Marvel kondigt 6 films en 4 series aan op Comic-Con

In San Diego vindt op dit moment de Comic-Con plaats en Marvel-baas Kevin Feige maakte daar bekend dat er de komende 2 jaar maar liefst 10 nieuwe projecten op stapel staan. We kunnen 6 films en 4 series verwachten in 2020 en 2021. Hoofdrollen zijn weggelegd voor verschillende bekende Hollywood sterren zoals Natalie Portman en Scarlett Johansson. Mahershala Ali, bekend van The Green Book, gaat een grote rol spelen in de serie Blade.

Alle producties van Marvel worden binnen 2 jaar uitgebracht. Marvel Studios komt ook met een animatieserie en 3 televisieseries. Deze kijk je op Disney+.

Matthias Scholten RTL’s nieuwe wapen tegen Netflix

Matthias Scholten verlaat RTL Nederland om voor het hoofdkantoor de nieuwe tak Format Creation Group op te tuigen. Dat moet videoformats gaan ontwikkelen die exclusief voor RTL zijn, om de zendergroep te wapenen tegen concurrentie van Netflix, Disney en Amazon.

De Format Creation Group, intern aangeduid met FC Group, wordt een autonome eenheid binnen de mediagroep. Scholten gaat komende maanden een klein creatief team om zich heen verzamelen van vijf à zes man. Gefinancierd door RTL Nederland, RTL Deutschland en Groupe M6 gaan zij nieuwe formats verzinnen.

De formats, voor televisie en RTL’s eigen online kanalen, worden exclusief voor de Europese zendergroep gemaakt. De productie kan per land bij een ander bedrijf liggen, maar het intellectueel eigendom is in handen van RLT Group.

Managing director Matthias Scholten rapporteert aan Andreas Fischer, RTL Group’s hoofd Business Development.

De nieuwe tak zal vanuit Nederland opereren en richt zich puur op non-scripted ‘big entertainment’, realityshows bijvoorbeeld.

Format Creation Groups oprichting is een defensieve stap. Online giganten als Netflix, Disney en Amazon investeren honderden miljoenen euro’s in de productie van eigen series en films. Dat betekent dat die nooit elders op de markt komen voor andere zenders.

Scholten: “Productiebedrijven besluiten steeds makkelijker om hun succesvolle shows terug te trekken bij tv-zenders. Of ze verhogen de prijzen. Met de komst van nieuwe streamingdiensten wordt het ook moeilijker om bewezen successen aan te schaffen voor onze tv-kanalen.”

“We werken voor tv en online. Met de inzichten van de VOD-platformen leren we waar we onze creatieve processen moeten beginnen.”

De nieuwe tak wordt gezien als een toevoeging op RTL’s internationale rechtenhuis Fremantle.

RTL Group investeert jaarlijks 3,5 miljard euro in content. Hoe groot de investeringen in Format Creation Group zijn, kon de woordvoerder in deze fase niet aangeven.

De Duitsers zijn op meerdere fronten actief zich te wapenen tegen de concurrentie van de online giganten. Dat is ook de reden dat de MCN-activiteiten uit Scandinavië, de Benelux en Duitsland worden samengevoegd onder het een label van Divimove. Daarnaast wordt achter de schermen gewerkt aan de bouw van een gedeelde technische infrastructuur voor de VOD-platformen in de afzonderlijke RTL-landen.

De functie van directeur Content, Scholtens vorige werk, is sinds februari in handen van Peter van der Vorst.

Tegenvallende cijfers Netflix zorgen voor daling op beurs

Een tegenvaller voor Netflix. Op Wall Street ging de koers van het Netflix aandeel met 11,45% omlaag nadat het bedrijf gisteren tegenvallende cijfers over Q2 deelde. Het bedrijf haalde (wereldwijd) ‘slechts’ 2,7 miljoen nieuwe abonnees binnen, terwijl het zelf op 5 miljoen gerekend had. In de Verenigde Staten was er voor het eerst sinds 2011 zelfs een daling in het aantal abonnees.

new-on-netflix-juli-2019-1-1

Netflix verwacht flinke groei ondanks concurrentie

Netflix erkent dat het steeds meer concurrentie krijgt van onder meer Disney, Apple en WarnerMedia. Toch denkt het platform dat er nog groei zit in het aantal kijkers. Berichten dat Netflix reclame gaat accepteren zijn echter onjuist, zo laat Netflix weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Netflix sluit wederom een goed kwartaal af, waarin de omzet 26 procent steeg (pdf) naar 4,9 miljard dollar tegen 3,9 miljard een jaar geleden. De nettowinst kwam uit op 271 miljoen dollar tegen 384 miljoen dollar in 2018.

