OPPO en T-Mobile slaan handen ineen op weg naar 5G

OPPO en T-Mobile hebben aangegeven samen te gaan werken in Nederland op het gebied van onder andere technologie en 5G. Het is nog slecht een kwestie van tijd voordat 5G zijn intrede doet in Nederland. Er zijn zeker nog een paar hobbels te nemen maar niemand lijkt zich daar verder druk over te maken. 5G komt eraan en misschien nog wel sneller dan we denken.

OPPO is een snelgroeiende fabrikant van smartphones die deze zomer haar telefoons in Europa heeft geïntroduceerd met de primeur voor Nederland. Eerder dit jaar presenteerde OPPO al haar eerste 5G-smartphone en om deze smartphone onder de aandacht te brengen bij een groter publiek is samenwerking met een Nederlandse telecompartner essentieel. T-Mobile lijkt voorop te gaan in de uitrol van 5G. Dat beide bedrijven elkaar nu vinden is daarom niet vreemd.

OPPO RX17 Pro

Als nieuwe toestelfabrikant is het in een markt die sterk gedomineerd wordt door Apple, Samsung en Huawei, niet eenvoudig om marktaandeel te verkrijgen. Onbekend maakt onbemind. Toch lijkt OPPO goed te zijn ontvangen en de deal met T-Mobile zal de marktintroductie alleen maar versterken. T-Mobile heeft vandaag de OPPO RX17 Pro smartphone exclusief toegevoegd aan het T-Mobile assortiment. Vooral de exclusiviteit in deze deal is opvallend.

De OPPO RX17 Pro heeft een fraai design, 6.4-inch Full HD+ display met de een ‘waterdruppel-scherm’ en features voor avond- en nachtfotografie. De SuperVOOC Flash-laadtechnologie zorgt ervoor dan de smartphone in 40 minuten volledig is opgeladen. Het toestel heeft een vingerafdrukscanner die in het scherm is geplaatst en wordt aangedreven door de Snapdragon 710 processor met 6GB RAM en 128GB aan geheugen.

OPPO RX17 Pro
OPPO RX17 Pro

WhatsApp Business komt nu ook beschikbaar voor iOS

WhatsApp Business, een aparte versie van WhatsApp speciaal ontwikkeld voor bedrijven om te communiceren met consumenten en klanten, komt ook beschikbaar voor iOS. De uitrol hiervan is inmiddels in gang gezet. Maar zal nog niet overal beschikbaar zijn. WABetaInfo weet via twitter te melden dat ze de app ontdekt hebben in de Mexicaanse App Store. Gebruikers hebben als reactie hierop laten weten dat de app ook beschikbaar is in Frankrijk en Brazilië. WhatsApp Business werd eerst gelanceerd voor Android in januari 2018.

Reizigers gebruiken mobiel voor gemak en ondersteuning

Je kunt steeds vaker boekingen maken op social- en messagingplatformen. Betekent dit het eind van de reisapp? Die vraag onderzoekt Travelport in het rapport ‘How travelers are using mobile in 2019’. 

Daaruit blijkt dat de reiziger nog lang niet app-moe is. Meer dan de helft heeft minstens één reisapp op de telefoon staan en gebruikt deze frequent. Het zoeken en boeken van reizen, controleren van de vluchtstatus en verkrijgen van de instapkaart zijn de belangrijkste redenen om een applicatie te downloaden.

De desktop blijft onder vakantiegangers het populairste middel om een vlucht te onderzoeken maar de smartphone-app is een goede nummer twee (respectievelijk 76 procent en 68 procent). Mobiel internet (zonder app) staat op de derde plaats met 62 procent.

De desktop zit nog wel stevig in het zadel als het om de daadwerkelijke boeking van het vliegticket gaat: 74 procent doet dat het liefst op een laptop of pc. De smartphone-app wordt door 58 procent hiervoor gebruikt en mobiel internet door 46 procent.

Andere onderdelen van de reis (hotel, autohuur, trein, et cetera) worden door 78 procent onderzocht op desktop en door 70 procent op een smartphone-app. Mobiel internet scoort 61 procent. Zesentwintig procent van de vakantiegangers heeft weleens een chatapplicatie zoals Messenger of WhatsApp gebruikt voor het zoeken of boeken van reizen.

Welke verwachtingen hebben reizigers van een app? Allereerst willen ze een volledig reisoverzicht en actuele informatie ontvangen gedurende de reis. Het zoeken en boeken van vluchten en mobiele check-in zijn ook belangrijk, alsmede de mogelijkheid om een hotelkamer te boeken en vluchtwijzigingen door te voeren in de app.

