UberEATS vergroot bezorggebied Utrecht

UberEATS gaat op nog meer plekken in Utrecht maaltijden bezorgen. Zo kunnen inwoners van onder andere Oog in Al, Noordoost, Zuidwest, Nieuw Engeland en het Thomas a Kempisplantsoen ook via de app bestellen.

Omdat het bezorggebied van restaurants ook wordt vergroot, zullen bestaande gebruikers het aanbod van meer restaurants in de app zien.

UberEATS begon met bezorgen in Utrecht op 16 juni.

Blauw = huidige bezorggebied / groen = nieuw bezorggebied

Fresh Cotton met bezorgdienst schone outfits op Lowlands

Kledingmerk FreshCotton opent een pop-upstore op muziekfestival Lowlands. Wie voor acht uur ’s avonds online nieuwe kleding bestelt, kan die de dag erna ter plekke afhalen om weer schoon en fris het terrein op te gaan.

Wie gebruik maakt van de ludieke pop-up vindt er geen broeken in de rekken maar wel zaken als onderbroeken, sokken, t-shirts, sneakers en zonnebrillen. Zowel reguliere collectie als speciale Lowlandsitems.

Vanochtend ging de vijfentwintigste editie van Lowlands van start op een weiland naast Walibi Holland in Biddinghuizen. Het festival is uitverkocht, wordt bezocht door 55.000 man en duurt drie dagen.

De app van Lowlands wordt met een 2,9/5 vooralsnog niet bijster goed ontvangen.

Schade cyberaanval Maersk: 200 à 300 miljoen dollar

Containervervoerder Maersk schat de schade als gevolg van een aanval met ransomware op 200 tot 300 miljoen dollar. Dat gaat ten koste van de winst.

Dat maakte de Deense vervoerder woensdag bekend bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal (PDF). Afgelopen juni was Maersk een van de multinationals die werd geraakt door een uitbraak van ransomware NotPetya. De terminals van de Denen op de Maasvlakte gingen na drie dagen weer open. Het digitaal herstel duurde weken.

Het schadebedrag bestaat voornamelijk uit verloren omzet. De totale omvang van de schade zal duidelijk worden bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

Maersk zegt dat het meer en andere maatregelen heeft getroffen om zijn digitale veiligheid te vergroten.

Veiligheidsspecialisten verwachten dat de uitbraak van ransomware in de toekomst geen uitzondering zal blijken. Digitale veiligheid staat te laag op de prioriteitenlijst van te veel organisaties waardoor het een aanhoudende bron van zorg zal zijn. Het geval van NotPetya laat zien hoe groot en ingrijpend de ketenschade kan zijn.

Foto: teralaser (cc)

Nieuw bij Amazon: bestellingen binnen 2 minuten

Amazon lanceert een nieuw logistiek concept Instant Pickup. Daarbij kunnen klanten hun bestellingen binnen twee minuten ophalen. Het programma wordt getest op de campus van vijf universiteiten, waaronder die van University of California at Berkeley.

De bestelmogelijkheden zijn wel beperkt. Het gaat om een honderdtal artikelen zoals snacks, drank en telefoonopladers. Die kunnen worden opgehaald in kluisjes die met een code ontsloten moeten worden. Klanten betalen minder dan bij bestellen op de normale manier.

Instant Pickpup is beschikbaar in onder meer Atlanta, Columbus, Ohio en College Park, Maryland. Ook overweegt Amazon Instant Pickup in Lincoln Park in Chicago.

Niet duidelijk is of Amazon deze dienst ook bij het overgenomen Whole Foods wil lanceren.

Aldi in zee met Instacart op Amerikaanse markt

Aldi gaat in Amerika samenwerken met technologiebedrijf Instacart om zijn klanten supersnel online bestelde boodschappen thuis te bezorgen.

De aankondiging is onderdeel van het plan om in de V.S. de derde grootste supermarktketen te willen worden. Hiertoe investeert het Duitse concern komende jaren vijf miljard dollar, weet de Financial Times.

Met de app van Instacart geeft Aldi Amerika zijn klanten de mogelijkheid om anderen hun boodschappen te laten doen en die thuis of op kantoor te laten bezorgen. Dat is de kern van Instacart. Een onafhankelijke, door Instacart gescreende shopper doet de boodschappen en bezorgt die bij de klant thuis. Daarvoor ontvangt de shopper een vergoeding. Dat bedrag kan oplopen tot honderden dollars per week.

