‘Meerdere betaalmodellen Google Stadia’

Er komen meerdere manieren waarop gamers kunnen betalen om te spelen bij Googles gamingsplatform Stadia. Van pay per use tot aanschaf van een complete game, denkt topman Yves Guillemot van Ubisoft.

Het cloudmodel maakt het mogelijk om spelers passen te verkopen die recht geven enkele uren te spelen of dagen. Dat sluit automatisch ook niet uit dat er een maandkaart komt en, als afgeleide daarvan, dan abonnementsmodel. Technisch gezien staat Google niets in de weg om dat via de Play Store te regelen.

Guillemot zegt in een interview met Gamespot dat hij verwacht dat er veel betaalmodellen komen voor Stadia. Zijn gelijk zal ergens in de komende maanden al dan niet blijken als Google nadere details bekendmaakt.

Ubisoft heeft met zijn game Assassin’s Creed een jaar lang meegedraaid in Googles testen van het spelplatform.

Vorige week maakte het techbedrijf veel details bekend van Stadia. Maar niet het prijsbeleid. Games worden rechtstreeks gestreamd naar een Chrome-browser. Binnen vijf seconden staan spellen klaar zonder download en installatie. De toekomst van gaming past niet meer in een doos, zegt Google. Game-ontwikkelaars kunnen zonder al te ingrijpende aanpassingen hun werk compatibel maken met de cloudomgeving.

Foto: enot91 (cc)

Apple pakt uit met online diensten en eigen credit card

Zoals verwacht kondigde Apple vandaag zijn nieuwe videodiensten Apple TV+, Apple Channels en tijdschriftenkiosk Apple News + aan, naast een gamingdienst Arcade en een eigen virtuele credit card. Geen van de diensten is voorlopig in de Benelux verkrijgbaar.

De nieuwe videodienst Apple Channels, onderdeel van Apple TV, is in eerste instantie een abonnementsplatform. Net zoals bij Amazon kunnen (voorlopig alleen) Amerikanen via het platform met een enkele klik abonnementen op HBO, Showtime en Starz afsluiten voor 9,99 dollar per maand per kanaal.

De nieuwe dienst wordt uitgerold in mei naar een beperkt aantal landen, in het najaar ook op de Mac en naar Smart TV’s op Samsung, LG, Sony en Vizio.

Via de nieuwe dienst Apple TV + gaat Apple ook eigen producties brengen. Apple zei in eerste instantie 1 miljard dollar te investeren in programma’s. Netflix trekt daar 8 miljard voor uit.

Onder meer Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell kwamen hun projecten toelichten. Witherspoon en Aniston schitteren in een serie The Morning Show.

Een Netflix killer is de nieuwe Apple TV app nog lang niet. De concurrentie op de markt voor videodienst is nu al stevig. De Prime Video-dienst van Amazon timmert al langer aan de weg. Walt Disney lanceert dit jaar zijn eigen streamingdienst, te beginnen in Nederland. AT&T werkt sinds de fusie met Time Warner aan een nieuwe streamingdienst rond betaalzender HBO.

Arcade, een nieuw onderdeel van de App Store, biedt toegang tot een honderdtal exclusieve games. Die kunnen op de iPhone, iPad, Mac of Apple TV worden gespeeld, ook zonder internetverbinding. Abonnees kunnen op diverse apparaten verdergaan waar ze gebleven waren. Arcade is dit najaar beschikbaar in 150 landen.

Apple kondigde vandaag ook een soort Blendle aan, Apple News +, met op dit moment 300 tijdschriften. Naast tijdschriften zijn ook enkele grote kranten, zoals de L.A. Times en Wall Street Journal, vertegenwoordigd. Gebruikers betalen 9,99 dollar per maand. Adverteerders kunnen gebruikers niet volgen.

Vooralsnog is Apple News + alleen in Noord Amerika verkrijgbaar, waaronder Canada. Europa moet wachten tot het najaar, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk.

