Helft Zalando-partners besteedt fulfillment uit

Het aantal nieuwe verkooppartners op Zalando groeide in het eerste kwartaal 2020 bijna met een factor vier tot 350. De helft van de partners, modemerken en -retailers, besteedt de fulfillment uit aan het e-commerceplatform.

“Met één contact kun je naar zeventien markten opschalen. Een merk als Next moest in het VK noodgedwongen de deuren van zijn fysieke zaken sluiten, maar kon via ons fulfillmentproduct voluit in heel Europa aan de slag”, vertelt Kenneth Melchior. Hij is baas Noord-Europa en Benelux van Zalando.

Twintig procent van de bruto-omzet van het Duitse bedrijf kwam in april 2020 op het conto van verkooppartners. Het doel is om dat te verdubbelen binnen vier jaar. Tegen die tijd moeten Zalandos eigen winkelverkopen zestig procent van het totaal bedragen. De onderneming wil minder winkel zijn en meer een bemiddelaar tussen verkoper en consument.

Om dat doel te halen, kunnen digitale maar ook fysieke winkelketens zich op het Duitse platform aansluiten. Het Nederlandse WE Fashion is daar een voorbeeld van. CEO Joris Aperghis: “Sinds 2012 zijn we actief op meerdere digitale platformen en hebben die altijd beschouwd als aanvullend op de eigen kanalen. We hadden organitorisch dus al een goede set-up toen we op Zalando begonnen. Je moet veel weten over zaken als marketing, pricing, product en voorraden.”

Zonder enige marketinginspanning wist WE Fashion, verkoper van mannen-, vrouwen- en kinderkleding, twintig procent extra omzet te genereren in landen waar het niet met eigen retailkanalen actief is. “Het product is aantrekkelijk genoeg. Het verkoopt zichzelf”, zegt hij over Finland, Italië, Spanje. “We kunnen verschillende posities hebben op verschillende markten.”

Een ander voorbeeld uit Aperghis’ praktijk: “We zitten al 42 jaar in Zwitserland met eigen winkels en hebben daar traditioneel gezien enkel klandizie van mannen. Toen we op Zalando in Zwitserland eind 2019 van start gingen, bereikten we ook vrouwen en kinderen en pakten er zo echt nieuwe klanten bij. Via ons eigen e-commercekanaal verdubbelde de omzet plots. Zalando Zwitserland is voor ons nu even groot als Duitsland qua verkopen.”

Gisteren maakte Zalando bekend dat op zijn Connected Retail-programma uitbreidt naar Polen, Zweden en Spanje. Op Connected Retail zijn meer dan 1.800 winkels zijn aangesloten. Er worden dagelijks tot 41.000 bestellingen verstuurd. De meest succesvolle partners verzenden 6.400 bestellingen op één dag.

Waar de fulfillmenttak keurig draait, op elf locaties in vijf landen, zou een veeleisende klant als WE Fashion meer aandacht voor de marketingkant van het platform willen. Aperghis hoopt dat er meer klantinformatie met hem gedeeld wordt, maar ook dat Zalando hem meer marktinformatie teruggeeft. “Het is immers één groot researchpanel. Op internet zie je precies wie, hoe wanneer waar naar kijkt en dat wel of niet koopt. Dat soort informatie krijgen we van andere partners in Europa wel en zouden dat ook van Zalando willen.”

Melchior: “Ja, we kunnen op dit front beter dan wat we nu doen. Het is een reis. We zetten stappen. Zo hebben we onlangs zDirect gelanceerd. zDirect is onze portaalsite, waarmee partners hun voorraad, verkoop, platformmarketing en klantinzichten kunnen analyseren en beheren.”

De topman van WE Fashion denkt dat het winkelpatroon van de consument door het coronavirus gaat veranderen. “Mensen zullen duurzamer gaan shoppen en daarom ook een ander prijspeil accepteren. Veel merken vinden het lastig dat winstgevend te doen. Ik denk dat wij goed gepositioneerd staan als merk met goede kwaliteit en een degelijke uitstraling voor mannen, vrouwen en kinderen. Bovendien hebben we de juiste technische vaardigheden.”

