Heineken sluit Aziatische bezorgdeal met Grab

Bierbrouwer Heineken heeft een strategische alliantie gesloten met Grab om in Zuid-Oost Azië zijn bieren te bezorgen en helpen betalen.

Grab uit Singapore is een van de Aziatische zogeheten super-apps, mobiele diensten die meerdere diensten onder een dak bevatten. Gebruikers van Grab kunnen er behalve voedels mee bestellen en betalen dit ook laten bezorgen.

Binnen de samenwerking gaat Heineken samples verspreiden van zijn bieren en ciders, maar krijgt ook een eigen winkel met assortiment in GrabFood. Daarnaast wordt GrabPay de voorkeursmethode van betalen op Heineken-events. Bovendien belooft Heineken dat zijn personeel in Zuid-Oost Azië ritjes zal bestellen met Grab als ze vervoer willen huren en niet concurrent Go-Jek.

De samenwerking wordt het eerst tastbaar op Grabs thuismarkt Singapore en rolt daarna uit naar Vietnam, de Filippijnen, Thailand, Birma en Cambodja.

Foto: Dennis Sylvester Hurd (cc)

Infographic: de wereld van online betalen

De wereld van bankieren en betalen is de laatste jaren volop in beweging, mede door de komst van het internet. Vandaag worden meer specifieke eisen van PSD2 van kracht, zoals het gebruik van Strong Customer Authentication (SCA) voor online betalingen. Voor online betalen denk je al snel aan iDEAL en PayPal om in webshops te betalen. Er zijn inmiddels al 34.000 webwinkels die iDEAL ondersteunen. Onderling betaal je elkaar met een Tikkie. Marketingbureau Team Nijhuis zette alle methoden op een rij.

Foto Pixabay

Strengere beveiliging online betalen vandaag van kracht

Sinds vandaag is de strengere beveiliging voor online betalingen van klacht. Voortaan is een tweestapsverificatie vereist. Deze maakt deel uit van de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 (Payment Services Directive 2) die daarmee definitief is ingevoerd. Voor Nederlandse webwinkels heeft de maatregel weinig betekenis.

Consumenten die online betalingen verrichten moeten zich voortaan kunnen identificeren aan de hand van verschillende kenmerken: naast een pincode kan dat ook een vingerafdruk zijn. Het invoeren van een credit card nummer en de bijbehorende CVC-code is niet voldoende meer.

De twee verplchte stappen moeten een combinatie zijn van een wachtwoord of persoonlijk identificatienummer (pin), het bezit van een creditcard of een smartphone en een persoonlijke eigenschap, zoals een vingerafdruk of een irisscan. Apple Pay maakt bijvoorbeeld gebruik van gezichts- en vingerafdrukherkenning.

De sterke klantenauthenticatie geldt weer niet voor contactloze betalingen in fysieke winkels en voor onlinetransacties met kleine bedragen.

In uitzonderlijke gevallen kan uitstel worden verleend voor wat Strong Customer Authentication (SCA) wordt genoemd. Landen als Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië en Ierland hebben de deadline inmiddels al voor zich uitgeschoven. Handelsvereniging European Association of Payment Service Providers for Merchants (EPSM) pleit zelfs voor een uitstel van de deadline van 18 maanden.

De Nederlandsche Bank (DNB) verleent partijen extra tijd als het gaat om creditcardbetalingen. Handhaving laat ook nog even op zich wachten.

Voor Nederland is de verplichting geen al te grote overstap. De meeste Nederlandse webwinkels gebruiken iDEAL als betaalmiddel en die voldoet al aan de voorwaarden.

Thuiswinkel.org raadt webwinkels die ook credit card betalingen accepteren en nog geen maatregelen hebben genomen aan hun payment service provider te bellen en te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Nederlandse banken met instant overboekingen

De klanten van Nederlands zeven grootste banken kunnen vanaf nu instant overboekingen uitvoeren. Een overdracht gaat binnen vijf seconden van de ene naar de andere bankrekening.

Negentig procent van de Nederlandse rekeninghouders beschikken sinds vandaag over deze noviteit, die overigens bij fintechpartijen als Paypal niet anders dan gebruikelijk zijn. Triodos Bank volgt voor het einde van het jaar. De banken die dit nog niet bieden, werken ook aan de vernieuwing van hun IT-systemen.

Betaalvereniging Nederland maakte de beschikbaarheid van ‘instant payments’ vanochtend bekend voor ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank (ASN Bank, RegioBank, SNS) en Knab. Dit werkt zowel voor mobiel bankieren en internetbankieren en voor zakelijke alsmede particuliere rekeninghouders.

De supersnelle uitvoering van betaalopdrachten geldt niet voor bulkverwerkingen.

