​Hyundai FCEV SUV​: eerste beelden van deze nieuwe waterstofauto

Hyundai heeft de eerste beelden vrijgegeven van een nieuwe waterstofauto, dat is gedaan tijdens een speciaal event in Seoul. In de Hyundai FCEV SUV zijn een aantal designkenmerken terug te vinden van de begin dit jaar in Genève onthulde Hyundai FE (Future Eco) Fuel Cell Concept.

De naam van het nieuwe model zal tijdens de CES in Las Vegas in januari 2018 bekendgemaakt worden. De marktintroductie staat gepland voor begin 2018 in Korea en later dat jaar ook in de Verenigde Staten en Europa.

Waterstoftechnologie

Hyundai is sinds 2013 al toonaangevend op het gebied van auto’s met waterstoftechnologie, onder meer met de in serie gebouwde ix35 Fuel Cell, uiteraard zetten ze hier ook voor de toekomst vol op in, met als ultieme doel een volledig emissievrije Hydrogen Energy Society.

De FCEV SUV borduurt voort op Hyundai’s toewijding aan het introduceren van 14 nieuwe eco-voertuigen vóór 2020. Het gaat hier om 5 hybridemodellen, 4 plug-in hybrides, 4 elektrisch aangedreven auto’s en 1 brandstofcelauto. Ook de Hyundai IONIQ maakt deel uit van dit duurzame modellenoffensief.

Hyundai-Motors-Next-Gen-Fuel-Cell-SUV-2

Ford GT ’67 Heritage Edition: eerbetoon aan Le Mans winnaar 1967

De Ford GT komt volgend jaar beschikbaar in een nieuwe limited-edition Heritage-uitvoering ter ere van de GT40 Mark IV-raceauto, die dankzij Dan Gurney en A.J. Foyt de overwinning behaalde op Le Mans in 1967.

Waardige opvolger

Bij het ontwikkelen van een waardige opvolger van de ’66 Heritage Edition hebben we uiteraard gekeken naar onze volgende historische Le Mans-overwinning van het Amerikaanse team met Dan Gurney en A.J. Foyt,” zo weet Dave Pericak, Global Director bij Ford Performance, te melden. “De Ford GT ’67 Heritage Edition is een eerbetoon aan die overwinning, met een moderne benadering van een van de belangrijkste auto’s uit de racegeschiedenis van Ford.

Exterieur

De Ford GT ’67 Heritage Edition is voorzien van een glanzende carrosserieafwerking in Race Red met witte strepen en een duidelijk zichtbaar koolstofvezelpakket. De auto beschikt over motorkap- en portierafbeeldingen in de kleur Frozen White No. 1, en over flinke aluminium velgen van 20 inch met Silver Satin-lak en zwarte wielmoeren. Rode remklauwen en zilveren kappen voor de achteruitkijkspiegel maken het uiterlijk helemaal af.

ford-gt-67-heritage-3

Mazda MX-5 RF roadster met verhoogd rijplezier

“Mazda MX-5 RF roadster met verhoogd rijplezier.” Het zijn woorden die Mazda zelf gebruikt in haar omschrijving over een bijzondere sportauto die heel veel rijplezier en exclusiviteit biedt voor een prijs die je toch niet gaat geloven. De uitdaging moet groot zijn geweest want hoe ga je de toch al iconische Mazda MX-5 met z’n bekende softtop nu omtoveren naar een regelrechte hardtop waarbij je ook nog eens geen consequenties wilt doen aan laadruimte.

Misschien heeft dat laatste de designers wel geholpen om tot het finale (kodo) design te komen van deze RF-editie (RF staat voor Retractable Fastback). Een prachtig design is bij Mazda echter niet voldoende, auto’s moeten hier voldoen aan een andere Japanse waarde, Jinba-Ittai, wat zoveel zegt als dat de bestuurder zich onder alle omstandigheden één moet voelen met zijn auto.

mazda_mx5_rf_1

De Mazda MX5 RF hoe mooi kan een roadster zijn!

Video: negentien Porsches 918 Spyder in colonne door de Alpen

Als je in vijf dagen door 25 passen van de Alpen mocht rijden in een Porsche 918 Spyder zou je wel gek zijn als je daar nee tegen zegt. Porsche heeft negentien eigenaren van die prachtige auto zo ver gekregen om in colonne precies dat te doen, zodat ze het konden filmen en voorzien van een mooi muziekje.

