fonQ wordt licentiepartner voor webshop vtwonen

fonQ neemt vanaf april alle e-commerce activiteiten voor vtwonen.nl en vtwonen.be voor zijn rekening. vtwonen zet daarmee volgende stap naar een ‘nog betere online winkelervaring’.

fonQ gaat voor vtwonen onder andere het voorraadbeheer, inkoop, logistiek, shopmanagement en klantenservice verzorgen. Wat betreft de keuze van collecties en marketing blijft de stijl volledig behouden.

De Home & Living markt is, in vergelijking met bijvoorbeeld fashion, nog behoorlijk traditioneel en offline gericht. fonQ.nl bouwt naar eigen zeggen al geruime tijd aan een winkelplatform waar ontdekken en kopen samenkomen. ‘Door onze krachten te bundelen, kunnen we een leidende rol spelen in de online kansen die er liggen’, zegt Antoine Brouwer, CEO van fonQ.

Voor bestaande klanten verandert er weinig. De online winkel blijft zonder enige onderbreking bestaan en alle bestellingen en retouren worden volledig afgewikkeld.

Picnic: ‘De werkomgeving onveilig, de werkdruk te hoog en de beloning ondermaats’

Het verloop van medewerkers van websuper Picnic is hoog. Dat stellen vakbond FNV en medewerkers uit twee verschillende distributiecentra van Picnic vandaag tegenover Trouw. Ook de inspectie SZW kreeg de afgelopen twee jaar klachten over Picnic.

‘Wij begrijpen hoe het komt dat Picnic gratis kan bezorgen’, zegt Marianne Jekkers van de FNV in Trouw. ‘Ze betalen te weinig loon, laten mensen keihard werken en investeren niet in een veilige werkomgeving.’ De FNV sprak afgelopen jaar meer dan honderd (ex-)medewerkers van Picnic over de werkomstandigheden.

Volgens de FNV is het verloop erg hoog, omdat het werk zwaar is en er slecht wordt betaald. Exclusief vakantietoeslag krijgen distributiemedewerkers, die worden ingehuurd via uitzendbureaus, bij Picnic 9,79 euro bruto per uur. Bij een gewone supermarkt is dat 11,68 euro. Medewerkers bij Picnic krijgen geen toeslagen voor onregelmatige werktijden, terwijl ze vaak in het weekeinde, ’s avonds en ’s ochtends vroeg werken.

Ook kunnen werknemers niet het aantal uren draaien dat in de vacature in het vooruitzicht werd gesteld. Wie rekent op een fulltimefunctie, maar uiteindelijk slechts voor dertig uur wordt ingeroosterd, komt geld tekort.

Per week zijn er wel tien tot vijftien nieuwe mensen. Volgens de vakbond zijn het voor een groot deel migranten. Voor hen is het lastiger om een betere baan te vinden, omdat ze niet of niet zo goed Nederlands spreken

De distributiemedewerkers van Picnic zijn volgens het dagblad vooral bezorgd over het gebrek aan veiligheid op de werkplek. Een van hun grootste frustraties is dat de karren geen veilige handgrepen hebben. In de gangpaden tussen de schappen is het volgens hen zo druk dat medewerkers geregeld met hun grote karren vol kratten tegen elkaar botsen. Orderverzamelaars lopen kneuzingen op doordat hun hand klem komt te zitten.

In de zomer moesten de medewerkers in het distributiecentrum in Utrecht werken zonder airconditioning.“Het was zo warm, dat er zelfs drie mensen zijn flauwgevallen”

Het bedrijf herkent zich niet in de beschuldigingen. ‘Wij zijn een hardgroeiend bedrijf en uiteraard gaat er bij ons ook soms iets fout’, stelt CEO Michiel Muller in een reactie. ‘We verbeteren processen continu.’

