Amazon opent R&D lab voor drones in Frankrijk

Amazon opent een nieuw R&D centrum voor drones in een buitenwijk van Parijs. In Clichy wordt het Prime Air Development Center gevestigd.

De aankondiging komt kort nadat Amazon bekend maakte dat het ook in Engeland zijn R&D activiteiten zal uitbreiden. Ook daar wordt onderzoek naar drones gedaan. De diverse Prime Air centra in o.a. VS, Oostenrijk en Israël, zullen nauw samenwerken.

Amazon moet voor Prime Air wel uitwijken naar het buitenland omdat het in eigen land maar beperkt kan experimenteren met bezorgdrones. Daar mag niet autonoom worden gevlogen, maar moet altijd een bestuurder op de grond aanwezig zijn.

Tips voor het gebruik van duurzame (retour)verpakkingen

Dat Nederlanders voor de aankoop van producten steeds vaker de onlinewinkel weten te vinden, mag allang geen nieuws meer heten. Volgens de Thuiswinkel Markt Monitor passeerde het totale online bestede bedrag in 2016 zelfs de grens van 20 miljard euro. Nederlandse consumenten gaven daarmee 23 procent meer uit aan online aankopen dan in 2015.

Onlosmakelijk verbonden aan deze stijging is het belang van een duurzaam retourbeleid: want meer verkochte producten betekent in veel gevallen ook meer retourgezonden producten. Hoe kunnen producten het beste duurzaam geretourneerd worden en welke retourverpakkingen zijn daarvoor het meest geschikt? Ik geef graag enkele tips.

1.    Retourneren voorkomen

Een goed retourbeleid valt of staat met het zoveel mogelijk zien te voorkomen van retourzendingen. Niet alle geretourneerde producten kunnen nog eens verkocht worden en dat werkt verspilling in de hand. Bovendien gaat er een stijging van de CO2-uitstoot mee gemoeid, simpelweg omdat er nu twee ritten nodig zijn voor een product in plaats van één. Het is daarom raadzaam consumenten op voorhand te voorzien van goede productinformatie en -foto’s, zodat zij precies weten wat ze kunnen verwachten en het aantal retourzendingen flink kan worden teruggebracht.

Retailers kunnen bovendien – waar mogelijk – aanbieden eerst een proefmonster te versturen. Als consumenten dan niet tevreden zijn, hoeft er geen grote hoeveelheid van het product teruggestuurd te worden. Portieverpakkingen, proefmonsters of mini’s verpakt in flexibele verpakkingen, zoals stazakken of pouches, passen in de meeste gevallen door de brievenbus en voorkomen op deze manier niet alleen verspilling, maar zijn ook nog eens veel milieuvriendelijker dan de meeste andere verpakkingsvormen dankzij de geringe diktes.

Daarnaast is het raadzaam om schade aan de producten tijdens transport en ‘handling’ zoveel mogelijk te voorkomen. Retourzendingen als gevolg daarvan kunnen een grote kostenpost betekenen voor retailers. Daarom is het van belang dat zij hun producten verpakken in een goede, passende verzendverpakking die het product beschermt tijdens vervoer. Let bij het kiezen van bijvoorbeeld een verzenddoos niet alleen op het formaat, maar ook op de juiste golfkwaliteit. Kwetsbare zendingen kunnen het beste worden voorzien van een waarschuwingsetiket.

2.    Retourverpakkingen meezenden

Om te voorkomen dat producten onnodig beschadigen tijdens een retourzending is het aan te raden een retourverpakking mee te zenden. Je voorkomt dan dat consumenten zelf een retourverpakking in elkaar knutselen. Mocht een consument een product terug willen sturen, dan weet je als retailer tenminste zeker dat deze zo goed mogelijk beschermd wordt. Het nadeel is dat je met iedere verzending een retourverpakking moet meezenden. Voordeliger – en milieuvriendelijker – is om een verzendverpakking te gebruiken die tevens geschikt is voor hergebruik als retourverpakking.

