‘Home24 komende zomer naar de beurs’

Online meubelwinkel Home24 zou aanstaande zomer naar de beurs moeten als het aan grootaandeelhouder Rocket Internet ligt.

In de aanloop daar naartoe wordt van het management daarom verwacht dat ze de verliescijfers en de omzet oppoetsen, aldus Manager Magazin in de uitgave die vandaag in de bus ligt.

Ook al is de waardering van Home24 niet meer de kleine miljard die het vorig jaar nog was, hooguit de helft, toch bereidt Rocket Internet de beursgang voor. Geen beter moment, zo redeneert CEO Oliver Samwer, dan nu omdat het sentiment op de beurs positief is.

Rocket Internet heeft 41 procent van de aandelen in Home24. In de eerste negen maanden van 2017 zag de winkel zijn verlies (ebitda) met een derde dalen tot 18 miljoen euro terwijl de omzet steeg met tien procent tot 195 miljoen euro (PDF). Het bedrijf, ook actief in Nederland, heeft een miljoen klanten in Europa. Het zwaartepunt van de klandizie ligt in Duitsland.

Samwer bracht vorig jaar een deel van zijn portefeuille naar de beurs: Delivery Hero en HelloFresh. De koers van Rocket Internet zweeft, gekeken naar de afgelopen twaalf maanden, rond het hoogste punt maar staat een derde lager dan toen het eind 2014 naar de beurs ging.

Foto: Håkan Dahlström (cc)

Softbank steekt 460 miljoen euro in Auto1

De kogel is door de kerk: Softbank investeert 460 miljoen euro in het Duitse Auto1 Group tegen een waardering van 2,9 miljard euro. Bij die waardering is Auto1 Europa’s op een na grootste start-up, na Spotify.

Het Softbank Vision Fund bevestigt de investering aan de Financial Times, die eind vorig jaar als eerste de aanstaande deal wist te melden.

De Japanners verwerven een belang van twintig procent tegen een waardering van 2,9 miljard euro. Het is Softbanks eerste werk in Duitsland.

Het vijf jaar oude Auto1 Group uit Berlijn haalde in mei van dit jaar nog 360 miljoen euro op in venture capital en leningen.

Auto1 positioneert zich als een handelsplatform ‘ontworpen door en voor handelaren’. Er zouden dagelijks drieduizend geïnspecteerde gebruikte auto’s aan het databestand worden toegevoegd. Dat leverde in 2016 een omzet van anderhalf miljard euro op, gerealiseerd met driehonderdduizend verhandelde voertuigen.

Foto: Jörg Schubert (cc)

Marley Spoon zoekt nieuwe financiering

De verkoper van maaltijdboxen Marley Spoon is op zoek naar nieuwe financiering. Het bedrijf zag de omzet in 2017 verdubbelen.

Dat komt naar voren in een persbericht dat de Duitse onderneming, onderdeel van Rocket Internet, eind vorige week publiceerde (Pdf).

Exacte getallen noemt Marley Spoon niet maar een gecalculeerde aanname leert dat de omzet in 2017 rond de veertig miljoen euro zal liggen. In dat jaar, dat vertelt de leiding dan weer wel, werden tien miljoen maaltijdboxen verscheept, wat in Nederland in samenwerking met PostNL gebeurt.

Het verzendvolume van de Duitse start-up is nog niet te vergelijken met wat de grote concurrent HelloFresh doet. Dat sluit 2017 af met, naar schatting, tussen de 125 en 150 miljoen verscheept dozen. Ook dat bedrijf komt voort uit de stal van Rocket Internet en staat inmiddels deels aan de beurs genoteerd.

Ook Marley Spoon sluit niet uit dat het naar de beurs gaat. De leiding zegt dat ze verschillende financieringsmogelijkheden aan het onderzoeken is waaronder een gang naar de kapitaalmarkt. Het is niet duidelijk wanneer daarover wordt besloten.

