PayPal breidt verkopersbescherming uit

PayPal breidt de verkopersbescherming in Nederland uit. Voorheen was deze dienst slechts beschikbaar voor bepaalde fysieke producten, maar vanaf nu geldt de bescherming ook voor andere producten zoals opleidingen, tickets en reizen.

De dienst helpt online verkopers op het moment dat zij een ongeautoriseerde betaling hebben ontvangen, bijvoorbeeld van een gehackt account, of wanneer een koper beweert zijn aankoop niet te hebben ontvangen. In dergelijke gevallen kan PayPal het volledige bedrag vergoeden.

In totaal wordt de verkopersbescherming overigens uitgebreid in 18 markten in Europa en het Midden-Oosten.

KOOC gaat biologische maaltijden bezorgen

KOOC Nederland gaat 100 procent biologische toevoegingsvrije kant-en-klaar maaltijden bezorgen samen met PostNL en claimt daarmee een Nederlandse primeur te hebben.

Oprichter Cor Jansen kwam op het idee tijdens zijn tijd bij Cocuisine. Dat bedrijf richtte zich op gezonde maaltijden in de zorg. Hij vond een medestander is voedseltechnoloog Ralph Moorman.

Maaltijden van KOOC bevatten alleen onbewerkte ingrediënten, en dus geen gluten, lactose, caseïne, smaakversterkers, suiker en conserveermiddelen. KOOC selecteert de biologische grondstoffen zelf, bereidt de maaltijden in haar eigen keuken en bezorgt de dagverse maaltijden vervolgens aan huis.

De maaltijden zijn na bezorging vijf dagen houdbaar. Uniek is volgens KOOC dat de maaltijden niet alleen beschikbaar zijn in de grote steden, maar worden bezorgd in heel Nederland.

T-Mobile en Sony openen partnerstore in Kalverstraat

T-Mobile en Sony openen morgen een partnerstore. In de winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam krijgen consumenten een ‘hoog service niveau’ op mobiele apparaten en abonnementen.

Consumenten kunnen in de winkel onder meer smartphones, smart home innovaties en de nieuwste audio ervaren, zoals Xperia XZ Premium en Xperia Touch. Ook de PlayStation is aanwezig.

De partnerstore aan de Kalverstraat 25 te Amsterdam is vanaf donderdag 25 mei geopend. Op 2 juni vindt de feestelijke opening voor consumenten plaats met speciale aanbiedingen.

7 ton voor e-commerce Zwolle

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) heeft de regio Zwolle
zevenhonderd duizend euro toegekend om e-commerce binnen de regio verder te versterken.

Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is genomen door het Topcentrum e-commerce. Dit is een samenwerkingsverband tussen 28 bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden.

De bijdrage van het ministerie wordt gebruikt om gezamenlijk zoveel mogelijk mensen blijvend te scholen voor banen in de e-commerce. Voor studenten en werknemers op mbo- en hbo niveau. Daarmee wordt tevens inhoud gegeven aan een leven lang ontwikkelen.

Zwolle is een van de regio’s in Nederland veel e-commerce bedrijven zijn gevestigd, al wordt het begrip breed gehanteerd. Voorbeelden zijn De Nieuwe Zaak, IQ Media, Yourhosting en wehkamp, en kleinere bedrijven zoals The Post, MadebyMouses en Van Beek Lederwaren.

Eerste abonnement voor koffiecups

Twee Rotterdamse ondernemers hebben De Koffiejongens opgericht, naar eigen zeggen het eerste bedrijf in Nederland dat uitsluitend ‘abonnementen’ op koffiecups aanbiedt en die vervolgens door de brievenbus laat thuisbezorgen.

Nespresso is in Nederland marktleider op het gebied van koffiemachines, maar de bijbehorende koffiecups moeten gebruikers merendeels nog online kopen. Dat kost moeite en tijd.

Walter Morriën en Corné van Drogenbroek introduceren daarom een abonnementsdienst, waarbij de cups automatisch worden bezorgd. Dergelijke diensten bestonden al voor onder meer scheermesjes.

Bij De Koffiejongens kan men verschillende abonnementen afsluiten en drie verschillende smaken bestellen, een Lungo, een Espresso en een Ristretto.

