Nieuw distributiecentrum Picnic in Apeldoorn geopend

Maanden eerder dan gepland heeft online super Picnic vanochtend de deuren geopend van het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn.

Maanden eerder dan gepland heeft online super Picnic vanochtend de deuren geopend van het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn.

Aanvankelijk stond de opening gepland voor eind 2020. Door de corona-uitbraak groeide echter de vraag naar het online bestellen van boodschappen explosief.

Het distributiecentrum in Apeldoorn is het zesde in zijn soort in Nederland. De andere dc’s staan in Diemen, Eindhoven, Utrecht, Nijkerk en Rotterdam. En daar komt nog een geheel gerobotiseerd distributiecentrum in Utrecht bij, zoals eind vorig jaar bekend werd gemaakt.

Vanuit al deze locaties worden de boodschappen verspreid over de meer dan honderd plaatsen waar Picnic inmiddels bezorgt.

Platform voor bierbouwerijen

Bierliefhebbers kopen sinds kort speciaalbier direct bij tientallen brouwerijen dankzij het platform van Beer in a Box. Op het platform kunnen speciaalbierbrouwerijen een webwinkel inrichten en zo via eigen kanalen of via Beer in a Box zelf rechtstreeks bier verkopen.

Omdat Beer in a Box voor een aantal bevriende brouwerijen de verkoop al had overgenomen, verzorgt men naast de site ook de verkoop, het inpakken en verzenden.

Voor veel brouwerijen is dit de redding geweest tijdens de coronacrisis, zo zeggen de initiatiefnemers, en ondertussen zijn er al tientallen brouwerijen op het platform aangesloten. De omzet is de afgelopen maanden tot wel 700 procent gegroeid.

Digitale voedingscoach van Jumbo helpt fanatieke wielrenners

Jumbo maakt zijn persoonlijke voedingscoach in de vorm van een app beschikbaar voor mensen die fanatiek wielrennen. Jumbo Foodcoach geeft een persoonlijk en professioneel voedingsplan om beter te kunnen presteren tijdens trainingen en wedstrijden.

Ook zet Jumbo Foodcoach de benodigde producten direct om in een boodschappenlijst. Zo kunnen klanten makkelijk boodschappen doen in de winkel of deze thuis laten bezorgen via Jumbo.com.

De app is ontwikkeld en uitgebreid getest in nauwe samenwerking met de A-selectie van voetbalclub PSV, de performance staf en sporters van Team Jumbo-Visma en vooraanstaande bewegings-, voedings- en gedragswetenschappers Asker Jeukendrup, Luc van Loon en Stef Kremers.

De app is gratis te downloaden in de app stores voor Android en iOS.

De app is nu voor wielrenners geschikt, later in het jaar volgen andere sporten zoals hardlopen, teamsporten en fitness. Begin 2021 wil Jumbo de app beschikbaar stellen voor iedereen die zich bezig houdt met voeding en gezondheid.

‘Uber in gesprek met maaltijdbezorger Postmates’

Nu het Grubhub niet langer kan krijgen, dat bedrijf gaat immers naar Just Eat Takeaway voor 7,3 miljard dollar, zou Uber de overname overwegen van maaltijdbezorger Postmates, meldt de New York Times.

Postmates, op papier 2,4 miljard dollar waard, is wel veel kleiner dan zijn branchegenoot Grubhub. Het Amerikaanse bedrijf stond op het punt om naar de beurs te gaan, maar zag daar gezien de marktomstandigheden vanaf.

Uber heeft een enorme klap gehad van de coronacrisis en moet flink bezuinigen, maar dochter Uber Eats groeit snel en Uber ziet nu brood in maaltijden. Wel beperkte de ambitie zich tot de Amerikaanse markt: Postmates opereert in grote Amerikaanse steden. Een avontuur in Mexico City werd al vrij snel stopgezet.

Volgens de New York Times zijn de gesprekken nog gaande.

Foto Postmates

Verbod op maaltijden bezorgen onder de 16 jaar

Vanaf 1 juli aanstaande is het verboden om jongeren onder de 16 jaar op commerciële basis maaltijden te laten bezorgen. Dit schrijft Staatssecretaris Van Ark in haar brief aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van de motie van Weyenberg.