En voice? Reizigers willen van een spraakassistent vooral weten wat de vluchtstatus is (67 procent), gevolgd door inchecken (41 procent), de route van het hotel naar de luchthaven (38 procent) en de verkeerssituatie op de weg naar de luchthaven (37 procent).

Reizigers staan open voor notificaties, die ze het liefst via e-mail ontvangen (46 procent). De meeste toegevoegde waarde heeft informatie over de tripstatus (76 procent), gevolgd door een prijswijziging in een vlucht waarin de reiziger geïnteresseerd is (70 procent). Ook reminders over een boeking die nog niet af is gemaakt, worden gewaardeerd (66 procent).

Android gebruikers moeten voorkeursbrowser en zoekmachine instellen

Android-gebruikers in Europa moeten binnenkort een voorkeursbrowser en zoekmachine instellen als gevolg van de boete die de Europese Commissie Google vorig jaar heeft opgelegd voor machtsmisbruik van het Android systeem.

Fabrikanten van smartphones kunnen daarnaast een licentie afnemen voor de Play Store, Drive en YouTube zonder verplicht de Google Search app of Chrome te installeren.

In Rusland moesten consumenten al aangeven welke browser ze willen gebruiken en in zestig landen heeft Google Chrome DuckDuckGo als zoekmotor toegevoegd.

In het verleden dwong de techgigant smartphoneproducenten om bepaalde Google-apps te installeren als ze van Android gebruik willen maken. Google kreeg daarvoor een recordboete van 4,3 miljard euro.

Om Android gratis te houden vraagt Google inmiddels wel geld vragen aan smartphoneproducten die Google-apps installeren zonder de eigen zoekapp of Chrome.

Google heeft beroep ingesteld tegen de boete. De procedure loopt nog.

Talpa via investering in retaildata

Talpa Media Investments neemt een belang in de appmaker achter de betaal- en loyalty-app OK. Daarmee krijgt het indirect zicht op de transacties in omnichannel retail.

Met de investering schaart Talpa zich als eigenaar naast investeerder Reggeborgh, het fonds van wijlen miljardair Dik Wessels, uit Rijssen.

De investment director daar, Wilco Rietberg, zegt in een toelichting: “Bij voorkeur [bouwen we] met partijen die niet alleen financieel, maar ook qua expertise iets kunnen toevoegen. Talpa beschikt, zoals bekend, over een grote variatie on- en offline mediakanalen met massabereik. Daarnaast levert Talpa als aandeelhouder ook een creatieve bijdrage aan content ontwikkeling voor en met OK.”

De app OK moet een soort Zwitsers zakmes in de retail zijn. Gebruikers vinden er een app in om mee te betalen in winkels en webwinkels maar ze kunnen er ook hun klanten- en spaarkaarten in stoppen en eventueel tickets voor toegang tot gelegenheden.

Voor een investeerder als Talpa, dat een steviger positie in e-commerce wil krijgen, kan dit interessant zijn omdat OK een rijke databron kan zijn. Het positioneert zich als een spin in het web bij winkel in offline en online winkels.

Een concurrent als Stocard kiest ervoor om op dit moment louter klanten- en spaarkaarten via de app te ontsluiten. Mobiel en digitaal betalen wordt in Nederland door weinig partijen als een probleem gezien dat een oplossing behoeft.

Waar Stocard eind 2019 op drie miljoen Nederlandse gebruikers hoopt, staat voor OK de teller in de Android Store op enkele tienduizenden. Bovendien geven klanten de app gemiddeld een 2,7 op een schaal van 5.

Het is niet bekend onder welke voorwaarden Talpa de investering doet.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

TU Delft krijgt 5G fieldlab

Zelfrijdende busjes, een drone die de stand van het gewas in de kassen kan overzien, de robot in een fabriek, ze maken straks allemaak gebruik van 5G. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaat samen met de TU Delft, regio Holland-Rijnland, gemeenten Delft en Katwijk, TNO en de provincie Zuid-Holland investeren in het onderzoeken van de toepassingen van 5G in zogenoemde fieldlabs.

Hoewel Zuid-Holland beschikt over een goede digitale basisinfrastructuur die voor veel toepassingen voldoende is, is er behoefte aan meer. Het Internet of Things vraagt om zeer snelle verbindingen met een hoge betrouwbaarheid en korte reactietijd.