Het abonnement wordt aangepast aan het koffiegebruik van de klant. Klanten geven zelf aan hoeveel ze drinken.

‘Nederlander shopt liefst gewoon in de winkel’

De meeste Nederlanders bekijken en kopen hun producten toch liever in de winkel dan online. Ongeveer een kwart geeft de voorkeur aan online winkelen, terwijl het West-Europese gemiddelde op 40 procent ligt. Dat blijkt uit het onderzoek Total Retail 2017 van PwC onder 2.000 Nederlandse shoppers.

Het gat met de rest van Europa wordt volgens het onderzoek alsmaar groter, omdat de voorkeur onder Nederlanders voor online winkelen langzamer groeit dan in andere West-Europese landen.

Toch is het geen vreemde ontwikkeling. Nederland heeft een hoge winkeldichtheid. Je kunt dus snel op en neer naar de fysieke winkel, en er is veel keus in winkelstraten. Verder hecht het Nederlandse winkelpubliek verhoudingsgewijs meer waarde aan het advies van een verkoper.

Toch verschuift de klantvoorkeur als gevolg van nieuwe technologieën, zoals slimmere algoritmen, langzaam richting online winkelen. Bijna drie op de tien jongeren tot 35 jaar koopt minstens eenmaal per week online. Hoe ouder de consument, hoe lager het percentage. Zo shopt een kwart van de 35 tot 55 jarigen en 13 procent van de 55-plussers wekelijks online.

Retailers zullen hun investeringen in e-commerce dus moeten intensiveren. Dat kan bijvoorbeeld door meer te focussen op specifieke klantvoorkeuren en daar nieuwe digitale strategieën voor te ontwikkelen. Er blijft plaats voor bakstenen, maar de status quo ‘wordt doorbroken’.

Met de mobiel in de hand winkelen doen Nederlanders ook nog weinig. Tijdens het shoppen gebruikt 24 procent zijn telefoon om productinformatie te raadplegen en 16 procent om beoordelingen te lezen. Voor Britten, Duitsers en Fransen liggen die percentages hoger: respectievelijk 39 en 28 procent. Het aantal Nederlanders dat via zijn telefoon aankopen doet, neemt wel toe.

In 2013 kocht 11 procent minstens eenmaal per maand een product via mobiel, nu is dat opgelopen naar 20 procent. Dat zijn wederom vooral consumenten onder de 35 jaar. PwC verwacht dat mensen in deze leeftijdscategorie al in 2020 vaker via hun mobiel online winkelen dan via tablet, pc of laptop.

Amazon opent R&D lab voor drones in Frankrijk

Amazon opent een nieuw R&D centrum voor drones in een buitenwijk van Parijs. In Clichy wordt het Prime Air Development Center gevestigd.

De aankondiging komt kort nadat Amazon bekend maakte dat het ook in Engeland zijn R&D activiteiten zal uitbreiden. Ook daar wordt onderzoek naar drones gedaan. De diverse Prime Air centra in o.a. VS, Oostenrijk en Israël, zullen nauw samenwerken.

Amazon moet voor Prime Air wel uitwijken naar het buitenland omdat het in eigen land maar beperkt kan experimenteren met bezorgdrones. Daar mag niet autonoom worden gevlogen, maar moet altijd een bestuurder op de grond aanwezig zijn.

De prestaties van je organistie meten? 4 interessante soorten KPI’s

In de wereld van kwalitatieve belevingsonderzoeken zijn allerlei Customer Experience KPI’s ontwikkeld. Kritieke prestatie-indicatoren zijn variabelen om de prestaties van een bedrijf, merk of product te analyseren. Deze worden gebruikt om het succes van een organisatie in het algemeen of het succes van een bepaalde actie of campagne te meten. In dit artikel leg ik […]

Emerce Tech Live: wachten op Apple en Android Pay

Er gaat geen week voorbij of we lezen over de verdere uitrol van Android, Apple of Samsung Pay. Geen van deze betaaldiensten heeft tot nu toe Nederland bereikt. Wellicht ten voordele van de Nederlandse banken. Je hoort er ongetwijfeld meer over tijdens Future of Payments, onderdeel van Emerce Tech Live!