De Inspectie SZW en Tweede Kamer deden eerder een oproep om maaltijdbezorging door jongeren onder de 16 jaar expliciet te verbieden vanwege veiligheidsrisico’s.

Het bestellen van maaltijden bij restaurants of fastfoodketens heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Dit bezorgen gebeurt doorgaans door jongeren, vaak als bijbaan. Waar voorheen met name jongeren tussen de 16 en 18 jaar maaltijden bezorgden, is met de komst van de e-bike het aantal bezorgers onder de 16 jaar gegroeid.

De Inspectie SZW constateert dat deze jongeren vaak arbeid verrichten op tijden waarop zij volgens de huidige regelgeving geen arbeid mogen verrichten. Ook is gebleken dat het aantal ongelukken met jonge maaltijdbezorgers toeneemt. Het is daarom per 1 juli verboden om onder de 16 jaar op zelfstandige en commerciële basis maaltijden te bezorgen met deelname aan het verkeer.

Foto Pixabay

Picnic gaat eigen merken verkopen

Picnic gaat producten ontwikkelen en verkopen onder een eigen Picnic-merk. Dat vertelt Picnic-topman Michiel Muller in een interview met vaktitel Distrifood.

Het gaat bijvoorbeeld om chips, conserven en keukenrolpapier. Een team van zes man is momenteel bezig met het uitzoekwerk.

De nadruk komt te liggen op duurzaamheid. ‘We bouwen niet een merk om goedkoop te zijn. We bouwen een merk dat klanten fijn vinden en dat zowel topline- als goedkope producten kent. Er zijn enorm veel kansen.’

Picnic zal beginnen met de producten waar nog veel te verbeteren valt. Bij chips wordt bijvoorbeeld heel veel lucht vervoerd, zegt Muller.

Wanneer het Picnic-merk verkrijgbaar is, is nog onduidelijk. De Picnic-medeoprichter zegt dat de websuper nog aan het begin van het verhaal staat, en dat er nog heel veel moet worden uitgewerkt.

Boodschappen bestellen bij Carrefour kan met de stem

Bij supermarkt Carrefour in Frankrijk kun je voortaan boodschappen bestellen met enkel de stem en de smartphone. Daartoe zet de Franse keten de spraaktechnologie van Google in.

Met een simpel ‘Ok Google, ik wil mijn boodschappen doen’ kun je een boodschappenlijstje doorgeven aan Carrefour. Dat doe je door specifieke producten en de merknaam te dicteren aan de Google Assistant (pdf).

Gaandeweg leert de assistent de voorkeuren en aankoopgeschiedenis van de klant kennen.

Afrekenen gaat nog niet automatisch. De klant moet eerst langs de virtuele kassa en aangeven of hij de producten komt halen of bezorgd wil hebben.

Carrefour is zeker niet de eerste supermarkt die experimenteert met spraak. Jumbo, Albert Heijn en Colruyt deden dat al eerder.

Domino’s verhuist naar Nieuwegein

Domino’s neemt in Nieuwegein een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in gebruik. Het dc is 2500 vierkante meter groot, de kantoorruimte 1.300 vierkante meter.

Vanuit Nieuwegein bedient Domino’s alle 400 vestigingen in de Benelux van verse deeg en verse ingrediënten.

Domino’s vestigt zich op bedrijvenpark Het Klooster, waar ook HEMA en DHL zijn gevestigd.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Start-up CHEFSTBL brengt chef-koks naar thuis

Het nieuwe online boekingsplatform CHEFSTBL wil de ervaring van het uit eten gaan naar een restaurant bij de mensen thuis brengen. Belangstellenden kunnen een chef-kok bij hen thuis laten komen, met alle kookwaar en ingrediënten, voor een andere vorm van een avondje uit.

De dienst ging eerder vandaag live en is in eerste instantie beschikbaar in Noord-Brabant. Dertig privé koks zijn op het platform beschikbaar, variërend van sterrenchefs, tv-koks, professionele private chefs, grillmasters tot kols van bekende restaurants uit de regio.

Inititatiefnemers Bart Manders en Kim van der Zande vonden de inspiratie voor CHEFSTBL in de coronacrisis. Van der Zande: “Als groepen vrienden of familie die beleving in het restaurant niet kunnen krijgen, waarom brengen we de beleving dan niet gewoon naar de mensen thuis? Net als in een restaurant word je als klant volledig ontzorgd. Naast een geweldig diner met bijpassende wijnen wordt de tafel mooi gedekt met servies en glaswerk. Na afloop wordt de afwas weer meegenomen en blijft er een schone keuken achter als de chef weggaat.”