3.    Hergebruik als retourverpakking

Er bestaan tal van verpakkingsoplossingen die eenvoudig hergebruikt kunnen worden als retourverpakking. Bijvoorbeeld de  verzendzak met dubbele plakstrip: hiermee kan de consument de verzendzak weer dichtplakken en de inhoud retour zenden. PostNL heeft bijvoorbeeld een handige verpakking voor kleding die tevens dienst kan doen als retourverpakking. Consumenten kunnen de kleding eenvoudig terugschuiven in de hersluitbare zak, de lucht uit het pakket verwijderen en deze als brievenbuspost retourneren (bekijk hier de video). Een retourdoos werkt volgens hetzelfde principe: dankzij een dubbele plak- en een scheurstrip is de doos eenvoudig weer te vullen en te hersluiten. Het product is daardoor net zo goed beschermd tegen schade tijdens de retourzending als tijdens het bezorgen.
Een doos met een ‘easy open-functie’, zoals een geperforeerde scheurrand, is speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat deze eenvoudiger te openen is. Bijkomend voordeel is dat de dozen minder snel beschadigd raken tijdens het openen, waardoor ze goed te hergebruiken zijn als retourverpakking.

4.    Retourneren van de verpakking

Bij versproducten is het retourneren van de producten een stuk lastiger. Niet in de minste plaats omdat deze producten gevoelig zijn voor schommelingen in de temperatuur en daardoor het risico lopen niet in optimale staat terugbezorgd kunnen worden. Wel kun je een retoursysteem opzetten voor de verpakking zelf. Een isolatieverpakking is namelijk niet altijd even milieuvriendelijk. Ze bestaan nogal eens uit materialen als EPS, EPP, polypropyleen en polyethyleen. Het zou zonde zijn als deze verpakkingen slechts eenmalig gebruikt worden, terwijl ze vaak prima herbruikbaar zijn.

Een bekend voorbeeld van een retoursysteem voor verpakkingen is natuurlijk de boodschappenkrat van de bezorgservice van de supermarkt, waarvoor je statiegeld betaalt. Ook voor isolatieverpakkingen kun je statiegeld vragen om zo hergebruik te stimuleren. Een voorbeeld is de Thermobag, een van de meest duurzame oplossingen in gebruik, vervoer en materiaal. De tas is tot honderd keer herbruikbaar. Consumenten kunnen de tas na bezorging direct mee teruggeven, waarna deze gereinigd kan worden en opnieuw gebruikt. Daarnaast kunnen ze de tas ook zelf blijven gebruiken.

5.    Duurzame verpakkingen

Gelukkig zijn consumenten in de meeste gevallen blij met hun bestelling en besluiten ze deze te houden. In dat geval is de verzendverpakking niet meer nodig als retourverpakking. Om te voorkomen dat ontvangers dan blijven zitten met onnodig restafval, kun je ervoor zorgen dat deze herbruikbaar is. Uit onderzoek van Dotcom Distribution blijkt dat 90 procent van de ondervraagde consumenten een mooie verpakking bewaart of deze opnieuw gebruikt. Nadeel is wel dat bij zulke verzendverpakkingen vaak milieuonvriendelijke inkt gebruikt wordt om de dozen op te leuken. Vraag daarom naar een verpakking waarbij gebruikgemaakt is van inkt op waterbasis.

Is de consument het eindstation voor de verzendverpakking en is de verpakking niet geschikt voor hergebruik, dan kunnen bedrijven ervoor kiezen deze te voorzien van speciale logo’s waarmee ze hun klanten kunnen informeren over het scheiden van verpakkingsafval. De labels, die zijn opgenomen in de weggooiwijzer, zijn speciaal ontwikkeld voor de e-commercesector en zorgen ervoor dat verpakkingen op de juiste manier kunnen worden gescheiden door de consument.

*) Dit artikel is ook gepubliceerd op de website van Thuiswinkel

Ook autonome bezorgrobots in Zwitserland

Ook het Zwitserse Teleretail stort zich op de markt voor autonome bezorgrobots. Het bedrijf toonde een dezer dagen een prototype van zijn robot op een conferentie in Dallas.

