Omzet Asos verdubbeld in drie jaar

De luxe online kledingwinkel Asos heeft de omzet afgelopen drie jaar zien verdubbelen tot 3,1 miljard euro. Ten opzichte van vorig jaar is dat een plus van dertien procent.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die Asos gisteren publiceerde (PDF).

De grootste groei werd op de thuismarkt gerealiseerd. In het VK stegen de verkopen met vijftien procent tot 1,1 miljard euro. Het Europese vasteland is goed voor tweederde van de verkopen. In dit gebied steeg de omzet met elf procent.

De winst voor belasting daalde met 68 procent tot 38 miljoen euro. Dat komt met name door de investeringen in IT, techniek en de organisatie. Daarmee is de basis voor buitenlandse groei gelegd.

CEO Nick Beighton verwoordt een van zijn prioriteiten voor 2020 met ‘het verstevigen van de organisationele vaardigheid om in de toekomst effectief te leveren’. Een andere is: klantacquisitie en -retentie optimaliseren. Het lijkt erop dat hij hiermee hint op de gevolgen van de aanstaande brexit. Over die aanstormende handelsbarrière rept hij echter met vrijwel geen woord. Uitzondering: “We houden het consumentenvertrouwen in de gaten, in het bijzonder in het kader van de brexit” en “technische voorbereidingen liggen op schema” (PDF).

Nederland noemt hij qua resultaten een outperformer. Dat is het gevolg van de introductie van een vernederlandste versie van de shop.

Foto: Matthew Kenwrick (cc)

‘About You uiteindelijk naar de beurs’

Otto Group wil zijn Europees werkende online kledingwinkel About You uiteindelijk naar de beurs brengen, zo vertelt topman Alexander Birken.

Birken zei dat afgelopen weekend in een interview met het Handelsblad.

Ruim een jaar geleden investeerde Heartland driehonderd miljoen dollar in About You. Otto Group deconsolideerde het bedrijf in de boeken, maar is ook bereid om ‘buitenproportioneel veel’ in de webshops te investeren. De Duitsers willen razendsnel marktpositie opbouwen en de waarde uiteindelijk via een exit verzilveren.

Momenteel is er nog geen sprake van een exit, aldus Birken. Er wordt niet eens gesproken over het verkopen van aandelen, noch lopen er gesprekken over investeringen in andere bedrijven.

Financiële gegevens van de onderneming zijn amper bekend. In het afgelopen boekjaar noteerde het een omzetstijging van 63 procent tot 461 miljoen euro, gerealiseerd in zeven landen. Birken noemt in de Duitse krant echter een omzetgroei van 73 procent.

Foto: Will Power (cc)

Zeeman gaat winkels sluiten, online belangrijker

Budgetkledingwinkel Zeeman gaat op termijn tientallen winkels sluiten, zo zegt topman Erik-Jan Mares in gesprek van het ANP. Hoewel de kledingmarkt lastig is, blijft de omzet groeien.

Zeeman weet de consument steeds beter online te bereiken, en daar wordt dan ook geld ingestoken.

De keten telt momenteel 502 Nederlandse filialen, over vijf jaar zijn daarvan vermoedelijk 430 over. Wel blijft Zeeman groeien in het buiten en dan met name Spanje.

Online omzet H&M groeit 30 procent

De online verkopen bij H&M Group groeien twee keer harder dan het gemiddelde van de retailketen. Behalve nieuwe labels vergroot de groep zijn bereik ook met aansluiting op grote e-commerceplatformen in het Verre Oosten.

In de nieuwe kwartaalcijfers laten de Zweden zien dat de online investeringen de vruchten afwerpen. De verkopen via de webshops in vijftig landen stegen met dertig procent. Om hoeveel geld het gaat, vertelt het concern niet. Het is wel duidelijk dat het online kanaal een belangrijke drijver achter de hele omzetgroei is.

In de drie maanden tot 1 september kwam de groepsomzet uit op 5,8 miljard euro, een stijging van twaalf procent. De winst na belasting steeg een kwart tot ruim driehonderd miljoen.

H&M probeert de webshops en fysieke winkels nauw met elkaar te vervlechten. Klanten kunnen online bestellingen bijvoorbeeld in de winkels afhalen en eventuele retouren voor de webshop inleveren bij de filialen in de winkelstraat. Gezien de investering in Klarna lijkt het ook niet uitgesloten dat achteraf betalen een betaaloptie bij H&M gaat worden.

