Eerste slimme automaat voor de gezonde snack

Junea claimt de eerste en enige vendingmachine ter wereld te zijn die bediend kan worden met de smartphone. De klant bekijkt het assortiment in de Junea App, selecteert een product en betaalt online.

De ouderwetse snackautomaten worden meestal gevuld met overwegend ongezonde tussendoortjes. Het compacte apparaat van Junea wordt daarentegen gevuld met gezondere alternatieven voor traditionele snacks. Denk daarbij aan Soja chips, maar ook aan suikervrije snoepjes en chocoladerepen.

Via de app kunnen gebruikers de QR-code op het apparaat scannen. Zo krijgen ze toegang tot het assortiment en kan een product gekozen worden. De betaling gaat via iDeal en het product wordt direct afgegeven.

Op dit moment richt Junea zich volledig op de uitrol in Nederland. Vanaf begin juli start de uitlevering in ons land.

Creatief tablet voor mobiel gebruik

Wacom is vooral bekend om zijn creatieve tablets en daar is weer een nieuw model bijgekomen: de Intuos Pro Small, zoals de naam als zegt de kleinste variant binnen de lijn.

De Pro Small is bedoeld voor mobiele professionals. De meegeleverde stylus maakt gebruik van Pro Pen 2 technologie van het bedrijf, en dat houdt in dat zeker 8192 drukniveaus worden herkend en zelfs hellingdetectie mogelijk is.

De behuizing is vervaardigd uit aluminium met een geanodiseerde afwerking. Ook zijn zes sneltoetsen aanwezig.

Je betaalt 229,90 euro voor het kleinste model. De Medium en Large kosten respektievelijk 379,90 en 529,90 euro.

‘Samsung Galaxy Fold volgende maand alsnog in de winkels’

Samsung lijkt toch haast te willen maken met de lancering van de Galaxy Fold. De vouwbare smartphone, die 2020 euro gaat kosten, werd ingetrokken nadat journalisten allerlei gebreken hadden ontdekt. Die zouden inmiddels verholpen zijn.

De problemen met de Fold waren van uiteenlopende aard: een aantal recensenten verwijderde een beschermlaag die ze voor een beschermfolie hadden aangezien. Die laag liet sneller los dan de bedoeling is. Na verwijdering gaat het scherm op zwart of fikkert.

Samsung zou het folie nu stevig onder de randen van het scherm hebben gestopt, waardoor het minder goed kan loslaten. Ook kwam er stof in het apparaat via openingen ruimte tussen het scharnier en het beschermfolie. Die openingen zijn nu kleiner gemaakt.

Volgens de Koreaanse Yonhap News Agency wil Samsung het toestel volgende maand alsnog uitbrengen, in elk geval in Zuid Korea. Wellicht wacht Samsung met andere landen om er zeker van te zijn dat er geen nieuwe problemen ontstaan. Om de toestellen op de markt te brengen moeten eerst weer vergunningen bij de autoriteiten worden aangevraagd.

Draaitafel met plug-and-play-instellingen

Draaitafels zijn weer helemaal terug en er is steeds meer keuze. Neem deze luxe DG-1 Dynamic Groove Record Player van Vertere Acoustics. Bestemd voor gebruikers die niet al te veel tijd willen besteden aan het instellen en afregelen van hun draaitafel.

De nieuwe DG-1 heeft een motor met een laagspannings 24-polig synchroon ontwerp, die bestuurd wordt door een microprocessor, want er zit natuurlijk wel moderne techniek in. Dat blijkt ook al uit de stand-by sfeerverlichting.

Het draaiplateau past op een gepolijste roestvrij stalen as, die in een hoofdlagerhuis op een wolfraamcarbide bal draait.

In Engeland gaat de DG-1 2850 Britse ponden kosten. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.

HUAWEI P Smart Z 2019 met uitschuifbare camera

De Huawei de HUAWEI P Smart Z 2019 valt vooral op door zijn uitschuifbare camera en Full HD beeldscherm. Het toestel is volgens de Chinese fabrikant gericht op studenten en young professionals en combineert ‘geavanceerde technologie met een voordelige prijs’.