Vorige week maakte Android Pay, de betaaldienst van Google voor Android smartphones, flinke vorderingen bekend. De dienst komt nog dit jaar beschikbaar in Brazilië, Rusland, Spanje, Taiwan en Canada. Ook werd een samenwerking met PayPal aangekondigd, in aanvulling op Visa en MasterCard.

De nieuwste versie van Android Pay blijkt verder elementen te bevatten die lijken te duiden op gezichtsherkenning als functionaliteit.

Het is alweer twee jaar geleden dat Android Pay werd gelanceerd als een tegenhanger van Apple Pay. Beide standaarden zijn bedoeld voor contactloze betalingen met smartphones in fysieke winkels. Over het gebruik horen we weinig, al ondersteunen 8000 Amerikaanse Walgreen winkels Android Pay. Wel is er een nieuwe Payment API gelanceerd, zodat je je aan Android Pay gekoppelde bankkaart straks ook kunt gebruiken voor online betalingen.

Italianen kunnen sinds enkele weken contactloos betalen met hun iPhone of Apple Watch bij onder meer Autogrill, H&M en Limoni als ze hun apparaten koppelen aan betaalpassen van Boon, Carrefour en UniCredit.

De keuze voor deze betaalpassen verklapt ook een beetje het probleem van Apple Pay. De bankpassen moeten gebaseerd zijn op de systemen van Visa en MasterCard, niet Maestro, waar de meeste (ook Nederlandse) bankpassen op zijn gebaseerd.

Dat verklaart ook de langzame opmars van Apple Pay binnen Europa. Die is nu nog maar vijf landen binnen de Europese Unie te gebruiken, in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland en Spanje. Een lancering in Nederland lijkt niet aan de orde, België lijkt wel binnenkort aan de beurt te zijn.

Het is dus nog maar de vraag of diensten Android Pay, Apple Pay en ook Samsung Pay de Nederlandse betaalmarkt gaan opschudden. Ten eerste omdat al heel wat Nederlanders gewend zijn om contactloos met hun bankkaart te betalen. Ten tweede omdat de banken snel reageren op het uitblijven van deze betaaldiensten.

Nog deze zomer lanceren de Nederlandse banken (ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS) hun gezamenlijke betaalapp Payconiq. Daarmee kun je betalen in winkels, maar ook geld overmaken aan vrienden. Winkels moeten wel bij Payconiq zijn aangesloten. In België, waar de app al enkele maanden in gebruik is, zijn er meer dan 25.000 winkeliers op de dienst aangesloten.

Contactloos betalen is er niet bij. Zeker niet op iPhones, omdat Apple zijn NFC chip niet ter beschikking stelt aan derden. Betalen met Payconiq werkt daarom via een linkje die de app opent. Op die manier wordt het bedrag automatisch geladen en hoef je alleen je pincode in te voeren. Betalen op basis van gps-locatie is ook mogelijk. De Payconiq-app weet waar je bent en kijkt of daar een winkel aan te koppelen is. Online kunnen consumenten via een QR-code of een directe link naar de Payconiq app de aankoop betalen. Het succes van Payconiq zal met name afhangen van het aantal winkels dat meedoet.

Sprekers op Future of Payments

Jos van de Kerkhof (ABN AMRO): Wat zijn de leerervaringen van betaalinitiatieven op de Nederlandse markt?

Jan-Willem Roest (PayPal), Thomas Brinkman (MyOrder), Erik Driessen (The Moneyer):  Q&A sessie: Toekomst van Betalingsverkeer

Paul Alfing (Payments Advisory Group): Forget Payments, think Loyalty!

Gijs Boudewijn (Dutch Payments Association): Het betalingsverkeer Anno 2017

Joachim de Boer (Ginger Payments & Deonlinedrogist.nl): Panel: Nieuwe business modellen na invoering PSD2 XS2A

Rolf Visser (Acapture, via Payvision): Omnichannel payment evolution: online, offline, VR and beyond.

Jeroen Dekker (AcceptEmail): Off-site & off-time payments: de Toekomst is al overal

Future of Payments vindt plaats 30 mei in de Beurs van Berlage. Kaarten voor Emerce Tech Live hier.