Sterren kijken: hoe online reviews fundamenteel veranderen

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Op jacht naar een betere bank? Of rond aan het kijken naar een vakantiehuisje? Bij veel zaken die je online regelt, raadpleeg je reviews. De helft van de volwassenen raadpleegt regelmatig online reviews voor ze een aankoop doen en acht van de tien mensen die online reviews lezen, vinden die betrouwbaar. Er zijn drie belangrijke factoren voor het succes van reviews en alle drie staan ze op het punt te veranderen.

Volgens een schatting van de Engelse marktautoriteit wordt maar liefst liefst 26 miljard euro van de consumentenuitgaven beïnvloed worden door online reviews.

In de eerste plaats helpen online reviews mensen om door de bomen het bos te zien. Internet heeft een ongekende hoeveelheid informatie ontsloten. Zoek eens naar ‘hotel centrum London’ en je krijgt 180.000.000 resultaten. De zoekterm ‘UK travel guide’ levert op Amazon 50.000 resultaten op.

Reviews helpen innovatie

Zoveel keuze is fantastisch, maar het kan ook overweldigend zijn. De overdaad aan keuze kan ons tegenwerken. De Amerikaanse psycholoog Barry Schwartz betoogt in zijn boek ‘De paradox van Keuzes’ dat more is less kan zijn. Hoe het beperken van keuzes voor consumenten keuzestress vermindert. Reviews geschreven door gelijken nemen de consument bij de hand en helpen hen door het koopproces.

Ten tweede kunnen online reviews bedrijven helpen te innoveren. Reviews hebben de manier waarop we consumeren en zaken doen fundamenteel veranderd. We kopen gebruikte telefoons van mensen aan de andere kant van de wereld. We verhuren ons huis aan vreemden en stappen in de auto bij iemand die we nooit ontmoet hebben. Al deze acties zijn mogelijk gemaakt door reviews.

Zat om gemanipuleerd te worden

Ten derde leven we in het tijdperk van de consument. De verwachtingen van consumenten zijn ongekend hoog. Men wil niet alleen het beste, men wil dat ook zelf kunnen vormgeven. Maar tijden veranderen. Vertrouwen verandert. Denk bijvoorbeeld aan de term ‘fake news’. Velen van ons zijn het zat om gemanipuleerd te worden. Om het verschil tussen feit en fictie niet te kunnen zien. We leven in een tijd van wantrouwen. Bedrijven die een stap voor willen lopen, erkennen dat hierdoor alles verandert. Ook op het gebied van online reviews is er behoefte aan vertrouwen. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor online reviews.

Zo is het essentieel dat consumenten de bedrijven en merken online werkelijk kunnen vertrouwen, dat de mechanismen om reviews te schrijven en te lezen open zijn. Dat alle partijen dezelfde regels volgen en transparant handelen. Consumenten laten zich niet lokken door de belofte van een perfecte score. Ze willen al het goede en al het slechte kunnen zien op een transparante manier, zodat ze de best mogelijk keuze zo snel mogelijk kunnen maken. Het is vitaal voor het consumentenvertrouwen dat bedrijven deze reviews niet vooraf kunnen aanpassen of verwijderen. Ondernemingen die achter de schermen reviews verbergen, verbuigen of manipuleren zullen verliezen.

Behoefte aan menselijke interactie

Niemand is perfect en consumenten weten dit maar al te goed. Ratings worden meer dan slechts een manier voor een onderneming om mee te pronken. Het wordt een manier voor consumenten om te zien wie het beste met hen voor heeft. Succesvolle bedrijven gebruiken deze ratings om te laten zien dat ze niets te verbergen hebben, dat ze hun klanten serieus nemen en dat ze altijd op zoek zijn naar betere ervaringen.

Tevens betekent dit dat de ‘geen antwoord maatschappij’ geen lang leven beschoren is. Mensen raken soms de weg kwijt in de digitale wereld, maar hebben nog steeds behoefte aan menselijke interactie. Bedrijven die review-schrijvende klanten alleen maar zien als statistieken op hun website en als objecten die user generated content produceren, verliezen klanten. Bedrijven die om feedback vragen maar er niets mee doen, raken achterop. Mensen kijken dwars door bedrijven heen die niet luisteren.