Apple lanceerde vanavond ook een eigen credit card, genaamd Apple Card. Die kaart bestaat alleen virtueel, als onderdeel van Wallet. Alle uitgaven worden automatisch bijgehouden. Apple beloont het gebruik van de kaart met ‘echt geld’. Voor de credit card, die deze zomer wordt gelanceerd, wordt samengewerkt met handelsbank Goldman Sachs.

Apple Pay in de VS te gebruiken voor openbaar vervoer.

De diensten komen met nieuwe versies van iOS en macOS die vanavond uitkomen.

(meer volgt)

ACM dreigt met last onder dwangsom tegen VodafoneZiggo

T-Mobile heeft de ACM verzocht handhavend op te treden tegen VodafoneZiggo wegens overtreding van de verplichting tot het publiceren van een compleet referentieaanbod voor partijen die de kabel voor eigen diensten willen gebruiken.

Dat aanbod zou gepubliceerd moeten zijn op 1 januari 2019, zoals was bepaald in het marktanalysebesluit Wholesale Fixed Access.

Van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet VodafoneZiggo zijn kabelnetwerk zeer tegen zijn zin ter beschikking stellen aan derden. YouCa, T-Mobile en mogelijk ook Caiway hebben interesse.

De ACM wijst het handhavingsverzoek van T-Mobile toe en legt een last onder dwangsom op aan VodafoneZiggo. VodafoneZiggo moet op uiterlijk 31 maart 2019 een compleet referentieaanbod publiceren. Als VodafoneZiggo dit niet doet, moet zij 100.000 euro per dag betalen, oplopend tot maximaal een miljoen euro.

Streaming 71 procent van de audiomarkt

Streaming domineert de Nederlandse audiomarkt en maakt nu 71,5 procent van de totale markt van 179,8 miljoen euro uit. In 2017 was dit nog 63,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de NVPI.

De streamingmarkt bedroeg het afgelopen jaar 128,6 miljoen euro. De verkoop van fysiek product daalt van 54,8 naar 45,4 miljoen, waarbij vinyl nu ook een daling van 7,1 procent laat zien. Ondanks de daling van de absolute omzet stijgt het aandeel vinyl in de fysieke markt van 30,7 naar 34,4 procent.

Opnieuw is er een mix van nationale en internationale artiesten die de hitlijsten domineren en bijdragen aan het resultaat; Calvin Harris & Dua Lipa, Frenna & Lil Kleine, Bløf, Drake, Ed Sheeran, Kinderen voor Kinderen, Josylvio, Post Malone en nieuwkomer Davina Michelle zijn enkele van de meest succesvolle artiesten van 2018.

Videodienst Apple toch vooral abonnementsdienst

De nieuwe videodienst die Apple vanavond (Nederlandse tijd) aankondigt blijkt voorlopig weinig meer dan een abonnenementsplatform. Net zoals bij Amazon kunnen Amerikanen via het platform met een enkele klik abonnementen op HBO, Showtime en Starz afsluiten voor 9,99 dollar per maand per kanaal.

Apple biedt ook eigen content aan, maar die lijkt nogal bescheiden in omvang. Apple heeft onder meer een film met onder andere Bill Murray in voorbereiding. Regisseur is Sofia Coppola. Een animatieserie voor kinderen, een natuurfilm, een serie rondom Snoopy, een comedyserie over dichter Emily Dickinson en een dramaserie met Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell zijn eveneens in voorbereiding. Naar verluidt zal de meeste content pas in het najaar verkrijgbaar zijn.

De nieuwe Apple News dienst die vandaag samen met de videodienst wordt aangekondigd gaat 9,99 dollar kosten en omvat 200 tijdschriften en kranten, waaronder The Wall Street Journal.

Volgens Bloomberg is er ook nog een soort Netflix voor games in de maak, waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt games kunt spelen, maar het is niet duidelijk of die maandagavond ook al wordt aangekondigd.

Nieuwe hardware is niet te verwachten. Vorige week kondigde Apple reeds nieuwe iPads, iMacs en AirPods aan.