Afgelopen kwartaal breidde de modegroep zijn bereik in India en China uit met de toetreding tot de grote e-commerceplatformen Myntra en Tmall.

Foto: Marco Verch (cc)

Mobiele app steeds belangrijker voor NIKE

De mobiele app van NIKE wordt een steeds belangrijker verkoop- en servicekanaal. Het aantal actieve gebruikers verdubbelde afgelopen drie jaar. ‘Meer gebruikers is meer waarde’, aldus de leiding tegen investeerders.

Vorige week presenteerde de fabrikant van sportkleding de financiële cijfers waaruit blijkt dat digitale kanalen steeds belangrijker worden als retailstrategie, maar ook in de bedrijfsprocessen.

Om een idee te geven: tijdens de telefonische toelichting op de cijfers viel het woord ‘digital’ 44 keer en ‘app’ 53 keer. In een uur tijd werd meer dan honderd keer verwezen naar de digitale fundamenten.

In de drie maanden tot 1 september steeg de omzet met tien procent tot 10,7 miljard dollar. Hoe groot de omzetbijdrage van de digitale kanalen is, meldt NIKE niet. In algemene zin wordt gemeld dat NIKE digitaal groeide met 42 procent. De omzetbijdrage kan niet anders dan significant en wellicht substantieel zijn.

De Amerikanen investeren op meerdere fronten in digitalisering. Allereerst zijn de apps een verkoopkanaal, maar vanwege ingebouwde diensten tegelijkertijd ook een loyalty bevorderend systeem. Bijvoorbeeld: gebruikers van de sneaker-app kunnen bepaalde schoenen eerder kopen dan andere sneakerheads.

Daarnaast investeert NIKE, ten tweede, ook in backendtechnologie. Vanwege de overname van Celect kan het beter verkoop- en dus inkoopvoorspellingen doen (‘we lopen drie jaar voor’). Als laatste geeft de leiding aan dat het digitale bereik effectief groter wordt vanwege samenwerkingen met Amazon, JD en Zalando. De fabrikant trekt op meerdere fronten de controle naar zich toe en wordt minder afhankelijk van derde partijen in het detailkanaal.

De NIKE-app is nu beschikbaar in 21 landen, waaronder dertien Europese.

Foto: Charles Thompson (cc)

Zara plaatst pakketautomaat in flagshipstore Hamburg

Modeketen Zara plaatst in Duitsland pakketautomaten in zijn winkels. Alleen al in zijn flagshipstore in Hamburg kan de keten 700 pakketten uitleveren. In vijftien seconden zelfs.

Zara had al wel lockers voor het ophalen van onlinebestellingen in winkels in onder andere Parijs, Madrid en Londen, maar de automaat in Hamburg is uniek. Die is achter een wand geplaatst. Klanten hoeven bij het ophalen niet meer langs de kassa. Enig nadeel is dat de winkelvloer kleiner is geworden.

Dat Hamburg is uitgekozen voor deze test is geen toeval. De flagshipstore bevindt zich in de buurt van het hoofdkantoor van moederbedrijf Inditex. Daarnaast ziet het bedrijf zijn online omzet flink stijgen en wordt omnichannel steeds belangrijker.

Zara lanceerde in 2018 wereldwijd een ship-to-store dienst voor zeker 2000 winkels. Als een besteld artikel niet op voorraad is, kan het vanuit de winkel worden geleverd. Een belangrijk motief voor de nieuwe formule was volgens The Wall Street Journal de hevige concurrentiestrijd met retailers Asos en Zalando.

Foto Zara

Nieuwe slogan voor Zalando: Free to be

Zalando start het seizoen met een nieuwe slogan: Zalando. Free to be. De reclamecampagne, met in de hoofdrol influencers als Adwoa Aboah, Alice Hurel, Felicity Hayward, Rain Dove en Leroy Mokgatle, belicht het uitgebreide mode-assortiment en moedigt klanten aan om zichzelf te zijn.

Zalando wil naar eigen zeggen het startpunt voor mode worden, waarbij elke stijl vertegenwoordig is. Met de ‘free to be’ positionering moet het merk volgens de retailer naar een hoger niveau worden getild. “Met ‘free to be’ zoeken we naar een emotionele connectie met onze klanten. Zij moeten met mode kunnen uitdragen wie ze zijn,” vertelt Jacintha de Graaf, Regional Lead Benelux bij Zalando.

De AW19 campagne, ontwikkeld in samenwerking met het Londense reclamebureau Grey, breekt met stereotypen en de traditionele gendertyperingen.