Het resultaat is duidelijk: twee minuten aan prachtige beelden, zowel van de natuur als van de scheurmonsters die er doorheen rijden. We gaan er van uit dat Porsche heeft geregeld dat de rijbaan op sommige momenten helemaal vrij was, dus dat moet genieten zijn geweest. De video ziet er in elk geval goed uit.

California XXL: opvolger van de ‘Bulli’ California van Volkswagen

Tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf zal Volkswagen (afdeling bedrijfswagens) het studiemodel California XXL presenteren. Een extra grote camper op basis van de nieuwe Crafter.

Als grote voorbeeld hebben ze natuurlijk de California genomen, een van de populairste globetrotters allertijden die al tientallen jaren op basis van de Volkswagen Transporter wordt gebouwd.

California

Sinds zijn introductie in 1988 is de ‘Bulli’ California ongekend populair onder kampeerders. Zij schatten vooral het doordachte, variabele interieur van de compacte camper op waarde.

Het nieuwe studiemodel heeft de eigenschappen van de, op de Transporter gebaseerde, California, maar dan letterlijk in de vergrotende trap. De nieuwe en grotere Crafter tilt de kwaliteiten van de beproefde California met zijn vele innovatieve assistentiesystemen, comfortabele rijeigenschappen en lage verbruik naar een nog hoger plan.

Cali-XXL

Deze McLaren P1 GTR staat te koop in Nederland

Een McLaren P1 GTR kun je niet zomaar kopen: je moet eerst een ‘gewone’ P1 hebben om hem überhaupt te mogen bestellen bij McLaren zelf. Gelukkig is er de tweedehandsmarkt voor miljonairs die aan één P1 genoeg hebben maar dan wel liefst deze.

Goed nieuws: er staat er eentje te koop voor slechts 2,8 miljoen euro. Beter nieuws: hij staat in Nederland, in Elsloo om precies te zijn en dan het Elsloo in Limburg om heel precies te zijn. Niet in de buurt dus als je uit de randstad komt, maar een auto als deze is de trip wel waard.

McLaren-P1-GTR-For-Sale-5-

Dit slimme systeem van Panasonic voorkomt slaperig worden in de auto

Er gebeuren allerlei ongelukken op de weg, en een deel daarvan wordt veroorzaakt doordat chauffeurs slaperig worden achter het stuur. Sommige auto’s geven het aan wanneer je te lang achter elkaar aan het rijden bent zonder te stoppen en soms zie je ook weleens – met name in het buitenland – borden langs de kant van de weg dat je na een paar uur autorijden even moet stoppen om uit te rusten. Dit slimme systeem van Panasonic zorgt er in ieder geval voor dat automobilisten worden gewaarschuwd wanneer ze moe worden of in slaap dreigen te vallen achter het stuur.

Zo werkt het

De Drowsiness-Control Technology van Panasonic is in staat om een automobilist tijdens het rijden te analyseren, onder andere op basis van infrarood. Gelet wordt op de lichaamstemperatuur, op gezichtsuitdrukkingen en op het knipperen met de ogen. Wanneer je signalen afgeeft als geeuwen of vaak knipperen, komt het systeem in actie. Bijvoorbeeld door de temperatuur aan te passen: bij een lagere temperatuur ben je alerter. Maar ook kan de muziek harder worden gezet.

Er worden vijf niveaus van slaperigheid onderscheiden. Het systeem is ook zelf in staat om te berekenen wat temperatuurschommelingen en het invallen van de duisternis met de alertheid van de bestuurder doen. Zo kan slaperigheid voorspeld worden en kan de temperatuur ook aangepast worden op het moment dat jij je nog helemaal niet slaperig voelt, maar het systeem weet dat dit er soort omstandigheden zoals licht wel aan zit te komen. In deze video zie je hoe de Drowsiness-Control Technology werkt.

Ford laat snelle digitale racers circuit-racen met een Focus RS

Ford heeft iets leuks bedacht voor racers die virtueel heel snel zijn maar het ook wel eens in het echt willen proberen. Tijdens gamebeurs Gamescom in Keulen kunnen racers proberen om de nieuwe ‘Tame the Track’-uitdaging te winnen. Daarvoor moeten ze de rondetijd evenaren van Ford Chip Ganassi Racing-coureur Harry Tincknell met de Focus RS op het circuit Spa-Francorchamps in België. In Forza Motorsport 6, welteverstaan.

De snelste Tame the Track-deelnemers worden op 23, 24 en 25 augustus per helikopter naar het circuit gevlogen om een echte Ford Focus RS te besturen, gecoached door Ford GT-coureur Tincknell. De winnaars krijgen ook twee Recaro-stoelen en prijzen van B&O PLAY.