De digitale boodschappenhulp is een extra dienst voor Aldi-klanten. Dat doen de Duitsers echter niet uit luxe. Sinds Amazon supermarktketen Whole Foods heeft gekocht, maakt de Amerikaanse markt zich op voor een nog fellere concurrentiestrijd in de retail waar service, snelheid en gemak hoog in het vaandel staan.

Aldi is sinds veertig jaar actief in de V.S. en bouwde in die tijd een netwerk van 1.700 winkels op.

Organisatorisch gezien bestaan er twee Aldi’s: Aldi Nord en Aldi Süd. Dat zijn twee afzonderlijke en gescheiden ketens die vanuit de familiehistorie dezelfde naam dragen. Aldi Nederland, bijvoorbeeld, is eigendom van Aldi Nord. Aldi in Amerika is van Süd. Nord is ook in Amerika actief maar dan onder de naam Trader Joe’s.

Het vijf jaar oude Instacart is actief in ruim 1.200 steden en ontving in totaal 675 miljoen dollar aan venture capital. Afgelopen voorjaar nog vierhonderd miljoen van Sequoia Capital, Wellcome Trust, Y Combinator Continuity en Andreessen Horowitz. Het verdient geld aan consumenten die betalen voor het gebruik van de boodschappendienst en aan reclame in de app. Tot de adverteerders behoren grote fabrikanten als Nestle, P&G en Unilever. Supermarkten die met Instacart werken zijn onder meer Ahold Delhaize, Target, Publix en Wegmans. En Whole Foods.

Foto: mede-oprichter Max Mullen, door: Collision Conf (cc)

Jumbo opent eerste Camping Pick Up Point

Jumbo heeft zijn eerste Camping Pick Up Point in Uden geopend. Hiermee biedt de supermarkt naar eigen zeggen een oplossing voor klanten die ook op vakantie willen bestellen.

Het idee om een Camping Pick Up Point te starten kwam van Jumbo ondernemer Roland de Laak uit Uden. Hij zag in de zomer een toename in klanten die op een camping in de buurt verblijven.

De boodschappen kunnen op de reguliere wijze online besteld worden tot 00.00 uur ’s avonds. De klant heeft keuze uit het volledige Jumbo assortiment. Vanaf de volgende dag kan de klant zijn boodschappen tussen 17.00 uur en 18.00 uur ophalen bij het speciaal daarvoor ingerichte Pick Up Point, bij de ingang van de camping. In gekoelde kratten worden de boodschappen daar afgeleverd.

De hele zomervakantie kunnen gasten van de camping nog hun boodschappen online bestellen en bij het Pick Up Point ophalen. Na de zomerperiode wordt het Camping Pick Up Point geëvalueerd, waarna er in de toekomst mogelijk wordt uitgebreid op andere campings.

Intussen heeft Jumbo al meer dan 360 Pick Up Points door heel Nederland.

Office Depot gaat binnen een dag bezorgen

Office Depot gaat voortaan binnen een dag bezorgen, voorlopig in drie grote Amerikaanse steden Atlanta, Los Angeles en Miami/Fort Lauderdale.

Daarmee reageert de retailer ietwat laat op rivaal Staples, die dat sinds vorig jaar al in vier steden doet: Boston, Chicago, Dallas en New York. Daar komen Houston, Los Angeles, San Francisco en Seattle bij.

Beide bedrijven zien vooral Amazon als hun grote concurrent, die gratis en binnen een dag bezorgt in vijfduizend locaties.

PostNL gaat bezorgen voor Carrefour in deel van Vlaanderen

PostNL gaat bezorgen voor supermarkt Carrefour in Oost- en West-Vlaanderen. In Oost-Vlaanderen werkte het supermarktbedrijf tot nu met Combo van Bpost en in West-Vlaanderen werd er helemaal niet geleverd.

Carrefour is daarmee ook gelijk de eerste supermarktketen die in heel West-Vlaanderen aan huis gaat leveren.

Sinds juli verzorgde het Nederlandse postbedrijf ook al de leveringen in de provincies Antwerpen en Limburg.

De banden met Bpost worden niet overal verbroken. De Belgische vervoerder blijft actief in Brussel, in Waals- en Vlaams-Brabant, in Oost-Vlaanderen en in de provincie Antwerpen.

