Jumbo gaat online bestelde boodschappen elektrisch bezorgen

Met een nieuwe Street Scooter brengt Jumbo vanaf vandaag de online bestelde boodschappen in de binnenstad van Groningen voortaan aan huis. Volgende week zal ook Utrecht volgen.

De bezorgauto’s worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het Pick Up Point in Utrecht. Jumbo kiest naar eigen zeggen voor ‘bewezen technologie en betrouwbaarheid’; twee andere grote pakketdiensten maken al ‘met tevredenheid’ gebruik van de Street Scooter.

Jumbo gaat de bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

Amazon heeft 80 miljoen abonnees op Prime

Amazon heeft in Amerika tachtig miljoen klanten die iedere maand zo’n tien dollar betalen voor betrouwbare pakketbezorging en aanvullende digitale diensten. Dat is 38 procent meer dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit een steekproef door Consumer Intelligence Research Partners. Dat zou erop neerkomen, dat meer dan zestig procent van de Amerikaanse huishoudens een abonnement op Amazon Prime heeft.

In de VS wordt Prime gepositioneerd als een abonnement voor snellen en betrouwbare levering van e-commercebestellingen. Snel is in Amerikaanse termen alles binnen twee werkdagen. Daarom is de VS-markt niet met Nederland te vergelijken en zijn logistieke Prime-achtige abonnementen hier niet te verwachten. Immers, meer dan negentig procent van alle pakketjes wordt standaard al binnen 24 uur bezorgd. Daarnaast bieden meerdere logistieke partijen voor een paar euro zelfs samedaydelivery.

De meest basale, goedkoopste vorm van Prime is overigens geen logistieke dienst, maar een Netflix-achtig abonnement voor streaming video.

De abonneedienst is behalve in Amerika en Engeland ook beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, India, Japan en sinds kort ook in Mexico.

Foto: janitors (cc)

Belgische drone kan meer dan postpakketjes bezorgen

Studenten van de KU Leuven hebben een nieuwe drones ontwikkeld die zowel postpakketjes kan afleveren als een brand helpen blussen.

De aan de universiteit ontwikkelde CargoCopters zijn onbemande vliegtuigjes die zelfstandig opstijgen, afstanden van vijftig kilometer kunnen overbruggen en snelheden tot 150 kilometer per uur halen. Luchtvaart- en robotica-ingenieur Bart Theys van het Departement Werktuigkunde kwam zo’n vijf jaar geleden met het idee voor dit nieuwe type drone.

De meest gebruikte drones zijn multicopters. Die hebben meerdere propellers en kunnen makkelijk opstijgen, dalen en nauwkeurig op een bepaalde plaats blijven hangen. Ze zijn echter niet geschikt om snel en ver te vliegen. Drones met vleugels en een staart kunnen dat wél, maar hebben hulp nodig bij de lancering en vragen veel plaats om te landen. De studenten hebben het beste van beide systemen gecombineerd: de drone stijgt op met behulp van propellers, maar heeft ook vleugeltjes waardoor hij veel snelheid haalt en lange afstanden aankan.

Met de VertiKUL, zijn allereerste drone-experiment uit 2014, toonde Theys al aan dat je de vliegtuigjes kunt inzetten om kleine pakketjes van één kilogram af te leveren. De nieuwe en verbeterde CarcoCopters kunnen nog grotere ladingen aan en zijn bovendien nuttig bij ziekenhuisinterventies of surveillanceopdrachten.

DHL gaat met Ford elektrische bezorgauto’s maken

Pakketvervoerder DHL gaat samen met Ford elektrische bezorgauto’s ontwikkelen en verkopen. Het nieuwe model is gebaseerd op Ford Transit. Ford levert de componenten, DHL doet de assemblage.

DHL brengt de productie, die volgende maand begint, onder bij dochter Streetscooter. Dit bedrijf produceert al enkele jaren een gelijknamige elektrische bezorgauto.

DHL wil op termijn 50.000 elektrische voertuigen leveren. Momenteel rijden er 2500 Streetscooters rond, waarvan 100 in Nederland.

Zalando: Kosten same day delivery naderen regulier tarief

Het maakt bij Zalando, qua kosten, binnenkort niet meer uit of een klant zijn bestelling pas morgen of vandaag al wil ontvangen. De verzendkosten van same day delivery naderen die van standaard pakketpost.