Het meest opvallende detail aan de HUAWEI P Smart Z 2019 is de 16 MP uitschuifcamera. Bij normaal gebruik is deze veilig in de smartphone opgeborgen, maar als de selfiestand wordt geactiveerd, komt de camera automatisch naar boven. Het door een motor aangedreven mechanisme is volledig nieuw door Huawei ontwikkeld.

De uitschuifbare camera is uitvoerig getest op herhaald gebruik. De voorkant van het mechanisme kan de directe impact van een object met een gewicht van 12 kilo aan. Mocht de smartphone onverhoopt vallen, dan herkennen sensoren de vrije val, waarop de camera zo snel mogelijk wordt ingetrokken en mogelijke schade wordt geminimaliseerd.

De uitschuifbare camera is volgens Huawei zelf uitvoerig getest op herhaald gebruik. De voorkant van het mechanisme kan de directe impact van een object met een gewicht van 12 kilo aan. Mocht de smartphone onverhoopt vallen, dan herkennen sensoren de vrije val, waarop de camera zo snel mogelijk wordt ingetrokken.

De door AI ondersteunde frontcamera herkent acht verschillende scènes, waaronder blauwe luchten, natuurgroen, interieur en sneeuwlandschappen. De 1.0µm pixels en F/2.2 diafragma passen automatisch de belichting en achtergrond in portretfoto’s aan. Daarnaast heeft deze camera AI backlight imagery technologie, AI beautymodus en 3D portretbelichtingseffecten.

De HUAWEI P Smart Z 2019 is verkrijgbaar in de kleuren Midnight black, Starlight blue en Emerald green voor 269 euro.

Pakketbrievenbus voor retouren

Het is zeker niet de eerste pakketbrievenbus en ook niet de laatste. Maar het bedrijf MYPO ziet naast bezorgingen vooral mogelijkheden voor retouren. Leg het product in de brievenbus, laat via de app weten dat het moet worden opgehaald en een bezorger ‘regelt de rest’.

Het terugsturen van producten ervaren veel Nederlanders als gedoe. We bestellen met zijn allen meer dan 250 miljoen pakketjes online. Daarmee klinkt ook de roep om slimme bezorg- en retouroplossingen steeds harder. Thuis blijven omdat er een pakket wordt bezorgd. Buren die ongevraagd bezorgpunt van de buurt worden. Naar het postkantoor moeten om iets terug te sturen. Dat zou allemaal niet meer moeten.

MYPO lost dat naar eigen zeggen op door de pakketbrievenbus nu ook in te zetten voor retourzendingen. Meld je retour eenvoudig aan via de app en stop je pakketje in de brievenbus zodat deze weer opgehaald kan worden. Ook ontvang je een notificatie als de retourdatum bijna verloopt.

De slimme pakketbrievenbus van MYPO is verkrijgbaar in een vrijstaand of een wandmodel. Te koop voor 199 euro of te huur vanaf 9,99 euro per maand. In dit bedrag is de gratis installatie inbegrepen.

MYPO is in gesprek met alle grote pakketbezorgers van Nederland over samenwerking.

OPPO Reno vanaf vrijdag te koop

Vanaf vrijdag is de OPPO Reno in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 499 euro bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue en Mobiel.nl. Het toestel zet volgens de Chinese fabrikant de toon op het gebied van techniek en design met onder andere een eye-catching ‘pivot rising camera’, ook wel haaienvincamera genoemd.

De Reno valt vooral op door de pivot rising camera. Deze innovatie verbergt de voorcamera, de speaker en de flitsers in de pivot-structuur waardoor een ‘volledig strak scherm behouden blijft’.

De pivot-functionaliteit kan meer dan 200.000 keer worden gebruikt, dat is circa 100 keer per dag voor de komende vijf jaar. Daarnaast herkent het ‘drop protection’-mechanisme een vrije val van het toestel en trekt de camera tijdens een val volledig automatisch terug om schade te voorkomen.

