Studenten tonen de Stella Vie​, een zonneauto voor 5 personen

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben vandaag de Stella Vie gepresenteerd, een zonneauto voor vijf personen.

Met deze auto wil het team voor hun derde wereldtitel gaan tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië (8 t/m 16 oktober).

Vanuit Eindhoven wil men daar de potentie van een gezinsauto op zonne-energie onderstrepen.

Stella-vie-back

De snelste (open) Audi ooit: R8 Spyder V10 plus

Audi introduceert de R8 Spyder V10 plus de snelste open versie ooit in de geschiedenis van het merk. De roadster is onderhuids vergelijkbaar met de coupéversie van de R8 V10 plus die Audi Sport GmbH in het programma heeft. Deze supersportwagen is vanaf juli te bestellen en zal in september in Nederland arriveren. Prijzen worden pas in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

449 kW/610 pk

De Audi R8 Spyder V10 plus verbindt de zeer hoge prestaties aan het plezier van rijden met een open dak. De V10-middenmotor levert 449 kW/610 pk, dat is 70 pk meer dan de ‘gewone’ Spyder, en heeft een maximumkoppel van 560 Nm. De sprint van 0-100 km/u legt de R8 Spyder V10 plus dan ook af in slechts 3,3 seconden. En de topsnelheid? Die bedraagt 328 km/u.

De V10 is gekoppeld aan de zeventraps S tronic-transmissie en nieuw quattro aandrijfsysteem met een elektrohydraulisch bediende lamellenkoppeling op de vooras. Het quattro systeem van Audi zorgt traditioneel voor een hoge dosis van stabiliteit, dynamiek en veiligheid.

Audi-R8-Spyder-V10-plus-2

Rij door bij de Franse én Spaanse tolwegen met de Bip&Go tolbadge

De zomervakantie staat voor de deur. De periode dat we massaal richting het zuiden vertrekken. Voor sommigen begint de vakantie al op het moment dat ze de auto in stappen. Dat vakantieplezier is echter snel weg wanneer je in de file komt te staan, of erger in de rij staat voor de tolpoorten. Gelukkig kun je nu met 1 tolbadge door gaan rijden bij zowel de Franse als de Spaanse tolwegen. De Bip&Go tolbadge is voor auto’s, motors en campers en is de enige Franse badge die elektronische tolbetaling mogelijk maakt.

Tolbadge

Firestone Roadhawk: nieuwe duurzame autoband voor regenachtige dagen

Het belang van goede banden onder je auto is een bijzonder onderwerp, want eigenlijk weten we nauwelijks iets van dat rubber onder onze auto. Toch bepalen die banden in grote mate de veiligheid van je auto, het is het enige deel wat contact heeft met het wegdek. Het is ook een van de goedkoopste onderdelen van je auto, als we tenminste de dure sportwagens en grotere SUV’s en MPV’s even buiten beschouwing laten. Het is een onderdeel waar we ons graag over laten adviseren door de garage of een bandenboer, maar misschien wel het meest bijzondere bij de aanschaf van banden is de prijs. Wij – Nederlanders – zijn gevoelig voor koopjes en aanbiedingen. Voor de gemiddelde auto kosten de banden zo rond de 85 tot 95 euro afgaande op de prijzen van bekende aanbieders. Naar de onderkant zakt de prijs naar 45 euro voor een Koreaanse band en naar boven lijkt er bijna geen grens.

Het is bijzonder dat we voor een van de belangrijkste onderdelen van een auto die in een hoge mate ook de veiligheid van de auto bepalen het liefst een paar tientjes willen besparen om vooral goedkoop uit te zijn. Die verhouding is eigenlijk volledig weg en wordt volledig gevoed door onwetendheid en onbekendheid met hoe het zit met de veiligheid van band. Het enige criteria wat we hanteren is blijkbaar de prijs. Tot zover het marktmechanisme.

Firestone_Roadhawk_banden_1

Happier Camper: dit is de allerleukste caravan van allemaal!

Volledig geïnspireerd door de oh-zo gewilde retro Volkswagen-busjes: deze Happier Camper is de caravan van je dromen. Lichtgewicht, modern en een plaatje om te zien.

HC1: retro maar ook modern

Nu hebben caravans niet bepaald een fancy imago, maar met deze caravans (die gemaakt worden in Californië) wil je echt wel gezien worden. Het bedrijf dat ze maakt is gevestigd in Los Angeles en deed vijf jaar over het maken van hun ultieme eerste model. Het resultaat is de HC1, die nu helemaal af is en je ook echt kunt bestellen.

