Haak snel in op de feestdagen en maak je last minute kerstadvertenties nu! #spon

Haak snel in op de feestdagen en maak je last minute kerstadvertenties nu! #spon

Het is de mooiste tijd van het jaar… om je online marketingstrategie winterbestendig te maken! Adverteren op Facebook en Instagram is een goede manier om dit seizoen de juiste doelgroep te bereiken. Na het lezen van de infographic weet je onder andere:

  • Hoe je in no time kerstadvertenties maakt
  • Hoe je je zichtbaarheid vergroot tijdens de feestdagen
  • Wat de (winter)magie is van Instagram Stories
  • Hoe je op korte termijn aandacht kunt trekken met je advertenties

Bekijk de infographic


Lees meer over: Haak snel in op de feestdagen en maak je last minute kerstadvertenties nu! #spon.

De impact van de papieren advertentie: 40 procent hogere koopintentie dan digitaal #spon

De impact van de papieren advertentie: 40 procent hogere koopintentie dan digitaal #spon

In een snel veranderend medialandschap lijkt communicatie via de brievenbus langzaamaan uit de marketingmix te verdwijnen. En dat is onterecht blijkt uit neuromarketingonderzoek. (Reclame)boodschappen in print blijken namelijk een enorm versterkend effect te hebben op andere (online) marketinguitingen.


Lees meer over: De impact van de papieren advertentie: 40 procent hogere koopintentie dan digitaal #spon.

Impactvolle branding, als voorheen, nu ook online #spon

Impactvolle branding, als voorheen, nu ook online #spon

Goed nieuws voor merken die willen groeien op basis van bewezen effectieve mediaplanningsmethodes. De kloof tussen lineaire tv en digitale media lijkt definitief overbrugd. Met een nieuw algoritme, gebaseerd op actueel onderzoek naar verschillende vormen van mediaconsumptie, gesterkt door wetenschappelijk onderzoek naar ‘How Brands Grow’.


Lees meer over: Impactvolle branding, als voorheen, nu ook online #spon.

Verbeter je marketingcampagnes met predictive intelligence #spon

Verbeter je marketingcampagnes met predictive intelligence #spon

Het slim inzetten van technologie en predictive analytics wordt steeds belangrijker voor bedrijven bij het nemen van beslissingen en het bedienen van klanten. Ook slimme marketeers zetten hun enorme hoeveelheden data om in voorspellende analyses en kunnen er zo bijvoorbeeld achter komen wat de beste marketingactie is. We noemen dit predictive marketing.


Lees meer over: Verbeter je marketingcampagnes met predictive intelligence #spon.

De stijl van de leider #spon

De stijl van de leider #spon

De dynamiek in de huidige wereld is ongekend. Veranderingen volgen elkaar in razend tempo. Twee ontwikkelingen staan daarin centraal: de transformatie naar een wereld waarin data en digitale technologie een steeds belangrijker plaats innemen en tegelijkertijd het toenemend bewustzijn van het belang van een duurzame samenleving. Voor managers brengt dit enorme uitdagingen met zich mee. Op 30 oktober aanstaande gaat het Institute for Service Leadership van start met een nieuwe collegereeks: ‘De Stijl van de Leider: over de uitdagingen van leiderschap in de 21e eeuw’. In dit artikel een voorproefje op een aantal thema’s en sprekers die in de collegereeks langs zullen komen.


Lees meer over: De stijl van de leider #spon.

De stijl van de leider #spon

De stijl van de leider #spon

De dynamiek in de huidige wereld is ongekend. Veranderingen volgen elkaar in razend tempo. Twee ontwikkelingen staan daarin centraal: de transformatie naar een wereld waarin data en digitale technologie een steeds belangrijker plaats innemen en tegelijkertijd het toenemend bewustzijn van het belang van een duurzame samenleving. Voor managers brengt dit enorme uitdagingen met zich mee. Op 30 oktober aanstaande gaat het Institute for Service Leadersip van start met een nieuwe collegereeks: ‘De Stijl van de Leider: over de uitdagingen van leiderschap in de 21e eeuw’. In dit artikel een voorproefje op een aantal thema’s en sprekers die in de collegereeks langs zullen komen.


Lees meer over: De stijl van de leider #spon.

Het slimme onbewuste brein van de klant #spon

Het slimme onbewuste brein van de klant #spon

Wat gebeurt er in het brein van de klant? Welke prikkels zijn van invloed op de bewuste en onbewuste gevoelens en gedachten van klanten? Hoe kunnen organisaties deze prikkels in beeld brengen en hier op inspelen? Op 31 oktober aanstaande gaat het Institute for Service Leadersip voor de 7e keer van start met een nieuwe Collegereeks De Psychologie van de Klant. In dit artikel van Harald Pol krijgt u alvast een voorproefje van wat u in de collegereeks te wachten staat.


Lees meer over: Het slimme onbewuste brein van de klant #spon.

Word jij in één dag experience-marketeer? #spon

Word jij in één dag experience-marketeer? #spon

The Next Event, het kennisevenement op woensdag 18 september 2019 in De Broodfabriek in Rijswijk, is dé plek om alles te weten te komen over experience-marketing, live communicatie en events. Op één dag zijn daar vier podia vol relevante sprekers én is de vloer gevuld met negentig huiskamerstands waar kennissessies plaatsvinden. Als bezoeker kun je na aanmelding stoelen reserveren voor de diverse sprekers en je eigen programma vullen met de kennissessies van jouw interesse. Toegang voor de lezers van Marketingfacts.nl is gratis. Let op: er zijn nog honderd kaarten beschikbaar, dus schrijf snel in!


Lees meer over: Word jij in één dag experience-marketeer? #spon.

Page generated in 1,047 seconds. Stats plugin by www.blog.ca