Fitbit tekent deal met Singapore: miljoen inwoners krijgen fitnesstracker

Een paar weken geleden kelderden de aandelen van Fitbit nog naar een dieptepunt, vooral omdat er zoveel concurrentie is en de verkopen tegenvallen. Nu is er eindelijk weer positief nieuws voor de fabrikant van fitnesstrackers. De bekende wearables van Fitbit gaan binnenkort namelijk een belangrijke rol spelen in het ‘Public Health Program’ van Singapore.

Miljoen inwoners van Singapore krijgen Fitbit

Een miljoen inwoners van Singapore krijgen een Fitbit en de overheid hoopt dat het gaat helpen om inwoners in beweging te krijgen. Deelnemers die meedoen aan het programma krijgen een Inspire HR tracker. In ruil daarvoor ontvangt de overheid data.

De samenwerking is de eerste koppeling tussen wearables en een nationaal volksgezondheidsprogramma. Inwoners die meedoen worden uitgebreid geïnformeerd over het delen van gegevens en moeten hier uitdrukkelijk toestemming voor verlenen. Het programma begint in oktober.

De Inspire HR is een instapmodel en we kunnen ons voorstellen dat veel inwoners al een meer geavanceerde wearable gebruiken. Het experiment geeft Fitbit in ieder geval meteen een boost, de aandelen van het bedrijf stegen met 8% na de bekendmaking van deze samenwerking. Na de slechte verkoopcijfers van met name de Versa Lite is deze bijzondere gezondheidsstrategie van Singapore goed voor Fitbit.

Persoonlijk gezondheidsadvies

De inwoners van Singapore, een stadstaat met 5,6 miljoen inwoners, hebben de langste levensverwachting ter wereld en de toegang tot gezondheidszorg is er uitstekend. Toch maakt de overheid zich zorgen over het relatief hoge aantal mensen met een hartaandoening of diabetes. Deelnemers krijgen vanaf oktober persoonlijk gezondheidsadvies en aanmoedigingen om in beweging te blijven en voldoende te slapen, volgens Zee Yong Kang, CEO van het Health Promotion Board in Singapore.

Bowers & Wilkins komt met nieuwe draadloze geluidslijn

Het audiomerk Bowers & Wilkins introduceert Formation: een nieuwe lijn draadloze audioproducten. Deze nieuwe luidsprekers moeten draadloos hifi geluid overal in huis laten klinken. Bowers & Wilkins draait al een tijdje mee in de audiowereld en tot nu toe waren alle luidsprekers van het merk bekabeld, omdat dat de beste geluidskwaliteit oplevert. Volgens Bowers & Wilkins is dit echter nu ook draadloos mogelijk.

Formation

De Formation serie bestaat uit vijf producten: Formation Bar, Formation Duo, Formation Wedge, Formation Bass en Formation Audio. De Formation Bar is een soundbar met negen verschillende drivers voor hoge, midden en lage tonen. Formation Duo is een draadloos luidsprekersysteem dat volgens Bowers & Wilkins voldoet aan bekabelde audiokwaliteit. De Formation Wedge is een enkele luidspreker die grotere ruimtes met stereogeluid kan vullen. De Formation Bass is een draadloze subwoofer die lage tonen zonder vervorming kan leveren en gecombineerd kan worden met andere producten uit de Formation lijn. De Formation Audio maakt van traditionele analoge systemen een hi-fi ervaring.

Door het mesh-netwerk van Formation is draadloos geluid in elke kamer mogelijk en maakt synchronisatie stabiel. De luidsprekers hebben een microseconde nodig om te synchroniseren waardoor een harmonie wordt gecreëerd die vergelijkbaar is met een bekabeld systeem. Door een audioresolutie van 96/24 bits wordt er gestreamd zonder dat er informatie verloren gaat.

Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins is in 1966 in het Verenigd Koninkrijk opgericht en ontwerpt precisieluidsprekers voor in huis, hoofdtelefoons, inbouw- en hoogwaardige audioproducten voor in de auto. Ze hebben al verscheidene prijzen binnengehaald en hun producten worden gebruikt door opnamestudio’s en muzikanten wereldwijd.

​e-step ontwikkeld die zichzelf naar oplaadstation brengt

Net als de rest van de wereld moeten we het nog met onze eigen ogen zien, maar volgens Segway-Ninebot is er nu een elektrische step ontwikkeld die zichzelf naar een oplaadstation kan rijden. Dat zou wel wat banen gaan kosten, want nu wordt dit nog door mensen gedaan, maar het kan een groot voordeel voor het milieu opleveren.

Niet zo duurzaam

Het is namelijk gebleken dat e-stepjes helemaal niet zo duurzaam zijn als wordt gedacht. De urban voertuigen zijn met hun licht aluminium-frame niet duurzaam in productie en het feit dat bijvoorbeeld Lime en Bird freelancers betalen die op hun eigen manier de stepjes moeten onderhouden en opladen, draagt daar ook bepaald niet aan bij. Vaak zie je mensen met busjes rijden vol stepjes, om die allemaal naar de lader te brengen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een ritje met de bus minder CO2-uitstoot geeft dan hetzelfde ritje op een e-step.

Dus, het is goed dat er een alternatief komt, namelijk in de vorm van KickScooter T60, die zichzelf naar het oplaadpunt kan brengen. Segway-Ninebot heeft de tech nog niet als demo laten zien, maar het zegt zelf de oplossing te hebben voor al die e-stepjes die ‘s nachts weer samen moeten worden gebracht voor een oplaadsessie.

Kunstmatige intelligentie

Reuters schrijft dat de scooter gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en de cloud om zichzelf naar een oplaadpunt te brengen, zonder dat hier een mens aan te pas hoeft te komen. Interessant: zit je straks in de auto en moet je bij het zebrapad wachten op een langsrazende step? De step ziet er trouwens iets anders uit dan we gewend zijn, want hij heeft twee wielen aan de voorkant heeft en één aan de achterkant.

KickScooter T60 belooft geen goedkoop apparaat te zijn, want hij kost niet gemiddeld 200 euro zoals zijn concurrenten. T60 kost ongeveer 1.300 euro en is daarmee enorm prijzig, hoewel hij wel potentie heeft duurzamer te zijn dan die anderen. Volgend jaar wordt de eerste verwacht, dus dan weten we of dat klopt.

Back to School: deze laptops zijn handig voor je studie

Het is augustus en dat is nooit de leukste maand van de zomervakantie, want het betekent voor veel mensen dat school er weer bijna aankomt. Maar, dat kan ook zo zijn voordelen hebben, want misschien moet jij een nieuwe laptop uitzoeken om al dat schoolwerk op te kunnen doen. We helpen je een goede keuze te maken.

Je komt op een heleboel studies een heel eind met een Chromebook, maar zeker als je veel met mensen moet werken die je Word-documenten gaan sturen met ‘track changes’ aan, dan wordt dat apparaat wel een probleem. Chromebooks zijn echt bedoeld om met Google Docs te werken, waardoor je in Word niet alle track changes kunt zien. De onderstaande laptops werken op een besturingssysteem van Microsoft, waardoor je dat probleem niet hebt. Bovendien krijg je als student vaak korting op Office-pakketten, als deze niet al standaard op de laptop staan.

Ook beschikken al deze laptops over voldoende power voor het spelen van je favoriete games. Dus upgrade nu naar een van de NVIDIA GeForce-laptops, perfect voor studenten die een dunne, lichte en krachtige computer nodig hebben.