Aangesloten koks geven via hun eigen agenda aan wanneer ze beschikbaar zijn. Ze rekenen af met de klant op basis van het aantal gasten. De prijzen variëren van vijftig tot 150 euro per gast, met het zwaartepunt tegen de honderd euro. Manders:”De klant betaalt middels iDeal aan CHEFSTBL. Wij betalen de chef uit minus een percentage commissie. De komende drie maanden betalen de launching partners geen commissie.”

“Tegen het einde van het jaar hopen we op achthonderd boekingen en honderd actieve chefs in Nederland. Onze ambitie is om het inhuren van een prive kok meer mainstream te maken.”

Er draaien reclame- en influencercampagnes op Facebook, Google, Instagram en LinkedIn.

Duizendste elektrische bezorgwagentje Picnic de weg op

Picnic stuurt vandaag het duizendste elektrische bezorgwagentje de weg op. De wagentjes reden tot nu toe ruim 12 miljoen elektrische kilometers, waarmee volgens de websuper 1,7 miljoen kilo CO2 is bespaard.

De wagentjes zijn speciaal voor Picnic ontworpen en gingen in 2015 voor het eerst de weg op. In de regio Rijnmond rijden er op dit moment de meeste, in totaal 120.

De zogeheten ePv’s zijn via internet verbonden met het zelfontwikkelde Driving Coach-systeem. Dit geavanceerde systeem registreert en analyseert continu. De verzamelde data geeft informatie over de meest efficiënte route, rijgedrag en gevaarlijke verkeerssituaties. Het systeem waarschuwt de runners, de chauffeurs, vooraf voor gevaarlijke bochten of drukte.

Het duizendste wagentje rijdt vandaag in Utrecht.

225 miljoen dollar voor maaltijdbezorger Instacart

Maaltijdbezorger Instacart heeft een nieuwe financiering weten te regelen van 225 miljoen dollar. Belangrijkste geldschieters zijn DST Global en General Catalyst. De bestaande investeerder D1 Capital deed ook mee.

Het Amerikaanse bedrijf uit San Francisco wordt hiermee gewaardeerd op 13,7 miljard dollar.

Het geld wordt voor verschillende doeleinden ingezet, waaronder marketing en de verbetering van de klantervaring.

Brenno Misuraca (Takeaway.com): ‘We zijn onbedoeld goed geworden in overnames’

Maaltijdbezorger Takeaway.com verhapstukt de ene na de andere overname of fusie, bleek deze week eens te meer. Aan Director of Product Brenno Misuraca de taak al het digitale en de mensen zo snel mogelijk op te nemen. Zonder daarbij de doorontwikkeling van het bestaande uit het oog te verliezen. Alles, hoe experimenteel ook, moet direct waarde toevoegen. “Innovatie is geen losstaand proces hier.”

Nog geen uur na het gesprek op het Amsterdamse hoofdkantoor stuurt Takeaway.com een persbericht uit. Een onderzoek van de Britse kartelwaakhond vertraagt de fusie met Just Eat. Misuraca lijkt er geen weet van te hebben. Laat staan dat hij zich met dit soort zaken bemoeit. “Overnames zijn hier een gegeven”, zei hij eerder lachend. “Ik kijk nergens meer van op.”

Elk halfjaar een grote koop, en dus de migratie van een bestaand platform, honderdduizenden nieuwe klanten en natuurlijk de teamleden. Toch oogt Misuraca ontspannen. Achteroverleunend, het interview minutieus voorbereid. En geregeld op eieren lopend om niets van de roadmap te delen. “Dit is een zeer competitieve markt”, verklaart hij zich. Eén waarin de verschillen bovendien niet bijster groot zijn.

Voor de eindverantwoordelijke van het product is die onstuimige groei ingrijpend. “Ieder jaar zie ik ons team verdubbelen”, zegt hij opvallend enthousiast. Daarnaast heeft hij met de tijd geleerd vaart te houden en functionaliteiten zo snel mogelijk over te hevelen. “Ik geloof sterk in de éénplatformstrategie. Het is niet alleen kostbaar om er twee te onderhouden, op meerdere plekken wordt dan gewerkt aan vergelijkbare gebruikersproblemen.”