Het combineren van de online en offline activiteiten is een continue balanceert tussen digitale kansen en fysieke mogelijkheden. “Winkels zullen altijd blijven bestaan. Het zijn plekken voor klanten te ontmoeten en om zich te laten inspireren. Fysieke winkels hebben vaste kosten, digitaal is dat variabel. En je wilt ze allebei laten groeien. We slagen er zeker in Nederland goed in. Voor de coronacrisis groeide het fysieke kanaal met ruim vijf procent en in het digitale met een veelvoud daarvan.” Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor het klantenprogramma met daarin 4,4 miljoen deelnemers.

bol.com pakt dit jaar 7 miljoen artikelen niet in

Bol.com gaat dit jaar tweemaal zoveel artikelen versturen zonder kartonnen verzenddoos ten opzichte van vorig jaar. De retailer hoopt daarme een enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal uit te sparen.

Het online platform begon vorig jaar al met het schrappen van de herkenbare bol.com doos bij 3,5 miljoen artikelen. Dit jaar worden naar verwachting 7 miljoen artikelen niet meer ingepakt voor verzending. Alleen wanneer het echt noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de bescherming van het artikel, pakt bol.com een artikel zo duurzaam mogelijk in.

De afgelopen maanden nam bol.com het hele assortiment van 23 miljoen artikelen onder de loep om na te gaan wat er allemaal zonder bol.com-doos verstuurd kan worden.

Daarnaar keek men in distributiecentrum welke artikelen met een kleine aanpassing aan de originele verpakking nog meer geschikt zijn voor onverpakt verzenden.

Inmiddels verkopen meer dan 30.000 verkooppartners hun artikelen via bol.com. Een deel van hen besteedt daarnaast de logistiek uit aan het online platform. Bol.com bekijkt nu of ook deze artikelen geschikt zijn om, eventueel na een kleine aanpassing, onverpakt te verzenden.

Webwinkelketen Etrias opent eigen DC

Webwinkelketen Etrias lifestyle stores opent na negen jaar haar eerste eigen distributiecentrum in Boxtel.

De eerste twee jaar werd vanuit een studentenhuis gewerkt en werden de pakketjes vanaf de keukentafel ingepakt.

Met meer dan 500.000 klanten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland, werd de schaalgrote bereikt om een eigen distributiecentrum te openen.

Etrias is een keten van online speciaalzaken, zoals Pannenwinkel.com, Dekbedwinkel.com en Regenlaarsexpert.nl.

Amazon kondigt nieuw distributiecentrum in Nedersaksen aan

Amazon wil een nieuw distributiecentrum bouwen in de regio Hannover. Het bedrijf bevestigde de plannen voor een achtste locatie in Nedersaksen dinsdag tijdens een bezoek van de Nedersaksische minister van Economische Zaken Bernd Althusmann (CDU) aan het logistieke centrum in Winsen an der Luhe (Harburg).

Het nieuwe distributiecentrum in Sehnde beslaat 10.000 vierkante meter zal naar verwachting ongeveer 80 banen opleveren. Naar verwachting opent het in het najaar van 2020.

Er is al wel een logistiek centrum in Winse in Nedersaksen, evenals een sorteercentrum in Garbsen (Hannover) en twee kleinere. aast Sehnde komen er nog meer distributiecentra in Jever (Friesland), Northeim en Emden.

De uitbreidingen komen niet echt als een verrassing. Duitsland is de grootste Amazon markt na de VS.

Foto Pixabay

Werknemers distributiecentrum Decathlon Willebroek voeren actie

Werknemers van het distributiecentrum van sportwinkel Decathlon in het Belgische Willebroek heeft dinsdag het het werk neergelegd omdat er te weinig mondmaskers en andere beschermingsmiddelen zouden zijn uitgereikt.

Ook zijn de toegangswegen tot het distributiecentrum geblokkeerd, waardoor de bevoorrading in gevaar komt. Bij Decathlon Willebroek werken zo’n 350 mensen.

