Hoe kan Apple 62% van de wereldwijde smartphone-winst pakken?

De cijfers van marktonderzoeker Counterpoint laten zien dat Apple in het tweede kwartaal van 2018 de allermeeste winst heeft gemaakt. De cijfers: Apple heeft 43 procent van de telefoonmarkt in handen als het gaat om toestellen van 400 dollar en meer. Ter vergelijking: Samsung heeft 24 procent nodig voor een tweede plek en daar achteraan komen ook niet geheel verrassend het Chinese trio Huawei, Oppo en Xiaomi met nog kleinere percentages.

Het premium segment (tussen de 600 en 800 dollar) wordt grotendeels door Apple en Samsung verdeeld. Apple pakt daar 44 procent van, tegenover Samsung’s 41 procent. Dan is er nog ultra-premium: 800 dollar en meer. Dat segment is voor 88 procent in handen van Apple, met dank aan de iPhone X.

Gemiddeld aandeel, hele hoge winstmarge

Als je die cijfers vergelijkt met de winstmarges, dan is het wel echt opvallend om te zien dat Apple dus 62 procent (net geen twee-derde) van alle winst in de smartphonemarkt opstrijkt. Samsung heeft een schamele 17 procent van alle winst. De verklaring is simpel: Apple-fans geven blijkbaar graag veel te veel geld uit voor hun merkbeleving. En voor de goede orde: ik zeg dat als iemand die ook vuistdiep (en niet verder, anders wordt mijn nieuwe Apple Watch vies) in het ecosysteem zit.

Bij Apple wordt altijd gezegd dat het merk er alles aan doet om zo premium mogelijk uit de hoek te komen, dat het een ‘aspirational brand‘ wil zijn. Deze cijfers laten zien dat het gelukt is. Om een lang verhaal kort te maken: Apple’s spullen zijn absurd veel duurder dan ze hoeven te zijn, gewoon omdat het kan. Omdat we het toch betalen, want we willen Apple. Er is geen andere manier om zo’n grote winstmarge te verklaren.

Persen tot er niks meer uit de steen komt

Het klopt ook: Apple doet er alles aan om je met de details extra geld uit de tas te kloppen. Een mooi voorbeeld is de dongle die je nodig hebt om in de nieuwe iPhones een ouderwetse koptelefoon te gebruiken. Die kost in de winkel een tientje, wat betekent dat de productiekost vermoedelijk ongeveer 30 cent is. Krijg je niet bij je nieuwe toestel van tussen de 1100 en 1650(!) euro. Moet je los kopen. Oplaadkabels? Prullen die altijd breken en door een constante rotatie van aansluitingen bijna gegarandeerd over een paar jaar niet meer bruikbaar zijn. Reparaties? Ongeveer 300 procent duurder dan bij de beun die met dezelfde materialen werkt maar dat niet mag want redenen. Garantie? Kun je kopen, anders moet je iPhone bij klachten een inspectie doorstaan waar de Amerikaanse TSA een puntje aan kan zuigen voordat er kosteloos iets gefixt wordt.

Maar goed, je wordt niet zomaar het eerste biljoenenbedrijf ter wereld. En het is niet alsof Apple prullen maakt: de smartphones, Apple Watches en Macbooks zijn oprecht mooie apparaten. Ze zouden echter ook gewoon allemaal een (paar) honderd euro goedkoper kunnen zijn, zoals zoveel andere kleinere hardware-makers op steeds overtuigendere wijze blijven bewijzen.

Het verschil tussen een iPhone Xs en een willekeurig ander Android-toestel van meer dan 500 euro uit 2018 is verwaarloosbaar, maar toch betalen we als Apple-fanaten de hoofdprijs. Omdat het kan. Omdat je wil laten zien dat je zonder morren het dubbele betaalt om die extra twee procent afwerking te hebben ten opzichte van de al fantastische alternatieven. Dan moet je het eigenlijk ook zelf weten. Het is alleen verrassend dat nog steeds zo veel mensen het doen. De markt is inmiddels dusdanig gedemocratiseerd dat er weinig rationele argumenten meer zijn om voor Apple te kiezen. Behalve als je altijd al voor Apple hebt gekozen.

