Grootste Coolblue-winkel in België opent dit najaar in Gent

Dit najaar wordt de eerste Belgische Coolblue XXL geopend. De nieuwe winkel in Gent wordt de grootste Coolblue-winkel van de keten in België. Op zo’n 1200 vierkante meter kunnen klanten meer dan 1000 producten zelf uitproberen.

De nieuwe winkel in Gent ligt aan de rand van het centrum, aan de Antwerpsesteenweg. De Coolblue-winkel in Lochristi verhuist met de opening van Coolblue XXL naar de nieuwe locatie die al met al drie keer zo groot is. Alle 20 Coolblue’ers verhuizen mee.

Voor de uitbreiding wordt nog personeel gezocht.

Vorige week nog opende Coolblue een eerste winkel in Haarlem.

Foto Coolblue

Grote regionale verschillen bij bestellingen Picnic

Er zijn grote regionale verschillen bij de bestellingen die binnenkomen bij online supermarkt Picnic. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de retailer.

Uit de analyse van honderdduizenden bestellingen die in een jaar tijd bij Picnic werden gedaan blijkt dat in Amsterdam net als vorig jaar de hipstervoeding nog steeds het meest in trek is. Avocado en humus zijn de producten die relatief het meest worden besteld in de hoofdstad, net als aspergeburgers, pompoen en sojamelk.

In het nabijgelegen Almere wonen de grootste dierenvrienden. Hier werden met name krabmatten voor katten, kauwsticks voor honden, Whiskas met kip en hondenbrokken in gelei besteld.

In Utrecht worden relatief de meeste vegetarische producten besteld. Zo belandt de groene aspergeburger van &Samhoud in de Domstad het vaakst op het boodschappenlijstje ten opzichte van de andere plaatsen waar Picnic bezorgt. Utrechtse klanten bestellen vooral veel luxe levensmiddelen.

Relatief de meeste literflessen afwasmiddel worden in Delft door de bezorgers van Picnic bij huishoudens afgeleverd. Ook zakken houtskool van 2,5 kilo, Otrivin neusspray zoutoplossing en vochtige washandjes van Zwitsal vinden gretig aftrek in de Sleutelstad.

In Delft wordt het meeste volkorenbrood gegeten, terwijl klanten in Zoetermeer voor knäckebröd met sesamzaad gaan.

Brabanders hun eten het liefst grillen op de barbecue. Van alle steden waar Picnic actief is werden in Eindhoven relatief de meeste barbecue-producten besteld, gevolgd door Tilburg en Breda. Ook lekkerbekjes werden in Tilburg het meest op het boodschappenlijstje gezet.

In Den Bosch zijn uiteraard worstenbroodjes de favoriet, maar dan wel – en dat is minder vanzelfsprekend – de vegetarische variant. Klanten in Roosendaal houden het liever bij een bord havermout. In het Limburgse Venlo gaat de meeste rode kool van Nederland over de digitale toonbank.

Van alle steden waar Picnic de boodschappen bezorgt zijn deze in Rotterdam het vaakst halal. De halal kipfilet, kaas, kiprookworst en runderknakworst gingen daar het vaakst over de digitale toonbank. Daarnaast werd appelsap het meest in de Maasstad besteld.

Landelijk is het beeld minder spannend: Picnic klanten bestellen vooral bananen, melk en komkommers.

Foto Picnic

DHL stopt met bezorgen boodschappen Amazon in Duitsland

DHL bezorgt geen boodschappen meer voor Amazon in Duitsland. Reden zou zijn dat de markt voor online bestelde boodschappen toch wat achterblijft. Amazon bezorgt de boodschappen nu zelf.

De samenwerking werd voorjaar 2017 aangegaan en had een exclusief karakter. DHL leverde de boodschappen voor Amazon Fresh in onder meer Berlijn, Hamburg en München.

Amazon laat weten de dienstverlening regelmatig tegen het licht te houden. Snelle levering blijft voorop staan bij Amazon Fresh.

De samenwerking met DHL was overigens al vrij bijzonder. In de VS en Engeland bezorgde Amazon Fresh al zelf.

Ticketmaster gaat servicekosten terugbetalen

Online ticketverkoper Ticketmaster betaalt voortaan ook de servicekosten terug als een evenement geannuleerd of verschoven wordt. Dat heeft het bedrijf aan de Consumentenbond laten weten.

De Consumentenbond had er bij de kaartjesverkoper op aangedrongen om zijn beleid aan te passen, omdat juridische gronden om de servicekosten niet terug te betalen, ontbraken. Dat standpunt wordt gedeeld door de Autoriteit Consument & Markt. Ticketmaster is nu de eerste partij in Nederland die haar beleid aanpast. De Consumentenbond roept andere ticketaanbieders op om het goede voorbeeld van Ticketmaster te volgen.

