Daan Weddepohl (Peerby): ‘Er is geen businessmodel voor minder consumeren’

De ecologische voetprint van de gemiddelde Nederlander bestaat voor 38 procent uit spullen. Daarmee zijn spullen belastender voor het milieu dan vliegen en vlees eten bij elkaar. En dat terwijl veel van die spullen vrijwel nooit worden gebruikt.

Neem een doorsnee consumenten boormachine. Je koopt hem voor een klus en daarna ligt het ding vaak ongebruikt in een kast. Dat moet anders kunnen, dacht Daan Weddepohl. Hij kwam in 2012 met Peerby: een marktplaats voor het delen van spullen. Eerst gratis en later tegen betaling. Winst maakt Peerby nog altijd niet, maar volgens Weddepohl komt dat moment in zicht. Meer bij Fastmovingtargets.

Om zijn nieuwe boek ’99 redenen om te stoppen, en toch door te gaan’ te promoten schoof Weddepohl een dezer dagen ook aan bij 7 ditches. Weddepohl vertelt openhartig over zijn zoektocht naar het vinden van investeerders, het ontslaan van medewerkers en het opnieuw opbouwen van zijn bedrijf.

Foto Pixabay

Werkgeversorganisaties met integrale visie op platformeconomie

Werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB-Nederland hebben met techbedrijven, platformgebruikers en ondernemers een brede visie op de platformeconomie opgesteld. Kern van de notitie is dat de platformeconomie schaduwkanten heeft, maar vooral ook grote kansen biedt. Die benutten we nu nog onvoldoende, terwijl de ontwikkelingen razendsnel gaan.

‘Concrete platform-experimenten moeten helpen snel positie op te bouwen op terreinen waar Nederland sterk is. Ook moeten we spelregels en toezicht rond bijvoorbeeld mededinging, arbeidsmarkt en het delen van data op orde brengen voor een beter en eerlijker speelveld’, aldus de ondernemersorganisaties.

Met de voorgestelde acties willen de organisaties zorgen dat Nederland vooral de vruchten van de platformeconomie plukt en dat ondernemers op een gelijk speelveld concurreren.

Platformen zijn als de spoorwegen in de 19e eeuw, zeggen beide organisaties. Ze veranderen ons land. Je kunt je hoofd in het zand steken, maar dat is niet de weg. ‘We moeten de ontwikkelingen slim omarmen, zodat elke Nederlander van deze ontwikkelingen kan blijven profiteren.’

In de notitie pleiten de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland voor onder meer: Beter investeringsklimaat voor (nieuwe) platformen. Slechts 2 procent van de wereldwijde topplatformen komt qua marktwaarde uit Europa.

Verder is standaardisatie en betere data-uitwisseling nodig. Onder meer in de zorg hebben VNO-NCW en MKB-Nederland hiertoe recent al een initiatief opgezet met de minister van VWS.

Een Europees kader is nodig voor de toegang tot data en om delen van data te stimuleren. Ook moet het mededingingstoezicht in de EU herijkt worden. Nederland zelf kan verder een gelijk speelveld in de toepassing van regels bevorderen. Zo is nu bijvoorbeeld sprake van oneerlijke concurrentie rond de btw en is het toezicht op de producten van e-commerce aanbieders uit het Verre Oosten slecht geregeld. Mondiaal zijn nieuwe afspraken nodig over belastingafdracht.

Hoewel de ‘kluseconomie’ nog een relatief klein deel van de arbeidsmarkt is (0,4%) en voor velen een mooie (bij)baan of opstap op de arbeidsmarkt biedt, zal binnen de discussie over de arbeidsmarkt ruimte moeten komen voor oplossingen voor platformwerkers in een structureel kwetsbare positie. Verder kunnen bezorgbusjes, een massale aanloop van toeristen en het verdwijnen van traditionele winkels lokaal een enorme impact hebben. Landelijke regels en ondersteuning uit het Gemeentefonds kunnen hier uitkomst bieden.

De Europese platform-industrie moet ook beter gefaciliteerd worden, bijvoorbeeld door extra talent op te leiden, aan te kunnen trekken en te kunnen behouden. Er moeten meer middelen in de nieuwe EU-begroting naar digitale technologie die platformen ondersteunt zoals Artificial Intelligence. En van eventuele nieuwe regels rondom data moet strategisch getoetst worden in hoeverre ze stimulerend werken voor nieuwe platformen.

