Expedia zet 3000 mensen op straat

Online reisbureau Expedia ontslaat maar liefst 3000 werknemers werelwijd. In een mail aan zijn staf meldt bestuursvoorzitter Barry Diller dat het bedrijf op een ongezonde en ongecontroleerde wijze is gegroeid.

Er staan 35.400 werknemers bij Expedia op de loonlijst, terwijl dat er een jaar eerder nog 25.400 waren. Met de ontslagen wil Expedia 300 tot 500 miljoen dollar uitsparen.

Expedia benadrukt dat de ontslagen niets te maken hebben met de coronacrisis, al verwacht het bedrijf 30 tot 40 miljoen dollar aan omzet te verliezen.

De recente kwartaalresultaten waren niet slecht en Expedia is op de beurs zo’n 16 miljard dollar waard.

Het rommelt al langer aan de top van Expedia. CEO Mark Okerstrom en CFO Alan Pickerill werden in december aan de kant gezet. Ze zouden het met Diller oneens zijn over de strategie en dan vooral het bij elkaar brengen van merken als Vrbo, Travelocity en Orbitz.

Diller, voorheen topman van Paramount Pictures, investeert al sinds 2001 in het reisbureau.

Foto Expedia

Transavia verliest gegevens 80.000 klanten

Onbekenden hebben toegang gehad tot een mailbus van Transavia waar de persoonlijke gegevens van tachtigduizend reizigers in stonden.

De KLM-dochter meldt dat met een persbericht aan het grote publiek en heeft de lekkage ook gerapporteerd aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Daar zijn instanties wettelijk toe verplicht.

Het betreft een datalek van passagiers die reisden in de periode van 21 tot en met 31 januari 2015. De gegevens die in het bestand stonden zijn: voornaam, achternaam, geboortedatum, vluchtgegevens, boekingsnummer en services die zijn bijgeboekt zoals bagage, ski’s en rolstoelen. Financiële gegevens en ID- en contactgegevens waren niet toegankelijk.

Het is niet bekend of, op welke schaal en met welk doel de gegevens door de digitale inbrekers zijn meegenomen en gebruikt.

Vorig jaar ontving de Autoriteit Persoonsgegevens bijna 26.956 meldingen over datalekken. Dat is een stijging van 29% ten opzichte van 2018.

Foto: Patrick Janicek (cc)

Deutsche Bahn investeert in Volocopter

Logistiek specialist DB Schenker, onderdeel van Deutsche Bahn, neemt deel aan een investeringsronde van 87 miljoen euro in Volocopter, fabrikant van een volledig elektrische helikopter voor urbaan vervoer.

De andere nieuwe deelnemers aan deze ronde zijn Mitsui Sumitomo Insurance Group, MS&AD Ventures en TransLink Capital (Japan Airlines en Sompo Japan Insurance) join the round as new investors. Zittende investeerders Lukasz Gadowski en btov doen ook mee. De voormalig CEO van Daimler Group, Dieter Zetsche, wordt commissaris.

Het nieuwe geld is bedoeld om het werkende concept door te ontwikkelen naar certificatie door de luchtvaartautoriteiten. Dat gebeurt onder technische leiding van de Nederlandse CTO Jan-Hendrik Boelens.

Onlangs deed Volocopter met Grab, een soort Uber uit het verre oosten, een haalbaarheidsproef:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Airbnb vergunning voor Amsterdam

Amsterdam voert een vergunningenstelsel in voor het verhuren van woningen aan toeristen via platforms als Airbnb. De Raad van State (RvS) heeft onlangs vastgesteld dat het onttrekken van een woning aan de woningvoorraad zonder een vergunning niet is toegestaan.

‘Het college wil de mogelijkheden tot handhaving van de regels zo snel mogelijk repareren door het invoeren van een vergunning voor vakantieverhuur;’, zegt Laurens Ivens, wethouder Wonen, tegen de NOS.