Het interieur is modulair, dat wil zeggen dat je het zelf kunt samenstellen aan de hand van jouw persoonlijke wensen. De buitenkant is altijd ongeveer gelijk: retro, maar modern en beschikbaar in zeven verschillende kleuren.

Een aantal dingen zijn standaard, zoals een grote achterklep en klassieke afgeronde ramen en deuren die voor lekker veel licht zorgen wanneer je binnen bent.

happier-camper-blauw

Nederland wereldwijd tweede met elektrisch rijden

Nederlanders zijn fan van elektrisch rijden, zo blijkt uit onderzoek van het internationaal energieagentschap IEA. Je zou misschien denken dat er in de VS veel elektrisch gereden wordt, maar zo lang Californië geen apart land wordt gaat dat niet op. De nummer één is Noorwegen, waar een bijna ongelofelijke 29 procent van de auto’s al elektrisch is.

Langzaam om

Het aantal elektrische auto’s ging in het afgelopen jaar van iets meer dan één miljoen naar twee miljoen, bijna een verdubbeling dus. Dat is nog steeds bijna niks, want wereldwijd hebben we het dan over 0,2 procent van de auto’s.

Tegen 2025 is de verwachting dat het aantal elektrische auto’s tussen de 40 en 70 miljoen zal zitten. Omgerekend: nog steeds maar rond de 5 procent van het aantal auto’s.

Tesla’s Model 3 deze maand op straat, meer in de maak

Een aandeelhoudersvergadering van Tesla betekent meestal dat CEO Elon Musk zijn mond voorbijpraat. Musk is altijd enthousiast en hij heeft in het verleden al vaker dingen gelekt tijdens deze vergaderingen. Het viel deze keer mee, al kwamen we wel een aantal dingen te weten over de elektrische automaker.

De Model Y, het nog mysterieuze nieuwe model Tesla dat in 2019 moet gaan uitkomen, wordt op een volstrekt nieuwe manier gebouwd, zo zei Musk tijdens de vergadering. Tesla heeft geleerd van de Model X, die op hetzelfde platform is gemaakt als de Model S, met een hoop problemen tot gevolg.

Er zijn een aantal serieus grote verbeteringen in de fabricage die we kunnen doen. Dat zal het mogelijk maken om een auto te bouwen zoals nog nooit een auto gebouwd is.

– Elon Musk, CEO Tesla

Tu/e studenten zetten nieuw elektrisch ronderecord op Zandvoort

Een team van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen heeft afgelopen weekend met haar elektrische auto IM/e een nieuw elektrisch ronderecord van 1:48.371 minuten gereden op het circuit van Zandvoort.

Beitske Visser reed namens het team en verbrak in de nieuwe elektrische auto het voormalige record, dat op naam van een studententeam uit Delft stond met een tijd van 2:04.52 minuten. Het record heeft daarmee de magische grens van 02:00 minuten verbroken.

De snelheid van de wind is te horen dankzij de aerodynamica

– Bram Hooijmeijer, teammanager

Deus Sea Sider: motor met stijl voor surferdudes

De Deus Ex Machina Sea Sider is een prachtmotor. Hij is niet voor iedereen handig – dat krijg je met een aparte drager die alleen maar surfplanken of anderszins lange, dunne dingen kan dragen – maar met zoveel stijl als de custom motor heeft is dat geen probleem.

De basis van de Sea Sider is een Honda C70 scooter uit 1974 met een nieuw motorblok en grote delen van het frame vervangen om de motor zo licht mogelijk te maken. Van de stoelen tot de drager, alles is apart gemaakt voor deze motor.

seasider

Studenten gaan met IM/e voor het elektrisch baanrecord op Zandvoort

Een team van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen is bezig met de bouw van een snelle elektrische raceauto. Dit weekend zal het team met hun auto aanwezig zijn tijdens de Pinksterraces op Zandvoort. Daar wil het team een aanval doen op het baanrecord voor elektrische raceauto’s. Het huidige record staat op 2:04.52 minuten.

Innovatie en technologie

Het team heeft de auto zelf ontworpen en gebouwd en wil het potentieel van elektrische formule raceauto’s aantonen. Innovatie en technologisch vernuft komen allemaal bijeen in de auto, genaamd IM/e. De auto heeft een vermogen van 550 pk en weegt slechts 658 kilogram.

