Paul de Leeuw drijft met een nieuw typetje de spot met influencers

Paul de Leeuw is op zijn allerleukst wanneer hij typetjes doet. Bob en Annie de Rooy overtreffen wordt lastig, maar zijn nieuwste typetje komt aardig op dat niveau. Hij noemt het zelf een tegengeluid tegen influencers. Met een blonde damespruik en gouden zonnebril post hij op Instagram sinds kort regelmatig filmpjes als ‘Invluuuenzer’. En los van wat we allemaal vinden van influencers, moet je die echt even kijken want ze zijn hilarisch.

Dit bericht bekijken op Instagram

Invluuuenza ❤️❤️❤️#10 Sukkingsetturdeee

Een bericht gedeeld door paul de leeuw (@pauldeleeuw) op

Kriger nieuwe Scandinavische serie, spanning tot de laatste seconde

Kriger is een nieuwe spannende Scandinavische 6-delige thriller op Netflix. Over het verhaal kun je heel kort zijn. Hoofrolspeler CC (Dar Salim) maakt deel uit van de Deense strijdkrachten. Tijdens een missie in Afghanistan gaat het echter goed fout en verliest een van zijn strijdmakkers en beste vriend het leven.

Het regiment van CC wordt hierna teruggestuurd naar Denemarken. Eenmaal weer thuis wordt hij gerekruteerd door de autoriteiten om ‘the Wolves organization’ een bende motorrijders te infiltreren. Hij doet dit samen met de detective Louise (Danica Curcic) tevens de weduwe van zijn beste vriend. Het doel is informatie te verzamelen over bendeleider Tom (Lars Ranthe) en hem veroordeeld te krijgen voor moord en drugshandel. Grote vraag is hoever CC durft te gaan om de bende te overtuigen dat hij een van hen is. Meer over de plot van deze korte en ouderwets spannende serie moeten we maar niet verklappen.

Nu op Netflix, Narcos Mexico, daar gaat je vrije weekend

Na alle successeries over drugskartels, het onderwerp spreekt ons blijkbaar allemaal aan, is het vanaf vandaag de eer aan Narcos Mexico. De eerdere series gingen vooral over het leven van drugsbaas Pablo Escobar uit Colombia. Drie seizoenen lang konden meekijken met Pablo op basis van werkelijk gebeurde feiten. Hoe het afliep weten we ook. Een final shot die 1:1 overeenkwam met de werkelijkheid. Netflix kijkend Nederland zat letterlijk aan de buis gekluisterd. Bingewatchen bestond al en dat hebben we geweten.

Na Narcos kwam El Chapo, over het eveneens waargebeurde leven van Joaquin ‘El Chapo’ Guzman. El Chapo staat bekend als de beruchtste Mexicaanse drugsbaron van deze eeuw en de grote man achter het Sinaloa drugskartel. Het verhaal van El Chapo is echter nog lang niet afgelopen omdat de rechtszaak tegen hem nu pas op gang gaat komen. De beelden komen nu niet langer van Netflix maar zijn te volgen op CNN.

Guadalajara kartel
Narcos Mexico gaat over het Guadalajara kartel

NPO topscorer bij niet-live televisie

Zestien van de vijfentwintig online meestbekeken programma’s komen van de NPO. SBS levert er twee, RTL zeven. Jongeren kijken iets meer on demand dan de totale kijkerspopulatie.

De NPO heeft ook een hoger online bereik dan de andere zendergroepen, zo laten nieuwe cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) zien. RTL zakt onder de tien procent, Talpa blijft rond de zes procent hangen.

De cijfers over de laatste volledige week van oktober laten zien dat Boer zoekt Vrouw en Expeditie Robinson het meeste publiek trekken. Opvallend is dat die programma’s overwegend live worden gekeken en ondergemiddeld vaak ondemand.

Een programma als Lubach op Zondag wordt 68 procent live bekeken, en dramaserie Ik Weet Wie Je Bent 58 procent. Bij jongeren tot negentien jaar worden de best bekeken programma’s tussen de veertig à vijftig procent achteraf gekeken.

Foto: Michael Nutt (cc)

La Famiglia: een Nederlandse dramaserie op Netflix

Een spannende dramaserie over een Nederlands-Italiaanse familie die niet alleen met cultuurverschillen te maken heeft, maar ook angstvallig een geheim probeert te verbergen. We hebben het over “La Famiglia.” Een van Nederlandse series die te zien is op Netflix. De serie beschikt over een internationale cast (met Nederlandse, Italiaanse en Amerikaanse acteurs) en kan zich qua stijl een beetje kan met meten met series als “The Sopranos” en “La Casa de Papel.” De serie is op 1 november toegevoegd aan Netflix en het betreft een seizoen van 10 aflevering. Onduidelijk is of er nog een tweede seizoen komt.