[Afbeeldingen © Apple]

iOS 12 staat al op tien procent van Apple-apparaten

Het nieuwe besturingssysteem iOS 12 staat na twee dagen al op meer dan tien procent van de apparaten die het toelaten, zo blijkt uit een trendrapport van Mixpanel. Dat is een mooie score, zeker als je kijkt naar de upgrade-cijfers voor concurrent Android. Daar is net Android 9 (Pie) voor uitgekomen en dat staat maar nauwelijks op de kaart. Zelfs de vorige versie van Android (8.0 en 8.1 oftewel Oreo) staat maar op 27, 2 procent van de apparaten en dat is na meer dan een jaar op de markt.

Eerlijk is eerlijk: een van de redenen dat de Android-adoptie van de nieuwste versie van het besturingssysteem nooit heel hoog zal gaan worden is omdat Google niet de hele keten in handen heeft. Er zijn honderden bedrijven die Android-toestellen maken en die zijn notoir in het vrijwel onmiddellijk droppen van support voor nieuwere versies nadat de telefoons verkocht zijn. Dan hebben we het niet over de Samsungs, Oppo’s en Huawei’s van de wereld, maar de echte kleine makers die vooral in goedkopere markten opereren. Juist in die markten worden telefoons ook gebruikt tot ze letterlijk uit elkaar vallen (en dan is er nog tape) en dat zorgt er voor dat er een overmatig groot percentage toestellen met oude software in gebruik blijft.

ios-12-adoptie
Zo staan we er nu voor. Beeld: Mixpanel

Samsung brengt dit jaar smartphone uit met vier(!) camera’s

De dubbele camera op de achterkant van een smartphone is inmiddels bijna de norm, zeker voor de wat duurdere modellen. Huawei heeft met de P20 Pro zelfs al een model met drie camera’s. Je zou zeggen, het houdt een keertje op, maar Samsung gaat er blijkbaar nog een schepje bovenop doen met de aanstaande Galaxy A9 Star Pro.

Die krijgt maar liefst vier camera’s, een flitser en een vingerafdruksensor op de achterkant, zo zeggen de lekkers op Twitter. Het toestel zou volgens insiders op 11 oktober gepresenteerd moeten worden. Dat zou best kunnen kloppen, want in de uitnodiging voor het evenement hint Samsung met de tekst ‘4x fun’.

Het zal toch niet weer? Samsung Note 9 vliegt in de fik in NY

Een zwaluw maakt nog geen zomer, zo gaat het gezegde, maar een ander gezegde ken je ook vast wel: waar rook is, is vuur. Hopelijk voor Samsung is dat niet het geval, want in New York heeft een vrouw het bedrijf aangeklaagd omdat haar Note 9 in haar handtas vlam vatte. Na het hete Note 7-verhaal van 2016 is dat natuurlijk een extreem precaire situatie, want er werd door Samsung bij de lancering expres tijd besteed aan het feit dat de Note 9 echt heel veilig was.

Het kon ook niet anders. Als je zegt dat iets pertinent niet mis kan gaan is de kans dat het toch mis gaat meteen groter. Elke smartphone-batterij kan in de fik vliegen, dus de kans dat het ook één keer met een Note 9-batterij zou gebeuren is bijna 100 procent. Het is wel aan de snelle kant, aangezien het toestel pas afgelopen maand is gelanceerd, maar toch.

Veiligheid voorop

Volgens de vrouw die de rechtszaak aanspant vatte het toestel vlam terwijl ze in de lift stond, hoorde ze een “raar geluid” en kwam er “dikke rook” uit haar handtas. Alles in de tas is geruïneerd en logischerwijs, dus de vroeg wil compensatie, zo zegt de New York Post. Dat terzijde wil de vrouw ook dat de verkoop van de Note 9 gestopt wordt en als de rechtbank dat verzoek serieus gaat nemen wordt het wel penibel voor Samsung.