Het gebruik van online reviews transformeerde de manier waarop bedrijven toegang kregen tot de mening van hun klanten. De volgende transformatie wordt weer een bepalend moment in de manier waarop we ons online gedragen. Het herdefinieert wat het betekent om een geweldig bedrijf te zijn en het verandert wat wij als consumenten zoeken in een bedrijf. Ditmaal is het niet alleen een 5-sterren waardering. We willen de perfecte samenwerking en een open vizier.

Als we allemaal opletten en het goed aanpakken, dan is deze verandering een positieve ervaring voor ons allemaal. Zo is het opnieuw van invloed op hoe wij een telefoon kopen, een nieuwe bank zoeken of een vakantiehuisje huren.

Amac opent grootste winkel bij Utrecht: ‘Zelfs voor Apple is deze locatie bijzonder’

Apple reseller Amac opent zaterdag zijn grootste winkel in The Wall, het koop- en belevingscentrum langs de snelweg A2 bij Utrecht. Er is flink over onderhandeld met Apple, zegt CEO van Amac Ed Bindels. “Apple is graag aanwezig in de winkelstraat, daar wijken we met deze locatie vanaf. Zelfs voor Apple is dit een uitzonderlijke plek.”

Het 47e filiaal van de Apple Premium Reseller aan de kop van The Wall wordt een van de grootste door Apple gecertificeerde winkels ter wereld. Misschien wel de grootste, vermoedt Bindels.

Over de aankleding had Amac niet veel te zeggen. Ook al is Amac onafhankelijk, Apple ontwierp het complete interieur in thuisbasis Cupertino. Compleet met het nieuwste lichtplan en meubels die alleen nog maar te zien waren in de filialen in Hilversum en Rotterdam.

De blikvanger is de grote 360 graden servicebalie waar klanten optimaal kunnen worden geholpen met al hun vragen. En de 50 man sterke reparatiedienst van Amac gaat zich er ook vestigen. Daarover wil Bindels nog niet veel kwijt, “behalve dat we het anders gaan doen”.

Na de opening van het reparatiecentrum zullen nog twee fases volgen voordat het complete oppervlak van 6200 vierkante meter in gebruik is genomen. In The Wall vestigt Amac begin volgend jaar onder meer Trainingsruimtes 2.0. Bindels: “In deze experience rooms bieden we een complete beleving, niet alleen voor particuliere klanten, maar ook voor zakelijke klanten en voor scholen.”

Sinds 2016 is Bindels namens Amac in gesprek over deze locatie die in de komende jaren volgens hem alleen maar aantrekkelijker wordt. Het koop- en belevingscentrum in de Leidsche Rijn oogt niet erg levendig, maar Bindels verwacht op termijn meer aanloop. “Deze regio groeit sowieso naar 100.000 inwoners.”

Nu al wonen 11 miljoen Nederlanders op één uur rijden van de winkel, en daarmee ideaal voor het uit laten voeren van reparaties. “We zijn ooit begonnen in het centrum van Utrecht, maar daar betaal je 6 euro per uur aan parkeergeld. Hier parkeer je gratis.”

Amac zal uiteindelijk al zijn kantoren onder het dak van The Wall samenbrengen. Vooralsnog houdt de Apple Premium Reseller kantoor op drie verschillende locaties in Utrecht.

De opening van Amac The Wall lijkt in elk geval te suggereren dat Apple zelf geen plannen meer heeft voor een eigen vestiging in Utrecht. Bindels: “Wat ik begrepen heb is dat plannen voor Apple winkels in kleinere steden wereldwijd zijn opgeschort.” Geruchten dat Apple het oude pand van C&A zou hebben willen betrekken kloppen in elk geval niet, zegt Bindels. “De verwarring is ontstaan toen Amac bij het vastgoedbedrijf ging informeren.”

