Waarom apps een onmisbaar hulpmiddel zijn in e-commerce

Mobile commerce is onlosmakelijk verbonden met de groei van in-app-aankopen. In een snel evoluerende en competitieve branche als e-commerce is het inspelen op trends en veranderingen simpelweg een must. Merken zullen zich dus moeten richten op in-app-aankopen.

eMarketer voorspelt dat de uitgaven voor mobiele advertenties in 2019 wereldwijd zal oplopen tot 232,34 miljard dollar. Bovendien groeit het wereldwijde mobiele dataverkeer tussen 2018 en 2021 met 300 procent, volgens Statista. De reden hiervoor is dat steeds meer smartphones worden gebruikt, waarbij de gebruikers 87 procent van hun tijd in-app besteden. De toenemende snelheid van het internet draagt ook een steentje bij aan deze groei. 

In e-commerce is het van belang dat nieuwe technologieën worden toegepast en de klanten worden betrokken bij het merk. Wanneer dit niet gebeurt, zal het merk verdwijnen. Daarom is de belangrijkste vraag voor marketeers niet ‘moeten we gokken op mobiel?’, maar ‘hoe gebruiken we het volledige verkooppotentieel van mobiel?’. Elk merk zou apps moeten behandelen als een nieuw verkoopkanaal en een nieuwe vorm van verbetering van de klantervaring met het merk.

Mobiele app versus voor mobiel geoptimaliseerde website

Volgens TechCrunch hebben mobiele apps een veel hogere betrokkenheid dan websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiel. De conversiepercentages liggen dan ook 100 tot 300 procent hoger. Deze verkoopstimulans wordt veroorzaakt door een toename van het volume en de frequentie van de bezoeken. Zoals een Bain & Co-analyse aangeeft, gaan gebruikers van een mobiele app drie keer sneller door de customer journey en zien ze ruim vier keer zoveel producten dan gebruikers van andere kanalen. 

Een mobiele app heeft – vergeleken met voor mobiel geoptimaliseerde websites – verschillende voordelen, zoals dat een app sneller werkt, altijd up-to-date is en zich binnen duimbereik van gebruikers bevindt. Mensen maken veel gebruik van mobiele apparaten en apps, waarmee ze slechts één klik verwijderd zijn van een merk. Volgens een rapport van App Annie groeide de tijd besteed aan shopping-apps tot 18 miljard uur wereldwijd in 2018. Met een app staat een adverteerder in directe verbinding met de gebruiker, wat marketeers veel kansen biedt om hen aan te trekken – natuurlijk via de app, maar ook via push-berichten, e-mails, meldingen, enzovoort. 

Het belangrijkste kenmerk van mobiele apps en de belangrijkste reden om ze in te zetten: personalisatie. Apps maken het mogelijk om gepersonaliseerde aanbiedingen en updates aan te bieden door middel van loyaliteitsprogramma’s en het gebruik van geolocatie en helpen bij het bewaken van de gebruikersbetrokkenheid. Over het algemeen is de app-omgeving ook een uitstekende omgeving om verschillende marketingbenaderingen en -tactieken te testen, wat uiteindelijk tot hogere conversiepercentages leidt. Daarnaast blijkt uit een Compuware-analyse dat 85 procent van de consumenten een app verkiest boven mobiele websites.

Mobiele conversies – de real deal komt eraan

Zoals App Annie meldt, zullen apps zestig procent meer inkomsten genereren via in-app-reclame in 2019. Maar nog steeds zijn veel marketeers niet op de hoogte van advertentiemogelijkheden binnen de app-omgeving. Dat is verrassend, omdat de concurrentie tussen merken steeds moeilijker en veeleisender wordt, evenals het gedrag, de behoeften en de verwachtingen van de gebruikers. 