Blokker Holding verkoopt Leen Bakker aan Gilde

Blokker Holding en Gilde Equity Management hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van woonwarenhuis Leen Bakker. Geruchten daarover deden al de ronde. De Centrale Ondernemingsraad van Blokker Holding is om advies gevraagd.  

De verkoopsom is niet bekend gemaakt. Gilde is ook eigenaar van Kwantum, maar de merken blijven onafhankelijk van elkaar bestaan, zo laat de investeerder weten.

De formule zette begin 2009 de eerste stappen op het gebied van e-commerce. Het online assortiment werd daarna steeds verder uitgebreid. In 2014 werd een nieuwe merkidentiteit en een nieuw winkelconcept gelanceerd rond inspiratie, beleving en service. De webwinkel werd voorzien van digitale meetopties en koophulpen.

De basis voor Leen Bakker werd gelegd door Cornelis Bakker. Zijn textielwinkel in Rotterdam groeide in bijna een eeuw uit tot een van de grootste woninginrichters van Nederland en België. Leen Bakker realiseert een jaaromzet van meer dan 330 miljoen euro.

Chatbot moet verkoop waspoeder Unilever stimuleren

Het Belgische bedrijf Infinity Mobile, vorige week aanwezig op The Next Web in Amsterdam, heeft een bot ontwikkeld voor Unilever in Afrika. Die bot wordt vooral ingezet om de verkoop van het zeeppoeder van Omo te bevorderen.

De bot kan de verkoopbon van het waspoeder analyseren en de klant belonen met bijvoorbeeld extra belminuten. De Omo campagne wordt de eerste uit een reeks van campagnes voor Unilever.

Infinity Mobile ontwikkelt chatbots voor Facebook Messenger en Telegram en koppelt deze aan een eigen e-commerce platform genaamd IFM Commerce, vertelde managing partner Geert Roete vorige week aan Emerce.

In eigen land doet Infinity Mobile diverse experimenten met ING Bank. Daar heet de bot trouwens Ask Emma. Een van de ideeën is om klanten die interesse hebben voor producten in etalages in fysieke winkels, te verwijzen naar de bot die meteen de bestelling en de betaling kan regelen.

De eerste ervaringen zijn positief, zegt Roete, omdat mensen die de moeite nemen om de bot via Messenger op te zoeken, vaak gemotiveerd zijn om een product te kopen. Met QR codes werkt dat toch minder goed.

Ruim 1 miljard euro besteed bij Europese webwinkels

Nederlandse consumenten kochten in 2016 voor ruim 1 miljard euro aan producten bij buitenlandse webwinkels binnen de EU. Dit is een groei van 25 procent ten opzichte van 2015. Dit meldt het CBS op basis van lopend Big Data onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden.

Ruim 80 procent van de buitenlandse Europese internetuitgaven in 2016 werd gedaan bij bedrijven die in Duitsland, Groot-Brittannië, België of Italië zijn gevestigd.

Duitse webwinkels zijn koploper met ruim 50 procent van de waarde van alle aankopen. Daarna volgen Groot-Brittannië met ongeveer 12 procent en België en Italië met elk ongeveer 8 procent. De overige 20 procent van de bestedingen werd gedaan bij webwinkels verspreid over vrijwel de hele Europese Unie.

CBS benadrukt dat het om online aankopen gaat van goederen door Nederlandse consumenten bij bedrijven die binnen de Europese Unie, maar niet in Nederland gevestigd zijn.

De cijfers zijn berekend op basis van een methode die nog in ontwikkeling is, en zijn dus voorlopig. De foutmarge op de totale omzet is volgens het CBS ongeveer 5 procent.

Amerikaans e-commerce groeit 15 procent

Amerikanen kochten in het eerste kwartaal van 2017 voor 98 miljard dollar aan producten en diensten bij webwinkels. Inmiddels is Online goed voor 12,8 procent van alle retailverkopen.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de US Commerce Department die vorige week verschenen.

Een jaar geleden boekten webwinkels een gezamenlijke omzet van 85 miljard dollar. Dat bedrag is dit jaar opgelopen met 14,8 procent.

Online winkels pikten weer anderhalf procentpunt handelsomzet af van de fysieke detailhandel.