De recordpoging van het team vindt op zondag 4 juni om 12:30 uur plaats op het circuit van Zandvoort.

Ervaring opdoen

Met deze auto wil het team ervaring opdoen en het dient als een testplatform voor innovatieve technieken die we samen met onze partners hebben ontwikkeld. In de wielophanging zijn bijvoorbeeld titanium 3D-geprinte onderdelen opgenomen en de auto beschikt over een compleet nieuw ontwikkeld software-platform,” aldus Arthur van der Werf, een van de studenten.

Het uiteindelijke doel is van het studententeam is om een nieuwe auto te bouwen die in 2020 mee kan doen aan de meest prestigieuze race ter wereld, de 24-uursrace van Le Mans in Frankrijk.

Shell test een bezorgservice voor brandstof!

Shell is een pilot gestart met het thuis of onderweg laten bezorgen van brandstoffen. Shell TapUp maakt het mogelijk om via een app (iOS) brandstof te bestellen, waarna een elektrisch aangedreven voertuig de brandstof op de gewenste locatie komt afleveren.

Online bestellen

Shell TapUp sluit aan bij de ontwikkeling dat steeds meer producten online worden besteld en thuis worden bezorgd. Gemak staat dan ook centraal: klanten kunnen via de speciale TapUp app een bestelling plaatsen en zelf aangeven wanneer en waar ze hun auto willen laten bijtanken.

Rotterdam

Het start als een pilot in 4 Rotterdamse wijken: Overschie, Hillegersberg Zuid, Park Zestienhoven en Terbregge (en medewerkers met kantoor in de Van Nelle fabriek). Automobilisten in deze wijken kunnen via de app FuelSave Euro 95 en FuelSave Diesel bestellen.

Voor de levering is er een compact, elektrisch aangedreven voertuig ontwikkeld, dat voldoende brandstof mee kan nemen voor een tiental auto’s.

Hoe het werkt

Via de app geeft de klant de locatie van de auto en de gewenste levertijd aan. Het Shell TapUp-voertuig kom vervolgens naar de auto toe.

Het TapUp team vult de auto bij, waarna de klant via de app een melding ontvangt met daarin het totaalbedrag van de levering. Afrekenen verloopt achteraf via automatische incasso of creditcard.

Als klant hoef je overigens niet bij het voertuig aanwezig te zijn wanneer het TapUp team arriveert, mits ze wel toegang hebben tot de brandstofstank.

Klantgemak

De behoeften van onze klanten veranderen voortdurend en natuurlijk willen wij hen hierin zo goed mogelijk voorzien: kwaliteit en gemak staan hierbij centraal,” aldus Machteld de Haan, GM Shell Retail Benelux & France.

Tesla Model 3: foto’s en specs gelekt

Er komt een Tesla Model 3 aan, dat weten we zeker, maar de auto is nog steeds niet helemaal af en weten we dus ook nog niet precies hoe deze eruit komt te zien en wat nu de daadwerkelijke specificaties zijn. Gelukkig komen we met uitgelekte documenten en enthousiaste fans die foto’s maken ook een heel eind. Model 3 is het goedkopere alternatief voor iedereen die wel elektrisch wil rijden – liefst Tesla – maar die dat niet kan betalen.

Specificaties Model 3

Zo is er een Tesla-fan die bij een dealer zijn oog heeft laten vallen op een productsheet die de specificaties van Model 3 prijsgaf. Het rijbereik van de nieuwe Tesla is 346 kilometer (215 mijl) en je bent in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/uur. Voor een elektrische auto in deze prijsklasse (rond de 35.000 dollar) is dat een uitstekende actieradius in vergelijking met andere modellen. Verder werd bekend dat er ruimte is voor vijf zitplaatsen en er is 396 liter aan bagageruimte. Echt spannend is dit niet, want het klopt exact met wat er op de website over de nieuwe auto geroepen wordt.

Tesla is in de Verenigde Staten ook al testritten aan het uitvoeren en gelukkig stond er tijdens een van die ritten een fan mét camera langs de kant van de weg. In Californië werden foto’s gemaakt van zowel de buitenkant als de binnenkant van de Tesla Model 3. Overigens zijn al eerder foto’s van de buitenkant gemaakt, maar vooral het interieur is nu voor de echte fans nieuw. Het design is vrij clean en minimalistisch.