Radiostilte
In september 2018 ging het om de Israëlische maaltijdbezorger 10bis. In april 2019 volgden de Duitse bestelsites van Delivery Hero. Daarmee werden Lieferando.de, Lieferheld, Pizza.de en het Duitse deel van foodora onderdeel. Mede door de overname groeide het aantal orders afgelopen jaar met zeventig procent. Kort erna kwam Just Eat dus op de radar. Het combinatiebedrijf zal in één klap marktleider zijn in vijftien van de 23 landen waarin het actief is.

De formule voor een overname staat. Het is iets waar Takeaway.com onbedoeld goed in is geworden. Misuraca’s betrokkenheid varieert: “Een groot deel gebeurt gelukkig buiten mijn blikveld.” Interessanter wordt het als ze hem vragen na te denken over de integratie – zowel in technische als menselijke zin. Een overname betekent een peloton aan nieuwe UX’ers en productontwikkelaars. Talent aan boord halen is dan zijn prioriteit. We kopen niet alleen een bedrijf, realiseert Misuraca zich steeds weer. “We halen mensen binnen die hun werk mogelijk beter doen dan wijzelf.”

Door specialisten met een vergelijkbare rol aan elkaar te koppelen, lukt het om de mengelmoes aan culturen in elkaar op te laten gaan. Met hetzelfde doel organiseerde Takeaway.com direct na de Duitse overname een groot evenement om medewerkers van de drie bedrijven te verwelkomen. “Met elkaar praten vind ik op zo’n moment het belangrijkste. Er is niets frustrerender dan niet weten wat er gebeurt. Ik zeg nog liever geen idee te hebben dan radiostilte te laten ontstaan.” In dat opzicht noemt hij die overname een mijlpaal: binnen tweeëneenhalve week zijn zowel de technologie als de mensen achter de maaltijdbezorgers gemigreerd.

Sprokkelen
Als Director of Product ziet hij er ook op toe dat het platform, in ons land in de gedaante van Thuisbezorgd.nl, zich in de juiste richting ontwikkelt. Het bedrijf is ervoor opgedeeld in iets meer dan dertig zelfsturende scrumteams. “We geven alleen kaders en doelstellingen mee. Daarbinnen gaan we ervan uit dat iedereen zelfstandig gebruikersproblemen oplost.” De specialisten worden altijd bijgestaan door een product lead. Behalve dat die direct aan Misuraca rapporteren, stellen ze samen de roadmap op. “Al heeft het altijd mijn voorkeur dat nieuwe functionaliteiten uit het team komen.”

Zijn aanpak laat zich het beste beschrijven als hoog-over: een helikopterview en bijsturen wanneer er iets mis dreigt te gaan. Hij beweegt zich door het pand, praat en kijkt naar het grotere plaatje, de totale gebruikerservaring.

Het platform doet ondertussen aan als onveranderlijk. Wat ziet Misuraca als hij vooruitkijkt? Met het gevaar in abstractheden te vervallen, noemt hij snelheid en personalisatie als speerpunt. “Over vijf jaar bestellen we in ieder geval een significant deel van ons eten via voice.” Met name voor iemands favoriete herhaalbestelling of de orders gestoeld op data, biedt een spraakgestuurde assistent uitkomst. “Door onze data is het mogelijk om straks met een bepaalde zekerheid bestellingen klaar te zetten. Als je in de auto stapt, hoef je die alleen nog via de boordcomputer te bevestigen.”

Wat hem in zijn toekomstblik helpt, is zijn ervaring. Bij onder meer KFC en Hyves had hij diverse marketing- en productrollen. Bij Takeaway.com richtte hij na vier jaar een productafdeling op waarna hij in de drie jaar erna groeide naar zijn huidige functie. Zijn gevoel voor ‘het grotere doel’ is daardoor gegroeid. Misuraca ziet gebruikers aan de consumentenzijde als time jugglers. “We vinden met elkaar dat we heel druk zijn en besteden onze tijd liever aan iets anders dan koken. Dat betekent nogal iets voor hoe we onze dienst bekijken.” Concreter: waar veel digitale diensten de meeteenheid ‘time spent’ proberen te stuwen, is zijn uitgangspunt tegengesteld. Hoe langer het duurt iets te bestellen, hoe slechter. Een kwestie van schaven en seconden sprokkelen. Op het vinden van restaurants, de checkout, betaling enzovoorts.

