Motorola komt met opvolger van de iconische RAZR klaptelefoon

Motorola onthulde deze week (zoals verwacht) de opvolger van de iconische klaptelefoon die een hele generatie in vervoering bracht: RAZR. De nieuwe Motorola razr is de eerste clamshell-achtige smartphone met een flexibel display dat doet wat niemand voor mogelijk hield. Het scherm vouwt namelijk helemaal open, wat resulteert in een vertrouwde en toch volledig unieke, mobiele gebruikerservaring.

Voegt een flexibel scherm iets toe?

Men vroeg zich af hoe een flexibel scherm bij zou dragen een een beter smartphonegebruik. En dus ontwikkelde en testte Motorola ruim 20 verschillende prototypen tijdens de eerste fasen van een consumentenonderzoek. Het zo vertrouwde clamshell-design bleek de ideale oplossing. Het pakt een concreet knelpunt van de consument aan – een mobiele telefoon moet bovenal mobiel (niet te groot en eenvoudig mee te nemen) blijven – zonder dat de bioscoopervaring die de consumenten zo waarderen in het gedrang komt. Dus ja, een flexibel scherm voegt zeker iets toe!

De nieuwe razr is verder vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en beschikt ook over 3D Gorilla Glass. Evenals zijn voorganger beschikt het toestel ook over een slank en mooi gestroomlijnd figuur. Er werd bewust niet met sterk contrasterende kleuren of materialen gewerkt om geen afbreuk te doen aan het naadloze design.

razr-new

‘Online aankopen steeds vaker via nieuwe technologieën’

Iets meer dan de helft van de Nederlandse consumenten verwacht dat een groot gedeelte van de online aankopen via nieuwe technologieën zal plaatsvinden in 2024. Vooral voice wordt veel genoemd. Dit blijkt uit het ShoppingTomorrow Consumentenonderzoek, dat GfK in samenwerking met onderzoeksplatform ShoppingTomorrow heeft uitgevoerd.

Sociale media zijn een opkomend verkoopkanaal. Zowel voor Facebook als voor Instagram geldt dat ongeveer een kwart van alle ondervraagden aankopen doet op deze manier. Zo geeft 17 procent aan weleens een aankoop te hebben gedaan via Facebook. Dit medium steekt met kop en schouders uit boven de andere social media; Instagram wordt door slechts 6,6 procent gebruikt voor een aankoop.

Kopen via Instagram is namelijk nog niet heel makkelijk. Pas als er een eigen seamless check-out komt, gaat de verkoop via het platform groeien, verwacht ShoppingTomorrow.

De komende vijf jaar neemt het aandeel van mobiel binnen online aankopen snel toe. Zo gebruikt nu ongeveer twee derde van de online kopers hun mobiel om via internet te shoppen en verwacht de helft van deze groep dat zij over vijf jaar het merendeel van hun online aankopen via een smartphone doen.

Het onderzoek laat zien dat 94 procent van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder het afgelopen jaar een online aankoop heeft gedaan. Van al deze online kopers heeft 65 procent zijn mobiele telefoon gebruikt bij het online winkelen (tegenover 55 procent in 2018).

De consument verwacht dat de rol van de smartphone de komende jaren alleen maar toeneemt: 47 procent van de online kopers voorspelt dat hij over vijf jaar zijn meeste online aankopen via een mobiele telefoon doet (tegenover 40 procent in 2018).

Waar het online aandeel in de totale bestedingen van 25 procent in 2018 naar 27 procent in 2019 is gegroeid, denkt de consument dat dit in 2024 naar 38 procent stijgt.

De helft van de consumenten vindt het nog altijd prettig om tijdens het shoppen fysieke en online winkelbezoeken met elkaar af te wisselen. Wanneer consumenten echter advies willen over bepaalde producten of diensten, vinden ze een winkelbezoek de fijnste methode om in contact te komen met de verkoper (73 procent in 2019 tegenover 58 procent in 2018).