La Famiglia

Marloes is de dochter van de uitbaters van café De Snor in Lingedijk. Tijdens een vakantie in Italië leert ze Salvatore kennen die haar volgt naar Nederland. Hij helpt mee in het café, maar de zaken gaan niet zo lekker. Tot op een dag Salvatores vader Giancarlo, oom Pasquale en broer Franco Esposito in Nederland verschijnen. Ze hebben flink wat geld bij en bouwen De Snor om naar een Italiaans restaurant, Il Baffo.

De zaak draait goed, alleen hebben Giancarlo en Pasquale ook de deal gesloten dat ze vanuit de kelder van het restaurant een incassokantoor kunnen runnen. En daar gaat lang niet alles volgens de regels.

In 2016 bij AVROTROS

In 2016 was de serie La Famiglia al te zien bij AVROTROS op NPO 1. Of het daar een succes was valt te betwisten. De serie verhuisde namelijk van donderdagavond naar zondagavond laat. Dat kwam de kijkcijfers alleen niet ten goede. Toch besloot Netflix de serie aan te schaffen, zodat jij hem nu gewoon kan kijken wanneer het je uitkomt.

[Fotocredits © Netflix]

Paar euro per maand voor Netflix mobile only?

Het is geen verassing dat we wereldwijd steeds meer Netflix kijken op onze mobiele telefoon. Zowel de kwaliteit van de verbinding, de kwaliteit en grootte van de schermen en natuurlijk de hoeveelheid data in ons abonnement laten dit nou eenmaal toe. Netflix is momenteel bezig met het testen en uitrollen van mobile-only, goedkopere abonnementen.

Momenteel is men dit mobile-only concept enkel nog in verschillende Aziatische landen aan het uitrollen. Logisch want in steden als bijvoorbeeld Maleisië is de smartphone echt het primaire device om video content te consumeren. Volgens bronnen zijn de smartphones en de tablets wereldwijd goed voor 35 procent van het totaal aantal logins op deze streamingdienst.

Netflix heeft 79 miljoen gebruikers, van de in totaal 137 miljoen gebruikers, buiten de Verenigde Staten. In veel van deze landen zijn de standaard abonnementen relatief duur. Een goedkoper mobile-only abonnement zou daar een oplossing kunnen zijn.

Het gebruik van mobile als primair apparaat om Netflix content te consumeren blijft juist in deze landen maar groeien. Met deze aanpak gericht op de mobiele gebruikers wil Netflix grote stappen zetten. Het is nog niet bekend of deze mobile-only abonnementen ook daadwerkelijk in Europa zal worden geïntroduceerd.

50% goedkoper

Momenteel kun je in Nederland kiezen uit vier Netflix abonnementen. De mobile-only variant, mocht deze er ooit komen, zal uiteraard slechts een toegang bieden met een veel lagere kwaliteit. Echter betaal je hier naar verwachting dan ook maar 4 euro voor in plaats van de 10 euro die je nu maandelijks moet betalen.

Triple technisch partner van edivisie

Technisch digitaal bureau Triple uit Alkmaar is dit jaar technisch partner van de edivisie, de digitale tegenhanger van de Eredivisie voetbal. De competitie in FIFA 19 is deze week van start gegaan met een vertegenwoordiger van ieder team uit de Eredivisie op het digitale grasveld.

Als onderdeel van de samenwerking zet Triple een nieuw ontwikkelde tool in die met kunstmatige intelligentie en beeldherkenning alle video’s van de edivisie analyseert. Hierdoor wordt extra data uit FIFA 19 gehaald. Met deze data kan bijvoorbeeld gekeken worden welke speler in vorm is en hoe goed hij speelt ten opzichte van zijn concurrentie.

“In het veldvoetbal verzamelen organisaties zoals OPTA Sports al jaren extra data uit voetbalwedstrijden, zegt Corné Dubelaar, mede-oprichter van Esports Club en oprichter van de eerder dit jaar gelanceerde FIFA-academy Team Gullit. “Het werd tijd dat deze slag ook gemaakt wordt op de digitale voetbalvelden. Dit is een mooie eerste stap en laat zien dat wij in Nederland op dit gebied, samen met de Eredivisie, voorop lopen in Europa.”

