Fulfillment ToysRUs.com verzorgd door Target

De Amerikaanse speelgoedretailer ToysRUs.com is sinds enkele dagen weer in de lucht. Dit keer kunnen klanten ook online bestellen, maar ze worden wel omgeleid naar Target.

Toys R Us ging in 2018 failliet en werd begin dit jaar nieuw leven ingeblazen als Tru Kids. Het bedrijf wil ook weer winkels openen, in Texas en New Jersey, nog voor het kerstseizoen.

Online laat het nieuwe bedrijf de fulfillment nu over aan de grote Amerikaanse keten Target. Volgens Target werkt het net als bij een affiliate die per aangebrachte klant betaald krijgt.

Het gebrek aan e-commerce was misschien wel de belangrijkste reden dat ToysRUs in de problemen kwam. Amerikanen kochten hun speelgoed bij Amazon en Walmart.

Active Ants koopt MCS Fulfilment

Active Ants heeft branchegenoot MCS Fulfilment uit Etten-Leur overgenomen voor een onbekend bedrag. De deal is onderdeel van de groeiversnelling die de Active Ants zocht na de verkoop aan bpost.

MCS wil onder de vleugels van een nieuwe eigenaar kunnen investeren in automatisering en efficiency bij zijn drie panden. Jeroen Reedijk en zijn compagnon Guus Munnik blijven in de nieuwe samenstelling werkzaam als directeuren bij Active Ants en werken samen met managing partner Jeroen Dekker van het bedrijf uit Nieuwegein.

Bij Active Ants werkt 250 man, bij MCS Fulfilment honderd. Laatstgenoemde bedient zestig klanten. Dat zijn reguliere webwinkels maar ook verkopers op marktplaatsen als bol.com en amazon. Het hanteert voor Nederland een cut-offtijd van 23:50 uur, 22:00 uur voor België en een volledige Europese dekking binnen 72 uur na bestelling.

Shopify koopt fulfillment specialist

Shopify heeft voor 450 miljoen dollar 6 River Systems overgenomen, een startup gespecialiseerd in fulfillment automatisering en kunstmatige intelligentie.

De overname komt niet als een verrassing. Het e-commerce platform heeft in juni het Shopify Fulfillment Network aangekondigd.

Shopify heeft verspreid over de VS contracten gesloten met magazijnen en logistiek dienstverleners voor vierkante meters opslagruimte en verwerkingscapaciteiten.

Slimme software houdt in de gaten waar welke voorraden liggen en hoe groot de vraag uit welke regio’s is. Op basis van dat soort data wordt het voorraadbeheer automatisch ingericht.

6 River is vooral bekend van de autonome karretjes genaamd Chuck die in distributiecentra rondrijden. Het bedrijf blijft zijn expertise leveren aan bestaande klanten als Lockheed Martin, CSAT Solutions, ACT Fulfillment, DHL, XPO Logistics en Office Depot.

E-commerce snel verduurzamen is relevant voor de consument

“Organisaties die hun processen niet verduurzamen verliezen consumenten.” Dat is de stellige overtuiging van Wouter Barkman, bij bol.com verantwoordelijk voor het verduurzamen van e-commerce. Bol.com legt de focus op de logistiek en samenwerking met logistieke partners om snel resultaten te boeken.

Het verduurzamen van e-commerce is een actuele ambitie van veel bedrijven en raakt veel facetten in de dagelijkse bedrijfsvoering – van productaanbod tot bezorging. Duurzaamheid is dan ook een uitdaging voor veel retailers en e-commercebedrijven. Niet in het minst omdat steeds meer consumenten bewust kiezen wat zij wel of juist niet aanschaffen. Daarbij verwachten zij van bedrijven dat zij hen helpen bij het maken van een duurzame keuze.’ Dat is uiteindelijk ook de beweegreden voor een retailer.

