Visa investeert in Klarna

Credicardmaatschappij Visa gaat investeren in betaalbedrijf Klarna. Ook hebben beide partijen het voornemen om in de toekomst een strategische samenwerking aan te gaan.

De investering is onderdeel van de strategie van Visa om haar ecosysteem verder toegankelijk te maken met behulp van partners.

De voorgenomen investering moet worden goedgekeurd door externe toezichthouders.

De Klarna Group werkt samen met meer dan 70.000 webwinkels en bedient hiermee meer dan 60 miljoen consumenten.

Metro Group steekt miljoenen in betaalapp

Metro Group participeert in een investeringsronde van twaalf miljoen dollar in de Britse start-up YoYo Wallet. De moeder van MediaMarkt wil de betaalapp helpen bij zijn Europese expansie in de retail.

Het bedrijf uit Londen maakt bekend dat naast Metro Group ook Woodford Investment Management en Touchstone Innovations deelnemen in de tweede grote investeringsronde voor het vier jaar oude bedrijf.

YoYo Wallet is populair in Engeland en Ierland waar het op universiteitsterreinen en in koffieshops veel wordt gebruikt om kleine, snelle aankopen af te reken. Wanneer een gebruiker betaal, spaart hij automatisch punten die hij later elders kan inwisselen. YoYo claimt dat het vierhonderdduizend gebruikers heeft en op 1.700 locaties wordt geaccepteerd.

Retailers profiteren van de app omdat ze gedetailleerde statistieken ontvangen over klanten en hun winkelgedrag. Ook kan het worden gebuikt om mobiele reclamecampagnes te voeren.

Het is nog niet duidelijk hoe Metro Group gaat helpen om de app in de Europese retail te verspreiden.

Metro Group investeerde afgelopen jaren in verscheidene start-ups die het winkelen en betalen in de fysieke retail in de toekomst kan veranderen.

Foto: J Stimp (cc)

Picnic haalt in Houten ook bibliotheekboeken op

Online supermarkt Picnic haalt nu ook boeken uit de bibliotheek thuis op, vooralsnog alleen voor de bibliotheek in Houten.

Inwoners van Houten maken veelvuldig gebruik van de lokale bibliotheek: twaalfduizend mensen zijn lid, ruim een kwart van de bevolking.

De bibliotheek in Houten wil de komende periode gebruiken om te onderzoeken hoe men het ophalen en later bezorgen van boeken beter kunnen combineren.

Bibliotheek Lek & IJssel is de openbare bibliotheek van Houten, IJsselstein en Vianen. In Houten heeft de bibliotheek een FabLab waar bezoekers met nieuwe digitale apparaten kunnen kennismaken. Nieuwe leden kunnen bij de bibliotheek Houten vanaf 1 juli 2017 een gratis proefabonnement van drie maanden afsluiten.

Ropers weg bij bol.com, Huub Vermeulen volgt op

De huidig COO Huub Vermeulen wordt de nieuwe baas van bol.com. Daniel Ropers stopt per 1 oktober 2017. Hij vertrekt naar de wetenschappelijke en educatieve uitgeefgroep Springer Nature.

Dat maakte de directie van bol.com zojuist aan de medewerkers en de buitenwereld bekend. Vermeulen werkt ruim zestien jaar bij bol.com en is verantwoordelijk voor Operations & Fulfillment. Het bedrijf start nu de zoektocht naar een vervanger.

Vertrekkend directeur Daniel Ropers wordt komend najaar algemeen directeur van ’s werelds op een na grootste uitgeefgroep voor de wetenschap, professionals en educatie Springer Nature. Een uitgeverij met een omzet van ruim 1,5 miljard euro. Daar volgt hij Derk Haank op die na zeventien jaar dienst terugtreedt.

“Ik heb er een nacht van wakker gelegen toen ik werd benaderd voor deze positie”, vertelt Ropers tegen Emerce. “Dat heb ik nooit eerder gehad. In negentien jaar bij bol.com ben ik misschien wel honderden keren direct of indirect gepolst voor andere posities, maar nooit heb ik überhaupt gedacht aan iets anders.”