De wedstrijden zijn iedere dinsdag, woensdag en donderdag vanaf half vier ’s middags te zien op FOX Sports 1. Een dag later zijn de wedstrijden te zien op het YouTube-kanaal van de edivisie. De drie wedstrijden die gisteren werd live gingen genereerden op YouTube 45.000 views. De voorbeschouwingen van de nieuwe competitie en de bijbehorende uitzending leverde nog eens een kleine honderdduizend extra views op.

Dé tip voor een origineel eindejaarsgeschenk voor je medewerkers

Het is inmiddels al november en dus komt het einde van het jaar snel dichterbij. En dat betekent dat het de hoogste tijd is om na te denken over een leuk en origineel eindejaarsgeschenk voor je personeel en medewerkers. Mocht je er nog niet uit zijn, en niet weten wat je moet geven, dan is hier mijn tip: geef Bucketlist Reizen cadeau. Een inspirerend reisboek waar je iedereen blij mee maakt!

Een boek is natuurlijk altijd leuk om te krijgen, en zeker als kerstcadeau. Met een boek over reizen zit je altijd goed, want wie houdt er niet van om weg te dromen bij mooie woorden en foto’s over verre reizen? Bucketlist Reizen is daarom het perfecte eindejaarsgeschenk.

bucketlist-reizen-boek-marloes-de-hooge
Een origineel eindejaarsgeschenk voor je medewerkers

Sportstreamer DAZN breidt uit naar Spanje

Het Engelse DAZN heeft de online uitzendrechten gekregen voor MotoGP en de Premier League voor Spanje. Daar lanceert het sportstreamingplatform in de loop van 2019 als onderdeel van zijn internationale uitrol.

Of er Nederlandse plannen zijn en wat de status daarvan is, is niet bekend. DAZN uit Engeland rolt sinds 2016 zijn sportplatform uit naar grote landen. Het passeerde daarbij in jaar één ook Japan, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, in 2017 Canada en daarna Italië en klapper Amerika. Het doel is om in twintig landen live te zijn per 2022.

In zekere zin is DAZN al actief in Nederland maar dan niet als exploitant van uitzendrechten. Het dochterbedrijf van Perform Group is bezig in Amsterdam een technische hub op te bouwen. Per 2022 moet het kantoor hier door driehonderd man worden bevolkt. Amsterdam is de hub voor R&D, het acquireren en behouden van klanten en het technisch integreren met derde platformen.

Deze week maakte het streamingplatform bekend dat het in Spanje voetbal en motorraces gaat uitzenden. Spanjaarden kunnen de komende drie jaar wedstrijden uit de Premier League bekijken op zo ongeveer alle denkbare digitale dragers, behalve via de normale tv-kanalen.

DAZN heeft van dertien sporten de digitale live en ondemandrechten (overzicht). De sporten variëren van voetbal tot basketbal en van tennis en rugby tot cricket. Het zendt jaarlijks meer dan achtduizend wedstrijden uit. Een abonnement kost een tientje per maand.

Het bedrijf werkt met groeigeld van de zakenman Len Blavatnik. Met zijn Access Industries is hij eigenaar van Warner Music Group en investeerde in onder meer Snapchat, Alibaba, Rocket Internet, Spotify en Zalando.

Foto: giewor (cc)

​Laatste seizoen Game of Thrones gaat ergens in april 2019 van start

Zojuist heeft HBO bekend gemaakt dat het laatste en achtste seizoen van Game of Thrones in april 2019 in première gaat.

Slechts 6 afleveringen

Het achtste seizoen heeft maar zes afleveringen. Dat moet dus waarschijnlijk gaan zorgen voor spektakel vanaf aflevering 1. En dan natuurlijk opbouwend naar het einde. Hoe dat gaat zijn. Wij zijn heel benieuwd!

Exclusief bij Ziggo

Een dag na de uitzending in Amerika is de eerste aflevering exclusief in Nederland bij Ziggo te zien voor klanten met een Ziggo Movies & Series XL pakket. Daarna komt er iedere week een nieuwe aflevering beschikbaar.

Voor iedereen die niet bekend is met Game of Thrones

Game of Thrones is een Amerikaanse televisieserie van HBO die sinds 2011 wordt uitgezonden. De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie ‘Het lied van ijs en vuur’ van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin.

De serie heeft meerdere verhaallijnen en speelt zich vooral af in de Zeven Koninkrijken op het westelijke mythische continent Westeros, waar adellijke families strijden om de macht in het rijk. De Zeven Koninkrijken worden van het verre noorden gescheiden door de grote ijsmuur. De Muur wordt bemand door de Nachtwacht (“Night’s Watch”), die het rijk beschermt tegen de gevaren achter de Muur.