Verduurzaamd e-commerceplatform

Bol.com is als e-commerceplatform sinds een aantal jaar zeer actief bezig met verduurzaming en voelt zich als grote speler verantwoordelijk om een drijvende kracht te zijn in de sector. Het wil dan ook in 2025 de directe voetafdruk per pakketje terugbrengen tot nul gram CO2-uitstoot.

Omdat onze distributie, met meer dan vijftig procent, de grootste impact heeft op de CO2-uitstoot, leggen we de meeste nadruk op het invoeren van duurzame processen. Dat doen we samen met onze logistieke partners.

Deze duurzame strategie van bol.com rust op vier pijlers:

  1. Winkel en assortiment:  door duurzaam assortiment uit te breiden en goed vindbaar te maken, onze klanten te helpen om ene bewuste keuze te maken
  1. Mens en maatschappij: sociaal ondernemers in Nederland en België helpen groeien;
  1. Logistiek en omgeving: streven naar een directe voetafdruk van 0 gram CO2-uitstoot per pakket in 2025.
BREEAM-certificering voor distributie

De eerste stap die bol.com al jaren geleden zette, was overleg met leveranciers om verpakkingen aan te passen en het gebruiken van verpakkingsmachines. Dat heeft het bedrijf sindsdien uitgebreid. Daarnaast zijn er diverse oplossingen ontwikkeld om met minder kartonnen verpakking, of zelfs zonder, te verzenden.

Daarnaast heeft het een BREEAM-certificering behaald voor het in 2017 opgeleverde distributiecentrum in Waalwijk. Dit betekent bijvoorbeeld dat hier het regenwater wordt opgevangen, dat er lichtkoepels zijn om de arbeidsomstandigheden van medewerkers te verbeteren en dat er nestkasten zijn voor vogels. Ook het tweede bol.com distributiecentrum dat nu in ontwikkeling is wordt volgens deze eisen gebouwd.

Bol.com heeft daarnaast verpakkingsmachines ontwikkeld om artikelen kleiner, maar wel veilig en zonder overbodige ruimte te vervoeren, zodat de bezorgers minder lucht vervoeren. In 2018 is er een verzendzak van honderd procent gerecycled plastic geïntroduceerd en is bol.com van van 9 naar 23 verpakkingsmachines gegaan. In 2019 zijn 3,5 miljoen zendingen verstuurd zonder omdoos.  24 procent van de bezorging in de laatste kilometers gaat inmiddels per (bak)fiets of te voet. De resultaten: in 2018, het eerste jaar dat er werd gemeten, is er al 15 procent CO2-reductie per pakket behaald ten opzichte van 2017.

Minder verkopen

Veel mensen vragen zich af of het niet duurzamer is om minder artikelen te verkopen, dan om bedrijfsprocessen te verduurzamen. Gaat bol.com bijvoorbeeld producten weren die niet duurzaam zijn geproduceerd? 

Online e-commerce blijft groeien in Nederland. Wij richten ons dan ook liever op het bieden van zo duurzaam mogelijke oplossingen. Zo zetten we in op het helpen van klanten bij het maken van een duurzamere keuze, dus op het labelen, uitlichten en goed vindbaar maken van assortiment. Bijvoorbeeld door de inmiddels tien keurmerken die live staan, door het filter waarmee je kunt selecteren op artikelen die voldoen aan ‘hoogstaande’ duurzaamheidskeurmerken.

Duurzaamheidsprojecten in e-commerce

Duurzaam werken is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van e-commerce. Iedereen vraagt erom en werkt eraan mee, van de werkvloer, de directie tot onze klanten en partners. Onze klanten vinden het belangrijk. En voor zowel ons als andere retailers geldt, als we er niet in mee bewegen snijden we onszelf in de vingers en dat betekent een nadeel als over een aantal jaren ook de wetgever met steeds meer regels komt om verduurzaming af te dwingen en de CO2-uitstoot terug te brengen. Vandaar dat wij er nu bewust mee bezig zijn.

Stijgt CO2-uitstoot door e-commerce?