Hoeveel e-commercehandel in de VS wordt gegenereerd en hoeveel daarbuiten, en uit welke landen, vertelt de overheid niet (PDF).

Foto: Erwin Soo (cc)

San Francisco heeft problemen met autonome bezorgrobots

San Francisco ziet niets in autonome robots die pakketjes aan de deur bezorgen. Anders dan veel andere Amerikaanse steden vreest de stad ongelukken. Met name ouderen en kinderen zouden in aanvaring kunnen komen met de robots.

Het stadsbestuur heeft gesproken met bedrijven die bezorgrobots ontwikkelen, zoals Dispatch, Marble en Starship, maar die gesprekken hebben het bestuur niet gerustgesteld. ‘Onze voetpaden zijn ontwikkeld voor mensen, niet voor mensen.’

Er vinden al wel experimenten plaats in de stad met bezorgrobots. Zo werkt Marble samen met maaltijdbezorger Yelp Eat24 in de wijken Mission en Potrero Hill. Afgelopen najaar experimenterde Starship (van Skype-oprichters Ahti Heinla en Janus Friis) in de wijk Richmond. Maar deze robots worden nog gewoon door mensen bestuurd.

De staten Virginia en Idaho staan bezorgrobots al wel toe, en Wisconsin en Florida volgen wellicht binnen afzienbare tijd.

Tips voor het gebruik van duurzame (retour)verpakkingen

Dat Nederlanders voor de aankoop van producten steeds vaker de onlinewinkel weten te vinden, mag allang geen nieuws meer heten. Volgens de Thuiswinkel Markt Monitor passeerde het totale online bestede bedrag in 2016 zelfs de grens van 20 miljard euro. Nederlandse consumenten gaven daarmee 23 procent meer uit aan online aankopen dan in 2015.

Onlosmakelijk verbonden aan deze stijging is het belang van een duurzaam retourbeleid: want meer verkochte producten betekent in veel gevallen ook meer retourgezonden producten. Hoe kunnen producten het beste duurzaam geretourneerd worden en welke retourverpakkingen zijn daarvoor het meest geschikt? Ik geef graag enkele tips.

1.    Retourneren voorkomen

Een goed retourbeleid valt of staat met het zoveel mogelijk zien te voorkomen van retourzendingen. Niet alle geretourneerde producten kunnen nog eens verkocht worden en dat werkt verspilling in de hand. Bovendien gaat er een stijging van de CO2-uitstoot mee gemoeid, simpelweg omdat er nu twee ritten nodig zijn voor een product in plaats van één. Het is daarom raadzaam consumenten op voorhand te voorzien van goede productinformatie en -foto’s, zodat zij precies weten wat ze kunnen verwachten en het aantal retourzendingen flink kan worden teruggebracht.

Retailers kunnen bovendien – waar mogelijk – aanbieden eerst een proefmonster te versturen. Als consumenten dan niet tevreden zijn, hoeft er geen grote hoeveelheid van het product teruggestuurd te worden. Portieverpakkingen, proefmonsters of mini’s verpakt in flexibele verpakkingen, zoals stazakken of pouches, passen in de meeste gevallen door de brievenbus en voorkomen op deze manier niet alleen verspilling, maar zijn ook nog eens veel milieuvriendelijker dan de meeste andere verpakkingsvormen dankzij de geringe diktes.

Daarnaast is het raadzaam om schade aan de producten tijdens transport en ‘handling’ zoveel mogelijk te voorkomen. Retourzendingen als gevolg daarvan kunnen een grote kostenpost betekenen voor retailers. Daarom is het van belang dat zij hun producten verpakken in een goede, passende verzendverpakking die het product beschermt tijdens vervoer. Let bij het kiezen van bijvoorbeeld een verzenddoos niet alleen op het formaat, maar ook op de juiste golfkwaliteit. Kwetsbare zendingen kunnen het beste worden voorzien van een waarschuwingsetiket.

2.    Retourverpakkingen meezenden

Om te voorkomen dat producten onnodig beschadigen tijdens een retourzending is het aan te raden een retourverpakking mee te zenden. Je voorkomt dan dat consumenten zelf een retourverpakking in elkaar knutselen. Mocht een consument een product terug willen sturen, dan weet je als retailer tenminste zeker dat deze zo goed mogelijk beschermd wordt. Het nadeel is dat je met iedere verzending een retourverpakking moet meezenden. Voordeliger – en milieuvriendelijker – is om een verzendverpakking te gebruiken die tevens geschikt is voor hergebruik als retourverpakking.

