‘Logistiek verplaatsingsdynamiek blijft groot’

Veertig procent van de grote logistieke bedrijven in Nederland willen uitbreiden of verplaatsen en zijn dus potentieel op zoek naar nieuwe locaties. Bij de logistiek dienstverleners geldt dit zelfs voor 70 procent. Dat zijn conclusies uit grootschalig onderzoek van Stec Groep – Logistiek in Beeld – onder 450 grote verladers, retailers en logistiek dienstverleners.

In hun keuze voor een nieuwe locatie worden bedrijven met name gedreven door de kosten en beschikbaarheid van personeel en de bereikbaarheid via de weg. Het belang van arbeid bij de afweging van regio’s en locaties is nog groter ten opzichte van de vorige meting door Stec Groep in 2015.

Driekwart van de logistieke bedrijven geven hun huidige locatie overigens een goed rapportcijfer: gemiddeld een 7,6. Op korte termijn zoeken bedrijven hoofdzakelijk zogenoemde XXL-kavels.

Ruim 70 procent van de logistieke bedrijven geeft aan een sterke voorkeur te hebben voor de eigen regio bij een investeringsbeslissing. Redenen hiervoor zijn de aanwezigheid van bestaand personeel, de ligging ten opzichte van afzetmarkt en leveranciers.

Overwegingen om buiten de eigen regio te zoeken zijn de (betere) beschikbaarheid van geschikte kavels, de mogelijkheid om dichter op de afzetmarkt te zitten en een betere arbeidsmarkt.

FedEx breekt met Amazon in de VS

Pakketvervoeder FedEx besluit om zijn bezorgcontract met Amazon in de VS om strategische redenen niet te verlengen. Eind deze maand moet het e-commerceplatform de goederenstromen via andere kanalen gaan retouren.

FedEx wil zich meer gaan richten op de rest van de e-commercewereld in de VS. Zo laat de onderneming in een vrijdag gepubliceerd persbericht weten.

De beslissing betreft enkel luchtvervoer in de VS voor de lokale markt. Internationale contracten blijven ongewijzigd.

Amazon beschikt zelf inmiddels over een aanzienlijke luchtvloot voor binnen- en buitenlands goederenvervoer. Daarmee was het in staat om gunstiger tarieven te onderhandelen met partijen als FedEx. Vanaf juli checkt die echter uit. De pakketvervoerder zegt dat Amazon niet zijn grootste klant is. Het is goed voor 1,3 procent van de omzet, bijna een miljard dollar.

Foto: Alan Wilson (cc)

Post NL breidt uitstootvrije goederenbezorging in binnensteden uit

Samen met partne SimplyMile breidt PostNL de uitstootvrije goederenbezorging in binnensteden nu verder uit. Dit jaar nog worden stadshubs in Groningen, Den Haag, Maastricht, Utrecht en Nijmegen in gebruik genomen. Naar verwachting worden daar in 2020 minimaal tien steden aan toegevoegd.

De samenwerking met PostNL is in 2017 gestart vanuit één stadshub in Amsterdam.

le hebben de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij te bezorgen. Samen met verschillende overheden en andere bedrijven heeft PostNL in dat kader de Green Deal Zero Emissie stadslogistiek ondertekend.

Vanuit de pakkettensorteercentra vertrekken steeds meer biogas en elektrische pakketbussen om consumentenpakketten duurzaam te bezorgen. PostNL zet in elf steden elektrische bakfietsen in voor de bezorging van zakelijke post en pakketten. Vanuit een centraal overslagpunt in de stad Leeuwarden worden consumentenpakketten uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen en kleine elektrische voertuigen.

Post- en koeriersbedrijven verwachten hogere omzet

De post- en koeriersbedrijven zijn positief in hun verwachtingen: bijna drie kwart van de bedrijven verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal zal toenemen, zo meldt CBS.

Een op de vijf post- en koeriersbedrijven denkt met meer personeel te werken, al is het tekort aan arbeidskrachten voor bijna drie kwart van de ondernemingen in deze branche tevens de grootste belemmering. Voldoende personeel aantrekken is voor de totale transportsector een uitdaging. Het aantal te vervullen vacatures blijft stijgen.

De omzet van de totale transportsector was in het eerste kwartaal van 2019 4,6 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Koeriersbedrijven zetten ruim 13 procent meer om.

Alle branches in de transportsector behaalden meer omzet dan een jaar geleden. De totale transportsector laat al 10 kwartalen jaar op jaar een hogere omzet zien.