Die stelling kan niemand hardmaken. Echter zal online e-commerce blijven groeien, daar kunnen we niet meer om heen. Wat wel belangrijk is: de efficiency van onze pakketdistributie is nu al erg hoog. Onze partners gebruiken software om de optimale bezorgroutes samen te stellen, schakelen distributiepartners in die hun bezorgauto’s en -methodes vergroenen. De hele sector creëert in totaliteit steeds meer afhaalpunten in woonbuurten, waardoor het aantal autobewegingen afneemt. In de basis is het simpelweg efficiënter om de bezorging door bedrijven te laten doen, dan door particulieren die met oude en vervuilende auto’s slechts hun eigen pakketje ophalen.

Hele sector moet meedoen

Ook ondernemers die samenwerken met bol.com en gebruik maken van de dienst Logistiek via bol.com liften mee met de duurzame innovaties die bol.com doormaakt.  Het gaat erom dat de hele sector meedoet. “Verduurzamen van e-commerce moet komen vanuit een intrinsieke motivatie. Wij merken dat hoe jonger onze medewerkers zijn, hoe belangrijker zij het vinden om bij een bedrijf te werken dat duurzaamheid belangrijk vindt. Het is dus ook een voordeel op de vergrijzende arbeidsmarkt. Vergeet ook niet dat mensen met kinderen niet alleen een groot persoonlijk belang hebben bij een duurzame toekomst, maar ook de grootste klanten zijn voor e-commercebedrijven. Gezinnen met jonge kinderen kopen door tijdgebrek immers vaak online en hebben een digitale mindset.

Concurrerende e-commerceplatforms

Ik geloof in de gekozen strategie. Meer aandacht voor de mogelijkheden die het internet aan consumenten biedt, zien wij als een belangrijke bijdrage voor de ontwikkeling van de totale e-commerce markt. Bol.com onderscheidt zich dan ook door lokale logistieke services: honderden afhaalpunten verdeeld over het land en een rijke keuze aan bezorgservices passend bij het Nederlandse en Belgische landschap, zoals ophalen en retourneren bij een bol.com afhaalpunt, vandaag besteld vandaag in huis, avondlevering en zondagslevering. En onze logistieke partners volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet. Zowel als het gaat om nieuwe, als om meer duurzame bezorgopties.

Elektrische vloot voor distributie

Onze logistieke partners hebben plannen om hun CO2-uitstoot terug te dringen die passen binnen onze markt, bijvoorbeeld door het invoeren van elektrische auto’s en bakfietsen voor de distributie van pakketten. Met zijn allen kunnen we in deze sector echt enorme stappen zetten in het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Wish opent distributiecentrum in Amsterdam

Wish heeft een opslag- en distributiecentrum geopend in Amsterdam, zijn tweede in Europa. Dat maakt deel uit van de strategie om dichterbij de lokale handelaren te zitten en daarmee ook de continentale consument sneller te bedienen.

Amsterdam is naast Tallinn in Estland het tweede logistieke centrum waar Wish fulfillment vandaan doet. Het bestaan van de Nederlandse locatie werd in de afgelopen dagen pas bevestigd door het e-commerceplatform, maar ze is al sinds november 2018 operationeel.

Vanuit Nederland worden 21 landen bediend, vanuit Estland achttien. De locaties hebben nog geen eigen specialisaties. Zo kan een Nederlandse of Belgische klant bijvoorbeeld vanuit Tallinn worden bediend en een Etse of Letse vanuit Amsterdam. Finland, hoewel dichtbij Estland gelegen, wordt vanuit Amsterdam bediend.

Wish is een internationaal e-commerceplatform dat bemiddelt in vraag en aanbod. Het doet niet zelf aan inkoop en heeft geen eigen assortiment. De fulfillmentcentra in Europa zijn bedoeld om de handel te versnellen. Veelverkopende producten worden alvast dichtbij de klant opgeslagen, maar handelaren kunnen ook betalen om hun assortiment bij Wish in de schuur te leggen, gereed voor verzending.

