Picnic Duitsland breidt uit naar Duisburg

De Nederlandse online super Picnic gaat vanaf volgende maand bezorgen in Duisburg. De online super was al actief in Mönchengladbach en Bochum en het zal ook zeker niet de laatste stad in Noordrijn-Westfalen zijn.

Bochum was onlangs al de vijfde stad waar de supermarkt-in-een-app bij de oosterburen van start is gegaan. De stad met ruim 360.000 inwoners wordt in een eerste instantie bediend met 25 elektrische bezorgwagentjes. Duisburg telt bijna een half miljoen inwoners.

De Nederlandse online supermarkt voert een strategie waarbij het stad voor stad groeit. Mond tot mond-reclame speelt hierdoor ook een rol van betekenis bij het lokaal bekend worden van het merk. In minder dan een jaar weet het bedrijf iedere nieuwe stad operationeel winstgevend te maken.

Bezorger Postmates zet beursgang toch door

De Amerikaanse maaltijdbezorger Postmates dient volgende maand het papierwerk in voor zijn beursgang. Ondanks geruchten over verkoop aan een derde partij als DoorDash, lijken de plannen voor een initial public offering (IPO) in het derde kwartaal toch door te gaan.

Het bedrijf uit San Francisco heeft JP Morgan Chase en Bank of America aangesteld als begeleiders van de beursgang. Tegenover TechCrunch wil het bedrijf er maar weinig over kwijt.

Postmates heeft tot op heden 681 miljoen dollar opgehaald tegen een waardering van 1,86 miljard. DoorDash haalde eerder 600 miljoen dollar op regen een waardering van 12,6 miljard. Dat bedrijf nam een dezer dagen tevens Caviar over van betaalonderneming Square.

Foto Pixabay

Slim Lowlands toilet geeft voedingsadviezen

Bezoekers van het Lowlands Festival komend weekend kunnen gebruik maken van Smart Toilets in Rabobanks restaurant Brasserie 2050. Deze slimme wc’s meten een aantal gezondheidsaspecten. Op basis daarvan krijgen bezoekers een suggestie voor een gerecht dat past bij een gebalanceerde voedingsbehoefte. Het menu is ‘toekomstbestendig’.

Een bezoek aan imecs smart toilet geeft meer informatie over je gezondheid dan je misschien denkt, stelt Rabo. Urine, hartslag- en bloeddrukveranderingen bieden inzicht in voedingsgewoontes. Ga je op de wc zitten en meet de sensor in de bril een hoge hartslag? Wellicht kunnen meer vezels en vocht helpen. De ionensensor meet geleiding van je urine en geeft aan dat je wellicht meer vocht binnen moet krijgen. Kortom: ga eens wat vaker naar het (smart) toilet.

De Smart Toilets worden ontwikkeld door imec Nederland, een dochter van imec, de Belgische onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Imec Nederland is gevestigd in Eindhoven, Wageningen en Nijmegen.

De eerste versie van het toilet die op Lowlands 2019 wordt gepresenteerd is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Rabobank, The Food Line-up, MOJO en imec Nederland.

‘Bij Rabobank zijn we gespitst op innovaties die bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk, op alle fronten, groot en klein’, zo verklaart de bank in een persbericht. ‘Dankzij gepersonaliseerde voedingssuggesties die de Smart Toilets opleveren kunnen we in de toekomst gerichter kijken welke voeding we daadwerkelijk nodig hebben en wellicht, als een verlengstuk van het huidige project, de negatieve impact op het milieu door voedselverspilling verminderen.’

De Smart Toilets worden ontwikkeld door imec Nederland, een dochter van imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Imec Nederland is gevestigd in Eindhoven, Wageningen en Nijmegen. De eerste versie van het toilet die op Lowlands 2019 wordt gepresenteerd is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Rabobank, The Food Line-up, MOJO en imec Nederland.

Foto Shutterstock

Too Good To Go: ‘1 miljoen maaltijden gered’

Too Good To Go heeft inmiddels meer dan 800.000 geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2000 aangesloten restaurants door heel Nederland terechtkunnen voor eten dat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven.

Dat zijn 1 miljoen maaltijden die op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten, stelt Too Goo To Go.

Met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go naar eigen zeggen een CO₂-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden.

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van boer tot aan bord.

Too Good To Go breidt het hoofdkantoor in Amsterdam dit jaar nog verder uit. ook lanceert Too Good To Go een nieuw gedeelte op de website: een speciaal ingerichte kennisdatabase boordevol informatie over voedselverspilling thuis en bij bedrijven, de politieke impact op het probleem en lesmateriaal voor leerlingen en studenten van alle leeftijden.