Er kwamen 2,7 miljoen nieuwe abonnees bij, minder dan de 5,5 miljoen van een jaar geleden. Het aantal Amerikaanse gebruikers groeide nauwelijks, maar gaat wel weer aantrekken. Netflix telt wereldwijd 151,6 miljoen betaalde abonnees. Het komende kwartaal moeten er 7 miljoen bijkomen.

De nieuwe serie Dead to Me met Christina Applegate werd door 30 miljoen huishoudens bekeken in de eerste vier weken.

Met de resultaten van Netflix is het kwartaalcijferseizoen weer geopend. De komende weken maken grote internetbedrijven als Amazon, Facebook, Alphabet (Google) en Twitter hun cijfers bekend.

Apple lanceert teaser voor TV-serie ‘For All Mankind’

We weten al een tijdje dat het eraan komt: Apple TV+, dé nieuwe streamingsdienst. Wanneer we precies van de ‘original’ series kunnen genieten is nog niet bekend, maar we horen wel steeds meer berichten over de series die in ontwikkeling zijn. Ter ere van het 50-jarig jubileum van de Apollo 11 maanlanding heeft Apple deze week een teaser geplaatst van de Apple TV+ original serie ‘For All Mankind’. Hiermee krijgen we alvast een klein voorproefje van de serie en een toelichting van de bedenkers.

Livestreaming naar 3,7 miljard uur

Twitch blijft voorlopig het best bekeken livestreaming videoplatform. Op de voet gevolgd door YouTube Live, Facebook Gaming en Microsofts Mixer. Dat blijkt uit recente cijfers van StreamElements.

Twitch gebruikers keken 2,7 miljard uur in het tweede kwartaal, de vier platforms samen waren goed voor 3,7 miljard uur.

YouTube verbrak in mei het eigen record van 284 miljoen uur.

Er werd voornamelijk gekeken naar games zoals Fortnite, League of Legends, Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive. eSports blijft een bescheiden positie innemen.

Niksen is hét nieuwe lifestyle concept

Vergeet Hygge, Lagom en Shinrin Yoku, het nieuwe lifestyle concept is ‘Niksen’. En volgens het Amerikaanse Time Magazine, gaan we het binnenkort overal zien.

Eerst was er hygge, het Deense concept van binnen blijven en 'getting cozy'. Daarna was er lagom, de Zweedse mindset waarin alles in moderatie wordt gezien. Nu is er een nieuwe Noord-Europese trend dat wordt omarmt als een manier om onze steeds maar drukker en stressvolle wordende levens te bestrijden: Het Nederlandse concept is simpel, niks doen.

– Sophia Gottfried

Ruim 4.000 aanmelding ontwikkelaars voor Google Stadia

Meer dan vierduizend spelontwikkelaars en gamestudio’s hebben zich aangemeld om te mogen programmeren voor Googles aankomende cloudgamedienst Stadia.

Iedere aanmelding wordt door een mens bekeken en dus, zo legt Sam Corcoran uit, doet iedere gamestudio er verstandig aan zijn verzoek goed te motiveren. Google Stadia wil zich onderscheiden in het feit dat het crossplatform is en dat gamers ook op al lopende spellen kunnen instappen.

Corcoran vertelde over de interesse voor zijn cloudgamingplatform op Develop:Brighton 2019. Dat vond vorige week plaats in Engeland.

De gamingindustrie kijkt met interesse naar Googles poging ook op deze markt een stevige greep te krijgen. Gezien de omvang van het bedrijf wordt de intentie serieus genomen, maar over de techniek zijn nog vragen. Critici vragen zich af of een cloudgamingplatform fundamenteel snel genoeg kan zijn voor spellen waar het verschil tussen leven en dood wordt bepaald door latencies van millisecondes.

Aan de andere kant: de duizenden aanmeldingen laten zien dat er zat, vermoedelijk veelal onafhankelijke, ontwikkelaars zijn die willen instappen bij het nieuwe platform. Het ligt dan ook voor de hand dat Corcoran en zijn team zullen samenwerken met studio’s die het concept van Stadia het beste tot uitdrukking zullen brengen. Dat zijn niet per se de grote studio’s van de wereld, al is het Franse Ubisoft van meet af aan aan boord bij Google.