Onlangs kreeg het Amerikaanse bedrijf nog een extra kapitaalinjectie van honderd miljoen dollar om zijn Europese groei te versnellen.

Wish is in Nederland al een redelijk bekende marktplaats, net als AliExpress. Uit een recent onderzoek komt naar voren dat de Nederlandse consument liever bij Wish winkelt dan bij Amazon.

Foto: Tomi Fülesi (cc)

Made.com bedient Europa vanuit Antwerpen

De Britse webwinkel Made.com gaat samenwerken met Katoen Natie om zijn meubelen vanuit Antwerpen naar tien landen te versturen. Ook Nederland werd nog overwogen, maar België gaf de doorslag.

Made.com baat zijn Antwerpse depot niet zelf uit, maar werkt samen met Katoen Natie, het Belgische logistieke bedrijf van Fernand Huts, zo meldt De Tijd.

Katoen Natie werkt ook voor modewebwinkel Veepee (Vente-Exclusive) en het Duitse Zooplus, de grootste dierenvoedingswebwinkel van Europa.

‘We hebben in de Antwerpse haven een terrein van 190 voetbalvelden groot, dat we kunnen volbouwen met magazijnen’, zegt Lorenz Hertoghs, het hoofd e-commerce van Katoen Natie, tegen de krant.

Antwerpen zal niet alle Made.com-landen bedienen. Eind vorig jaar heeft men beslist de logistiek voor het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland uit elkaar te trekken.

Zalando schakelt logistieke pickrobots in

Na meer dan een half jaar testen in een afgeschermde omgeving neemt Zalando in een van zijn warenhuizen de eerste logistieke robots in bedrijf.

De robots, ontwikkeld met de start-up Magazino, worden ingezet in de stow- en pickprocessen. Dat betekent het plaatsen en pakken van, in dit geval, schoenendozen. De zogeheten TORU-robot werkt zij aan zij met mensen.

Qua snelheid legt de TORU het af tegen zijn menselijke collega’s. Die zijn sneller. Het mechanische hulpje is wel beter in staat om dozen te pakken op wat lastiger te bereiken plekken in de voorraadschappen: waarvoor een mens moet bukken of strekken.

Momenteel zet Zalando een handvol TORU’s in en enkel in zijn fulfilmentcentrum in het Duitse Lahr. Het verschil tussen de testfase en het effectieve gebruik van de robots is dat ze nu klantbestellingen zullen verwerken en naast de medewerkers van het fulfilmentcentrum werken.

Zalando werd in 2018 aandeelhouder in diens technologiepartner Magazino, een constructie die het vaker toepast bij leveranciers voor innovaties voor zijn kernprocessen.

In het fulfillmentcenter in Stockholm test de modewinkel robots die hele stellages naar zijn menselijke collega kunnen brengen.

Bol.com verstuurt driekwart van de pakketjes zonder opvulmateriaal

Bol.com schrapt grotendeels het opvulmateriaal in pakketjes. Dit jaar al wordt 75 procent van de pakketjes zonder de gerecyclede papieren opvulling verstuurd, zo laat de retailer weten.

Dankzij verpakkingsmachines die pakketjes nog nauwkeuriger op maat maken gebruikt bol niet alleen minder verpakkingsmateriaal, ook zijn de pakketjes kleiner.

De duurzame verpakkingsmaatregel is onderdeel van de ambitie van bol.com om de CO2-uitstoot per pakket terug te brengen naar 0 gram in 2025. Verpakkingen maken ongeveer 20 procent uit van de totale CO2-uitstoot van bol.com.

bol.com ontwikkelde ook het zogenoemde vuladvies. Op een tablet krijgt een medewerker te zien of er wel of geen vulmateriaal gebruikt moet worden bij het op maat verpakken van een artikel. Bol.com hoopt daarmee de komende jaren zelfs nog meer dan 75 procent van de pakketjes zonder opvulmateriaal te verzenden.