Foto: Neeta Lind (cc)

Zalando opent weer twee outlets

Zalando opent deze zomer weer twee fysieke retailoutlets, wat het totaal op de Duitse markt op vijf brengt. De twee nieuwe vestigingen komen in Hamburg en Leipzig.

“Hoe groter Zalando wordt, hoe meer behoefte we hebben aan outlets, dus deze vijf zijn zeker niet de laatste die we openen”, zegt Dorothee Schönfeld, managing director van Zalando Outlets. Vanochtend maakte ze bekend in Duitsland twee nieuwe vestigingen te openen die elk groter dan duizend vierkante meter groot zullen zijn.

De bakstenen Zalando’s zijn gevestigd op centrale locaties in de binnenstad.

Bezoekers van de fysieke winkels zijn wezenlijk anders dan die van de online shop. Outletklanten zijn koopjesjagers. Ze zijn niet gericht op zoek naar een specifiek kledingstuk. Dat vloeit voort uit de wijze waarop het assortiment is samengesteld.

Offline worden de zogeheten B-goederen verkocht. Dat is zowel merkkleding als items van Zalando’s eigen merk. Het gaat daarbij om items uit collecties van vorig jaar of kleding waar iets mee is, bijvoorbeeld een knoopje aan ontbreekt. In totaal gaat het om pakweg twintigduizend producten van vijfhonderd verschillende merken.

Producten in de outlets worden verkocht tegen kortingen die kunnen oplopen tot zeventig procent.

Het is vooralsnog niet duidelijk of de outletformule ook in andere landen zal worden beproefd.

Daimler investeert in nieuw soort autonavigatie

Automakers Daimler verwerft een belang van tien procent in start-up What3words en integreert de nieuwe navigatietechnologie vrijwel direct in de nieuwe A-klasse.

Dat maakten de partijen gisteren bekend tijdens elektronicabeurs CES in Las Vegas. Hoeveel geld met de investering is gemoeid houden ze voor zich. Wel is duidelijk dat het voor Daimler een strategische participatie is. De technologie van What3words wordt verwerkt in het nieuwe infotainmentsysteem van de A-klasse die dit voorjaar uitkomt.

What3words is een bedrijf uit Londen dat een platform ontwikkelde dat het makkelijker moet maken om een auto naar een bestemming te loodsen. Het verdeelde de kaart van de wereld in vlakjes van drie bij drie meter en geeft de coordinaten daarvan weer als drie woorden. . Makkelijk te onthouden, makkelijk te delen en eenvoudig met stem en vinger in te voeren in het navigatiesysteem.

Het systeem kent veertien talen.

Aangezien het een open API-gedreven platform is kan What3words overweg met andere kaart-
en navigatiesystemen, zoals NAvmii, ESRI, Tripgo en dus ook Daimlers kaartendienst. Aan integraties met Google Maps wordt gewerkt.

Nieuw magazijn Amazon bij Nederlandse grens

E-commercereus Amazon staat op het punt zijn twaalfde distributiecentrum in Duitsland te openen. Ditmaal vlakbij de Nederlandse grens.

De nieuwe verzendlocatie komt in Mönchengladbach en ligt daarmee een half uur rijden van Roermond en Venlo. Net voor de jaarwisseling werd de bouwvergunning verstrekt voor het gebouw van elf hectare grote. De eerste bouwwerkzaamheden zijn reeds begonnen, weet de Rheinische Post.

Op de nieuwe locatie komt naar schatting duizend man te werken. Het is niet bekend wanneer ze live gaat, maar dat is vermoedelijk nog dit jaar.

Het wordt het vierde distributiecentrum in de deelstaat Noordrijn Westfalen en het twaalfde in heel Duitsland.

In hoeverre dit ‘het tNederlandse’ magazijn van Amazon wordt is niet duidelijk. Wel is bekend dat Amazon de meestverkochte producten zo dicht mogelijk bij de eindklanten probeert te brengen en de minder courante items fysiek wat verder weg. In Polen of Tsjechië bijvoorbeeld.