De visie ‘de Platformeconomie, hoe laten we het werken’ wordt vanochtend aangeboden aan Premier Rutte en het kabinet door delegatie van ondernemersorganisaties die hebben meegewerkt aan het advies. Komende maanden organiseren de gezamenlijke ondernemersorganisaties met hun leden en andere stakeholders verschillende laagdrempelige bijeenkomsten (‘platformcafes’) om de acties verder te brengen en platformen en bedrijven uit andere sectoren met elkaar in contact te brengen en de dialoog te verbeteren

Miljoeneninvestering voor onderzoek naar ethisch verantwoorde innovatie

Wetenschappers van onder meer de Technische Universiteit Eindhoven gaan de komende jaren nieuwe methoden ontwikkelen om baanbrekende technologieën als kunstmatige intelligentie moreel te evalueren. De ethici, filosofen en technisch wetenschappers ontvangen daarvoor een bijdrage van 17,9 miljoen euro van het Ministerie van OCW.

Nieuwe technologieën schieten als paddenstoelen uit de grond. Naast kunstmatige intelligentie valt daarbij te denken aan virtual reality, nanogeneeskunde, moleculaire biologie, neurotechnologie en klimaattechnologie. Maar ze roepen ook morele vragen op die nopen tot ethische reflectie. Waarden als privacy, vrijheid en gelijkheid, de grens tussen natuurlijk en kunstmatig en de perceptie van vrijheid en verantwoordelijkheid komen onder druk te staan.

De onderzoekers spreken daarom van een ‘heroriëntatie op het gebied van de ethiek van technologie’. Ze gaan binnen het programma nieuwe methoden ontwikkelen die noodzakelijk zijn om de nieuwe disruptieve technologieën te begrijpen, moreel te evalueren, en zo nodig in te grijpen in de wijze waarop de technologie zich ontwikkelt.

Bijkomend doel is om de ethiek en filosofie in brede zin te vernieuwen door te onderzoeken hoe klassieke ethische waarden en filosofische begrippen een andere betekenis krijgen door moderne technologie.

Het onderzoek moet leiden tot meer grip op de grote veranderingen die ‘disruptieve’ innovaties teweegbrengen in onze samenleving.

Het onderzoek van de TU/e zal zich vooral richten op de invloed van biomedische en digitale technologieën op het zelfbeeld en zelfbegrip van de mens. De TU Delft neemt deel aan drie van de zes nieuwe programma’s. Een onderzoek spitst zich toe op Hybrid Intelligence (HI), die menselijke en kunstmatige intelligentie (AI) combineert. In dit programma ontwikkelt men theorie en methoden voor intelligente systemen die samenwerken met mensen, die zich aan kunnen passen aan veranderende omstandigheden en die hun acties kunnen uitleggen. Ethische en juridische waarden, zoals transparantie, verantwoording en vertrouwen, worden bij de ontwikkelen van deze HI-systemen nadrukkelijk meegenomen. Toepassingen richten zich onder meer op gezondheidszorg, onderwijs en wetenschap.

Het tienjarige programma is een samenwerking van de Universiteit Twente, TU Delft, Universiteit Utrecht en TU/e, waarin ook Wageningen University & Research, Universiteit Leiden en Universitair Medisch Centrum Utrecht deelnemen.

Quinten Selhorst (felyx): ‘De toekomst van de stad bestaat uit openbaar vervoer aangevuld met deelvervoer’

Quinten Selhorst (CEO felyx) biedt met zijn bedrijf felyx elektrische scooters om met meerdere mensen te delen aan. In de zomer van 2017 startten ze in Amsterdam met 108 scooters. Daarna volgden Rotterdam, Den Haag en Brussel. ‘Mijn compagnon en ik komen allebei uit een ondernemersgezin. We wisten al op jonge leeftijd dat we wilden ondernemen.”

“Eind 2015 realiseerden we ons dat we vaak gebruik maakten van autodeel-aanbieders. We zagen de voordelen, maar ook een aantal nadelen. Zoals de langere reistijd in verband met drukte in de stad. Op dat moment vroegen we ons af waarom er nog geen soortgelijk concept was als carsharing, maar dan voor scooters. Na onze opleidingen en werkervaringen als consultants, maakten we in april 2016 de overstap naar felyx.’ Meer bij 7 Ditches.

Verhuizersplatform ScanMovers trekt Europa in

Onafhankelijk verhuizersplatform ScanMovers breidt uit naar Duitsland, Denemarken, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk en België.

ScanMovers noemt zich het grootste verhuisplatform van de Benelux en haalde in diverse rondes een groeikapitaal van 1,25 miljoen euro op.

