Lord of the Rings serie van Amazon keert terug naar Nieuw-Zeeland

De nieuwe serie rondom Lord of the Rings van Amazon volgt in de voetstappen van de eerdere films door Peter Jackson. De serie, gebaseerd op de boeken van J.R.R Tolkien, is inmiddels vol in ontwikkeling en gaat terug naar het gebied waar de films van bijna twintig jaar geleden opgenomen zijn. Ergens gedurende de komende maanden begint het filmen van de langverwachte serie.

Eén van de duurste series

Amazon’s Lord of the Rings zal één van de duurste series ooit worden, ze hebben $250 miljoen uitgegeven aan de exclusieve rechten van het verhaal en er wordt gespeculeerd dat het hele project een miljard zou kunnen kosten. Nieuw-Zeeland is dus een hele goede keuze van Amazon, enkele sets van de originele film trilogie zijn daar namelijk nog te vinden en kunnen opnieuw gebruikt worden. Ook een groot deel van de vaklui die meegewerkt hebben aan de films wonen in dat gebied en kunnen hun expertise verlenen aan de nieuwe serie. De serie rond Midden-Aarde zal zich afspelen vóór The Fellowship of the Ring, het eerste deel van de Lord of the Rings trilogie. J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) zal de regie van de eerste twee afleveringen voor zijn rekening nemen en producent zijn van de gehele serie. Hij zal de eerste paar afleveringen regisseren en daarmee de toon zetten voor de rest van de serie, zoals dat bij veel series het geval is.

Wheel of Time

We gaan zien hoe Bayona Midden-aarde gaat uitdiepen in deze ambitieuze serie van Amazon Studios. Wanneer de serie precies uit gaat komen is nog niet bekend. Het zou best nog wel een jaar of twee kunnen duren. Amazon werkt hard aan een brede catalogus aan originele content. Ze hebben al aangegeven dat er ook een Wheel of Time (Rad des tijds) serie aan komt, ook gebaseerd op een wereldwijd succesvolle fantasy boekenreeks.

​Tinder maakt eigen televisieserie

Een televisieserie van Tinder, dat klinkt bizar. Is het dan een soort First Dates, of zien we mensen die wat verder in het datingstadium zijn? Is het een documentaire over online daten of gaat iemand tips geven om succesvol versierder te worden? Laat je wilde ideeën maar varen, want de televisieserie van Tinder is niets van dat.

Een Tinder-serie

Het filmen van de allereerste tv-serie van Tinder zit erop. Eigenaar van de dating app, Match Group, heeft aangegeven dat de serie voortkomt uit de wens om meer te doen met het creëren van creatieve content. Het gaat dan niet om content die binnen Tinder wordt vertoond, juist een serie die er geheel buiten staat.

Komt dat als een verrassing? Niet helemaal. Het bedrijf Match is namelijk weer grotendeels in handen van IAC, dat is opgestart door de bekende Hollywood- en Fox-magnaat Barry Diller. Bovendien werd Swipe Life vorig jaar geïntroduceerd, een lifestyle website waar mensen verhalen en video’s kunnen plaatsen over hun liefdesleven.

Apocalyps

De tv-serie belooft een ‘apocalyptische’ verhaallijn te hebben met een subplot over een relaties, maar dat is dus niet de basis van de serie. De reeks is vorige maand opgenomen in Mexico City. Helemaal TInder is het dus niet, maar het is wel duidelijk dat Tinder uitgebreid wordt nu Swipe Life er is en er een serie in de maak is die ongetwijfeld meer connecties met de app zal hebben dan nu wordt gezegd. Dat is immers de grote moneymaker van Match.

Het is erg hip in Amerika voor populaire appbedrijven om met originele eigen content te komen. AirBnB wil bijvoorbeeld ook een serie maken om te zorgen dat mensen worden geïnspireerd meer te gaan reizen.

Wanneer en waar de Tinder-serie live gaat is nog onbekend. Het is in een vrij korte periode gefilmd, dus we verwachten dat de montage ook vrij snel zal worden afgerond. In de wereld van apps gaat alles nou eenmaal wat sneller dan in het veel tragere Hollywood.