Tot nu toe lag het logistiek centrum in Rheinberg het dichtst bij Nederland, zeventig kilometer van de Nederlandse grens ter hoogte van Arnhem. De online retailgigant heeft circa twintig logistieke centra in Europa. Duitsland en Engeland zijn hier zijn grootste markten.

Amazon is in Duitsland met afstand de allergrootste e-commercepartij. Het is drie keer groter dan nummer twee OTTO en bijna acht keer groter dan nummer drie Zalando.

Sinds november 2017 bewerkt Amazon.com, vanuit Duitsland, de Nederlandse markt actief. Daartoe lanceerde het hier zijn bezorgdienst Prime. Die biedt behalve garantie voor next day delivery op veel orders ook een pakket digitale diensten. Daaronder gratis videostreaming, Twitch Prime, exclusieve shoppingdeals en het Netflix-achtige Prime Video.

De Twinkle100 over 2016 verklapte dat Amazon in Nederland al een substantiële omzet doet. In de Retail top 100 staat het zelfs op plek 6 met een geschat verkooptotaal van 250 miljoen euro. Meer dan H&M. Meer dan Media Markt.

Foto: Stephen Woods (cc)

Duitsland grijpt in tegen BTW-fraude op Amazon.de

De Duitse Belastingdienst heeft beslag gelegd op goederen van grote Chinese handelaren in depots van Amazon.de. Hun accounts zijn geblokkeerd omdat ze zich niet aan de regels houden die gelden bij import. De Duitsers willen BTW-fraude en grijze import tegen gaan.

Het Finanzamt Neuköln, verantwoordelijk voor handel uit het Verre Oosten, heeft naar nu blijkt net voor de jaarwisseling zeker tientallen grote Chinese handelaren te pakken genomen. Weblog Wortfilter heeft de e-mail die zij ontvingen.

Om welke verkopers het precies gaat, is nog niet duidelijk. Hun accounts zouden wel goed herkenbaar zijn. De feedbackratings zijn voo 95+% procent positief voor vaak vele honderden transacties in het afgelopen jaar. Wie echter kijkt wat deze handelaren op dit moment in de schappen hebben liggen, zal zien dat dat nul items zijn. De goederen zijn van de Belastingdienst totdat de verkopers voldoen aan alle importregels.

Volgens Wortfilter zou er ware paniek heersen onder de handelaren uit het Verre Oosten. Sommigen van hen zouden omzetten van enkele miljoenen per jaar doen.

De kern van het dispuut zit in het feit dat de verkopers als het ware vanuit de kofferbak verkopen. Ze importeren containers uit China, parkeren de goederen in depots van Amazon.de en verkopen daar vandaan direct aan de eindconsument. Er wordt – hoewel de eisen duidelijk zijn (PDF) – geen BTW afgedragen, maar de goederen worden bijvoorbeeld ook niet onderzocht op gevaarlijke stoffen of andere Europese veiligheidseisen.

Foto: August Brill (cc)

Volkswagen partnert voor zelfrijdende auto’s

VW Group gaat in zee met de Amerikaanse start-up Aurora om zijn auto’s autonoom te leren rijden. De nieuwe partner is opgericht door oud-werknemers van Tesla en Google.

Voor Volkswagen is het een strategische keuze om deze technologie niet nu zelf op te bouwen. In plaats daarvan schakelt het de expertise van een derde partij in.

De automaker laat weten dat een team van Aurora al een half jaar voor hen werkt. Ze integreren Aurora’s software en hardware, zoals sensoren en kunstmatige intelligentie, in nieuwe voertuigen.

Het is niet bekend in welke van zijn merken VW de nieuwe technologie het eerst toepast. Het concern zegt enkel dat de investering bijdraagt aan de ontwikkeling van zijn Mobility-as-a-Service-portfolio. In dat segment ontwikkelt VW op dit moment het nieuwe label Moia, dat vorige maand zijn eerst voertuig presenteerde. Waar Moia zich op groepsvervoer richt, is het Sedric-concept gericht op particulier eigendom van het voertuig.