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt

Nederland heeft een sterk groeiende bezorgmarkt: de pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt. In 2016 steeg de omzet van het bezorgen van post en pakketten naar bijna 3 miljard euro, het hoogste niveau sinds 2013. Dat blijkt uit de Post- en Pakkettenmonitor 2016, die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert.

Bedrijven en consumenten verstuurden samen 350 miljoen pakketten in 2016. Hiermee behaalden de pakketvervoerders een omzet van 1,8 miljard euro. Het aantal pakketten in 2016 ligt 12 procent boven dat in 2015; de omzet is met 8 procent gestegen.

Binnen Nederland werden de meeste pakketten verstuurd door bedrijven naar consumenten: 152 miljoen stuks. Bedrijven stuurden elkaar bijna 70 miljoen pakketten. Consumenten verstuurden 7 miljoen pakketten.

PostNL heeft bij het pakketvervoer een marktaandeel van ongeveer 60 procent en is daarmee nog altijd de grootste partij voor binnenlands pakketvervoer.

In de pakkettenmarkt zorgt een paar grote klanten voor een groot aantal pakketten: de top 5 van klanten maakt gemiddeld 20 procent van de omzet van een pakketvervoerder uit. Grote klanten betalen gemiddeld minder per pakket dan kleinere klanten. In 2016 waren het vooral relatief kleine klanten die overstapten naar een andere pakketvervoerder.

De gemiddelde opbrengst per binnenlands pakket is in 2016 echter licht gedaald. In het grensoverschrijdend vervoer van pakketten zijn er meerdere partijen die ongeveer even groot zijn, met marktaandelen van zo’n 25 procent.

De concurrentie op de postmarkt neemt toe: over het geheel gezien is het marktaandeel van PostNL enigszins gedaald. Vooral het marktaandeel van de regionale vervoerders neemt toe.

Dat de concurrentie heviger wordt blijkt vandaag uit een hoogoplopend conflict tussen PostNL en zijn onderaannemers in de pakketbezorging. PostNL zou onderaannemers zo zwaar onder druk zetten dat deze partijen alleen kunnen concurreren als ze hun bezorgers structureel te laag inschalen en te weinig vakantiegeld en overuren uitbetalen.

Ondanks de grote druk op de ketel, investeerden pakketvervoerders in 2016 in gebouwen, vervoersmiddelen en software. Ook maken ze hun dienstverlening steeds flexibeler. Dat is vooral zichtbaar in het laatste deel van het traject dat een pakket aflegt, de last mile. Zo worden pakketautomaten niet alleen gebruikt om pakketten te bezorgen en klaar te leggen voor retourzending, maar ook om de interne logistiek van grote bedrijven en universiteiten te verbeteren. Om het aantal ritten in stadscentra te verminderen, combineren sommige partijen het afleveren van pakketten en winkelvoorraad met het ophalen van retourzendingen en reststromen zoals oud papier.

De monitor is samengesteld op basis van gegevens van 28 postvervoerders en zes pakketvervoerders in Nederland.

Picnic stelt start bezorgdienst in Zoetermeer uit

Picnic stelt de start van de bezorgdienst in Zoetermeer met een maand uit. In totaal hebben zich al meer dan 4000 Zoetermeerders aangemeld om gebruik te maken van de online supermarkt, maar daarvoor moeten extra elektrische bezorgwagentjes worden ingezet en die zijn er pas in september.

Eerder dit jaar breidde Picnic al uit in de regio. Naast Den Haag wordt er bezorgd in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn.

Picnic bezorgt de boodschappen gratis aan huis met milieuvriendelijke elektrische auto’s.

PostNL introduceert bezorgoptie Op afspraak bezorgd

PostNL introduceert de nieuwe bezorgoptie Op afspraak bezorgd. Daarmee kan de consument direct bij aankoop in de webwinkel bepalen wanneer PostNL zijn aankoop bezorgt. De Bijenkorf is de eerste retailer die deze dienst aanbiedt.

Als consumenten zelf het bezorgmoment uit kunnen kiezen, vergroot dat de kans dat zij aankopen doen in de webwinkel ten opzichte van een fysieke winkel, schrijft PostNL. Bezorgen kan binnen een tijdsvenster van twee uur.