Onlangs kondigde bol.com al aan waar mogelijk de herkenbare bol.com-doos helemaal weg te laten. Alleen wanneer een artikel breekbaar of kwetsbaar is, heeft het extra bescherming nodig tijdens de bezorging.

Bleckmann bouwt dc in Gent voor grote e-commerce klant

Fashion logistiek dienstverlener Bleckmann bouwt een nieuw distributiecentrum in Gent van 25.000 vierkante meter voor een grote internationale e-commerce klant, maar de naam mag nog niet onthuld worden.

Deze klant groeit dusdanig sterk, dat een verhuizing naar een nieuwe pand nodig was.

Het pand moet in oktober operationeel zijn, en kan daarna nog worden verdubbeld.

Bleckmann heeft 29 distributiecentra in België, Nederland (Almelo, Amsterdam, Oldenzaal, Enschede, Bergen op Zoom en Venlo) en het Verenigd Koninkrijk.

Foto Bleckmann

Zo start je met verkopen op Amazon [7 stappen]

Amazon is het ideale platform om te starten met het online verkopen van producten. Ook al heb je slechts enkele producten of een klein budget tot je beschikking. Nu Amazon voet aan de grond heeft gezet in Europa, is het jouw beurt om hiervan ook te profiteren en jouw ondernemerschap tot een succes te brengen. […]

T.O.M. breidt distributiecentra opnieuw uit

Krap een maand na de opening van het derde distributiecentrum opent T.O.M. alweer haar vierde depot. Daarmee groeit de opslagcapaciteit van 31.000 naar 36.000 vierkante. De plannen voor een vijfde pand liggen al klaar.

In de afgelopen 15 jaar is het e-commerce bedrijf vrij snel gegroeid. Deze groei vroeg al snel om een uitbreiding van de opslagcapaciteit. Nadat het eerste distributiecentrum verschillende keren was verbouwd, werd in 2016 een extra pand geopend met een capaciteit van 10.000 vierkante meter. Het staat pal naast het eerste distributiecentrum.

Een jaar later werd daarom het derde distributiecentrum geopend. In eerste instantie zou dit alleen als afroepmagazijn dienen. Een maand na de opening van het derde pand, ontving de e-tailer de sleutels van het vierde pand, dat een capaciteit heeft van 5.000 vierkante meter.

Dit jaar opent het bedrijf een nieuwe webshop met babyspullen en in 2020 breidt men AMIGO uit met onder andere fietsen voor volwassenen, steppen en loopfietsen.

Foto TOM

Amazon lanceert donatieprogramma voor overtollige goederen

Amazon heeft een donatieprogramma opgezet voor overtollige goederen. Het bedrijf reageert daarmee op onthullingen dat de retailer elk jaar duizenden onverkochte artikelen liet vernietigen als leveranciers ze niet wilden terugnemen.

Alleen al bij Amazon Frankrijk zouden elk jaar zo’n 3 miljoen ongebruikte artikelen worden opgeruimd. Amazon nuanceerde de berichtgeving destijds door uit te leggen dat niet alles wordt vernietigd, maar ook ‘gerecycleerd, verkocht, geretourneerd of gedoneerd aan onder andere voedselbanken’.

De nieuwe dienst Fulfillment by Amazon (FBA) Donations is bedoeld voor verkooppartners, die de opslag en distributie van hun producten aan Amazon overlaten.

Vanaf 1 september wordt het donatieprogramma de standaardoptie voor alle betrokken verkopers in de VS en het Verenigd Koninkrijk voor niet-verkochte of ongewenste producten.

Er zijn samenwerkingen aangekondigd met organisaties als Good360, Newlife, het Leger des Heils en Bernardo’s.

Foto Amazon

Besteld bij adidas, geleverd door Zalando

Zalando en adidas willen hun logistieke capaciteiten efficiënter kunnen inzetten. Tijdens proef in Frankrijk verstuurt Zalando goederen vanuit het eigen logistieke centrum in Moissy-Cramayel en levert deze dezelfde dag of de volgende dag bij adidas-klanten in Parijs. Besteld bij adidas, geleverd door Zalando dus.