Decathlon zag het aantal online bestellingen de afgelopen weken sterk toenemen, waardoor personeel onder druk werd gezet om dicht bij elkaar te werken.

Werknemers kregen volgens de VRT ook te horen dat ze geen premie krijgen uitbetaald, omdat de regels niet zijn gevolgd bij het invoeren van avond- en nachtdiensten.

Volgens Erika Lambert van de christelijke vakbond ACV Puls staat de directie totaal niet open voor een structurele dialoog. ‘Ze hebben de neiging om individuen te benaderen en de verdeel-en-heerstactiek te gebruiken’.

Al acht Amazon werknemers overleden aan coronavirus

In totaal acht Amerikaanse werknemers van Amazon zijn inmiddels overleden aan het coronavirus. Het achtste geval betrof een medewerker van een distributiecentrum in North Randall bij Cleveland.

Hoeveel werknemers in dc’s positief zijn getest op het coronavirus is niet bekend. Amazon vindt het niet ‘relevant’ om die informatie vrij te geven.

Advocaten hebben namens dertien staten deze gegevens opgeëist. Begin april zouden al bij dertig distributiecentra van Amazon besmettingen van het coronavirus zijn geconstateerd. Volgens de New York Times zijn er recent al 100 positief geteste werkers in Pennsylvania. In Milwaukee wordt gesproken van 30 werkers.

In de dc’s werken mensen dicht op elkaar. Amazon heeft naar eigen zeggen wel allerlei maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan.

In New York, Chicago en Detroit heeft personeel al eens het werk uit protest stilgelegd. Zij eisten dat Amazon de dc’s tijdelijk sluit en desinfecteert.

 

Vlaamse app moet proactief bevoorrading voorspellen en plannen

In het project AI4Cast gaat de Vlaamse logistieke organisatie VIL, in samenwerking met bedrijven als Sirris en Howest, aan de slag om een app te ontwikkelen die op basis van kunstmatige intelligentie een ketenbrede proactieve voorspelling en planning mogelijk maakt.

De toeleveringsketen wordt complexer, terwijl ‘just in time’ vandaag de norm is geworden. Onverwachte gebeurtenissen zorgen dan ook voor significante problemen bij meerdere bedrijven die betrokken zijn doorheen de logistieke keten.

Nu blijft een dergelijke planning meestal beperkt tot de eigen onderneming of een directe dienstverlener en wordt het probleem doorgeschoven naar de volgende schakel(s) in de keten.

Kunstmatige intelligentie maakt al een tijd zijn opmars in de bedrijfswereld. Ook in de logistieke sector. Voorbeelden zijn robotica, slimme pakhuizen en autonome voertuigen.

Tijdens het project zal een AI gebaseerde software applicatie ontwikkeld worden. Een zogeheten quick scan-tool zal bedrijven helpen bij het maken van de juiste technologie- en toepassingskeuze voor hun specifieke situatie.

Foto Pixabay

Franse logistieke centra Amazon gaan voorlopig niet open

De Franse logistieke centra van Amazon blijven in ieder geval gesloten tot maandag 18 mei vanwege gerechtelijke geschillen. Werknemers worden gewoon doorbetaald.

Amazon verwacht echter dat de logistieke centra ook daarna gesloten blijven, in elk geval totdat de eis van het Hof van Justitie tafel gaat.

In april heeft het Franse Hof van Beroep bepaald dat Amazon vanwege besmettingsgevaar alleen essentiele artikelen mag leveren totdat de werkomstandigheden zijn verbeterd. Er dreigt een fikse boete als er een besmetting optreedt. Amazon vreest dat het bij het minste en geringste ‘vergrijp’ fikse boetes krijgt.

De groep wil de zaak voorleggen aan de hoogste rechter van Frankrijk, het Hof van Cassatie ‘Onze logistieke centra zijn veilig’, meent Amazon.

Foto Shutterstock

Aantal werknemers Amazon nadert de 1 miljoen

Amazon neemt nog steeds mensen aan om de coronadrukte op te vangen. Inmiddels staat de teller op 935.000, waarvan 95.000 alleen in de laatste weken zijn aangenomen.

