Flitsmeister gaat vanaf nu op elke Nederlandse weg waarschuwen

De Flitsmeister-app is nog steeds erg populair, want niemand wil een verkeersboete krijgen voor te hard rijden. Maar toch hard kunnen rijden. De nieuwe versie van de app die inmiddels beschikbaar is maakt ‘m nog handiger. Die waarschuwt namelijk niet alleen meer op A- en N-wegen, maar op alle (provinciale) wegen, inclusief binnen de bebouwde kom.

Je hoeft niet langer de hectometerpaal mee te geven als je een flitser of controle wilt melden, de app doet het nu voornamelijk op GPS-data. Dat betekent dat je op elk moment, zo lang je data hebt, kunt zien of melden dat er ergens een geldmachine van de politie staat.

Het lokale melden was een grote wens van onze community. Het is mooi om te zien dat we de feedback van de gebruikers verwerken tot features die toegevoegde waarde bieden.

– Jorn de Vries, Flitsmeister

Pas op Tesla, Mercedes Benz komt ook met thuisbatterij

Tesla’s Powerwall krijgt er een concurrent bij. Mercedes Benz gaat namelijk samenwerken met Vivint Solar om batterijen te produceren voor thuis. De verkoop van deze thuisbatterijen zal in de tweede helft van dit jaar van start gaan in Californië.

Mercedes vs. Tesla

De nieuwe batterijen zijn in staat vele laadcycli te overleven en zullen ook gebruikt worden om energie van zonnepanelen op te slaan. Ook als de zon niet schijnt kan er op die manier groene stroom gebruikt worden. Daarnaast kunnen de nieuwe batterijen als back-up dienen als de stroom uitvalt.

De Powerwall van Tesla biedt ongeveer hetzelfde, maar dan met een iets andere samenstelling. De Powerwall 2 van Tesla heeft een groter vermogen (13,5 kWh) en klanten kunnen tot tien batterijen kopen. De nieuwe batterijen van Mercedes hebben een iets kleiner vermogen (12,5 kWh) en je kunt er maximaal acht kopen.

Er wordt gezegd dat één batterij van Mercedes in combinatie met zonnepanelen samen 5.000 dollar zal kosten in de Verenigde Staten.

Credits afbeelding: © Vivint Solar

Fietsend met 120 km/h naar je werk

Als heel werkend Nederland een dag op de fiets naar het werk zou gaan, in plaats van met de auto, dan besparen we genoeg energie om die dag 5 miljoen huishoudens te voorzien.

Fiets naar je werk dag

Vandaag is het ‘fiets naar je werk dag’, een landelijk initiatief waarbij werkgevers fietsen naar het werk proberen te stimuleren. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook erg gezond.

Veel mensen wonen alleen in een andere stad (of provincie) dan waar ze wonen. Dan is de fiets pakken meestal geen optie. Maar wat als je reistijd er in de toekomst niet onder lijdt.

TU Delft en VU Amsterdam

Studenten van de TU Delft en VU Amsterdam zijn namelijk druk bezig met de ontwikkeling van de snelste fiets ter wereld. Hiermee willen ze laten zien dat zelfs grote afstanden of tijd geen drempel hoeven te zijn en willen ze mensen inspireren om meer samen te werken met techniek.

Teamfoto Human Power Team 7

Fiat 500 populairste vrouwenauto

Vrouwen kopen een Fiat 500, mannen een Volvo S60. Dat blijkt uit onderzoek van de vreselijkste hoyhoy.nl. Zij vergeleken 35.000 recent afgesloten autoverzekeringen en kwamen tot deze conclusie. Uitgangspunt was dat de verzekeringsnummer bijna altijd ook de koper van de auto is.