Op de foto directeur Nederland Joost Rietveld

Walmart leidt markt voor boodschappen in VS in aantal klanten

Amazon is ondanks de overname van Whole Foods niet de grootste op de markt voor online boodschappen in de VS. De markt wordt beheerst door warenhuis Walmart. Die levert inmiddels boodschappen in nagenoeg iedere staat en wordt hooguit op de hielen gezeten door Instacart. Dat blijkt uit een analyse van Second Measure.

Het gat tussen Walmart en zijn grootste concurrent Instacart is erg groot: Walmart heeft 62 procent meer klanten, zij het niet in grote metropolen als New York, San Francisco en Boston. In Phoenix en Dallas daarentegen is het warenhuis marktleider.

De metingen zijn gebaseerd op het aantal maandelijkse klanten. Gemeten naar omzet zou Amazon (25,4 miljard dollar)  wel de grootste zijn.

De tien jaar oude formule Amazon Fresh verliest volgens Second Measure echter in hoog tempo marktaandeel, afgelopen juni zelfs 19 procent ten opzichte van vorig jaar. Wel worden er meer boodschappen bezorgd via Prime Now. Dat is logisch: voor Amazon Fresh betalen klanten 14,99 dollar extra per maand, terwijl bij het Prime abonnement gratis bezorgingen van andere artikelen en toegang tot Amazon Video is inbegrepen. Amazon Fresh is ook maar in 15 Amerikaanse steden beschikbaar. Prime Now in negentig steden.

De onderzoekers zien ook potentie in Shipt, dat sinds 2017 eigendom is van Target. Shipt groeide 69 procent. Het bedrijf levert boodschappen voor 20.000 winkels. Het wegvallen van Whole Foods als klant heeft nauwelijks impact op de onderneming gehad.

In Aholds Peabod lijkt daarentegen maar weinig beweging te zitten. Het bedrijf opereert hoofdzakelijk in het Noordoosten van de VS.

Toch verwacht Second Measure dat alle partijen zullen groeien. Slechts 12 procent van de Amerikanen hebben wel eens boodschappen online besteld. Het gros haalt zijn boodschappen nog gewoon bij de ouderwetse supermarkt.

Foto Pexels

HelloFresh dit jaar naar 250 miljoen maaltijden

Maaltijdboxbezorger HelloFresh heeft in het tweede kwartaal voor het eerst een aangepaste operationele resultaat (aebitda) geboekt van 18,3 miljoen euro. In 2018 leed het Duitse bedrijf nog 4 miljoen euro verlies. De omzet steeg 37 procent naar 437 miljoen euro.

De omzetstijging werd vooral gerealiseerd in de Verenigde Staten en in mindere mate in andere internationale marktem.

Het bedrijf telt wereldwijd 2,4 miljoen actieve klanten tegen 1,8 een jaar terug. Het aantal orders steeg naar 8,9 miljoen.

Het bedrijf verwacht dit jaar 250 miljoen maaltijden te leveren. Het afgelopen kwartaal waren dat er 67 miljoen.

Over de activiteiten in Nederland verstrekt het bedrijf geen gegevens.

Dit jaar rekent HelloFresh nu op een omzetgroei van 28 procent tot 30 procent.

McDonalds personaliseert drive-thru menu’s

McDonalds heeft voor een onbekend bedrag het bedrijf Dynamic Yield overgenomen voor het personaliseren van drive-thru menu’s. Daarbij wordt rekening gehouden met de tijd van de dag, het verkeer, het weer en populariteit van bepaalde maaltijden.

McDonalds heeft iedere dag 68 miljoen klanten, maar het merendeel komt de auto niet uit. Ze halen hun bestelling af bij de drive-thru. De displays met de maaltijden en prijzen zijn inmiddels gedigitaliseerd en dat biedt kansen om meer gericht maaltijden onder de aandacht te brengen.

Zo leren klanten welke andere maaltijden populair zijn. Staan er te lange rijen, dan kan het display maaltijden weergeven die sneller klaar te maken zijn. In de toekomst zou het ook mogelijk moeten zijn om klanten te herkennen aan het nummerbord of aan de app die ze gebruiken.