Twee haast aangeboren beweegredenen maakten het aanbod toch niet te versmaden. “Ik maak me zorgen over waar de wereld naartoe gaat. Wetenschap en kennisdeling spelen een ongelooflijk grote rol in de ontwikkeling van de wereld. Springer Nature is een prachtige plek om kennis te helpen creëren en verspreiden. Het aanbod raakte daarnaast een andere persoonlijke snaar. Als kind van twee wetenschappers verkeerde ik constant in een omgeving met liefde voor de wetenschap.” De omgeving ligt hem goed, alsook de taak: het verder helpen digitaliseren en transformeren van de uitgeefbusiness.

Ropers over de zoektocht naar zijn opvolger: “Het was voor mij, de collega directieleden en Ahold Delhaize logisch dat er een perfecte opvolger in het team zat in de persoon van Huub. Al meer dan zestien jaar draagt hij bij aan de vorming en uitvoering van de strategie en hij is in die hoedanigheid altijd een heel belangrijke sparringpartner geweest.”

Vermeulen over Ropers’ besluit: “Ik zag het niet aankomen, maar Daniel is een ‘halve wetenschapper’ en als deze droom voorbij komt dan moet je hem volgen.”

De aankomend topman van Nederlands grootste e-commerceplatform werkt bij bol.com sinds het, toen nog een wankele start-up van het Bertelsmannconcern, net was verhuisd van een portakabin op de parkeerplaats bij ECI in Vianen naar een kantoor achter het winkelcentrum in Nieuwegein. Enkele jaren daarvoor was overigens, slechts 700 meter verderop, wifi uitgevonden door twee werknemers van destijds NCR/Agere.

In die vroege jaren, en nu nog steeds, was bol.com niet bezig met boeken en dvd’s verkopen maar met aanvoelen van de retailmarkt. Vermeulen: “Je kijkt naar wat er gebeurt en waar de wereld en de klanten naartoe bewegen. Dan zoek je naar de juiste zaken om je op te richten en iets toe te voegen. Dat betekent veel experimenteren en, dus, naast slagen ook falen. Dat is hoe we hier werken. Is het roerig? Ja. Was dat ooit anders? Nee. Dit zijn de waardes waarmee we betekenis zoeken voor onze klanten en naar de rol die we spelen op en met de markt. Het verklaart onze sterke bedrijfscultuur en onze unieke strategie van samenwerken in de keten, in het belang van de klanten.”

“Samen hebben we bedacht hoe je dat moet besturen. In het begin gold dat voor twintig man, nu voor bijna dertienhonderd op kantoor. Ik haal veel energie uit het kunnen faciliteren van deze werkopvatting.” Ropers vult aan: “We geloven in de verantwoordelijkheid, de kennis en de kunde van iedere bol.com-collega en in een manier van werken die ons maximale snelheid geeft en het beste uit eenieder haalt.”

Begin 2012 kocht Ahold bol.com voor 350 miljoen euro. De webwinkel en het aanpalende winkelplatform voor derden genereerden in 2016 een handelsvolume van 1,2 miljard euro. Samen met AH.nl dragen ze sterk bij aan de omzetgroei van het concern Ahold Delhaize.

Mega-investering JD.com in Farfetch

JD.com, de belangrijkste rivaal van Alibaba, pompt 397 miljoen dollar in Farfetch, een marktplaats voor luxe artikelen. CEO Richard Lu krijgt ook een zetel in het bestuur van JD.com.

Vorig jaar haalde Farfetch, dat nog maar enkele jaren bestaat, al 110 miljoen dollar op om verder uit te kunnen breiden in Azië. Inmiddels werkt men samen met 200 merken en 500 retailers.

Vanwege de strategische samenwerking krijgt Farfetch ook toegang tot het logistieke netwerk van JD en sociale netwerken als WeChat.

JD.com beweegt zich al langer op de modemarkt met de oprichting van een zakelijke poot JD Fashion.

Jumbo gaat online bestelde boodschappen elektrisch bezorgen

Met een nieuwe Street Scooter brengt Jumbo vanaf vandaag de online bestelde boodschappen in de binnenstad van Groningen voortaan aan huis. Volgende week zal ook Utrecht volgen.

De bezorgauto’s worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het Pick Up Point in Utrecht. Jumbo kiest naar eigen zeggen voor ‘bewezen technologie en betrouwbaarheid’; twee andere grote pakketdiensten maken al ‘met tevredenheid’ gebruik van de Street Scooter.