Consumenten verwachten wel dat de fysieke retail meer met technologieën gaat doen, zoals contactloos betalen via hun smartphone en zelfscankassa’s. Consumenten vinden technologie in winkels overigens eerder efficiënt (46,4%) dan leuk (20,2%).

Foto van Sebastian Scholz (Nuki) via Unsplash

WhatsApp krijgt catalogusfunctie voor shops

De zakelijke versie van WhatsApp krijg een nieuwe functie waarmee webshops en andere online handelaren digitale catalogi kunnen versturen.

De noviteit is eind vorige week al gelanceerd in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In de komende weken komt ze ook in andere landen beschikbaar.

Digitale verkopers kunnen in de WhatsApp Business App meerdere catalogi aanmaken. Die kunnen ze met een simpele druk op de knop 1-op-1 verspreiden maar ook naar groepen en lijsten.

Een catalogus bevat productspecificaties van meerdere producten tegelijk. Verkopers kunnen niet enkel foto’s, maar ook prijzen, SKU-codes en hyperlinks erin verwerken.

De nieuwe feature richt zich met name op kleinere verkopers. Transacties worden buiten WhatsApp afgehandeld.

Foto: zoetnet (cc)

Nieuwe antennetechnologie voor extreem snel 5G en 6G getest op TU/e-campus

Aan de TU/e is een nieuwe antennetechnologie ontwikkeld die voor een snellere vorm van 5G – en zelfs al diens opvolger 6G – communicatie over lange afstanden mogelijk maakt.

De volgende generatie draadloze netwerken, 5G, wordt naar verwachting in 2020 commercieel uitgerold. Het gaat hierbij om de eerste fase, met relatief lage frequenties, die net iets sneller is dan 4G.

Hoe hoger de frequentie, hoe meer data je kunt versturen. Daarom wordt ook toegewerkt naar een vorm van 5G die bij veel hogere frequenties werkt – 26 GHz. Dan gaat de capaciteit gelijk een factor honderd omhoog, en dat is nodig voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s.

De enorme toename van de datasnelheid in 5G vereist dat óók de draadloze verbindingen tussen basisstations een enorme capaciteit hebben. Vandaar dat hiervoor nog hogere frequenties zullen worden gebruikt, van 80 GHz.

Het probleem bij het versturen van signalen bij deze hoge frequenties is dat ze alleen op zeer korte afstand sterk genoeg zijn.

Aan de TU Eindhoven wordt daarom al een aantal jaar gewerkt aan antennes die signalen bij deze hoge frequenties – en nog hoger, voor bijvoorbeeld 6G – over langere afstand mogelijk maken. De technologie maakt gebruik van een reeks elektronisch gekoppelde antennes, die de radiobundels elektronisch in de juiste richting sturen, gecombineerd met een schotelantenne die de energy focust en de afstand vergroot. Die technologie is binnen TU/e-spin-off MaxWaves verder ontwikkeld tot een demonstrator, de eerste stap naar een prototype.

Onlangs is het systeem voor het eerst in de praktijk getest. Vanaf het dak op twee gebouwen op de campus van de TU Eindhoven is met de antennes succesvol een verbinding opgezet, over ongeveer 500 meter.

Orange Belgium lanceert Chat Messages

Orange Belgium is de eerste telecomoperator die RCS op de Belgische markt brengt. RCS is de afkorting voor Rich Communication Services, de nieuwe standaard voor korte berichtjes.

De toekomst van de sms is in België geland, stelt Orange. Voortaan kunnen gebruikers met een geschikte Android-smartphone gebruikmaken van Chat Messages, een nieuwe berichtendienst die gebaseerd is op RCS.

De berichten worden verstuurd over het IP-netwerk, via wifi of een mobiele internetverbinding en worden als dusdanig gefactureerd.