Volgens Adjust, dat wereldwijd acht miljard app-installaties analyseerde, worden apps gemiddeld binnen 5,8 dagen verwijderd nadat ze voor het laatst zijn gebruikt. Natuurlijk zijn daar vele redenen voor, zoals bijvoorbeeld niet genoeg opslagruimte, systeemfouten, slechte gebruikerservaring, of simpelweg de app vergeten en niet gebruiken vanwege een gebrek aan betrokkenheid. En dit brengt ons bij het onderwerp retargeting.

Merken gebruiken retargeting met succes om actieve klanten of “dormant” gebruikers over te halen om terug te komen en de aankoop in hun online winkels te voltooien. In slechts enkele jaren werd het een must-have tool in marketing. Toch wordt het door veel marketeers nog niet gebruikt voor shopping-apps. Volgens data van RTB House is meer dan 80 procent van de totale inventory al beschikbaar op mobiele apparaten. Met dit in het achterhoofd moeten bedrijven zich drukker maken over in-app retargeting dan over hun e-shop retargeting. 

Wees niet bang om te veranderen – integratie is het gemakkelijkste deel

Een andere reden om retargetingtools niet te integreren met apps is de terughoudendheid van merken. Ze gaan er vaak vanuit dat het een complex proces is, maar gevestigde retargetingbedrijven hebben veel leveranciers en platforms vaak al geïntegreerd. Dus wanneer het merk een applicatie heeft opgezet op een dergelijk platform, is de integratie binnen een mum van tijd gebeurd.

Bovendien volgt in-app retargeting dezelfde principes als web-retargeting. Het zorgt dat gebruikers betrokken blijven en vaker terugkomen, stuurt conversies en verkopen aan met gepersonaliseerde advertenties en relevante aanbiedingen op het juiste moment. Daarnaast verhoogt retargeting de gebruikerservaring en toont relevante producten.

Vanzelfsprekend kunnen campagnes volledig worden aangepast en ingericht naar de wensen van de marketeer. In-app retargeting verschilt wat dat betreft niet veel van klassieke retargeting, behalve het groeiend aantal mobiele klanten. Statista-gegevens laten zien dat 67 procent van de gebruikers aangeeft dat ze door de ervaring van mobiele apps een product hebben gekocht. Het potentieel is reëel en de klanten staan te poppelen, in afwachting van een merk dat binnen hun duimbereik komt!

Gebruikers Airmail boos over abonnement

Gebruikers van de populaire app Airmail voor iOS zijn boos nu ontwikkelaar Bloop ineens een betaalmodel heeft gelanceerd. Er moet betaald worden voor meldingen van binnenkomende mails en het gebruik van meerdere accounts.

De kosten vallen overigens wel mee: 2,99 euro per maand of 9,99 euro voor een jaar. Gebruikers die de app al hebben gekocht, behouden de ondersteuning voor meer dan één account, maar moeten voor de meldingen alsnog betalen.

Op onder meer Reddit uiten gebruikers hun ongenoegen over de app die tot nu toe gratis gebruikt kon worden.

Nederlandse gemeenten krijgen ‘antenneplicht’ voor 5G

Nederlandse gemeenten krijgen de plicht om mee te werken aan de aanleg van antenne-installaties voor supersnel internet in openbare gebouwen, lantaarnpalen en verkeerslichten. Dat staat in een voorlopig wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waaruit het AD citeert.

Het gaat om antennes – ook wel small cells genoemd – die in bushokjes, lantaarnpalen en gebouwen worden geplaatst.

De antenneplicht is nodig om ‘toonaangevende diensten aan gebruikers te kunnen aanbieden’, zoals zelfrijdende auto’s. Nederland telt nu ruim 46.000 mobiele antennes. Daar komen er vanaf 2022 waarschijnlijk tienduizenden bij.

Een verzoek van GroenLinks om eerst onderzoek te doen naar mogelijke gezondheidsrisico’s van straling van de nieuw te plaatsen 5G-antennes is volgens staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) niet nodig.

Overigens laat 5G in Nederland nog wel even op zich wachten omdat eerst de frequenties moeten worden geveild. Dit najaar moet ook bekend worden of het Chinese techbedrijf Huawei de apparatuur mag leveren voor het 5G-netwerk in Nederland.