1. HP Omen

De HP Omen ligt qua prijs meer tussen de 1100 en 1250 euro, waardoor hij zeker niet zo goedkoop is als de andere laptops in dit artikel. Maar, hij heeft wel een paar voordelen. Doe je bijvoorbeeld een opleiding waarin je regelmatig video’s moet maken of foto’s moet bewerken, dan kun je er vanuit gaan dat de videokaart in deze laptop je kan ondersteunen. En deze laptop is ook erg fijn voor tussenuren en andere momenten van vrije tijd: je kunt er namelijk heel goed op gamen, juist omdat hij wat krachtiger is dankzij de ingebouwde Nvidia GeForce RTX 2060-videokaart.

Tip: deze laptop is op dit moment in de aanbieding. Check hem hier.

HP-Omen

​Misfit komt met nieuwe smartwatch: Vapor X

Is het de lichtste en meest efficiënte Wear OS-smartwatch? Volgens Misfit wel. Het gaat om de Vapor X, een nieuwe smartwatch met een AMOLED-scherm van 1,19 inch en een 42mm case van aluminium die samen slechts 43 gram wegen.

Vapor X

Misfits nieuwe horloge is slechts 12mm dik, waardoor het niet een heel uitstekend object is op je arm. Daardoor is hij ook wat subtieler dan veel andere smartwatches. Je kunt hem in vijf varianten krijgen: zwart met een zwart bandje, roze met een beige bandje, zilver met een donkerblauw bandje, geeloranje met een lila bandje en grijs met een groen bandje. Zoals altijd kun je de bandjes wel verwisselen.

Je kunt het horloge gebruiken met elke telefoon die Android 4.4 of hoger draait. Het is voorzien van Qualcomms nieuwste Snapdragon Wear 3100-processor. Echter moet vooral de batterijduur geweldig zijn: dat is namelijk niet gewoon een dag van 8 uur op je werk, maar 24 uur. Gebruik je de speciale modus om batterijduur te besparen, dan kun je er zelfs wel twee dagen mee doen. Opladen moet zo gepiept zijn: in een klein uurtje zit hij voor 80 procent vol.

Fossil Gen 5

Het apparaat heeft 512MB RAM en 4GB interne opslag. Dat is op zich niet heel anders dan anderen. De Fossil Gen 5 heeft betere specs op het gebied van opslag, maar verder lijken de horloges enorm op elkaar. Geen wonder, Misfit is namelijk van Fossil. Beide horloges hebben NFC voor Google Pay, een hartslagmeter, GPS-ondersteuning en ze zijn tot 30 meter diep waterproof.

Vapor X heeft echter ook een aantal dingen niet: een speaker bijvoorbeeld. Bovendien is de stijl heel anders. De prijs van de Misfit is echter veel prettiger dan die van Gen 5. Vapor X heeft een introductieprijs van 199,99 euro, al wordt gesteld dat de normale adviesprijs 279,99 euro wordt. De Fossil Gen 5 is 295 euro.

Waarom Google Glass nooit is doorgebroken

Het was een heel ding: een bril waarbij je in het glas allemaal informatie kon opzoeken, zonder dat iemand kon meekijken. Je ziet het ook terugkomen in bijvoorbeeld de bioscoopfilm Hobbs & Shaw, al is het daar in de vorm van een lens. Google Glass zou ooit dé nieuwe gadget worden, maar nu hoor je er niets meer van. Hoe kan dat?

De specs van Google Glass

Google Glass was een soort computer in de vorm van een bril. Hij maakt gebruik van Glass OS en bevat een OMAP 4430 CPU, een prism projector, Bluetooth, WiFi, micro-USB, een batterij van 570mAh en een 5 MP-camera. Tel daarbij 2GB RAM en 16GB flash memory op en een redelijk cool design en je hebt een Google Glass in je handen. In werking is Glass een soort smartphone: apps als The New York Times, Gmail en Evernote draaien er bijvoorbeeld op. Je bestuurt het via je stem, maar ook met de touchpad aan de zijkant van het montuur.