Ook Amac kan tegenwoordig niet zonder onlineverkoop. “Het is onze snelst groeiende winkel, zeg ik altijd, maar het merendeel van onze omzet halen we toch uit onze fysieke vestigingen,” aldus Bindels. “Dat is ook niet zo vreemd. Als je een iMac koopt, wil je hem toch even aangeraakt hebben. Veel consumenten geven er de voorkeur aan om hun bestellingen in de winkel op te halen.”

Dat het zover gekomen is had Bindels ook niet verwacht toen hij in 2005 een winkeltje ‘met alleen Macs’ in Utrecht opende. Bindels had toen niet de ambitie om zelfs maar een tweede winkel te beginnen. Die tijden zijn veranderd. Na de overname van iCentre in maart 2017 werd Amac in een klap de grootste Apple Premium Reseller van Nederland. En nu dus met de grootste onafhankelijke winkel.

Walmart begint Japanse webwinkel met Rakuten

Walmart heeft zijn eerste e-commerce winkel in Japan geopend, samen met internetreus Rakuten. Sinds januari werken de partijen al samen op het gebied van e-readers en audioboeken en vanaf oktober zijn de partners ook betrokken bij een boodschappendienst Seiyu Netsuper.

Via de webwinkel worden 1200 typisch Amerikaanse producten verkocht: van kleding tot speelgoed. De fulfillment wordt verzorgd vanuit de VS en de bestellingen worden per vliegtuig vervoerd. Rakuten verzorgt in Japan de ‘last mile’.

Tot nu toe heeft het Amerikaanse warenhuis niet echt voet aan de grond kunnen krijgen in Japan. Eerder dit jaar ontkende het bedrijf dat het afstand wilde nemen van Seiyu GK, een supermarkt die het al sinds 2007 in handen heeft.

Nieuwe features Magento 2.3: PWA Studio, Page Builder & meer

Recent lanceerde Magento de 2.3-versie van hun platform. In eerste instantie zit al het snoepgoed in de licentie-variant, Magento Commerce. Magento is al tijden bekend onder ons marketeers en met de nieuwe release komt het nog meer tegemoet aan onze dromen. In dit artikel deel ik de nieuwe features van Magento 2.3 met je. De […]

CSS partners: vloek of zegen?

CSS-eigenaren klaagden al eerder bij EU-commissaris Magrethe Vestager over Google’s aanpassingen. Ook Robert Slijm, oprichter en eigenaar van vergelijker Bigshopper, betwijfelt echter of Google haar tegemoetkoming wel de juiste oplossing is voor zowel de consument als voor de vergelijkers.

De tweede boete voor Google van 4,34 miljard is nog maar net de deur uit of de derde is alweer onderweg. Bovendien zijn de gevolgen van Google’s eerste boete vanuit de EU nog volop in gang. De eerste historische boete van 2,42 miljard werd opgelegd omdat Google haar eigen vergelijker voortrok ten opzichte van andere vergelijkers. Na de claim vanuit de EU, kwam Google andere vergelijkers (Comparison Shopping  Services, ook wel CSS genoemd) meer dan voldoende tegemoet.

Google’s tegemoetkoming

Om eerlijkere concurrentie te bewerkstelligen in de markt van prijsvergelijkers, komt Google vergelijkers tegemoet middels grote kortingen voor webshops die via een CSS partner adverteren. Van twintig procent korting op de CPC-tarieven, en eerder zelfs tot dertig procent van je Google Shopping uitgaven teruggestort als advertentie krediet in je Google Ads account. Dat had een tsunami van nieuwe CSS partners als gevolg. Bij veel van deze CSS partners is de kwaliteit van de vergelijker ver te zoeken. Nieuwe CSS partners wilden immers de boot niet missen en snel actief zijn. Google besloot echter om per november de teruggave op de advertentie uitgaven terug te brengen naar vijf procent. Deze korting loopt nog tot 1 januari 2019, daarna zal deze korting verdwijnen. De twintig procent korting op de CPC tarieven blijft.