Foto Pixabay

Tele2 Zakelijk gaat op in T-Mobile Ondernemen

Tele2 Zakelijk stopt op 1 augustus met de verkoop van mobiele diensten. Nieuwe klanten sluiten vanaf dat moment een zakelijk mobiel abonnement bij T-Mobile Ondernemen af. Voor de huidige mobiele klanten van Tele2 Zakelijk verandert er niets.

Volgens beide gefuseerde partners wordt het beste van de twee werelden voor de zakelijke markt nu samengebracht. Léon Toet, directeur Zakelijke Markt: ‘Dat geeft ons de schaalgrootte om al onze zakelijke klanten optimaal te bedienen en de markt verder op te schudden.’

Als promotie voor de samensmelting van beide bedrijven wordt Unlimited data en bellen op het beste mobiele netwerk van Nederland nu extra voordelig aangeboden, voor 25 euro.

@Work is de nieuwe naam van het gecombineerde portfolio van beide telecomproviders voor zakelijk mobiel.

Particuliere klanten van Tele2 kunnen hun mobiele diensten en toestellen online blijven bestellen in de webshop of bij de resellers van Tele2. Het merk Tele2 blijft bestaan.

T-Mobile en Vodafone starten met grensoverschrijdend bellen

Wie in de buurt van de Nederlands-Duitse grens woont, weet dat het nogal vervelend kan zijn als je aan het bellen bent en de verbinding wegvalt. Soms valt je signaal zelfs al weg voordat je de grens over bent. T-Mobile liet eerder deze week al weten aan een oplossing te werken en nu maakt Vodafone bekend hier ook mee bezig te zijn. Binnenkort kun je overal bellend de grens tussen Nederland en Duitsland over (en terug) zonder dat de verbinding wordt verbroken of er door de providers extra kosten worden berekend.

Grensstreek met Duitsland en daarna ook België

De ‘internationale hand-over’ werkt al op een aantal grenslocaties met Duitsland bij Aken, Roermond en Kerkrade. Binnen een aantal weken met het in de hele grensstreek met Duitsland mogelijk zijn. Daar profiteren veel Nederlanders van die in de buurt van de grens wonen. Overigens zijn beide providers ook bezig met eenzelfde traject voor de grens met België.

Met de verbeteringen die we in het grensgebied hebben doorgevoerd, zijn de netwerken nu op een fijnmazige manier aan elkaar verbonden. Hierdoor ‘weten’ antennes aan de Nederlandse kant van de grens hoe zij telefoons op zoek moeten laten gaan naar de juiste antenne aan de andere kant van de grens. Ook als deze telefoons actief aan het bellen zijn. Gesprekken worden naadloos overgeheveld naar het netwerk aan de andere kant. Zo bellen mensen zonder problemen via de verschillende netwerken. Gedurende het hele gesprek geldt het tarief van het netwerk waar het gesprek is gestart of aangenomen.

– Richard Marijs, Technology Strateeg bij T-Mobile Nederland

Infographic: VS en Zwitserland lopen voorop met snel 5G

De eerste 5G netwerken zijn een feit. Weliswaar is nergens nog sprake van een volledig dekkend netwerk (behalve in het ministaatje Monaco), de snelheid kan al wel worden gemeten. OpenSignal trof in de VS 5G verbindingen van 1,816 Mbps aan, 2,7 keer zo snel als 4G. Zwitserland en Zuid Korea volgen op enige afstand. Nederland staat er nog niet bij. De frequenties moeten eerst nog geveild worden.

Monaco claimt volledig dekkend 5G netwerk

Monaco claimt het eerste volledig dekkende 5G netwerk in gebruik te hebben genomen. Monaco Telecom deed daarbij een beroep op Huawei voor de apparatuur.

De volledige dekking is niet zo moeilijk te realiseren. Monaco is het op een na kleinste land ter wereld met 34.000 inwoners.