Ondanks het Amerikaanse karakter van de aankondigingen, is de livestream via de site van Apple vanaf 18.00 uur wereldwijd te volgen.

Ik Vertrek in Brazilië en luizen bij De Luizenmoeder

Kijkcijferhits Ik Vertrek en De Luizenmoeder

Er zijn tv-programma’s die iedere uitzending bijna gegarandeerd veel kijkers weten te trekken. Op Wie is de Mol stemden de laatste weken miljoenen mensen af. Dat stokje is op zaterdagavond overgenomen door Ik Vertrek. Dit programma is na jaren nog steeds enorm populair.

Een glamping in Brazilië

Gisteren stemden maar liefst 1,6 miljoen kijkers af op NPO 1. We zagen hoe Colinda en Remco een stuk grond hadden gekocht in Brazilië en daar de eerste glamping van het land wilden beginnen. Dat is volgens hen een gat in de markt. Ze hebben een aannemer gevonden (Fernando) die het project voor hen wil uitvoeren. Hij is nog wel onervaren, maar de twee uit Dordrecht hebben er alle vertrouwen in dat hij dat compenseert met zijn enthousiasme en gedrevenheid.

Bekijk hieronder de leukste tweets over de aflevering van 23 maart. Heb je nog niet gekeken? Dan hierbij een spoiler alert!

Ik Vertrek in Brazilië en luizen bij De Luizenmoeder

Kijkcijferhits Ik Vertrek en De Luizenmoeder

Er zijn tv-programma’s die iedere uitzending bijna gegarandeerd veel kijkers weten te trekken. Op Wie is de Mol stemden de laatste weken miljoenen mensen af. Dat stokje is op zaterdagavond overgenomen door Ik Vertrek. Dit programma is na jaren nog steeds enorm populair.

Een glamping in Brazilië

Gisteren stemden maar liefst 1,6 miljoen kijkers af op NPO 1. We zagen hoe Colinda en Remco een stuk grond hadden gekocht in Brazilië en daar de eerste glamping van het land wilden beginnen. Dat is volgens hen een gat in de markt. Ze hebben een aannemer gevonden (Fernando) die het project voor hen wil uitvoeren. Hij is nog wel onervaren, maar de twee uit Dordrecht hebben er alle vertrouwen in dat hij dat compenseert met zijn enthousiasme en gedrevenheid.

Bekijk hieronder de leukste tweets over de aflevering van 23 maart. Heb je nog niet gekeken? Dan hierbij een spoiler alert!

Nieuwe topserie op Netflix Historia de un Crimen Colosio

Historia de un Crimen: Colosio is een nieuwe Mexicaanse serie (Netflix Original) en tevens de eerste uit een nieuwe reeks van series. Deze series gaan over beroemde en controversiële moorden in Latijns-Amerika die een grote impact hebben gehad op de geschiedenis van een land of letterlijk voor andere ellende hebben gezorgd. Colosio zal een van de donkerste gebeurtenissen in de Mexicaanse politiek terugbrengen: de moord op Luis Donaldo Colosio.

Met een duur woord wordt Historia de un Crimen een – Anthology serie – genoemd. Dit zijn series met eenzelfde soort thema maar die verder volledig op zichzelf staan en vaak ook met een compleet nieuwe cast. Denk aan series als The Missing, Fargo, American Horror Story (dezelfde cast met steeds een nieuw verhaal) en True Detective (HBO)

Historia de un Crimen: Colosio

Historia de un Crimen: Colosio is een serie die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Mexicaanse presidentskandidaat Luis Donaldo Colosio (Jorge A. Jiménez) die werd vermoord op 23 maart 1994 tijdens een betoging in Lomas Taurinas, in Tijuana, Baja California. De politicus was de favoriet om Carlos Salinas de Gortari op te volgen als President van Mexico, maar twee schoten zorgden ervoor dat hij maanden voor de verkiezingen zijn leven verloor.