De landelijke politiek werkt overigens aan een nieuwe Wet toeristische verhuur. Wanneer die is ingevoerd is verhuur aan toeristen zonder een vergunning wel weer toegestaan. Gemeenten kunnen op basis van die wet wel aparte eisen stellen, zoals een meldplicht en een maximumaantal nachten per jaar. De wet moet 1 juli ingaan.

In Groningen mogen via platforms als Airbnb voortaan maximaal twee kamers per woning worden verhuurd. Het voorstel moet nog worden aangenomen door de gemeenteraad.

Gites.nl koopt Gites.com

De Nederlandse online verhuurder van Franse vakantiehuisjes Gites.nl koopt het gelijknamige .com-domein om zich duidelijker op de buitenlandse markt te profileren.

Halverwege deze middag verdween de oude site die onder het .com-domein hing en werd vervangen door het Nederlandse aanbod.

Voor zijn activiteiten buiten het Nederlandse taalgebied gebruikte eigenaar Marijn Bom het .eu-domein. De nieuwe aankoop deed hij om de internationale uitstraling te verstevigen. Daarom gaat vanaf nu al het verkeer aan .eu naar .com.

Bom: “We verwachten makkelijker buitenlands bereik naar ons te trekken en bovendien een hogere conversie op ons huidige buitenlands bereik.”

Gites.com had organisch 11.000 bezoekers. Die genereerden samen zo’n dertigduizend pageviews. Ook gingen er veertig klanten van de Canadese oud-eigenaar van Gites.com mee naar de nieuwe eigenaar in Nederland. Die heeft nu drieduizend eigenaren van vierduizend vakantiehuisjes aan zich verbonden. Zij zucht vanmiddag over de overname geïnformeerd.

Over het overnamebedrag doet de ondernemer geen concrete uitspraak. “Het is geen wereldbedrag.”

Vooralsnog zullen Gites.nl en Gites.com naast elkaar bestaan. De een voor het Nederlandse verkeer, de ander voor het Duitse, Engelse en Franse. Mogelijk zal .nl-verkeer in de toekomst ooit opgaan in de .com-site.

Het bedrijf Gites is ook een van de 34 bedrijven die gisteren een klaagbrief aan de Europese Commissie stuurden vanwege Googles dreigende marktmacht met diens zoekmachine voor hotelkamers en vakantiehuisjes.

Foto: solylunafamilia (cc)

Nieuwe deeldienst e-scooters live in Rotterdam

Het familiefonds van de familie Pon lanceert in Rotterdam een nieuwe deeldienst voor elektrische scooters: Check. Uiteindelijk wil het bedrijf de makkelijkste weg in een stad aanbieden, los van de vervoersmodaliteit die de lokale reizigers wenst.

Zonder er ruchtbaarheid aan te geven plaatste het team van Check een week geleden een kleine tweehonderd witte elektrische scooters in drukke zones in de havenstad. De dienst is app-only, kost 25 cent per minuut en hanteert een starttarief van een euro. “We mogen er vierhonderd neerzetten van de gemeente en zijn verbaasd over de adoptie die we nu al genieten”, vertelt managing director Paul van Merrienboer.

Rotterdam is de eerste stad waarin investeerder Ponooc deze dienst aanbiedt, omdat de stad zijn beleid voor nieuwe vervoersdiensten en deeldiensten op orde heeft. Check kan ook in andere gemeentes beginnen als zij gereed zijn. “Het is aan ons om hen met Rotterdamse data te laten zien dat steden toegankelijker worden door ons soort diensten.”

Van Merrienboer bouwt zijn dienst open op (TOMP API), zodat het kan aansluiten op andere ecosystemen. Dat zijn overkoepelende diensten als Urbi en Ride, maar bijvoorbeeld ook NS Business Card. Reizigers, zo blijkt, willen namelijk niet veel verder dan tweehonderd meter lopen tussen twee vervoersmodaliteiten. Uit de trein en dan op de step moet zonder hindernissen kunnen.