De uitrol van 5G zal in 2020 van start gaan als de eerste frequenties geveild zijn. Om de infrastructuur en toepassingen van 5G te onderzoeken investeert de MRDH een bedrag van 200.000 euro in het 5G Fieldlab Zuid-Holland in Delft en een bedrag van 200.000 euro in het Living Lab Scheveningen in Den Haag.

Het 5G Fieldlab is een open platform gericht op het ontwikkelen en gebruiken van 5G. In het lab kunnen onderzoekers, grote en kleine bedrijven, startups en studenten laagdrempelig nieuwe 5G-toepassingen ontwikkelen. Het 5G fieldlab komt bij The Green Village op de TU Delft Campus.

Het fieldlab biedt ook kansen voor andere initiatieven in de regio. Is een toepassing succesvol getest, dan is het op grotere schaal inzetten in het Living Lab Scheveningen mogelijk. Gemeente Katwijk en de regio Holland-Rijnland werken ook samen met het 5G Fieldlab. Het testen van 5G-toepassingen voor drones gebeurt bij Unmanned Valley Valkenburg.

Apple en Spotify verwikkeld in ruzie

Eerder deze week diende Spotify een klacht in tegen Apple bij de Europese Commissie. De streamingsdienst beschuldigt Apple van oneerlijke concurrentie. Spotfiy is het niet eens met het verdienmodel van Apple, wat hen veel extra inkomsten oplevert. De ruzie lijkt voorlopig nog niet opgelost, want beschuldigingen en reacties gaan over en weer.

Afdragen deel inkomsten aan Apple

Diensten met abonnementen die worden aangeboden in de App Store, zijn verplicht om het eerste jaar 30 procent van de inkomsten af te dragen aan Apple. Een flinke inkomstenbron dus, waar het bedrijf zelf weinig voor hoeft te doen. En dat is een doorn in het oog van Spotify, die zegt dat zij in de toekomst misschien genoodzaakt zijn hierdoor de abonnementsprijs te verhogen. Apple Music is natuurlijk een concurrent van Spotify en de ‘taks’ van Apple kan er zomaar voor zorgen dat het abonnement van Spotify in de toekomst duurder wordt dan dat van Apple Music. Daniel Ek, topman van het Zweedse muziekplatform, schreef een uitgebreid betoog op de website, waarin hij uitlegt waarom het bedrijf ervoor kiest om actie te ondernemen.

Mijn doel voor Spotify is en is altijd geweest om de audio-ervaring door de ogen van consumenten te bekijken en de beste creativiteit en innovatie te bieden die we in huis hebben. Om dat te realiseren, ben ik ervan overtuigd dat bedrijven zoals de onze moeten opereren in een ecosysteem waarin eerlijke concurrentie niet alleen wordt aangemoedigd, maar ook gegarandeerd.

Daarom heeft Spotify na zorgvuldige overweging een klacht ingediend bij Apple tegen de Europese Commissie (EC), het orgaan dat verantwoordelijk is voor eerlijke en niet-discriminerende mededinging. In de afgelopen jaren heeft Apple regels voor de App Store geïntroduceerd die opzettelijk de keuze beperken en innovatie onderdrukken ten koste van de gebruikerservaring – in wezen treden ze op als speler én scheidsrechter om opzettelijk andere app-ontwikkelaars te benadelen. Nadat we geen succes hadden om de problemen rechtstreeks met Apple op te lossen, vragen we nu de EG actie te ondernemen om eerlijke concurrentie te garanderen.

– Daniel Ek, CEO Spotify

Eindelijk is er een keurmerk voor refurbished iPhones

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om een refurbished telefoon aan te schaffen. Dat is financieel namelijk heel aantrekkelijk, maar de kwaliteit ervan blijkt nogal wisselend. De Consumentenbond deed hier vorig jaar onderzoek naar en de conclusie was dat de aankoop van een refurbished telefoon ‘een gok’ is.

Keurmerk nu alleen nog voor iPhones

Zeker opgeknapte iPhones zijn gewild, maar vaak blijkt de consument terughoudend te zijn bij de aankoop ervan. Hoe weet je zeker dat je een goede aankoop doet? Met het Keurmerk Refusbished weet de koper dat een iPhone op zeker 50 punten is gecontroleerd en dat zij in zee gaan met een betrouwbare partij. Vooralsnog wordt het keurmerk alleen uitgegeven voor iPhones en nog niet voor smartphones van andere merken.