Tegelijk met Volkswagen maakt ook Hyundia een samenwerking met de start-up uit Silicon Valley bekend.

Foto: Alejandro Cabrera (cc)

Bosch neemt belang in kaartenmaker HERE

Het Duitse industriële concern Bosch heeft een belang van vijf procent verworven in kaartenmaker HERE.

Deze bekendmaking volgt kort op het nieuws dat Continental ook vijf procent van de aandelen in HERE heeft gekocht. In beide gevallen is niet bekend hoeveel de partijen daarvoor hebben betaald.

De kaartenmaker, die onder leiding staat van de Nederlander Edzard Overbeek, werd in 2015 overgenomen van Nokia door autofabrikanten Audi, BMW en Daimler. Van meet af aan maakten ze duidelijk open te staan voor participaties van derden. Zodoende verwierf Intel begin 2017 een belang, van vijftien procent.

Bosch wil de kaartinformatie gebruiken voor klanten uit de automobielindustrie, waar het een grote leverancier van is, en ook daar buiten. Het concern zet bijvoorbeeld ook fors in op ontwikkelingen rondom internet of things en smart cities en is ook daar gebaat bij actuele databases over locatie en route.

Bosch en HERE gaan onderzoeken hoe ze samen, gebruikmakend van Bosch’ sensortechnologie in auto’s, constant autowegen kunnen opmeten als data-input voor zelfrijdende auto’s.

Foto: Robert van Dijk (cc)

PSV verrast fans met persoonlijke video’s

Voetbalclub PSV zette afgelopen weekend als eerste profclub een nieuwe mobiele dienst in om fans in het stadion te verrassen en tegelijkertijd goede doelen te steunen. Meer grote clubs, en andere gelegenheden, volgen.

Een paar minuten voor aanvang van de wedstrijd PSV – ADO Den Haag verscheen zaterdag een gefilmde felicitatie aan fan Jos Kuijken levensgroot op een scherm in het stadion. Hij zag die dag Abraham. De felicitaties kwam uit de mond van niemand minder dan Marco van Ginkel. Kuijken had daarmee een landelijke primeur, want zijn club is de eerste die de diensten van Fantube inzet.

Bij de koploper van de Eredivisie is vanaf nu iedere thuiswedstrijd mogelijk voor fans om een persoonlijke videoboodschap te laten opnemen door Marco van Ginkel, Luuk de Jong en Luuk de Jong. Dat doen zij vanuit de PSV Foundation. Vanaf vrijdagen kunnen fans bij opbod gaan bieden om een van de spelers hún persoonlijke wens of groet te laten uitspreken. De hoogste bieder mag het verrassingsbericht laten maken.

PSV is de eerste club die deze onderhoudende, sympathieke dienst naar zijn stadion brengt. Eugène Hendrikx is met meer profclubs in gesprek.

Afgelopen juli lanceerde Hendrikx zijn bedrijf Fantube, een online mediaplatform dat de allergrootste sterren uit de wereld bijeen brengt om, tegen betaling, persoonlijke videoboodschappen naar hun fans te sturen. Marco Borsato en Armin van Buuren zijn enkele van de steeds meer enthousiaste aanbieders. Behalve topsporters en muzieksterren zijn dat ook social influencers en komedianten. De een geeft de recettes aan het goede doel, de ander beschouwt het als pure omzet. Mag allemaal.

Bij het opstellen van hun bedrijfsplan werkten Hendrikx en compagnon Marco Groenendijk met het gegeven dat veel van de hele grote sterren een eigen stichting hebben voor een of meerdere goede doelen.

Een artiest kan per campagne bepalen welk deel van de opbrengst naar een goed doel gaan. Dat kan nul procent zijn, dat kan vijftig procent zijn. Dat maakt voor het systeem niet uit. Wel voor de vergoeding die Fantube vraagt. Hendrikx brengt acht procent kosten in rekening als het geld naar een goed doel gaat, “dat is praktisch kostprijs”, en 25 procent als het geld naar de artiest zelf gaat.