Amazon vernieuwt logistieke robots

Amazon heeft in Las Vegas nieuwe type logistieke robots gedemonstreerd. De een heet Pegasus, de ander Xanthus. Die laatste moet de huidige robots vervangen die Amazon al enkele jaren gebruikt.

Van Pegasus heeft Amazon al zo’n 800 exemplaren rondrijden. Deze robot is ontwikkeld voor de verplaatsing van individuele artikelen.

Amazon presenteerde in Las Vegas ook een nieuwe bezorgdrone. Die stijgt op en landt verticaal zoals een helikopter. De sensoren van de drone zijn beter in staat om bijvoorbeeld mensen, auto’s en overhangende kabels te ontwijken. Amazon heeft op dit moment alleen een vergunning voor proefvluchten.

De retailer heeft al 200.000 robots in bedrijf (op 300.000 werknemers) in zijn distributiecentra wereldwijd. De robots helpen werknemers met sorteren van algemene producten, zoals lampen en kleding.

In 2012 kocht Amazon Kiva Systems, wiens Automated Guided Vehicles van de markt werden gehaald en nu exclusief door Amazon worden gebruikt.

Amazon nam meer recentelijk ook Canvas Technology over, een bedrijf dat een volledig autonome kar heeft ontwikkeld.

Niet alle robots zijn van Amazon zelf. Eerder werd ook al de nieuwe robot CartonWrap van het Italiaanse bedrijf CMC Srl voorgesteld. Deze kan een stuk sneller inpakken dan een mens en vervangt zo’n 24 werknemers.

Robotica-directeur Scott Anderson van Amazon benadrukt dat het bedrijf nog heel lang mensen nodig heeft in zijn distributiecentra. Het duurt nog minstens tien jaar voordat Amazon het hele proces kan automatiseren, zei hij in een interview met Reuters.

DPD start bouw nieuw depot Amsterdam in Vijfhuizen

Pakketdienst DPD start vanaf deze maand met de bouw van een nieuw depot Amsterdam in Vijfhuizen. De nieuwe locatie beschikt over een vloeroppervlak van ruim 11.000 vierkant meter en zal naar verwachting in juni 2020 in gebruik worden genomen.

In de praktijk zullen de pakketten na een eerste sortering in de nationale en internationale HUBs van DPD in Europa worden aangeleverd op depot Amsterdam. Vanaf hier worden uitrijroutes gesorteerd en pakketten direct geleverd bij de ontvangers in de regio Groot-Amsterdam.

Net als in de recent geopende HUB Eindhoven, wordt ook in Amsterdam gebruikgemaakt van de nieuwste technologie. De LS-4000 CB sorter, het kleine broertje van de sorter in Eindhoven, heeft volgens de pakketvervoer een rendement dat vier keer hoger ligt dan vergelijkbare sorters.

Het nieuwe distributiecentrum wordt in samenwerking met Goodman ontwikkeld op vier hectare grond, gelegen op bedrijventerrein De Nieuwe Liede in Vijfhuizen. In juni 2020 vindt een feestelijke opening plaats en zal het pand door DPD in gebruik worden genomen.

Delhaize begonnen met afhaalpunten bol.com

Belgische consumenten kunnen voortaan pakketten van bol.com afhalen bij Delhaize supermarkten. Eerst in de provincie Antwerpen, daarna ook elders in Vlaanderen.

Tot nu toe waren Belgische klanten voor het ophalen van bestellingen aangewezen op supermarkten van Albert Heijn en daarvan zijn er nog niet veel.

Ophalen kan ook bij deelnemende AD- en Proxy- Delhaize formules.

De levertijd is dezelfde als bij thuislevering. De oplossing is volgens Delhaize een stapje richting duurzaam vervoersbeleid: hoe meer pakjes bol.com kan bundelen per levering, hoe beter voor het milieu en voor de mobiliteit.

Tweebenige robot moet pakketjes bezorgen

Autofabrikant Ford ontwikkelt met startup Agility Robotics een tweebenige bezorgrobot. De bedoeling is dat Digit in de toekomst maaltijden en pakketjes gaat bezorgen.

Ford gaat een stapje verder dan de huidige bezorgrobots, die voor de deur stoppen, maar het pakketje of de maaltijd niet aanreiken. Digit kan tot 20 kilo tillen en zelfs traplopen.

De robot detecteert eventuele obstakels op weg naar de deur. Hij kan zelfs opgevouwen mee in het bestelbusje.

Overigens heeft Continental in januari een vierbenige robot gedemonstreerd die pakketjes naar huizen en apartementen kan brengen.