Alles dat je moet weten over de nieuwe Quentin Tarantino-film

Het is de negende en volgens de meester zelf ook de een-na-laatste: Quentin Tarantino’s Once Upon A Time in Hollywood. De Pulp Fiction-regisseur heeft weer een sterrencast bij elkaar verzameld om de klus te klaren. Dit is wat jij ervan moet weten.

Het is helemaal LA

De film draait om een acteur en zijn stuntman, die het moeilijk hebben met hoezeer Hollywood verandert. Het is Tarantino’s manier om te laten zien hoe bijvoorbeeld de populariteit van Netflix Hollywood nu verandert, maar hij vertelt dat aan de hand van een vertelling uit een ander tijdperk. Wel op dezelfde plaats: Hollywood. Niet iedereen is even dol op Los Angeles, maar als jij die zomerse ultra-Amerikaanse glamourvibes geweldig vindt, dan zal je enorm genieten van Once Upon A Time in Hollywood. Het gaat echter niet om het LA van vandaag, maar om dat van het jaar 1969. Dat betekent hippies, een heel ander beeld bij lichamelijke liefde en een heleboel drank en drugs. Dat binnen de kaders van glamour en film is op zich al goud, maar zeker met die gedachte over verandering en aanpassing is dat ook nog enorm relevant.

De cast is fantastisch

Als er iemand is die zijn films heel zorgvuldig kiest, dan is het Leonardo DiCaprio. En laat hij nou precies voor deze film hebben gekozen. Hij heeft eerder met Tarantino gewerkt, namelijk in Django Unchained. Een andere favoriet van Tarantino, Brad Pitt, is ook van de partij. Zij werken ook al enige tijd samen, onder andere voor Inglourious Basterds. Andere bekende gezichten zijn Al Pacino, Dakota Fanning, Timothy Olyphant, Lena Dunham en Kurt Russell. We zijn ook blij om Margot Robbie te zien, die zich de afgelopen jaren enorm heeft bewezen door ballsy rollen te kiezen, waaronder die van de geflipte kunstschaatster Tonya Harding. Sowieso hebben Leo en Margot in The Wolf of Wall Street al bewezen geweldige aantrekkingskracht te hebben.

Charles Manson houdt de bedrijven bezig

Hoewel Tarantino ons op het hart drukt dat de film niet over de Manson-moorden gaat, maar over 1969, is de buurvrouw van onze hoofdrolspeler Sharon Tate. Tate was getrouwd met Roman Polanski, een bekende regisseur. Echter werd zij samen met drie vriendinnen vermoord door Manson. In hoeverre we dat in de film gaan zien, dat is nog afwachten. De film is onderverdeeld in thematische hoofdstukken, net zoals Pulp Fiction, dus dat belooft een interessante vertelling te worden in het licht van die enorm gruwelijke gebeurtenissen in huize Manson.

De film hing even aan een zijden draadje

Vijf jaar lang schreef Quentin Tarantino aan het script voor deze naar eigen zeggen meest persoonlijke Tarantino-film ooit. Hij zou voor de verfilming van zijn script samenwerken met de Weinstein Company, maar dit ging niet meer door na de aantijgingen van seksueel misbruik aan het adres van Harvey Weinstein. Hierdoor moest de regisseur op zoek naar een nieuwe studio, maar hij had nogal hoge eisen. Er moest een productiebudget zijn van 95 miljoen dollar en hij wilde 25% van de opbrengsten van de film hebben. En natuurlijk enorm veel creatieve vrijheid, maar dat is aannemelijk als je het cv van de regisseur kent. Meerdere productiehuizen hadden interesse, maar Sony is het uiteindelijk geworden.

Het is Luke Perry’s laatste film

De voormalig Beverly Hills 90210-acteur Luke Perry is te zien in de film, en dat moet voor de acteur -die vooral in dramaseries te zien was- een enorme eer zijn geweest. Hij heeft het eindresultaat zelf waarschijnlijk niet kunnen zien: hij overleed dit jaar in maart aan de gevolgen van een beroerte. Hij is slechts 52 jaar oud geworden. Een mooie gedachte dat werken met Tarantino op zijn bucketlist stond en Luke zo is vereeuwigd in filmgeschiedenis. Er is zelfs een grote kans dat Once Upon A Time in Hollywood een Oscar wint, want eerder won Tarantino die al voor Django Unchained en Pulp Fiction.

Once Upon a Time in Hollywood is vanaf 15 augustus in de bioscoop te zien.