De kortinggekte

Adverteren via een CSS partner is nog steeds lucratief, sterker nog adverteren via Google Shopping zonder CSS partner is een gemiste kans. De concurrent die wél aangesloten is bij een CSS partner kan immers 25 procent meer bieden, zonder dat hij de biedingen hoeft aan te passen. Slijm verwacht dat deze kortingen zullen blijven: “Een CSS partner moet Google Shopping in kunnen kopen en daar marge op kunnen maken om eerlijk te concurreren. Die marge zal, om nieuwe boetes van de EU te voorkomen, blijven bestaan. Hoe hoog is nog de vraag.”

Bovendien verwacht Slijm dat de kleinere CSS partners op den duur hun bedrijfsactiviteiten zullen staken en/of zullen gaan fuseren met grotere CSS partners. Dit zal gaan gebeuren omdat veel CSS partners nu niet aan de eisen van Google voldoen. Zo vereist Google dat alle producten die in Shopping staan, ook op de vergelijker zijn opgenomen. Een andere vereiste is dat elk land een unieke vergelijkingssite heeft. Veel CSS partners voldoen nog niet aan die vereiste. De vraag is of die partners hieraan kunnen en willen voldoen indien ze slechts enkele webshops hebben aangesloten. “Uiteindelijk blijven nog een aantal grote CSS partners over die samen met Google Shopping de vergelijkers-markt domineren. Tot die tijd moet de consument het in de Shopping markt doen met een overvloed aan vergelijkers.

Voorheen was het alleen mogelijk om zichtbaar te zijn in Google Shopping via Google CSS. Nu mag elke CSS partner adverteren voor een specifiek domein. Dat betekent dus dat er meerdere Google Merchant Center accounts actief kunnen zijn voor één domein. Dat was in het verleden niet mogelijk. Daardoor kan het nu zijn dat CSS partners via affiliatenetwerken Google Shopping inzetten. Hierdoor lijkt het alsof de webshop zelf in Google Shopping adverteert (maar in werkelijkheid staat de affiliate er dan te adverteren). Veel webshops hebben dit nog niet in de gaten. Een affiliate kan via zijn CSS 20% goedkoper inkopen dan een webshop zelf via Google CSS. Daardoor kan een affiliate een betere zichtbaarheid behalen tegen lagere kosten. Uiteindelijk is de webshop hierdoor duurder uit. Immers: als het voor een affiliate winstgevend is, om op provisiebasis via een eigen CSS Shopping in te zetten, dan kan de webshop dit beter zelf doen via een CSS partner.

CSS best practices

Welgeteld veertien vergelijkings-platformen hebben geklaagd bij EU-commissaris Margrethe Vestager, werd onlangs nog bekend gemaakt. Desondanks is er nu ten opzichte van eerder wel een voordeel te behalen als webshop. Dat voordeel zou de webshop zelf moeten realiseren en niet via affiliates die een eigen CSS hebben ontwikkeld. “Het is dus voordeliger om je als webshop bij een CSS aan te sluiten tegen een eerlijk tarief, zonder dat je commissie betaalt aan affiliates,” legt Slijm uit. Affiliate links naar je producten zijn te voorkomen door deze CSS partners uit te sluiten in je Merchant account.

Volgens Slijm kunnen CSS partners alleen overleven als ze continu doorontwikkelen en hun rol als CSS partner serieus nemen. Zo is het bij Bigshopper niet mogelijk om als affiliate te adverteren. Daarnaast ontwikkelt het developmentteam nieuwe features, waardoor het voor klanten naast het CSS voordeel steeds aantrekkelijker wordt om opgenomen te worden: dagaanbiedingen, weekaanbiedingen, kortingscodes.

Vele andere CSS partners kiezen er bijvoorbeeld voor om juist wel productfeeds in te laden op alleen affiliate basis, of een combinatie (waarbij de keuze gemaakt kan worden tussen een maandbedrag of een affiliate feed). Die modellen zijn provisie afhankelijk, waardoor ze niet onafhankelijk zijn.  Die CSS partners zouden dan klanten die een vast maandbedrag betalen minder goed zichtbaar kunnen maken ten opzichte van de affiliate links, om zo meer commissie op te strijken.