Dynamic Yield gebruikt machine learning om websites en productontwerpen te personaliseren en te optimaliseren. Huidige klanten zijn onder meer cosmeticabedrijf Sephora, Urban Outfitters en IKEA, maar ook Iberostar Hotels & Resorts en AutoNation.com. Cosmeticabedrijf Kopan claimt dat de opbrengst per bezoeker met 60 procent is gestegen na adoptie van de technologie.

McDonald’s heeft de technologie vorig jaar in verschillende Amerikaanse restaurants getest. Nu wordt de technologie breder uitgerold naar 14.000 restaurants en uiteindelijk komen ook internationale markten aan de beurt.

Dynamic Yield is gevestigd in New York en Tel Aviv. Volgens Wired zou meer dan 300 miljoen dollar zijn neergeteld voor het bedrijf, dat al sinds 2011 bestaat en 83,3 miljoen dollar aan financiering heeft opgehaald. Onder McDonals blijft het bedrijf overigens zelfstandig opereren.

Foto Shutterstock

Deliveroo vertrekt haastig uit Duitsland

Maaltijdbezorger Deliveroo trekt zich plotseling terug uit de Duitse markt. Vrijdag wordt er voor het laatst bezorgd. Toch sluit het bedrijf een terugkeer niet uit.

Reden zou zijn dat de omzet in andere markten is verdubbeld en Deliveroo daar zijn volle aandacht op wil richten.

Deliveroo had in Duitsland alleen nog concurrentie van Takeaway, dat de Duitse activiteiten van Foodora heeft gekocht. Of de aangekondigde fusie met Just Eats het Britse bedrijf heeft ontmoedigd, blijft speculeren.

In Europa zijn het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk de belangrijkste markten voor Deliveroo. In Frankrijk ligt Deliveroo overigens onder vuur van bezorgers die protesteren tegen de slechte arbeidsomstandigheden.

(meer volgt)

Foto Deliveroo

Colruyt test automatische herkenning van groenten en fruit

Colruyt test als eerste Belgische supermarkt automatische productherkenning. In de winkel van Kortrijk worden groenten en fruit automatisch herkend aan de kassa met behulp van kunstmatige intelligentie.

In samenwerking met het bedrijf Robovision is een slimme camera ontwikkeld en opgehangen boven een weegschaal die onmiddellijk bepaalt om welk product het gaat. Wanneer klanten aan de kassa een groente of fruitsoort in de weegschaal leggen, maakt de camera namelijk een foto.

Inmiddels worden 120 soorten groenten en fruit bij Colruyt herkend. Uit de eerste tests blijkt dat in 97 procent van de gevallen het juiste product op de tablet wordt geïdentificeerd.

Er is bewust gekozen voor groenten en fruit omdat dit assortiment geen barcode heeft. Tot nu toe tikken bedienden voor alle groenten en fruit een code in aan de kassa. Tot slot zou het ook kunnen dat er minder groenten en fruit verpakt moeten worden in de toekomst.

Met deze test zet Colruyt naar eigen zeggen een ‘nieuwe stap in de digitale vooruitgang’. De komende drie maanden onderzoekt de Colruyt-winkel in Kortrijk hoe deze technologie voor meer tijdswinst en efficiëntie aan de kassa kan zorgen.

‘Fysieke supermarkt heeft niets te vrezen van onlineverkoop’

De forse groei van online boodschappen vormt geen bedreiging voor de fysieke supermarkt. De bevolking groeit en de supermarktbestedingen per inwoner stijgen, waardoor er in groeigemeentes zelfs ruimte is voor meer supermarkten. Dit blijkt uit het supermarktrapport van vastgoedadviseur Colliers International.

Vorig jaar werd voor 1,4 miljard euro online besteld, omgerekend 3,6 procent van de totale supermarktomzet. Dit marktaandeel groeit de komende jaren verder en komt in 2025 uit op 15 procent (pdf).

Nederland telt echter nog altijd 6338 supermarkten. Inmiddels is een zevende van al het winkeloppervlak in Nederland een supermarkt. Uitgedrukt in vierkante meter per inwoner (0,27) is het nog steeds minder dan in bijvoorbeeld Duitsland (0,42) of Denemarken (0,42). Ook de supermarktomzet blijft groeien. In 2018 nam deze toe met 3,5 procent naar bijna 39 miljard euro.

Inmiddels doen drie op de tien Nederlanders wel eens online boodschappen. In 2018 steeg het marktaandeel online van 2,9 naar 3,6 procent van de totale supermarktomzet. Dit lijkt beperkt, maar dat is een toename van 30 procent in één jaar. Albert Heijn heeft bijna de helft van de online boodschappenmarkt in handen en is dus ook online de grootste supermarkt. Jumbo volgt met ongeveer 20 procent. De traditionele ketens hebben daarmee een dominante positie.