Vergunning online gokken alleen bij twee jaar niet specifiek op Nederland gericht aanbod

Bedrijven die een online kansspelvergunning willen aanvragen, moeten de twee jaar voorafgaand aan de datum van indienen zich in ieder geval hebben onthouden van online kansspelaanbod dat specifiek is gericht op Nederlandse consumenten. Dit staat in de concept-beleidsregel die de Kansspelautoriteit (Ksa) heeft gepubliceerd.

Met de publicatie geeft de Ksa een eerste indicatie aan mogelijke vergunningsaanvragers over de invulling van de zogeheten betrouwbaarheidstoets. De Ksa houdt daarbij rekening met de ‘motie-Postema’ die de Eerste Kamer aannam op 19 februari 2019 tijdens de behandeling van de Wet Kansspelen op afstand. Deze wet maakt online gokken onder strikte voorwaarden legaal.

De conceptbeleidsregel wordt op een later moment definitief vastgesteld. Daarnaast zijn er nog meer eisen waar aanvragers van een online kansspelvergunning aan moeten voldoen. Zo stelt de nieuwe wet naast betrouwbaarheidseisen ook eisen op het gebied van verslavingspreventie, financiën en bedrijfsvoering.

n de concept-beleidsregel staat dat bij een aanvraag voor een online kansspelvergunning wordt gekeken naar een aantal criteria:

Was er een website met de extensie .nl?
Gebruikte de aanbieder de Nederlandse taal?
Gebruikte de aanbieder betaalmiddelen die uitsluitend of grotendeels door Nederlanders worden gebruikt?
Heeft de aanbieder reclame gemaakt op tv, radio of in gedrukte media, gericht op de Nederlandse markt?
Werd er voor het aanbod gebruik gemaakt van een of meer domeinnamen met daarin typische aan Nederland refererende begrippen in combinatie met kansspelaanduidingen?
Bevatte(n) de website(s) waarop de kansspelen werden aangeboden één of meer kenmerken waaruit gerichtheid op Nederland is af te leiden?

Als er van één of meer van deze criteria sprake is, krijgt de aanvrager geen vergunning.
online aanbod specifiek gericht op de Nederlandse markt.

RTL MCN verdwijnt, gaat op in Divimove

RTL Group voegt zijn online videonetwerken in Noord-Europa samen onder een vlag, die van Divimove. Dat betekent dat RTL MCN in Nederland als losse eenheid wordt opgeheven.

Het mediaconcern maakte de samenvoeging van deze online activiteiten eind vorige week bekend. Behalve RTL MCN sneuvelt ook United Screens, dat ook opgaat in Divimove. Aan de activiteiten onder die labels verandert weinig.

RTL MCN werkt voor makers als Kalvijn, OnneDi, Touzani, Royalitic en HanWe. Op niet-exclusieve basis verzorgt het de commerciële exploitatie van hun kanalen. Sinds een jaar heeft Divimove uit Berlijn ook een kantoor in Nederland.

De combinatie van de Noord-Europese titels levert een videonetwerk op met daarin duizend digitale videomakers in negen laden, die samen 3,2 miljoen views genereren per maand. Divimove claimt dat het daarmee Europa’s grootste digitale productiehuis is. CEO Tobias Schiwek begeleidt de integratie van de drie bedrijven.

In het begin deed het bedrijf weinig meer dan videoviews van youtubers bundelen richting de reclamemarkt. Sindsdien breidden de activiteiten zich uit naar talentmanagement, productie van short-form video’s en kanaalbeheer voor grote merken. In Nederland werd voor ING bijvoorbeeld het kanaal Only Football opgetuigd met Touzani. Dat was drie jaar geleden en er wordt nog steeds wekelijks naar geupload.

RTL zegt dat de online videotak goed is voor een jaaromzet van vijftig miljoen euro. Het mediaconcern wil fors gaan investeren in contentproductie, reclameverkoop en datatecnologie om de omzet binnen 2,5 jaar te verdubbelen naar honderd mijoen euro. Tegen die tijd moet het ook bijdragen aan de winst.

Twee maanden geleden vertrok Erik Kepper als managing director bij RTL MCN. Zijn positie is daarna niet meer ingevuld. Het MCN, de afkorting voor multichannel netwerk, werd in 2014 opgericht.

RTL Group is ook bezig alle internationale varianten op RTL XL en Videoland naar een platform te migreren. Zo wil het de operationele kosten stroomlijnen, maar ook de inkoop- en distributiekracht vergroten.