Supermodel en activiste Adwoa Aboah claimt haar ruimte in een chaotische samenleving, terwijl Rain Dove de traditionele gendernormen uitdaagt, vrij om meerdere versies van zichzelf te zijn.

De videoampagne werd geregisseerd door de Britse regisseur Georgia Hudson, bekend van haar werk met Nike, Under Armour en P! Nk.

De campagne gaat vandaag live op Zalando.nl, de commerciële lancering op tv begint op 15 september.

The war on waste: kunstmatige intelligentie maakt de mode-industrie groener

De roep om ‘groene’ mode en een duurzamere modebranche wordt steeds sterker. Om daarop in te spelen kunnen modemerken de kracht van artificiële intelligentie en data inzetten om duurzamere processen te realiseren en tegelijkertijd hun klanten een betere service te bieden. 

De mode-industrie is van oudsher één van de grootste vervuilers. Ze is verantwoordelijk voor 10 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot, een kwart van het gebruik van insecticiden en een vijfde van het industriële afvalwater in de wereld. Maar er is hoop: grote merken als H&M, Adidas, Reebok en Patagonia worden bewuster van het feit dat consumenten ‘groenere’ producten willen en werken aan een duurzamere toekomst. 

Tijdens de RetailEXPO in Londen sprak Giorgina Waltier, sustainability manager voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland bij H&M, bijvoorbeeld enthousiast over hoe de Zweedse kledinggigant duurzaamheid heeft omarmd als een operationele- en marketingstrategie. Het bedrijf is van plan alle mogelijk negatieve impact van haar processen op het milieu de komende jaren te elimineren. “Het gaat er niet alleen om dat we in onze winkels inzamelpunten hebben neergezet om kleding te recyclen. Duurzaamheid is ingebed in onze waardeketen”, zei Waltier. “Dat betekent dat we bij elk van onze 2.000 leveranciers een duurzaamheidsmanager ter plaatse in de fabriek hebben. Zij zorgen ervoor dat de faciliteiten op de juiste manier worden gebruikt.” 

H&M is één van de bedrijven die gebruikmaken van de kracht van data en artificial intelligence (AI) om verspilling tegen te gaan, klantgerichtheid te vergroten en grote stappen te zetten voor duurzaamheid binnen de e-commerce.

E-commerce-uitdagingen richting duurzaamheid

Merken als H&M realiseren zich dat online shopping een aantal extra uitdagingen op het gebied van duurzaamheid met zich meebrengt ten opzichte van offline winkelen. De grootste uitdaging is dat klanten de kleding niet kunnen passen en daardoor vaker items retour sturen. Zonder verkoper om hen te helpen, gokken ze welk kledingstuk hen past en sturen ze het terug als het niet voldoet aan variabelen zoals maat en stijl. Of ze kopen meerdere maten en stijlen met de wetenschap dat sommige artikelen geretourneerd gaan worden.

Dat is het geval voor gemiddeld veertig procent van de online aankopen. Als klanten zo ‘size samplen’ (items in meerdere maten kopen), sturen ze vaak zelfs meer dan de helft van de artikelen weer retour. Dit is niet alleen kostbaar, maar ook slecht voor het milieu. De benodigde extra logistieke activiteiten om goederen heen en weer te transporteren zorgen voor een hoger brandstofverbruik en meer uitstoot van CO2.

Merken die gebruikmaken van de kracht van AI en data kunnen deze 40 procent aan retouren drastisch verlagen. Zij zorgen ervoor dat hun klanten betere inschatting kunnen maken van exacte kledingmaten en pasvormen en voorkomen zo size sampling. Outdoorrecreatiewinkelier Moosejaw heeft met deze aanpak bijvoorbeeld 24 procent minder retouren dan voorheen. En wie het milieuaspect niet overtuigend genoeg vindt, kan winst zien in de klanttevredenheid: klanten vinden het retourproces vaak ook een heel gedoe en willen ook het liefst direct kleding die voldoet aan hun verwachtingen. 

Groenere fashion supply chains

Veel merken stappen af van het zogeheten push-model, waarbij ze nieuwe collecties en trends in de richting van consumenten duwen. Dit model leidt tot veel verspilling wanneer niet alle inventaris verkocht wordt. Een alternatief is een model waarin AI en data een sleutelrol spelen. Hierdoor begrijpen retailers het koopgedrag en productvoorkeuren van consumenten beter. Het risico op overproductie neemt af en productontwikkeling, -ontwerp en -inkoop worden zo geoptimaliseerd.