Net als de robots van Starship Technologies en Marble maakt deze robot gebruik van sensoren, camera’s en GPS om zijn weg te vinden.

Financiering ter waarde van 2 miljoen dollar komt van ruimtevaartorganisatie European Space Agency. Bosch, Nvidia en SICK leverden gratis componenten.

Teleretail wil de robot vooral inzetten voor kleine retailers, die niet over eigen vervoer beschikken.

Teleretail mag experimenteren in Zwitserse bergdorpen, maar nog niet in grotere steden.

Picnic opent techgemeenschap voor ‘grote problemen’

Online supermarkt Picnic lanceert Tech for Life, een community die techneuten bij elkaar brengt om samen aan grote problemen van de foodsector te werken.

Joris Beckers, een van de oprichters van Picnic, kondigde het initiatief gisteren aan op The Next Web Conference in Amsterdam.

Strikt genomen is Tech for Life een soort hackathon die eind september plaatsvindt. Belangstellenden, techneuten met grote ideeën die de wereld kunnen veranderen, komen dan drie dagen bijeen om hun idee werkelijkheid te maken. Er is ruimte voor tien teams.

De bijeenkomst kan ook worden gezien als een vispoel voor talent, al is dat volgens Beckers niet direct het idee.

“Picnic is geboren om de foodsector te ontwikkelen met technologie. Zelf lossen we een stuk van zo’n probleem op, maar er zijn nog veel grotere stukken die kunnen worden verbeterd. We zoeken die problemen, bouwen een community en hopen zo problemen op te lossen. Dat kan ook buiten Picnic om.”

Picnic zelf profileert zich als duurzaam bedrijf door met elektrische wagens zo efficiënt mogelijk de routes te rijden en gebruikt plastic mee terug te nemen. Daarnaast sluit het niet uit, dat het in de toekomst logistieke diensten voor derden gaat verzorgen. Bijvoorbeeld bevoorrading van winkels in drukke centra en het ophalen van retourpakketjes naar webwinkels.

MediaMarkt opent eerste drive-thru voor elektronicaproducten

Media Markt opent de eerste drive-thru voor elektronicaproducten in Nederland. Als het een succes wordt, volgen andere MediaMarkt-vestigingen, zo laat de retailer weten.

Klanten uit de omgeving Tilburg die iets online bestellen, kunnen binnen een uur naar de Pickup & Go rijden, betalen en hun aankoop meteen naar huis meenemen. Het is ook mogelijk om producten eerst in de winkel te zien en te ervaren, om ze vervolgens bij de Pickup & Go op te halen.

De Pickup & Go biedt niet alleen de mogelijkheid om producten af te halen. MediaMarkt Tilburg selecteert 25 populaire accessoires die direct zijn mee te nemen. Deze best verkopende meepakkers zoals USB-sticks, powerbanks, kabels en stofzuigerzakken zijn niet alleen in de winkel, maar ook bij de drive-thru te koop.

Het idee voor de Pickup & Go is ingegeven door de locatie van MediaMarkt in Tilburg. De winkel is naast een parkeergarage in het centrum gevestigd. Klanten die iets willen afhalen, moeten hun auto parkeren en naar de afhaalbalie lopen.

PostNL vervangt 100 autoritten door e-bakfiets in Amsterdam

PostNL bezorgt vanaf volgende maand in de avond pakketten met e-bakfietsen. In Amsterdam vervangt PostNL hiermee per dag 100 autoritten met dieselbestelauto’s door duurzamere bezorging met de e-bakfiets. Dit zorgt voor circa 60.000 kg minder CO2-uitstoot per jaar, aldus het bedrijf.

PostNL kiest voor de e-bakfiets omdat het bedrijf zijn vervoersbewegingen wil vergroenen en de verkeersdrukte in steden toeneemt. De e-bakfiets rijdt uitstootvrij en uit de proef blijkt dat het bezorgen in de Amsterdamse binnenstad soms sneller is met dan de auto.