Logischerwijs is één incident niet genoeg om een hele serie telefoons in een kwaad daglicht te stellen. iPhones zijn al in de brand gegaan en daar hoor je ook niemand over. Batterijen zijn nou eenmaal instabiel van aard en soms gaat het mis. Samsung zelf heeft in een reactie gezegd dat ze geen andere meldingen hebben gehad waarbij een Note 9 betrokken was maar dat ze het “nader gaan onderzoeken”.

[Afbeeldingen © – Adobe Stock]

Apple geeft iOS 12, watchOS 5 en tvOS 12 vrij

Apple heeft zojuist iOS 12, watchOS 5 en tvOS 12 vrijgegeven, de systeemsoftware voor iPhones, iPads, Apple Watch en Apple TV. Volgende week maandag verschijnt ook de nieuwe versie van macOS Mojave.

De Golden Master versies van iOS 12 en tvOS 12 waren al enkele dagen beschikbaar voor ontwikkelaars. Tenzij er nog bugs worden ontdekt, is de GM vaak de definieve versie.

De nadruk bij iOS 12 ligt vooral op verbeterde snelheid en stabiliteit en minder op nieuwe functies. De camera start volgens Apple tot 70 procent sneller, het toetsenbord reageert tot 50 procent sneller. Apps starten twee keer zo snel, ook als je meerdere tegelijk gebruikt.

Sommige apps, zoals die voor aandelen, Apple Books en de dictafoon, hebben een nieuw ontwerp, iets dat ook geldt voor de App Store. Nieuw is de app Meten voor het opmeten van kamers en objecten.

De nieuwe functie Schermtijd toont de tijd die je in apps hebt doorgebracht. Met de camera kunnen QR-codes gemakkelijker gescand worden.

De Safari browser voorkomt tracking, waardoor sociale media gebruikers minder goed kunnen volgen.

Pas op: je kunt iPhones en iPads met één weblink vast laten lopen

Er zit een fout in iOS. Een flinke, blijkbaar, want een veiligheidsonderzoeker heeft een manier gevonden om er via CSS (opmaak) code voor websites voor te zorgen dat alle iOS-apparaten vastlopen. Er zit dan niks anders op dan het apparaat helemaal te resetten. Niet alleen zit de fout in alle iOS-apparaten, Macs die Safari gebruiken hebben hetzelfde probleem. De schade blijft daar gelukkig wel beperkt tot het tabblad dat je open hebt staan, maar toch.

Gelukkig zijn er geen ernstigere gevolgen dan dat, maar irritant is het natuurlijk wel. Daarnaast kan de CSS code zo aangepast worden dat Macs ook helemaal vastlopen en dan wordt het wel echt vervelend. Nu ben je vast benieuwd of dat echt werkt. Heb jij even geluk: je kunt het live uitproberen door hieronder in de tweet te klikken op de link, maar wees gewaarschuwd: je moet dan dus wel je apparaat helemaal opnieuw opstarten!

We hebben iOS 12 uitgeprobeerd en dat kun jij nu ook al

Apple heeft tijdens de iPhone-aankondiging gisteren gezegd dat iOS 12 officieel 17 september beschikbaar wordt voor alle iPhones vanaf 5S en iPad Mini 2 of hoger. Als je echter een beetje ongeduldig bent kun je ook nu al de zogenaamde ‘gold master’ downloaden en installeren. Dat is de uiteindelijke versie die klaar staat om op de 17e uitgerold te worden, zouden er geen rare bugs meer naar buiten komen.

Het is dus zeker een veilige versie, al wordt wel door Apple aangeraden om toch nog even een backup te maken van je huidige systeem voordat je installeert. Ik leef graag gevaarlijk dus heb dat allemaal overgeslagen en heb de nieuwe software gewoon geïnstalleerd en tot nu toe werkt alles prima.