Aan de aanbodzijde werkt de marktplaats op basis van exclusiviteit. Enkel bekende artiesten en sporters worden uitgenodigd om deel te nemen. In de huidige fase zijn het alleen Nederlandse VIP’s maar zodra het platform door de testfase heen is, wort het opgeschaald.

De socialmediastart-up werkt vanuit Berlijn. Daar bouwde Hendrikx bij zijn vorige werkgever het internationale medianetwerk Divimove, nauwe banden op met bekende YouTubers, internationale artiesten en hun management.


*) Eugène Hendrikx is op 31 mei 2018 een van de sprekers op Emerce’ Digital Marketing Live

Zalando neemt belang in incassostart-up

Zalando is een van de partijen die meedoet in een financieringsronde van 4,5 miljoen euro voor het Berlijnse start-up Pair Finance, dat online incassodiensten biedt.

Het is niet bekend tegen welke waarderingen de investering plaatsvindt. Evenmin is Zalando’s belang erin duidelijk. Meerdere partijen doen mee in deze ronde, wat in ieder geval verraadt dat de belang voor de webwinkel niet als ‘strategisch’ geldt.

Pair Finance is een bedrijf dat helpt om het incassoproces bij schuldenaren te automatiseren via een gebruiksvriendelijke interface aan beide kanten van de zaak. De ondernemer, in Zalando’s geval zouden dat derde verkopers op zijn netwerk kunnen zijn, heeft een helder dashboard en een slim systeem dat de zaken in de gate houdt. De schuldenaar krijgt toegankelijke opties om quite te komen. Het betalen is makkelijk gemaakt.

Foto: mario (cc)

‘Iedereen een andere Zalando’

Zalando investeert tientallen miljoenen euro’s in het op korte termijn opwaarderen van zijn technologie. Binnen anderhalf jaar moet iedereen, op basis van kunstmatige intelligentie, een ‘eigen Zalando’ op het scherm krijgen.

Daar werken nu zeshonderd van de negentienhonderd programmeurs bij Zalando aan, aldus het Handelsblatt. De krant kreeg te horen hoe de IT-strategie er tot 2019 uit ziet en tekende dat op.

De basisgedachte is dat het helemaal niet zinvol is dat iedere klant een overweldigende aanbod aan schoenen en kleding te tonen. Daar verdrinkt zij in. Met moderne technologie is het mogelijk om haar, op basis van historische surf- en koopgegevens in combinatie met actuele marktinformatie, persoonlijke kleding- en kooptips te geven. Iedereen een andere Zalando.

Het wordt voor klanten ook mogelijk om hun dataprofiel te bewerken, bijvoorbeeld om die ‘ene fase qua smaak’ digitaal te vergeten.

Voor de front-end worden er bijvoorbeeld chatbots gebouwd die wensen van klanten inventariseren. Data-input geschiedt met het toetsenbord of via spraakcommando’s.

Qua marketing zet de winkel meer in op influenceermarketing en populaire internetfiguren als ambassadeurs.

Topman Rubin Ritter heeft de ambitie om de omzet per 2020 te verdubbelen tot negen miljard euro. Daarom investeert hij extra veel in IT maar ook in distributiecentra. Einde derde kwartaal stond de teller van kapitaalbestedingen op 176 miljoen. Dat loopt in dit kwartaal verder op tot 250 miljoen.

Foto: Marco Giumelli (cc)

Ook Duitse vervoerders vrezen kerstdrukte e-commerce

Duitse pakketvervoerders zetten zich schrap voor de aanstaande kerstdrukte vanuit webwinkels. Het logistieke apparaat kraakt in zijn voegen. Sommigen nemen geen nieuwe klanten meer aan.

Consumenten omarmen e-commerce nog intenser dan ze afgelopen jaren al deden. Ze zijn verwend geraakt. Het hele jaar door kunnen ze tot laat pakketjes bestellen om die de volgende dag keurig te ontvangen. Niet zelden zonder daar een cent aan bezorgkosten voor te betalen. Het lijkt begint erop te lijken dat pakketvervoerders hun beloftes niet meer kunnen waarmaken.