Ondertussen gaat Tinder ook lekker door met innoveren van de app zelf: Tinder Lite komt eraan.

Amazon lanceert muziekdienst met hoge bitrates

Amazon heeft Amazon Music HD aangekondigd, een variant van de bestaande muziekdienst, maar dan voor muziek in hoge kwaliteit. Amazon belooft 50 miljoen liedjes in hoge definitie en miljoenen liedjes in ultra hoge definitie.

Onder High Defition verstaat Amazon 16 bit audio en een simple rate van 44.1kHz en onder Ultra 24 bit audio met een sample rate van 192 kHz. Vrijwel alle platforms worden ondersteund: van desktop tot Android en iOS en uiteraard Amazons eigen hardware.

De dienst is beschikbaar voor Amazon Prime leden die daarvoor 12,99 dollar per maand moeten betalen. Niet-leden betalen 14,99 dollar per maand. Bestaande betalende gebruikers van Amazon Music betalen 5 dollar extra.

De dienst zal voorlopig alleen beschikbaar zijn in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan.

Online diensten met muziek in hoge kwaliteit bestaan al langer. Neil Young lanceerde al eens zo’n dienst en daarnaast bieden Tidal en Deezer al jaren muziek in hoge kwaliteit, net als het Franse Qobuz, dat begin dit jaar ook in de VS actief is.

Foto Pexels

Vervolg op Jurassic World: korte film beschikbaar op Youtube

Een familiebarbecue wordt ruw onderbroken door een dinosaurusgevecht in deze nieuwe korte film die zich afspeelt na Jurassic World: Fallen Kingdom van afgelopen jaar. Een Allosaurus en een Nasutoceratops krijgen het namelijk met elkaar aan de stok tussen een groep kampeerders.


Battle at Big Rock

De korte film is geregisseerd door Colin Trevorrow, regisseur van de eerste Jurassic World en de toekomstige Jurassic World 3 en geeft ons een voorproef van hoe de wereld er uit zal zien in het laatste deel van de trilogie die in 2021 moet verschijnen. De ‘short’ van acht minuten, genaamd Battle at Big Rock, speelt zich een jaar na Fallen Kingdom af. Dinosauriërs zijn losgelaten in de wereld zoals we dat aan het eind van de film zagen en in deze korte film zien we de directe gevolgen. Een onschuldige situatie wordt problematisch en gevaarlijk wanneer een familie van Nasutoceratops een kampeerplek binnen wandelen. Direct daarna komt er een Allosaurus, een vleeseter, op de commotie af en breekt de hel los. Of de karakters te zien zullen zijn in de derde Jurassic World film is nog niet bekend en in de korte film wordt verder niet verwezen naar Owen Grady (Chris Pratt) of Claire Dearing (Bryce Dallas Howard). De korte film is te zien op Youtube.

Van Park naar World

Jurassic Park is een franchise die al vanaf 1993 aan de gang is, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1990 door Michael Crichton. De film kreeg in 1997 een vervolg en in 2001 een tweede vervolg. De serie kreeg steeds minder succes en hield het lange tijd bij een trilogie. In 2015 verscheen Jurassic World en werd één van de meest succesvolle films aller tijden; de film staat nog steeds in de top 10. Dit blies de franchise nieuw leven in en World werd in 2018 opgevolgd met Fallen Kingdom, een film waarover de meningen verspreid zijn. Het is te hopen dat de trilogie sterk wordt afgesloten in 2021 met de derde film die tot nu toe nog geen officiële titel heeft.

Startpagina.nl slaat nieuwe koers in

Startpagina.nl krijgt een nieuw design en moet een nieuwe functie gaan vervullen voor de nog steeds miljoenen bezoekers van de site. Vandaag gaat de knop om.

De site uit de stal van Sanoma moet minder een vertrekpunt worden en meer een bestemming. Daarom worden er populaire online spellen en nieuwsvideo’s toegevoegd en kopij uit samenwerkingen met Libelle, Margriet en NU.nl. Het doel is de seniore doelgroep langer vast te houden en kansen te pakken op het gebied van branded content.