Stationwagon-fans opgelet: de Porsche Panamera Sport Turismo komt

Porsche is al een tijdje niet meer een automaker die alleen maar klassieke sportwagens maakt. SUV’s, dieselmotoren, alles kan bij Porsche. Er is echter één constante in wat er uit de fabriek komt rollen bij Porsche en dat is het prachtige design van welke auto dan ook. De nieuwe Panamera Sport Turismo is daar gelukkig geen uitzondering op!

Deze station-versie van de Panamera (je mag hem ook ‘shooting brake‘ noemen als je dat luxer vindt klinken) is echt bedoeld voor een gezin. Met 520 liter bagageruimte en plek voor vijf mensen is dit een auto die je gezin snel en stijlvol kan verplaatsen.

porsche-panamera-1

Nieuwe verkeersdiensten getest in Antwerpen, Amsterdam, Kopenhagen en München

Betere routeadviezen, snelheidsadviezen en duidelijke informatie voor de weggebruikers over wegwerkzaamheden en calamiteiten. Dat is de inzet van een nieuwe samenwerking tussen de zes wegbeheerders uit vier landen en een aantal internationale bedrijven, waaronder Flitsmeister en BMW Groep.

Op 7 juli besloot de Europese Commissie de proef mede te financieren. In eerste instantie gaat het om een proef waaraan meer dan 6.000 weggebruikers in en rond Amsterdam en 1.000 weggebruikers in de regio’s Antwerpen, Kopenhagen en München zullen deelnemen. Dit jaar start de ontwikkeling om de proeven in 2019 van start te laten gaan.

Gegevens delen

Om tot de nieuwe diensten te komen gaan verkeerscentrales in de regio’s, internationale navigatiebedrijven, serviceproviders en in de nabije toekomst, autonome voertuigen van autofabrikant BMW Groep samenwerken. Zij delen verkeersgegevens, routeadviezen en maatregelen op het gebied van verkeersmanagement.

De nieuwe diensten gaan over een gezamenlijk snelheidsadvies, routeadvies, advies bij verkeershinder en bij calamiteiten. Deze nieuwe diensten worden in de komende anderhalf jaar ontwikkeld en in 2019 op grote schaal getest. De samenwerking en de proeven vinden plaats onder de naam SOCRATES 2.0.

Betere doorstroming

De verwachting is dat de samenwerking voor verkeersdeelnemers leidt tot betere verkeersdiensten en betere verkeersinformatie. Voor de deelnemende overheden leidt het tot betere en goedkopere verkeersinformatie en verkeersmanagement. Voor de marktpartijen zal de samenwerking leiden tot nieuwe marktmogelijkheden. De samenwerking komt voort uit een gezamenlijk streven naar een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, die ten goede komt aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio’s.

Partners

De deelnemers aan de samenwerking binnen SOCRATES2.0 zijn: Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid, Be-Mobile en Flitsmeister, BASt, BMW Groep, Brand MKRS creative agency, gemeente Kopenhagen, HERE Technologies, MAPtm, Technolution, TomTom Groep, de Nederlandse Rijkswaterstaat.

Roadtrip in de Vogezen met de nieuwe Peugeot 5008

Wie een roadtrip bedenkt met een Peugeot 5008 en daarbij ook het DNA én gevoel van dit Franse merk wil zien en ervaren, komt al gauw in de Vogezen terecht. Niet ver hier vandaan – in Montbéliardvind je namelijk de geboortegrond van de familie Peugeot. Voeg daarbij de Peugeot-fabrieken in Mulhouse en Sochaux en je beseft dat in deze streek het Franse merk diep geworteld zit.

De geschiedenis van Peugeot

Peugeot, onderdeel van de PSA Group waartoe ook Citroen, DS en sinds kort ook Opel en Vauxhall behoren, heeft een roemrijk verleden dat helemaal terug gaat naar de 19e eeuw. Over wat nu echt de eerste Peugeot is geweest lijken de meningen wat verdeeld. In 1882 zou volgens de boeken Peugeot zijn gestart met de productie van vervoersmiddelen. De eerste driewieler Peugeot type 1 zag het licht in 1989 tijdens de wereldtentoonstelling in Parijs. Een jaar later was daar de eerste Peugeot auto gemonteerd op een Panhard-chassis met een Daimler-motor. Als je dat weet is het niet zo heel vreemd dat ruim 125 jaar later het merk nog steeds op zoek is naar nieuwe slimme samenwerkingen.