Ruim 73% van de verkochte Fiat 500 is verzekerd door een vrouw. De top 10 vrouwenauto’s is als volgt:
Fiat 500 (73%)
Citroën C2 (67%)
Toyota Aygo (63%)
Peugeot 107 (62%)
Kia Picanto (61%)
Hyundai i10 (61%)
Volkswagen up! (59%)
Citroën C1 (59%)
Hyundai Atos (58%)
Chevrolet Matiz (57%)

De Volvo S60 is volgens dit onderzoek écht een mannen auto. De S60 werd in 89% van de gevallen door een man verzekerd. Andere populaire mannenauto’s:
Volvo S60 (89%)
Volvo V70 (84%)
Mitsubishi Carisma Hatchback (83%)
Mercedes-Benz S-Klasse (83%)
Volvo S40 (82%)
Mercedes-Benz E-klasse (82%)

Mannen en vrouwenmerken

Landrover (81%), Jaguar (80%), Lexus (79%) zijn echte mannenmerken. Volkswagen is het meest verkochte merk in Nederland, maar komt amper in de mannen/vrouwenlijstjes voor, omdat Volkswagen over het algemeen geen uitgesproken voorkeur krijgt van mannen of vrouwen.

Verzekeren is een mannending

Uit het onderzoek blijkt ook dat het verzekeren van auto’s een mannending is. 8,25 miljoen personenauto’s zijn in Nederland verzekerd door mannen. De overige 35% van de autoverzekeringen is afgesloten door vrouwen.

Rijden vrouwen niet in Volvo’s?

Zelf denk ik niet dat je uit dit onderzoek de conclusie kunt trekken dat alle vrouwen in Fiat 500’s rijden en dat mannen een S60 rijden. Zoals uit dit onderzoek ook al blijkt worden auto’s voornamelijk op naam van de man gezet, terwijl het gewoon een gezinsauto kan zijn. De auto’s die hoog op ‘mannen scoren’ zijn ook typische gezinswagens. De tweede auto van het gezin – die vaak kleiner is – wordt juist vaak op naam van de vrouw gezet. Dat verklaart denk ik ook het grote aantal relatief kleine auto’s in het vrouwenrijtje.

De eerste auto van biocomposiet komt van TU Eindhoven

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben vandaag tijdens de Dutch Technology Week in Eindhoven een auto gepresenteerd die is gemaakt van biocomposiet. De auto ‘Lina’ is door het studententeam TU/ecomotive ontworpen en gebouwd. Het bijzondere aan deze auto is dat zowel het chassis, carrosserie alsmede ook het interieur van de auto volledig zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen.

Niet alleen zuinig

Het team wil laten zien dat de auto dus niet alleen zuinig is, maar ook is geproduceerd met oog op duurzaamheid. De stadsauto is dankzij het lage gewicht van zo’n 300 kilogram extreem efficiënt. De auto wordt onder andere RDW-gekeurd en is geschikt voor 4 personen.

Studenten-biocomposiet

​14 Nederlandse teams doen mee aan de Shell Eco-marathon in Londen

Er zijn in totaal 14 Nederlandse teams die van 25-28 mei gaan deelnemen aan de Shell Eco-marathon Europa in Londen. Dat doen ze met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen en ze gaan het opnemen tegen ruim 170 teams uit 27 verschillende landen.

Innovatie, technologie en duurzaamheid

Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De internationale studenten gaan de uitdaging aan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof. Het huidige record staat op 3.771 km.

Shell_Eco-Marathon (2)

Foto via Shell

Tesla gaat nieuwe Model Y SUV in 2020 lanceren

Elon Musk liet tijdens de bespreking van de cijfers van Tesla een aantal details vallen over het nieuwe model dat de elektrische automaker gaat aanbieden vanaf 2020: de Model Y. Het gaat om een compact SUV, die nogal wat veranderingen krijgt onder de kap.

Volgens Musk wordt de Y op een “compleet ander platform” gebouwd dan bijvoorbeeld de Model 3 die dit jaar uitkomt. Ook liet hij vallen dat de 12-volt batterij architectuur helemaal wordt losgelaten, wat een dramatische vermindering van de bedrading in de auto’s tot gevolg zou kunnen hebben.