“Instant Payments worden in Nederland de gewone, dagelijkse manier van overboeken, bijvoorbeeld om een tweedehands fiets veilig cashloos te betalen, om een levering in het weekend direct af te rekenen of om een flexwerker dezelfde avond al zijn of haar dagloon uit te betalen.”

Foto: burgtender (cc)

ING klanten die slachtoffer zijn geworden van oplichting via QR-codes krijgen vergoeding

Enkele honderden ING-klanten die het slachtoffer zijn geworden van oplichting via QR-codes, krijgen alsnog hun schade vergoed. ING Bank erkent dat de beveiliging van de app niet op orde was, zo bleek zaterdag in het consumentenprogramma Kassa.

Criminelen jagen op sites als Marktplaats op onwetende consumenten. Als ze een product willen kopen, vragen ze om een bevestiging voor de transactie door middel van een QR-code. Door het scannen van de code in hun eigen bankieren-app, zoals de ING app, geven klanten toestemming voor het activeren van de app op een ander apparaat.

Op deze manier kunnen criminelen vanaf hun eigen apparaat inloggen in de bankieren-app van het slachtoffer en van alles aanpassen, zelfs de betaallimiet.

ING bouwt nu meer stappen in het proces, waardoor het moeilijker wordt voor criminelen om een toestel van een ander te kapen.

Southwest Airlines integreert Apple Pay

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines integreert Apple Pay in zijn mobiele app. Reizigers kunnen er onderweg ook eten en drinken mee betalen.

Hiertoe werkt Southwest samen met CellPoint Digital en het betaalsysteem UATP, dat in handen is van luchtvaartmaatschappijen.

De integratie moeten meer gewicht geven aan de app van het vervoersbedrijf. Reizigers kunnen er nu vluchten mee aanschaffen, badgage-opties mee afrekenen en direct hun ticket in de portefeuille van Apple stappen.

Behalve Apple Pay biedt Southwest Airlines ook al de mogelijkheid om per creditcard of bankkaart te betalen.

Net voor de zomervakantie ging bij KLM een vergelijkbare integratie met Apple Pay live. Ook daarmee kunnen reizigers tickets en extra reisopties kopen. De KLM-app heeft naar eigen zeggen dagelijks honderdduizend gebruikers.

Foto: Tomás del Coro (cc)

AH test volledig digitaal winkeltje

Albert Heijn test voor het hoofdkantoor in Zaandam een nieuw winkelconcept waarbij het mini-filiaal vrijwel volledig is geautomatiseerd. Klanten hoeven geen producten te scannen en zelfs niet af te rekenen, al moeten ze wel gewoon betalen.

De proef duurt twee maanden en speelt zich af in een omgebouwde zeecontainer die tijdelijk dienst doet als een winkeltje. De zaak is veertien vierkante meter groot en biedt steeds ruimte aan een klant tegelijk. Om de zaak te betreden moet hij eerst zijn bankpas invoeren, zoals ook gebruikelijk is bij onbemande benzinepompen.

Na betreding van de zaak kan de klant pakken wat hij wil om vervolgens de zaak te verlaten. Camera’s en sensoren hebben dan exact genoteerd wat en hoeveel de winkelbezoeker meenam. Dat wordt vervolgens afgeschreven.

Albert Heijn werkt voor deze test samen met de Amerikaanse tech-start up technologiebedrijf AiFi en met ING. De supermarkt doet aan de lopende dit soort zichtbare en minder zichtbare testen om zijn bedrijfsprocessen te verbeteren en te vernieuwen. Dat houdt in dat er op enig wel tijdelijke containerwinkels kunnen verschijnen in Nederland, maar niet per se. Het is AH met name te doen om wat het leert zodat nieuwe inzichten kunnen worden toegepast. Hoe en waar is secundair. Andere voorbeelden van innovaties zijn tap to go, dynamisch afprijzen, het ‘mijn voedingswaarden-dashbord’ op ah.nl, het gemechaniseerde distributiecentrum in Zaandam en blockchains voor sinaasappelsap en eieren.

Welke consequenties heeft SCA voor webwinkels?

Op 14 september 2019 wordt officieel de RTS on Strong Customer Authentication & Secure Communication under PSD2 van kracht en deze nieuwe Europese wetgeving kan gevolgen hebben voor webwinkels. Handhaving blijft echter waarschijnlijk nog even uit, maar we horen pas in oktober hoe lang.

Dit is een rare situatie die wel wat uitleg verdient. Thuiswinkel.org is in ieder geval blij met het uitstel van handhaving omdat de wet, de techniek en de sector niet gelijklopen. Uitstel is daarom noodzakelijk, niet alleen in Nederland maar in heel Europa.

