IMDb komt met een gratis streamingdienst: Freedive

IMDb, de Internet Movie Database, de site die we allemaal kennen en die we bezoeken om meer info te vinden over welke film of serie dan ook, heeft nu een eigen streamingdienst gelanceerd genaamd Freedive. Zo weet AP te melden.

Geen abonnement

Voor deze streaming-dienst is geen abonnement vereist maar deze wordt ondersteund met advertenties. En dan de soort advertenties die niet overgeslagen kunnen worden. Freedive biedt een reeks series zoals Heroes en Without a Trace, maar ook speelfilms als Memento, Resident Evil: Apocolypse, True Romance en nog veel meer.

Freedive is toegankelijk via je smartphone of computer, maar ook via Amazon Fire TV apparaten. En naast een gratis aanbod aan films en series zal hier ook IMDb’s eigen video content, zoals interviews met celebrity’s en The IMDb Show, beschikbaar komen.

Amazon

IMDb is een aantal jaar geleden overgenomen door Amazon. En dat bedrijf heeft met Prime natuurlijk al een soortgelijke dienst die betaald is. Om gebruik te maken van Freeform is er geen account of betaling benodigd.

Amerika

Zoals vaker met dit soort diensten, is het vooralsnog alleen beschikbaar voor gebruikers in Amerika. Of IMDb Freedive ook buiten de Amerikaanse landgrenzen beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Markt voor digitale games naar 113 miljard dollar

De markt voor digitale games groeide volgens SuperData in 2018 met 12 procent naar 113 miljard dollar. Grotendeels dank zij de game Fortnite van Epic, die alleen al goed is voor 2,4 miljard dollar.

Dit jaar gaat de omzet naar 118 miljard dollar. Mobiele games zorgen voor de meeste omzet: minstens 61,3 miljard dollar in 2018. Pc games zijn goed voor 35,7 miljard en game consoles ‘doen’ 12,7 miljard dollar.

Maar een klein deel van de omzet wordt behaald met premium games. De meeste games zijn gratis te spelen, maar uitgevers verdienen vooral aan additionele omzet.

Het aandeel van augmented reality en mixed reality groeide wederom met 35 procent. SuperData (dochter van Nielsen) verwacht een omzet van bijna 12 miljard dollar.

Games live volgen zoals via diensten als Twitch blijft een belangrijk tijdverdrijf. SuperData telde 850 miljoen unieke kijkers in 2018.

Eerste beelden John Wick Chapter 3: Parabellum

Eindelijk zijn de eerste beelden van het derde deel van John Wick, met uiteraard weer Keanu Reeves in de hoofdrol, naar buiten gebracht. In John Wick Chapter 3: Parabellum, keert de keiharde huurmoordenaar John Wick terug met een prijskaartje van $14 miljoen op zijn hoofd en een leger bounty-hunting killers die achter hem aan zitten.

Na het doden van een lid van het internationale huurmoordenaarsgilde, de Hoge Tafel, is John excommunicado. Maar ’s werelds meest meedogenloze huurmoordenaars wachten hem op. Zoals verwacht is het een film boordevol actie, achtervolgingen en met een aantal spectaculaire gevechten.

Trailer John Wick: Chapter 3

Powned kiest voor online video

PowNed, de publieke omroep die al nauwelijks meer programma’s levert voor het grote scherm, heeft een nieuwe website gelanceerd die toch vooral ‘video-driven’ is. Op deze manier wil de omroep de netwerkgeneratie – bovenop het huidige miljoenenbereik op social media – nog beter bedienen.

Dat houdt concreet in geen nieuwsartikelen meer, maar ‘makkelijk en snel toegang tot de laatste videocontent’.

Via een serie afspeellijsten kan de bezoeker zijn weg vinden naar de laatste video’s: dagelijks verse PowNews-items, televisieprogramma’s, virale video’s en ‘opvallende fragmenten’. Daarnaast is meer ruimte gecreëerd voor de radioprogramma’s van PowNed.

De vormgeving is volgens Powned zelf strakker en door het behoud van de uitgesproken roze zwarte huisstijlkleuren ‘nog altijd sterk herkenbaar voor trouwe volgers en reaguurders’.

