Instapmodel MacBook Pro 2019 benchmarks: tot 83% sneller dan vorige generatie

Apple heeft een nieuwe MacBook Pro en dat betekent dat het weer tijd is voor performance-testjes, oftewel benchmarks. Voor veel mensen is het twijfelen tussen een opgevoerde MacBook Air of het instapmodel van de MacBook Pro. Heb je je zinnen gezet op het laatstgenoemde model, dan kun je nu alvast de benchmarks bekijken.

Het artikel Instapmodel MacBook Pro 2019 benchmarks: tot 83% sneller dan vorige generatie verscheen voor het eerst op iCulture

Apple brengt opnieuw stille macOS-update uit vanwege Zoom-lek

Apple heeft voor de tweede keer ongemerkt een update voor macOS uitgebracht. Het zorgt ervoor dat de lokale webserver van Zoom wordt verwijderd. De dienst voor videoconferenties kwam eerder negatief in het nieuws vanwege een beveiligingslek.

Het artikel Apple brengt opnieuw stille macOS-update uit vanwege Zoom-lek verscheen voor het eerst op iCulture

Apple haalt verouderde 12-inch MacBook uit het assortiment

Apple is gestopt met de 12-inch MacBook. Dat betekent dat de MacBook Air het nieuwe instapmodel geworden is. De 12-inch MacBook is voor het laatst in 2017 vernieuwd, maar is nu uit Apple’s assortiment. De MacBook Air zonder Retina-scherm is nu ook uit het assortiment verwijderd.

Het artikel Apple haalt verouderde 12-inch MacBook uit het assortiment verscheen voor het eerst op iCulture

Apple vernieuwt instapmodel MacBook Pro voor het nieuwe studiejaar

Apple heeft het instapmodel van de MacBook Pro vernieuwd. De 13-inch met Touch Bar en Touch ID heeft de nieuwste quad-core processor. Studenten kunnen dit model voor een gereduceerde prijs aanschaffen. Opmerkelijk is dat het instapmodel zonder Touch Bar niet meer bestaat.

Het artikel Apple vernieuwt instapmodel MacBook Pro voor het nieuwe studiejaar verscheen voor het eerst op iCulture

Kwetsbaarheid in videobel-app Zoom laat websites inbreken in Mac-camera

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in de videobel-app Zoom. Een beveiligingsonderzoeker laat zien dat elke website een videogesprek kan starten, zonder dat je hier als gebruiker toestemming voor geeft. Zelfs als de Zoom-app eerder al verwijderd is.

Het artikel Kwetsbaarheid in videobel-app Zoom laat websites inbreken in Mac-camera verscheen voor het eerst op iCulture

Apple’s Expansion Slot Utility is terug, speciaal voor de Mac Pro

Apple gaat in macOS Catalina de Expansion Slot Utility-app terugbrengen. Hiermee kun je je PCI-kaarten beheren en configureren. Het hangt samen met de nieuwe Mac Pro, die beschikt over acht PCIe uitbreidingssloten waar je extra componenten op kunt aansluiten.

Het artikel Apple’s Expansion Slot Utility is terug, speciaal voor de Mac Pro verscheen voor het eerst op iCulture

Meerdere iTunes-bibliotheken niet mogelijk in eerste publieke beta van Catalina

Overweeg je om de publieke beta van macOS Catalina te installeren, dan zul je over één iTunes-bibliotheek moeten beschikken. Momenteel is het nog niet mogelijk om meerdere iTunes-bibliotheken naast elkaar te hebben. Apple heeft bevestigd dat het nog niet werkt.

Het artikel Meerdere iTunes-bibliotheken niet mogelijk in eerste publieke beta van Catalina verscheen voor het eerst op iCulture

Page generated in 1,643 seconds. Stats plugin by www.blog.ca