Het bedrijf levert vooralsnog twee 5G toestellen van Huawei, de Mate 20 X en Mi Mix 3.

De technologie zal onder meer gebruikt worden voor autonome auto’s en besturing op afstand.

Foto Pixabay

Proximus en Orange gaan netwerken delen

De twee grootste Vlaamse telecombedrijven Proximus en Orange gaan hun mobiele toegangsnetwerken met elkaar delen. Ze hopen zo de introductie van 5G in België te versnellen.

Antennes, masten en basisstations worden in een aparte joint venture ondergebracht. Wel blijven beide bedrijven hun eigen netwerken zelf beheren en ook hun mobiele spectrum blijft in eigen beheer. De concurrentie komt hierdoor dus niet in gevaar.

Proximus en Orange delen hun infrastructuur voor alle technologieën (2G/3G/4G/5G) en op nationaal niveau. Het gedeelde netwerk zal ook de dekking verbeteren.

Om het delen van de mobiele netwerken mogelijk te maken, is een opstartinvestering vereist die wordt geraamd op 140 miljoen euro tot 2023.

Tinder Lite komt eraan

Er komt een lichtere versie van Tinder aan. Vietnam krijgt ergens in de komende weken de primeur. De applicatie is 25 keer kleiner dan de app die wij kennen. Het is niet geheel toevallig dat een Aziatisch land de app als eerst kan verwachten: Tinder wil graag uitbreiden in de regio.

Wel swipen, geen feed

Het gaat hier om de Android-versie van de app, die extra klein is gemaakt om zo ook goed te werken op minder high end toestellen met minder grote databundels. Je kunt wel swipen, maar er is niet een hele feed te bekijken. De lichtere app zal naar alle waarschijnlijkheid sneller werken en minder batterij verbruiken.

Interessant genoeg kun je in Tinder Lite je profiel niet updaten. Tinder Plus of Gold wordt echter later wel mogelijk gemaakt. Geen wonder, want dat is de manier waarop Tinder geld verdient. Een zeer succesvolle manier, die vooral in ons land goed schijnt te werken. Tien procent van de Tinder-gebruikers ter wereld schijnt een betaald account te hebben en Nederland staat op de vierde plek als het gaat om hoeveel omzet Tinder behaalde uit die betaalde diensten.

Eerst in Vietnam

Tinder Lite wordt ergens in de komende weken in de Google Play Store gezet in Vietnam, maar zal daarna spoedig naar andere Aziatische gebieden en Zuid-Amerika komen. Het is mogelijk om hetzelfde account te gebruiken in zowel de normale als de lichte Tinder-app.

Tinder was vorige maand negatief in het nieuws, toen bekend werd dat er een oplichter was die diverse vrouwen heeft lastiggevallen. Het lukte hem bij een van zijn slachtoffers zelfs 28.000 euro te ontvreemden door zich voor te doen als iemand anders. Dat ging niet zo snel als bij bijvoorbeeld WhatsApp-fraude: hij heeft wel een jaar contact gehad met zijn match.

Unieke foto’s

Mocht je Tinder gebruiken, let dan dus goed op jezelf. Nog een paar tips om je privacy te waarborgen en oplichters minder kans van slagen te geven? Gebruik altijd unieke foto’s die je alleen op Tinder hebt staan en nergens anders.

Tinder werkt met Facebook, maar zorg dat die goed is dichtgetimmerd zodat je match niet binnen een fractie van een seconde zowel je achternaam en je hele vriendengroep kent. Zet ook niet op Facebook waar je werkt, want dit is bij je profiel zichtbaar op Tinder. Verder verwijzen we je graag naar Tinder’s veiligheidstips, die je helpen bij hoe je het beste veilig kunt omgaan met een eerste date.

Of Tinder Lite ook naar Nederland zal komen, dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Simpel grootste virtuele telecomaanbieder

Simpel is sinds in het eerste kwartaal van 2019 de grootste MVNO van Nederland, oftewel een mobiele aanbieder zonder eigen netwerk. Dat blijkt uit het Dutch Mobile Virtual Operators rapport van Telecompaper. De no-frills aanbieder heeft de sterkste organische groei in de markt voor virtuele aanbieders laten zien, waardoor de Simpel concurrenten Lebara en Lycamobile qua marktaandeel heeft ingehaald.