In 1998 werd Startpagina.nl opgericht en kreeg Nederland, in de tijd waarin Google nog helemaal niet bestond, een nuttig en herkenbaar vertrekpunt van wat destijds nog vaak surf- en snuffelsessies waren. In het jaar 2000 kocht VNU de portaalsite die uitpuilde van de links. Een jaar later kwam het in handen van Sanoma. Nooit veranderde de site wezenlijk qua design en functie.

In de loop der jaren lijkt de doelgroep met Startpagina meegegroeid. Vooral vijftig plus maakt er gebruik van, vertelde Leon Dekker van Sanoma vorig jaar nog aan Emerce. En deze groep heeft behoefte aan structuur. ‘Als je bij Google een televisie zoekt, krijg je niet meteen een fabrikant of winkelbedrijf te zien, bij ons wel. Als je heel handig bent, kom je met Google een heel eind, maar ben je dat niet, dan geven sommigen de voorkeur aan duidelijke verwijzingen.’

Volgens de bereikscijfers van Vinex had Startpagina.nl in augustus 2019 4,1 miljoen bezoekers. Dat is evenveel als een jaar geleden. Het merendeel van het verkeer komt van smartphones. Qua bereik noteert het portaal nog steeds hoog in de top 100: op plek 28.

Foto: japanexperterna (cc)

Netflix-tip: Miniserie ‘The Spy’ met Sacha Baron Cohen

Sinds begin september kun je op Netflix kijken naar ‘The Spy’, een thriller met Sacha Baron Cohen in de hoofdrol. We kennen de acteur vooral van absurde en komische rollen zoals Ali G en Borat. In deze rol laat Baron Cohen zien dat hij ook geschikt is voor het spelen van een serieuze rol als Israëlische spion.

Drie dingen die beter kunnen aan een bioscoopbezoek

Onze televisies worden steeds groter, de audiosets steeds beter en dankzij streamingdiensten is het heel aantrekkelijk om lekker thuis een filmpje te kijken. Bioscopen blijven natuurlijk ideale plekken voor dates of films kijken met een groep mensen. Maar, die bezoeken kunnen beter.

Het eten kan beter

Het ‘buffet’ van menig bioscoop is al jaren hetzelfde en biedt vooral ongezonde snacks. Dat komt deels omdat heel vers voedsel sneller bederft, en omdat het vaak sterker ruikt, wat vervelend kan zijn voor andere bezoekers. Echter zou het top zijn als bioscopen bijvoorbeeld verse smoothies zouden bieden, of een simpele bekertje komkommerstengels met hummus. Dat is lekker verfrissend zonder teveel calorieën. Maar het hoeft niet per se allemaal healthy te zijn, als het maar wat vaker verandert. Bovendien is een groot verschil tussen bijvoorbeeld Vue en Pathé dat Vue verse popcorn popt, terwijl het bij Pathé in grote zakken al voorgeprept komt. Dat is jammer. Niet alleen omdat verser lekkerder is, maar ook omdat het dan niet lekker naar popcorn ruikt in de bios.

Het mag wel wat ruimer opgezet

In Amerika is een bioscoopbezoek veel meer ontspannen. Het is niet erg als iemand later binnenkomt, en het is veel minder ongemakkelijk als je naar de wc moet of toch nog even wat drinken wil kopen. De reden is dat Amerikaanse bioscopen ruimere stoelen hebben die ruimer uit elkaar staan. Je hoeft niet op te staan om iemand er langs te laten, diegene kan er makkelijk langs. Het voordeel van niet al te dicht op elkaar zitten is bovendien dat je minder last hebt van geuren en geluiden van anderen, waardoor je helemaal in de film blijft.