Als groot logistiek e-commerce bedrijf heeft PostNL de ambitie in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij te bezorgen. Hiervoor ondertekende PostNL samen met verschillende overheden en andere bedrijven de Green Deal Zero Emissie stadslogistiek. In 2017 wordt door het bedrijf ook op alle Waddeneilanden uitsluitend bezorgd met elektrische voertuigen, met de fiets of te voet.

In Amsterdam test PostNL sinds februari 2017 in samenwerking met FuturumShop hoe zij pakketten schoon, snel en flexibel kunnen bezorgen met de e-bakfiets. FuturumShop is een online aanbieder van fietsen en fietsonderdelen.

PostNL moet tariefsverhoging aan Cargo United terugdraaien

PostNL Pakketten en PostNL Cargo hebben ten onrechte de tarieven buiten de overeengekomen bandbreedte verhoogd voor partner Cargo United. Dat heeft de rechtbank Rotterdam in kort geding bepaald.

Cargo is een zusterbedrijf van Shops United, dat vooral voor kleine online retailers werkt. Het verdienmodel van Cargo en Shops United houdt in dat zij pakketten van afzenders verzamelen zodat deze gecombineerd aangeboden kunnen worden aan PostNL Pakketten en PostNL Cargo. Hierdoor kan de verzendprijs per pakket dalen.

Tussen Cargo, PostNL Pakketten en PostNL Cargo gold, zo blijkt uit het vonnis, een driepartijen-vervoersovereenkomst sinds 1 januari 2014. De vervoersovereenkomst heeft een vaste looptijd van 12 maanden en wordt automatisch verlengd. De tarieven worden jaarlijks aangepast, maar wel binnen bepaalde bandbreedte.

In de tussentijd is de verstandhouding veranderd. PostNL Pakketten en PostNL Cargo hebben in 2015 een concurrerende vennootschap DM Productions opgericht, handelend onder de naam MyParcel.

Begin dit jaar werd Cargo geconfronteerd met een forse prijsverhoging. Daardoor stond Cargo, net als Shops United, naar eigen zeggen ‘met de rug tegen de muur’. De tariefsverhoging die PostNL Pakketten en PostNL Cargo per 1 januari 2017 wilden doorvoeren viel niet binnen de tussen partijen afgesproken bandbreedte voor tariefwijzigingen.

Overstappen naar een andere vervoerder is voor Cargo een weinig aantrekkelijke optie. PostNL Pakketten en PostNL Cargo zijn de grootste spelers op de markt met een marktaandeel van 70 procent binnen de pakketstroom business to consumer.

MyParcel hanteert onder de vleugels van PostNL Pakketten en PostNL Cargo een verkooptarief van 5,10 euro per pakket, terwijl Cargo onder de nieuwe tarieven van PostNL Pakketten en PostNL Cargo gedwongen zou zijn om een tarief van 6,03 euro te hanteren. Veel klanten van Shops United hadden in reactie op een door Shops United aangekondigde tariefverhoging van 11 procent al meegedeeld de contractuele samenwerking te zullen beëindigen, en te zullen overstappen naar MyParcel.

De rechter heeft de prijsverhoging nu teruggedraaid. Een klant mag de ondernemer houden aan een contractuele prijsbepalingsafspraak, aldus de rechtbank.

DPD kiest Fightclub als digital agency

Pakketdienst DPD Nederland besteedt zijn online en socialmediastrategie uit aan het nieuwe bureau Fightclub. Dat verzorgt alles van campagneuitrol tot leadgeneratie en sales support.

Fightclub, eerder dit jaar opgericht door Stefan Nuijten, Maarten Elshove en Michiel Mol. Het bedrijf werkt daarin samen met The Communication Company (TCC), dat reeds strategisch partner is en zodoende verantwoordelijk voor de creatieve ontwikkeling van alle above- en below the line-campagnes.

DPD is de op één na grootste pakketservice in Europe met een dagelijks volume van ruim vier miljoen pakketten. Het online kanaal wordt steeds belangrijker voor acquisitie in de b2b-sector.