Foto: muddy lens (cc)

Yabba dabba doo: The Flintstones komen terug

Een auto waarbij je zelf moet rennen, een dinosaurus als huisdier en bowlen als favoriete hobby. Gaat er al een belletje rinkelen? We hebben het natuurlijk over de zeer oldschool tekenfilm The Flintstones. Mis je die serie over Fred, Barney en hun vrouwen? Goed nieuws: ze komen terug.

Geen tekenfilm

Ze komen echter niet terug als tekenfilm, want dat kost veel te veel geld en tijd om te maken. Het gaat bovendien ditmaal niet om iets voor de kinderen, maar juist voor volwassenen. Mensen die dus vroeger The Flintstones keken, kunnen dan binnenkort die tijden semi-herleven door te kijken naar de comebackserie die speciaal is gemaakt voor volwassenen.

De productiemaatschappij van Elizabeth Backs ontwikkeld het project, dat overigens wel geanimeerd zal zijn maar niet meer op de oude manier. Waar het programma zal zijn is nog onbekend, al wordt verwacht dat omdat Warner Bros. de rechten heeft, het waarschijnlijk naar HBO zal komen.

De originele Flintstones

Als je je echt even oud wil voelen: de originele Flintstones waren te zien van 1960 tot 1966, al is de tekenfilm nog tot laat in de jaren ‘90 herhaald. En dat was niet het enige van de Flintstones dat er was: er waren spin-offs, films, games en zelfs comics van deze serie over het stenen tijdperk, ooit bedacht door William Hanna en Joseph Barbera, beter bekend als Hanna Barbera.

Er wordt wel eens over gediscussieerd, omdat The Simpsons inmiddels ook al heel wat jaren meegaat, maar The Flintstones wordt ook vaak genoemd als een van de meest succesvolle animatieseries ooit. Dit waren echter maar zes seizoenen, tegenover de 22 (!) Simpsons-seizoenen die er inmiddels zijn. Grappig detail is dat The Flintstones is gebaseerd op The Honeymooners, een bekende Amerikaanse sitcom. Helaas ook met lachband, wat eigenlijk natuurlijk heel irritant was. Toch kunnen we niet wachten om de schreeuwende Fred en zijn gezin terug te zien. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog onbekend, maar de eerste stappen zijn alvast gezet.

De 5 leukste Netflix releases van deze zomer

Ruim een kwart van de Nederlanders gaat deze zomer niet op vakantie. Maar jezelf vervelen zal je deze zomer niet doen met Netflix bij KPN, de streamingdienst heeft weer een groot aantal nieuwe serie releases die je wil gaan zien. We zetten de vijf leukste voor je op een rijtje. Hier kom je de zomer wel mee door.

1. Stranger Things

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn (we hebben hier afgelopen maanden al minstens tien keer over geschreven), maar het derde seizoen van Stranger Things staat sinds begin deze maand online, en had al snel een nieuw kijkrecord te pakken. Het is de zomer van 1985 en onze jonge vrienden hebben ogenschijnlijk een rustige zomervakantie, maar in de eerste twee seizoen van Stranger Things hebben we al geleerd dat in Hawkins niets is wat het lijkt.

Jeroen Bergman wordt directeur van filmzender Film1

Jeroen Bergman gaat de filmzender Film1 aansturen. Vanaf van 1 augustus is SPI de eigenaar van het merk en de vier premium filmzenders die door Film1 aangeboden worden: Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action en Film1 Family.

Bergman maakt de overstap na twintig jaar dienstverband als Managing Director Programming bij Liberty Global. Hij werkte ook mee aan de acquisitie van het Nederlandse Canal+ merk.

SPI zal zowel lineaire zenders als digitale diensten blijven aanbieden.

Remake van The Lion King vanaf deze week in de bioscoop

The Lion King is zonder twijfel één van Disney’s grootste successen. De film, in 1994 uitgebracht, won Oscars en Golden Globes. Het was tot 2002 de meest succesvolle animatiefilm, daarna nam Finding Nemo het stokje over. Ook de muziek in de film maakte indruk: iedereen kent de nummers van Elton John wel, zoals Can you feel the love tonight en Circle of Life.

In ons land was de afgelopen jaren de musical over The Lion King te zien en deze week verschijnt de remake van de film in de bioscoop. Bijna niemand hield het in 1994 droog tijdens de film, waarin we zien hoe leeuw Simba volwassen wordt terwijl zijn vader (Mufasa) door zijn ‘slechte’ broer Scar van de troon wordt gestoten.

Page generated in 1,250 seconds. Stats plugin by www.blog.ca