Eind maart ging het nog om 840.000 fulltime werknemers.

De kosten die daarmee gemoeid zijn drukken de winst. Die ging afgelopen kwartaal met 30 procent achteruit. Om werknemers te beschermen werden bijvoorbeeld 100 miljoen mondkapjes aangeschaft, 31.000 thermometers en duizend camera’s die de lichaamstemperatuur meten.

Ook zijn de uurlonen van Amazon-medewerkers in maart met 2 dollar verhoogd (in Europa met 2 euro).

CEO Jeff Bezos noemde het vorige week ‘de moeilijkste periode uit ons bestaan’. De Amerikaan, die ook leiding geeft aan ruimtevaartorganisatie Blue Origin, houdt zich sinds april weer fulltime bezig met Amazon.

Scapino zet winkels in voor leveringen online bestellingen

Een groot deel van de winkelmagazijnen van Scapino in Assen wordt ingezet voor de bezorging van online bestellingen.

Het aantal online bestellingen was boven verwachting in de afgelopen maand. Er is veel vraag naar sportkleding en sportschoenen.

Door de coronacrisis heeft het fulfillment center sneller dan verwacht zijn maximale capaciteit bereikt. Daarom gaan men ook vanuit de winkels leveren.

Die plannen lagen er toch al. De ICT afdeling van Scapino was sinds vorig jaar al bezig met de voorbereidingen.

De medewerkers in de winkels sorteren en verpakken de pakketjes en verzenden ze met PostNL.

De winkels blijven overigens gewoon open. Ze zijn groot genoeg om de anderhalve meter afstand te bewaren.

Infographic: Duurzaamheidsresultaten van Thuiswinkel.org in 2019

De e-commercesector zet stevig in op duurzaam online shoppen en ook bij Thuiswinkel.org staat duurzaamheid hoog op de agenda. Samen met de e-commercesector heeft de organisatie in 2019 een nieuw Brancheverduurzamingsplan Verpakken opgesteld voor 2019-2022. In dit plan zijn voor het eerst doelstellingen voor verpakkingsdichtheid opgenomen. Verder zijn pilots opgezet voor het gebruik van herbruikbare verpakkingen.

Twintig winkels HEMA worden (ook) magazijn voor e-commerce

Twintig grotere winkels van HEMA krijgen er een tweede rol bij: het worden ook distributiecentra van waaruit DHL orders ophaalt voor aflevering bij klanten van de webwinkel.

Ook al zijn de winkels van HEMA open toch komen de meeste klanten deze weken via de digitale deur binnen. Het gevolg daarvan was, dat er vertragingen in de bezorging ontstaan. Het warenhuis was praktisch gezien niet op de digitale vraagexplosie ingericht. Vertragingen konden oplopen tot twee à vier dagen.

HEMA besloot daarom een extra distributiecentrum voor e-commerce in te richten en twintig grote winkels in het land een tweede functie te geven. Het zijn orderpicklocaties geworden. De pakketjes die daar worden samengesteld gaan niet direct naar de eindklant, maar naar DHL. Die levert ze vervolgens af bij de consument.

Vanwege de vraaggroei heeft HEMA ook zijn mobiele app vernieuwd. Hij is stabieler en overzichtelijker gemaakt. Klanten kunnen ook makkelijker zoeken op winkels en vouchers activeren.

In een bericht aan obligatiehouders laat het winkelbedrijf vanochtend weten dat de klantvraag begint aan te trekken. Ze geven significant meer uit per bezoek. De digitale omzet in Nederland is verdrievoudigd en in België verzesvoudigd (PDF).

Vakbond Frankrijk wint: magazijnen Amazon schalen af

Medewerkers in drie magazijnen van Amazon in Frankrijk hoeven enkel het hoogstnoodzakelijke werk te verrichten totdat het e-commercebedrijf alle benodigde veiligheidsmaatregelen heeft getroffen.

