Infographic: Smart Home gebruik in Nederland

Slimme verlichting, slimme televisies en apparaten die met elkaar communiceren of die je met een app of je stem kan bedienen – hoewel het steeds makkelijker wordt om je huis ‘slimmer’ te maken, lijken de meeste Nederlanders hier nog terughoudend in. Ze zien het nut van Smart Home toepassingen niet in, vinden het te duur of maken zich zorgen om de privacy. Toch verwacht een grote groep Nederlanders dat dit in de toekomst verandert, zo blijkt uit representatief onderzoek van Motivaction onder 1085 Nederlanders in opdracht van MediaMarkt Nederland.

AWS start cloudregio in Zweden

Amazon Web Services (AWS) heeft zijn eerste cloudregio in Scandinavië in gebruik gesteld. Vorig jaar maakte de clouddivisie van Amazon al bekend dat het datacenters in Stockholm zou openen.

Het is inmiddels alweer de vijfde AWS regio in Europa. Andere regio zijn Frankrijk, Duitsland, Ierland en het VK.

AWS heeft grote klanten in Noord Europa, waaronder Finnair, IKEA, Nokia, Rovio en Volvo.

Google had al datacenters in Finland en ook Microsoft wil volgend jaar in Noorwegen datacenters openen.

‘Vroege introductie Samsung Galaxy S10’

Samsung zou het volgende vlaggenschip Galaxy S10 al op 20 februari willen presenteren, waarna hij al op 8 maart in de winkels ligt. Dat beweert in elk geval Gizmodo UK op basis van ingewijden.

Samsung wijkt daarmee af van voorgaande presentaties, die altijd daags voor het Mobile World Congress in Barcelona plaatsvinden. Enkele jaren daarvoor wil het bedrijf kennelijk al de aandacht op zich vestigen met een eigen evenement. Waar dat evenement wordt gehouden is niet duidelijk.

Het toestel verschijnt naar verluidt in drie modellen. Het topmodel krijgt een 6,1 inch-scherm, maar er is ook een Plus-versie met 6,4 inch scherm. Het goedkoopste model heeft een 5,8 inch scherm.

Zonnebril met luidsprekers

Oordopjes kunnen soms flink knellen in het oor, vandaar dat audiobedrijf Bose een originele oplossing heeft bedacht: een zonnebril met luidsprekers.

Met de Bose Frames, verkrijgbaar in Alto en Rondo versies, kun je via Bluetooth ook telefoneren en de bril werkt desgewenst met spraakassistenten als Google Assistent en Siri.

Bose Frames zijn op dit moment voor 200 dollar alleen in de VS te bestellen. Vanaf januari zijn ze officieel verkrijgbaar. Bose heeft ook een programma in gang gezet voor ontwikkelaars die apps voor de bril ontwerpen.

Page generated in 1.165 seconds. Stats plugin by www.blog.ca