Dit zijn de nieuwe films en series op Netflix in juni 2019

De afgelopen maand mocht het nieuwe aanbod van Netflix er wezen. Er was de aftrap van het zesde seizoen (begin boek 2) van The 100. We hebben met zijn allen genoten van Ferry Bouman & Co in Undercover, de eerste echte Nederlandse Netflix Original. Verder was er Dead to me, The Society, het vierde seizoen van Lucifer en de film over seriemoordenaar Ted Bundy.

Maar onze favoriete streamingdienst is niet alleen druk met nieuwe content. Ze hebben in mei ook een update uitgerold om de geluidskwaliteit van alle films en series die jij graag kijkt te verbeteren. Daarnaast was er veel ophef over de nieuwe serie Chambers en gaat Netflix beginnen met het uitbrengen van top 10 lijstjes. Die zijn er vooral voor iedereen die soms een half uur of langer door het aanbod zit te scrollen zonder iets te vinden wat hij/zij wil gaan kijken.

Maar met een nieuwe maand voor de deur is er ook weer een lading nieuwe Netflix original series, films, en documentaires die beschikbaar komen.

Netflix Original Series

Zoals altijd beginnen we met een compleet overzicht van alle nieuwe Netflix Original Series. Iets waar Netflix natuurlijk altijd de focus op heeft. Deze Original series komen vaak helemaal in een keer beschikbaar om te bingen, op een paar uitzonderingen na waarvan er wekelijks een nieuwe aflevering uitgebracht zal worden. Voor juni zijn dat er deze keer (evenals in mei) flink meer dan in de eerdere maanden dit jaar.

 • Black Mirror, seizoen 5, beschikbaar vanaf 5 juni, 2019.
 • Tales of the City, beschikbaar vanaf 7 juni, 2019.
 • Designated Survivor, seizoen 3, beschikbaar vanaf 7 juni, 2019.
 • Jinn, beschikbaar vanaf 13 juni, 2019.
 • Dark, seizoen 2, beschikbaar vanaf 21 juni, 2019.
 • Mr. Iglesias, beschikbaar vanaf 21 juni, 2019.
 • Dope, seizoen 3, beschikbaar vanaf 28 juni, 2019.
 • Marvel’s Jessica Jones, seizoen 3, binnenkort beschikbaar (datum volgt snel.)
 • Trinkets, binnenkort beschikbaar (datum volgt snel.)

Netflix Original Films

 • I Am Mother, beschikbaar vanaf 7 juni, 2019.
 • Murder Mystery, beschikbaar vanaf 14 juni, 2019.
 • Beats, beschikbaar vanaf 19 juni, 2019.
 • Shaft, beschikbaar vanaf 28 juni, 2019.
Designated Survivor Season 3
Vanaf 7 juni het derde seizoen van Designated Survivor.

Microsofts Minecraft Earth moet nieuwe Pokémon Go worden

Microsoft hoopt met het nieuwe AR spel Minecraft Earth Pokémon Go te verslaan. ‘Dit is niet zomaar een geochaching game met 2 procent AR,’ vertelde gamingchef Torfi Olafsson aan Amerikaanse verslaggevers die al een sneak preview kregen. “We hebben deze game ontwikkeld zodat je hem overal kunt spelen: thuis, maar ook in parken.”

Gebruikers kunnen met Minecraft Earth eigen bouwsels in een samengestelde wereld plaatsen. Die worden dan zichtbaar voor andere spelers van het spel. Tijdens hun verkenningstochten kunnen spelers ook monsters tegenkomen die ze moeten verslaan. Een eerste proefversie van de game voor iOS en Android wordt ergens in de zomer verwacht.

Minecraft vierde afgelopen vrijdag zijn tiende verjaardag. In een decennium verdiende Microsoft 2,5 miljard dollar met de game en dat succes hoopt het bedrijf met de AR-variant nog even te verlengen.

Minecraft begon in 2009 met Infiniminer, een open-source voorloper van het primitief ogende blokkenspel. In de game werden spelers in een samengestelde wereld geplaatst, die is aan te passen door blokken weg te halen en te verplaatsen. Ontwikkelaar Markuss Persson uit Zweden zag mogelijkheden voor verbetering en kwam met een eigen versie die eerst nog Cave Game heette. Persson wist al meteen ruim een miljoen exemplaren van de game te verkopen.

