zit-situatie te veranderen door het design van de bureaustoel te veranderen. Als die niet meer statisch is maar beweeglijk heb je als zittende partij geen keuze dan mee te bewegen om je balans te houden. Dat verbruikt energie, laat de spieren werken en houdt je fit. Althans, dat is het idee. Om de stoel mogelijk te maken is er een, jawel, Kickstarter-campagne gestart die in elk geval al het (bescheiden) doel heeft gehaald.

Het Huger elektrische skateboard belooft betaalbare power

Elektrische skateboards bestaan al een tijdje, maar ze zijn nog niet helemaal op het niveau ‘betaalbaar voor gewone mensen’ terechtgekomen. De mensen achter Huger willen daar verandering in gaan brengen met elektrische skateboards die tussen de 350 en 700 dollar kosten en net zo veel kunnen dan de alternatieven die drie, vier keer zo duur zijn.

Het bedrijf heeft daarvoor een crowdfunding-campagne opgezet via Indiegogo, maar het goede nieuws is dat de skateboards eigenlijk al af zijn. De productie is al begonnen en de eerste boards worden in oktober afgeleverd voor de mensen die de campagne al gesteund hebben.

Het ziet er allemaal vrij futuristisch uit als je dit board met de LED-lampen ziet, maar Huger heeft drie modellen die ze gaan verkopen, waarvan de Racer de snelste (en duurste) is. Die kost nu 700 dollar, maar gaat wel 40 kilometer per uur. De goedkoopste, de Classic, ziet er veel meer uit als een gewoon skateboard (maar dan met batterij er onder) en gaat 25 kilometer per uur voor de 350 dollar die je er voor betaalt.

Nou is dat nog steeds best duur (en snel) maar het pakket lijkt wel compleet: de batterijen van de skateboards zijn afneembaar, alle boards zijn waterproof en je krijgt er een afstandsbediening bij die je in één hand kunt houden om het skateboard mee te bedienen.

Draagbare eAlarm+ houdt jou en je woning veilig met 130 decibel

De Basu eAlarm+ (of de Sound Grenade+, wat ik persoonlijk veel beter vind klinken) is een apparaatje ter grootte van een USB-stick waar een hele sirene in is verstopt. Als je de pin uit je audio-granaat trekt begint de eAlarm+ met 130 decibel (dat is geluidsniveau ambulance) te loeien.

Je kunt dat door het ringetje op meerdere manieren gebruiken. Als persoonlijk security-apparaat om mensen af te schrikken die kwade bedoelingen hebben heeft het sowieso nut, maar je kunt het met de bijgeleverde karabijnhaak ook makkelijk aan een touw vastmaken om bijvoorbeeld in de tuin inbrekers af te schrikken.

basu_soundgrenade-_2

Kleine beweging, veel lawaai.

De Scheerkist is terug: nat scheren in stijl voor de moderne man

De Scheerkist is een concept dat inmiddels al ouder is dan de meeste opa’s: een houten bak of kistje met in het deksel een spiegel, waar natscherende mannen hun scheerspullen in kunnen leggen. Je kunt ze nog wel eens tegenkomen op markten en op digitale marktplaatsen, maar verkocht worden ze niet meer.

Nou ja: werden, moeten we zeggen. Twee mannen genaamd Ben Steenvoorden en Willem de Leeuw vonden het eigenlijk heel jammer dat die dingen er niet meer zijn en hebben dus maar besloten om er zelf een te gaan maken. “Het geeft je iets extra’s; een eigen scheerkist gaf vroeger aanzien. Dat gevoel willen we teruggeven aan de moderne man met De Scheerkist“, zo zegt de Leeuw.

scheerkist-dicht

Thermacell Radius Zone houdt muggen oplaadbaar op afstand

Muggen. Altijd vervelend, dus zijn er inmiddels hopen manieren om ze op afstand te houden. Je kunt je insmeren, olie gebruiken, kaarsjes branden of hopen dat je niet populair bent bij de stekende zoemers. We weten allemaal dat het laatste in elk geval niet werkt, maar ook de rest is niet altijd effectief.

Thermacell maakt al een tijdje heel goed werkende anti-mug apparaten, maar die kregen hun energie uit butaangas. Daar is niet iedereen fan van, dus hebben ze nu een versie van het apparaat gemaakt dat doet wat alle apparaten tegenwoordig doen: er een lithium-ion batterij in zetten.

thermacell-radius-mosquito-repellent-3

De Avionics V1 is wel een héél gave elektrische fiets

Hij is nog niet te koop. Zelfs de pre-order fase is nog niet begonnen voor de Avionics V1. Deze elektrische fiets zal pas tegen september dit jaar vooruit te bestellen zijn. Of ja, bestellen: het wordt een Indiegogo-campagne, dus ‘geld geven en hopen dat je ongeveer krijgt wat je verwachtte’ is correcter.

Waarom zo vroeg? Omdat ‘ie zo mooi is. De V1 is echt prachtig om te zien, met zijn stoere matzwarte frame, houten zadel en details en spartaans uiterlijk. Dit is een outdoor-fiets, maar dan wel een met een motor. Een motor van 5000 watt om precies te zijn, die kan meehelpen om een snelheid van 58 kilometer per uur te bereiken.

Somfy One: alles-in-een alarmsysteem met camera, sirene en bewegingssensor

Somfy heeft een nieuw alles-in-een alarmsysteem met HD-camera, sirene en bewegingssensor geïntroduceerd. Deze maakt deel uit van een nieuwe range connected beveiligingsoplossingen en is het eerste stand alone alarmsysteem dat te activeren en te controleren is via een gratis app. Hieronder de belangrijkste kenmerken van de Somfy One op een rij:

  • Full-HD videocamera met haarscherp beeld om zowel overdag als ’s nachts opnames te maken of live mee te kijken;
  • Een 90-DB sirene: volledig geïntegreerd en luid genoeg om indringers af te schrikken;
  • Bewegingsmelder: de camera neemt direct op wanneer beweging wordt gedetecteerd;
  • Actieve privacy shutter: het privéleven wordt automatisch afgeschermd;
  • Plug & Play-systeem: binnen 10 minuten actief.
Somfy-One

Page generated in 1,093 seconds. Stats plugin by www.blog.ca