In 2013 werd de gadget verkocht als prototype, om vervolgens publiekelijk te verschijnen in 2014. Daarna werd het echter heel stil en zien we nooit meer iemand met de bril. Nu zagen we er al niemand mee in casino’s of in de auto, omdat ze daar wegens privacy- en veiligheidsredenen niet mochten worden gebruikt, maar ze werden wel vaker geweerd. Het feit dat ze een camera bevatten die constant kan filmen zonder dat je dat je dat als niet-drager weet, werd door veel mensen als een privacy-inbreuk gezien.

1.500 dollar

Dat is echter niet de enige reden dat Google Glass toch niet zo populair was. De reden dat Google in 2015 de stekker uit het project trok (om hierop terug te komen met een soort zakelijke variant in 2017) is nooit officieel gemaakt, waardoor we ons vooral moeten beroepen op wat experts denken en wat er wordt geroddeld. De belangrijkste roddel is dat het apparaat simpelweg niet goed werkte. Aangezien hij een prijskaartje heeft van 1.500 dollar, is dat een kwalijke zaak.

Het zou bovendien verklaren waarom Google nooit echt veel reclame voor het product maakte, of koos voor een grote officiële release: blijkbaar vond het bedrijf het niet nodig hoog van de toren te blazen over de innovatieve gadget. Was hij wel geweldig, dan zou het techbedrijf toch aanzienlijk meer communiceren over hun futuristische paradepaardje?

Glassholes

Naast het eerdergenoemde privacyprobleem en de mogelijke, tegenvallende technische werking van de gadget, zijn er meer redenen te noemen waarom de verkopen niet van de grond kwamen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je zo dicht op je hoofd dan de hele dag radiatie zou hebben, want Google Glass is in principe een soort mobiele telefoon in een andere vorm met een doorzichtig glas als scherm. Ook vonden sommige mensen de glassholes (mensen met een Google Glass) er zo nerdy uitzien, dat ze er zelf niet graag zo bij zouden willen lopen.

Daarnaast kun je je afvragen waar Google Glass eigenlijk voor bedoeld is. Je kunt er filmpjes en video’s mee schieten en het internet gebruiken, maar er is eigenlijk niets innovatiefs aan zijn kunnen. Dat vragen de meeste experts zich dan ook af: wat ging er in Google om toen het besloot deze bril te gaan ontwikkelen? Wat is het idee erachter? Dat dat niet helemaal duidelijk was, is ook misschien wel een reden dat Google er niet echt reclame voor maakte: wat zou de boodschap dan moeten zijn? Al met al is Google Glass een vreemde uitvinding, waarvan we niet denken dat er ooit nog een opvolger komt. Niet zolang Google er geen scherp doel mee heeft in ieder geval.

Consument krijgt zekerheid met het ASUS Reliability Programma

ASUS heeft een nieuw betrouwbaarheidsprogramma gelanceerd om consumenten extra zekerheid te bieden dat zij een laptop in huis halen van de allerhoogste kwaliteit. Na het volgen van enkele stappen kan een klant van ASUS volledige restitutie ontvangen van de betaalde productprijs in het geval van een technisch mankement én na reparatie blijft het product in bezit van de klant.

Deelnemen doe je zo

Om deel te nemen aan het betrouwbaarheidsprogramma, volgen klanten de volgende stappen:

  • Koop binnen de actieperiode een in aanmerking komend ASUS-product. De in aanmerking komende producten zijn alle nieuwe (niet opgeknapte of tweedehands) laptops van het ASUS-merk (inclusief converteerbare laptops, 2-in-1- laptops en chromebooks) die in de afgelopen 2 jaar zijn vervaardigd.
  • Het product dient geregistreerd te worden binnen 15 dagen na de aankoopdatum op deze website.
  • Als er in het ASUS-product een technisch mankement optreedt en het product binnen 8 en 365 dagen na de aankoopdatum is gerepareerd, kan de koper een volledige restitutie van de aankoopprijs aanvragen.
  • Het technisch mankement kan worden gemeld via de technische ondersteuningswebsite van ASUS.