Colliers ziet wel mogelijke kapers op de kust. Picnic heeft sinds de oprichting in 2015 een marktaandeel opgebouwd vergelijkbaar met Jumbo en is volgens GfK in sommige steden inmiddels marktleider. Daarnaast zijn er de groeiende bezorgdiensten van kant-en-klaarmaaltijden, zoals Takeaway.com, en leveranciers van maaltijdboxen, zoals HelloFresh en Marley Spoon. Minder voor de hand liggend, maar uiteindelijk concurreren ook zij met de supermarkt om het ‘maagaandeel’ van de consument. Die kiest steeds vaker voor gemak en snelheid, zelfs als dit duurder is. Volgens het FSIN hebben beide markten gezamenlijk een omzet van 1,7 miljard euro.

Supermarkten weten deze concurrentieslag goed te pareren. Het aandeel ‘vers’ krijgt steeds meer plek in de schappen, omdat een stijgend aantal consumenten de supermarkt als koelkast gebruikt. Ook kiezen steeds meer winkels voor een gefocuste bediening: kleine to-go winkels voor snelheid, middelgrote supermarkten die dichtbij zijn en een breed assortiment hebben voor gemak, en XXL supermarkten voor beleving.

Ook proberen supermarkten een aandeel te veroveren in andere submarkten. Zo kun je in sommige supermarkten tegenwoordig maaltijdboxen kopen. Vaak tegen scherpere tarieven dan de huidige leveranciers. Albert Heijn experimenteert nu met een variant waarin chefkoks maaltijden bereiden die vervolgens worden bezorgd. Ook testen sommige supermarkten een samenwerking met branchevreemde bedrijven, zoals de pilot van Albert Heijn en HEMA waar mensen in één winkel producten van beide ketens kunnen kopen.

In regio’s waar het aantal inwoners daalt of gelijk blijft, valt wel een negatief effect te verwachten. Minder monden en meer online bestedingen, zorgen daar voor minder behoefte aan supermarktmeters. In groeiregio’s ontstaat juist ruimte voor meer supermarkten.

Foto Jumbo

bol.com sluit 3000 nieuwe verkooppartners aan

Bol.com heeft in het afgelopen kwartaal 3000 nieuwe verkooppartners aangesloten en 1,3 miljoen nieuwe producten toegevoegd. De omzet van de verkooppartners steeg in een jaar tijd met 34 procent naar 795 miljoen euro, zo blijkt uit een toelichting op de kwartaalcijfers.

De totale onlineverkopen van Ahold Delhaize zijn het afgelopen kwartaal met ruim 29 procent gestegen, in Nederland ging het zelfs om 34,4 procent, grotendeels dankzij bol.com. De online omzet ging van 643 miljoen euro een jaar geleden naar 794 miljoen euro in het afgelopen kwartaal (pdf).

Verkooppartners zijn volgens die toelichting al goed voor de helft van de consumentenomzet.  In Nederland realiseerde Ahold 24 procent online omzetgroei (van 445 miljoen naar 554 miljoen). In België bleef de online omzet wederom zeer bescheiden: die steeg licht van 12 naar 14 miljoen. In de VS groeide de onlineverkoop met ruim 14 procent, waarbij 124 nieuwe ophaalpunten werden toegevoegd, waarmee het totaal op 600 komt.

De totale omzet (inclusief winkels) steeg licht naar 16,3 miljard euro, maar de winst daalde naar 334 miljoen euro als gevolg van de staking in de VS bij Shop & Shop. Ahold Delhaize schat de schade op minstens 224 miljoen dollar.

Albert Heijn test idee verkoop via bol.com

Albert Heijn wil mogelijk een deel van het assortiment via zusterbedrijf bol.com verkopen. Dat blijkt uit een online-enquête die het bedrijf heeft voorgelegd aan een aantal klanten.

Op een afbeelding (foto onder) is te zien dat via bol.com boodschappen besteld kunnen worden tegen een minimumbestelbedrag van 25 euro. Bezorging is dan gratis, net als bij Picnic, dat AH.nl steeds meer op de hielen zit.

Albert Heijn wil niet het complete assortiment via bol.com aanbieden. ‘Wil je bestellen uit het hele assortiment, kies dan voor Albert Heijn’, vermeldt de afbeelding.