De werknemers maakten zich zorgen over hun werkomstandigheden en vakbond Union Syndicale Solidaires stapte daarom naar de rechter. Die gaf de vakbond gisteren gelijk.

Het praktische gevolg van de uitspraak is dat drie distributiecentra terugschakelen naar een laag toerental. De locaties in Montélimar, Chalon sur Saône en Douai zullen enkel nog essentiële items verschepen. Daar vallen zaken onder die te maken hebben met hygiëne en gezondheid. Met deze stap hoeven er minder mensen op de werkvloer aanwezig te zijn, waardoor ze met hun gezondheid minder risico’s lopen.

Union Syndicale Solidaires zegt dat het rechterlijke besluit de deuren opent voor meer vergelijkbare acties.

Foto: Jeanne Menjoulet (cc)

Amazon zet activisten aan de kant

Amazon heeft twee werknemers ontslagen die kritiek hadden op het bedrijf. Zij vonden dat Amazon meer rekening moet houden met het klimaat en met de huidige condities binnen de distributiecentra.

Emily Cunningham en Maren Costa van de Amazon Employees for Climate Justice Group hebben vrijdag hun ontslag gekregen. Een derde activist die een korte staking organiseerde in een dc in New York was al eerder aan de kant gezet.

Als argument noemt Amazon het feit dat de activisten interne beleidsregels hebben overschreden. Met de toevoeging dat opbouwende kritiek zeker niet wordt ontmoedigd.

Cunningham en Costa maakten zich al langer druk over de hygiëne in de dc’s van Amazon nu Covid 19 om zich heen grijpt. Ze wilden een webcast organiseren met de bekende activiste Naomi Klein.

In de dc’s zijn al diverse besmettingen gemeld en recentelijk is een manager met corona overleden in een dc in Zuid Californië. Het is echter niet duidelijk hoe hij de besmetting heeft opgelopen.

Foto Amazon Employees for Climate Justice 

Amazon neemt meer niet-essentiële items in voorraad

Amazon zet de deuren van zijn fullfillmentcentra iets verder open. Er worden meer niet-essentiële artikelen toegelaten. Daar is capaciteit voor in de schappen en er zijn voldoende mensen en middelen om toestroom van orders af te handelen.

Sinds 17 maart geldt er bij Amazon een rem op de inname van artikelen van derde verkopers voor fullfillment. De e-commercegigant geeft voorrang aan essentiële artikelen om huishoudens draaiend te houden. Die terughoudendheid laat men nu een beetje vieren.

Volgens persbureau Bloomberg gaat de rem er wat van af. Wanneer, in welke volumes en voor welke productgroepen dat is, is nog niet bekend. Dat wordt later deze week bekend gemaakt. De maatregelen gelden internationaal, al leunt Amerika zwaarder op Amazon als infrastructuur dan andere landen.

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus mijden Amerikanen massaal de fysieke winkels en schakelen Amazon in voor hun boodschappen. Het bedrijf uit Seattle besloot in de afgelopen weken om 175.000 extra werknemers aan te stellen in zijn warenhuizen om aan de vraag te kunnen voldoen.

In Frankrijk mag Amazon de komende weken alleen nog maar bestellingen voor boodschappen, hygiëne en gezondheidsproducten verwerken. Dat heeft een rechtbank in Nanterre beslist.

Het Amerikaanse bedrijf aan deze producten al wel voorrang. Wie een spelcomputer bestelde, moest vaak weken wachten.

Maar de zes distributiecentra in Frankrijk draaien nog allemaal op volle toeren, en sinds een werknemer in een van de dc’s besmet is geraakt, heeft de vakbond Sud Solidaires aangedrongen op maatregelen.

De rechter vond dat onder de huidige omstandigheden onvoldoende sociale afstand kan worden gehouden.

De retailer krijgt 24 uur om aan het vonnis te voldoen anders volgt er een boete van 1 miljoen euro per dag. De maatregel geldt voorlopig voor een maand.

Foto: GoToVan (cc)

Page generated in 1,080 seconds. Stats plugin by www.blog.ca