De langzaam stervende weduwe Diana Laura Riojas (Ilse Salas) van Luis Donaldo Colosio moet na de moord samen met Federico Benítez, een politiechef in Tijuana uitzoeken wie de werkelijke moordenaar is van haar man. Wie heeft hem gedood en waarom? Beiden starten een gevaarlijk onderzoek om de waarheid te achterhalen.

Historia de un Crimen en de harde waarheid

Voor deze nieuwe productie van Netflix Historia de un Crimen (Story of a crime) is hard onderzoek gedaan naar de toedracht rond de politieke moord. 25 jaar na de moord zal de serie informatie vrijgeven die het perspectief, op wat er is gebeurd, heeft doen veranderen. Eind vorig jaar verscheen een video die het precieze moment laat zien waarop de kandidaat een kogel in het hoofd krijgt tijdens een publieksevenement in Tijuana.

Diana Laura Riojas stierf in hetzelfde jaar van de moord op Colosio, na een onmogelijke strijd tegen alvleesklierkanker. De serie begint op 22 maart, een dag voor de moord op de politicus, inmiddels dus 25 jaar geleden.

5 Netflix docu’s uit 2019 die je gezien moet hebben

Netflix komt met steeds meer eigen materiaal en daar zitten heel mooie, bijzondere en schokkende documentaires tussen. Ben je even klaar met het kijken naar een serie? Het aanbod aan docu’s is enorm en er verschijnen regelmatig nieuwe op de streamingsdienst.

Wij geven je 5 tips voor documentaires uit het aanbod dat in 2019 op Netflix is gekomen. Natuurlijk vertellen we ook waarom je deze op je ‘to watch’ lijstje moet zetten.

1. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Deze Netflix original bestaat uit 4 afleveringen en vertellen het verhaal van seriemoordenaar Ted Bundy. De documentairereeks geeft een heldere opsomming van feiten en gebeurtenissen van zijn geboorte tot executie in 1989. Ook zijn opzienbarende ontsnappingen en rechtszaak komen voorbij. Toen Bundy in de dodencel zat, sprak hij meerdere keren met journalisten en dit materiaal komt ook terug in de documentaire. Vlak voordat hij geëxecuteerd werd bekende Bundy meer dan 20 moorden. Het totaal aantal door hem vermoorde personen is officieel niet bekend, maar ligt waarschijnlijk veel hoger dan 20. Experts schatten dat aantal zelfs op rond de 100. De documentaire krijgt een 7.9 op IMDb en is wat ons betreft de moeite van het kijken zeker waard.

‘Proximus sleutelt aan Android decoder’

Het Belgische Proximus werkt naar verluidt aan een nieuwe decoder met Android TV. Daarmee wil het telecombedrijf zich vooral richten op jongeren die geen traditioneel tv-abonnement meer hebben.

De naam van de decoder zou V7 zijn en het apparaat is ontworpen door hjet Franse bedrijf Technicolor. Onder de motorkap zit volgens de geruchten een Qualcomm-processor, met 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagruimte.

Applicaties kunnen worden gedownload vanuit Google Play. Naast 4k zou ook HDR worden ondersteund.

De decoder zou dit jaar nog op de markt moeten komen.

Nederlandse YouTube prijzen worden weer uitgereikt

De uitreiking van de VEED-awards staat onder YouTubers en kijkers ook wel bekend als de uitreiking van de Oscars in de Nederlandse YouTube industrie. De eerste awards werden in 2015 uitgereikt en sindsdien is de award show niet meer weg te denken in de Nederlandse Youtube scene. Voor het vijfjarige jubileum op 23 maart pakt de organisatie groots uit door de award show te organiseren in AFAS Live. Bij de uitreiking van de VEED-awards bepaalt de kijker wie de leukste, liefste, beste en grappigste YouTuber van Nederland is. Voorafgaand aan de award show hebben ruim 751.000 mensen gestemd op zijn of haar favoriete YouTuber.