Orange Belgium zal de Chat Messages dienst de komende maanden geleidelijk aan uitrollen bij de klanten met een compatibel Android toestel.

Nederlanders regelen bankzaken steeds vaker via smartphone

Steeds meer Nederlanders regelen bankzaken met hun smartphone. Dat maakt Telecompaper bekend in het Dutch Apps Market rapport. De laatste twee jaar hebben we in Nederland veel vaker apps voor mobiel bankieren en mobiel betalen gedownload. Downloads van deze apps zijn zelfs het hardst gegroeid van alle app-categorieën. Online aankopen doen we steeds vaker met onze smartphone en daarom installeren we meer apps van webshops.

44 procent heeft app voor mobiel betalen

44 procent van de Nederlanders heeft minstens één app voor mobiel betalen op de smartphone geïnstalleerd. Twee jaar geleden lag dat percentage nog op 26 procent. We gebruiken bovendien meer apps voor mobiel betalen. De komst van onder andere Apple Pay en de apps van banken zelf waarmee je contactloos kunt betalen, hebben hieraan bijgedragen.

Signify installeert eerste Lifi systeem bij PSV Eindhoven

Signify heeft zijn allereerste Trulifi LiFi-systeem geïnstalleerd bij voetbalclub PSV Eindhoven. In plaats van een beroep te doen op radiosignalen, maakt Trulifi gebruik van lichtgolven om draadloze bi-directionele communicatie mogelijk te maken met snelheden die veel hoger liggen dan bijvoorbeeld Wifi.

Na de uitrol in de VIP zaal is het de bedoeling dat ook de persruimte van Trulifi wordt voorzien.

Om de lichtgolven te ontvangen en te verzenden hebben gebruikers een Trulifi USB dongel nodig. Maar dan zijn snelheden tot 150 Mbit/s mogelijk.

Groot voordeel is dat de signalen niet onderschept kunnen worden.

Signify, het voormalige Philips Lighting, ziet ook potentie voor  hotels, kantoren, vliegtuigen, de industrie en overheidsgebouwen.

iPad groeit in krimpende tabletmarkt

De uitgebreide iPad portfolio van Apple werpt zijn vruchten af. In het afgelopen kwartaal groeide het marktaandeel van de iPad met 4 procent. Dat komt neer op ruim 10 miljoen verscheepte exemplaren.

In september lanceerde Apple zijn nieuwste model, een 10.2 inch iPad voor 329 dollar.

Naast Apple wisten ook Amazon en Lenovo hun marktaandeel te vergroten. De markt zelf krimpt nog altijd, afgelopen kwartaal met 4 procent.

Direct na Apple komt Amazon die ten opzichte van vorig jaar flink gegroeid is, met 5,3 miljoen verscheepte tablets.

Samsung leverde 5 procent in, maar de grote verliezer was Huawei.

​LG start ook in Nederland verkoop van Dual Screen G8X ThinQ

LG Electronics (LG) start op 14 november met de verkoop van de LG Dual Screen G8X ThinQ, de nieuwste G-serie smartphone met dual screen. Dit nieuwe model zorgt weer voor een geheel nieuwe manier van multitasking, sociale interactie en contentcreatie.

Slank design

De LG Dual Screen G8X ThinQ is een combinatie van een smartphone en een dual screen. Die laatstgenoemde koppel je gemakkelijk los en vast aan de smartphone zodat je 2 schermen tegelijkertijd kunt gebruiken. Het Dual Screen wordt aangesloten via een USB die strak aansluit, waardoor het design er slank uitziet. De smartphone en het tweede scherm zijn gemakkelijk los te kopellen en het in- en uitklikken van de telefoon gaat net zo makkelijk als een muisklik.