Meer robots

Niet alleen dat, het versimpelt ook het productieproces en betekent meteen dat een groter gedeelte van de productie met robots gedaan kan worden. Musk zei ook dat hij van plan was om gebruik te maken van die mogelijkheid.

Dat maakt de Model Y heel belangrijk voor het zoveelste doel dat Musk zichzelf en Tesla heeft gesteld: één miljoen auto’s produceren tegen 2020.

Verder weten we heel weinig over de Model Y, behalve dat Musk heeft gezegd dat het dezelfde opwaarts openende deuren zou krijgen als de Model X. Afwachten dus.

[Afbeeldingen © Sasint – Fotolia]

Tesla lijkt betrokken bij nieuw opgezet batterij-recyclingbedrijf

Elektrische auto’s zijn de toekomst; daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Onze afhankelijkheid van olie moet een keer ophouden en elektrische auto’s zijn de logische oplossing voor een aantal problemen tegelijk. Er is echter één groot probleem, dat door tegenstanders van elektrische auto’s vaak wordt aangehaald: de ecologische impact van alle lege batterijen die door elektrische auto’s op termijn zullen ontstaan.

Die batterijen zijn te recyclen, maar dat is niet gemakkelijk en ook nog eens duur. Dat is een probleem dat op de relatief korte termijn (denk 10 jaar) opgelost moet worden, wat het interessant maakt om te zien dat twee hooggeplaatste Tesla-executives een nieuw bedrijf zijn gestart. Jeffrey “JB” Straubel, Tesla’s mede-oprichter en CTO, en Andrew Stevenson, die ‘head of special projects’ is bij de automaker, zijn de oprichters van Redwood Materials.

Chargie: een Airbnb-model voor elektrische voertuigen

Het aantal elektrische voertuigen groeit in rap tempo. Noorwegen is koploper als het gaat om de aanschaf van elektrische auto’s maar ook in Nederland groeit de vloot van dit soort wagens in een rap tempo. Beperkende factoren zijn nu nog de leverbaarheid en het ontbreken van voldoende laadpunten.

Het eerste probleem is iets waar autofabrikanten nog in moeten schakelen. Zo hebben er in Noorwegen al meer mensen ingetekend voor de nieuwe Opel Ampera-E dan Opel in één jaar kan produceren. Een luxeprobleem of komt het door een te afwachtende houding van de fabrikant? Laadpalen onderweg is een ander probleem. In the ‘middle of somewhere’ staan ze voorbijgangers aan te kijken, in stedelijke gebieden en hoofdsteden zijn er vaak te weinig. En als de overheid vandaag niet schakelt ontstaan er vanzelf nieuwe modellen.

chargie_net

De iconische black cabs in Londen worden elektrisch

Een van de leukste dingen in het Londense straatbeeld zijn de rode dubbeldekkers en de zwarte iconische taxi’s, maar die taxi’s gaan – onder de motorkap in ieder geval – binnenkort wat veranderen. Vanaf 1 januari 2018 is iedere nieuwe Londonse cab namelijk een elektrische zijn. Dat hebben Transport for Londen en de burgemeester samen besloten. Nieuwe diesels of benzinemotoren zijn dan voor taxi’s niet meer toegestaan in Londen.

Flinke investering

Een maatregel die wordt genomen om de luchtkwaliteit in Londen te verbeteren, niet zozeer om te bezuinigen, want er wordt flink geïnvesteerd om Londen schoner te maken. Er zal 18 miljoen Britse pond worden vrijgemaakt voor het beschikbaar stellen van snelle oplaadpalen en het versterken van het stroomnet, want taxichauffeurs die te lang moeten wachten tot hun taxi weer de weg op kan, is geen wenselijke situatie. In eerst instantie komen er vanaf 1 januari 2018 75 palen, in 2020 moeten er 300 snelladers in de stad te vinden zijn, waarvan sommige echt alleen beschikbaar zijn voor de black cab om op te laden.