Een van de doelstellingen van PSD2 is het terugdringen van het aantal fraudegevallen. Met andere woorden, de veiligheid moet omhoog. Dit doet PSD2 door via SCA eisen te stellen aan de manier waarop klanten in de checkout afrekenen. SCA is de veelgebruikte afkorting voor strong customer authentication, oftewel een sterke klantauthenticatie.

Uitstel om conversieverlies te voorkomen

Het voordeel voor Nederlanders is dat we met iDEAL al jaren voldoen aan deze nieuwe eisen. Er zijn echter ook betaalmiddelen waar SCA nog niet conform de aankomende regels werkt. Om te voorkomen dat de e-commercesector in een situatie terechtkomt waarin de eisen heel hard zijn maar de techniek, webwinkel en klant er nog niet klaar voor zijn, heeft Thuiswinkel.org via Ecommerce Europe (de Europese koepelorganisatie waar Thuiswinkel.org lid van is) om uitstel gevraagd. In Nederland en in Europa is er hard gelobbyd voor uitstel van de handhaving zodat webwinkels geen conversieverlies hoeven op te lopen. De nieuwe regels zouden volgens sommige onderzoeken namelijk een conversieverlies van 10% kunnen betekenen.

Dit verzoek is succesvol gebleken aangezien de sector (bestaande uit payment providers, issuers, webwinkels en banken) in overleg mag om een implementatieplan te schrijven. Dit plan vormt dan de basis voor het uitstel van de handhaving. In het plan moet de sector aan de toezichthouder – in dit geval de Nederlandsche Bank – duidelijk maken hoe ze ervoor gaat zorgen dat men straks wel klaar is voor SCA. Deze plannen staan hier verder uitgelegd.

Wat verder voor webwinkels belangrijk is, is het Europese level playing field. Het leek er even op dat er in de EU verschillende toezichtregimes op SCA zouden komen. Zo opteerde Frankrijk voor drie jaar uitstel terwijl de Denen op 14 september al onder SCA moesten werken. Voor webwinkels die ook in het buitenland actief zijn, zou dat een bizarre situatie betekenen. Na een gezamenlijke oproep lijkt het er op dat er één toezichtregime komt met een uitstel van twaalf tot achttien maanden.

Tip voor webwinkels

Wat moet jij als webshop doen om de komende periode wel SCA-ready te zijn? Ons advies is om je payment service provider te bellen en te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Iedereen wacht op de laatste versies van 3Dsecure maar misschien kun je voor die tijd al wat doen. Bied je de creditcard niet aan als betaalmethode, maar alleen iDEAL en een achterafbetaalmethode? Dan voldoe je nu al aan de nieuwe wetgeving en hoef je je nergens zorgen over te maken op het gebied van SCA.

bunq ondersteunt nu officieel Apple Pay

bunq is de volgende Nederlandse bank die Apple Pay voor de Nederlandse markt ondersteunt. Dit keer is geen omweg nodig.

Sinds voorjaar 2018 ondersteunde bunq Apples betaaldienst in enkele Europese landen. Daartoe moest de regio-instelling van de iPhone of Apple Watch tijdelijk worden veranderd naar Spanje of Italië. Ook was een premiumabonnement van 7,99 euro vereist. Na aanmelding kon met Apple Pay ook in Nederland worden betaald.

Inmiddels is de omweg niet meer nodig. ‘We zijn blij om Apple Pay officieel in Nederland te lanceren,’ zegt CEO Ali Niknam. ‘Nederlandse gebruikers kunnen nu Apple Pay gebruiken met zowel hun Maestro als Mastercard passen.’

Tot voor kort was ING de enige Nederlandse bank die Apple Pay ondersteunde.

OK App vergemakkelijkt ticketverkoop Hiswa

Hiswa te water, de grootste in-water bootshow van Noord-Europa dat tussen 4 en 8 september plaatsvindt in Batavia Haven Lelystad, laat bezoekers tickets afrekenen met de OK app.

Door de integratie kunnen bezoekers van Hiswa te water 2019 bij de aankoop optioneel kiezen voor ‘betalen met OK’.

De OK-app wordt in Nederland al veelvuldig gebruikt voor het opslaan van allerhande passen zoals klantenkaarten, lidmaatschappen en ID’s. Ook kan er op steeds meer plekken betaald worden met de OK-app.

Foto Pixabay

WhatsApp mogelijk met betalingen in Indonesië

Facebook dochter WhatsApp wil betaaldiensten lanceren in Indonesië. Volgens Reuters zijn al enige tijd gesprekken gaande met verschillende betaalpartijen.

WhatsApp zou in gesprek zijn met taxibedrijf Go-Jek, betaalverwerker DANA (gefinancierd door Ant Financial) en fintech startup OVO. Ook zou WhatsApp de staatsbank Mandiri hebben benaderd.