Consumenten ervaren het als onrechtvaardig dat de door hen betaalde servicekosten, die kunnen uiteenlopen van 2 tot meer dan 10 euro per ticket, niet worden terugbetaald als zij niet naar het concert kunnen, en dan dus slechts de kosten van het kaartje retour krijgen.

Picnic Duitsland breidt uit naar Duisburg

De Nederlandse online super Picnic gaat vanaf volgende maand bezorgen in Duisburg. De online super was al actief in Mönchengladbach en Bochum en het zal ook zeker niet de laatste stad in Noordrijn-Westfalen zijn.

Bochum was onlangs al de vijfde stad waar de supermarkt-in-een-app bij de oosterburen van start is gegaan. De stad met ruim 360.000 inwoners wordt in een eerste instantie bediend met 25 elektrische bezorgwagentjes. Duisburg telt bijna een half miljoen inwoners.

De Nederlandse online supermarkt voert een strategie waarbij het stad voor stad groeit. Mond tot mond-reclame speelt hierdoor ook een rol van betekenis bij het lokaal bekend worden van het merk. In minder dan een jaar weet het bedrijf iedere nieuwe stad operationeel winstgevend te maken.

Logistiekconcurrent.nl opent nieuwe webwinkel

Logistiekconcurrent.nl, dat logistieke gebruiks- en verbruiksartikelen voor magazijn en transport levert, heeft een nieuwe webwinkel gelanceerd.

Voor de totstandkoming van de webwinkel wordt gebruikgemaakt van het nieuwe Magento 2 Commerce platform. Logistiekconcurrent.nl besteedde de complete transformatie uit aan Gerrits e-commerce.

Logistiekconcurrent.nl is in het verleden uitgeroepen tot Brabants Besten en won diverse malen een FD Gazellen Award. Met ruim 10.000 artikelen en meer dan 40.000 (zakelijke) kopers levert zij aan zowel grote internationale bedrijven als ook de kleine eenmanszaak.

Walmart bezorgt bij 75 procent van de Amerikaanse huishoudens de volgende dag

Het Amerikaanse warenhuis Walmart kan in 75 procent van de Amerikaanse huishoudens bestellingen de volgende dag leveren. Daarmee loopt het bedrijf vooruit op zijn eigen doelstellingen.

Walmart telt nu 2700 ophaalpunten en nog eens 1100 bezorglocaties. In juni werd het programma voor bestellingen voor de volgende dag naar diverse Amerikaanse staten uitgerold, dat allemaal in een poging om concurrent Amazon voor te blijven.

De online omzetten van Walmart groeiden afgelopen kwartaal met 37 procent. Analisten zeggen dat Walmart nog steeds zo’n 1 miljard dollar verliest op zijn webactiviteiten. Een analist van Morgan Stanley schat de verliezen voor dit jaar zelfs op 1,7 miljard.

De omzet van de totale groep steeg met 1,8 procent tot 130,83 miljard dollar. Ook de nettowinst ging omhoog naar 3,61 miljard dollar.

Bezorger UPS rijdt autonome trucks

Bezorger UPS experimenteert met autonome trucks tussen Phoenix en Tucson, Arizona. Daartoe is het bedrijf een samenwerking aangegaan met startup TuSimple.

Dat bedrijf werkte eerder ook samen met de United States Postal Service voor de autonome overbrugging van zo’n duizend mijl tussen distributiecentra in Phoenix en Dallas. De samenwerking is beeindigd, maar wel worden toekomstige ontwikkelingen nader onderzocht.

TuSimple, met als investeerders Nvidia en Sina, voorziet bestaande Navistar trucks met eigen navigatietechnologie, waaronder LIDAR sensoren.

De trucks worden op dit moment uit veiligheidsoverwegingen nog bemand.

TuSimple is een van de vele bedrijven die aan autonome trucks werken. Andere namen zijn Kodiak, Einride, Waymo en Daimler.

Shopify lanceert chatmogelijkheden

De 800.000 klanten van e-commerce platform Shopify krijgen de beschikking over gratis chatmogelijkheden. Daarmee kunnen ze met klanten communiceren, bijvoorbeeld om vragen te beantwoorden.

Shopify Chat is eerst beschikbaar voor websites, later ook voor SMS en Android.

Enkele weken terug kondigde Shopify Apple Business Chat aan voor iPhone gebruikers en een jaar geleden werd Ping gelanceerd, een chattool voor Facebook Messenger.

Datkingsite The Right Link moet gebruikers voor 9 miljoen euro compenseren voor de inzet van nepprofielen

Datingsite The Right Link moet van toezichthouder ACM 37.000 gedupeerde gebruikers compenseren omdat zij werden misleid met nepprofielen. Het bedrijf heeft hiervoor een bedrag van ruim 9 miljoen euro gereserveerd.