Want, zo beredeneert Slijm, “als webshops zouden weten dat affiliates hun feeds gebruiken en zichtbaar zijn in Google Shopping veelal in plaats van de advertentie van de webshops zelf,  dan zal 95 procent ervoor kiezen om dat tegen te gaan.” We merken dat er nog veel onduidelijkheid is in de markt en dat webshops vaak zelf ook niet weten waar en hoe ze deze affiliates kunnen uitschakelen. Ze denken “dat gebeurt ons niet”, terwijl het juist gebeurt bij een zeer groot aantal webshops. Sterker nog, geeft Slijm aan: “We zagen dit bij één van onze klanten uit de Twinkle100, daar waren welgeteld 17 affiliates die met een eigen CSS adverteerden namens de adverteerder”. Wij zien ook dat webshops die wel geswitched zijn naar een CSS platform, het dashboard met CSS partners die adverteren niet meer zien. Het is mogelijk om dit wel weer inzichtelijk te maken, maar dat gaat op dit moment nog omslachtig. Daardoor gaat aan veel webshops voorbij dat affiliates op grote schaal adverteren in Google Shopping.

Met de drie torenhoge boetes van de afgelopen tijd en de andere dubieuze ontwikkelingen rondom de zoekmachine gigant, lijkt er voor het  eerst een scheur te komen in het – naar verluidt – zo betrouwbare Google. Scott Galloway benadrukt in zijn boek ‘de Vier – het verborgen DNA van Amazon, Facebook, Google en Apple’ hoe Google zijn vertrouwen beschermt door onderscheid te maken door organisch en betaalde zoekresultaten. Toch lijkt het er nu op dat precies dat onderscheid Google ‘s vertrouwen doet afbrokkelen. Niet alleen moeten webshops zich in bochten wringen om winstgevend te blijven, ook de user experience van de consument moet het vergelden in de Shopping markt.

Zalando mogelijk in woninginrichting

Zalando wil zijn assortiment uitbreiden met beddentextiel en woninginrichting, zo weet Die Welt. Concrete plannen zijn er echter nog niet, zo verklaart medeoprichter David Schneider.

De plannen lijken onderdeel van de ambitie om van Zalando om een echte marktplaats te worden. Dit jaar haalde de kledingwinkel zijn eigen doelstellingen niet door de ongebruikelijk hete zomer en de late overgang naar het herfst- en winterseizoen. Mogelijk wil het Duitse bedrijf zich minder afhankelijk maken van seizoensinvloeden.

Eerder dit jaar werd het assortiment al versterkt met beautyproducten, hoewel die voor Nederlandse klanten nog niet beschikbaar zijn. Eind juli werd ook een fysieke beautywinkel geopend in Berlijn.

Belgische belastingdienst bevestigt btw boete handelaren bol.com

De federale overheidsdienst (FOD) Financiën bevestigt tegenover de Belgische krant De Tijd het verhaal in NRC Handelsblad dat veertig Nederlandse bol.com handelaren een naheffing van 5 miljoen euro en een boete van 1 miljoen euro hebben gekregen omdat ze in België geen btw hebben betaald. Dat is verplicht bij een omzet van 30.000 euro.

De Belgische belastingdienst startte een onderzoek naar 171 Nederlandse bedrijven die via bol.com verkopen.

België straft de bedrijven, maar ze krijgen voor hun boetes een verminderd tarief. ‘We gaan ervan uit dat ze geen fraude wilden plegen, want ze betaalden hun btw in Nederland’, aldus een woordvoerder.

Enkele handelaren verwijten bol.com dat ze hierover niet zijn geïnformeerd en het bedrijf een meldingsplicht heeft. Bol.com vindt zelf van niet. ‘De verantwoordelijkheid ligt bij de ondernemer zelf. We kennen hun individuele situatie niet en zijn geen belastingadviseurs.’

