Luci: Zwitsers zakmes voor verslaggevers?

LUCI software kennen we al een tijdje als de opname software voor de crossmediale verslaggever. Met behulp van een smartphone of PDA en standaard mobiele datacommunicatienetwerken als WiFi en UMTS/HSDPA kan de moderne verslaggever een geluidsopname maken en deze, samen met een foto en begeleidende teksten, opsturen vanaf locatie. Nieuw is nu de video-optie, waardoor ook lowres video meegestuurd kan worden. De geluidskwaliteit blijft hetzelfde (15 KHz audio), maar nu met beeld. Testen met de nieuwe Samsung Omnia hebben geleerd dat die video goed genoeg is voor publicatie op het internet. Klik op onderstaande link voor een videofragment.
Luci Video recording
Beeld bij geluid zou je kunnen zeggen. De video kan ook nog (non-descructive) gemonteerd worden voor verzending met behulp van een splitscreen in de nieuwe LUCI AV software. Doormiddel van een cliplist kunnen vervolgens meerdere, gemonteerde, clips in de juiste volgorde verzonden worden ter publicatie.
Voor bloggers is er ook een WordPress plugin beschikbaar zodat video rechtstreeks verstuurd kan worden naar de blogsite. Verschillende grote broadcasters gebruiken inmiddels de LUCI software, zoals de ABC Australia, the BBC, Radio Netherlands Worldwide en de Belgische VRT.

meer op www.luci.eu

Meer bezoekers L1-site door iPhone

De iPhone, de nieuwste mobiele telefoon van Apple die op 11 juli werd geïntroduceerd in Nederland, heeft voor extra drukte gezorgd op de regionale nieuwssite van L1.
Gemiddeld worden doorgaans 6000 nieuwsberichten in een week bekeken via mobiele telefoons met ingebouwd internet. Door de iPhone is dat aantal, volgens de Nedstatgegevens, gestegen naar 11.000 per zeven dagen. Behalve nieuws is ook het weer populair onder de mobiele bezoekers.
www.l1.nl

iPhone naar T-Mobile

Apple’s iPhone zal in Nederland gedistribueerd worden door T-Mobile. T-Mobile gaat de iPhone 3G, met UMTS en HSDPA, vermoedelijk voor een bedrag van rond de  € 130 verkopen. De nieuwe iPhone heeft ook GPS aan boord en kan synchroniseren met Microsoft’s ActiveSync waardoor de zakelijke klanten ook wellicht overstag gaan. Apple wil daarmee de concurrentie met de Blackberry aangaan. De nieuwe iPhone ligt 11 juli in de winkels.

DVB-H kansrijk?

Stellingen:
Individualisering van mediagebruik en daarmee gepaard fragmentatie van de markt neemt zienderogen toe.
Dat wil niet zeggen dat mensen meer TV kijken of radio luisteren, het is wel een trend dat het publiek meer media tegelijkertijd consumeert. Andere trend: enerzijds willen mensen, na een dag hard werken, ‘s-avonds passief geentertaind worden, anderzijds willen ze specifieke content, passend binnen hun interesseveld. General content moet daarom aangepast worden, niet alleen moeten de doelgroepen bediend worden met tailored content, ook de devices bepalen wat er straks te zien is op het toestel, als is het maar vanwege het 2,6 inch beeldscherm van een mobiele telefoon. Hoe moeten we DVB-H zien in het kader van deze ontwikkelingen?

Meer lezenDVB-H kansrijk?

Omzet mobiel naar 31 miljard EURO

Juniper research heeft berekend dat de combinatie van een grotere 3G adoptie en meer richmedia content voor mobiel de omzet aanzienlijk zullen verhogen naar 31 miljard EURO in 2010. Met name China en het Verre Oosten zullen 41% van die omzet voor hun rekening nemen. De auteur van het rapport, Dr. Windsor Holden, schrijft dat er wel nog enkele drempels moeten worden genomen. Zo is het over het algemeen bar gesteld met de user interface, is de dekkingsgraad van 3G nog niet altijd optimaal te noemen en moeten de kosten van een flatfee abonnement omlaag. Maar de traditionele killer apps als ringtones en wallpaper zullen concurrentie krijgen van streaming video, social networking en multiplayer gaming.

Mobiele TV als uithangbord?

GSMADiscussies zat tijdens het verleden week gehouden World Mobile Congress in Barcelona over mobiele TV. Vertegenwoordigers van Orange, BBC, Juniper networks en NBC Universal, praatten over het gebruik van unicast versus broadcasttechnieken bij mobiele TV en hoe mobiele TV in te zetten als winstgevend kanaal. Even opfrissen: bij unicast krijgt iedere gebruiker een eigen stream, bij broadcast haakt ‘ie in op een stream. Daarom vraagt unicast een behoorlijk bandbreedte en is de techniek niet erg geschikt voor hordes kijkers. De IP-infrastructuur zal dichtslibben en servers raken oververhit. Voordeel van unicast is het gericht kunnen aanbieden van informatie, bijvoorbeeld op basis van de behoefte van de kijker.

Meer lezenMobiele TV als uithangbord?

Page generated in 0,970 seconds. Stats plugin by www.blog.ca