De omroep werd begin 2009 opgericht door Dominique Weesie, die ook aan de wieg stond van GeenStijl.

Een jaar geleden verloor Powned zijn vaste zendtijd op televisie. De NPO haalde toen het enige nog vaste programma Pownews Flits van de buis.

Ook toen liet Weesie weten dat hij van Powned vanaf 2021 een online-only omroep wilde maken.

Netflix zette in 2018 16 miljard dollar om

Netflix zette vorig jaar 16 miljard dollar om, 35 procent meer dan een jaar geleden. De winst verdubbelde naar 1,6 miljard.

Netflix eindigde het jaar met 139 miljoen betaalde abonnees, 29 miljoen meer dan een jaar eerder.

In het vierde kwartaal realiseerde Netflix een omzet van zeker 4,1 miljard. Het aantal betaalde abonnees groeide in het kwartaal met 26 procent. Er kwamen 8,8 miljoen betaalde abonnees bij (pdf).

Voor het komende kwartaal verwacht Netflix wederom 8,9 miljoen nieuwe abonnees, waarvan 7,3 miljoen internationaal.

Beleggers reageerden overigens teleurgesteld op de cijfers omdat ze op meer abonnees voor het vierde kwartaal hadden gerekend.

Het bedrijf kondigde deze week overigens een forse prijsverhoging aan voor zijn Amerikaanse abonnees, geld dat hard nodig is voor eigen producties.

Met de jaarcijfers van Netflix is het cijferkwartaal weer begonnen. De meeste internetbedrijven publiceren begin februari hun kwartaalcijfers.

IFFR geeft podium aan VR-films

Het Rotterdamse filmfestival IFFR richt apart ruimte in voor films die in virtual reality worden getoond.

Tijdens de eerste dagen van het internationale festival, van 25 tot en met 29 januari, worden er in het Hilton Hotel twee films in VR getoond.

De organisatie richtte in het hotel aparte VR-kamers in waar belangstellenden zich gratis kunnen onderdompelen in de twee films. De een duurt drie kwartier, de ander een uur.

Virtual reality is een mediavorm die ook filmmakers tot de verbeelding spreekt. Daarom besteedt het IFFR er tijdens de Pro-tracks, het zakelijke deel van het festival, volop aandacht aan.

Foto: Rool Paap (cc)

Paul Solleveld blijft adviseur NVPI

Paul Solleveld blijft na zijn pensioen als beleidsadviseur betrokken bij de NVPI, de branchevereniging van de entertainmentindustrie. Daarnaast zal hij nog een rol spelen bij beleidsterreinen zoals het auteursrecht en bijvoorbeeld de popsector.

In een bericht naar de achterban meldt NVPI dat het verheugd is ‘dat de expertise en ervaring van Paul de komende jaren geborgd blijft’.

In 1991 verruilde Solleveld Buma Stemra voor NVPI. Na een start als adjunct-directeur werd hij vijf jaar later algemeen directeur van de brancheorganisatie.

Netflix gooit alle prijzen in de VS omhoog

Netflix leden in de Verenigde Staten zien een prijsstijging voor alle abonnementen. Het populairste plan van de streamingdienst (Standard) zal toenemen van $11 naar $13 per maand voor HD streaming. Het duurste plan van Netflix (Premium), hetgeen ook de mogelijkheid tot 4K content biedt en tot 4 gelijktijdige streams, zal toenemen van $14 tot $16. Het basisplan (Basic), waarbij je geen HD hebt en waarbij je maar op 1 scherm tegelijk kan kijken, zal toenemen van $8 tot $9.

Volgens AP zal deze prijsstijging per direct van toepassing zijn op alle nieuwe leden. Voor bestaande gebruikers zal deze toename ergens in de komende 3 maanden plaatsvinden.

Europa en de rest van de wereld?

Meestal volgt eenzelfde toename ook voor alle leden buiten de VS. Al geeft men aan dat dit nu nog niet van toepassing is. “Price increases are specific to each country and the US increase does not influence or indicate a price change in the Netherlands.

Mochten we hier later dit jaar toch met eenzelfde soort prijsstijging te maken krijgen gaan de abonnementen in Nederland mogelijk naar:

Basic: van 7,99 per maand naar 8,99 per maand.
Standard: van 10,99 per maand naar 12,99 per maand.
Premium: van 13,99 per maand naar 15,99 per maand.