IMG_56B4F055CCD2-1
De nieuwe schermtijd is heel uitgebreid en laat je precies zien waar je je tijd spendeert op je iPhone.

Google stopt met experimentele mailapp Inbox

Google stopt volgend jaar maart met de experimentele mailapp Inbox by Gmail, die zijn eigen groep liefhebbers heeft. Google belooft dat veel van de functionaliteit van Inbox zal terugkeren in de nieuwe Gmail.

Een aantal maanden terug gingen er al geruchten over het verdwijnen van de app, maar toen beloofde Google nog dat de app zou blijven bestaan. Niet dus. Google wil zich kunnen focussen op één app en dat is Gmail, zo laat het bedrijf weten.

Hoewel Inbox ook werkte op desktops via Google Chrome, was de app vooral bedoeld voor mobiele apparaten (ioS en Android). Een van de grote voordelen was dat verschillende accounts naadloos werden geïntegreerd. Dat is nu niet het geval bij Gmail.

Veel functies van Inbox zijn inmiddels beschikbaar in Gmail, zoals Smart Reply en snoozing en ook het bundelen van accounts staat nog op de verlanglijst.

Europese commissie (nog) niet OK met Tele2-overname door T-Mobile

De overname van Tele2 door T-Mobile stuit op bezwaar in de Europese Commissie. Die zegt dat de concurrentie binnen ons land iets te veel wordt aangetast als er in plaats van vier grote spelers nog maar drie overblijven in Nederland. Dat gaat er volgens de commissie vast voor zorgen dat de prijzen voor ons als consumenten gaan stijgen.

Als T-Mobile Tele2 zou overnemen zou dat betekenen dat ze samen ongeveer een kwart van de Nederlandse markt zouden hebben. De twee andere grote partijen zijn natuurlijk Vodafone Ziggo en KPN en de commissie is ook heel benieuwd naar de mogelijkheden die andere providers zonder eigen netwerk nog gaan krijgen bij de dan drie grote aanbieders. De angst bestaat dat die drie dan gaan samenspannen om het onaantrekkelijk te maken voor andere partijen om nog iets te doen.

Samen betalen voor 5G

Logischerwijs zien T-Mobile en Tele2 het volledig anders. Die zeggen dat ze wel moeten gaan samenwerken om de zware kosten van het opzetten van een 5G-netwerk in Nederland te kunnen bekostigen. Dat is (nog los van de frequentieveilingen) inderdaad een dure grap en hoe groter je als aanbieder bent, hoe beter de opstartkosten van zo’n project te dragen zijn. T-Mobile moet al 190 miljoen euro betalen voor de overname, dus het wordt een dure periode voor de Duitse telecom-aanbieder.

De twee aanbieders hadden ook wel verwacht dat de commissie zou gaan tegenstribbelen, maar zeggen tegen nu.nl dat ze niet van plan zijn hun schema aan te passen. De fusie zou eind van dit jaar rond moeten zijn. De commissie heeft nu tot 30 november de tijd om hun onderzoek af te ronden. Hoe dat afloopt is wel ten zeerste de vraag, want eerder blokkeerde de commissie onder leiding van Margrethe Vestager (ja, die van de Google-boetes) al een aantal fusies in andere landen die tot precies deze situatie zouden leiden. Binnen drie maanden zal het hoge woord er zeker uit zijn en dan zal duidelijk worden of de twee telecomproviders duidelijk hebben kunnen maken aan de commissie dat de Nederlandse consument geen schade gaat ondervinden van de overname.