Het Dual Screen zelf is wel een technisch hoogstandje: dankzij de freestop-scharnier kan het scherm namelijk in iedere hoek gekanteld en vastgezet worden. De stand-modus is handig voor wanneer de Dual Screen telefoon als laptop wordt gebruikt, maar ook een 360-graden flip is mogelijk.

lg-laptop
De “laptop-stand” voor bijvoorbeeld content creatie.

​OK-app review: gebruik je te pas en te onpas

Sta je in de Ikea, word je weer die gratis koffie door de neus geboord omdat je je Family-pas niet bij je hebt. Hoewel Ikea daar wel wat handige oplossingen voor heeft, is een app waarin je al je pasjes op kan slaan eigenlijk het makkelijkst. Om te kijken of dat klopt, probeerden we de OK-app uit.

Het logo lijkt enerzijds op dat van een goed doel en anderzijds op een soort unisex-teken, maar wat de OK-app heel slim doet is dat het toch herkenbaar is. Er zijn niet zo heel veel apps die voor een paars icoon kiezen, waardoor hij snel in het oog springt. Dat is handig, want als je bij de kassa staat, dan wil je even snel die klantenkaart tevoorschijn halen. De app laadt gelukkig ook snel. Dat is bij de applicaties van de winkelketens zelf nog wel eens anders, zeker als er binnen ook niet zoveel bereik is.

Een app voor al je pasjes

Het is erg makkelijk om klantenkaarten toe te voegen aan de pasjes app. Toen we de barcodescanner zagen, brak ons wel even het zweet uit: de meeste fysieke pasjes hebben we inmiddels allang niet meer, omdat die per winkel al in app-vorm hebben. Gelukkig is er ook een optie om een foto te scannen. Dat betekent dus dat je een screenshot maakt van je klantenkaart, en dat screenshot opent als ‘foto’. Het is bizar hoe snel de app de barcode vindt en de klantenpas toevoegt. Minstens net zo bizar is de enorme waslijst aan bedrijven met klantenkaarten.

Dat komt enerzijds omdat de OK-app zo volledig mogelijk wil zijn in de opties om pasjes toe te voegen, maar anderzijds omdat je bijvoorbeeld ook entreekaartjes via Eurosparen kunt toevoegen. Voor de dierentuin bijvoorbeeld. Je kunt QR-codes scannen, streepjescodes, noem maar op. Je hebt in tien minuten al een heleboel pasjes in de app staan en dat wordt erg overzichtelijk weergegeven. Tijd dus om alle apps van bedrijven weg te gooien, want die heb je dan niet meer nodig, toch?

Dat is niet helemaal waar. Vaak kunnen de eigen apps van winkels je wijzen op extra acties, of kun je er bijvoorbeeld een op winkelroute gesorteerd boodschappenlijstje in maken. Bovendien zijn er ook apps waarin je een bepaalde handeling moet doen om extra voordeel te krijgen, waardoor je de app toch nog nodig hebt. Je kunt wel een heleboel apps wegdoen, maar bedenk je goed welke meer bieden dan slechts een verkapte loyaltykaart om te zorgen dat je geen voordeel misloopt. Uiteraard is het ook aan te raden te bedenken bij welke winkels je echt vaak komt.

ok-app-scannen
Eenvoudig te scannen.

Meet-up mobile: inzet PWA’s voor hogere mobiele conversie

Recent organiseerde Intershop met Google en Incentro de meet-up ‘boost your mobile commerce’ waarbij progressive web apps centraal stonden. Een select gezelschap werd op het Nederlandse hoofdkantoor van Google bijgepraat over het nut van deze PWA’s en wat de impact ervan is op de mobiele conversie.

Wist je dat de impact van mobile binnen de b2b-sector enorm is? Op basis van de cijfers van Google en Boston Consulting Group – die hier onderzoek naar deden – is de verwachting dat in 2020 al ongeveer zeventig procent van de inkomsten van grote b2b-spelers voortvloeit uit mobiel gebruik.

