Video als marketinginstrument; vijf tips

Video als marketinginstrument; vijf tips

Elke marketeer en communicatiespecialist weet dat video niet meer weg te denken is uit de middelenmix. Video is een krachtig middel: voor de kijker is video eenvoudig te consumeren en als organisatie kun je er veel emotie, argumentatie en overtuiging in kwijt. Niet voor niets steken organisaties veel budget in videocontent. Daarnaast geven Facebook en Instagram video voorrang in het algoritme en er zijn natuurlijk platformen waar video de centrale rol speelt. Waar moet je op letten als je video gaat inzetten? 


Lees meer over: Video als marketinginstrument; vijf tips.

Welke 1-aprilgrappen gaan écht viraal in 2019?

Welke 1-aprilgrappen gaan écht viraal in 2019?

Een verplicht nummer voor elke contentmarketeer: de 1-aprilgrap. Vorig jaar viel die datum onhandig in het weekend, maar dit jaar wordt het natuurlijk knallen op maandag. Veel grappen kondigden zichzelf voor het weekend al aan, dus die zetten we even op een rij. De hamvraag: welke grappen zijn zó goed dat ze viraal gaan? En durven marketeers nog wel écht gewaagde 1-aprilgrappen uit te halen?


Lees meer over: Welke 1-aprilgrappen gaan écht viraal in 2019?.

Viral Friday 11/2019: Zidane en Beckham, genderneutraliteit en Reebok’s nieuwste campagne

Viral Friday 11/2019: Zidane en Beckham, genderneutraliteit en Reebok’s nieuwste campagne

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week de commercials van Reebok, Vicks, Skoda, Adidas en Elan.


Lees meer over: Viral Friday 11/2019: Zidane en Beckham, genderneutraliteit en Reebok’s nieuwste campagne.

Durven marketeers nog wel iets geks te doen op 1 april?

Durven marketeers nog wel iets geks te doen op 1 april?

Het is vaste prik voor bedrijven om komisch in te haken op 1 april. Lastig dit jaar is dat de fopdag in het weekend valt. Toch weerhoudt dat marketeers er niet van om zich aan humor te wagen. De vraag is dit jaar niet alleen welke cases opvallen, maar ook of adverteerders nog wel echt misleidend willen zijn in deze tijd waarin nepnieuws onder een vergrootglas ligt. Durven marketeers de publieke opinie nog uit te dagen?


Lees meer over: Durven marketeers nog wel iets geks te doen op 1 april?.

Page generated in 1,124 seconds. Stats plugin by www.blog.ca