Andere belangrijke kenmerken zijn een 48MP achtercamera en 16MP ‘AI beauty’ voorcamera.

De OPPO Reno-serie wordt overigens ondersteund door ColorOS 6, een interface op maat op basis van Android 9.0.

De Reno is verkrijgbaar in twee nieuwe gradient kleuren: Ocean Green en Jet Black.

Ook vouwbare smartphone van Lenovo

Motorola, onderdeel van Lenovo, is de volgende fabrikant met een vouwbare smartphone. Dat valt af te leiden uit gelekte foto’s.

De volgende Motorola RAZR krijgt een extra lang scherm dat als een klaptelefoon kan worden dichtgevouwen.

Eerder dit jaar had The Wall Street Journal al opgevangen dat er een nieuwe versie van de bekende Motorola RAZR op komst was.

Kennelijk is het nog wel een experiment, want Lenovo zou niet meer dan 200.000 exemplaren willen maken. Daarvoor moet 1500 dollar worden neergeteld.

Vouwbare smartphones kennen een ongelukkige start nu de Samsung Galaxy Fold minstens een half jaar is uitgesteld wegens gebreken die kort voor de introductie aan het licht kwamen.

Aanwijzingen voor Samsung Galaxy Home Mini

Er zijn sterke aanwijzingen voor het bestaan van de Samsung Galaxy Home Mini, een kleine slimme luidspreker. Details van het apparaat zijn opgedoken in de database van de organisatie Bluetooth SIG.

Hoewel de vorig jaar aangekondigde Samsung Galaxy Home nog altijd niet verkrijgbaar is, lijkt Samsung te werken aan een kleine variant.

De Samsung Galaxy Home Mini beschikt in elk geval over bluetooth 4.2 en zal verkrijgbaar zijn in het zwart.

De verwachting is dat Samsung beide Galaxy Home-speakers tegelijkertijd zal uitbrengen.

Foto Samsung

Smartphonevrij dineren dankzij signaalblokkerend tafelkleed

Ontwerper Ralf Lambie presenteert SAMEN: het sociale tafelkleed dat mensen uitnodigt hun telefoon te negeren tijdens het eten.

Zelfs in restaurants lijken mensen actief bezig te zijn met hun smartphone. Lambie haalt diverse buitenlandse onderzoeken aan die aantonen dat de aanwezigheid van de smartphone, zelfs wanneer deze niet actief werd gebruikt, gesprekken negatief beïnvloeden. Men stond minder open voor de ander en had meer moeite diepe gevoelens te uiten.

De speciale zakken in het kleed werken als een Kooi van Faraday: er komen geen berichten of oproepen binnen, er zijn geen trilsignalen of oplichtende schermen. En dat betekent weer ouderwets tafelen, aldus de bedenken.

SAMEN is een project van Studio Ralf Lambie, een creatieve ontwerpstudio voor product en servicedesign. Lambie studeerde aan de Design Academy Eindhoven en woont en werkt in Utrecht.

Foto LucieBeck

Propeaq lichtbril: persoonlijke lichttherapie

Door gebruik te maken van blauwlicht LEDs en het afwisselen van de meegeleverde uitwisselbare brillenglazen, kun je met deze bril je waak- en slaapritme beïnvloeden.

Te gebruiken voor mensen die nachtdiensten moeten draaien, ter voorkoming van een jetlag, maar ook bij slaapproblemen. De app is voornamelijk bedoeld om een schema voor je te berekenen. Hoe nauwkeuriger jij dit opvolgt, des te beter het werkt.

Specificaties
Afmetingen: 150 x 40 x 170mm (one size)
Gewicht: 41 gram
Lichtspectrum: blauw UV (468 nm) en IR licht
Lichtintensiteit: tot 40 Lux
Lichttechniek: 0,1 watt LEDs
Levensduur: 10.000 uur
Accuduur: 2 uur
Connectie: bluetooth
App: iOS en Android
Prijs: 239 euro
Site: propeaq.com

* Dit artikel verscheen eerder in het maartnummer van Emerce magazine (#170).