In die eerste jaren was de familie Peugeot vooral op zoek naar hun eigen identiteit en waar het merk voor moest staan. De doorbraak kwam in 1911 toen Peugeot besloot een nieuwe fabriek te bouwen in Sochaux niet ver van Montbéliard. Symbool voor Peugeot werd de leeuw, ontworpen door een juwelier uiteraard uit het geboortedorp. De Peugeot-leeuw is terug te vinden in het wapen van Franche-Comté en nog steeds te zien op de buitenmuur van een oud pand in Montbéliard.

Als we de geschiedenis even skippen naar de na-oorlogse jaren komen we vanzelf terecht bij het Peugeot straatje van 203, 404 en 504 en later 604, 305 en 505 waarbij met name de grotere modellen (limousines) bekend stonden om hun comfort en wegligging. Toch was het wachten tot 1983, het geboortejaar van de Peugeot 205 het grootste succes uit de historie van het Franse merk. Peugeot ging in de jaren daarna dapper door met het introduceren van nieuwe nummers. Eigenlijk is alleen de RZC in alle opzichten een buitenbeentje als je kijkt de cijferreeksen van Peugeot. De eerste MPV, de Peugeot 5008 kwam op de markt in 2010. Nu zeven jaar later is daar dan de nieuwe 5008, vooral om commerciële redenen is het woordje MPV er vanaf gevallen en noemen we de nieuwe Peugeot 5008 een SUV, het grotere broertje van de Peugeot 3008, auto van het jaar in 2016.

Peugeot_5008_Vogezen_4

Een weekendje kamperen met de Mini Countryman mét daktent

Kamperen is leuk, maar met een coole daktent wordt het nog nét wat leuker. Mini heeft voor de nieuwe Countryman een exclusieve daktent laten maken en die namen wij mee voor een weekendje naar Texel!

Kamperen met een daktent heeft een heleboel voordelen ten opzichte van een gewone tent, maar het grootste voordeel is flexibiliteit. Daar waar je je auto neerzet, staat ook meteen je tent. Een daktent – of in ieder geval deze van Mini – is super snel op te zetten. De tent zelf heb je namelijk binnen een minuut open geklapt, kun je de andere halve minuut gebruiken voor je tafeltje en stoeltjes. Kijk maar.

Cité de l’Automobile, het automobiel museum van Mulhouse

Het Cité de l’Automobile in Mulhouse wordt nogal eens omschreven als het grootste automobielmuseum ter wereld. Of dat werkelijk zo is, valt moeilijk te bepalen want er is nogal wat concurrentie op dat vlak. Maar een ding is wel zeker, hier vind je echt de grootste verzameling Bugatti’s die je ooit gaat tegenkomen. Vanaf de eerste modellen tot aan de nieuwste Bugatti Veyron en met als hoogtepunt de persoonlijke Royale van Ettore Bugatti. Smullen dus voor de fans.

Het bijzondere museum werd in 2006 volledig gerenoveerd en speelt nadrukkelijk in op een zo’n groot mogelijke doelgroep. Hier staan niet alleen rijen met klassiekers waar je langs hekjes mag lopen. Het Cité de l’Automobile is net zo goed een interactieve reis door de auto-industrie. Daardoor is het museum leuk voor jong en oud. Overal vind je bewegende beelden (28 films worden er dagelijks vertoond) op grote plasma-schermen. Zo vind je er simulatoren waar je zelf de de trillingen, het schudden en het geluid van een F1 kunt meemaken. Net zoals dat je in een simulator jezelf over de kop kunt laten gaan. Een oude auto aanslingeren of een wiel van een F1 bolide verwisselen waar je wel wat langer over gaat doen dan de mannen bij Red Bull in het team van Max Verstappen. Aardig is ook de grote verzameling trapauto’s die we nog nooit ergens zijn tegenkomen. Aan het grote terras aan de achterzijde ligt nog een klein racebaantje dat soms wordt gebruikt voor demonstraties van (klassieke) auto’s.

De geschiedenis van auto’s

Maar natuurlijk draait het in het Cité de l’Automobile in Mulhouse in eerste instantie om de geschiedenis van de auto. Wie het museum gaat bezoeken doet dit via een lange brug naar een futuristisch en modern pand waarvoor auto’s door de lucht vliegen. Eenmaal binnen word je verrast door een donkere gang met bijzondere en verrassende video’s. Hierna daal je af in het walhalla van de auto-industrie en Bugatti. De auto’s staan in lange rijen naast elkaar opgesteld. Je kunt je als je dit wilt laten rondrijden met een elektro-car maar dat is echt alleen aan te raden als je een handicap hebt. Je kunt verder gebruik maken van de gratis vertaal headsets die eenvoudig zijn te bedienen en je alle informatie kunnen geven over de auto’s waarvan je meer wilt weten.