De uitstoot van dieselmotoren is in een wereldstad als Londen gigantisch, want de hele stad slibt regelmatig dicht van al dat verkeer dat er rond rijdt. Auto’s die niet langer voor vervuiling vanuit de uitlaatpijp zorgen zijn dus meer dan welkom, want al die uitlaatgassen vervuilen de lucht in de Engelse hoofdstad enorm.

Om de nieuwe elektrische black cabs te maken is een nieuwe fabriek geopend in Coventry geopend. Taxichauffeurs die overstappen op zo’n nieuwe elektrische taxi krijgen ook nog eens een stukje financiële steun vanuit de Britse overheid: een subsidie van ruim achtduizend euro.

Apple test autonome auto-software met Lexus in Californië

Apple is live aan het testen met de software voor autonome, zelfrijdende auto’s, zo bericht Bloomberg. Het is net twee weken geleden dat Apple toestemming heeft gekregen om de technologie in de Amerikaanse staat te testen.

Een witte Lexus SUV kwam deze week uit een Apple-gebouw rijden met alle toeters en bellen die je op een zelfrijdende auto verwacht. Iemand lag blijkbaar in de bosjes te wachten tot dit zou gebeuren en heeft het materiaal aan Bloomberg gegeven, want die hebben het op foto en video.

Niet dat er veel te zien is.

In-Traffic Reply app van Samsung maakt autorijden veiliger

Bellen in het verkeer is verboden en gevaarlijk, vooral als je dit met je telefoon in je handen doet. Gelukkig zijn er carkits en andere opties om dit op een veiligere manier te doen. Het wordt allemaal even anders als we gaan zitten appen (aka WhatsApp) of via welke app dan ook berichtjes aan het lezen en versturen zijn. Het aantal mensen wat hiermee onderweg bezig is, is schrikbarend en wie dit niet gelooft steekt of zijn kop in het zand of heeft nog nooit om zich heen gekeken. Tel daar nog maar niet bij op, de idioten die televisie zitten te kijken want dat blijkt met de steeds grotere databundels een nieuwe trend te zijn.

Waar blijven de oplossingen?

Het wordt heel hard tijd dat hier oplossingen voor worden gevonden omdat wij allen weigeren de gevaren hiervan in te zien. De verleiding is te groot, de weerstand om het niet te doen te laag en de discipline om je smartphone uit te zetten ontbreekt. We hebben een probleem en dat heet verkeersveiligheid. Samsung lijkt nu als een van de eerste met een zeer krachtige en prima werkende oplossing te komen, de In-Traffic Reply app.

Hoe het werkt…

De app moet (nu nog alleen) Android-gebruikers gaan helpen hun aandacht bij het verkeer te houden. De app werkt eigenlijk super eenvoudig. Na installatie op je smartphone is via de activiteitensensor (of met behulp van GPS) eenvoudig te bepalen of je op de fiets of in de auto zit. Op dat moment schakelt de app zich in en zal daarna automatisch reacties gaan versturen bij inkomende oproepen of berichten. Je kunt daarbij kiezen voor een standaardreactie ‘ik zit in het verkeer, dus ik kan op dit moment niet antwoorden’ of een grappige reactie met een kort animatiefilmpje.

De app biedt je de mogelijkheid om via de settings deze te koppelen aan WhatsApp, Facebook Messenger, bellen en berichten. Door dit te doen gaat de applicatie automatisch op inkomende berichten reageren als je deelneemt aan het verkeer. Deze worden overigens wel verstuurd vanuit je eigen sms- of databundel. Alle bellers en sms’ers ontvangen slechts eenmaal een bericht dat je aan het verkeer aan het deelnemen bent. Dat kan wat ons betreft na een weekje testen met de app nog wat verder worden ontwikkeld waarbij voor een beller en zender van een bericht (soms dezelfde persoon die niet opgeeft) twee afzonderlijke berichten worden verstuurd.