(Dit is slechts een indicatie gebaseerd op de prijsstijging in de VS.)

Netflix Original en andere licenties

Volgens Reed Hastings, de CEO van Netflix, zijn dit soort prijsstijgingen noodzakelijk omdat het bedrijf meer en meer geld aan het investeren is in Netflix Original Series maar zeker ook in het aanschaffen van de juiste licenties voor andere populaire films en series.

“Price is all relative to value,” dat waren de woorden van Hastings ergens eind 2017, de laatste keer dat Amerikaanse abonnees een prijsstijging voor hun kiezen kregen.

Al die content die ze aan moeten schaffen is niet goedkoop. Netflix heeft naar verluidt zo’n 100 miljoen dollar moeten betalen om alleen al de rechten van Friends te behouden. En dan hebben we het pas over 1 serie.

En dan zijn er nog de eigen Original Series & Films. Afgelopen jaar hebben ze zo’n 700 original shows uitgebracht, de verwachting is dat ze er dit jaar nog meer gaan maken. Met diensten als Hulu en Amazon Prime en de nieuwe platformen van ondermeer Disney+ en WarnerMedia wil Netflix er alles aan doen om alle bestaande leden (58 miljoen in de VS en 80 miljoen internationaal) geïnteresseerd en aan boord te houden. De eerste stap hierbij is veel nieuwe content.

Netflix voert flinke prijsstijging door

Netflix gaat de tarieven voor zijn Amerikaanse abonnees fors verhogen, afhankelijk van het type abonnement 13 tot 18 procent. Het meest gekozen abonnement gaat van 10,99 naar 12,99 dollar.

Een abonnement voor een enkel apparaat gaat naar 8,99 dollar per maand en voor vier apparaten betalen abonnees voortaan 15,99 dollar.

Netflix geeft als reden op dat blijvend moet worden geïnvesteerd in ‘fantastische entertainment en de gebruikerservaring’.

Vorig jaar gingen de abonnementen ook al omhoog. Toen bleef het goedkoopste abonnement op 7,99 dollar.

Over de tarieven in Europa is nog niets bekend, maar meestal volgt Netflix na korte tijd de Amerikaanse prijsverhogingen. Er zijn ook prijsverhogingen voor Latijns Amerika en enkele andere landen.

Netflix maakt morgen zijn jaarcijfers bekend.

​Eerste trailer Spider-Man: Far From Home​

Peter Parker keert terug in Spider-Man: Far From Home. Het volgende deel in de Spider-Man: Homecoming-reeks. Peter besluit met zijn beste vrienden Ned, MJ en de rest van de bende een trip te maken naar Europa. En zo ook zijn rol als Superheld even een paar weken achter zich te laten.

Maar die plannen kunnen snel de ijskast in als hij een bezoekje krijgt van Nick Fury. Die wil dat hij helpt met het oplossen van een aantal mysterieuze aanvallen van een aantal elementaire schepsels die bezig zijn het hele continent te verwoesten.

De eerste teaser trailer is hieronder beschikbaar. De film zal vanaf 5 juli in de bioscoop te zien zijn.

Trailer: Spider-Man – Far From Home

Seizoen 6 van The 100 krijgt releasedatum, wanneer op Netflix?

Seizoen 5 van The 100 op Netflix was een groot succes. Rondom het vijfde seizoen werd ook al bekend dat er een zesde seizoen uitgebracht zou gaan worden. Jason Rothenberg, de Creator en Executive Producer van The 100, heeft eerder al naar buiten gebracht dat hij nog voldoende verhaallijnen heeft om nog een paar seizoenen door te gaan. Dus behalve een zesde seizoen volgen er waarschijnlijk nog meer seizoenen van The 100.

The 100 seizoen 6

Maar voordat we vooruitlopen op de feiten. De Amerikaanse televisiezender The CW heeft deze week naar buiten gebracht dat de eerste aflevering van seizoen van The 100 op 30 april 2019 zal verschijnen. Het seizoen bestaat evenals de vorige twee seizoenen weer uit 13 afleveringen.