Schermloos
Hij zal niet ontkennen dat hij net zo goed jongleert met de tijd. Zo heeft Takeaway.com de afgelopen twee jaar – deels gedwongen door de eigen groeiambities – flink geïnvesteerd in logistiek. CEO Jitse Groen wond er nooit doekjes om door te stellen dat zelf bezorgen in veel gevallen verlieslijdend is. “Als je een beetje verstand hebt van deze business dan houd je de eigen logistiek zo beperkt mogelijk”, zei hij tegen het FD. Maar met de rol van marktplaats alleen kwam het niet meer weg. Met name in grotere steden groeit sindsdien de vloot aan bezorgers met de kenmerkende oranje tassen. Om bijvoorbeeld luxere restaurants en ketens aan de trekken die van huis uit niet zelf thuisleveren. Door een samenwerking is daar sinds kort ook Jumbo’s kant-en-klaarassortiment aan toegevoegd.

“Ook technisch is het zeker niet de gemakkelijkste opgave”, zegt Misuraca. “Wel een interessante.” De achterliggende software bevat veel intelligentie: de orderuitgifte aan bezorgers is geautomatiseerd, een algoritme levert voorspellende kracht over onder meer de locatie, het weer en de houdbaarheid van de maaltijd. “De basis is verkregen via een acquisitie, dat hielp ons. Na onze doorontwikkeling lopen we voorop.”

Hoewel de keuze om te investeren in nieuwigheden, zoals voice, op het eerste oog weinig bijdraagt, ziet hij dat anders. “De opbrengst is nog nihil, je kunt er dus niet al je werk voor neerleggen.” Er is zogezegd geen afdeling disruptie. “Innovatie is geen losstaand proces”, verduidelijkt hij. “We knippen de weg naar een idee altijd op. Elke stap moet een functionaliteit opleveren die nu al iets toevoegt.” Het stoeien met voice gaf bijvoorbeeld het inzicht dat het filteren van het restaurantaanbod in de schermloze context efficiënter moet. Zoekt iemand een pizza pepperoni, dan zal Takeaway.com zelf een voorspelling moeten doen over de beste opties in de buurt. “Vertaald naar nu zijn we sindsdien in staat om op basis van populariteit en reviews aan te geven wat de beste match is voor iemands zoekvraag.”

Objectief
Dezelfde werkwijze past hij toe op een overname. Omdat Takeaway.com een groter onderdeel wil zijn van de eetroutine kocht het de zakelijke maaltijdbezorger 10bis. In plaats van alle functionaliteiten over te nemen, kozen Misuraca en zijn team voor de stapsgewijze koers. Met een MVP konden ze de Europese markt aftasten, om afgelopen december overal Takeaway Pay te introduceren. Door dit basale alternatief voor de bedrijfskantine kunnen werkgevers nu op gezette tijden een besteltegoed vrijgeven. Met de deelstappen wordt voorkomen dat er een jaar gewerkt wordt aan iets dat misschien niet meer relevant is. En kan er gelijk geproefd worden of een functionaliteit de verwachtingen inlost: waar consumenten jaarlijks gemiddeld twaalf bestelling plaatsen, verwacht een zakelijke gebruiker uit Israël 85 keer een bezorger aan de deur.

Ondanks de batterij nieuwe medewerkers waakt Misuraca ervoor zich in zeven sloten tegelijk te begeven. “We blijven selectief. Gelukkig zijn productontwikkelaars de meest kritische mensen die ik ken.” Als hij toch zijn fantasie de vrije loop laat? Hoe Spotify gepersonaliseerde playlists samenstelt inspireert hem. “Dat het is gegroeid van zoekmachine tot adviseur is van enorme toegevoegde waarde.” Ook hij wil niet te rigide kiezen tussen efficiëntie en inspiratie. “We moeten toegankelijk zijn voor beide type gebruikers.” Daarmee dicht Takeaway.com zich een bredere rol toe: voorspellen met welke bezoeker het te maken heeft, is een van de doelen. “Vervolgens kunnen we met onze data optreden als objectieve partij en iets zeggen over de restaurants. Zo voorkomen we dat door de bomen het bos niet meer te zien is.”