Uiteindelijk wil Check tweeduizend scooters in Rotterdam op de weg hebben. “Dat lijkt veel, maar besef je dat er duizend auto’s in de stad staan per vierkante kilometer.” Die grote afhankelijkheid van auto’s moet minder, omdat de stad het verkeer naar buiten het centrum drijft. Daarom vreest de ondernemer concurrerende diensten als Felyx en Lev ook niet. Hoe groter het aanbod, hoe groter de vraag.

Check is een honderd procent venture van investeerder Ponooc. Dat heeft meerdere belangen in nieuwe typen vervoersdiensten. De familie Pon doet dat vanuit het besef dat de vervoersmarkt sterk gaat veranderen en ruimte zal vragen voor andere vervoersmiddelen dan de auto. Zo is het bijvoorbeeld ook investeerder in Greenwheels, Swapfiets, Trunkrs en scooterfabriek Unu in Berlijn.

Europese klacht reisbedrijven tegen Google

Meer dan dertig bedrijven uit de reissector dienen een klacht tegen Google in bij de Europese Commissie. De zoekgigant geeft zijn de resultaten uit zijn eigen reiszoekmachine voorrang op het aanbod van de reisbedrijven.

Dat maakt de Financial Times op uit een brief die de krant las. Het document is afkomstig van 34 bedrijven en zal op het bureau van mededingingscommissaris Margrethe Vestager terecht komen. De Deense zal direct terugdenken aan een sterk vergelijkbare casus van webwinkels die klaagden over voorrang van Google Shopping.

Onder de klagende bedrijven bevinden zich HomeToGo, Tripadvisor en Expedia. Ze laten zich horen, omdat Google zijn eigen vakantiezoekresultaten voorrang op vermeldingen van de anderen. De zoekmachine geeft zijn reiszoeker, dit sinds 2018 behalve hotels ook vakantiehuisjes kan vinden, prominenter weer. Dat levert meer zichtbaarheid en kliks op. Concurrenten krijgen navenant minder kliks of moeten meer gaan betalen voor een prominentere weergave.

De Europese Commissie kan besluiten om de klacht te gebruiken om een verkennend onderzoek uit te voeren naar de geclaimde praktijk. Dat kan eventueel uitmonden in weer een officieel onderzoek naar misbruik van marktmacht.

Foto: Selamat Made (cc)

Ontwikkelingen in het huidige E-commerce decennium

E-commerce is al lang geen puber meer. Toch vertegenwoordigt B2C nog steeds maar 14,1% van de wereldwijde detailhandel en kunnen e-commerce ondernemingen nog alle kanten uit. Wat B2B betreft liggen de beste kansen in Europa. Het continent neemt een luttele drie procent van de totale B2B e-commerce omzet voor haar rekening, vergeleken met dertig procent voor China en tien procent voor de Verenigde Staten. E-commerce bedrijven die de komende jaren blijven groeien, zullen oog hebben voor wat er in de markt speelt en kansen grijpen waar die zich voordoen. Een overzicht van de ontwikkelingen die de doorslag gaan geven in 2020. 

D2C

De digitalisering van ons dagelijks leven doet de consument verlangen naar authenticiteit. Direct-to-customer (D2C) komt deze behoefte tegemoet en bevordert, op de koop toe, de duurzaamheid waar de klant ook steeds meer op aandringt. Vanuit een commercieel oogpunt lijkt D2C een no-brainer voor de leverancier, maar het blijft oppassen geblazen want de logistieke en culturele obstakels liegen er niet om. Is je e-commerce platform eigenlijk wel ingesteld om detail bestellingen aan te nemen, laat staan te bezorgen? Detailhandel draait om details, duidelijker kan het niet. 