Consumenten betaalden veel geld om in contact te komen met de persoon van het profiel. Maar dit was helemaal niet mogelijk omdat de website met nepprofielen werkte. Consumenten werden hierover uiteraard niet geïnformeerd. Zij wisten niet dat zij tegen betaling chatten met ‘chatoperators’. Zij verleidden de gebruikers tot langdurige (erotische) chatgesprekken. Omdat gebruikers per bericht betaalden, waren consumenten veel geld kwijt – soms duizenden euro’s – zonder dat zij kregen wat zij verwachtten: een ontmoeting of authentiek contact.

De truc werd toegepast op een groot aantal datingsites: bd4sex.nl, bedmaatjes.nl, datingprikbord.nl, discretecontacten.nl, echtemeisjes.nl , flirten.nl, flirtstout.nl, flrten.nl, lekkerenrijp.nl , lieverervaring.nl, matchprofielen.nl, matchwereld.nl, regiomatches.nl en sexdating.nl.

De ACM startte het onderzoek (pdf) naar datingwebsites met nepprofielen onder andere na berichten van de NOS en meldingen bij ConsuWijzer. In het kader van dit onderzoek heeft de ACM ook invallen gedaan bij de bedrijven achter deze websites.

De nepdatingsites hebben de ACM toegezegd gebruikers voortaan duidelijk te informeren over de inzet van chatoperators, al is het de vraag of er nog consumenten zijn die daarvoor geld overhebben. The Right Link en ook andere onderzochte onder vennootschappen zullen iedere drie maanden aan ACM moeten rapporteren over de uitvoering van de toezeggingen.

The Right Link is het geesteskind van Julius Krechting, die tenminste 2000 datingsites onderhoudt in Nederland en Denemarken.

Naar aanleiding van eerdere publiciteit heeft zijn bedrijf een strenge gedragscode gepubliceerd voor chatmedewerkers, waarin tot in detail wordt beschreven hoe klanten wel verleid maar niet misleid mogen worden. Woorden als daten, liefde, relatie, afspreken en samenwonen mogen niet gebruikt worden. Woorden als flirten, fantaseren, rollenspel, vreemdgaan en dromen zijn wel toegestaan.

De medewerkers worden tenslotte nadrukkelijk gewezen op de zogenaamde geheimhoudingsplicht: ‘Houd de zaken gesloten voor de buitenwereld. Loop niet naar de eerste beste krant. In dat geval zul je mogelijk aansprakelijk gesteld worden.’

Foto Pixabay

Consumentenorganisatie Test-Aankoop waarschuwt voor Chinese webwinkels

De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop waarschuwt voor Chinese webwinkels. Niet alleen zijn de levertijden lang, de kwaliteit van de producten laat te wensen over en de bijgevoegde handleidingen zijn niet zelden onleesbaar of onbruikbaar.

Test-Aankoop bestelde 64 uiteenlopende producten bij Banggood, Dealextreme, MiniInTheBox, Tinydeal, AliExpress en Wish.

Twee van de 64 bestellingen die de consumentenorganisatie zelf plaatste, kwamen niet aan. De kortste levertijd was 9 dagen, de langste 64.

De producten zijn ook niet altijd veilig. Meer dan de helft van de producten die vorig jaar door Europa als onveilig werden bestempeld, kwam uit China. De grootste gevaren: risico op verwonding, chemische risico’s en verstikkingsgevaar voor kinderen.

Op producten van 150 euro of meer betaal je Europese invoerrechten. Een pakje terugsturen is duur. Test-Aankoop adviseert om niet meer dan 22 euro bij Chinese webwinkels te besteden. Betaal met een credit card waaraan een verzekering gekoppeld is, zodat je bij een niet-levering je geld kan terugkrijgen, adviseert

Kledingbranche realiseert 15 procent van de omzet online

Kledingondernemers hebben het moeilijk. Bij ruim een kwart van de kledingretailers bedroeg de omzetdaling 10 procent of meer, zo hebben AMRO en Locatus berekend. De sterke concurrentie en het veranderende klantgedrag leiden tegelijkertijd tot een scherpe tweedeling. Alleen kledingwinkels die zich op zichtbare en drukke locaties bevinden of via hun website veel omzet genereren, zagen de omzet gezamenlijk snel toenemen.

De groei van de kledingbranche valt dit jaar stil. Na de matige start van het jaar verlaagt ABN AMRO de prognose van de branche tot een nulgroei. Vooral kledingwinkels in de zuidelijke provincies hebben het lastig. Ze hebben de laagste relatieve omzet en hun omzet ontwikkelde zich met een daling van 7 procent het minst gunstig. Een mogelijke verklaring is dat de winkeldichtheid in het zuiden van Nederland hoger is en retailers zich daarom moeilijker kunnen profileren.