Er waren in het kwartaal 8,2 miljoen simkaarten actief bij virtuele aanbieders, wat neerkomt op bijna 40 procent van de Nederlandse markt. De cijfers omvatten zowel onafhankelijke MVNO’s als virtuele second brands die eigendom zijn van één van de drie MNO’s (KPN, Vodafone, T-Mobile).

Het aandeel virtuele aanbieders groeide van 33 procent in het derde kwartaal van 2018 naar bijna 40 procent in het eerste kwartaal van 2019 doordat Tele2 nu weer deel uitmaakt van de virtuele markt. Tele2 had drie jaar een eigen mobiel netwerk, maar werd na de overname in januari 2019 een second brand van T-Mobile.

KPN heeft in januari aangekondigd dat het bedrijf haar second brands Telfort, Yes Telecom en XS4All geleidelijk uit gaat faseren, waardoor de markt voor virtuele aanbieders in de komende kwartalen onder druk zal komen te staan

Record aantal mobiele games gedownload

In het tweede kwartaal is wederom een recordaantal mobiele games gedownload uit de appwinkels van Apple en Google: in totaal 11,2 miljard volgens marktvorser AppAnnie.

Games zijn goed voor 35 procent van alle downloads en 75 procent van de omzet. Casual games als Stack Ball, Run Race 3D, Tiles Hop: EDM Rush, Clean Road, Traffic Run en Crowd City waren met name populair.

Het totale aantal appdownloads bedroeg in het kwartaal 30,3 miljard, wat 22,6 miljard aan omzet opleverde.

Afgaand op het aantal downloads loopt Google Play voorop, maar dat is begrijpelijk: Android bereikt aanzienlijk meer gebruikers dan iOS. Ook qua gamesdownloads heeft Google Play de leiding.

De topmarkten voor Google Play zijn India, Brazilië en Indonesië. Bij iOS gaat het om China, de VS en Japan, in die volgorde.

Uber bereidt zich voor op wereldwijde uitrol loyaliteitsprogramma

Uber lijkt zich voor te bereiden op een wereldwijde uitrol van haar loyaliteitsprogramma Uber Rewards. Begin dit jaar werd het programma in een aantal Amerikaanse steden gelanceerd, waaronder New York, Miami en San Diego, om vervolgens uit te breiden naar de 25 grootste steden van het land. Op korte termijn lijkt ook Nederland te volgen.

Een vakantie in de Verenigde Staten brengt vaak nieuwe inzichten en ervaringen. Na mijn eerste Uberrit in de VS kreeg ik de vraag om deel te nemen aan Uber Rewards, het loyaliteitsprogramma van Uber. Opvallend genoeg was dat alle in-app communicatie al in het Nederlands werd getoond. Tegelijkertijd is er ook al een Nederlandse landingpage voor Uber Rewards gecreëerd. Dat wijst erop dat er concrete plannen zijn voor een uitrol van het programma buiten de Verenigde Staten. 

Uber Rewards - Gerrit van Leeuwen  Uber Rewards screenshot - Gerrit van Leeuwen

Eenmaal terug in Nederland was Uber Rewards als aparte tab in de Uber app niet meer toegankelijk, de Nederlandse landingpage uiteraard nog wel. Opvallend: Alle e-mailcommunicatie rondom de aanmelding van Uber Rewards is nog wel in het Engels. 

Wat is Uber Rewards precies?

Uber heeft in haar thuismarkt (Verenigde Staten) met Lyft een zeer voorname concurrent. Met het lanceren van het loyaliteitsprogramma probeert Uber consumenten niet langer te laten shoppen tussen beide automotive diensten. Uber beloont namelijk trouwe klanten. Bij gemiddeld 225 tot 250 dollar aan Uberdiensten krijgen klanten namelijk vijf dollar korting. 