In 2014 nam Microsoft voor 2,5 miljard dollar zijn bedrijf Mojang over. Microsoft liet toen bezorgde investeerders weten dat het een jaar later de investering alweer zou terugverdienen. Oprichter Persson alias Notch stapte echter op.

Microsoft heeft tot nu toe 176 miljoen exemplaren van de game verkocht en de game heeft een kleine 91 miljoen actieve spelers. Het spel draait behalve op de pc en de smartphone ook op de Oculus Rift en Samsung Gear en via de Minecraft Marketplace kunnen spelers hun blokken verkopen.

Het succes van Minecraft is makkelijk te verklaren: het spel vergt geen bijzonder talent om te spelen, vooral jongere spelers kunnen er gelijk mee aan de slag. Ook is geen luxe pc of zeer snelle gameconsole vereist. Wel is de game in de loop der jaren complexer geworden.

Microsoft demonstreerde al eerder een AR versie van Minecraft op het gamecongres E3, maar die was bedoeld voor zijn VR-bril HoloLens.  Met de nieuwe game hoopt Microsoft toch vooral geld te verdienen. De game zelf is gratis te spelen, maar voor virtuele schatkisten moet de portemonnee worden getrokken. Details daarover zijn nog niet bekend gemaakt.

Dit is waarom wij uitkijken naar Black Mirror seizoen 5

Netflix-serie Black Mirror komt op 5 juni terug voor een vijfde seizoen. Wij kunnen niet wachten, want zeker na de interactieve film Bandersnatch eind vorig jaar is de honger naar meer Black Mirror groot. Dit is waarom.

Het zit goed in elkaar

Hoewel we het in dit artikel een serie noemen, is het niet bepaald een standaard reeks zoals je dat kent van andere series. Elke aflevering heeft namelijk een ander verhaal en een andere cast, waardoor het meer een soort mini-films zijn. Toch hebben sommige verhalen juist veel aansluiting met elkaar en soms zal je dezelfde acteurs terugzien in een andere aflevering. Wat Black Mirror zo interessant maakt, is dat het ondanks dat de verhalen extreem verschillend zijn, er toch eenzelfde gevoel in elke aflevering wordt opgeroepen.

Het zet je aan het denken

De maker van de serie, Charlie Brooker, heeft weleens gezegd dat hij in Black Mirror vooral wil onderzoeken welke bijwerkingen de drug technologie heeft. Dat merk je heel erg aan afleveringen zoals die waarin je herinneringen kunt terugspoelen en oproepen. Het is duidelijk dat zo’n mogelijkheid voordelen kan bieden voor een persoon, maar tegelijkertijd blijken deze verregaande vormen van technologie vooral relaties om zeep te helpen. Er worden nu al vaak opmerkingen gemaakt over hoe mensen met hun hoofd maar in een scherm zitten en menselijke connectie verliezen, deze serie is een originele manier om je daaraan te herinneren.

Zomer perikelen in nieuwe Stranger Things promo

Heb je 4 juli al geblockt in je agenda? Dat is de datum dat het derde seizoen van Stranger Things op Netflix staat. Dit seizoen speelt zich af rond Independence Day (4th of July), wat de keuze voor een release op de Amerikaanse feestdag geen gekke keuze maakt.

In de eerste trailer die in maart werd vrijgegeven door Netflix zien we dat dit seizoen zich afspeelt in de zomer van 1985. Onze (inmiddels iets minder jonge) helden hebben zomervakantie en houden zich bezig met bijbaantjes, zwembaden, liefde en… Nou ja, het is Stranger Things dus van een normale summer break kunnen we – jammer voor de inwoners van Hawkins, gelukkig voor ons – niet spreken. De zomer wordt onderbroken door allerlei monsterlijke bedreigingen die zich afspelen rondom de Upside Down.

Zojuist trakteerde Netflix ons op een tweede sneak preview van het derde seizoen. Dit keer een iets luchtigere en vooral zomerse video waarin we Billy Hargrove als sexy badmeester zien, die de vrouwen van Hawkins (waaronder Mrs. Wheeler) helemaal gek maakt. Erg veel over het plot krijgen we in deze video niet mee, maar het verlangen naar de zomer wordt op deze grijze dinsdag in mei des te groter.