De vraag naar D2C gaat sterk stijgen en leveranciers die daar op in willen spelen moeten zeker weten dat ze de culture shock van de detail klant aandurven. 

Marketplaces

Dit blijft een thema, omdat steeds meer niche e-commerce bedrijven zich het marketplace business model toe-eigenen. Twee Nederlandse online retailers die de sprong hebben gewaagd zijn Bax Music en kleertjes.com. 

Waarom ze dit doen? Een eigen marketplace geeft je merk een andere uitstraling en een prominenter internationaal profiel. Het bezwaar dat je van je eigen marktaandeel af zou snoepen door je concurrenten in de winkel te zetten is een staaltje van verouderd analoog denken. Als een klant liever een product van je rivaal koopt, pak je toch nog vijftien procent tenminste. Dat is de commissie die kleertjes.com in rekening brengt. 

Zowel het besluit om een marketplace te lanceren of om dit juist niet te doen hebben belangrijke gevolgen. Maar elk e-commerce bedrijf moet het nieuwe decennium ingaan met een goed doordacht beleid ten opzichte van marketplaces. 

Headless architecture en PWA’s

Amazon, Walmart en Nike zijn “headless”, dus is er een weg gebaand voor kleinere e-commerce bedrijven om dat ook te overwegen. 

In headless zijn de front- en back-end van het e-commerce platform van elkaar losgekoppeld. Dit geeft je een hoop vrijheid om de customer journey snel aan te passen, want het hoeft niet telkens via de back-end. Agility dus. Dat is onmisbaar in omnichannel, waar de klant dezelfde belevenis moet hebben op elk willekeurig platform of device. 

Headless heeft zijdelings ook te maken met progressive web apps zeg maar een website die zich als een app gedraagt. Nogmaals, het gaat om die agility. PWA’s worden namelijk bliksemsnel geladen en leiden tot een aanzienlijke verkorting van de customer journey. De moderne consument wil alles meteen en heeft vaak geen zin om een native app te downloaden. 

PWA’s zullen die native apps niet verdringen, maar eigenlijk als een soort voorhoede van zo’n app de klant vooruit helpen in zijn customer journey. Een headless e-commerce architectuur is veel ingrijpender en ook dat zal in 2020 een rol van betekenis gaan spelen. 

Betaling

Fintech is nu zo ingeburgerd dat alles wat in B2C ook maar een beetje zweemt naar een betaling, de aankoop eigenlijk al in de weg staat. Vandaar het succes van de eWallet of van start-ups zoals Klarna waarmee je de betaling helemaal omzeilt voor een paar weekjes weliswaar, maar je koopt toch sneller. 

Wel is het frappant hoe ver de betalingsgewoonten van nauw verweven economieën zoals die van Duitsland, Nederland en Denemarken uit elkaar lopen. Ja, klanten willen gemak maar wat als makkelijk wordt ervaren in de ene markt, levert wrijving op in een andere. e-commerce bedrijven die gevoelig op deze nuances kunnen inspelen zijn meteen international een stuk geloofwaardiger. 

De markt gaat twee kanten op. Aan de ene kant zal de eWallet haar positie consolideren, maar aan de andere kant wordt er meer aandacht besteed aan de onderlinge verschillen tussen markten die misschien wel hetzelfde product willen, maar toch anders willen afrekenen. Niet alles en iedereen gaat keihard dezelfde kant op dat gaan we in 2020 beter en nuchterder inzien. 

Bestellen

Zelfs mensen die helemaal geen zin hebben om een smart speaker in huis te hebben zullen er vroeg of laat toch aan moeten geloven. Daar is geen ontkomen aan. Alleen in de Verenigde Staten zijn er al 119m. Het komt er op neer dat voice ordering van cruciaal belang wordt voor e-commerce. Misschien net zo belangrijk als spraakgestuurde bestellingen zijn voice searches, vooral in B2B waar het woekert van producten en productspecificaties. 