Er lopen volgens De Tijd geen onderzoeken naar andere buitenlandse online platformen waarop externe handelaars actief zijn. Ook Amazon, Alibaba en Zalando verkopen artikelen van derden.

bol.com laat duurzame producten vindbaar

bol.com zet een eerste stap om duurzaam geproduceerde producten schappen in zijn schappen vindbaar te maken voor de milieubewuste shopper.

“Afgelopen periode gaven we een aantal duurzaam geproduceerde producten extra aandacht en de verkopen gingen a la minuten omhoog”, vertelt de woordvoerster van bol.com. Een zichtbaar deel van de klanten winkelt milieubewust. Daarom bouwt de winkel mee aan een nieuwe centrale database.

Dat gebeurt met partijen uit de retail, aanbieders van keurmerken en automatiserings- en voorlichtingsorganisaties. Ze gaan een proef beginnen met waarbij artikelgegevens over duurzame keurmerken in de productgroep ‘persoonlijke verzorging’ worden uitgewisseld via één centrale database: GS1 Data Source. GS1 is de partij die de handmatig achterhaalde productinformatie digitaliseert en aan EAN-codes koppelt.

In de betreffende productgroep wordt gekeken of het digitaliseringproject werkt en waar de pijnpunten kunnen zitten bij het opschalen.

Bij bol.com werken twee duurzaamheidsvorsers die dit soort informatie al handmatig aan productpagina’s toevoegen. Plaza-partners kunnen dat ook doen via een apart veld voor metadata. De aanleg van GS1 Data Source moet een eerste stap zijn in de bouw van een grote, door meer winkels gevulde en gebruikte database.

Foto: mini malist (cc)

Online bestellingen aan de deur afgerekend met ING Betaalverzoek

ING heeft met Albert Heijn en IKEA een proef gedaan met het aan de deur afrekenen van online bestellingen. Cordaid en Giro555 hebben eveneens ING Betaalverzoek voor hun fondsenwerving toegepast in een pilot om doneren veilig en laagdrempelig te maken via de smartphone.

Klanten van AH.nl kregen in geselecteerde gebieden de keuze om aan de deur te betalen met een ING Betaalverzoek als handig alternatief voor de pinterminal. De samenwerking is zo goed bevallen dat ING en Albert Heijn overwegen om het landelijk uit te rollen.

Het betaalverzoek ontvangen klanten van IKEA, Albert Heijn of donateurs van Cordaid en Giro555 met behulp van een QR-code die ze met de camera van hun telefoon kunnen scannen. Daarvoor hoeven ze geen klant van ING te zijn. Het is evengoed nog wel mogelijk om bijvoorbeeld zelf het bedrag van je bijdrage aan Cordaid of Giro555 te kiezen.

Het sturen van betaalverzoeken heeft de afgelopen twee jaar volgens ING een grote vlucht genomen: iedere maand worden bijna 2 miljoen betaalverzoeken betaald. Het is begonnen met betalingen tussen particulieren onderling, maar sinds begin dit jaar kunnen ook MKB-ondernemers vanuit hun ING-app een betaalverzoek aan hun klanten sturen.

Een kwart van de betaalverzoeken die bedrijven aan elkaar versturen wordt binnen één dag betaald, tegenover 5 procent van de gewone facturen.

Online bestellingen aan de deur afgerekend met ING Betaalverzoek

ING heeft met Albert Heijn en IKEA een proef gedaan met het aan de deur afrekenen van online bestellingen. Cordaid en Giro555 hebben eveneens ING Betaalverzoek voor hun fondsenwerving toegepast in een pilot om doneren veilig en laagdrempelig te maken via de smartphone.

Klanten van AH.nl kregen in geselecteerde gebieden de keuze om aan de deur te betalen met een ING Betaalverzoek als handig alternatief voor de pinterminal. De samenwerking is zo goed bevallen dat ING en Albert Heijn overwegen om het landelijk uit te rollen.