Het andere gedeelte van de serie speelt zich af op het oostelijke continent Essos, waar drakenmoeder Daenerys Targaryen een weg probeert te vinden naar haar koningschap in Westeros. Huis Targaryen regeerde bijna 300 jaar over de Zeven Koninkrijken, totdat Aerys II Targaryen “De Krankzinnige” door een verbond van Huis Baratheon, Huis Stark, Huis Arryn, Huis Tully en Huis Lannister werd afgezet en gedood. Robert Baratheon (Mark Addy) werd de nieuwe koning. Na de dood van Aerys II Targaryen vluchtten zijn jongste kinderen, Viserys (Harry Lloyd) en Daenerys (Emilia Clarke), naar Essos, het oostelijke continent.

Game of Thrones is een ongekend succes en heeft al honderden awards gewonnen. De serie kan ook in Nederland rekenen op heel veel fans, die massaal uitkijken naar het laatste seizoen.

Eerdere seizoen Game of Thrones

De eerste zeven seizoenen van Game of Thrones zijn gewoon on demand te zien met Movies & Series XL pakket van Ziggo, Home of HBO. Tot aan april nog tijd genoeg om alle eerder seizoenen er doorheen te bingen.

Videodienst Hulu overweegt internationale uitbreiding

Videodienst Hulu wordt internationaal uitgerold. Dat vertelde Bob Iger van aandeelhouder Disney vorige week in een toelichting op de kwartaalcijfers. Welke landen hij daarbij op het oog heeft is niet duidelijk.

Hulu richtte zich tot nu toe vooral op de VS. Daar produceert het ook eigen programma’s, zoals The Handmaid’s Tale. Het eigen aanbod is nog erg bescheiden vergeleken met Netflix, dat jaarlijks 8 miljard dollar aan content uitgeeft. Hulu reserveert daarvoor 2,5 miljard.

Disney heeft een belang van 60 procent in het mediabedrijf, mede dankzij de verkoop van de aandelen van 21st Century Fox. Iger vertelde dat Disney het belang nog verder wil uitbreiden.

Een aantal jaren terug waren er al plannen voor internationale uitbreiding. Hulu ging toen op zoek naar lokale partners in Duitsland. De plannen gingen evenwel de ijskast in.

Hans Ober (TicketSwap): ‘Het uitbuiten van fans is niet oké’

Een concertkaartje of festivalticket verkopen was altijd ontzettend lastig, totdat TicketSwap in ons leven kwam. In twintig landen verkopen 3 miljoen mensen inmiddels tweedehands kaartjes voor evenementen via de onderneming van Hans Ober, Ruud Kamphuis en Frank Roor.

Het bedrijf is vijf jaar geleden ontstaan uit Obers eigen frustratie over de onbetrouwbare wereld van tweedehandskaarten. ‘TicketSwap is een platform waar je veilig en eerlijk tweedehands kaartjes aan elkaar kunt verkopen: fan2fan. Wij kopen geen kaartjes en we hanteren een eerlijke prijs: de maximale prijs hebben we op twintig procent bovenop de oorspronkelijke prijs vastgesteld.’

Online tv verslaat livetv bij kijken favorietes series

Netflix heeft livetelevisie verslagen als het gaat om het kijken van favoriete series. Dat blijkt uit het rapport Conquering Content van Hub Research, dat eens in de vijf jaar een marktverkenning uitgeeft.

Voor de studie werd aan consumenten gevraagd waar zij hun favoriete series keken. 32 procent noemde dit jaar Netflix. Livetv bleef steken op 26 procent.

Hub ziet de trend al sinds 2014, waarbij Netflix ieder jaar marktaandeel wint. In 2014 noemde nog 45 procent live-tv als belangrijkste bron en 14 procent Netflix.

56 procent van de respondenten kijkt hun favoriete programma online, 44 procent doet dat via de kabel.

Consumenten leren de programma’s op verschillende manieren kennen. Kabelkijkers via advertenties, onlinekijkers via sociale media en mond-op-mond reclame. De onderzoekers zeggen dat online content zich anders verspreidt: van persoon tot persoon in plaats van marketing.

Nieuwe Netflix serie La Forêt, zinderende spanning in de Franse Ardennen

Laten we eerst even de verwarring weghalen, La Forêt is een onheilspellende Franstalige 6-delige miniserie op Netflix die zich afspeelt in de Franse Ardennen, waarbij een tienermeisje verdwijnt uit een dorp en de plaatselijke politie en een bezorgde lerares een web van schokkende geheimen ontdekken.