Januari 2020

Het betrouwbaarheidsprogramma gaat per direct van kracht en is van toepassing op alle laptops van ASUS die in de Benelux verkocht worden tot eind januari 2020. Ook de voortgang van een claim is te volgen via asusreliability.com.

Het zit in het DNA van ASUS om te streven naar de allerbeste kwaliteit. Om consumenten nóg meer zekerheid te bieden bij de aanschaf van een ASUS-product hebben we opnieuw een betrouwbaarheidsprogramma voor onze laptops in het leven geroepen. Hiermee kunnen we onze klanten 100% zekerheid geven.

– Ivilina Boneva, Marketing Manager Benelux bij ASUS

Philips Hue werkt nu ook met Bluetooth

Met de toevoeging van Bluetooth aan Philips Hue, maakt Signify slimme verlichting nu nog een stukje toegankelijker. Of je nu een romantisch etentje hebt met man/vrouwlief of aan het eind van de dag lekker wil relaxen. Je past nu nog eenvoudiger de sfeer in huis aan door de nieuwe generatie Philips Hue lampen met Bluetooth in de armatuur te draaien. Vervolgens is via een app de verlichting aan te passen en en te regelen.

Hue Bluetooth App

Gebruikers kunnen beginnen met 1 enkele lamp of meteen meerdere lampen via Bluetooth aansluiten en later ook nog eens naadloos upgraden naar de Philips Hue bridge. Met de Philips Hue Bluetooth app kan je in ieder geval eenvoudig de verlichting regelen:

  • Gebruik de aan/uit-knop en regel het niveau van de verlichting tot de gewenste stand.
  • Kies uit 16 miljoen kleuren of 50.000 wittinten om te toveren met licht
  • Gebruik de vooraf ingestelde scènes om de sfeer te bepalen of in te spelen op uw dagelijkse routine.
  • Regel uw verlichting met het grootste gemak – omdat meerdere gebruikers dezelfde verlichting kunnen bedienen.

Ook te bedienen met je stem

U kan uw Hue verlichting eenvoudig rechtstreeks via Bluetooth aansluiten op Alexa en de Google Assistent als u beschikt over een compatibele slimme luidspreker of scherm van Amazon Echo, Google Home of Google Nest. Vraag vervolgens Alexa (of uw Google Assistent) om uw slimme Hue lampen aan of uit te schakelen, om het lichtniveau te verlagen of verhogen, of om een bepaalde kleur of tint wit licht te selecteren.

iPad Pro krijgt volgens geruchten 3 camera’s

Volgens geruchten heeft Apple plannen om de nieuwe iPad Pro te voorzien van 3 camera’s aan de achterkant. De ‘gewone’ iPad krijgt naar verwachting 2 camera’s. De presentatie van beide nieuwe modellen wordt in oktober verwacht, tijdens de presentatie van misschien wel 7 nieuwe iPads.

De kans is groot dat ook de nieuwste iPhone 11 (of krijgt deze nu echt de naam iPhone Pro?) een drievoudige camera krijgt aan de achterkant. Apple heeft eerder dit jaar de iPad Mini en iPad Air van een update voorzien. De informatie komt van de Japanse site Mac Otakara, die contacten heeft bij de Chinese toeleveranciers van Apple.

Sonos maakt speaker die ook op Bluetooth werkt

Populaire speaker-fabrikant Sonos komt eindelijk met een exemplaar dat ook op Bluetooth werkt, een patent hiervoor is ingediend onder de naam S17. Dit maakt techsite The Verge bekend op basis van documenten die zijn ingediend bij de FCC. De speaker streamt primair nog steeds via WiFi, maar beschikt ook over Bluetooth audiostreaming en Bluetooth Low Energy (BLE). Er zijn nu nog geen Sonos-luidsprekers die Bluetooth ondersteunen, behalve de BLE, maar dat is vooral bedoeld om apparaten te koppelen. De nieuwe speakers bevatten ook een USB-C poort en ethernetaansluiting.