Na de spannende seizoensfinale van het vijfde seizoen bevinden de 411 overgebleven leden van Wonkru zich nu vele jaren verder aan boord van het Eligius IV mining shipen in de buurt van een nieuwe planeet. Bijna iedereen is in Cryosleep gegaan om de vele jaren te overbruggen. Clarke en Bellamy zijn degenen die als eerste wakker worden gemaakt. Door Jordan, de zoon van Monty en Harper. Middels video opnamen laar Monty weten dat de aarde niet herstelde en hij dus op zoek moest naar een andere oplossing. Hij heeft een boodschap van Eligius III weten te ontrafelen. En nu, zo’n 100 jaar later, zijn ze aangekomen bij een nieuwe bewoonbare planeet. Vanaf hier kan het weer alle kanten op. Wie of wat gaat Wonkru tegenkomen op deze planeet? Of misschien is de eerdere missie van Eligius III al succesvol geweest en wonen er al mensen?

Na het aankondigen van de releasedatum is het nu wachten op de eerste trailer. En natuurlijk de officiele releasedatum van Netfix.

Wilbert Mutsaers (Spotify): ‘Bij ons is nog veel handwerk’

Na leidinggevende functies bij 3FM en Mojo werkt Wilbert Mutsaers sinds april 2017 als Hoofd Benelux voor Spotify. Daar is hij verantwoordelijk voor de inhoud, maar niet voor de sales. ‘Het loopt van strategische dingen tot zelf playlisten maken. Ik ben ook aanspreekpunt voor veel dingen: artiesten, labels. Niet alles staat op Spotify en dat is ook iets waar ik mee bezig ben.’

Het van oorsprong Zweedse bedrijf zou je kunnen omschrijven als de grootste muziekbibliotheek ter wereld. Spotify telt meer dan vijftig miljoen tracks en telt inmiddels 200 miljoen gebruikers, waarvan een groot deel betaalt om reclamevrij muziek te kunnen beluisteren. Meer bij Top Names.

De 7 succesvragen voor de Nederlandse CES startups

In de tien jaar dat ik in de VS woon, ben ik beïnvloed door de Amerikaanse manier van denken en de gewoonten aldaar. Ik begrijp zelfs de ‘gunlaw’ en ‘the second amendment’. Ook in de startup-business zijn de verschillen met Nederland erg groot. Het ‘don’t waist my time with bullshit’ syndroom is erg groot. Maar ‘fake it till you make it’ is hier uitgevonden. Hoe gaat dat met Nederlanders op de CES? 

Hoe val je op in een land waar iedereen bluft en niemand iets gelooft? In een land waar ze absoluut geen tijd willen verspillen?

Ik heb een aantal CES Startup Delta participanten getest, want mijn Amerikaanse vriend Bill (echt waar, zo heet hij) heeft me gevraagd voor hem te kijken.

De CES is een omvangrijke B2B-beurs, waar de totale digitale industrie elkaar ontmoet. Dus van een groot scala aan automerken, computers, TV’s, en audio-apparatuur tot een volledig medische hal. Het totaaloppervlak beslaat vijf keer de RAI en met 180.000 B2B-bezoekers is het de grootste beurs ter wereld. Zelfs in Las Vegas is geen fatsoenlijke hotelkamer meer te krijgen onder de 500 dollar en op een Uber moet je 15 minuten wachten. Dus bij uitzondering dan maar weer een ‘gewone’ taxi. 

Het start-up gedeelte, dat heel toepasselijk ‘Eureka’ heet, is wederom verdubbeld. Investeerders stellen op honderd verschillende manieren de volgende zeven vragen:

Vraag 1: Heb je een werkend product?

Als je geen werkend product hebt, ben je zoals dat heet ‘early stage’ en daar heeft menig investeerder al veel schade mee opgelopen. Zoals Alexis (Joan Collins) uit de serie Dynasty al zei “It’s not about having ideas, it’s about executing them!” Ofwel als je product niet ver genoeg ontwikkeld is, heb je op de CES niets te zoeken. De oude sok van oma moet dan toch echt eerst leeg.

Vraag 2: Heb je omzet?

Indien je de prijs van je product niet hebt gevalideerd met werkelijke klanten die daarvoor betaald hebben, wordt het ook erg moeilijk.

Vraag 3: Wat is je prognose en marktpotentieel?