QR-scanning maakt deel uit van de omnichannel shopping experience waarbij klanten in een fysieke winkel een product kunnen scannen op hun smartphone en zodoende hun customer journey thuis kunnen voortzetten door hun specificaties te bepalen of aanvullende producten te bestellen. 

Omnichannel is erop gericht dat je de klant op het juiste moment “pakt” en ervoor te zorgen dat elk moment (potentieel) het juiste moment is. Door voice en QR-scanning in de customer journey op te nemen, vergroot je de kans dat je de klant op de juiste manier en op het goede moment treft. 

Subscriptions

Met subscriptions denk je in de eerste plaats aan Office 365 cloud software of Netflix, maar je kunt je ook al abonneren op alledaagse boodschappen zoals scheerproducten, verse groenten “rechtstreeks van de boerderij”, vuilniszakken en zelfs t-shirts en ondergoed. 

B2B-bedrijven die geen zin hebben om hun kapitaal te verankeren in kantoormeubels, machines, IT, catering, enzovoort zijn in toenemende mate op zoek naar een subscription oplossing. Ontwikkeling rondom de Internet of Things (IoT) geven in 2020 een sterke impuls aan B2B subscriptions, vooral in de industriële sector waar IoT zich het sterkst doet gelden. 

Voor millennials zijn subscriptions een vanzelfsprekend model voor aankoop en consumptie, en dus blijft die markt groeien. Wie had er gedacht dat Nederlanders zich op fietsen zouden abonneren? Merkwaardig, maar het went snel en e-commerce zal ook in 2020 het subscription business model vindingrijk uitbreiden. 

AR / VR

Omnichannel vervaagt de grenzen tussen “echt” en “online” winkelen en de namaak wereld van Augmented en Virtual Reality beweegt zich in dat niemandsland. 

Tot voor kort waren AR / VR niet zozeer een klantervaring maar meer een stunt die de klant afleidde van zijn customer journey. Online is niet alles: zo’n 85% van de wereldwijde detailhandel gebeurt nog steeds offline en één op de drie klanten vertelt dat het niet kunnen zien en aanraken van een product hun van een aankoop weerhoudt. Retailers dichten deze kloof met fysieke winkels en met AR / VR-functionaliteiten die eindelijk realistisch genoeg overkomen om de klant verder te helpen in zijn customer journey

B2B vraagt om steeds meer realisme en betrokkenheid en AR / VR komt goed van pas om kopers te tonen hoe je een product kan configureren of hoe je eventuele problemen op kan lossen.

Over de auteur: Dennis Zuurhout is marketing manager bij CloudSuite.

Amsterdam moet ‘Airbnb regels’ aanpassen

De gemeente Amsterdam biedt haar inwoners ten onrechte de mogelijkheid om vrijstelling te vragen van het verbod om zonder vergunning een woning aan toeristen te verhuren, bijvoorbeeld via Airbnb. Deze vrijstellingsmogelijkheid is in strijd met de Huisvestingswet en is daarom ‘onverbindend’. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald.

De gemeentelijke vrijstelling voor woningverhuur in Amsterdam en de regels die daaraan verbonden zijn, gelden daarmee niet meer.

De Huisvestingswet bepaalt dat het verboden is om door de gemeente aangewezen woonruimte ‘te onttrekken aan de woningvoorraad’. Als dat verbod voor een woning geldt, dan wil dat zeggen dat de woning niet mag worden verhuurd aan bijvoorbeeld toeristen, ook al is dat maar voor een korte periode. Zo’n verbod geldt echter niet als je hiervoor een vergunning van de gemeente hebt. Heb je zo’n vergunning niet, dan kan de gemeente een boete opleggen.