Foto Ford

Fietskoeriers halen in Amsterdam producten van lokale winkels

Het duurzame Amsterdamse bezorgplatform Bringly lanceert 10 juni een app waarbij fietskoeriers de spil vormen tussen lokale winkeliers en werkende consumenten. Bestellingen worden nog die diezelfde CO2-neutraal bezorgd.

Amsterdammer Rajiv Laigsingh kwam op het idee voor het platform toen hij, met lange werkdagen, geen tijd had om voor sluitingstijd nog zijn dagelijkse boodschappen te doen.

Het gaat niet alleen om boodschappen. Via de app kun je ook kleren van de stomerij laten ophalen die dan ’s avonds worden thuisbezorgd, en ook apotheken kunnen bestellingen in de middag laten ophalen. Restaurants kunnen hun eten dezelfde dag bezorgen, maar nu wordt het tijd dat dit voor iedere lokale ondernemer mogelijk wordt zonder hoge commissies en zonder CO2-uitstoot, zegt Laigsingh.

Het enige wat de verzendende winkel of consument moet doen is het adreslabel uit de app printen en op de items plakken. De fietskoerier scant deze om het pakketje te volgen.

Laigsingh wil met het platform vanuit Amsterdam uitbreiden naar meerdere grote steden.

Amerikaanse Posterijen testen autonome trucks

De Amerikaanse Posterijen zijn dinsdag een test van twee weken gestart met zelfrijdende trucks voor de lange afstand.

Het gaat om trucks van de in San Diego gevestigde startup TuSimple, die gaan rijden tussen USPS faciliteiten in Phoenix en Dallas, een afstand van 3380 kilometer. Er worden vijf ritten gemaakt. Voor de veiligheid rijden een chauffeur en een technicus mee.

De Amerikaanse bezorger hoopt met autonome trucks het personeelstekort op te lossen. De American Trucking Associations voorziet ook voor de komende jaren problemen op dit gebied.

Over de kosten van het project willen de bedrijven niet praten, maar er zal geen belastinggeld worden aangesproken. De Amerikaanse Posterijen zijn federaal bezit.

Nominaties bekend voor Logistieke Webshop van het Jaar

Welke webshop heeft zijn logistieke processen en innovaties het best op orde? De nominatieronde voor de Logistieke Webshop van het Jaar is voorbij en de kanshebbers zijn bekend.

Op 26 juni wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens E-commerce Live!, een event van Emerce, in de Beurs van Berlage.

De genomineerden zijn nu bekend. Dat zijn Greetz.nl, Omoda en Your Surprise. Het is uniek in de geschiedenis van Logistieke Webshop van het Jaar https://ecommercelive.nl/logistieke-webshop-jaar-verkiezing/ dat twee van de drie kanshebbers uit Zierikzee komen. Greetz komt uit Amsterdam.

Eerdere winnaars:

2018: Flinders (foto)
2016: Omoda
2015: Albert Heijn Online
2014: Vente-Exclusive
2013: Futurumshop
2012: Nespresso

Dropshipments, robots en duurzaamheid thema’s Emerce Fulfillment & Logistics

In de zomer van 2017 ontstond het idee om als vidaXL dropshipment te faciliteren, waarbij de webshop niet uit eigen voorraad verkoopt. Het moest vooral simpel zijn met een makkelijke aansluiting, transparante prijzen en nauwelijks financiële drempels. Je hoort er meer over op Emerce Fulfillment & Logistics, op 26 juni in Amsterdam. Kijo Oudshoorn geeft inzicht in de redenen achter het succes, hoe je als dropshipper kunt groeien en wat dit betekent voor de e-commerce in de toekomst.

Momenteel verkoopt vidaXL in 29 landen en groeit jaarlijks met ongeveer 45 procent. Als CCO bepaalt Oudshoorn de commerciële strategie van vidaXL.

Emerce Fulfillment & Logistics is net als vorig jaar ondergebracht bij E-commerce Live in de Beurs van Berlage. Het congres gaat over alle aspecten van fulfillment en logistiek voor e-commerce.

Het prijsverschil tussen producten van grote e-commerce bedrijven zoals Amazon of bol.com en (tweedehands) marktplaatsen wordt steeds kleiner. Daarnaast ligt het serviceniveau van deze grote e-commercepartijen vaak hoger dan bij de marktplaatsen. Voor marktplaatsen en ook kleinere webshops is het daarom belangrijk om meer en betere service te gaan bieden. Transport is daar een belangrijk onderdeel van. Derk van der Have (Brenger) gaat in op deze ontwikkelingen en laat zien hoe zijn bedrijf hier innovatief op in speelt.