Het potentieel moet een aandeelhouderswaarde vertegenwoordigen in een voorzichtig scenario waarmee de investeerder tien keer zijn inleg kan terugverdienen. Upsides zijn mooi meegenomen, maar het voorzichtige scenario moet hier al aan voldoen.

Vraag 4: Wie zijn je concurrenten?

Alleen God was echt creatief en nieuwe producten komen voort uit nieuwe mogelijkheden. Dus er is altijd concurrentie, misschien nog niet direct maar indirect is het er altijd. Er is namelijk altijd een kans dat een ander onzichtbaar initiatief iets vergelijkbaars doet.

Vraag 5: Welke partnerships heb je?

Amerika is het land van de partnerships; opteamen met een partij die je strategisch voordeel biedt kan van elementair belang zijn voor het succes.

Vraag 6: Hoeveel kapitaal zoek je en tegen welke waardering?

Heb je getallen paraat en verander ze niet.

Vraag 7: Wie ben jij?

Dit is een belangrijke vraag om te oordelen over je commitment en de verwachting dat je kan en gaat leveren wat je hebt beloofd. Een geweldig idee slecht uitgevoerd wordt helemaal niets, terwijl een redelijk idee goed uitgevoerd wel heel succesvol kan zijn. Dat is in ons kleine Nederland niet altijd het geval, maar het potentieel (20x NL) is in de VS zo groot, dat een kleiner stukje van de cake toch voldoende kan zijn.

Er zijn in het total 25 startups naar de CES vertrokken die allemaal hoge verwachtingen hebben van deze missie, maar wie slaagt er met vlag en wimpel voor de 7 vragen?

Olisto

Dit is een app-integratieplatform die de opties van verschillende app’s met elkaar verbindt. Olisto maakt de verbinding via een API, zodat er voor ontwikkelaars nauwelijks werk is. Dus voortaan kan de verwarming automatisch lager gezet worden als de auto op 500 meter afstand van je huis is, of gaat er een lampje branden in je huis als er ergens een probleem is. Ze zijn op zoek naar partners voor de Amerikaanse markt.

Etergo

De Tesla onder de scooters! Mooi design en een heleboel coole digitale display features. Mooi voor in de stad of in California, waar je in de weekenden niet meer bij het strand kan komen met de auto. Zwaar concurrerend met het huidige aanbod van de traditionele scooterfabrikanten. Een leuk bedrijf gerund door leuke mensen gaat er meestal wel komen.

Crscnt Tech

Ik heb even kunnen meekijken bij een medische ingreep en begrijp onmiddellijk weer waarom ik marketing leuker vind. Maar voor een training meekijken met de beste chirurgen van de wereld is absoluut een wereldidee. Daarnaast kan een chirurg de operatie opnemen en als bewijsmateriaal indienen als hij ergens aansprakelijk voor wordt gesteld. Helaas gebeurt dat nog al eens in Amerika.

Volareo

Voice technologie, maar dan zonder dat je langzaamaan met je vragenprofiel je ziel blootlegt aan Google. Door het open karakter van het platform blijven privacy en anonimiteit gegarandeerd. En dat communiceert wel zo prettig!

Robot Care Systems

De formule 1 onder de rollators, met allerhande extra veiligheidstoevoegingen. De LEA, zoals het product heet, kan met name ook bij revalidatieprogramma’s uitstekend van dienst zijn. Met de technische snufjes en het solide design ziet het er allemaal erg professioneel uit en dat geeft de patient een goed gevoel.

Kepler Vision

Gecombineerd met deze mooie motion-detect-camera van Kepler Vision kunnen ouderen veel langer zelfstandig wonen. En dat is nodig, want er is nauwelijks geld beschikbaar voor de oudere babyboomer. Deze camera herkent ongewone bewegingen en slaat alarm indien deze herkend worden als gevaarlijk. Op de grond vallen of liggen bijvoorbeeld, maar ook als iemand te lang op één plaats zit. Ook eet- en drinkgedrag kan in de gaten gehouden worden. Een leuk product dat in de VS zeker kans van slagen heeft, omdat de ouderenzorg daar veel meer aan de burgers zelf wordt overgelaten.

Breath in Balanz

Dit is een app die je helpt bewuster te ademen en zo heel veel medische problemen weet te voorkomen.