Prijzen

De organisatie van de VEED-awards heeft verschillende categorieën bedacht waar bekende en minder bekende YouTubers in genomineerd zijn. Zo zijn er prijzen te winnen voor beste mannelijke YouTuber en beste vrouwelijke YouTuber en is er een prijs te winnen voor het beste YouTube kanaal. Het beste YouTube kanaal mag niet ontbreken in dit rijtje. Afgelopen jaar ging de award voor het beste YouTube kanaal naar Thomas, Giel en Stefan van StukTV. De mannen van StukTV ontvingen ook de prijs voor beste YouTube-serie voor de afleveringen van het jachtseizoen.

Netflix komt begin april met natuurdocumentaire ‘Our Planet’

Vanaf 5 april kun je op Netflix gaan kijken naar acht afleveringen van natuurdocumentaire ‘Our Planet’. De door Netflix ontwikkelde serie neemt de kijker mee op een ontdekkingsreis rond de aarde. Het is opgenomen in 50 landen en laat beelden zien van dieren in het wild en hun leefgebieden. De hoofdrollen zijn niet alleen weggelegd voor de dieren, maar ook voor David Attenborough. De naam van de bioloog en documentairemaker kent misschien niet iedereen, maar zijn stem zeker. Hij sprak de laatste jaren ook alles in voor de bekroonde serie Planet Earth.

Mobiele games brengen veel meer op dan traditionele games

Mobiele games brengen veel meer op dan andere games via consoles, pc’s en handhelds. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Appe Annie en IDC.

De omzet ligt gemiddeld 20 procent hoger, en daarbij zijn reclame inkomsten niet eens meegerekend.

In 2014 brachten mobiele games al meer op dan PC en Macs. Sindsdien is de omzet flink gegroeid.

Winnaars in 2018 waren Honour of Kings (Arena of Valor) bij iOS en Lineage M bij Google Play. Drie van de Top 5 games zijn trouwens multiplayer games met elementen die ontleend zijn aan traditionele (pc) games.

Yes, de eerste echte trailer van Stranger Things 3!

Nog voordat het tweede seizoen van Stranger Things te zien was op Netflix, werd al bekend dat er ook een derde seizoen zou volgen. Yes! Maar dat ging even duren. Ons geduld zou wel beloond gaan worden met iets dat “het wachten waard” is. De makers van de serie hebben aangegeven dat ze willen komen met iets nog groters en beters dan het vorige seizoen. De verwachtingen zijn dus hoog en daarom hebben ze de tijd genomen om echt iets goeds neer te zetten.

Trailer Stranger Things 3

Zojuist heeft Netflix de eerste trailer van het derde seizoen uitgebracht. Met als bijschrift: Eén zomer kan alles veranderen. Tegelijk is ook de releasedatum bekend gemaakt. Vanaf 4 juli zie je Stranger Things 3 alleen op Netflix. Een datum die men in Amerika uitgebreid viert, en vieringen die we in de trailer ook terug zien komen.

Google lanceert gamingplatform Stadia

Google lanceert een nieuw gamingplatform genaamd Stadia gebouwd op het Google Cloud Platform. Games worden rechtstreeks gestreamed naar een Chrome browser. Binnen vijf seconden staat het spel klaar zonder download en installatie.

Stadia werkt op desktops, laptops, smartphones en slimme televisies. Er wordt niet ingeleverd op de kwaliteit, die is gelijk aan die van consoles. Google garandeert 4k, 60fps, HDR en surround sound. Op langere termijn wordt zelfs 8K ondersteund.

Google levert wel een eigen controller die via wifi werkt. Gebruikers kunnen hun game via een knop delen via YouTube. Hulp kan via een microfoon worden ingeroepen.

Het platform is al zes maanden getest als onderdeel van Project Stream. Daarbij kon Assassin’s Creed Odyssey van Unisoft in de Chrome browser worden gespeeld zonder additionele hardware.

Voor het platform worden speciale 10,7 teraflops servers ingezet draaiend onder Linux. De processor is speciaal ontwikkeld voor het platform door Advanced Micro Devices. Het datacenter is je platform, zo vertelde Google aan game ontwikkelaars.

(meer volgt)

Page generated in 1,390 seconds. Stats plugin by www.blog.ca