* Dit artikel verscheen eerder in Emerce 100 2020.

Foto: Vincent Boon (in opdracht  van Emerce)

Uber Eats nu ook beschikbaar in Nijmegen en Den Bosch Amsterdam, 11 juni 2020 – Uber Eats breidt uit in Nederland en is vanaf vandaag beschikbaar in Nijmegen en Den Bosch. De keuze voor deze nieuwe steden is gebaseerd op data die laat zien dat er rond Den Bosch en Nijmegen veel interesse is in de bezorg-app. Via de Uber Eats-App bestel je eenvoudig een maaltijd zonder dat je de deur uit hoeft.

Uber Eats is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nijmegen en Den Bosch. De keuze voor deze nieuwe steden is gebaseerd op data die laat zien dat er rond Den Bosch en Nijmegen veel interesse is in de bezorgapp.

Uber Eats werkt zowel in Den Bosch als Nijmegen samen met verschillende partners. Onder andere McDonald’s, KFC, Subway en New York Pizza hebben zich aangesloten bij de app.

In Den Bosch zijn lokale restaurants zoals Happy Italy, Fifty Fifty, Toasted & Roasted en van Puffelen beschikbaar via Uber Eats.

In Nijmegen worden de maaltijden van onder andere Pizzabakkers, MUNT saladebar, Smokehouse de Kronenburger en Romagna tot aan de deur bezorgd.

Uber Eats nu ook beschikbaar in Nijmegen en Den Bosch Amsterdam, 11 juni 2020 – Uber Eats breidt uit in Nederland en is vanaf vandaag beschikbaar in Nijmegen en Den Bosch. De keuze voor deze nieuwe steden is gebaseerd op data die laat zien dat er rond Den Bosch en Nijmegen veel interesse is in de bezorg-app. Via de Uber Eats-App bestel je eenvoudig een maaltijd zonder dat je de deur uit hoeft.

Uber Eats is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nijmegen en Den Bosch. De keuze voor deze nieuwe steden is gebaseerd op data die laat zien dat er rond Den Bosch en Nijmegen veel interesse is in de bezorgapp.

Uber Eats werkt zowel in Den Bosch als Nijmegen samen met verschillende partners. Onder andere McDonald’s, KFC, Subway en New York Pizza hebben zich aangesloten bij de app.

In Den Bosch zijn lokale restaurants zoals Happy Italy, Fifty Fifty, Toasted & Roasted en van Puffelen beschikbaar via Uber Eats.

In Nijmegen worden de maaltijden van onder andere Pizzabakkers, MUNT saladebar, Smokehouse de Kronenburger en Romagna tot aan de deur bezorgd.

Starbucks bouwt winkels om tot Pickup Stores

Starbucks gaat de komende achttien maanden honderden eigen winkels ombouwen tot zogenoemde Pickup Stores, waarbij klanten alleen mobiel kunnen bestellen en afrekenen. Starbucks noemt dit het ‘versterken van de digitale relatie met zijn klanten’ en de ‘integratie van de fysieke en digitale klantervaring’.

Ruim 19 miljoen Starbucks Rewards klanten maken al gebruik van de Starbucks app.

Starbucks is van plan om dit jaar 300 nieuwe winkels te openen, en dat is nog maar de helft van de oorspronkelijke plannen. De coronapandemie heeft ook de beroemde koffieketen hard getroffen en het roer gaat om.

Voor corona was Starbucks de Pickup formule al aan het testen in Penn Plaza in Manhattan in New York en in Toronto.

Ongeveer 80 procent van de klanten komt alleen maar naar Starbucks om bestellingen te halen en dus was het niet verstandig om de caféformule verder uit te bouwen, zeker nu klanten vanwege corona afstand moeten houden.

Daarom gaat Starbucks de uitrol van de nieuwe formule versnellen. Er komt een derde Pickup Store in Grand Central Station in Manhattan. Op termijn volgen meer ophaalpunten in New York, Chicago, Seattle en San Francisco. Klanten kunnen hun bestellingen desgewenst ook in de auto aangereikt krijgen (Curbside pickup).

 

Page generated in 1,170 seconds. Stats plugin by www.blog.ca