Native app versus webapp

Een logische gedachte zou zijn om te investeren in een native app. Hoewel mobiele apps een grote toegevoegde waarde kunnen hebben, is de investering fors en valt het gebruikt door klanten doorgaans tegen. Bas Jansen, conversiespecialist bij Google, vertelde bijvoorbeeld dat slechts zes procent van alle apps na een maand nog actieve gebruikers heeft. “Dit percentage is niet voorbehouden aan bepaalde sectoren of werelddelen, dit is onze algemene conclusie.”

Als alternatief of aanvulling op een native app kiezen steeds meer retailers er daarom voor om een progressive web app te lanceren. Dat merken we bij Intershop ook, vandaar dat we in onze laatste versie al een basis voor PWA hebben ingebouwd. Om te onderzoeken hoe e-commerce specialisten denken over (de mogelijkheden van) progressive web apps besloten we de meet-up te organiseren.

Sneller, lichter, flexibeler

Jeroen Ooms, frontend- en mobile developer bij Incentro, legt meer uit over de achterliggende techniek. “Qua functionaliteiten lijkt een progressive web app op een native app, maar in feite is het gewoon een website die gebruik maakt van native functionaliteiten van je telefoon die de browser op dit moment aanbiedt.” De ontwikkelkosten zijn lager, aangezien progressive web apps worden ontwikkeld met reguliere webtechnieken voor de webbrowser van de mobiele devices.

Headless software en progressive web apps gaan hand in hand. “De combinatie van headless software zoals Intershop en een PWA met een javascript framework zoals Angular of React zorgt voor een flinke performance winst. Door de backend en frontend los te koppelen zijn de requests naar de server veel efficiënter. Pagina’s worden niet meer volledig opnieuw geladen maar alleen relevantie informatie wordt opnieuw opgehaald en vervangen op de website. Deze snelheid zorgt voor een veel betere gebruikerservaring. Daarnaast stelt het je ook in staat om software veel makkelijker te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld je e-commerce platform uitbreiden met een contentplatform door ze in de frontend samen te laten komen.”

Meegroeien

Progressive web apps bieden diverse voordelen van een native app – zoals het sturen van pushberichten, toevoegen aan het homescreen en (deels) offline werken. “De toepasbaarheid van deze functionaliteiten in PWA’s wordt steeds beter. Hierbij zijn we ook afhankelijk van de mogelijkheden die iOS en Android bieden in de browsers. Het zal misschien nu nog niet je huidige app vervangen omdat iOS bijvoorbeeld nog een beperkte ondersteuning heeft voor offline werken en pushberichten. Maar dit gaat in de toekomst veranderen. We kunnen dus nu al beginnen met het ontwikkelen van een website die snel en toegankelijk is op elk device. We kunnen de PWA mee laten groeien met de ontwikkeling van mobiele browsers door nieuwe functionaliteiten later toe te voegen. In de toekomst zou je kunnen nadenken over het uitfaseren van je native app. “, vertelde Jeroen.

Boost de mobiele conversie

Jop van Sommeren, e-commerce manager bij Coop, vertelde over zijn missie om ook online één van de grotere spelers te worden in de Nederlandse food retail. Ook is mobiel voor COOP een belangrijke verbinder tussen online en offline. Om de gebruikerservaring en conversie op mobiel te verbeteren, besloot het bedrijf om naast de native app aan de slag te gaan met progressive web apps. “Ondanks dat onze native app op iOS en Android bij de gebruikers in de smaak valt, is lang niet elke (potentiële) klant bereid om een app te installeren.

Volgens conversiespecialist Bas is dit een bekend probleem. Hij legde uit dat bij de meeste mobiele sites te veel verzoeken naar de server worden gestuurd, met als gevolg dat de website traag wordt. “Voor een prettig mobiel gebruik zou je niet meer dan vijftig verzoeken per pagina moeten hebben. Een gemiddelde site bevat er echter al snel tweehonderd.”