Voor de gemeente betekent de uitspraak dat zij haar inwoners geen vrijstelling meer mag verlenen van het verbod om zonder vergunning hun woning aan toeristen te verhuren. Wel mag de gemeente boetes blijven opleggen aan inwoners die zonder vergunning hun woning aan toeristen verhuren. Als de gemeente hiervoor aanvullende regels wil maken, door bijvoorbeeld te bepalen in welke gevallen zij wel en in welke gevallen zij geen boetes oplegt, en hoe hoog die boetes zijn, dan zal de gemeente de gemeentelijke huisvestingsverordening moeten wijzigen.

Kapitaalinjectie en Europese overname voor Bird

De online verhuurder van elektrische steps Bird heeft zijn Berlijnse tegenhanger Circ overgenomen. Daarnaast maakt het een extra kapitaalinjectie bekend van 75 miljoen dollar.

De nieuwe investering brengt het totaal een venture capital op 350 miljoen dollar. Dat geld wordt uitgegeven aan de inkoop en het onderhoud van de elektrische steps, aan de promotie van de dienst, bouw van de de backend en uitbreiding op de Europese markt.

Dit soort elektrische steps is in Nederland verboden op de openbare weg.

De kapitaalinjectie hangt samen met de overname van de scooterverhuurder Circ uit Berlijn. Diens aandeelhouders, Target Global, Team Europe, Idinvest Partners en Signals Venture Capital, worden met de transactie aandeelhouder in Bird.

Cerc is actief in 43 steden in twaalf landen. Het zwaartepunt ligt op de Duitstalige markt, maar wel met vertakkingen naar Frankrijk, Italië en zelfs het Midden-Oosten.

Foto: Elvert Barnes (cc)

Miljoeneninvestering voor Nederlands taxibedrijf Get-E

Technologiebedrijf Get-E uit Hoofddorp trekt 2,25 miljoen euro extern kapitaal aan. Investeerder is Axivate Capital uit Amsterdam.

Met het geld wil Alexander van Deudekom, CEO en oprichter van Get-E, de groei van zijn bedrijf versnellen. Concreet: meer bestemmingen en meer aansluiting op andere technische platformen.

Het bedrijf laat zakelijke klanten gemakkelijk een taxi van en naar de luchthaven en van A naar B op plaats van bestemming boeken, op meer dan negenhonderd bestemmingen in 140 landen. Daarvoor heeft de onderneming een online platform ontwikkeld dat bedrijven verbindt met vervoerders. Omdat bij het boeken alle kosten van de rit al bekend zijn en de betaling al vooraf is geregeld zijn er geen verrassingen over de prijs aan het einde van de rit.

Tot de klanten behoren bedrijven als Visa, Ryanair en CityJet. Luchtvaartmaatschappijen zetten de Nederlandse technologie bijvoorbeeld voor hun eigen mensen in het vervoer van de crews te regelen.

Axivate Capital is het investeringsfonds van Bas Rasker. Hij was betrokken bij onder meer Jiba, Zoover, Corendon, horeca in Utrecht en is ook investeerder in Emerce.

Transavia investeert in online reisgids GoHere

Transavia Ventures investeert een kwart miljoen euro in online reisgids GoHere. De luchtvaartmaatschappij is inmiddels ook zelf een pilot gestart met de Transavia Tips app, een eigen versie van de GoHere app voor de Transavia Passagiers.

Er ontstaan allerlei nieuwe apps die de reizigers op authentieke ervaringen wijzen, maar die zijn vaak individueel te klein en te onbekend om gevonden te worden door de reizigers.

Platformen als Tripadvisor en The Fork bieden tips van onbekenden en hebben vaak een commerciële achtergrond. GoHere geeft alleen tips door van mensen die je vertrouwt, zoals je eigen vrienden of de reisorganisatie waarbij je geboekt hebt.

GoHere is ook een oplossing voor reisorganisaties om via een eigen app in contact te blijven met reizigers tijdens de reis. Reisorganisaties kunnen een whitelabel versie van de GoHere app aan hun klanten aanbieden.