Eerder konden consumenten ook het bezorgmoment of de bezorglocatie wijzigen via de PostNL-app en Track & Trace. Ook doet het bedrijf proeven met de Pakket- en briefautomaat in de wijk die geschikt is om pakketten te versturen en te ontvangen.

De Bijenkorf had al diverse bezorgopties. Van standaard gratis levering, de volgende dag in huis, tot avond en zondag bezorging en nu dus ook bezorgen op afspraak.

Bpost neemt Bubble Post definitief over

Bpost heeft maandag een akkoord gesloten over de overname van Bubble Post. Geruchten dat de pakketvervoerder het Gentse koeriersbedrijf zou willen inlijven deden vorige maand al de ronde. De overnamesom is niet bekend gemaakt.

Bubble Post en dochter Bpost dochter Citydepot (onderdeel van het bedrijf sinds 2015) zullen zoveel mogelijk samenwerken op het gebied van stadsdistributie, onder meer in Gent.

Bubble Post beschikt ook over kennis van gekoeld en vriestransport voor onder meer horecagroothandels en de levering van bereide maaltijden en maaltijdboxen.

De bedrijven laten weten dat ze activiteiten binnen de duurzame en koude logistieke keten fors wil uitbreiden in zowel België als Nederland. In Nederland bezorgt Bubble Post in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

‘Bubble Post kijkt ernaar uit om onder de vleugels van bpost verder te groeien. Onze medewerkers schrijven graag mee, samen met bpost, aan een volgende boeiend hoofdstuk van de toekomst van onze beide bedrijven’, laat Marc Morioux, CEO van Bubble Post, weten.

Bubble Post is in 2012 opgericht door Gentenaars Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene. Inmiddels is het bedrijf actief in vijftien steden, met een jaaromzet van 3,5 miljoen euro.

Bpost maakte de overname bekend samen met de kwartaalcijfers. De omzet in het tweede kwartaal is met 18 procent toegenomen tot 700 miljoen euro, vooral dankzij e-commerce. Daarbij werd 25 procent meer pakketjes bezorgd.

 

Amazon schetst toekomst voor dronebezorging

Terwijl op de meeste plekken pas op zeer kleine schaal wordt getest met bezorgdrones, schetst Amazon alvast de toekomstdroom. In een recent toegekend patent laat het bedrijf zien dat het denkt aan gebouwen die lijken op bijenkorven. Van daaruit vliegen de drones dan met alle webwinkelpakketjes richting de klant.

Of de pakketjes van webwinkels in de nabije toekomst per drone worden afgeleverd, is nog altijd een vraag. De één ziet het als een grote grap, voor de ander is het een serieuze bezorgoptie. Algemeen bekend is dat in ieder geval Amazon één van de grootste voorvechters is op dit vlak. Niet alleen in de VS, ook in Europa denkt het op den duur drones de lucht in te sturen. Afgelopen mei opende het nog een onderzoekscentrum in Frankrijk en Engeland om ermee te experimenteren.

Bijenkorven voor in de stad

De logische vraag is hoe Amazon zich die dronebezorging voorstelt. Een deel van het antwoord is te vinden in een recent toegekend patent. Het patent, aangevraagd in 2015, beschrijft een aantal hoge gebouwen met op iedere verdieping een landingsplek voor een drone. Zodra een order in het magazijn is ‘gepickt’ wordt het pakketje door een robot of andere machine overgedragen aan de drone. Vervolgens wordt het apparaat buiten klaargezet voor vertrek. De bedoeling is dat een pakket dan binnen dertig minuten in huis is.

Zo’n bijenkorf – want daar doet de constructie toch aan denken – zou met name een alternatief moeten zijn voor de grote pakhuizen aan de rand van steden. Voor die enorme gebouwen is midden in de stad meestal geen plek of de benodigde hoeveelheid grond is erg kostbaar. Met de oplossing in de hoogte denkt Amazon makkelijker een plekje te bemachtigen in dichtbevolkte gebieden. Voor de bevoorrading van een stad hoeft Amazon alleen nog maar de eigen drone-centers te voorzien van de meest verkochte goederen. Vanaf daar doen de drones het verdere werk. Dat zou een hoop kunnen schelen in de bezorgkosten.