Fightclub is gevestigd in het monumentale fabriekspand van The Communication Company in Breda, waarvan Mol en Elshove mede aandeelhouders zijn. Het heeft een dependance in Blaricum. Volgende maand denkt het zijn tiende medewerker aan te stellen.

“De all-in propositie slaat erg goed aan en we krijgen gelukkig veel nieuwe leads. Onze ambitie is dan ook om dit jaar door te groeien naar zo’n twintig fte en de tweede locatie, nu gevestigd in Blaricum, verder uit te breiden”, aldus Stefan Nuijten.

Amazon bestellingen nu vanaf 25 dollar gratis bezorgd

Amazon gaat voortaan in de VS al vanaf bestellingen van 25 dollar gratis bezorgen. Dat was eerst vanaf 35 dollar.

De wijziging heeft alles te maken met de hevige concurrentie. Met name van warenhuis Wal-Mart, eigenaar van Jet.com.

In navolging van Amazon introduceerde Wal-Mart zijn eigen loyaliteitsprogramma ShippingPass. Voor 49 dollar per jaar konden klanten bestellingen dan onbeperkt gratis ontvangen. Het programma werd in januari beëindigd, waarna alle bestellingen gratis werden vanaf 35 dollar.

Donkere wolken boven Uber Europa, taxiregulering dreigt

Donkere wolken pakken zich samen boven Ubers activiteiten in Europa nu een adviseur van het Europees Hof van Justitie het bedrijf aanmerkt als taxibedrijf, niet puur als bemiddelaar in vervoersdiensten.

Dat zou betekenen dat Uber zich moet gaan gedragen als vervoerder en de daarbij behorende regels en verplichtingen.

Het advies van advocaat-generaal Maciej Szpunar aan het Hof verscheen vanmiddag (PDF), Het is niet bindend, maar wordt wel heel zwaar opgenomen door het Hof. Dat zal komende zomer zijn definitieve uitspraak doen.

De Pool boog zich over de vraag of Uber een informatiedienst is, met bijbehorende vrijheden, of een transportdienst met bijbehorende verplichtingen. Hij concludeert dat chauffeurs die Uber gebruiken geen autonoom activiteit nastreven die los van Ubers platform staat. De Amerikaanse unicorn speelt ook een centrale economische rol in het platform, wat inhoudt dat het niet puur een bemiddelaar sec is.

Omdat Uber geen pure informatiedienst is maar een samengestelde dienst die onlosmakelijk met de transportsector is verbonden, zijn die regels ook van toepassing. Is Szpunars advies.

In een eerste reactie zegt Uber dat de inhoud van dit advies niet veel zal veranderen aan de wijze waarop het bedrijf in de meeste EU-landen wordt gereguleerd.

Foto: Picturepest (cc)

Picnic begint in en rondom Rotterdam

Online supermarkt Picnic gaat de regio Rotterdam wijk voor wijk aanpakken en begint eind deze maand in Overschie, Schiedam en Vlaardingen.

Dat meldt Distrifood vandaag.

Een stad van de omvang van Rotterdam is niet in een keer te behapstukken, zegt directeur Michiel Muller tegen het vakblad. Daarom geschiedt de uitrol gefaseerd en begint hij eind mei ten noorden van de Maas. Vorige week startte Picnic operaties in Den Haag en Scheveningen en daarvoor in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg en Nootdorp.

Met een zak groeigeld van honderd miljoen euro is de online supermarkt bezig zijn bereik aanzienlijk uit te breiden.

Foto: Marco Raaphorst (cc)

Pakketbezorger neemt oude apparaten mee in Amsterdamse binnenstad

Het experiment waarbij consumenten oude elektrische en elektronische apparaten inleveren bij de pakketbezorger van PostNL krijgt een vervolg. Vanaf vandaag kan dat ook in Amsterdam.

Het initiatief van Weeelectric beperkte zich aanvankelijk tot delen van Groningen en Dordrecht. Daar kon men kleine apparaten (zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten) afgeven.

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden elektrische en elektronische apparaten bij het afval. Om hier een duurzame oplossing voor te bieden, is producentenorganisatie Weee Nederland in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org gestart met Weeelectric.