Plastic waterflessen te zien in finale van Game of Thrones

Iedere kijker weet nog wel dat in de vierde aflevering van het laatste seizoen een koffiebeker van Starbucks te zien was. Dit bleek geen opzet, maar gewoon een foutje, over het hoofd gezien door de productie. Misschien moeten we alle seizoenen nog maar eens rustig terugkijken, want er wordt blijkbaar vaker zo’n ‘blunder’ gemaakt.

Twee plastic waterflessen te zien in finale GoT

Heb je de finale van Game of Thrones gisteren gezien? Misschien heb je dan wel gezien dat er weer iets lag wat er niet thuis hoorde. Twee plastic waterflessen zijn te spotten, één achter de voet van Samwell Tarly en de andere net achter de stoel van Ser Davos. Vooral die eerste viel veel kijkers op en natuurlijk werd hier massaal op Twitter over gesproken.

‘Arcade’ van Duncan Laurence verbreekt records op Spotify

Het winnende Eurovisie Songfestivalnummer Arcade van de Nederlandse Duncan Laurence verbreekt records op Spotify. Dat meldt het bedrijf zelf.

In Nederland werd Arcade zondag 1,24 miljoen keer gestreamd, waarmee het de meest gestreamde track op één dag in Nederland ooit is. Het is bovendien de eerste keer dat een track in Nederland meer dan 1 miljoen keer op een dag werd gestreamd.

Wereldwijd werd Arcade zondag zelfs meer dan 2,83 miljoen keer gestreamd. Hiermee verbreekt Arcade ook een all-time streaming record voor een Songfestivalwinnaar op de dag na de Songfestival-finale.

Arcade is vandaag in de Global Top 50 van Spotify op nummer 14 binnengekomen, net achter Taylor Swift.

Foto Martin Fjellanger (cc)

Battle royale succesvol in appwinkels

Zogenoemde battle royale games doen het goed de appwinkels van Google en Apple. Battle royale is een subgenre van survivalspellen waarin een groot aantal spelers tegen elkaar strijd leveren.

De Top 5 games Knives Out, Fortnite, PUBG Mobile, Garena Free Fire en Rules of Survival hebben in minder dan twee jaar 2 miljard dollar opgebracht. Daarbij springt Knives Out eruit met 643 miljoen dollar en Fornite met 630 miljoen. En dat zijn dan nog uitsluitend de bedragen die onderzoeker Sensor Tower heeft berekend voor iOS.

Overigens is Fortnite niet te vinden in Google Play, omdat Epic Games de game op zijn eigen site aanbiedt. Ook is de game niet in China verkrijgbaar.

In het eerste kwartaal waren de vijf titels op iOS al goed voor 476 miljoen dollar tegen 91 miljoen in het laatste kwartaal van 2018.

Omdat er steeds meer battle royale games komen, nemen de inkomsten voor individuele titels wel ad. Dat gold voor Knives Out, Fortnite en Rules of Survival.

Duncan Laurence wint het Eurovisie Songfestival

Het bleef spannend tot het uitdelen van de laatste punten, maar de bookmakers hebben gelijk gekregen. Duncan Laurence won vannacht het Eurovisie Songfestival en daarmee hebben we voor het eerst in 44 jaar weer een Nederlandse winnaar. Hij was weliswaar de grote favoriet, Duncan eindigde niet bovenaan na het uitdelen van de jurypunten. Noord-Macedonië en Zweden stonden toen nog boven Nederland.

De stemmen van het publiek bepaalden de winnaar en dit bleef spannend tot de laatste seconde. Nederland stond bovenaan, maar Zweden moest nog punten krijgen. Gelukkig viel het aantal publiekspunten voor de Zweden nogal tegen en ging de overwinning naar Nederland. In 2020 organiseren wij dus het Eurovisie Songfestival en de strijd om de locatie zal nu snel losbarsten.

Uiteindelijk krijgt Nederland 492 punten in totaal en daarmee winnen we ruim van Italië, Rusland eindigt op de derde plek. Het Verenigd Koninkrijk heeft de twijfelachtige eer om de lijst af te sluiten.

Einduitslag Songfestival
Bron: Eurovision.tv

Kan het aantal streams op Spotify de winnaar van het Eurovisie Songfestival voorspellen?