Het betaalverzoek ontvangen klanten van IKEA, Albert Heijn of donateurs van Cordaid en Giro555 met behulp van een QR-code die ze met de camera van hun telefoon kunnen scannen. Daarvoor hoeven ze geen klant van ING te zijn. Het is evengoed nog wel mogelijk om bijvoorbeeld zelf het bedrag van je bijdrage aan Cordaid of Giro555 te kiezen.

Het sturen van betaalverzoeken heeft de afgelopen twee jaar volgens ING een grote vlucht genomen: iedere maand worden bijna 2 miljoen betaalverzoeken betaald. Het is begonnen met betalingen tussen particulieren onderling, maar sinds begin dit jaar kunnen ook MKB-ondernemers vanuit hun ING-app een betaalverzoek aan hun klanten sturen.

Een kwart van de betaalverzoeken die bedrijven aan elkaar versturen wordt binnen één dag betaald, tegenover 5 procent van de gewone facturen.

Online omzet oktober 14 procent hoger

De online omzet in Nederland was in oktober ruim 14 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben bijna 7 procent meer omgezet, meldt CBS vanochtend.

De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met bijna 28 procent.

De totale detailhandel heeft in oktober 3,3 procent meer omgezet dan in oktober 2017. Het verkoopvolume lag 2,6 procent hoger. In de foodsector groeide de omzet met bijna 3 procent en in de non-foodsector met 2 procent.

AH to go en Thuisbezorgd.nl gaan samenwerken in Amsterdam

AH to go en Thuisbezorgd.nl starten vandaag in Amsterdam de gezamenlijke bezorging van het AH to go-assortiment. De producten worden per e-bike gratis bezorgd vanuit twee AH to go-winkels in Amsterdam.

Begin volgend jaar volgen vanuit Albert Heijn, waar AH to go onderdeel van is, meer initiatieven op het gebied van thuisbezorging.

Topman Wouter Kolk van Albert Heijn had eerder deze week in het FD al een samenwerking met Thuisbezorgd en Deliveroo aangekondigd. Zo wil de retailer ook warme maaltijden uit de eigen keukens gaan bezorgen. ‘Wij hebben duizenden recepten. We kunnen een aantal favoriete gezonde Allerhande-maaltijden ook voor jou klaarmaken. Dat doen we echter niet op de winkelvloer. We hebben gemerkt dat dat niet efficiënt is.’

In Amsterdam kunnen gebruikers van Thuisbezorgd.nl vanaf vandaag in elk geval de producten van AH to go laten bezorgen. Er is een selectie gemaakt van de populairste producten uit het AH to go-assortiment waaronder soepen, poké bowls, vers belegde broodjes, salades, fruitsnacks en verse sappen.

De producten worden met een e-bike opgehaald bij de AH to go in de Ferdinand Bolstraat of op het Waterlooplein. De samenwerking wordt over twee maanden geëvalueerd.

Rechter verbiedt staking bij PostNL

Bezorgers van PostNL mogen niet staken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag in kort geding bepaald. Actievoeren in de drukste periode van het jaar brengt mogelijk onevenredige schade en risico’s met zich mee, vond PostNL.

FNV is het oneens met de uitspraak van de rechtbank maar ‘volgt hem uiteraard op’. Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang: ‘PostNL lijkt nu zijn zin te krijgen, maar hiermee is de onvrede en onrust zeker niet van de baan. Veel werknemers beschouwen deze stap van PostNL als een onaanvaardbare vorm van intimidatie die niet past bij een bedrijf dat zich altijd als sociaal profileert.’

FNV en de ruim 40.000 werkenden bij PostNL willen een goede cao en arbeidsvoorwaarden. Afspraken daarover moesten er komen vóór 1 januari.

Samen met de leden zal FNV bespreken hoe PostNL toch zodanig onder druk gezet kan worden dat er een ‘fatsoenlijke cao’ komt.

De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn een dezer dagen met de vakorganisaties hervat.

Page generated in 1.991 seconds. Stats plugin by www.blog.ca