Dit model is een dynamische analyse van weersvoorspellingen, socialmediatrends, lokale demografische gegevens en lichaamsvormen. Met deze data kunnen retailers hun klanten nog beter een aanbod laten zien dat afgestemd wordt op hun wensen en behoeften. Dit resulteert in meer klantgerichtheid, hogere conversies, minder kortingen, een betere balans tussen voorraad en vraag, beter beheer van grondstoffen en minder afvalstromen. 

Groen vanaf de basis

Sommige nieuwere modemerken hebben in de basis al een duurzaam concept. TOMS, bijvoorbeeld, doneert voor elk gekocht paar schoenen ook een paar aan kansarme kinderen. Tot nu toe resulteert dit in 86 miljoen gedoneerde paren schoenen. TOMS biedt ook schoenen die gemaakt zijn van veganistisch, duurzaam materiaal zoals hennep, organisch katoen en gerecycled polyester. Andere merken zetten naast hun huidige collecties in op duurzaamheid: H&M heeft een Conscious Exclusive-collectie, die ontworpen is om verspilling tegen te gaan. De kleding is gemaakt van duurzame, milieuvriendelijke materialen als ananasbladeren, sinaasappelschil en algen.

In een tijd waarin shoppers eerst online gaan kijken, hebben retailers een duidelijke kans om data en artificial intelligence in te zetten. Zo kunnen ze beter leren begrijpen wat hun klanten willen en ervoor te zorgen dat ze de juiste producten krijgen met zo min mogelijk verspilling. Voorlopig blijft duurzaamheid een belangrijk aspect voor de fashionindustrie, vooral voor de e-commerce. Enerzijds zijn consumenten steeds meer gericht op duurzaamheid en anderzijds realiseren merken zich vaker welke commerciële winst er te halen is door hierop in te spelen.

Wil je meer leren over het inzetten van artificiële intelligentie en data inzetten? Download dan dit whitepaper; De personalisatie gap overbruggen? Gebruik deze tips

YouTube opent apart Fashion-kanaal

De interesse van kijkers voor modegerelateerde video’s is meer dan verzesvoudigd in de afgelopen jaren, merkt YouTube. Daarom opent het /Fashion om die interesse te kanaliseren.

Op YouTube.com/Fashion komen vanzelfsprekend vlogs maar ook video’s van bekende makers, werk en co-producties van en met merken, livestreams en beelden van achter de schermen. Dat omvat zaken als modeshows, productintroducties en challenges.

Derek Blasberg, voormalig presentator van CNN Style, heeft de leiding over /Fashion. Hij werd afgelopen jaar aangesteld als director YouTube Fashion and Beauty. Blasberg licht in een blog een tipje van de sluier op wat zijn programmering betreft.

Eerder dit jaar opende YouTube de sectie /Gaming om het eveneens grote en groeiende publiek met game-interesse te kanaliseren naar een aparte bestemming.

De opening van deze, in jargon, bestemmingen kan worden gezien als defensieve stappen van YouTube richting Instagram en Twitch.

Ondernemers achter relatiegeschenken.nl kopen Bluxbox.nl

Harro Messelink en Matthijs Bramer nemen per 4 september de activiteiten van Bluxbox geheel over van David Sluis. Ze willen de webshop die cosmeticadozen op abonnementsbasis verkoopt een impuls geven.

Vanmiddag zijn de ondernemers bij de notaris om de transactie te formaliseren.

Sluis verkoopt het bedrijf om al zijn aandacht te richten op zijn bedrijf gofastforward.nl, dat advies en training geeft aan ondernemers van snelgroeiende bedrijven. Hij houdt nog een kleine minderheid in Bluxbox.

Harro Messelink en Matthijs Bramer zijn naast meerderheidsaandeelhouder in relatiegeschenken.nl ook minderheidsaandeelhouder bij voetbalshop.nl.

Matthijs Bramer: “De komende maanden zullen we de gehele site vernieuwen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Ook de back-end nemen we onder handen om verdere internationale groei mogelijk te maken”. Eveline Plantinga zal het dagelijks management gaan aansturen.

Bramer en Messelink steken dit najaar de site nog in een nieuw jasje, willen veel meer permanente interactie met klanten tot stand brengen en productspecialisten erbij halen. “Een box met alleen topproducten.” In eerste instantie streven de ondernemers naar tienduizend abonnees die tweemaandelijks een box ontvangen voor de dertig euro abonnementsgeld.