Vanavond is het dan eindelijk zover: de finale van het Eurovisie Songfestival. Bij de bookmakers staan wij nog steeds op de eerste plek, al worden ook Australië, Italië Rusland, Zweden en Zwitserland als winnaar getipt. Het zal vanavond voor Duncan Laurence hoe dan ook spannend worden. Spotify keek naar het aantal streams van de songfestivalnummers van dit jaar en morgen weten we of ze hiermee de winnaar goed hebben voorspeld.

En dan beginnen we meteen met het ‘slechte nieuws’, want Arcade heeft niet de meeste streams op Spotify. Italië en Zweden staan op de eerste en tweede plaats en Ducan Laurence staat in deze lijst op de derde plek.

Spotify voorspelling winnaar songfestival
De playlist van Eurovision 2019

Ruby Rose speelt eerste lesbische superheld in Batwoman

De Amerikaanse zender The CW (de zender die ook onder andere Riverdale, The 100, Dynasty, Arrow en Supergirl uitzendt) komt deze herfst met een nieuwe serie, Batwoman. De serie wordt geproduceerd door Greg Berlanti, hij maakte onder andere Arrow, The Flash en The Chilling Adventures of Sabrina).

Kate Kane is Batwoman

In de serie volgen we het leven van Kate Kane (gespeeld door Orange is the New Black’s Ruby Robe), een nichtje van Bruce Wayne (Batman), die vermist is. Kate’s vader, Jacob Kane, probeert haar te beschermen met zijn privé beveiligingsbedrijf, Crows Private Security. Hij stuurt zijn dochter weg voor haar eigen veiligheid wanneer er een golf van misdaden in Gotham City aan de gang zijn.

Wanneer Kate terug naar huis gaat, blijkt haar vriendin, Crow Security Officer Sophie Moore, gevangen te zijn gezet door een bende. Om haar vriendin te redden trekt ze de cape aan die Batman heeft achter gelaten toen hij van de aardbodem verdween.

Temptation Island 2019: toch nog spektakel in de laatste drie minuten

Temptation Island 2019 zit erop, tenminste voor iedereen die in de Videoland-app vooruit kijkt. Daar kan je namelijk sinds gisteren de laatste aflevering van dit seizoen bekijken. Het seizoen begon matig en dat bleef eigenlijk een beetje zo doorsudderen. De kandidaten stelden teleur, want iedereen zit toch gewoon te wachten om iemand die de mist in gaat. Twee van de kandidaten presteerden het zelfs om alleen maar slaapverwekkende beelden te produceren en iedere avond tijdens hun tijd op het eiland veel te vroeg naar bed te gaan. Voor wie het einde van het seizoen niet gered heeft en is afgehaakt (wegens: té suf) is er goed nieuws want dit seizoen gaat eruit met een knallend einde. Compleet onverwachts zit het echte spektakel ‘m in de laatste drie minuten. Dus je moet zeker de laatste aflevering bekijken en doorspoelen naar het einde!

Na drie maanden…

Het gebeurt allemaal tijdens de terugblik. Wanneer de kandidaten drie maanden thuis zijn krijgen ze een cameraploeg op bezoek die de stand van zaken komt opnemen. Zijn de stelletjes nog bij elkaar en hoe gaat het nu. En dan is er voor een van de stelletjes als verrassing een knallend slotstuk. Wil je niet weten hoe het zit, lees dan zeker niet verder.

Waarom Game of Thrones-fans protesteren tegen het laatste seizoen

De memes liegen er niet om. De een-na-laatste aflevering van Game of Thrones is bij een groot deel van de fans niet zo goed gevallen. Er zijn boze tongen die beweren dat het hele laatste seizoen een fiasco is. Waar komt al die teleurstelling vandaan?

De makers van Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss, hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Een succesvolle fantasyserie maken was een grote uitdaging toen Game of Thrones in 2011 verscheen. Dat komt omdat het vaak dure series zijn door een veelheid aan kostuums en figuranten en door hoge kosten voor computer geanimeerde content zoals draken. Bovendien wist het fantasy als genre maar moeilijk het grote publiek aan te spreken.