[Afbeeldingen © coffeekai – Adobe Stock]

Alles dat je moet weten over de nieuwe Apple iPhone Xs en iPhone Xs Max

Apple introduceerde gisteren in Cupertino, geheel zoals verwacht, 3 nieuwe iPhones. Waarbij de iPhone Xr de ‘goedkope’ variant is. In dit artikel nemen we je mee met alles informatie over de iPhone XS en iPhone XS Max. Uiteraard zijn dit weer de meest geavanceerde iPhones ooit. Qua formaat ben je misschien geneigd om voor de wat kleinere iPhone XS te kiezen, die ongeveer even groot lijkt als de iPhone 7. Maar als je het scherm ziet van de iPhone XS Max, wow, dan heb je echt geen iPad meer nodig.

iPhone XS en iPhone XS Max

De 5,8-inch iPhone XS en 6,5-inch iPhone XS Max zijn voorzien van een Super Retina-display, een sneller en beter dual-camerasysteem met ook weer nieuwe foto- en videofeatures, de eerste 7-nanometer chip in een smartphone (A12 Bionic-chip met een Neural Engine van de volgende generatie), snellere Face ID, breder stereogeluid, een mooie nieuwe goudkleurige uitvoering en nu ook dual-sim. Vanaf morgen, vrijdag 14 september, kunnen ze besteld worden en vanaf vrijdag 21 september liggen beide toestellen in de winkel.

Display en batterij

iPhone XS bestaat in feite uit 2 nieuwe iPhone-modellen. Met als grootste verschil: de iPhone Xs Max heeft het grootste display ooit op een iPhone plus de grootste batterij ooit in een iPhone, daarmee gaat hij tot anderhalf uur langer mee.

Apple-iPhone-Xs-hands-screen-09122018
Full screen

iPhone Xs, Xs Max en Xr verrassen niet op Apple’s evenement

De geruchten waren het evenement al voor, maar vanavond heeft Apple duidelijkheid gegeven over wat we eind dit jaar aan nieuwe apparatuur van ze mogen verwachten. Het evenement begon zoals inmiddels traditie is met een grappige video die naadloos naar de introductie van Tim Cook leidde, maar al snel was het tijd voor business. Na wat borstklopperij over de nieuw geopende Apple Stores, onder andere in Milaan, was het tijd voor de aankondigingen.

4,4 miljard mensen hebben toegang tot mobiel breedband

Eind dit jaar zullen 4,4 miljard mensen toegang hebben tot mobiel breedband, 1,1 miljard meer dan bij de laatste meting van VN-organisatie International Telecommuncation Union drie jaar geleden.

Ruim de helft van de wereldbevolking heeft daarmee toegang tot (mobiel) internet. Het andere deel woont in afgelegen gebieden en daar zal de groei ook de komende jaren zeker niet snel gaan.

Er zijn landen bij met een penetratie van 100 procent, wat wil zeggen dat nagenoeg iedereen daar een mobiel apparaat heeft. In Macao (China) telde de ITU maar liefst 322 mobiele breedband abonnementen per 100 inwoners, daar is het gebruik van duosims hoger. In Nederland is het gemiddelde 90 abonnementen per 100 inwoners.

IJsland is Zuid Korea gepasseerd als het land met het meeste internetgebruik. Daar is 98,2 procent van de inwoners online, Koeweit volgt met 98 procent.

Wel is er nog steeds verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen maken vaker gebruik van (mobiel) internet dan vrouwen.

De OnePlus 6T krijgt een vingerafdrukscanner onder het scherm

OnePlus blijft de premium smartphonemakers achter de vodden aanzitten, zo blijkt uit een bericht op CNET. De 6T wordt op 17 oktober gepresenteerd en volgens OnePlus kunnen we er in elk geval op rekenen dat het toestel een vingerafdrukscanner onder het scherm gaat krijgen. Het is niet het eerste dat dit doet, de telefoons die de technologie al hebben komen op dit moment van relatief kleine partijen (in Nederland dan) zoals Oppo, Vivo en Xiaomi.