Zoals gezegd duik je in historie van de automobielindustrie te beginnen met de eerste Peugeot-modellen, we zijn niet voor niets in Frankrijk. Het aantal Franse auto’s voert zeker de boventoon in de gehele collectie ook al vind je wel degelijk ook andere merken. Liefhebbers van de Formule 1 krijgen er een mooi overzicht van de ontwikkeling van deze razendsnelle raceauto’s. Het echte hoogtepunt is en blijft toch de imposante verzameling van 217 Bugatti’s, allen eigendom van de gebroeders Schlumpf. Het wordt er letterlijk blauw voor je ogen al zijn de klassiekers van begin vorige eeuw soms oogstrelend mooi. Hoeveel waarde hier werkelijk binnen staat is niet bekend (lees: mag niet bekend worden gemaakt) Oude auto’s en oude meesters (schilderijen) zijn een vermogen waard en vaak net zo uniek.

automuseum_mulhouse_bugatti_1

De fraaie entree van het Cité de l’Automobile in Mulhouse

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is (weer) het summum van luxe

Rolls-Royce heeft lang zitten teasen, maar vandaag is de nieuwe Phantom eindelijk getoond aan de wereld. Een gemiddelde ‘Rolls’ is al iets om jaloers op te zijn, maar als je in een Phantom kan rijden (of beter gezegd gereden worden) ben je er wel, qua autocomfort.

De achtste generatie Phantom heeft natuurlijk allerlei belangrijke verbeteringen, zoals een steviger maar toch lichter frame dat zich kan aanpassen aan het wegdek, ondersteund door luchtvering. Het ontwerp is echter niet heel veel anders dan de vorige versie. Niet dat dit erg is: het is nog steeds een prachtige auto met een eigen ontwerp.

rolls-royce-phantom-viii-22

Is de daling in verkoop van hybride auto’s nu structureel?

De flinke daling in de verkoop van hybride auto’s is inmiddels structureel te noemen, zo heeft de autobrancheorganisatie Bovag tegenover leasebedrijf crocolease.nl laten weten.

De jarenlange populariteit van deze auto’s in Nederland was voornamelijk te danken aan de gunstige fiscale regels voor zakelijke rijders, maar dat veranderde in 2015 door een aangepaste wetgeving.

Nu er over de hybride auto gewoon 22% bijtelling betaald moet worden, valt de plug-in uit de gratie: het aandeel daalde van ruim 12% in 2015 naar nog maar 5%. Ondertussen maakt de volledig elektrische auto voorzichtig zijn opmars.

Tussenfase

Volgens Bovag is de plug-in hybride auto altijd al een soort tussenfase geweest. Nodig voor de overgang van een normale brandstofmotor naar een volledig elektrische aandrijving.

Daar komt bij dat de aanschafprijs hoger is dan een vergelijkbare conventionele benzine- of dieselauto en ook de fiscale voordelen voor zakelijke rijders zijn afgeschaft. Alleen de volledig elektrische auto krijgt nog een lage bijtelling van 4 procent. Voor alle andere auto’s geldt het tarief van 22 procent, ook voor hybride auto’s.

Gesubsidieerde benzineauto

De belangrijkste reden om de lage bijtelling op een hybride auto te schrappen, is dat de auto niet zo schoon is als werd gedacht. Hybrides kunnen volledig elektrisch rijden, maar dat gebeurt alleen wanneer de automobilist zijn autooplaadt. Iets dat in praktijk maar nauwelijks gebeurde, daardoor waren de plug-ins een soort gesubsidieerde benzineauto’s.

Elektrische auto

De markt voor de volledig elektrische auto groeit. De verkoop van de elektrische auto’s is dit jaar flink gestegen, tot ruim 3.200 stuks in de eerste helft van dit jaar. Dat is meer dan in heel 2015 en al zo’n 80% van het verkoopniveau in heel 2016. Op het totaal aantal verkochte auto’s vertegenwoordigen de elektrische auto’s nu 1,4% marktaandeel, maar de verwachting is dat dit snel gaat toenemen zodra er meer modellen van grote fabrikanten op de markt komen, tegen redelijke prijzen en met een grote(re) actieradius.

Page generated in 0,939 seconds. Stats plugin by www.blog.ca