Jumbo gaat de bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

E-commerce Europa naar 531 miljard euro

De online verkoop van diensten en producten blijft onverminderd populair in Europa. Waar in 2015 Europese consumenten nog ruim 459 miljard euro via internet besteedden, is dit bedrag in 2016 met ongeveer 15 procent gestegen naar bijna 531 miljard. Dat blijkt uit de cijfers van het European Ecommerce Report 2017, dat door Ecommerce Europe en de Ecommerce Foundation is gepubliceerd.

West-Europa blijft verreweg de grootste e-commerceregio binnen het Europese continent. Het marktaandeel van 53,2 procent is groter dan alle andere regio’s bij elkaar. Op landenniveau blijft het Verenigd Koninkrijk de leiding houden. In 2016 werd daar 197 miljard euro besteed aan de online aankoop van producten en diensten. De Duitsers volgen met 86 miljard en de Fransen met 82 miljard.

Het onderzoek laat ook zien dat de groei van de e-commercemarkt naar verwachting dit jaar iets afneemt, maar nog steeds sterk blijft. Dit jaar verwacht men uit te komen op 602 miljard.

Leden en partners van Thuiswinkel.org kunnen de volledige versie van het European Ecommerce Report 2017 gratis downloaden.

 

Ekoplaza test online verkoop in Vlaanderen

De Nederlandse supermarktketen Ekoplaza is begonnen met online verkoop aan Belgische klanten. Hoewel het bedrijf in België geen fysieke vestigingen heeft, worden bestellingen gewoon aan huis geleverd.

Het gaat nog wel om een proef en de nadruk ligt voorlopig op Vlaanderen, vertelt algemeen directeur Erik Does aan RetailTrends.

Ekoplaza heeft in Nederland al langer een webwinkel, met bezorgingen in heel Nederland. Daarnaast zijn er 75 fysieke winkels. In Belgie komen die er voorlopig niet. Ook in Nederland verkent het bedrijf alternatieve kanalen, zoals samenwerkingen met maaltijdbezorgers en afhaalpunten bij boerderijwinkels.

Beleggersverereniging waarschuwt voor cryptovalutazeepbel

De Nederlandse beleggersvereniging VEB waarschuwt voor een cryptovalutazeepbel die elk moment kan klappen. De totale marktwaarde van alle cryptovaluta samen is dit jaar circa zes keer over de kop gegaan en is de grens van 100 miljard dollar voorbijgeschoten.

Juist bij de kleinere digitale valuta zit de echte prijsexplosie, constateert de VEB. De tweede digitale munt, ether (of Ethereum), is sinds begin dit jaar ruim veertig keer over de kop gegaan. Ripple, de nummer drie, 54 keer.

Dit doet volgens de vereniging denken aan de internetzeepbel waar op de Amerikaanse beurs ook legio kleine onbekende internetbedrijven met amper omzet miljardenwaarderingen kregen. De VEB noemt feiten en omstandigheden die erop duiden dat dit daadwerkelijk een zeepbel is.

De directe aanleiding voor de koersstijging vanaf half maart lijkt te zijn dat Aziatische beleggers cryptovaluta op grote schaal hebben omarmd.

De eerste crash is al achter de rug. Vorige week implodeerde de koers van Ethereum kortstondig op een groot Amerikaans handelsplatform, een flashcrash zoals die afgelopen paar jaar een paar keer plaatsvond op andere financiele markten.

China werkt intussen naar verluidt aan een eigen cryptomunt. Er zouden momenteel verschillende testen lopen, al heeft de Centrale Bank van China daarover formeel nog niets losgelaten. Mogelijk wil het land een stabiel alternatief bieden voor de volatiele bitcoin en andere munten.

Ook Palestina en Rusland zouden overwegen om hun eigen digitale valuta te introduceren.

Online omzet HEMA 44 procent gestegen

De online omzet van HEMA steeg in het eerste kwartaal van 2017 met 44 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte de retailer zojuist bekend.

HEMA profiteerde naar eigen zeggen van succesvolle assortimentsvernieuwingen. waardoor er meer huishoudelijke artikelen en persoonlijke verzorgingsproducten en kleding werden verkocht.

Tegenover de verdiensten uit e-commerce stonden overigens wel hogere uitgaven aan marketing.

De netto omzet van 283,4 miljoen euro steeg in het eerste kwartaal met 4,8 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 17,6 miljoen euro. Onder de streep staat nog wel een nettoverlies van 12,4 miljoen euro.