Keurmerk voor Refurbished iPhones

Doekle Terpstra, voorzitter van ondernemersorganisatie Techniek Nederland, reikt vandaag de eerste certificaten van het nieuwe Keurmerk Refurbished uit aan de bedrijven Forza Refurbished, Leapp en Renewd.

Techniek Nederland en de gecertificeerde bedrijven willen met het nieuwe Keurmerk de kwaliteit van refurbished smartphones verbeteren. Nederland is het eerste land ter wereld met een kwaliteitsgarantie voor refurbished smartphones.

De garantie die Forza Refurbished, Leapp en Renewd geven op refurbished iPhones gaat verder dan de garantie op nieuwe toestellen. Batterij en accessoires vallen standaard onder de 24 maanden garantie van het Keurmerk Refurbished en dat is bij nieuwe iPhones niet het geval. Refurbished smartphones zijn er in drie categorieën: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

Om voor het Keurmerk Refurbished in aanmerking te komen, moet een bedrijf de smartphone op meer dan vijftig punten controleren. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished onderwerpen het toestel aan een uitgebreide inspectie van zowel hardware als software. Belangrijke onderdelen als de accu en het scherm worden standaard gecontroleerd en eventueel vernieuwd. Aan de hand van een uitgebreide checklist kijkt de refurbisher onder meer naar het besturingssysteem, de touchfuncties, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties (WiFi en bluetooth).

Aanleiding voor het nieuwe keurmerk zijn de grote kwaliteitsverschillen in het aanbod van refurbished smartphones. Hierdoor weet de klant niet goed waar hij aan toe is.

Het keurmerk geldt in eerste instantie alleen voor iPhones, die zo’n 94 procent van de refurbished markt uitmaken. Het is de bedoeling om op termijn uit te breiden naar iPads, MacBooks en Android-apparaten. Naar verwachting zullen uiteindelijk meer professionele refurbished bedrijven zich bij het keurmerk aansluiten.

Een smartphone met 21:9 scherm: dit zijn de voordelen

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona toonde Sony haar nieuwe visie op de Xperia smartphones. Onder het motto, lang, langer, langst werden de Xperia 1, 10 en Xperia 10 Plus gepresenteerd. Smartphones die allemaal beschikken over een beeldscherm met een 21:9 beeldverhouding, vergelijkbaar met de beeldverhouding van een bioscoopscherm. Een voordeel van een beeldscherm met een dergelijke verhouding is natuurlijk dat het zorgt voor een betere entertainment ervaring, en daarnaast is het ook ideaal om 2 apps tegelijkertijd naast elkaar te gebruiken.

De Xperia 10 en 10 Plus beschikken over een slank randloos design met 21:9 Ultimate Wide Full HD+ scherm. En hebben een multi-window User Interface gecombineerd met een 6.0” inch scherm van de Xperia 10 bij KPN en het 6.5” inch scherm van de 10 Plus.

De Xperia 1 is het paradepaardje met een 21:9 CinemaWide™ 6.5” 4K HDR OLED scherm. Deze biedt hetzelfde cinematografische aspect ratio en kleurenpalet waarin de films gemaakt zijn.

Films en series kijken in 21:9

Het moge duidelijk zijn dat het mobiel consumeren van content de afgelopen jaren een enorme sprong heeft gemaakt. Alles wat jij thuis op televisie ziet kan je evengoed op je mobiel kijken. Van YouTube, tot Netflix en Film1. En omdat het mobiel gebruik nog altijd blijft toenemen, zeker onder jongeren, is het een logische stap van Sony om ook het scherm op dit gebruik aan te passen. Met een 21:9 beeldverhouding zie jij voortaan al je favoriete films, series, video’s of andere live-uitzendingen op een zo goed mogelijke manier. In sommige gevallen zelfs op de manier zoals het is bedoeld door de regisseur tijdens de opnames van een film.

sony-21-9
21:9 op je smartphone.

De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp in Augmented Reality

Speciaal voor het Rembrandtjaar is er een app ontwikkeld waarbij je met je smartphone letterlijk het schilderij: De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp (uit 1632) binnenstapt en zo kunt meekijken over de schouder van één van de belangrijkste schilders van Nederland, Rembrandt.

