Apple’s nieuwe privacytools zijn nu beschikbaar

Apple moet net als alle andere bedrijven voldoen aan de nieuwe GDPR-privacywetgeving in Europa. Wat doet het bedrijf om aan de richtlijnen te voldoen? Dat lees je in onderstaand artikel. We zullen dit regelmatig bijwerken om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in aanloop naar 25 mei.

Het artikel Apple’s nieuwe privacytools zijn nu beschikbaar verscheen voor het eerst op iCulture

Google One: goedkopere online opslag voor je Google Drive

Google heeft de betaalde online opslag voor je Google-diensten een nieuwe naam gegeven: Google One. Tegelijk verlaagde het bedrijf de prijzen voor je Google Drive. Maar het wordt in sommige opzichten ook wat onoverzichtelijker, met aanvullende diensten zoals klantenservice en dealtjes.

Het artikel Google One: goedkopere online opslag voor je Google Drive verscheen voor het eerst op iCulture

Beveiligingslek in Apple Mail kan versleutelde e-mail zichtbaar maken

Onderzoekers hebben een fout gevonden in de HTML-weergave van Apple Mail. Daardoor kunnen versleutelde e-mailberichten toch in platte tekst leesbaar zijn. Het beveiligingslek komt ook voor in Mozilla Thunderbird. Daarnaast zijn er nog veel meer e-mailapps kwetsbaar door een algemeen technisch probleem in de encryptie.

Het artikel Beveiligingslek in Apple Mail kan versleutelde e-mail zichtbaar maken verscheen voor het eerst op iCulture

Microsoft wil graag iMessage voor Windows ondersteunen

Microsoft heeft de Your Phone-app ontwikkeld, die ervoor zorgt dat je Windows 10 pc beter samenwerkt met je iPhone of Android-smartphone. Je krijgt toegang tot je foto’s en notificaties, maar iMessage ontbreekt. Microsoft had het graag anders gezien, maar zit te wachten op samenwerking met Apple.

Het artikel Microsoft wil graag iMessage voor Windows ondersteunen verscheen voor het eerst op iCulture

Waarom vanaf mei 2018 apps zoals Klout ermee stoppen

Vandaag is in het nieuws dat de sociale media-tracker Klout vanaf 25 mei stopt. Eerder kondigde Unroll.me al aan dat Europeanen vanaf 25 mei geen gebruik meer kunnen maken van de dienst. En zo zullen er nog meer bedrijven zijn, die in mei volledig stoppen of hun apps en diensten niet meer aanbieden aan Europeanen. Hier lees je waarom.

Het artikel Waarom vanaf mei 2018 apps zoals Klout ermee stoppen verscheen voor het eerst op iCulture

Microsoft onthult ‘Handoff-functie’ voor iOS en Windows 10

Microsoft heeft een Handoff-achtige functie aangekondigd, waarmee je geopende apps en browservensters kunt zien op al je apparaten. Daarmee wordt het voor iPhone- en iPad-gebruikers makkelijker om te wisselen naar een Windows 10 PC en door te gaan waar ze waren gebleven.

Het artikel Microsoft onthult ‘Handoff-functie’ voor iOS en Windows 10 verscheen voor het eerst op iCulture

Apple’s standaardapps voor iOS werken nu met Google’s strengere beveiliging

De standaard Mail-, Agenda- en Contacten-app op je iPhone en iPad werken nu samen met Google’s Advanced Protection Program. Met deze extra geavanceerde beveiliging is je Google-account beter beschermd tegen hackers.

Het artikel Apple’s standaardapps voor iOS werken nu met Google’s strengere beveiliging verscheen voor het eerst op iCulture

Page generated in 2.314 seconds. Stats plugin by www.blog.ca