Albert Heijn verkoopt zijn eigen assortiment nu nog uitsluitend online via AH.nl. Er is wel een samenwerking met bol.com op het gebied van afhaalpunten, waarbij bestellingen voor bol.com in de vestigingen van Albert Heijn kunnen worden opgehaald.

‘We testen en verkennen regelmatig nieuwe mogelijkheden en concepten’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh over de bol.com-supermarkt tegen Distrifood. ‘Er zijn geen concrete plannen dit idee te realiseren.’

bol.com laat weten dat het niet bij de enquête is betrokken.

Ondanks de ontkenning is verkoop van boodschappen via bol.com niet onlogisch. Het Amerikaanse voorbeeld Amazon doet dat al langer. Bovendien zijn al diverse boodschappen bij bol.com te bestellen, waaronder nagenoeg alle merken waspoeder en kattenzand en -voer.

Slimme merken openen een direct verkoopkanaal voor hun eindklant

Merken met een grote afhankelijkheid van retailers doen zichzelf tekort. Een scherpe Direct to Consumer-strategie maakt een persoonlijke band met hun eindklanten mogelijk. Dat betekent hogere winstmarges, maar vooral ook toegang tot steeds waardevoller worden first party data. 

Ook in Nederland zal de dominantie van grote e-commercespelers de komende jaren snel toenemen. In een recent rapport voorspelt het economisch bureau van ING zelfs dat de online verkoop van non-food in 2025 zal worden gedomineerd door hooguit twee platformen. Geen goed nieuws voor de merken die daar een flink deel van hun omzet behalen. Zij zien hun onderhandelingspositie zo immers verder verzwakken. Naast slinkende marges heeft dat ook andere vervelende gevolgen

Een effectieve strategie om deze onwenselijke afhankelijkheid te beperken is het openen van een direct verkoopkanaal voor de eindklant. Zo’n Direct to Consumer (D2C)-strategie heeft ook verschillende andere voordelen. Door het passeren van de middle man neemt de verkoopmarge en de toekomstbestendigheid toe. Bovendien kan het merk direct met zijn eindklanten communiceren. Een cruciale sleutel tot zakelijk succes, onderstreept Martin Sorrell in een recent interview.  

Aantrekkelijke klantervaring  

De invloed op de merkperceptie neemt zo immers sterk toe. Net als de toegang tot steeds waardevoller wordende data, en het vermogen die data te vertalen naar een onderscheidende klantervaring. Vraag maar aan succesvolle disruptors als Netflix, Amazon, Facebook en AirBnB.  Traditionele spelers (in FMCG en foodretail, maar bijvoorbeeld ook hospitality) die hun toekomst zeker willen stellen zullen hier de komende jaren een flinke inhaalslag moeten plegen. 

In 2017 introduceerde Nike zijn Triple Double Strategy (2X). De nieuwe Nike App en het inmiddels honderd miljoen leden tellende Nike+ rewards program spelen hierbij een sleutelrol. Gebruikers krijgen onder meer toegang tot exclusieve producten, extra productinfo en gepersonaliseerde sportschema’s. Nike gebruikt de resulterende inzichten onder meer om zijn nieuwe Nike Live Shops te bevoorraden. In plaats van de gebruikelijke dertig tot 45 dagen wordt 25 procent van de voorraad in deze op Nike+ leden gerichte winkels om de twee weken vervangen. 

Invloed op eindproduct

Daarnaast kan elke online Nike-klant het kleurdesign voor diverse modellen sneakers geheel zelf bepalen, en binnen zes weken laten afleveren. Het bieden van directe invloed op het eindproduct is een effectieve mogelijkheid om de engagement van klanten te verhogen, en tegelijk meer inzicht te verkrijgen in hun voorkeuren. Make up- en verfmerken laten klanten in augmented reality apps experimenteren met nieuwe kleuren, die ze vervolgens direct via de app kunnen bestellen.  

Een nieuwe aanbieder van vitaminen en andere voedingssupplementen gaan nog een stapje verder. Bij de New Yorkse startup Care/Of vullen klanten eerst een uitgebreide questionnaire in om hun specifieke behoefte te bepalen. Op basis van deze input ontwikkelt de startup doorlopend nieuwe producten – en klantcommunicatie. Onder meer via sociale media, waar Care/Of regelmatig aantrekkelijke Instagram-posts verzorgt rond thema’s als ‘energy’, ‘sleep’ en ‘stress’. Op soortgelijke wijze brengt branchegenoot Dirty Lemon zijn gepersonaliseerde health en energy drinks aan de man. 