Het verduurzamen van e-commerce is een actuele ambitie van veel bedrijven en raakt veel facetten in de dagelijkse bedrijfsvoering – van productaanbod tot bezorging. Duurzaamheid is dan ook een uitdaging voor veel retailers. Bol.com is als platform sinds een aantal jaar zeer actief bezig met dit thema. De belofte van bol.com is dan ook om ‘in 2025 de directe voetafdruk per pakketje terug te brengen tot 0 gram CO2-uitstoot’. In zijn sessie deelt Wouter Barkman de trends, uitdagingen en lessen van bol.com.

Je hoort ook weer de laatste ontwikkelingen rond logistiek en kunstmatige intelligentie. Robots bestaan al sinds de jaren zestig en worden steeds autonomer dankzij slimme sensoren en een ‘brein’. Echter schieten ze tekort in het omgaan met variatie in producten.

Fizyr, dubbele winnaar van de Amazon Picking Challenge, ontwikkelt algoritmes waarmee robots kunnen order picken in magazijnen, poststukken kunnen verenkelen, producten identificeren en op kwaliteit controleren.

Razendsnelle ontwikkelingen in e-commerce zorgen ervoor dat webwinkels een steeds ruimer aanbod van diensten moeten aanbieden: 24/7 service, altijd en overal bezorgen, over de drempeldiensten en een eenvoudige retouroplossing. Ronald Metselaar van PostNL Fulfilment vertelt er meer over in een lezing genaamd ‘Groeien in omzet! Wel de lusten niet de lasten’.

Mis verder ook de Logistieke Webshop van het Jaar Verkiezing niet. Webshops strijden voor de titel door zich onderling te meten op de logistieke prestaties. Daarmee verbreden en verdiepen ze ook de discussie over actuele ontwikkelingen, brengen ze oplossingen onder de aandacht van een breder publiek en prikkelen ze andere webshops tot een kwalitatief voortdurend verbeterde prestatie.

De dag nog niet fulfilled? Met wat passen en meten in je agenda sluit je ook aan bij sessies van Emerce E-commerce Live! Je hebt maar één ticket nodig voor een dag all-in met mooie merken in logistiek en e-commerce.

Foto Peter Boer

ViaTim wil kleine elektrische apparaten inzamelen

Bezorgnetwerk ViaTim, dat werkt met buurtgenoten, wil kleine elektrische apparaten inzamelen ter recycling.

Een groot deel van de kleine elektrische apparaten is bruikbaar voor recycling. Gemiddeld is zo’n 75 procent van de onderdelen van de kleine elektrische apparaten te recyclen. Toch belanden veel van deze apparaten op plekken waar ze niet gerecycled kunnen worden.

Bij de fysieke winkels is de inzameling gemakkelijk te organiseren, voor webshops is dit lastiger. Webshops zijn wettelijk verplicht om de apparaten retour te nemen volgens de WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) wetgeving.

Momenteel test ViaTim deze dienst samen met de studenten bij enkele ViaTim Punten in en rondom Zwolle.

Foto ViaTim

DHL Express bezorgt met drones in China

DHL Express gaat met drones bezorgen in China. De eerste vlucht vond afgelopen woensdag plaats in Guangzhou.

DHL Express is van plan om een ​​volledig geautomatiseerde dronebezorgingsoplossing te ontwikkelen voor de grootstedelijke gebieden. Daartoe wordt samengewerkt met dronefabrikant EHang.

De dochter van Deutsche Post mag in China als eerste onderneming dergelijke vluchten verzorgen. Bij de eerste bezorging werd een afstand van 8 kilometer overbrugd in acht minuten. Het voordeel is vooral kostenbesparing. Normaal zou een bezorgauto daar 40 minuten over doen.

Amazon breidt ophaalpunten in Europa uit

Na een succesvolle test in Schotland breidt Amazon zijn ophaalpunten verder uit in het Verenigd Koninkrijk en Italië.

De ‘click & collect’-dienst, Counter, omvat bemande afhaalbalies in ruim 500 winkels van de Britse keten Next. In Italië gaat het om verschillende retailers, waaronder buurtsupermarktketen Fermopoint.

Vooralsnog kunnen geen retouren worden afgeleverd.

De ophaaldienst is kosteloos voor Amazon Prime-leden.

Overigens heeft de Amerikaanse online retailgigant al ruim 2500 onbemande kluisjes bij fysieke retailers, waaronder bij Morrison’s in het Verenigd Koninkrijk.

Page generated in 1,328 seconds. Stats plugin by www.blog.ca