Coop zit al snel op vele honderden verzoeken. Samen met Incentro gaat de supermarktketen daarom aan de slag met de nieuwste versie van Intershop, zodat de progressive web app dit probleem kan ondervangen en de mobiele conversie de gewenste boost krijgt.

Meer weten over dit onderwerp? Download de presentatie Mobile Commerce Meetup met Google hier.

 

Voor eerst weer groei in smartphones in twee jaar

De markt voor smartphones groeide in het derde kwartaal met 1 procent. Dat is niet veel, maar het is de eerste groei in twee jaar.

Volgens Canalys werden er 352 miljoen smartphones verscheept. Daarbij was Samsung zoals gebruikelijk weer marktleider, maar die groeit niet zo snel als Huawei. Het marktaandeel van het Chinese bedrijf ging van 14,9 procent naar 19 procent, slechts 3,4 procent verwijderd van Samsung. Of Huawei Samsung gaat inhalen is echter de vraag, omdat de gevolgen van de Amerikaanse handelsboycot nog niet echt zijn terug te vinden in de cijfers.

Apple leverde 7 procent marktaandeel in ondanks de lancering van nieuwe modellen.

Volgens Canalys wordt 5G het nieuwe strijdtoneel van Samsung, omdat die zijn eigen chipsets en modems ontwikkelt.

Ken je deze opties van iOS 13.2 al?

Na het uitbrengen van iOS 13 volgde al vrij snel 13.1 en nu zijn we zelfs al aan versie 13.2 toe. Wie de nieuwste versie downloadt, krijgt daar onder andere 398 nieuwe emoji’s bij. We hebben inmiddels kennis gemaakt met de donkere modus en veranderde instellingen voor websitebezoek. In iOS 13.2 vinden we nog meer handige toepassingen, die nog niet algemeen bekend zijn.

Batterij beter opladen

Alle iPhone-gebruikers weten dat de batterij van hun toestel na verloop van tijd behoorlijk snel leegloopt. Een nieuwe optie in iOS 13 is ontwikkeld om de levensduur van je batterij te verlengen. Om hiervan gebruik te maken ga je naar Instellingen – Batterij – Batterijconditie.

Nieuwe volume-indicator

Dit vind ik persoonlijk een heel prettige toevoeging: de kleine volume-indicator aan de zijkant van je scherm. Voorheen verscheen er een nogal aanwezige pop-up als je het geluid aan wilde passen terwijl je naar een filmpje keek. Irritant natuurlijk, als je gewoon wilt volgen wat er gebeurt op je scherm. De kleine indicator staat aan de zijkant en is veel minder prominent aanwezig. Bovendien kun je ook met je vinger het geluid aanpassen op het balkje en dus niet alleen via de volumeknoppen aan de zijkant van je toestel.

Nieuwe ‘scroll bar’

Is het je al opgevallen dat, wanneer je een webpagina opent in Safari, er een nieuwe schuifbalk te zien is aan de rechterkant van het scherm? Als je hierop klikt en je vinger even vasthoudt, kun je ermee omhoog en omlaag slepen. Hiermee is het ook mogelijk om veel sneller door een pagina te scrollen.

Meer opties voor stembediening

In Apple’s eigen apps vind je nu een microfoon aan de rechterkant van de zoekbalk. Als je hierop tikt kun je zoekopdrachten uitvoeren met je stem. Wil of kan je iets niet uittypen? Dan zoek je dus gewoon door middel van stembediening.

Downloadmanager van Safari

Eindelijk kunnen we veel gemakkelijker downloaden vanuit Safari. De downloadmanager wordt alleen weergegeven als je een actieve download hebt en deze wordt vervolgens automatisch opgeslagen in je iCloud-drive (en in de app Bestanden).

Screenshots van een gehele webpagina

Je hebt vast weleens in delen screenshots gemaakt van een webpagina. Het was simpelweg niet mogelijk om op een andere manier alle informatie in 1 keer te doen.