Het platform is eind 2016 opgericht door Maurits Koopman en Boyan Nijpels opgericht en is live sinds 2017. Ongeveer de helft van alle Nederlandse verhuizers is aangesloten op het platform.

Inmiddels helpt het consumenten in Brussel, Leuven, Kopenhagen, Wenen, Düsseldorf, Keulen, Malmö, Luxemburg en Duisburg de goedkoopste en beste verhuizers te vinden.

De prijsverschillen tussen verhuizers zijn enorm, maar duurdere verhuizers zijn niet altijd beter, stelt het platform. Met de principes uit de platformeconomie wil het bedrijf de Europese verhuissector ‘efficiënter organiseren’.

In 2021 wil men ook buiten Europa actief zijn. Aan welke landen wordt gedacht is nog niet duidelijk.

Foto Shutterstock

Uber bundelt diensten in nieuw abonnement

Uber introduceert een nieuw abonnement dat verschillende diensten van het bedrijf combineert. Abonnees krijgen met de nieuwe Uber Pass korting op taxiritten, gratis bezorging van maaltijden met Uber Eats en gratis gebruik van deelfietsen.

Vooralsnog zijn deze mogelijkheden alleen beschikbaar in San Francisco en Chicago.

In andere steden komt Uber met een goedkoper abonnement. Daarbij is de bezorging van eten gratis vanaf een bepaald bedrag.

Mijn Verkoopmakelaar start in Rotterdam

Woningeigenaren kunnen straks vanaf de bank een makelaar kiezen voor de verkoop van een woning, zonder dat alle makelaars eerst thuis over de vloer hoeven te komen. Vanaf 1 augustus 2019 wordt Mijn verkoopmakelaar van Ron Kesting, Michel Bardelmeijer, Antoine Steenkamer en de Rotterdamse ondernemer Stefan Lazarov officieel in Rotterdam uitgerold.

Woningeigenaren kunnen online foto’s van hun woning plaatsen en kiezen van welke makelaars zij graag een reactie ontvangen. De makelaars nemen vervolgens de informatie door en stellen een reactie op met hoe zij de woning zouden willen verkopen, welke kosten zij daarvoor rekenen en hoeveel zij denken dat de woning kan opleveren.

Het is tegenwoordig heel normaal om op websites als Funda een nieuw huis te vinden, maar het kiezen van een geschikte makelaar is nog steeds een tijdrovend, offline proces, zeggen de initiatiefnemers.

Ongeveer 230 makelaarskantoren in Nederland hebben zich al aangesloten bij Mijn Verkoopmakelaar. Bij goede resultaten gaat Mijn Verkoopmakelaar ook officieel van start in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Rotterdam start pilot met deelvervoer van Lev

Rotterdam start een proef met het delen van kleine appgestuurde elektrische voertuigen. Wethouder Judith Bokhove gaf deze week het officiële startschot voor de nieuwe duurzame deeldienst.

Lev is het netwerk van kleine elektrische voertuigen die voor iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs toegankelijk zijn. Met de app van Lev boek, ontgrendel en start je de Lev. Je betaalt alleen voor de rit en parkeren is gratis en eenvoudig in het servicegebied.

De brommobiel neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een auto. Er is voldoende ruimte voor twee personen en een klein beetje bagage. De 100% elektrische wagens rijden maximaal 45 km/uur. Op je bestemming parkeer je de Lev gratis op een parkeerplek. De Lev staat dan klaar voor jouw volgende rit of de volgende gebruiker.

Rotterdam zoekt naar slimme oplossingen die bijdragen aan een gezonde en bereikbare stad. ‘We willen Rotterdam bereikbaar houden. Daarom geven we nieuwe deelconcepten een kans. De wagens van Lev kunnen goed stadsritjes met de auto vervangen. Zo hebben minder Rotterdammers een auto nodig die een groot deel van de tijd alleen maar geparkeerd staat in de binnenstad of woonwijken,’ zegt Bokhove.

Kiliaan Torenaar (Close): ‘We worden de whatsapp voor events en merken’

Festivaltickets, tickets voor events of kaarten voor een exclusief feest: vroeger lag je nog in een slaapzak voor de deur voor een entreebewijs. Nu bestel je tickets online en ontvang je een e-mail met PDF. Dat kan beter, toch?

Het Nederlandse Close wil de voorpret terugbrengen bij het kopen van tickets voor concerten en andere events. Ronnie Overgoor in gesprek met Kiliaan Toorenaar (co-founder Close) over zijn tech scale-up Close.