TCL levert eerste televisies in Nederland

Het Chinese elektronicabedrijf TCL brengt in mei zijn eerste LCD-televisies naar de Nederlandse markt, waaronder een topmodel met 8K resolutie. Dat maakte het bedrijf bekend op de IFA Global Press Conference in Spanje.

Alle toestellen die in 2019 verschijnen hebben Android TV versie 9 als besturingssysteem.

TCL maakte de komst naar de Nederlandse markt een jaar geleden al bekend. Het bedrijf is al actief in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Polen. Daar komen Ierland, Portugal, Oostenrijk en Bulgarije nog bij.

Webcam XPS 15 weer bovenaan het scherm

Dell brengt zijn vernieuwde XPS 15 laptop in juni op de markt. Met als beste nieuws dat de webcam verhuist.

Aanleiding voor de nieuwe versie is de alweer negende generatie Intel Core-laptopprocessoren. Tegelijkertijd zal webcam op de XPS 15 worden verplaatst. Dat was nodig ook, want de webcam bevond zich onder het scherm en dat leverde geen mooie plaatjes op.

Bij de XPS 13 was dat al rechtgezet, maar nu volgt dan ook de XPS 15. Deze laptop zal naast een OLED-scherm een Core i9 processor bevatten en een Nvidia GTX 1650 grafische chip. Alleen de batterij blijft hangen op een maximum van 97Wh.

Prijzen van de nieuwe XPS 15 verschillen niet veel van de bestaande varianten.

Volgende OnePlus duurder

Of heel veel Nederlanders en Vlamingen zitten te springen om de volgende smartphone van het Chinese OnePlus is de vraag, maar er is weer een nieuw toestel onderweg die 14 mei wordt aangekondigd.

Wat we al wel weten is dat het toestel duurder wordt dan het vorige model. Dat heeft OnePlus-baas Pete Lau gezegd in een interview met The Verge. Houd rekening met minstens 600 euro.

OnePlus begon vijf jaar geleden als prijsvechter. Gemiddeld kostte een toestel toen 300 euro, maar die tijden liggen achter ons.

Voor 600 euro krijg je vermoedelijk vlottere hardware en een verbeterde camera. De OnePlus 7 Pro krijgt volgens geruchten een 90Hz-scherm. Het beeld wordt dan negentig keer per seconde ververst, hoger dan bij de concurrentie.

Er komen twee modellen. Een daarvan krijgt 5G-ondersteuning. Daar heb je in Nederland nog weinig aan.

De nieuwe OnePlus 7 zal verkrijgbaar zijn via T-Mobile Nederland. De samenwerking met T-Mobile is de eerste in Europa, in de Verenigde Staten heeft OnePlus sinds oktober een partnerschap met T-Mobile US.

iFixit: Galaxy Fold verontrustend fragiel

Opnieuw slecht nieuws voor Samsung. Reparatiebedrijf iFixit heeft de Galaxy Fold van Samsung uit elkaar gehaald en constateert diverse ernstige gebreken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de vouwbare smartphone overigens al voor onbepaalde tijd uitgesteld.

iFix schrijft dat erg makkelijk vuil via het scharnier de telefoon kan binnenkomen, zoals een recensent van The Verge ook al constateerde.

Het beschermfolie dat door sommige journalisten werd verwijderd blijkt te snel los te raken, iets waarvan iFixit vermoedt dat dit vanzelf zal gebeuren. Het bedrijf noemt de Fold ‘veronrustend fragiel’.

iFix heeft wel vertrouwen in het scharniersysteem, dat erg stevig is.

Het is de vraag of Samsung deze fouten snel kan repareren. Vermoedelijk is de imagoschade al zo groot dat het beter is om het toestel voorlopig op de plank te laten liggen.

Page generated in 1.214 seconds. Stats plugin by www.blog.ca