Winkels op A-locaties doen het nog wel goed. De omzet per vierkante meter is op A-locaties gemiddeld meer vier keer zo hoog als de gemiddelde omzet daarbuiten. Verder groei in de branche is bewerkstelligd door online kanalen. Zonder die sterke omzetgroei uit online verkopen zou de kledingbranche niet met 2 procent zijn gegroeid, maar met 5 procent zijn gekrompen. Bij elkaar realiseert de branche 15 procent van hun omzet online.

ABN ziet groeikansen voor kledingretailers die het zich niet kunnen veroorloven zelf online te verkopen. Zij kunnen zich aansluiten bij een bekend online platform, samenwerken met andere partijen of hun website actief inzetten als oriëntatiekanaal.

Het verhogen van de onlineverkopen moet geen doel op zich worden, waarschuwt de bank. Het is namelijk niet eenvoudig om de online omzet te laten bijdragen aan de winst, onder meer door de hoge retourpercentages. Twee op de vijf pakketten worden teruggestuurd en hiermee gaan veel kosten gepaard.

Een passende omnichannelaanpak is belangrijk. Eén op de drie consumenten oriënteert zich voor een kledingaankoop immers online. Na een online oriëntatie kan een consument gerichter op pad, wat ook retailers buiten zichtbare locaties kansen biedt.

Foto Pexels

Besteld bij adidas, geleverd door Zalando

Zalando en adidas willen hun logistieke capaciteiten efficiënter kunnen inzetten. Tijdens proef in Frankrijk verstuurt Zalando goederen vanuit het eigen logistieke centrum in Moissy-Cramayel en levert deze dezelfde dag of de volgende dag bij adidas-klanten in Parijs. Besteld bij adidas, geleverd door Zalando dus.

De proef is begin augustus gestart en is de eerste test van Zalando op het gebied van multichannel. De eerste pakjes zijn volgens de Duitse retailer reeds succesvol geleverd bij adidas-klanten in Parijs. Zij ontvangen hun bestellingen sneller, namelijk binnen een bezorgvenster van twee uur op dezelfde of de volgende dag. De pakjes worden in een neutrale doos geleverd.

Met het lopende project willen adidas en Zalando ook een antwoord bieden op een aantal veranderingen binnen de e-commerce: Klanten verwachten vandaag de dag steeds snellere levering. En merken willen hun klanten bereiken via meer dan één kanaal en in verschillende landen. Dit betekent dat voorraad op steeds meer verschillende locaties moet worden opgeslagen.

Zalando is dan ook van plan om na deze proef Zalando Fulfillment Solutions (ZFS) verder uit te breiden met multichannel-oplossingen. Reeds meer dan 100 merkpartners uit het partnerprogramma maken gebruik van ZFS, wat inhoudt dat ze een deel van hun voorraad opslaan in magazijnen van Zalando. Zalando verzorgt voor hen de levering aan klanten in momenteel 14 Europese markten.

De proef met adidas, overigens geen ZFS partner, zal aanvankelijk zes tot twaalf maanden duren, waarna beide partners de resultaten zullen evalueren.

Foto Shutterstock

Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Dordrecht

PostNL neemt vandaag zijn vierentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. Vanuit dit pand van ruim 7.000 m2 aan de Zernikestraat in Dordrecht worden dagelijks gemiddeld zo’n 35.000 pakketten bezorgd.

In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten. Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten opent PostNL dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland. Dordrecht is de tweede vestiging van dit jaar, in mei is Almere geopend en Tilburg volgt eind oktober. Het netwerk van PostNL telt daarmee straks in totaal 25 sorteercentra.

Het nieuwe sorteercentrum heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie.

Een deel van de pakketten uit dit duurzame sorteercentrum wordt in de toekomst uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen.

Topman Bpost stapt op

Bpost gaat op zoek naar een nieuwe CEO nu de huidige topman Koen Van Gerven (60) heeft aangegeven dat hij in februari opstapt.

Van Gerven kwam de laatste twee jaar onder vuur te liggen door de mislukte overname van PostNL en en die van Amerikaanse e-commercebedrijf Radial. Dat laatste bedrijf bleek verlieslatend en kampte met hogere kosten dan gedacht. Toch betaalde Bpost 700 miljoen euro voor het Amerikaanse bedrijf.

In november lag Bpost in de clinch met de vakbonden. Een staking werd afgekocht met een duur sociaal akkoord.

Het wordt niet eenvoudig om een opvolger te vinden voor het Belgische overheidsbedrijf. CEO’s van vergelijkbare bedrijven verdienen vrijwel het dubbele, meldt onder meer De Tijd.

Foto bpost

Page generated in 1,195 seconds. Stats plugin by www.blog.ca