Uber koopt 2.000 elektrische Nissans

Uber koopt tweeduizend Nissan Leafs en verhuurt die, of verkoopt ze door, aan taxichauffeurs in Londen. De aanschaf is een stap in Ubers streven om per 2025 geen uitlasgassen meer uit te stoten in de Engelse hoofdstad.

De app-ontwikkelaar probeert het financieel interessant te maken voor chauffeurs om over te stappen naar een elektrische wagen. De koop- of huurprijs is lager dan de reguliere marktprijs, weet de Financial Times. Daarnaast kunnen de bestuurders het ‘groene spaargeld’ gebruiken dat ze verzamelden via Ubers Clean Air Plan. Daarbij leggen ze vijftien pence in voor iedere gereden mijl.

Vorig jaar werden er in elektrische auto’s 900.000 Uber-ritjes gemaakt. Dat is 350 procent meer dan het jaar ervoor.

Het groene plan van het taxibedrijf is niet enkel een streven uit duurzaamheid, maar ook uit lijfbehoud. Twee jaar geleden werd de taxilicentie van Uber niet verlengd, omdat het niet aan alle lokale regels voldeed. Het Clean Plan kan ook worden gezien als onderdeel van een charmeoffensief.

Foto: je4vo1 (cc)

Pokemon Go en Ingress goed voor honderden miljoenen toeristenomzet

Softwareontwikkelaar Niantic, de spin-off van Google die spellen als Ingress en Pokemon Go maakt, zegt dat de live events van zijn gamespelers 249 miljoen dollar aan toeristische omzetten genereerde in 2019.

In een vooruitblik op 2020 vertelt Niantic hoe groot het zijn eigen impact op het lokale toerisme inschat in de steden waar het zijn events houdt. Het getal, de genoemde kwart miljard dollar, is ook een lekkere wortel voor gemeentes die een andere vorm van toerisme naar hun stad willen trekken.

Spelers van de Niantic-games trekken, gewapend met hun telefoon, van het ene bijzondere punt in een stad naar het andere. Dat kan een kerk zijn of een kunstwerk, maar ook een historische locatie of andere opmerkelijke plek. Daar voeren ze, al dan niet in teamverband, gevechten uit in het spel op hun telefoon.

Vorig jaar organiseerde Niantic 77 live events in 32 landen. Dan komen duizenden spelers naar een stad om daar gedurende een hele dag batlles te houden en opdrachten uit te voeren. De spelers komen vaak uit andere steden en landen en brengen daarom toeristisch geld mee. Ze moeten immers eten, drinken en ergens slapen.

In 2019 deden 2,7 miljoen spelers uit zestig landen aan dit events mee. Ze liepen in totaal 6,5 miljoen kilometer.

Komend jaar vinden weer tientallen van dit soort massale bijeenkomsten plaats. Het meest nabij Nederland zijn dat Ingress-events in Rijssel, Edinburgh en München. Niantic probeert lokale overheden bij de organisaties te betrekken en koos als pilot voor Liverpool, Philadelphia en St. Louis.

Niantic is bij Google bedacht door dezelfde mannen die ooit Keyhole oprichtten, wat later na de overname werd omgedoopt tot Google Earth.

Foto: Daphne Domingo (cc)

Tourism Impact Lab: een nieuwe manier om studenten en reisbedrijven te verbinden

Onlangs vond het eindevenement van het Tourism Impact Lab plaats op de Breda University of Applied Sciences. Een initiatief om studenten te verbinden aan reisorganisaties en reis-startups in een langdurig traject waarin innovatietechnieken en het uitwerken van nieuwe concepten centraal staan. Met als uiteindelijke doel studenten een succesvolle innovatie te laten creëren binnen de reisbranche. 