OnePlus noemt de technologie zelf Screen Unlock, wat betekent dat ze zo min mogelijk stappen willen hebben om een telefoon te ontgrendelen. In combinatie met Face Unlock kun je een 6T dus altijd snel gebruiken als je dat wilt. Volgens de email die CNET heeft gekregen wilde OnePlus de technologie eigenlijk al in de 5T stoppen, maar was het toen nog niet “volwassen genoeg om de standaard die OnePlus wil handhaven te halen”.

oneplus-fingerprint

App marketing: 3 stappen die veel appmarketeers vergeten

Na het (her)ontwikkelen van een app, storten bedrijven zich op het promoten ervan: zo snel mogelijk veel downloads realiseren. Een cruciale fout. Deze drie stappen worden vaak vergeten.

Je hebt een briljante app ontwikkeld of nieuwe features uitgewerkt. Nu is het tijd om deze onder de aandacht te brengen. Immers, zoals managementgoeroe Peter Drucker stelt: een succesvol bedrijf doet twee dingen: innovatie en marketing. Met het ontwikkelen van een app die waarde toevoegt voor consumenten vink je stap één af. De volgende stap is marketing.

Ik zie hoe apps met veel bombarie de markt betreden. Ze zullen zo vast direct veel downloads generen. Maar zodra een app door meer mensen in gebruik wordt genomen, drijven gebreken en kinderziektes automatisch boven. De kans is groot dat gebruikers afhaken, de app verwijderen en hun vrienden vertellen dat de app niet goed werkt. Niet voor niets dat Quettra uitvond dat apps 77 procent van hun DAU (Daily Active Users) verliest binnen de eerste drie dagen na de download.

Marketeers dachten lekker bezig te zijn, want de pijl in het dashboard ging omhoog. In werkelijkheid hebben ze hun marketingbudget vergeefs opgebrand. Welke cruciale appmarketingstappen hebben deze marketeers overgeslagen?

Stap 1: Datamanagement

Het onderzoek van Quettra maakt pijnlijk duidelijk: met een download ben je er nog niet. Wil je inkomsten realiseren met je app, dan is het noodzaak dat mensen de app gebruiken.

Edward Relf, oprichter van Laundrapp, een populaire wasgoed- en stomerijservice app in de UK, stelt op Festival of Marketing in 2017 dat marketeers zich niet moeten blindstaren op de eerste in-app aankoop of order. Dit is de meest irrelevante data, aldus Relf. Wil je een nummer één app worden, moet je ervoor zorgen dat gebruikers je app zoveel mogelijk gebruiken. Daarom is juist de tweede en derde order het meest belangrijk, want die zeggen iets over de incrementele waarde van je gebruiker.

Om te begrijpen wat consumenten wel of niet drijft jouw app vaker te gebruiken, is het verstandig te verkennen hoe zij de app gebruiken. Via welk kanaal downloaden ze de app, waar haken ze af en wie zijn de beste gebruikers? Met de juiste app tracking SDK (Software Development Kit) kunnen apps alle downloads en handelingen traceren.

Dit helpt je om de app user experience te optimaliseren, maar ook in termen van marketing. Zo kun je bepalen met welke boodschap of actie je een gebruiker alsnog overhaalt het registratieproces af te maken, of om een aankoop te doen. Tevens kun je met de juiste(!) consent de data koppelen aan je CRM-data (via een DMP), zodat je weet wie het best reageert op welke middelen (e-mail, pushmelding of advertising).

Stap 2: Optimaliseer het onboarding proces

Ook het onboarding proces, de wijze waarop je mensen verwelkomt en wegwijs maak in je app, is een invloedrijke factor in of mensen de app wel of niet gebruiken. Denk er maar eens over na: als het je niet lukt te registeren bij een app, dit duurt lang of je snapt niet meteen hoe het werkt, hoe groot is de kans dat je deze gaat gebruiken?Waarschijnlijk nihil.

Geef een tour door de app

Succesvolle apps lossen dit op door, zodra gebruikers de app voor het eerst openen, meer informatie te geven over de functionaliteiten van de app. Ze bevestigen dat de download een goede keuze was en communiceren nogmaals de voordelen in een slider (die gebruikers ook kunnen overslaan).