Afbeelding: links één van de buitenaanzichten uit het patent, rechts een dwarsdoorsnede van een (ander) cilindervormig gebouw

Toekomstschets

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Amazon bij ieder huis afzonderlijk gaat bezorgen. Op veel plekken is het simpelweg onmogelijk een luchtruim te vullen met vliegmachines. Het zou dus zomaar kunnen dat Amazon hoopt op den duur over genoeg kluiswanden of andere centrale afhaalpunten te beschikken dat de drones daar hun pakketjes afleveren. Zo beschikt de retailer al een aantal jaar over een netwerk van pakketkluizen op openbare plekken – zowel in de VS als Europa. Eind juli werd bekend dat het nu ook speciale kluizen neerzet in appartementencomplexen. Deze ‘Amazon Hubs’ worden op dit moment alleen geplaatst in de VS. Andere retailers kunnen ze ook gebruiken.

Een toegekend patent zegt uiteraard niets over de haalbaarheid van een plan. Er zitten natuurlijk nog genoeg haken en ogen aan deze toekomstschets. Wel maakt het duidelijk dat Amazon zoekt naar nieuwe oplossingen voor de opslag en logistiek van producten. Het aantal patenten dat de afgelopen jaren is aangevraagd, onderschrijft dit ook. In 2016 vroeg het bedrijf er al 78 aan. Vijf jaar eerder waren dat er nog maar 24. Deze maand kreeg Amazon nog een patent toegekend voor een speciale trein die te gebruiken is als rijdend pakhuis. De stoet aan wagons is daarnaast een vliegdek en onderhoudsplaats om drones te inspecteren en repareren.

DHL breidt City Hub voor groene stadsdistributie uit met elektrische Cubivan

DHL Express breidt zijn City-Hub-concept voor groene binnenstedelijke distributie uit met elektrische pickup-trucks, de zogenoemde Cubivans. Deze worden geladen met Cubicontainers: een afneembare container van een kubieke meter die geldt als nieuwe standaard in binnenstedelijke distributie.

De Cubicontainers worden voorgeladen in een sorteercentrum en naar de stad vervoerd. Van daaruit worden ze gebruikt om middels de elektrische auto of de fiets afleveradressen in stadscentra te bereiken. Er is gekozen voor Den Haag als pilot voor toepassing in het wereldwijde netwerk.

Eerder dit jaar werd het City-Hub-concept gelanceerd in Utrecht en Frankfurt (Duitsland) waarbij de Cubicontainers met een slimme trailer naar de City Hub worden vervoerd. Vervolgens worden Cubicycles ingezet voor de ‘last mile’.

Bij de uitbreiding van het concept in Den Haag, worden de Cubicontainers nu ook op een aangepaste elektrische bestelauto geplaatst. Als Cubivan is gekozen voor de Nissan e-NV200 en een aangepaste versie van de DHL StreetScooter Work die beide tot drie containers tegelijkertijd meenemen. Door deze elektrische combinatie kan een groter gebied klimaatneutraal beleverd worden.

Iedere elektrische auto of Cubicycle vervangt een reguliere dieselauto, wat gelijk staat aan 8 ton vermindering van CO2 per jaar.

PostNL: Sterke groei e-commerce zet door

In het eerste halfjaar van 2017 was al zo’n 36 procent van de omzet van vervoerder PostNL afkomstig uit e-commerce, in dezelfde periode vorig jaar was dat 32 procent. Het bedrijf verwacht dat in 2020 ongeveer 45 procent van de omzet e-commerce gerelateerd zal zijn.

PostNL realiseerde in het tweede kwartaal een omzet van 836 miljoen euro, tegen 824 miljoen in 2016. De genormaliseerde winst kwam uit op 29 miljoen. Voor heel 2017 rekent het bedrijf op een bedrijfsresultaat van 220 en 260 miljoen euro.

Ook dit kwartaal daalde het volume geadresseerde post met 8,8 procent. Het volume pakketten steeg met 17 procent.

CEO Herna Verhagen luidt vandaag in het AD de noodklok over de bezorging op het platteland. Het aantal verstuurde brieven en kaarten blijft door e-mail, whatsapp en sociale media met bijna eentiende per jaar kelderen. Een punctuele bezorging in het buitengebied wordt door de continue daling steeds lastiger te betalen.

Page generated in 1,104 seconds. Stats plugin by www.blog.ca