Uber Rewards - Statusniveau's

Het loyaliteitsprogramma Uber Rewards maakt een onderscheid in vier verschillende niveaus, die worden berekend over de transacties van de afgelopen zes maanden. Bij aanmelding wordt direct al gekeken naar de historie van de voorbije zes maanden. Dit in tegenstelling tot andere programma’s waar pas vanaf moment van aanmelden punten kunnen worden verdiend. Overigens werden in mijn geval enkel Amerikaanse ritten meegenomen in de beoordeling, niet die ik eerder in Europa had ondernomen. Leden maken bij 500 punten de overstap van Blue naar Gold en zo gaat dat door tot Platinum (2500 punten) en Diamond (7500 punten). 

In het geval van Uber Pool en Uber Eats kan er 1 punt verdiend worden per uitgegeven dollar. Bij Uber X (2) en Uber Premium (3) kunnen zelfs nog meer punten per uitgegeven dollar worden gespaard. Uber Premium betreft de diensten van Uber Black en Black SUV.

Bij de loyale klant en daarmee een hoger loyaliteitsniveau, consumenten die dus meerdere keren per week gebruik maken van de dienst, ligt de focus meer op kwaliteit en service dan op pure korting. Hierbij kan je denken aan flexibele annuleringen, priority support en voorrang bij ophalen vanaf vliegvelden. Vanaf Platinum wordt het ook mogelijk om voor een bepaalde route de prijs vast te stellen, dit noemt Uber ‘Price protection between your two favorite places’. 

Uber Rewards - Gold

Platinum: Focus op bedrijfsleven

Het behalen van de Platinum status zal slechts zijn voorbehouden aan een zeer select aantal Uber klanten. Techcrunch berekende namelijk begin 2019 al dat iemand dan wekelijks acht ritjes met Uber X zou moeten hebben, wekelijks een Uber Eats bestelling doet en elke maand gebruik maakt van Uber Black naar het vliegveld. De algehele verwachting is dan ook dat dit met name zakenreizigers zijn. Dat is vergelijkbaar met de hoge statusniveau’s bij loyaliteitsprogramma’s van vliegtuigmaatschappijen en hotelketens zoals Flying Blue (KLM) of Hilton Honors

Uber Rewards: Wanneer volgt Nederland?

Het loyaliteitsprogramma Uber Rewards heeft de potentie om consumenten trouwer aan Uber te maken. Tegelijkertijd blijft het de vraag of vijf dollar korting na elke tien tot vijftien Uberritten voldoende is om de minder loyale klant aan Uber te binden. Mogelijk dat er in de toekomst ook andere ‘perks’ bij komen, zoals bijvoorbeeld hoger beoordeelde chauffeurs of grotere auto’s. Tegelijkertijd, klanten die meerdere keren per week, worden op hun wenken bediend en meer flexibiliteit geboden. Het wordt dan ook interessant hoe de uitrol in Nederland zal worden ervaren. 

Vodafone gaat 5G testen in Maastricht

Vodafone begint in Maastricht met het testen van 5G via de 3,5GHz-band. Het bedrijf hoopt zo ervaring op te doen met de nieuwe technologie. Vodafone klanten krijgen overigens geen toegang tot het netwerk.

Eerder werden al proeven gedaan met 5G-frequenties, veelal in besloten testomgevingen op laboratoriumschaal. Het nieuwe basisstation in Maastricht werkt daarentegen live in het Nederlandse operationele netwerk.

Het gaat nog even niet om het behalen van maximale snelheden, zo laat het bedrijf weten, maar om deze technologie werkend in het bestaande netwerk toe te passen.

In de tweede helft van 2019 worden de testen uitgebreid naar Eindhoven.

Nederlandse telecombedrijven kunnen commercieel nog geen 5G aanbieden. Daartoe moeten eerst de frequenties worden geveild.

Page generated in 1,217 seconds. Stats plugin by www.blog.ca