Online aandeel van schoenenaankopen naar 28 procent

De verkopen van de schoenbranche stagneren, het aantal vestigingen loopt jaarlijks terug en een steeds groter deel van de verkoop gaat via het internetkanaal. Dat concludeert ABN Amro in het onderzoek Stand van de Retail van september.

De schoenenbranche heeft het zwaar. Waar in 2012 nog 3470 schoenenwinkels waren, telt Nederland er nu ruim duizend minder. De winstmarges zijn beperkt, ook omdat schoenenwinkels er door hoge concurrentie niet of nauwelijks in slagen om prijzen te verhogen.

In 2018 lagen de verkoopprijzen van schoenen op het laagste niveau sinds 2005, terwijl het algehele prijspeil in die periode met 22 procent is gestegen. Ook in 2019 slagen schoenenwinkels er nauwelijks in hun prijzen te verhogen.

De winkels verliezen vooral omzet aan internet. Het online aandeel van schoenenaankopen is tussen 2016 en 2018 van 21 procent naar 26 procent gestegen.

Daarnaast ondervinden ze concurrentie van branchevreemde partijen, zoals kledingwinkels. Zo hebben grote kledingwinkels als Primark, H&M en ZARA ook schoenen in hun assortiment opgenomen en verkopen die voor een lage prijs. Al 9 procent van de totale omzet van H&M Nederland is afkomstig van schoenen.

De schoenenwinkel is als het ware een shop-in-shop binnen de kledingbranche geworden, signaleert ABN. Bovendien genereert deze formule een groter bereik, omdat het ook consumenten bereikt die niet perse de winkel bezoeken met het doel om schoenen te kopen. Zo neemt de kans op een impulsaankoop toe.

Om een optimale samenwerking te realiseren, is de dienstverlening van cruciaal belang. De bezoeker kan alleen dan ontzorgt worden. Uit een eerder onderzoek blijkt dat de behoefte aan kennis en kunde van bezoekers van schoenenwinkels sterk gestegen is tussen 2015 en 2018. Zo kunnen schoenenwinkels zich ook onderscheiden van het online kanaal.

De kracht zit vooral in de combinatie van de fysieke winkel – als primaire verkoopkanaal – en internet. Niettemin zal de online schoenenbranche de komende jaren groeien. Het is in elk geval belangrijk voor schoenenretailers om de klant beter te leren kennen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van apps die de schoenmaat meet van consumenten.

Verschillende retailers werken al samen met 3D-aboutme. Bij herhaalaankopen kunnen schoenenwinkels deze data en kennis inzetten om consumenten te helpen de juiste maatkeuze te maken. Hiermee helpt de schoenenwinkel niet alleen de consument, maar dringt ook het aantal retouren sterk terug.

Foto Pixabay

Retro webshop TopVintage opent eerste boutique

TopVintage, de online retro webshop, opent haar allereerste boutique bij het kantoorpand aan de Wiebachstraat 9 in Kerkrade. In het weekend van vrijdag 6 september en zaterdag 7 september vindt de feestelijke opening plaats.

Naast dat klanten de retro dameskleding nu ook ‘offline’ kunnen voelen en passen, is er volgens de webwinkel veel energie gestoken in het retro design, de ruime paskamers en vele vintage details van de boutique. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met designer en kunstenaar Frank van den Broek.

TopVintage is elf jaar geleden begonnen als een exclusieve web boutique. Tegenwoordig biedt de webwinkel uitgebreide collecties retro-geïnspireerde dameskleding van meer dan 200 merken, waaromder King Louie, Collectif Clothing, Vintage Diva, Banned Retro en Miss Candyfloss.

De eerste 250 klanten ontvangen een goodiebag.

‘Hudson’s Bay verloor aan bol.com en Zalando’

Het omgooien van de merkstrategie van Hudson’s Bay naar het middensegment is het Canadese warenhuis fataal geworden. Afgelopen dagen werd bekend dat het bedrijf zich terugtrekt uit Nederland.

Buitengewoon hoogleraar Cor Molenaar stelt dat het middensegment goed wordt bediend door bol.com en Zalando. Hudson’s Bay had geen online antwoord op deze concurrentie.

‘Het enige wat het merk aan kracht bezat, werd door deze koerswijziging waardeloos,’ stelt Retail Merkenonderzoek, dat eerder dit jaar al onderzoek deed naar het warenhuis.

Op de ranglijst van sterkste retailmerken van Nederland is Hudson’s Bay nooit verder gekomen dan een schamele 75e plek. Mijlenver van beoogd concurrent de Bijenkorf. En de positie van Hudson’s Bay is veel zwakker dan V&D vóór het faillissement in 2015, stelt het advieskantoor vast.