PostNL deed er begin deze week niet geheimzinnig over. De acties van webshops voor Black Friday leidden tot zoveel drukte dat niet meer op tijd kon worden geleverd. Alles draait op volle bezetting en zelfs dat is niet genoeg.

Die Welt beschrijft dat in Duitsland vergelijkbare situaties ontstaan. De krant sprak met een aantal vervoerders en concludeert dat er veranderingen nodig zijn.

Vervoerder Hermes, bijvoorbeeld, werkt met een contractuele bovengrens aan het aantal items dat het voor een klant vervoert. En GLS heeft ervoor gekozen om nu tegen het einde van het jaar geen nieuwe klanten meer aan te nemen. Die moeten wachten tot begin volgend jaar.

De reden dat het logistieke apparaat niet meer vraag aankan is, zo luidt de analyse achteraf, dat vervoerders lange tijd voor lage prijzen hun diensten hebben aangeboden. Zo lang de vrachtwagens maar vol zitten is het goed, was de gedachte. En: liever bij ons dan bij de concurrent. Dat kan niet meer. Logistiek specialist Hanjo Schneider van Otto Group zegt dat de prijzen omhoog moeten en, daarnaast, dat er andere prijsmodellen moeten worden gehanteerd.

DPD en DHL vertellen aan Die Welt dat ze geen bijzondere maatregelen treffen richting kerst. Ze draaien met zoveel mogelijk mensen op zo hoog mogelijke capaciteit.

About You opent IT-infra voor derden

Online retailers en webwinkels kunnen tegen betaling gebruik gaan maken van de IT-architectuur van modewinkel About You, onderdeel van OTTO Group.

Daartoe is About You gisteren een licentieprogramma gestart. Het eerste onderdeel daarvan is het product ‘Backbone’. Dat is een API-gedreven IT-omgeving voor online modewinkels met omzetten van meer dan honderd miljoen euro. In Nederland zijn dat er hooguit vijftien à zestien.

Met dit nieuwe programma loopt het, qua beschikbaarheid, voor op Zalando dat ook een e-commercenetwerk voor derden opbouwt. About You richt zich hiermee op retailers die serieus online handel willen gaan bedrijven maar last hebben van legacysystemen. Maar ook ‘enterprise level’ partijen die efficiënter, sneller willen kunnen werken.

About You Cloud handelt dagelijks al tachtig miljoen API-calls af en draait op AWS. De verdiensten zitten dus in het verschil tussen de vaste licentievergoeding en de flexibele kosten die Amazon rekent.

Het ligt voor de hand dat het bedrijf, met een omzet van 250 miljoen euro een van de grootste fashionspelers in Europa, ook kleinere modules in de cloud gaat aanbieden. Gedacht kan worden aan thema’s als payments, shopping, warehousing en logistiek. Dat zal gericht zijn op kleinere e-commercepartijen.

Foto: Adam B (cc)

Duitse toezichthouder verbiedt smartwatches kinderen

De Duitse toezichthouder Bundesnetzagentur verbiedt een bepaald type smartwatches voor kinderen en vraagt ouders om foto’s van vernietigde uurwerkjes op te sturen.

Het gaat niet om alle smartwatches, maar specifiek op het type waarbij ouders live kunnen meeluisteren met de omgeving van het dragende kind. Deze horloges beschikken over een simkaart en bieden de mogelijkheid om ongemerkt live audio te streamen op verzoek van een ouder.

De toezichthouder bestempelt te klokjes als ‘niet-geautoriseerde zenders’. Er zijn voorbeelden bekend waarbij ouders meeluisteren in het klaslokaal tijdens lessen om te spioneren op leerkrachten. Dit soort afluisterpraktijken is verboden in Duitsland.

Foto: tomemrich (cc)

Page generated in 1,178 seconds. Stats plugin by www.blog.ca