– Op de informatiepagina van Netflix wordt de serie La Forêt vertaald naar The Forest en zie je een franstalige videoclip van de film The Forest welke zich bij de Mont Fiji afspeelt. Ook sommige websites hebben deze fout gekopieerd. –

Maar terug naar de Netflix serie La Forêt (6 afleveringen) omdat ook dit weer een serie is waarvoor je zomaar dit troosteloze herfstweekend op de bank kunt gaan doorbrengen. La Forêt is misschien niet de meest flitsende serie lijkt het maar de plot en de spanning mogen er weer wezen.

In Montfaucon een rustig en klein dorpje in de Franse Ardennen verdwijnt Jennifer, een meisje van zestien in het bos nadat ze haar Franse leraar midden in de nacht heeft gebeld. Océane en Maya haar twee beste vriendinnen vermoeden dat er niets ernstig aan de hand is en dat ze vanzelf weer terugkomt. De lokale Politie gaat echter toch op zoek en ontdekt een aantal vreemde dingen waardoor het verhaal een andere wending krijgt.

Disney+ is de nieuwe streamingdienst van Disney

Disney is zich zoals we inmiddels weten terug aan het trekken uit de overeenkomsten met andere streaming services als Netflix en bezig met een eigen dienst. Deze nieuwe streamingdienst heeft nu ook een naam. Disney+ zal eind 2019 gelanceerd worden, naast het huidige aanbod van Disney films en series zullen er ook een aantal nieuwe titels gelanceerd worden.

Het gaat goed met de entertainment industrie. En uiteraard dus ook met Disney, dat ondermeer eigenaar is van Star Wars, Marvel, National Geographic en Pixar.

Goede prestaties

Het afgelopen kwartaal en boekjaar werden weer met goede cijfers afgesloten, zo is onlangs bekendgemaakt. Dat kwam vooral door de successen van Black Panther, Star Wars: The Last Jedi, Avengers: Infinity War and Incredibles 2. Daarnaast hebben ook nog eens het succesvolle Disney Channel en sportzender ESPN.

Loki

Tijdens de aankondiging van de financiële resultaten werd eveneens officieel bekendgemaakt dat er nu een nieuwe serie komt gebaseerd op Loki uit het MCU (Marvel Cinematics Universe). Waarschijnlijk kruipt Tom Hiddleston weer in de huid van Thor’s halfbroer. En meer is er ook nog niet bekend. Het is niet waarschijnlijk dat de serie zal voortborduren op de Marvel filmreeks. Dus mogelijk krijgen we een origin story. Maar dat is voor nu alleen maar gissen. Meer info zal er zeker op een later tijdstip bekend worden.

Star Wars

Bekend is inmiddels ook dat er niet 1 maar 2 series komen die zich afspelen in het Star Wars Universum. The Mandalorian was natuurlijk al eerder aangekondigd. De serie speelt zich volgens de tekst af tussen de gebeurtenissen van Return of the Jedi en The Force Awakens, dus na de val van The Empire maar voor de opkomst van The First Order. We volgen een eenling die aan de rand van het universum ver buiten de autoriteit van de New Republic zijn wapens doet spreken.

De andere Star Wars-liveactionserie draait om Cassian Andor, gespeeld door Diego Luna, een hoofdrolspeler in de film Rogue One: A Sar Wars Story. De serie speelt zich af in de jaren voorafgaand aan de film en gaat waarschijnlijk over het begin van de rebellen.

Of beide series tegelijkertijd beschikbaar zijn bij de livegang van de nieuwe dienst is nog onduidelijk.

Verder zonder Netflix

Disney zal dus vanaf eind 2019 gaan concurreren Netflix. De grote vraag hierbij is alleen of het ze gaat lukken om maandelijks nieuwe content aan te beiden zoals Netflix dat doet. Ze hebben natuurlijk al een flinke reeks beschikbaar, maar dat zijn voornamelijk films die al door veel mensen of fans bekeken zijn. Met een nieuwe Marvel serie en nieuwe Star Wars content bereiken ze in ieder geval 2 grote groepen fans die staan te popelen om de nieuwe series te gaan zien. Maar of dat ook op de lange termijn voor succes gaat zorgen.

Eerst Amerika

De verwachting is dat bij de lancering Disney+ alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn. Daarna is het wachten in welke volgorde de dienst in andere regio’s uitgerold gaat worden. Via DisneyPlus.com is het wel alvast mogelijk jezelf aan te melden en te registeren om up to date te blijven over de nieuwe dienst.

Page generated in 0.996 seconds. Stats plugin by www.blog.ca