Augmented Reality zonder bril

Iedereen met een Apple- of Android-device heeft inmiddels Augmented Reality tot hun beschikking. Deze techniek maakt het mogelijk om door middel van de camera de wereld te verrijken met virtuele holografische projecties. Zo werd er voor Rembrandt Reality een virtuele ‘portal’ ontworpen. Door deze portal in de fysieke wereld te plaatsen kun je met je device echt een andere wereld binnenlopen. Via de camera van je smartphone kijktje naar een virtuele wereld. Anders dan bij Virtual Reality hoef dus geen VR-bril op te zetten.

anatomische_les_Rembrandt_app

‘Mobiele data wordt goedkoper in Nederland’

Mobiele data lijkt goedkoper te worden. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat de prijs per GB daalt, met name doordat de maandelijkse tarieven gelijk blijven en databundels steeds groter worden.

In het onderzoek werden de datatarieven van ruim 60 abonnementen van de vier MNO’s (Tele2 opereert nog onafhankelijk van T-Mobile) MVNO Simpel, Youfone en sub-merken als Simyo, Ben, Telfort en Hollandsnieuwe meegenomen.

De gemiddelde prijs per GB in Nederland bedraagt momenteel 4,69 euro. Een half jaar geleden was dat nog 5,42 euro.

Hoewel er ook nog altijd abonnementen beschikbaar zijn waarbij de prijs per GB (ver) boven de 10 euro uitkomt, worden de kosten van mobiele data in Nederland steeds lager. Zo zijn er op dit moment al 12 abonnementen beschikbaar waarbij de prijs per GB onder de 1 euro ligt.

Samsung Galaxy S10: meer scherm, camera’s en mogelijkheden

In de week voorafgaand aan het Mobile World Congress onthulde Samsung, 10 jaar na de introductie van de eerste Galaxy S-smartphone, de Galaxy S10. Een toestel waar ze bij Samsung, geheel terecht, trots op zijn. De Galaxy S10 is nu beschikbaar in drie verschillende modellen die allemaal inspelen op de specifieke behoeften van gebruikers. Het is verder ook mooi om te zien hoe de smartphone-innovatie van het Koreaanse bedrijf in 10 jaar is geëvolueerd. Met als resultaat de nieuwe Galaxy S10, een echte alleskunner.

De Galaxy S10 is ontworpen voor iedereen die op zoek is naar het beste in een smartphone. Mensen die op zoek zijn naar het allersnelste kunnen met de Galaxy S10+ hun geluk niet op. Van het scherm tot de camera en de prestaties, de Galaxy S10+ tilt smartphone gebruik naar een nieuw niveau. En als je op zoek bent naar alle essentials in een meer compact formaat, dan heeft Samsung de Galaxy S10e. Met volledig vernieuwde Dynamic AMOLED-displays, verbeterde camera’s en slimmere prestaties biedt de Galaxy S10-lijn meer keuze en hebben ze wederom de lat voor smartphones verhoogd.

Dynamic AMOLED-display

De Galaxy S10 maakt gebruik van Samsungs beste scherm tot nu toe: ’s werelds eerste Dynamic AMOLED-display. Het display toont levendige content in meer kleuren dan ooit, wat meer heldere en realistische beelden oplevert.

Het is toestel is dan ook HDR10+-gecertificeerd, een unicum voor smartphones. Het display heeft verder ook een VDE-certificaat voor levendige kleuren en de beste contrastverhouding op een mobiel apparaat voor nog diepere zwarttinten en helderder wit. En door middel van Eye Comfort vermindert het display blauw licht. Een technologie die door TÜV Rheinfeld is gecertificeerd en niet inboet aan beeldkwaliteit of filters toevoegt.

Het resultaat van het productieproces is het toch unieke Infinity-O Display in de Galaxy S10. Het Infinity-O Display heeft verschillende sensoren en camera-technologie in een gaatje in het scherm. Zo maak je optimaal gebruik van het grote scherm.

Met het nieuwe Dynamic AMOLED-display van de Galaxy S10 heeft Samsung een nieuwe standaard gezet. Hoe je het scherm ook gaat gebruiken, van het kijken naar Netflix, het spelen van games of voor het simpelweg browsen, mailen en chatten, je beleving zal met dit scherm beter zijn dan ooit tevoren.

schermen-s10
Het eerste Dynamic AMOLED-display.

Meer bedrijven declareren via smartphone

Een zakenreis of hotelovernachting declareren bij de baas gebeurt steeds minder vaak met papieren bonnetjes. In plaats daarvan gebruiken medewerkers een app op hun telefoon. Dat gaat sneller, creëert overzicht en kan bovendien fraude tegengaan.