Er mag meer rekening worden gehouden met werkenden

Hartstikke tof dat die ene art-housefilm toch nog even bij een blockbuster-bioscoop als Pathé of Vue draait, maar als je dan wil gaan, dan blijkt hij alleen om 11 uur ‘s ochtends te draaien op een dinsdag. Ook is het niet bij elke bioscoop even makkelijk om na je werk een filmpje te pakken. Vaak moet je toch wachten tot het een uur of zeven à acht is, en in veel gevallen draaien films zelfs nog later. Zeker horrorfilms hebben de vervelende gewoonte vaak laat in de avond te worden vertoond, waardoor je dan pas om 12 uur thuis bent. Niet ideaal als je de volgende dag weer vroeg naar kantoor moet. Die tijden zijn heel bioscoopafhankelijk en in sommige steden heb je wel vijf bioscopen om uit te kiezen, maar het zou mooi zijn als ook mensen die werken de kans hebben die ene art house film toch nog in de avonduren te kunnen kijken.

Verder is er over het algemeen weinig te klagen over het Nederlandse bioscoopbezoek. Er wordt geïnvesteerd in betere schermen, audio en zalen, plus nieuwe mogelijkheden zoals 4DX. Ook worden er nieuwe markten aangeboord: gaming, concertregistraties en ballet bijvoorbeeld. Bovendien is het voor echte bioscoopfreaks een grote plus dat er abonnementen zijn die je er bij drie bezoeken per maand al dik uit hebt. Ook doen bioscoopexploitanten erg hun best om de ervaring persoonlijker te maken, waardoor een bioscoopbezoek alsnog langzaam maar zeker dichter aankruipt tegen dat thuisgevoel.

​Vijf moderne horrorfilms die ook echt eng zijn

Het horrorgenre wordt door sommige filmliefhebbers gezien als iets dat vooral leefde in de vorige eeuw. Toen kwamen immers ultieme klassiekers zoals Dracula en Frankenstein uit. Er is echter ook in de 21ste eeuw nog genoeg griezeligs te beleven in de bios. Of op de bank, met deze vijf moderne horrorfilms die wat ons betreft tot de klassiekers behoren.

Get Out

Get Out is een film die laat zien hoe horror voelt in deze tijd. Het gaat niet zozeer om jump scares, het gaat om een zeer onaangenaam gevoel van binnen. Dat is precies wat Get Out te bieden heeft. Een film over subtiel en zeer onsubtiel racisme, maar ook vol vreemde zaken die alleen in een horrorfilm gebeuren. Het is bovendien een bizarre mix van humor, griezelen en vooral een extreem naar gevoel van binnen. Een film die je wat leert over jezelf, maar vooral over hoe niets is wat het lijkt, of juist precies is wat het lijkt. Brr. Applaus voor regisseur Jordan Peele.

Babadook

Het is een kinderboek, maar niet zoals Dribbel of Kikker. Jennifer Kent’s Babadook is een soort boogeyman die in de nacht wacht om je het leven zuur te maken. Deze film is minder politiek commentaar dan Get Out, maar juist een onvervalste horrorfilm vol griezelige shots en klassieke ‘spookhuis’-momenten. Wat deze film beter en meer bijzonder maakt dan de meeste flicks in dat genre, is dat verdriet en zelfs depressie de ondertoon zijn. Hoe je als ouder compleet machteloos kunt staan, dat voel je in deze film ook als je nooit aan kinderen wil beginnen.

A Quiet Place

Het nog recentere A Quiet Place is een film die je moet kijken als je al gegeten hebt, want je moet door deze stille film heen niet willen kraken of kauwen. A Quiet Place is zo spannend omdat het essentieel is om stil te zijn en in leven te blijven, wat een grote uitdaging is als je jonge kinderen hebt. Als je Bird Box hebt gezien dan zou je kunnen denken dat het op elkaar lijkt, maar A Quiet Place draait om leven, in plaats van overleven. John Krasinski’s horrorfilm is niet vol met engerds en clowns, maar je zit wel constant op het puntje van je stoel. Dit is zo’n einde-van-de-wereld-film die je uitnodigt om na te denken over wat jij zou doen in bepaalde situaties. En ja, het is ook een typische horrorfilm waarin je af en toe naar het personage wil schreeuwen: NIET DOEN! Maar ja, je moet je stil zijn.

