Ex-manager legt uit hoe App Store reviewteam werkt

Waarom wordt mijn app telkens afgekeurd? Is het sterk afhankelijk van de medewerker die ernaar kijkt? Voor ontwikkelaars is het vaak een black box wat er tijdens Apple’s reviewproces gebeurt. Phillip Shoemaker, voormalig baas van het App Store-reviewteam, heeft in een interview nu meer inzicht gegeven in de gang van zaken.

Het artikel Ex-manager legt uit hoe App Store reviewteam werkt verscheen voor het eerst op iCulture

Opinie: Apple moet meer ontwikkelaars een kans geven

In de App Store zie je steeds dezelfde apps voorbijkomen op de frontpage. Een select groepje ontwikkelaars krijgt bijna wekelijks aandacht, terwijl anderen genegeerd worden. Apple zou veel meer (kleine) ontwikkelaars voor het voetlicht kunnen brengen, waardoor de App Store-verhalen interessanter worden.

Het artikel Opinie: Apple moet meer ontwikkelaars een kans geven verscheen voor het eerst op iCulture

Apple legt uit waarom Schermtijd-apps moesten verdwijnen

Apple heeft meer opheldering gegeven over de argumenten waarom Apple bepaalde Schermtijd-apps uit de App Store heeft verwijderd. Marketingbaas Phil Schiller zegt dat de apps misbruik maakten van de enterprise-tools van Apple.

Het artikel Apple legt uit waarom Schermtijd-apps moesten verdwijnen verscheen voor het eerst op iCulture

De App Store is dood, leve de light-app!

Twee weken geleden gaf ik een workshop over The Next Big Online Thing. Ik visionairde groei van data, mobiel, video en voice en kondigde het overlijden van Facebook en Foursquare aan. In de zaal zaten communicatieadviseurs, marketingmanagers en contentmedewerkers instemmend te knikken. Dit is ongeveer wat zij eveneens zagen. Echter, toen ik voorspelde dat de […]

Zo gaat Apple je extra waarschuwen bij app-abonnementen

Apple gaat een extra waarschuwing geven bij het aanschaffen van een betaalde dienst in een app. Vlak na het bevestigen van de betaling komt er een extra waarschuwing in beeld, zodat je nog terug kan. Het voorkomt ook dat je per ongeluk iets afsluit wat je eigenlijk niet wil.

Het artikel Zo gaat Apple je extra waarschuwen bij app-abonnementen verscheen voor het eerst op iCulture

Opinie: Waarom het goed is dat er gekeken wordt naar Apple’s machtpositie

De ACM gaat onderzoek doen naar Apple’s machtspositie met de App Store. Wat de uitkomst van dit onderzoek ook is, het is voor iPhone-gebruikers goed dat er op een neutrale manier gekeken wordt naar de huidige situatie.

Het artikel Opinie: Waarom het goed is dat er gekeken wordt naar Apple’s machtpositie verscheen voor het eerst op iCulture

AppReviewTimes stopt ermee: geen lange wachttijden meer bij App Store

Dave Verwer bedacht ooit de website AppReviewTimes, om bij te houden hoe lang een app in het reviewproces van Apple bleef hangen. Maar het goedkeuren van apps is tegenwoordig zo snel geworden, dat het geen zin meer heeft om de wachttijden te meten.

Het artikel AppReviewTimes stopt ermee: geen lange wachttijden meer bij App Store verscheen voor het eerst op iCulture

Opinie: als je een app weggooit moet Apple ook de maandbetaling stoppen

Appontwikkelaars maken steeds vaker gebruik van abonnementen in apps. Dat brengt het gevaar met zich mee dat maandbetalingen ongemerkt doorlopen als je een app hebt weggegooid en er niet meer naar omkijkt. Apple zou dit gemakkelijk kunnen oplossen.

Het artikel Opinie: als je een app weggooit moet Apple ook de maandbetaling stoppen verscheen voor het eerst op iCulture

Page generated in 1,289 seconds. Stats plugin by www.blog.ca