De proef is begin augustus gestart en is de eerste test van Zalando op het gebied van multichannel. De eerste pakjes zijn volgens de Duitse retailer reeds succesvol geleverd bij adidas-klanten in Parijs. Zij ontvangen hun bestellingen sneller, namelijk binnen een bezorgvenster van twee uur op dezelfde of de volgende dag. De pakjes worden in een neutrale doos geleverd.

Met het lopende project willen adidas en Zalando ook een antwoord bieden op een aantal veranderingen binnen de e-commerce: Klanten verwachten vandaag de dag steeds snellere levering. En merken willen hun klanten bereiken via meer dan één kanaal en in verschillende landen. Dit betekent dat voorraad op steeds meer verschillende locaties moet worden opgeslagen.

Zalando is dan ook van plan om na deze proef Zalando Fulfillment Solutions (ZFS) verder uit te breiden met multichannel-oplossingen. Reeds meer dan 100 merkpartners uit het partnerprogramma maken gebruik van ZFS, wat inhoudt dat ze een deel van hun voorraad opslaan in magazijnen van Zalando. Zalando verzorgt voor hen de levering aan klanten in momenteel 14 Europese markten.

De proef met adidas, overigens geen ZFS partner, zal aanvankelijk zes tot twaalf maanden duren, waarna beide partners de resultaten zullen evalueren.

Foto Shutterstock

Stakingen bij Amazon Duitsland tijdens Prime Day

De Duitse vakbond Verdi grijpt Prime Day aan voor een zoveelste staking onder de noemer ‘Geen korting op onze inkomens’. Op zeven locaties wordt maandag het werk neergelegd.

Het gaat om de distributiecentra in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. In totaal zouden 13.000 medewerkers het werk kunnen neerleggen.

Doorgaans meldt Amazon dat de stakingen weinig impact hebben op de verzendingen, maar Prime Day is doorgaans een van de drukste momenten van het jaar en ook bestellingen vanuit Nederland zouden in principe vertraagd kunnen worden. Amazon ontwijkt de druk van de vakbond steeds door werk uit Duitsland over te hevelen naar bijvoorbeeld Tsjechië, Polen of Luxemburg.

Sinds 2013 klaagt Verdi over slechte arbeidsomstandigheden en te lage lonen, maar Amazon komt niet echt in beweging.

Foto Amazon

Nieuwe inpakmachine Omoda bespaart lucht in verzenddoos

Schoenenretailer Omoda zegt 130,6 ton CO2 per jaar te besparen met een nieuwe inpakmachine. Eigenlijk zijn het twee machines. De ene vouwt en lijmt de verzenddozen in elkaar, de andere plaatst binnen vier seconden het deksel op de gevulde verzenddoos, precies aansluitend op de inhoud.

Omoda bespaart hierdoor naar eigen zeggen gemiddeld 46 procent lucht in de verzenddoos, en daarmee kan er 25 procent meer geladen worden in een vrachtwagen.

Omoda heeft ook doorgerekend wat dit betekent voor het vervoer van hun online bestellingen. Op jaarbasis zorgt deze nieuwe manier van inpakken voor een besparing van 130,6 ton CO2, oftewel 871 vliegtuigretourtjes van Amsterdam naar Parijs.

De inpakmachine is niet het enige groene initiatief van Omoda. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum, inclusief de inpakmachine, draaien op zonne-energie die wordt opgewekt door de ruim 1.700 vierkante meter aan zonnepanelen die op het dak van het distributiecentrum liggen.

Omoda heeft naast 22 fysieke winkels een Nederlandse, Belgische en Duitse webshop. Het van origine Zeeuwse familiebedrijf heeft zijn hoofdkantoor en distributiecentrum nog steeds in Zierikzee.

Page generated in 0,759 seconds. Stats plugin by www.blog.ca