It Follows

Een typisch griezelding is infectie. Mensen zijn immers altijd bang om ook ziek te worden wanneer een collega of vriend loopt te kuchen. It Follows gaat bovendien om iets anders wat zeer vaak gebruikt wordt in spooky films: tieners. Wat als je een extra nare soort SOA kunt krijgen als je seks hebt gehad? Er zitten in deze film zoveel jump scares, dat je er waarschijnlijk een sigaret na moet opsteken om jezelf weer rustig te krijgen. Een constant vreemd gevoel, dat is wat It Follows je geeft, mede dankzij de geweldige achtergrondmuziek. Alle lof voor regisseur David Robert Mitchell.

Hereditary

Deze film was vooral beroemd door de marketing dat dit waarschijnlijk de engste film allertijden is. Nu is er elk jaar wel een film waarbij dat wordt gezegd, maar in het geval van Hereditary was het niet slechts een marketingterm: het is de waarheid. Ari Aster maakte met deze film zijn regisseursdebuut voor een speelfilm en dat doet hij goed. Erg goed. Waar de meeste films spanning afwisselen met momenten waarop je weet dat je even een hap popcorn kunt nemen of iets tegen je date kunt fluisteren, krijg je in Hereditary niets van dat. Ogen op het scherm, geen rust, dit is pure horror. Net als de Babadook heeft deze film de verdrietige ondertoon van rouw en depressie, wat om de een of andere mystieke reden heel onvoorspelbaar voelt.

Dit zijn de grootverdieners op Instagram

Als succesvolle Instagrammer, influencer of YouTube’er kun je ontzettend veel geld verdienen. Bedrijven betalen grof geld voor gesponsorde posts op Instagram en planningstool Hopper HQ onthulde hoeveel de grootste accounts hiermee verdienen in hun Instagram Rich List 2019.

Bijna een miljoen dollar per post

Voor een aantal bekende influencers is dit dan ook hun voornaamste inkomstenbron. Christiano Ronaldo bijvoorbeeld verdient al natuurlijk al bakken met geld, maar zou ook prima van alleen posts op Instagram kunnen leven, aangezien hij $ 975.000 krijgt per gesponsord bericht en daarmee de hoogst genoteerde man uit de lijst is (en nummer 3 overall).

We vinden ook een Nederlander in de lijst, onze eigen Nikkie de Jager. We maakten een samenvatting van de grootste en meest opvallende namen uit de lijst. En ja, deze bedragen zijn echt per post!

De grootverdiener: Kylie Jenner

Kylie is niet alleen de jongste miljardair ooit, maar krijgt ook meer dan een miljoen dollar ($ 1,2 miljoen) per post op Instagram en voert daarmee de lijst aan.

Dit bericht bekijken op Instagram

☁️✨????

Een bericht gedeeld door Kylie ✨ (@kyliejenner) op

Kaspersky zet software in tegen valsspelen bij e-sports

Kaspersky introduceert een nieuw cloudoplossing in de strijd tegen valsspelen bij e-sports. Het Russische bedrijf spreekt van realtime sjoemelopsporingssoftware.

De software beleefde zijn debuut tijdens het StarLadder Berlin Major 2019 evenement van 7 september 2019.

Wedstrijddeelnemers kunnen de software zelf installeren. Na installatie verzamelt de applicatie informatie over het spelproces. Deze gegevens worden naar de zogeheten Kaspersky Anti-Cheat cloud gestuurd waarop analyse van verdachte gebeurtenissen volgt. Via een webinterface ontvangt de toernooischeidsrechter realtime rapporten over mogelijke valsspeelpraktijken. Toernooi-organisatoren en scheidsrechters beslissen uiteindelijk zelf of er al dan niet actie nodig is naar mogelijke valsspelers.

Tegelijkertijd kan deze Anti-Cheat oplossing valsspelers wel afschrikken van deelname aan verschillende competities. Zo wordt kwaad van goed onderscheiden zonder dat betrokkenen in lastige situaties terecht komen. Bovendien draagt de inzet van een dergelijke tool voor het opsporen van valsspelers bij aan de reputatie van eSports toernooien.