Het Tourism Impact Lab toont studenten welke waardevolle impact zij kunnen hebben en geeft hen handvaten eigen concepten uit te werken en te laten slagen. Voor bedrijven is het een mooie kans om aan de slag te gaan met innovatie en op deze manier impact te maken binnen de reisbranche. Tijdens het eindevenement pitchten de studenten hun innovaties aan bedrijven en sloot Ramon Vullings af met een keynote over cross-industry innovation.

Cross-industry innovation en het Travel Impact Lab

Het Travel Impact Lab kennen we al langer binnen de reisbranche. Zij helpt de reisbranche innoveren en combineert innovatie met het creëren van positieve impact. Een groot aantal reisorganisaties en reis-startups hebben zich inmiddels aangesloten bij het Travel Impact Lab om samen waardevolle impact te creëren met nieuwe ideeën en concepten binnen de reisbranche. En dat is nu precies waar het bij cross-industry innovation ook om gaat, of zoals Ramon Vullings het omschrijft: “Creating impact like an ideaDJ”. 

Creating impact like an ideaDJ

Maar hoe word je nu zo’n ideaDJ en hoe kom je tot creatieve ideeën en oplossingen? Twee vragen die tijdens de keynote sessie van Ramon Vullings beantwoord worden. Vullings ziet een ideaDJ als iemand die waardevolle en mooie combinaties maakt die toegevoegde waarde hebben. Het gaat erom dat je op zoek gaat naar elegante oplossingen in de wereld. 

Aan de hand van een aantal innovatieve voorbeelden neemt Vullings de zaal mee in zijn verhaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Amager Resource Center in Kopenhagen dat uitgroeide tot grote toeristische attractie vanwege het opzetten van een skibaan rondom het resource center? Of de Ikea die een samenwerking aangaat met Adidas voor een productlijn waarbij het draait om sporten vanuit huis? Allebei mooie voorbeelden van cross-industry innovation. 

Maar ook zelf kun je eenvoudig tot nieuwe concepten en ideeën komen. Probeer eens uit je tunnelvisie te stappen en te leren van andere branches. Volg hierbij bijvoorbeeld de tips uit het cross-industry manifesto van Vullings dat je hieronder kunt vinden.

Kijk welke elementen uit andere sectoren toepasbaar zijn binnen je eigen sector en profiteer hiervan. Ook kan het handig zijn om te kijken naar de verschillende elementen waaruit een idee of vraag is opgebouwd zoals bij onderstaande synoniemen.

Binnen no time kom je via deze synoniemen tot ontelbaar veel nieuwe combinaties. Ook de studenten van de Breda University of Applied Sciences hebben deze methodes en andere manieren van design thinking gebruikt toen zij op zoek gingen naar een innovatie voor hun bedrijf of reis-startup. 

Wil je zelf aan de slag gaan met cross-industry innovation? Neem dan zeker een kijkje op deze website waar je nog een aantal handige gratis tools vindt om aan de slag te gaan met cross-industry innovation.

Een greep uit de innovaties van studenten

Het mooie aan het Tourism Impact Lab is dat zowel gevestigde bedrijven als nieuwe reis-startups de kans krijgen met de studenten aan de slag te gaan. Zo pitchte een groepje studenten hoe TUI zich kan profileren als sustainable brand en pitchte weer een ander groepje studenten hoe de startup The Big Parasol gebruik kan maken van een door-to-door service om de zorgen van ouders rondom reizen met kleine kinderen weg te nemen. Ook wezen studenten Breakzy op de kansen om meer gebruikers te krijgen en te behouden voor hun app en lieten zij weten dat The Social Impact Journey het beste medewerkers van bedrijven kon benaderen om via hen een impactvolle reis te maken. Al met al een geslaagde dag vol inspiratie en de kans is zeer aanwezig dat we een aantal van deze ideeën in de praktijk zullen terugzien.

Over de auteur: Renske Swarts werkt als projectmanager bij Blogs4Travel.

Page generated in 1.007 seconds. Stats plugin by www.blog.ca