Voor- en nadelen van Bluetooth speakers

Toch is de keuze van Sonos voor een Bluetooth speaker opvallend. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren namelijk duidelijk benadrukt dat het duidelijk heeft gekozen voor speakers die via WiFi werken. In (Amerikaanse) reclamespotjes maakte het bedrijf zelfs grappen over de nadelen van speakers die via Bluetooth werken. Het bereik van WiFi is veel groter dan dat van een speaker dat via Bluetooth werkt. En dat is volgens Sonos precies het meest duidelijke voordeel. Bovendien is de kwaliteit stabieler. Draadloze Bluetooth speakers kun je wel overal mee naartoe nemen (voordeel), maar dan moeten ze wel goed opgeladen zijn, net als het device waarmee je naar de speaker streamt (nadeel). Over het algemeen is het wel een stuk sneller en gemakkelijker om apparaten via Bluetooth te verbinden dan via WiFi.

De nieuwe speaker (S17) werkt ook bij het wegvallen van de WiFi verbinding en je kunt er veel meer diensten mee afspelen op de speaker.

Sonos speakers IKEA
De speakers van Sonos die nu te koop zijn bij IKEA

Nieuwe fitnessgadget: een slimme hoelahoep

Niet alleen je huishoudelijke apparaten worden steeds slimmer, ook tijdens het sporten kun je gebruikmaken van allerlei nieuwe applicaties en toepassingen. De ene na de andere smartwatch komt op de markt en binnenkort kun je een slimme hoelahoep kopen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf Virfit brengt de VHOOP in Europa op de markt. In juli 2017 begon VHOOP op Kickstarter om de crowdfunding voor een officiële lancering in Europa op te starten. De slimme hoelahoep is inmiddels op de markt en door de app eraan te koppelen kun je je fitnessactiviteiten real-time monitoren.

HP Spectre Folio: een multifunctionele laptop met touchscreen

Medio 2019 beschikken we met zijn allen over steeds meer devices. Smartphones, tablets en smartwatches, ze zijn in steeds grote getale aanwezig in Nederlandse huishoudens. Het vele gebruik van al die touchscreen apparaten is inmiddels een automatisme geworden. Bij de kleinsten onder ons zorgt dit er zelfs voor dat ze voor de televisie gaan staan om dingen aan te klikken of te swipen. Maar de volgende stap is eerst laptops die hier al over beschikken.

HP Spectre Folio

HP onthulde in oktober 2018 de HP Spectre Folio, een apparaat dat hiermee een gedurfde nieuwe standaard wil zetten. De Spectre Folio is een 2-in-1 Laptop, en behalve dat het dus een normale laptop is, beschikt deze ook over een touchscreen. Doordat we touchscreen gebruik al zo gewend zijn met al onze smartphones en tablets, wen je snel aan het feit dat het nu ook op je laptop kan.

De Spectre Folio is namelijk een convertible die is ontworpen voor mobiliteit en door de diversiteit past deze bij uiteenlopende gebruiksmomenten en omstandigheden. Het is de eerste leren convertible pc, die ook nog eens beschikt over de nieuwste technologie. Zo kan je veilig inloggen door gebruik te maken van gezichtsherkenning. Je kan er een simkaart in stoppen om beschikking te krijgen over 4G internet. De accu gaat tot zo’n 18 uur mee. En doordat hij slechts 1490 gram weegt is het ook de perfecte laptop voor onderweg. De lederen afwerking geeft de Spectre Folio ook nog eens een premium look.

hp-touchscreen
Touchscreen op een laptop, na gebruik wil je niet anders meer…

Nieuw augmented reality-spel van LEGO: Hidden Side​

Goed nieuws waar de echte LEGO fans al even op hebben gewacht: het augmented reality-spel LEGO Hidden Side is nu verkrijgbaar! Het is het eerste spel waarin de online en offline wereld worden gecombineerd via augmented reality.