We Stream

We Stream lost het dataroamingprobleem op voor de wereldreiziger. Binnen Europa is roaming inmiddels stukken beter en veel goedkoper geworden. Maar daarbuiten draait de dataticker gewoon op volle snelheid.  We Stream levert een mobiele WiFi hotspot in de VS, een MyFi genoemd. Deze heeft over de hele wereld mobiele datacontracten die een fractie kosten van de losse tarieven. Dus je hebt met één device over de hele wereld je mobiele data connective op orde. De twee extra simkaartjes maken alles nog gemakkelijker.

Propeaq

Een bril met ingebouwd blauw licht. Hiermee verzorg je je lichaam met ‘zone energie’ die we nodig hebben om te presteren. De bril wordt succesvol gebruikt in de sport om de peak-performancetijden sneller te verleggen als wedstrijden in verschillende tijdzones plaatsvinden. Maar het helpt ook ondernemers die veel reizen om zich sneller aan te kunnen passen.

Swipeguide

Dit is een instructietool die met name door zijn gebruikersgemak heel goed werkt voor alle instructies in fabrieken.

Pal-V

Waar mijn Nederlandse hart echt sneller van ging kloppen is de vliegende auto. Wat goed bedacht om bestaande componenten onder de hoogste veiligheidsstandaards te gebruiken en daarmee de eerste vliegende productieauto te maken. James Bond wordt met zijn speeltjes hierbij vergeleken weer een amateur. Inmiddels goed gefund en ik kan zeggen dat ze op alle 7 vragen een helder en goed verhaal hebben. 

Tot zover mijn greep uit de CES-bedrijven die ik gesproken heb. Fijn dat Nederland weer met een mooie groep bedrijven aanwezig was op dit grootste digitale electronica-evenement ter wereld.

Maar misschien moet er toch nog iemand even kijken naar de Franse CES vertegenwoordiging; die is niet alleen vier keer zo groot, maar de opzet is ook veel professioneler. Een mooie uitdaging voor volgend jaar is wat extra overheidsbudget hiervoor uit te trekken. Fijn dat we er zijn maar het kan nog beter!

En de Tesla onder de scooters en een vliegende auto moet ik toch aan mijn vriend Bill kunnen verkopen.

Spelers Candy Crush besteden 4,2 miljoen dollar per dag

Spelers van Kings Candy Crush – inclusief alle varianten – besteden 4,2 miljoen dollar per dag, zo heeft analist Sensor Tower uitgerekend. Dat is 6,5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet komt uit op 1,5 miljard.

De gratis games zorgen, via inapp-aankopen, voor de meeste omzet: Candy Crush Saga is goed voor 63 procent van de omzet, omgerekend 945 miljoen dollar. Candy Crush Soda Sage leverde vorig jaar 443 miljoen dollar op.

De nieuwe titel Friends Saga, gelanceerd in oktober, is al 30 miljoen keer gedownload, en bracht tot 2019 3 miljoen dollar op.

De startdatum van Game of Thrones seizoen 8 is bekend!

Iedereen handen omhoog die al maanden, wat zeg ik, maar liefst anderhalf jaar (!!), zit te wachten op het allerlaatste Game of Thrones seizoen. Onder het mom van, het duurt even maar dan heb je ook wat: het is nu ein-de-lijk zover. De eerste aflevering van de hitserie Game of Thrones seizoen 8, zal op 14 april 2019 worden uitgezonden in Amerika. De aflevering zal op 15 april 2019 in Nederland uitgezonden worden.

Tip: afgelopen jaar kreeg ik overigens de kans om alvast een glimp op te vangen van de opnames van het allerlaatste Game of Thrones seizoen. Lees hier alles over de Game of Thrones filmlocaties in Noord Ierland.

Game of Thrones seizoen 8

Het allerlaatste seizoen heeft in totaal zes afleveringen. Verder kun je iedere aflevering bijna een volwaardige speelfilm noemen. De afleveringen duren elk bijna zo’n 80 tot 100 minuten.

Naast de releasedatum is er ook een nieuwe trailer vrijgegeven. Die kun je hieronder bekijken.

Page generated in 1,170 seconds. Stats plugin by www.blog.ca