Het aantal deelnemers van loyaliteitsprogramma HEMA is gestegen naar 2,2 miljoen.

Amazon heeft 80 miljoen abonnees op Prime

Amazon heeft in Amerika tachtig miljoen klanten die iedere maand zo’n tien dollar betalen voor betrouwbare pakketbezorging en aanvullende digitale diensten. Dat is 38 procent meer dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit een steekproef door Consumer Intelligence Research Partners. Dat zou erop neerkomen, dat meer dan zestig procent van de Amerikaanse huishoudens een abonnement op Amazon Prime heeft.

In de VS wordt Prime gepositioneerd als een abonnement voor snellen en betrouwbare levering van e-commercebestellingen. Snel is in Amerikaanse termen alles binnen twee werkdagen. Daarom is de VS-markt niet met Nederland te vergelijken en zijn logistieke Prime-achtige abonnementen hier niet te verwachten. Immers, meer dan negentig procent van alle pakketjes wordt standaard al binnen 24 uur bezorgd. Daarnaast bieden meerdere logistieke partijen voor een paar euro zelfs samedaydelivery.

De meest basale, goedkoopste vorm van Prime is overigens geen logistieke dienst, maar een Netflix-achtig abonnement voor streaming video.

De abonneedienst is behalve in Amerika en Engeland ook beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, India, Japan en sinds kort ook in Mexico.

Foto: janitors (cc)

Endeit verkoopt belang Duitse industriële webwinkel

Veel eerder dan gebruikelijk doet investeerder Endeit zijn belang in de industriële webwinkel Contorion.de van de hand. Een half jaar na de investering klopt industrieel materiaalleverancier Hoffmann Group aan met een bod dat eigenaren en management niet willen weerstaan.

Zojuist maakte Endeit bekend dat portfoliobedrijf Contorion is verkocht aan Hoffmann Group. Hoeveel geld met de transactie gemoeid is, houden de partijen voor zich. Contorion boekte in 2016 een omzetverdubbeling en boekte in de eerste zes maanden van 2017 een omzet van twintig miljoen. Bij gangbare multiples kan de overnamesom makkelijk boven de honderd miljoen euro liggen.

“Hoffmann Group is een familiebedrijf uit München dat al generaties meegaat. Ze leveren werktuigen in de industrie en passen in dit zin uitstekend bij Contorion. Het is een puur Duitse overname met internationaal bereik”, aldus Martijn Hamann, partner bij Endeit Capital. De partijen vullen elkaar uitstekend aan, omdat de start-up een pure online focus heeft en het familiebedrijf vanuit zijn historie is gebouwd op offline netwerken.

Tot de andere verkopende partijen behoren Project-A Ventures, Bauer Ventures, Klöckner Ventures en een aantal angel investors. Endeit was de enige buitenlandse investeerder die afgelopen herfst meedeed in de toenmalige investeringsronde. Het fonds van Joop van den Ende en Hubert Deitmers is al meerdere jaren zeer actief bezig op de Duitse markt.

Hamann: “We zijn verheugd en trots op het team van Contorion dat zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot meest innovatieve en leidende online order platform voor vakwerkers in Duitsland, de ruggengraat van de Europese economie. Business Intelligence in combinatie met b2b-commerce is één van Endeit Capitals kernaandachtsgebieden. We verwachten in de nabije toekomst nieuwe investeringen te doen in dat segment.”

Payment Request API: goed nieuws voor mobiele conversie

Complexe check-outprocessen zijn een conversiekiller op mobiel. De nieuwe Payment Request API kan dit probleem oplossen. Deze browser API biedt een aanzienlijk betere gebruikerservaring bij online betalingen, vooral op mobiele devices.

Iedereen die de mobiele conversie wil verhogen zou reikhalzend uit moeten kijken naar het moment waarop de grote betaalmethoden de nieuwe Payment Request API ondersteunen. Nu gebeurt het nog maar al te vaak dat de consument vrijwel de hele funnel heeft doorlopen en op het laatste moment afhaakt omdat hij bijvoorbeeld zijn random reader niet kan vinden, zijn creditcard niet bij de hand heeft of het scherm te klein is om het verzendadres in te typen. Bijkomend probleem is dat het check-outproces niet alleen per webshop verschilt, maar er ook niet altijd rekening wordt gehouden met mobiele gebruikers.