Werkt in 2015 nagenoeg 70 procent van de bedrijven met papieren bonnetjes om treinkaartjes en zakelijke diners te vergoeden, in 2018 gaat dit nog maar om 13 procent. In plaats daarvan gebruikt inmiddels meer dan de helft van de bedrijven een softwareapplicatie, volgens jaarlijks onderzoek van PayStream Advisors.

Markt voor declaratiesoftware groeit

Om geld naar vrienden over te maken of belangrijke documenten te scannen gebruik je tegenwoordig je telefoon, dus waarom niet ook om reiskosten bij je baas te declareren? Om deze reden zijn er de afgelopen jaren diverse declaratie-apps op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan apps van zorgverzekeraars om medische rekeningen te scannen met de camera op je smartphone.

De markt voor declaratiesoftware groeit snel: naar verwachting is zij in 2025 wereldwijd bijna 6 miljard euro waard, waar de marktwaarde in 2017 op zo’n 2 miljard euro stond. Ook binnen Exact heeft dit onderwerp veel aandacht. In januari werd marktleider SRXP overgenomen en diens functionaliteiten worden op korte termijn in onze systemen geïntegreerd.

Declareren op weg naar huis

Dat declaratie-apps in populariteit groeien, heeft waarschijnlijk te maken met de enorme tijdswinst. Onder de ruim 175 bedrijven die Aberdeen Group wereldwijd onderzocht, waren gebruikers van een mobiele app voor 65 procent minder kwijt aan proceskosten dan bedrijven die handmatig declareren. Met andere woorden, de kosten per declaratie zijn meer dan gehalveerd.

Medewerkers zijn geneigd sneller te declareren als het hen zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. In plaats van bonnetjes op te sparen en deze eens in het halfjaar te verwerken, kun je een rekening dezelfde dag nog indienen. Ook de verwerking gaat sneller, omdat deze apps direct kunnen linken aan je zakelijke creditcard en boekhoudsysteem. Zakelijke uitgaven worden daardoor in real-time inzichtelijk gemaakt.

Fraude door medewerkers voorkomen

Hetzelfde onderzoek door Aberdeen concludeerde dat medewerkers van bedrijven met declaratiesoftware zich vaker aan de regels houden. Oftewel, medewerkers zullen minder snel valse reiskosten declareren of dure hotelovernachtingen buiten kantoortijden laten vergoeden.

Een handvol kilometers bovenop de reiskostenvergoeding is normaal gesproken ook lastig te achterhalen. Vaak gaat het om variabele bedragen die worden vergoed, en zijn per medewerker verschillende regelingen van toepassing. Hoewel analyse en monitoring met declaratiesoftware de meest effectieve fraudebestrijder blijkt volgens de Association of Certified Fraud Examiners – schade wordt met 50 procent beperkt en de fraudeduur wordt meer dan gehalveerd – wordt dit door bedrijven het minst gebruikt.

Een medewerker die te dure etentjes declareert is er niet meer bij, omdat een app alleen correcte declaraties verwerkt. Zo kun je vooraf regels instellen waar een declaratie aan moet voldoen, zoals wie wat mag declareren en voor welk maximaal bedrag. Is hier niet aan voldaan, dan wordt de foute declaratie automatisch teruggestuurd naar de indiener. Gezien bedrijven naar schatting 5 procent van hun jaaromzet verliezen aan fraude door medewerkers, is overzicht en controle ten aanzien van je declaraties dus geen overbodige luxe.

Real-time onkostenbeheer voor het MKB

Fraude door medewerkers even daargelaten – een live overzicht van je onkosten is waardevol op zichzelf. Je kan makkelijk beoordelen waar de grote kostenposten zitten en of een budget overschreden wordt. Op basis van real-time informatie kun je je beleid hier strategisch op aanpassen.

Om het inzicht in je cashflow op deze manier te verbeteren, moet je declaratie-app wel gekoppeld zijn aan je boekhouding. Niet elke app biedt dit automatisch aan, waardoor je declaraties moet exporteren of apart zult moeten koppelen.

Declaratiesoftware was aanvankelijk alleen voor grote bedrijven weggelegd, maar door laagdrempelige cloudapplicaties wordt het steeds meer gebruikt door het midden- en kleinbedrijf. De investering van het MKB in declaratie-apps groeit naar schatting ruim 14 procent per jaar tussen 2017 en 2025, en is over zes jaar wereldwijd meer dan 1,3 miljard euro waard.

Page generated in 0,968 seconds. Stats plugin by www.blog.ca