De volgende stap zou wat dat betreft ook kunnen zijn dat je een melding gaat krijgen als je zelf bel of app neigingen krijgt in de auto. Een pop-up met ‘weet je het zeker’ zou hier kunnen helpen. Samsung verdient in ieder geval respect om een dergelijke app te ontwikkelen. Hopelijk wordt de app snel vrijgegeven want de functionaliteit is wat ons betreft nu al meer dan voldoende voor onze verkeersveiligheid.

In-Traffic Reply App Samsung

Eindhoven wil primeur met zelfrijdende auto’s in 2018

Amber Mobility is een Eindhovense startup die rap aan de slag wil met zelfrijdende auto’s in de lichtstad. Ze zijn van plan om in 2018 al testen te gaan uitvoeren met lege auto’s die op de busbanen en andere ‘veilige’ stukken asfalt rijden.

Het bedrijf wil auto’s beschikbaar stellen voor bedrijven en doordat die gedeeld worden staan ze zo weinig mogelijk stil. Het zelfrijdende aspect willen ze voor nu vooral ’s nachts inzetten, aangezien er nog geen regelgeving is voor autonoom rijden overdag.

“Stel dat een bedrijf ’s ochtends tien auto’s nodig heeft, dan zorgen wij dat die auto’s ’s nachts naar dat bedrijf rijden, zelfstandig. De volgende ochtend staan de auto’s dan klaar” aldus directeur Steven Nelemans tegen Omroep Brabant. Zo hoeft niemand de auto’s op te halen en kan er overdag gewoon door de mens achter het stuur gereden worden.

’s Werelds eerste vliegende auto kun je nu pre-orderen

Vliegende auto’s: we schrijven er al een paar jaar over, want verschillende partijen zijn ermee bezig om ze op de markt te brengen. Zoals Airbus, die ze dit jaar wil gaan uittesten, Uber die denkt ze pas over tien jaar op de markt te hebben en ook Google zou – in het geheim – werken aan vliegende auto’s. Als consument heb je aan al deze plannen voorlopig nog niks, behalve aan die van Aeromobil: daar nemen ze namelijk al pre-orders aan voor hun vliegende auto, die ze in 2020 verwachten te kunnen leveren.

AeroMobil Flying Car

Gisteren kondigde het bedrijf tijdens Top Marques Monaco – een zeer exclusieve autoshow – hun nieuwe model aan van de AeroMobil Flying Car. Het gaat om een limited edition die bestuurders het allesomvattende gemak van zowel auto als vliegtuig moet bieden.

Bij de ontwikkeling zijn experts vanuit alle hoeken van de transportsector betrokken. Met als resultaat een vliegende auto die “veilig is, maar tegelijkertijd uitblinkt in creativiteit en innovatie”. De Flying Car is super aerodynamisch, gemaakt van carbon en je kun ‘m gebruiken tijdens bijna alle mogelijke weersomstandigheden.

aeromobil-flying-car

De Aeromobil Flying Car

Samsung’s in-traffic reply app antwoordt voor je als je rijdt

Als één van de meest succesvolle elektronicamerken ter wereld vindt Samsung het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen op maatschappelijke thema’s waar ze een impact kunnen hebben. Het bezig zijn met je smartphone in het verkeer verzesvoudigt de kans op een ongeval.

Als marktleider wil Samsung een bijdrage leveren aan verkeersveiligheid in Nederland en dus hebben ze een nieuwe slogan bedacht: stuur vast, smartphone los. Die presenteerden ze deze week, maar interessanter is de app die ze erbij bedacht hebben: In-traffic Reply. Dat is een app die je in kunt stellen om brave of ‘leuke’ reply’s te sturen naar iedereen die je een bericht stuurt tijdens het rijden.

samsung-campagne

Page generated in 0,643 seconds. Stats plugin by www.blog.ca