Dat is nu dus verleden tijd, want als je Safari opent, een screenshot van de website maakt en het voorbeeld opent, volgen er 2 opties: schermafbeelding of volledige pagina. En je raadt het al, als je de laatste optie selecteert, dan krijg je direct de hele webpagina als PDF-bestand. Deze nieuwe functie werkt in Safari, Pages, Numers, Keynote, Mail en Apple Maps.

Photo credits: unsplash-logoJan Kolar / VUI Designer

​Apple Pay verovert de markt van mobiel betalen in Amerika

Apple Pay heeft de koppositie van Starbucks overgenomen als meest gebruikte betaal-app van de Verenigde Staten. Hoewel de app van de koffiegigant alleen te gebruiken is bij Starbucks zelf, nam het lange tijd de leiding op het gebied van betaal-apps. Volgens de cijfers van marktonderzoeker eMarketer is Apple Pay, met 27,7 miljoen gebruikers vorig jaar, Starbucks voorbijgestreefd.

De verwachting is dat Starbucks deze plek bovenaan de ranglijst niet meer zal terugveroveren. Voorspellingen van het onderzoeksbureau wijzen uit dat het gebruikersaantal van Apple Pay in de VS eind dit jaar gegroeid zal zijn tot 30,3 miljoen. De app van Starbucks zal niet boven 25,2 miljoen gebruikers uitkomen.

Contactloos betalen

De reden dat Apple Pay zo snel kon groeien in relatief korte tijd is dat het aantal winkels en restaurants in de VS dat werkt met een bepaald betaalsysteem enorm is gegroeid. De technologie die ook wordt gebruikt voor contactloos betalen, en die op steeds meer plekken wereldwijd te gebruiken is, ondersteunt ook betalingen met Apple Pay. Dat deze technologie op steeds meer plekken beschikbaar is, zal ook bijdragen aan de groei van Google Pay en Samsung Pay, maar die twee betaalmethodes zullen wel de Android-markt blijven verdelen, verwacht eMarketer.

De verwachting is dat tegen het einde van dit jaar in 70 procent van de Amerikaanse winkels betaald kan worden met Apple Pay. Het feit dat de app van Starbucks alleen te gebruiken is bij zijn eigen vestigingen, zal de groei van die app belemmeren.

Het aantal mensen dat in de VS mobiele betalingen doet zal eind dit jaar met 9,1 procent zijn gestegen naar 64 miljoen. Dat is bijna 30 procent van alle smartphonegebruikers in de VS.

Apple Pay in Nederland

In Nederland is Apple Pay sinds juni dit jaar te gebruiken voor klanten van ING. ABN Amro ondersteunt de betaalmethode sinds 15 oktober en bij de Rabobank zit het nog in de testfase. Ook kleinere banken als Bunq, N26, Monese en Revolut hebben aangekondigd Apple Pay te gaan ondersteunen.

Het snelstgroeiende smartphonemerk: Realme

Een van de snelstgroeiende smartphonemerken is hier nog een grote onbekende: Realme. Gemeten naar het aantal verscheepte exemplaren is het Chinese bedrijf al zevende op de wereldranglijst.

Volgens Counterpoint heeft Realme 10 miljoen smartphones verkocht in het derde kwartaal, een groei van 808 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Het bedrijf bestaat nog geen 18 maanden en verkoopt vooral in China en Zuidoost Azië. Eigenlijk is Realme begonnen als submerk van Oppo, vergelijkbaar met Xiaomi’s Redmi, maar inmiddels opereert het zelfstandig.

Net als veel andere Chinese merken scoort het bedrijf vooral met betaalbare midrangetoestellen.

Volgens Counterpoint is het geen enkele andere smartphonefabrikant eerder gelukt om zo snel in de Top 10 te komen.

Page generated in 1.104 seconds. Stats plugin by www.blog.ca