Foto Pixabay

Deeleconomie vooral populair bij jong volwassenen

Samenwerken en delen met buurtbewoners via een digitaal platform is vooral populair bij Nederlanders onder de dertig jaar. Dit blijkt uit onderzoek door PanelWizard in opdracht van technologiebedrijf TJIP.

63,4 procent is geïnteresseerd om bijvoorbeeld gereedschap te delen of pakketjes voor elkaar aan te nemen. En ook wanneer het om inkopen gaat, lijken zij graag de krachten te bundelen. 61,2 procent is geïnteresseerd in collectiviteitsprogramma’s voor het afnemen van diensten of producten met korting of voordeel.

Respondenten van alle leeftijden zijn over het algemeen gematigd positief over de mogelijkheden van een deelplatform voor contact met de buurt. Gemiddeld bleek 44,9 procent geïnteresseerd in een collectief platform.

Ouderen hebben aanzienlijk minder behoefte aan dergelijke vormen van samenwerking in de buurt.

Zo’n 41 procent is geïnteresseerd in deelname aan een collectiviteitsprogramma, waarbij kortingen worden afgedwongen. Bij huurders van onder de dertig is dit percentage wederom een stuk hoger dan gemiddeld, namelijk 61,2 procent. Diensten die goed scoren zijn onder andere het inschakelen van een klusjesman (19,0 procent), het afnemen van gas en/ of elektra (18,7 procent) en het afnemen van telecomdiensten (14,3 procent).

De generatie Z is geen individualist, maar ‘een gemeenschapsdier die technologie gebruikt om in contact te zijn met zijn of haar omgeving’, zo verklaart TJIP de cijfers.

Het bedrijf deed het onderzoek onder duizend Nederlandse huurders. Deelplatformen als Peerby en Airbnb maken nieuwe woonconcepten mogelijk, zoals flexwonen, co-living en het gezamenlijk beheren van spullen en apparaten. Aan de hand van het onderzoek wilde TJIP weten in hoeverre Nederlandse huurders open staan voor het gebruik van platformtechnologie in relatie tot hun woonwensen.

Foto Pixabay

Kristel Kuit (Headroom): ‘Wij zijn het moderne antwoord op de stoffige secretaresse’

De tijd dat elke directeur automatisch beschikt over een fulltime secretaresse is voorbij. Dat heeft een aantal redenen. Techniek heeft een aantal taken overgenomen en directeuren zijn vaak veel mobieler geworden. Headroom biedt een oplossing.

Personal Assistent (PA) services op afstand die je per uur betaalt. “Een persoonlijke secretaresse past niet meer per se, want de wereld is heel erg veranderd. We nemen soms nog steeds de dag en werkzaamheden door maar dan per telefoon, Google Hangout of Slack. Wij doen dat op afstand omdat de ondernemer van nu heel veel reist. Hij of zij is veel onderweg, heeft misschien verschillende bedrijven en heeft vaak ook niet meer één vaste werkplek”, aldus Kristel Kuit, oprichter van Headroom, tegenover Top Names.

Steven van Wel (Walter): ‘We zijn een realiteitscheck op de woningmarkt’

Een huis kopen doe je over het algemeen maar een enkele keer in je leven. Daardoor krijg je nooit de kans om echt een expert te worden. Je moet bouwen op de kennis en deskundigheid van een makelaar. Walter wil die markt openbreken.

Door gebruik te maken van data van het kadaster en daar andere gegevens, zoals foto’s, aan toe te voegen zegt Walter de werkelijke waarde van een huis te kunnen bepalen. Vervolgens kun je als koper Walter ook inzetten om je te helpen bij de aankoop van een woning.

CEO Steven van Wel bij Top Names: ‘Met Walter bouwen we een kleine realiteitscheck in om je bijvoorbeeld te vertellen dat er in de buurt zes procent wordt overboden. Als de markt weer kalmeert, dan is dat huis zoveel waard. En als een huis in slechte staat is, dan kunnen we je ook vertellen voor hoeveel geld je een nieuwe keuken of badkamer kunt kopen en wat je woning dan waard is.’

7 miljoen euro voor internationale expansie autoschadeherstelplatform Fixico

Fixico, een online platform voor autoschadeherstel, heeft 7 miljoen euro opgehaald voor zijn internationale expansie.

Het klanttraject bij autoschadeherstel is nog steeds een grotendeels offlineproces dat volgens de oprichters van Fixico omslachtig en tijdrovend is, met meerdere telefoontjes, mailtjes en fysieke inspecties.

