iCulture podcast #3: Onze favoriete Apple-producten van 2018

Luister jij ‘m al, de iCulture Podcast? Er staat weer een gloednieuwe editie voor je klaar! In aflevering #3 praten Elger, Benjamin en Gonny je bij over Apple Pay in België, nieuwe iPad Pro en MacBook Air en wat wij de belangrijkste en meest verrassende producten van 2018 vonden.

Het artikel iCulture podcast #3: Onze favoriete Apple-producten van 2018 verscheen voor het eerst op iCulture

iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → Loes Meys en Michiel Munneke

Daar is ‘ie weer! Een nieuw interview in de serie ’10 jaar App Store’! Luister naar Loes Meys en Michiel Munneke, die vertellen in hoeverre apps in de auto gaan verdwijnen en hoe parkeren met een app nog véél eenvoudiger kan worden gemaakt.

Het artikel iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → Loes Meys en Michiel Munneke verscheen voor het eerst op iCulture

iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → Eric Hammink en Alexander Griekspoor

We hebben een nieuwe aflevering van de iCulture Podcast in de serie ’10 jaar App Store’! Luister naar Eric Hammink en Alexander Griekspoor, die vertellen hoe het is om meerdere Apple Design Awards te winnen en hoe lukt het om met een notitie-app door te breken, terwijl er al zoveel aanbod is.

Het artikel iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → Eric Hammink en Alexander Griekspoor verscheen voor het eerst op iCulture

Podcast: Rondhangjournalistiek op ‘doodnormale’ plekken

Journalisten zijn vaak op plekken waar iets onalledaags (het nieuws) gebeurt. Een moord bijvoorbeeld. Minder vaak komen ze voor verhalen op plaatsen waar het alledaagse leven zich afspeelt. Op die plekken is de kans groot dat je Carola Houtekamer, vaak met collega Freek Schravesande, ziet rondhangen. Ze zoekt uit hoe het leven is op ‘doodnormale’ plekken, zoals een bedrijventerrein, bouwplaats, motel of vliegveld.

Tijdens de jaarlijkse conferentie van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) sprak Spodlicht, samen met zo’n 30 andere journalisten, met Houtekamer. En specifiek over haar verhaal ‘Wekom op de Liesbosch’, over een bedrijventerrein dat volgens haarzelf ‘op geen enkele manier bijzonder’ is. Het is er slechts één van de 4.148 in Nederland.

Beluister hier de podcast

Spodlicht

Het artikel Podcast: Rondhangjournalistiek op ‘doodnormale’ plekken verscheen eerst op De Nieuwe Reporter.

Podcast: Universiteiten kunnen niet zonder onafhankelijke media

Hoger onderwijsinstellingen hebben een eigen pers, zoals Folia van de UvA en Vox in Nijmegen. De afgelopen jaren zijn zulke bladen veranderd. Sommigen verschijnen niet meer op papier, bij anderen is de onafhankelijke redactie vervangen door communicatiemedewerkers. In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over universiteitsmedia.

De Mediadoctoren praten in deze podcast over universiteitsmedia met Mirjam Prenger, coördinator van de masteropleiding Journalistiek en Media van de Universiteit van Amsterdam.

We hebben het over de dubbele doelgroepen die universiteitsmedia moeten bedienen, het hebben van een platform als academische gemeenschap en mogelijke censuur vanuit de universiteitsbesturen.

Het interview is met de redactiechef van Folia, Henk Strikkers [hier kijken]. Het item gaat over een geval van censuur bij UKrant van de Rijksuniversiteit Groningen [hier kijken].

Beluister de podcast:

Of bekijk de uitzending:

Meer podcasts over de media vind je op de website van Onder Mediadoctoren.

Onder Mediadoctoren

Het artikel Podcast: Universiteiten kunnen niet zonder onafhankelijke media verscheen eerst op De Nieuwe Reporter.

Page generated in 1.169 seconds. Stats plugin by www.blog.ca