George R.R. Martin

In het specifieke geval van Game of Thrones komt daar nog bij dat de makers vol enthousiasme aan hun op een boekenserie gebaseerde HBO-serie bouwden, terwijl ze tegelijkertijd helemaal niet wisten of schrijver George R.R. Martin wel op tijd een afsluitend boek voor de serie af zou hebben. Weiss was bovendien, zoals hij vertelt in de Netflix-docu The Creative Brain, een man die regelmatig tv maakte die faalde.

Niet de meest zekere start, waardoor de mannen waarschijnlijk nog meer overweldigd waren door het enorme succes van de serie. Een heleboel naakt, seks, gorigheid en schokkende gebeurtenissen maakten deze serie tot het ultieme onderwerp bij de koffieautomaat en op social media. Het was ineens cool om over een fantasyserie te praten.

Populaire petitie

Dat lijkt zich nu tegen de serie hebben gekeerd, want nu is juist op die social media te lezen hoe ontevreden veel fans zijn met de afleveringen uit het achtste seizoen. Op Change.org is een petitie te vinden die heet ‘Maak Game of Thrones Season 8 opnieuw met competente schrijvers’. Geen vriendelijke titel, maar er staan wel al meer dan 740.000 handtekeningen op.

Het feit dat de schrijvers in dit laatste seizoen zelf aan de bak moesten, omdat het bronmateriaal nu eenmaal nog niet zo ver is, maakt ze een wandelende schietschijf. Dat dit zes afleveringen tellende seizoen ruim anderhalf jaar op zich heeft laten wachten, maakt het er niet beter op. De verwachtingen waren na zoveel jaren drama, shocks en veelbesproken momenten torenhoog geworden. En schijnbaar is dat geen Dornese vreugdetoren.

De fans herkennen de personages niet meer terug. Bijvoorbeeld Daenerys, die ooit zo rechtvaardig was en inmiddels als een psychopaat op een draak een hele stad vol onschuldige mensen uitmoordt. Natuurlijk is ze boos nu de liefde van haar leven haar ontnomen lijkt te zijn, zeker nu hij ook nog de rechthebbende op de IJzeren Troon is, maar deze kat in het nauw maakt sprongen die voor veel fans te raar zijn. Ze wordt op het internet in ieder geval veelvuldig vergeleken met de Mad Queen uit Alice in Wonderland.

Cersei en Jaime

Over gestoorde koninginnen gesproken: hoe Cersei in rap tempo afbrokkelde tot een zielig hoopje mens én hoe haar broer en geliefde Jaime (ondanks dat zijn personage een heel andere kant op was ontwikkeld) toch nog teruggaat om bij haar te zijn, ook dat schiet diverse fans in het verkeerde keelgat. Helemaal omdat alles in rap tempo aan ze voorbij gaat, waardoor het schort aan een goede uitleg of een doordacht plan.

Gelukkig zijn er ook een heleboel fans die juist met volle teugen genieten van het laatste seizoen en juist van die veelbesproken aflevering The Bells. Zij kunnen zich beter voorstellen waarom de personages zich gedragen zoals ze doen. Grappig detail is dat deze aflevering met 18,4 miljoen kijkers de meest bekeken episode is in de geschiedenis van de serie. Je kunt het ermee eens zijn of niet, één ding maakt de aflevering juist helemaal Game of Thrones: die koffieautomaatdiscussies laaien weer hoog op.

Helemaal ondersteboven van deze Stranger Things LEGO-set

Zeg je Stranger Things, dan zeg je: geeks, Eleven, Eggos en Upside Down. Om dat in een LEGO-set te moeten vangen, daar is creativiteit voor nodig. Dat kun je overlaten aan LEGO, want deze nieuwe set van de populaire Netflix-serie is echt om te draaien om zo het verhaal perfect te kunnen naspelen. Of om simpelweg prachtig te zijn in een vitrinekast.

Naast dat draaimechanisme waardoor je zelf kunt kiezen of je je in de echte wereld bevindt of de doodse, zwartgallige Upside Down, zijn er meerdere redenen om de Stranger Things-set op je verlanglijstje te zetten. De set is het huis van de familie Byer, waar het allemaal begon met een Demogorgon die ervoor zorgde dat de jonge Will door de Upside Down werd opgeslokt.

upside-down-netflix
Het Ondersteboven

Page generated in 1,710 seconds. Stats plugin by www.blog.ca