Instagram-designs

De eveneens uit New York afkomstige startup The Inside biedt haar voornamelijk jonge clientèle een redelijk standaard assortiment kussens, stoelen, banken en gerelateerde interieurzaken. Zijn snelle groei dankt de firma aan de mogelijkheid deze producten te personaliseren met een uitgebreide selectie aantrekkelijke prints. Dankzij het snelle digitale print proces en drop shipping levert The Inside binnen vier weken. Om zijn printbibliotheek op peil te houden werkt The Inside onder meer regelmatig samen met onder de doelgroep populaire kunstenaars, en test het designs op Instagram. 

Adore Me snoepte de afgelopen jaren doorlopend marktaandeel af van Victoria’s Secrets. Het D2C-lingeriemerk ontwikkelde aansluitend AI-gestuurde campagnes voor meer dan zestig verschillende klantsegmenten. Net als de Italiaanse D2C-concurrent Cosabela ontwikkelt het merk ook nieuwe producten op basis van deze data, en personaliseert het de webshop op basis van de voorkeuren van individuele bezoekers. De afgelopen twee jaar realiseerde Adore Me zo een toename van 22 procent in de gemiddelde ordergrootte, en een maandelijkse omzetgroei van liefst vijftien procent. 

Betekenisvolle relatie 

Ook in de kookgerei-, persoonlijke verzorging– en huisdierenmarkt openden veel nieuwe én gevestigde merken  het afgelopen jaar een eigen verkoopkanaal naar de eindklant. Merken die dat succesvol doen, delen één belangrijke eigenschap: hun oprechte interesse in de wensen en behoeftes van hun klanten. Daarvoor worden ze beloond met een hogere winstmarge en een kleinere afhankelijkheid van retailers en wholesalers. Nóg waardevoller is echter de steeds hechtere relatie met hun klanten. 

Just Eat en Takeaway nader tot elkaar over fusie

Just Eat en Takeaway zijn het eens geworden over de voorgenomen fusie en over de aandelenverhouding. Het nieuwe bedrijf zal 355 miljoen orders per jaar verwerken ter waarde van 7,3 miljard euro.

De aandeelhouders van Just Eat krijgen 52,2 procent van het bedrijf in handen en de eigenaren van Takeaway 47,8 procent.

Het bedrijf maakte vanochtend ook meer details bekend over de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht (pdf).

Jitse Groen wordt CEO en Paul Harrison van Just Eat CFO. Brent Wissink, nu CFO van Takeaway.com, krijgt de functie van COO samen met Jörg Gerbig.

De Raad van Toezicht bestaat uit voorzitter Mike Evans en vicevoorzitter Adriaan Nühn. De andere posities moeten nog worden ingevuld.

Al eerder was aangekondigd dat het hoofdkantoor in Amsterdam komt, en dat het gefuseerde bedrijf dat Just Eat Takeaway.com gaat heten een beursnotering krijgt in Londen.

Vanochtend geeft het bedrijf een nadere toelichting aan analisten bij Goldman Sachs in Londen. De fusie moet nog dit jaar afgerond worden, nadat de aandeelhouders akkoord zijn gegaan.

Foto Pixabay

Délifrance steekt Europese webshop in het nieuw

Broodjeswinkel Délifrance steekt zijn Europese webshops in het nieuw, zowel aan de voor- als de achterkant. Dat heeft praktische gevolgen voor de vierhonderd winkels verspreid over zestien landen.

Hiertoe treft bureau Redkiwi uit Rotterdam de voorbereidingen. De huisstijl zal nu ook digitaal worden doorgevoerd, maar ook het e-commercesysteem wordt vervangen. Délifrance draait nog op Magento 1 in een wereldwaar Magento 2 inmiddels standaard wordt. Aan die realiteit wordt de site ook aangepast.

De nieuwe sites gaan in Nederland en België als eerste online. Daarna volgen de veertien andere landen.

Het doel van de webshop is vooral als leadgenerator voor nieuwe klanten. De orders van de huidige bestaande klanten van Délifrance handelen de winkels nu nog via een ander systeem af. Op korte termijn zal Redkiwi ook een portal ontwikkelen waarmee de B2B-klanten via de shop kunnen bestellen. Het doel hiermee is om de telefonische verkoop te kunnen vervangen door online verkoop.

Foto: Pauline Mak (cc)

Page generated in 1,154 seconds. Stats plugin by www.blog.ca