Kaspersky claimt hiermee het eerste cyberbeveiligingsbedrijf ter wereld te zijn dat een dergelijke cloudoplossing biedt.

Netflix cancelt steeds meer original series

Het is logisch dat series die niet goed scoren worden stopgezet en dat doet Netflix dan ook geregeld. Deze week gingen fans van The OA en Santa Clarita Diet los op Twitter omdat ze boos zijn dat hun favoriete serie geen nieuw seizoen meer krijgt. #cancelnetflix was dan ook even behoorlijk populair onder kijkers uit de VS, die hun frustratie online de wereld in slingerden. En omdat de kijkcijfers van de series goed leken te zijn, begrijpen fans niet waarom Netflix ervoor kiest hiermee te stoppen.

Tien finalisten innovatiechallenge Eurovisie Songfestival 2020

Over ruim twee weken presenteren internationale teams de technische innovatie zijn graa op het Songfestival in Rotterdam zouden willen zien. Drie winnen er uiteindelijk en krijgen een ton om hun idee uit te voeren.

Vanmiddag maakten de NPO, AVROTROS, NOS en de EBU de tien kanshebbers bekend. Eerder schreven zij de challenge uit om met creatieve en vernieuwende manieren en technologieën te komen om het publiek anders of beter te bereiken en te betrekken bij het Eurovisie Songfestival 2020. Dat leverde 209 inzendingen op uit 39 landen.

De tien finalisten zijn:

De inzendingen verschillen qua diensten en technologie enorm: van URL-shorteners en hashtag-generatoren tot aan 8K virtual reality en Artificial Intelligence-oplossingen. Ook is er een aantal locatiegebaseerde voorstellen. Tijdens de finale zullen drie winnaars worden gekozen. Maandag 30 september krijgen tien finalisten de gelegenheid hun oplossing te presenteren voor een team van experts in Vondel CS Amsterdam. De winnaars mogen hun toepassing voor het Eurovisie Songfestival daadwerkelijk gaan bouwen. Daarvoor krijgen ze 35.000 euro als tegemoetkoming in de ontwikkelkosten.

Foto: Roel van Deursen (cc)

Dit zijn de beste Dmexco19 sessies (video)

De eerste dag van de grote marketingbeurs Dmexco in Keulen zit er op en verspreid over verschillende zalen en hallen kwamen woensdag vele onderwerpen voorbij. Nagenoeg alle presentaties zijn terug te kijken via YouTube, maar we hebben er een paar uitgelicht.

Onder meer een presentatie van Marco Bertozzi (Spotify) over de marketingkansen van surround sound, een panel over Gen Z met Ziad Ahmed (CEO JUV Consulting), Marco Bertozzi (VP EMEA and Global Multi-Market Sales Spotify), Mathilde Burnecki (Strategic Partner Manager Instagram), Clover Hogan (Founder Force of Nature), Benjamin Ruth (Chief Strategy Officer Digital EMEA & Managing Director VICE) en Jörn Mecher (Moderator). Daarnaast een panel over kunstmatige intelligentie in retail met Trevor Crotts (CEO Buddy Brands), Ulrich Clemens (CMO Scanblue Engineering AG), Patric Boscolo (CTO Scanblue Engineering AG) en Michael Buck (CEO Convidera GmbH). Tot slot Jeff Miller over wat merken met Snapchat kunnen doen.

Disney Plus nu al beschikbaar in Nederland

Disney+ start 12 november en Nederland zou, naast de Verenigde Staten en Canada, het land zijn waar de nieuwe streamingdienst van start gaat. Nu blijkt dat we zelfs de wereldwijde primeur hebben, want vanaf vandaag kun je in ons land al kijken naar het aanbod van films en series op Disney+. Het betreft een proefperiode, die gratis is tot de officiële lancering over 2 maanden.

Page generated in 2,508 seconds. Stats plugin by www.blog.ca