Het is het tweede land waar WhatsApp betaaldiensten wil lanceren. In India wacht het bedrijf op toestemming van de autoriteiten voor peer-to-peer betalingen, vergelijkbaar met Tikkie in Nederland.

In Indonesië wil WhatsApp veel meer gaan fungeren als een digitale portemonnee. Met 260 miljoen mensen is het een van de grotere markten voor WhatsApp met alleen al 100 miljoen gebruikers in dat land.

Foto Pixabay

Adyen verwerkt 105 miljard euro aan betalingen in eerste helft van 2019

Het Nederlandse Adyen verwerkte in de eerste helft van dit jaar bijna 105 miljard euro aan betalingen. Dat is 49 procent meer dan een jaar eerder.

Als gevolg hiervan gingen opbrengsten voor Adyen met 41 procent omhoog naar 221,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 79 procent tot 125,8 miljoen euro. De winst bedroeg 92,5 miljoen euro tegen 48,2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De groei werd mede bereikt door het binnenhalen van nieuwe klanten, zoals luchtvaartconcern Singapore Airlines en de Amerikaanse woninginrichter Restoration Hardware binnen als klant. Adyen had al Facebook, Spotify, Uber en Netflix binnengehaald.

Mariëtte Swart en Kamran Zaki worden toegevoegd aan het bestuur. Swart wordt hoofd juridische zaken en regelgeving (CLCO) en Zaki operationeel directeur (COO). Beide werkten al voor Adyen.

Duizenden overstag voor muntloos betalen op Lowlands

Zeker vierduizend festivalgangers hebben afgelopen weekend hun consumpties op Lowlands betaald zonder munten. Ze gebruikten Mobile Order, een nieuwe manier van bestellen en achteraf betalen.

De pilot draaide op slechts drie locaties van het festivalterrein, dus er zijn nog geen algemene uitspraken over het succes te doen. Niettemin weet festivaldirecteur Eric van Eerdenburg nu al dat hij Mobile Order volgend jaar weer wil aanbieden via de Lowlands-app.

Managing director Gilbert Gooijers van technologieleverancier CM.com omschrijft de eerste resultaten als boven verwachting. Dat komt door het het aantal unieke gebruikers, maar vooral door het aantal herhaalaankopen dat zij doen. Als een festivalganger eenmaal puntloos via de app betaalt, blijft hij dat doen.

Gooijers: “De pilot draaide bij een kleine subset van de bezoekers: op de Glamping, de Beer & Cider-bar en de pers- en gastenschuur. Het barpersoneel, vaak professionals die op meerdere festivals werken, geven positieve feedback en hebben  eigenlijk geen instructie nodig.”

Van Eerdenburg hoopt dat muntjes als betaalmiddel in de toekomst kunnen verdwijnen. Mobiel bestellen en achteraf betalen acht hij gebruiksvriendelijker voor de bezoeker en logistiek veel eenvoudiger dan de plastic tokens. “En het is storingsvrij”, vanwege lokale caches in de bezoekersapp en die van het barpersoneel. Zij werken met iPods.

Mobile Order heeft zich voor Lowlands in technische zin bewezen. Om volgend jaar op te schalen naar meer locaties zal de bewegwijzering op het terrein en in de app moeten veranderen. Er zal geen twijfel mogen ontstaan bij bezoekers welke orders ze waar kunnen plaatsen en waar ophalen.

CM hoopt bij volgende events de Mobile Order-functie al te kunnen activeren op het moment dat het ticket wordt verkocht. Bij de betaling kan dan direct autorisatie worden gevraagd om de bestel- en betaalfunctie te gebruiken tijdens het event.

De grote test van Mobile Order is in het voorjaar van 2020. Het systeem wordt dan op grote schaal ingezet bij de horeca tijdens de Formule 1 in Zandvoort.

Foto: Erwin Boogert

 

Visa Checkout gaat verdwijnen

Visa Checkout, een concurrent van PayPal, stopt volgend jaar. Daarvoor in de plaats komt een reeds eerder aangekondigde gezamenlijke betaalknop van Visa, Mastercard, American Express en Discover.

Visa gaat zelf over op EMV Secure Remote Commerce (SRC) en klanten van Visa Checkout (dat ook in Nederland beschikbaar is) kunnen daarover de komende maanden beschikken.

Visa Checkout bestond sinds 2013 en kon onder meer worden gekoppeld aan Google Pay (voorheen Android Pay). Google Pay gebruikers kunnen hun Visa bankkaarten nog steeds aan Googles betaalmethode koppelen.

Page generated in 1,234 seconds. Stats plugin by www.blog.ca