Het technologiebedrijf biedt daarom een digitaal platform dat autoschadeherstel voor consumenten, auto-eigenaren en verzekeraars grotendeels digitaal afhandelt.

Fixico is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland en Zuid-Afrika, maar met het nieuwe kapitaal wil men de internationale groei versnellen.

De financieringsronde werd geleid door Autotech Ventures, een vroege investeerder van het aan Nasdaq genoteerde Lyft. Alexei Andreev, managing partner van Autotech, treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Fixico. Eerdere investeerders, zoals serie-ondernemer Laurens Groenendijk (JustEat, Treatwell, Hiber) en Orange Growth Capital namen ook deel aan deze ronde.

In totaal is nu 14,3 miljoen opgehaald.

Evolutie beats revolutie

“Mensen hebben de neiging innovatieve ontwikkelingen in de komende twee jaar te overschatten, maar de veranderingen van de komende tien jaar te onderschatten. Laat jezelf daardoor nooit in slaap sussen”, zei Microsoft oprichter Bill Gates vele jaren geleden.

Wijze woorden over gedrag waar ik mezelf ook regelmatig schuldig aan heb gemaakt. Toen in 1980 de eerste satelliettelevisie in Nederland beschikbaar kwam, dacht ik dat commerciële tv binnen vijf jaar ook wel z’n intrede zou doen bij ons. Het duurde echter een kleine tien jaar voor RTL onze huiskamers binnen zou komen.

En in 1996 was ik er als initiatiefnemer van de jammerlijk gefaalde betaalzender Sport7 nog heilig van overtuigd dat tv ‘achter de decoder’ snel groot zou worden. Ook daar duurde het nog vele jaren voor Fox Sports die markt zou veroveren.

Een paar jaar geleden was ik te gast in een laboratorium in Zurich voor een indrukwekkende demonstratie van Virtual en Augmented Reality. Nog steeds zijn beide technieken niet doorgebroken. Onder gamers slaan ze misschien enigszins aan, maar de benodigde brillen zijn nog altijd te groot, er is onvoldoende content voor het grote publiek, de hardware is te duur en dus kijken consumenten nog even de kat uit de boom.

Hetzelfde geldt voor de Blockchain. Heel veel bedrijven kijken ernaar, er is een groep van ‘early adopters’ maar ik zie nog nergens een massale omarming van de ‘distributed ledger’. Waar door de Bitcoin nog maar een jaar geleden de ondergang van traditioneel geld nabij leek, ziet het er nu naar uit dat we het er nog jaren mee zullen moeten doen.

Betekent dat dat VR, AR, Blockchain en de Bitcoin nooit gaan doorbreken? Zeker niet. De voordelen ervan zijn zo evident dat het er echt nog wel van gaat komen. Misschien niet binnen twee, maar – om met Gates te spreken – zeker binnen tien jaar.

Door schade en schande wijs geworden ben ik inmiddels gaan inzien dat evolutie een veel betere weg is dan revolutie. Niet in één keer een bestaande markt op z’n kop proberen te zetten, maar stap voor stap innoveren zodat de massa in z’n eigen tempo kan volgen. Want de toekomst voorspellen is moeilijk en daarom kan je hem maar het beste zelf creëren.

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce magazine (#171).

Provincie Noord Holland steunt ontwikkeling Hyperloop

De provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Hardt Hyperloop. Dit Delftse bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een luchtdrukbuis waardoor goederen en mensen op hoge snelheid (van 1000 kilometer per uur) getransporteerd kunnen worden.

In 2018 heeft Hardt Hyperloop een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een hyperloopverbinding tussen Schiphol en Frankfurt, zodat mensen snel tussen beide steden kunnen reizen.

Het is een transportsysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukbuis waardoor goederen en mensen op hoge snelheid (1000 kilometer per uur) getransporteerd kunnen worden.

De samenwerking start in april 2019 en gaat een jaar duren. Gedurende deze periode wordt onderzocht welke mogelijkheden de hyperloop biedt, welke verbinding het meest haalbaar is en of die verbinding kan worden ingepast binnen de bestaande infrastructuur.

De Hyperloop zouop termijn een alternatief kunnen bieden voor het vliegtuig. Korte afstandsvluchten vanuit Schiphol zouden in de toekomst mogelijk kunnen worden teruggebracht.

 

 

Page generated in 1,035 seconds. Stats plugin by www.blog.ca