De apparaten hoeven niet verpakt te worden, maar moeten wel makkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn.

De proef loopt tot eind 2017 in delen van Groningen, Dordrecht en nu dus Amsterdam. De initiatiefnemers gaan ervan uit dat in 2018 in heel Nederland oude elektrische en elektronische apparaten via de pakketbezorger ingeleverd kunnen worden.

Aanhoudende groei e-commerce PostNL

PostNL haalt steeds meer omzet uit e-commerce. Die steeg tot 34 procent in het eerste kwartaal. De totale omzet kwam daarmee op 864 miljoen euro, het bedrijfsresultaat eindigde op 61 miljoen euro.

Het volume pakketten nam wederom toe met acht procent, terwijl het volume geadresseerde post daalde met 9,6 procent. Dat is een trend die al enige tijd gaande is.

Ook de omzet van de logistieke diensten groeide, evenals de vraag naar aanvullende diensten, zoals bezorging op dezelfde dag.

Voor heel 2017 moet het bedrijfsresultaat volgens CEO Herna Verhagen uitkomen tussen de 220 miljoen en 260 miljoen euro.

VW’s taxidienst Gett doet overname in New York

Uberconcurrent Gett koopt zijn concurrent Juno in New York voor tweehonderd miljoen dollar en onderstreept Volkswagens ambities om zo vanuit de Amerikaanse oostkust de rest van de VS te veroveren.

Veel geld voor een kleine startup, want Gett uit Israël betaalt tweehonderd miljoen dollar voor een bedrijf dat enkel in New York City actief is. En hoewel Juno sinds een jaar enkele duizenden taxichauffeurs in zijn bestand heeft, kunnen consumenten daar pas sinds afgelopen najaar gebruik van maken.

Gett is actief in Israël en grote steden in Rusland en Europa. In de overname zit behalve het Amerikaanse klantenbestand ook het personeel van Juno. Onder hen de Israëlische oprichter Talmon Marco, die eerder zijn telecombedrijf Viber aan Rakuten verkocht voor bijna een miljard dollar. Met dat geld wilde hij de concurrentie met Uber in de VS aangaan, maar VW zorgt ervoor dat Marco dat nu met iets meer gewicht kan doen.

Vorig jaar investeerde Volkswagen Group driehonderd miljoen dollar in Gett. De taxi-app, ook gebruikt door taxichauffeurs met officiële licenties, is voor het concern een investering in mobiliteit. Op vergelijkbare wijze is Daimler eigenaar van het Europees werkende MyTaxi.

Op zijn thuismarkt doet Gett ook bezorgingen van producten. Het is niet bekend of die logistieke variant naast personenvervoer ook naar Europa en Amerika wordt gebracht.

VW Group kondigde eind 2016 aan honderden miljoenen euro’s te investeren in een Europese concurrent van Uber onder de naam MOAI:

CNN over hoe Gett en Uber in Londen van elkaar verschillen:

VW wordt concurrent Uber met merk MOIA

Talmon Marco staat op het punt Juno te lanceren in mei 2016:

PostNL bezorgt pakjes voor AliExpress in Nederland

PostNL wordt bezorger voor het Chinese AliExpress, onderdeel van de Alibaba Groep. Webwinkels van het online platform krijgen direct toegang tot het netwerk van PostNL. Door de samenwerking krijgen consumenten hun pakjes van AliExpress sneller, namelijk binnen vijf tot zeven dagen, thuisbezorgd.

AliExpress is één van ‘s werelds grootste online marktplaatsen. Consumenten van over de hele wereld kunnen hier rechtstreeks van de Chinese fabrikant of distributeur kopen. Meer dan 100 miljoen klanten wereldwijd doen dat al en ook steeds meer Nederlanders.

PostNL heeft onder de naam Spring Global Delivery Services een aanbieder voor logistieke oplossingen voor onder meer Azië. Spring biedt AliExpress rechtstreeks toegang tot het Nederlandse distributienetwerk van PostNL.

Page generated in 0,659 seconds. Stats plugin by www.blog.ca