Creëer een smartphonevriendelijk registratieproces

Hanteer je een registratiemodel? Bijvoorbeeld omdat je een abonnement aanbiedt of omdat je gepersonaliseerde content wilt aanbieden? Creëer een registratieproces dat zo smartphonevriendelijk is. Zo registreer je bij de beleggingsapp Peaks niet via een ormulier, maar met een chat. Nadat ze de bedoeling en voordelen van de app nogmaals uitleggen, geven gebruikers in een gesprek de gegevens op die nodig zijn om een account aan te maken.

Let op: als de gebruiker moet betalen om je app te kunnen gebruiken, houd dan rekening met de voorwaarden van de In-App Purchase functies van Apple en Google. In sommige gevallen is het verplicht om deze te gebruiken, bijvoorbeeld als het afgenomen product in de app gebruikt wordt of bij abonnementsvormen. Apple en Google rekenen een fikse fee voor het gebruik van In-App Purchase, maar het kan als app toch interessant zijn om hier gebruik van te maken. Een aankoop is met één klik geregeld, wat voor de consument een onwijs laagdrempelige actie is.

Bij het alternatief mag je geen verwijzingen in de app geven naar externe omgevingen waar je een aankoop kunt doen. Hierdoor is het voor de consument onduidelijk dat er een abonnenmentsmogelijkheid is. Ze kunnen niet door in de funnel en verwijderen de app, omdat deze zonder abonnement niet bruikbaar is.

Stap 3: App Store Optimalisatie

De eerste vraag die marketeers mij vaak stellen is: “Welk kanaal levert de meeste app downloads op?”. Het antwoord is: de app store, voornamelijk. 67% van de smartphonegebruikers ontdekt zijn apps via de zoekfunctie in de app store, ontdekte NativeX. In de app stores geldt hetzelfde principe als in de supermarkt. Wie het meest zichtbare plekje heeft, wordt sneller gekozen.

Daarom is het cruciaal dat je app direct vindbaar is binnen de verschillende app stores, zoals App Store (iOS) en Google Play Store (Android). App Store Optimization (ASO) is een verzameling aan activiteiten om de vindbaarheid van een app in app stores te vergroten. Als je een hogere positie bekleedt in de zoekresultaten, leidt dit tot meer organische installs. Dat wil zeggen: installs die je realiseert zonder daarvoor te betalen.

Om dit te realiseren in de zoekresultaten moet je ervoor zorgen dat jouw app store pagina’s voldoen aan verschillende ranking criteria. App stores zijn niet transparant over welke factoren precies van invloed zijn op de ranking. Dankzij onderzoek, testen, meten en optimaliseren weten wij dat zaken als het gebruik van relevante zoekwoorden op de app store pagina, beoordelingen en visuals sterke invloed hebben. Het is dus zaak dat apps een zoekwoordenanalyse uitvoeren en de app store pagina bedachtzaam inrichten.

En dan is het tijd voor app-promotie

Dan is de tijd aangebroken om met jouw app op de mentale radar van de doelgroep te verschijnen. Maar, om een app te laten groeien is meer nodig dan alleen advertising gericht op vlugge downloads. Dus hoe kun je communicatie inzetten om voor waardevolle gebruikers van je app te zorgen? Dat is een volgend bijzonder interessant vraagstuk, maar first things first.

Augmented reality in retail: 4 realistische mogelijkheden

Augmented reality in retail maakt shoppen weer avontuurlijk! En maakt het zintuiglijk ervaren van producten vanuit huis mogelijk. Twee belangrijke ontwikkelingen die voor een boost kunnen zorgen in e-commerce. Een zeer welkome boost ook, want retailers vechten om aandacht. Het belang om zichtzelf te onderscheiden en te innoveren is pijnlijk duidelijk geworden door flink wat […]

Page generated in 1.203 seconds. Stats plugin by www.blog.ca