BMW presenteert de motor van de toekomst

Tijdens de Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017 heeft BMW een conceptmodel van een motor gepresenteerd die volledig emissievrij is: de BMW Motorrad Concept Link. Zeer modern om te zien en dat was ook precies de bedoeling: deze motor moet het symbool zijn voor een nieuw tijdperk.

Stay connected

BMW heeft een andere kijk op mobiliteit in de stad. Deze motor is er namelijk niet alleen om de bestuurder te kunnen vervoeren, maar dient ook als een communicatiemiddel. Want niet alleen het design is futuristisch, ook ‘onder de motorkap’ zit technologie doe klaar is voor de toekomst. BMW heeft de Internet of Things-ontwikkeling namelijk doorgetrokken in deze motor. Deze is namelijk exact op de hoogte van de agenda van de bestuurder en navigeert naar de eerstvolgende afspraak. Via de display in het windscherm krijg je informatie over de batterij, snelheid en de route die je wilt rijden.

Maar deze connected motor gaat nog een stapje verder, want zelfs de kleding van de bestuurder is hypermodern. Door over de mouw van de jas te vegen kun je het bagagevak openen en sluiten.

bmw-concept-link-motor-1

Futuristisch design

Volvo V90 Cross Country: safety first

Volvo bestaat dit jaar precies 90 jaar en in dat jubileumjaar is daar ook de nieuwe Volvo V90 Cross Country. Een robuuste, bijna vijf meter lange stationwagen die behoorlijk hoog op z’n poten staat. Veilig in alle opzichten, ondanks de forse afmetingen fraai gestileerd en met prima rijeigenschappen.

Maar laten we even teruggaan naar 90 jaar Volvo wat bijna een synoniem is geworden voor 90 jaar werken aan veiligheid, al verdient het onderwerp in 2017 wel aanzienlijk meer context. Waar veiligheid in de beginjaren nauwelijks te definiëren was gaan we morgen autonoom rijden, handjes van het stuur en voeten van de gaspedaal. Waarlijk een andere wereld.

Veiligheid op één

Voor Volvo eindigt het hier niet bij. Het Zweedse automerk noemt autonoom rijden niet langer een hype en heeft een mission statement (Vision 2020) gemaakt waarbij de lat redelijk hoog is komen te liggen. “Vanaf het jaar 2020 mag niemand in een nieuwe Volvo ernstig gewond raken of om het leven komen.” Volvo is hiermee een van de eerste autofabrikanten ter wereld die volledige aansprakelijkheid zal aanvaarden wanneer Volvo-modellen in autonome modus rijden. Dan moet je heel zeker van je zaak zijn, en Volvo lijkt dat. Het is een statement waar je niet meer onderuit kunt en heel eerlijk: als je in de nieuwe V90 aan het rijden bent kun je je daar ook wel wat bij voorstellen. Een tank op wielen, met kluisdeuren om in stappen en een overdosis aan veiligheidssystemen. Voor die laatste categorie moet je tegenwoordig wel de Engelse taal beheersen, je auto beter leren begrijpen en een blindelings vertrouwen krijgen in al die moderne elektronica die autorijden plezieriger en bovendien ook een stuk veiliger maakt.

Volvo is zeker geen uitzondering als het gaat om de toepassing van moderne hulpsystemen en staat je nu al toe semi-autonoom (met Pilot Assist) te rijden, standaard aanwezig in de Volvo 90-serie.

Volvo V90 Cross Country_4

De Rolls-Royce Sweptail is de duurste auto ooit nieuw verkocht

Er zijn auto’s die voor meer geld verkocht zijn dan deze Rolls-Royce Sweptail, maar daar zijn er uiteindelijk nog steeds verschillende van op de wereld. Van deze is er maar één. De man (dat is het enige dat we van de person weten) die deze auto custom heeft laten maken door Rolls-Royce heeft zelfs een feestje gebouwd om zijn vrienden te laten zien wat twee jaar werk met Rolls-Royce in Goodwood heeft opgeleverd.

Dit weekend mocht de rest van de wereld ook meekijken naar deze auto bij Lake Como, waar in het Villa d’Este elk jaar de Concorso d’Eleganza wordt gehouden, een soort ponyshow voor prachtige auto’s. Als dat niet alle bekijks trekt weten we het ook niet meer! En dan maar hopen dat die andere unieke Rolls-Royce er niet ook staat.

Page generated in 1,136 seconds. Stats plugin by www.blog.ca