3.    Hergebruik als retourverpakking

Er bestaan tal van verpakkingsoplossingen die eenvoudig hergebruikt kunnen worden als retourverpakking. Bijvoorbeeld de  verzendzak met dubbele plakstrip: hiermee kan de consument de verzendzak weer dichtplakken en de inhoud retour zenden. PostNL heeft bijvoorbeeld een handige verpakking voor kleding die tevens dienst kan doen als retourverpakking. Consumenten kunnen de kleding eenvoudig terugschuiven in de hersluitbare zak, de lucht uit het pakket verwijderen en deze als brievenbuspost retourneren (bekijk hier de video). Een retourdoos werkt volgens hetzelfde principe: dankzij een dubbele plak- en een scheurstrip is de doos eenvoudig weer te vullen en te hersluiten. Het product is daardoor net zo goed beschermd tegen schade tijdens de retourzending als tijdens het bezorgen.
Een doos met een ‘easy open-functie’, zoals een geperforeerde scheurrand, is speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat deze eenvoudiger te openen is. Bijkomend voordeel is dat de dozen minder snel beschadigd raken tijdens het openen, waardoor ze goed te hergebruiken zijn als retourverpakking.

4.    Retourneren van de verpakking

Bij versproducten is het retourneren van de producten een stuk lastiger. Niet in de minste plaats omdat deze producten gevoelig zijn voor schommelingen in de temperatuur en daardoor het risico lopen niet in optimale staat terugbezorgd kunnen worden. Wel kun je een retoursysteem opzetten voor de verpakking zelf. Een isolatieverpakking is namelijk niet altijd even milieuvriendelijk. Ze bestaan nogal eens uit materialen als EPS, EPP, polypropyleen en polyethyleen. Het zou zonde zijn als deze verpakkingen slechts eenmalig gebruikt worden, terwijl ze vaak prima herbruikbaar zijn.

Een bekend voorbeeld van een retoursysteem voor verpakkingen is natuurlijk de boodschappenkrat van de bezorgservice van de supermarkt, waarvoor je statiegeld betaalt. Ook voor isolatieverpakkingen kun je statiegeld vragen om zo hergebruik te stimuleren. Een voorbeeld is de Thermobag, een van de meest duurzame oplossingen in gebruik, vervoer en materiaal. De tas is tot honderd keer herbruikbaar. Consumenten kunnen de tas na bezorging direct mee teruggeven, waarna deze gereinigd kan worden en opnieuw gebruikt. Daarnaast kunnen ze de tas ook zelf blijven gebruiken.

5.    Duurzame verpakkingen

Gelukkig zijn consumenten in de meeste gevallen blij met hun bestelling en besluiten ze deze te houden. In dat geval is de verzendverpakking niet meer nodig als retourverpakking. Om te voorkomen dat ontvangers dan blijven zitten met onnodig restafval, kun je ervoor zorgen dat deze herbruikbaar is. Uit onderzoek van Dotcom Distribution blijkt dat 90 procent van de ondervraagde consumenten een mooie verpakking bewaart of deze opnieuw gebruikt. Nadeel is wel dat bij zulke verzendverpakkingen vaak milieuonvriendelijke inkt gebruikt wordt om de dozen op te leuken. Vraag daarom naar een verpakking waarbij gebruikgemaakt is van inkt op waterbasis.

Is de consument het eindstation voor de verzendverpakking en is de verpakking niet geschikt voor hergebruik, dan kunnen bedrijven ervoor kiezen deze te voorzien van speciale logo’s waarmee ze hun klanten kunnen informeren over het scheiden van verpakkingsafval. De labels, die zijn opgenomen in de weggooiwijzer, zijn speciaal ontwikkeld voor de e-commercesector en zorgen ervoor dat verpakkingen op de juiste manier kunnen worden gescheiden door de consument.

*) Dit artikel is ook gepubliceerd op de website van Thuiswinkel

Page generated in 0,813 seconds. Stats plugin by www.blog.ca