Dit is precies wat de Web Payments Working Group, bestaande uit leden als Google, Mozilla, Microsoft, Samsung en anderen, probeert op te lossen. Het resultaat is de nieuwe Payment Request API en een nieuwe online standaard die is beschreven in het bijbehorende Payment Manifest Proposal. De API definieert hoe webshops aan de browser kunnen laten weten welke betaalmethoden ze aanbieden en welke additionele gegevens, zoals bezorgadres, verzendmethoden en persoonsgegevens er moeten worden gevraagd aan de consument. Het Payment Manifest stelt browsers in staat om te controleren of de op het device geïnstalleerde betaalapps ook daadwerkelijk bij de geadverteerde betaalmethode horen.

Aan de basis van de Payment Request API ligt een aantal observaties:

  • De klant heeft een eigen device waar al heel veel persoonlijke informatie op staat, zoals de naam en het e-mail- en huisadres;
  • Veel leveranciers van betaalmethoden, zoals banken, hebben al een eigen app in de verschillende appstores staan;
  • Browsers bieden de mogelijkheid om creditcardgegevens op te slaan;
  • Betaalgegevens zijn vaak al bekend bij de Play Store of App Store.
Browser handelt check-out af

Het resultaat voor de consument is een check-outproces dat volledig wordt afgehandeld door de browser zelf en er voor elke webshop hetzelfde uitziet. Het werkt als volgt: de consument drukt op de betaalknop, waarna de browser een scherm toont waarin alle betaalmethoden staan die de webshop ondersteunt én waarvoor de consument de juiste apps heeft geïnstalleerd. Daarnaast is op het scherm te zien welke extra informatie de consument moet invullen, zoals bezorgadres, verzendmethode, naam en e-mailadres. Omdat de browser deze gegevens op kan halen uit het device zelf is dit vaak al volledig ingevuld, maar indien nodig kan de consument de gegevens makkelijk aanpassen. Door te klikken op de gewenste betaalmethode wordt de bijbehorende app geopend waarmee de consument kan betalen. Als er creditcardgegevens zijn opgeslagen op het device, toont de browser deze zelfs meteen in het scherm, waardoor er geen extra app hoeft te worden geopend.

In veel gevallen is het hele check-outproces niet complexer dan klikken op de betaalknop, kiezen voor de juiste creditcard, en de betaling autoriseren met een vingerafdruk. Alle andere informatie is al ingevuld. Dit geldt ook voor webshops waar de consument nog nooit iets heeft gekocht, want het is de browser die het proces aanstuurt, niet de website van de shop. Dit gaat een stuk sneller dan lange formulieren invullen op een mobiele telefoon.

Toch moeten er een paar dingen gebeuren voordat we massaal op deze manier gaan betalen:

  • Browsers moeten de Payment Request API gaan ondersteunen;
  • Leveranciers van betaalmethoden moeten hun betaalapps aanpassen en de Payment Manifest Proposal implementeren;
  • Online merchants (of PSP’s) moeten gebruik gaan maken van de API in hun check-outproces.

Google Chrome heeft inmiddels ondersteuning en Mozilla en Microsoft timmeren hard aan de weg. Enkele betaalmethoden zijn al beschikbaar, zoals creditcardbetalingen en Android Pay, en de verwachting is dat andere snel zullen volgen. Paypal heeft bijvoorbeeld al toegezegd ondersteuning te gaan bieden. Bedenk dat het Payment Manifest Proposal pas sinds half mei van dit jaar ‘final’ is geworden, dus nu pas kunnen de leveranciers van betaalmethoden ondersteuning gaan inbouwen.

Apple is de grote afwezige

De grote afwezige op dit moment is Apple die vorig jaar met Apple Pay on the Web (de browser versie van Apple Pay) een alternatief voor de Payment Request API heeft gelanceerd. De Apple Pay on the Web API biedt dezelfde functionaliteit en de gebruikerservaring is in grote lijnen ook hetzelfde. Het is voor de andere betaalmethoden echter niet mogelijk om mee te liften op de Apple Pay on the Web API, zoals bij de Payment Request API. Het is nog niet duidelijk of Apple haar API gaat aansluiten op de Payment Request API, al zijn er wel geruchten dat Apple plannen in die richting heeft.