Ieder Hidden Side-model – bijvoorbeeld een schoolbus of school – kan worden gebouwd zoals het er normaal uitziet, maar krijgt daarnaast een extra laag: de behekste versie van zichzelf. Zo biedt LEGO precies wat kinderen willen: niet alleen de fysieke uitdaging van het bouwen, maar ook nog eens een universum vol verhalen.

Augmented reality

LEGO Hidden Side bestaat uit een spannende, creatieve wereld vol spoken. Kinderen bouwen net zoals alle andere LEGO-sets eerst hun eigen wereld. Nieuw aan Hidden Side is de augmented reality-laag erna: het offline spel dat ze hebben gebouwd, brengen ze met de gratis app zelf tot leven. Zo ontstaat er een verborgen wereld vol interactieve mysteries en uitdagingen. Op dit moment zijn er acht verschillende LEGO Hidden Side-sets, waaraan regelmatig updates en spannende mysteries worden toegevoegd.

LEGO-HiddenSide
Schoolbus

​Samsung komt met Galaxy Watch Active2

Slechts een paar dagen voor het de langverwachte Galaxy Note 10 zal aankondigen, heeft Samsung laten weten dat het een nieuwe smartwatch op de markt brengt. Het gaat om de Galaxy Watch Active 2, die meer flexibiliteit dan ooit moet bieden.

Stressmanagement

Volgens Samsung kunnen gebruikers hun leven verbeteren door kleine veranderingen door te voeren. Zo wijst de smartwatch gebruikers op hun slaap, fitheid en helpt hij bij stressmanagement, waardoor je beter in je vel zou moeten gaan zitten. Dat is op zich niet heel anders dan wat andere smartwatch-fabrikanten doen, al legt Samsung wel meer de nadruk op welzijn in plaats van dat het een soort verlengstuk van je smartphone is.

Niet dat dat niet kan, want de smartwatch past in het ecosysteem van Samsung Galaxy, zodat je ook je notificaties op je smartwatch kunt ontvangen en vertalingen kan laten doen via stem, enzovoort. Galaxy Watch Active2 heeft een subtiel en strak design en is verkrijgbaar in de maat 40 en 44 mm, in lichtgewicht aluminium met een fluoroelastomer-bandje of roestvrij staal met een leren band. Uiteraard zijn er andere bandjes beschikbaar en kun je altijd de ‘face’ van het horloge naar smaak aanpassen.

My Style

Sterker nog, je hoeft maar een foto te maken van je outfit van die dag en het My Style-algoritme zorgt ervoor dat de wijzerplaat van je horloge helemaal matcht met wat jij die dag draagt. Voor het eerst heeft een smartwatch van Samsung geen draaibare ring, maar gaat hij helemaal digitaal om het navigeren wat makkelijker te maken. Het gebogen Super AMOLED-aanraakscherm draait met de klok mee en tegen de klok in zodat je snel door menu’s kunt gaan.

Maar het gaat natuurlijk om die fitheid en levenskwaliteit, die door Samsung in het zonnetje wordt gezet door onder andere de optie te geven om 39 trainingen bij te houden, maar ook door een Running Coach aan te bieden om je hardlooptempo in realtime te volgen, met daarin zeven hardloopprogramma’s. Via Samsung Health kun je je stressniveau in de gaten houden en krijg je inzicht in je slaap.

Voordeel van deze smartwatch is dat Samsung een samenwerking heeft met Spotify, waardoor je gemakkelijk je playlist kunt aansturen via je pols. De Galaxy Watch Active2 kost vanaf 299 euro in 40mm aluminium, vanaf 319 euro in 44mm aluminium en vanaf 419 euro in 44mm roestvrijstaal.

Page generated in 1,133 seconds. Stats plugin by www.blog.ca