Doordat de Bijenkorf in de afgelopen jaren steeds verder is opgeschoven naar het luxesegment, lagen er voor Hudson’s Bay kansen om met acties zoals de vroegere Dolle Dwaze Dagen reuring rond het merk te krijgen. Dat is niet gebeurd.

‘De belangrijkste les die we kunnen leren van de mislukking van Hudson’s Bay is dat je als merk alleen kunt slagen met een glasheldere positionering vanaf de start. Vervolgens moet je heel consequent vasthouden aan deze beoogde marktpositie,’ aldus de adviseur.

Hudson’s Bay dook in het gat dat door V&D was achtergelaten. De retailer had al eerder naar Nederland gekeken, maar vond het winkellandschap overvol.

Vacatures leerden dat Hudson’s Bay online niet was vergeten. Het Canadese bedrijf zocht in 2017 voor het hoofdkantoor in Amstelveen onder meer een social media coördinator, CRM analist en een digital product development manager. Verder konden klanten via een app lid worden, punten sparen en als eerste nieuws over Hudson’s Bay ontvangen. De webwinkel kwam vrij snel, maar het beloofde ‘all-channel retailmodel’ mocht niet meer baten.

‘Hudson’s Bay verloor aan bol.com en Zalando’

Het omgooien van de merkstrategie van Hudson’s Bay naar het middensegment is het Canadese warenhuis fataal geworden. Afgelopen dagen werd bekend dat het bedrijf zich terugtrekt uit Nederland.

Buitengewoon hoogleraar Cor Molenaar stelt dat het middensegment goed wordt bediend door bol.com en Zalando. Hudson’s Bay had geen online antwoord op deze concurrentie.

‘Het enige wat het merk aan kracht bezat, werd door deze koerswijziging waardeloos,’ stelt Retail Merkenonderzoek, dat eerder dit jaar al onderzoek deed naar het warenhuis.

Op de ranglijst van sterkste retailmerken van Nederland is Hudson’s Bay nooit verder gekomen dan een schamele 75e plek. Mijlenver van beoogd concurrent de Bijenkorf. En de positie van Hudson’s Bay is veel zwakker dan V&D vóór het faillissement in 2015, stelt het advieskantoor vast.

Doordat de Bijenkorf in de afgelopen jaren steeds verder is opgeschoven naar het luxesegment, lagen er voor Hudson’s Bay kansen om met acties zoals de vroegere Dolle Dwaze Dagen reuring rond het merk te krijgen. Dat is niet gebeurd.

‘De belangrijkste les die we kunnen leren van de mislukking van Hudson’s Bay is dat je als merk alleen kunt slagen met een glasheldere positionering vanaf de start. Vervolgens moet je heel consequent vasthouden aan deze beoogde marktpositie,’ aldus de adviseur.

Hudson’s Bay dook in het gat dat door V&D was achtergelaten. De retailer had al eerder naar Nederland gekeken, maar vond het winkellandschap overvol.

Vacatures leerden dat Hudson’s Bay online niet was vergeten. Het Canadese bedrijf zocht in 2017 voor het hoofdkantoor in Amstelveen onder meer een social media coördinator, CRM analist en een digital product development manager. Verder konden klanten via een app lid worden, punten sparen en als eerste nieuws over Hudson’s Bay ontvangen. De webwinkel kwam vrij snel, maar het beloofde ‘all-channel retailmodel’ mocht niet meer baten.

Platform voor tweedehands kleding Vinted komt naar Nederland

Het platform voor tweedehands kleding Vinted breidt uit naar Nederland. Het van oorsprong Litouwse bedrijf wordt al enige tijd geleid door een Nederlander Thomas Plantenga.

Toen Plantenga het platform in 2016 overnam, verkeerde het in slechte staat. De Nederlander wist een investering van 50 miljoen euro binnen te halen en de omzet drastisch te verhogen.

Vinted pakt er in de komende weken uit met een grootschalige tv-campagne.

De app is te gebruiken in elf Europese landen en de VS en heeft momenteel meer dan 22 miljoen gebruikers. In België is het record van 700.000 gebruikers bereikt, bericht Le Soir.

Sinds december vorig jaar zijn de Franse, Spaanse, Luxemburgse en Belgische markten aan elkaar gekoppeld.

Foto Vinted

Page generated in 0,820 seconds. Stats plugin by www.blog.ca