Next step: experimenteren

De volgende stap is dat merchants en hopelijk PSP’s gaan experimenteren met deze nieuwe techniek. Ze zullen in het begin zeker niet hun bestaande check-outprocessen vervangen, simpelweg omdat dan nog niet alle betaalmethoden beschikbaar zijn en niet iedereen een browser of device gebruikt die de nieuwe functionaliteit ondersteunt. De merchant kan echter makkelijk automatisch detecteren of de browser van de consument de nieuwe API ondersteunt en of er geschikte betaalapps zijn geïnstalleerd. In die gevallen kan de merchant ervoor kiezen om een ‘quick check-out’-knop te tonen waarmee de consument de nieuwe, beter converterende, check-out doorloopt in plaats van de oude. Apple en Android Pay adviseren al om een ‘Buy with Apple/Android Pay’ knop te tonen op de productdetailpagina, maar dit zou natuurlijk ook gewoon een algemene ‘Buy now’ knop kunnen. Wanneer de gebruiker op die knop drukt dan ziet hij gewoon alle ondersteunde betaalmethoden in het Payment Request API scherm, inclusief Apple of Android Pay indien beschikbaar. Dit betekent natuurlijk dat merchants een alternatieve check-out moeten bouwen, maar de door Google verwachte mobiele conversieverbeteringen van 200 tot 300 procent maken deze investering waarschijnlijk de moeite wel waard.

 

Marktplaats faciliteert onderling betalen

Via partner Online Betaalplatform (OBP) biedt Marktplaats sinds vorige week een nieuwe betaaldienst aan, waarbij gebruikers onderling geld kunnen overmaken.

Marktplaats is voornamelijk een advertentiesite. Het bedrijf bemoeit zich niet met de betalingen voor geadverteerde producten. Dat heeft ook nadelen, consumenten maken per giro geld over en moeten maar afwachten of ze de bestelde producten van onbekende particulieren toegestuurd krijgen.

OBP verzorgt daarentegen de complete betaling en controleert bank- en persoonsgegevens van geïnteresseerde Marktplaats-gebruikers en koppelt die aan hun Marktplaats-account.

Bij hogere bedragen vinden nog extra controles plaats wat betreft de identiteit via een paspoort- of iDIN-check. Deze gecontroleerde status van een gebruiker is binnenkort ook op Marktplaats te zien.

Volgens Olivier van Duijn, CEO Marktplaats, zijn klanten al gewend om bij webwinkels met iDEAL te betalen en past deze extra dienstverlening bij het betaalgemak dat consumenten al gewend zijn. Geregistreerde Marktplaats-gebruikers, die aangeven gebruik te willen maken van iDEAL, krijgen in de komende tijd groepsgewijs toegang.

Het is een van de innovaties die Marktplaats de komende tijd wil introduceren. Eind 2016 introduceerde Marktplaats al een onderlinge chat-mogelijkheid voor gebruikers. Ook staan op de thuispagina sinds enkele maanden geselecteerde advertenties op basis van zoekgedrag en de ‘In je Buurt’-feed met advertenties op basis van locatie.

Intrakoop en Jumbo leveren online boodschappen aan de zorg

Intrakoop, de grootste inkoopcoöperatie in de zorg, en supermarktketen Jumbo werken voortaan samen. Als eerste retailer gaat Jumbo via Intrakoop de wekelijkse (online bestelde) boodschappen leveren aan de zorg.

In de zorg worden levensmiddelen steeds vaker lokaal ingekocht door zorgmedewerkers in plaats van door centrale inkoopafdelingen. Beide organisaties gaan daarom leveren aan 600 zorginstellingen die reeds lid zijn van Intrakoop via Jumbo.com. Zorgmedewerkers kunnen in een gepersonaliseerde online omgeving hun boodschappen bestellen.

Net als in de winkels geldt online een laagste prijsgarantie en Intrakoop-leden profiteren van extra ledenvoordeel.

De boodschappen worden vanuit de lokale Jumbo-supermarkt door een vertrouwde medewerker tot in de keuken van de woongroep bezorgd, op het moment dat het de zorginstelling goed past.

Intrakoop en Jumbo hebben met Lunet Zorg ‘goed gekeken’ naar een optimale dienstverlening voor de zorg. Zo zijn er goede afspraken gemaakt over de regels waaraan bezorgers zich op de terreinen van Lunet Zorg houden. Iedere bezorger beschikt dan ook over een Verklaring Omtrent Gedrag.

Page generated in 1,360 seconds. Stats plugin by www.blog.ca