Dat betekent niet dat Zalando binnenkort alle verzendkosten op de schop neemt, maar enkel dat bezorgingen op dezelfde dag niet meer enorm duur hoeven te zijn. De ervaringen in Berlijn leren dat.

Eerder deze week presenteerde de leiding van Zalando zijn visie aan de financiële markt. Daar werd deze ontwikkeling duidelijk.

Naarmate meer consumenten de lokale bezorgdiensten inzetten, hoe lager de vervoerskosten. De webwinkel is hierbij de bemiddelaar die koeriers van derde partijen, zoals Tiramizoo in Berlijn, naar zijn magazijn stuurt om pakketjes te halen en bezorgen.

Op de zogeheten Capital Markets Day vertelde de e-commercespecialist ook dat bezorgingen op dezelfde dag populairder is bij millennials en dat het de NPS-score significant positief beïnvloedt. Daarnaast, ook niet ongunstig, doet deze groep klanten vaker herhaalaankopen.

Lang niet alle klanten van de Europese modewinkel kunnen gebruik maken van samedaydelivery. Op dit moment wordt deze logistieke in een handjevol Duitse steden aangeboden. In Nederland loopt er een test in Amsterdam.

Technisch gezien kan dit jaar negentien procent van de twintig miljoen klanten van Zalando zijn pakketjes al op de dag van bestelling ontvangen. Het magazijn voor de Nederlandse markt mag dan wel in Duitsland staan, maar een auto rijdt er minder dan twee uur over om van Mönchengladbach naar Utrecht te rijden.

Zalando’s logistieke bereik:

In Nederland biedt PostNL sinds eind 2015 reeds bezorging op dezelfde dag als optie bij webwinkels. Meerdere logistieke partijen volgden sindsdien.

Op de financiële dag eerder deze week was het handelsplatform uit Duitsland niet dubbelzinnig over zijn doel. De omzet moet binnen twee jaar verdubbelen en uiteindelijk moet vijf procent van de totale modemarkt over zijn platform lopen. Daarbij wil Zalando niet per se de verkopende partij zijn, maar in ieder geval wel de leverancier van de digitale infrastructuur voor de transactie.

Sinds kort richt Zalando zich actiever op het aantrekken van mannelijke klanten. Daar zit nog veel groeipotentie in, omdat ‘slechts’ twintig procent van de klanten geen vrouw is. Dat kan meer en daar wordt nu ook actief campagne op gevoerd. Meer potentie zit echter in de bestaande klanten en dan met name de millenials die mobiel shoppen. Dat doen ze overigens bijna allemaal al.

Deze jonge doelgroep doet twee keer mee aankopen in de app dan andere klanten. Daarnaast blijken ze, eenmaal ingeschreven als klant, jarenlang te blijven hangen als actieve shopper.

PostNL in meubelbezorging

PostNL neemt JP Haarlem Delivery over, een full service dienstverlener op het gebied van bezorging en montage van meubels. Daarmee stapt de pakketvervoerder in de hoogwaardige dienstverlening in het bezorgen en monteren van meubels bij consumenten thuis.

PostNL biedt naast het bezorgen van post en pakketten ook bezorg- en installatieservice voor grote en zware consumenten artikelen. De gespecialiseerde bezorgers van PostNL Extra@Home verzorgen ‘over de drempel’ service met het plaatsen en aansluiten van wasmachines, het in elkaar zetten van tuinsets en het inbouwen van keukenapparatuur. JP Haarlem Delivery bedient veel meubelwinkels in het midden- en hoog segment.

JP blijft als ‘standalone’ bedrijf opereren onder de vlag van PostNL. Daarbij behoudt men zijn eigen netwerk, huidige management en personeel met de specifieke kennis en ervaring in de branche.

Amazon lanceert uitprobeerdoos

Amazon wil het Prime-leden nog iets makkelijker maken. Via Prime Wardrobe, nu nog in bèta, kun je zeven dagen lang kleding en schoenen uitproberen. Wat je niet wilt. kan retour worden gestuurd.

Per doos kunnen drie artikelen worden aangevraagd uit een aanbod van miljoenen kledingstukken en schoenen. UPS haalt de doos weer op.

Voor elk kledingstuk dat wordt bewaard geeft Amazon korting, bij vijf kledingstukken kan dat 20 procent schelen.

Prime Wardrobe is gratis voor (Amerikaanse) Prime-leden.

Thuisbezorgd.nl gaat bezorgmarkt vergroenen

Thuisbezorgd.nl gaat extra investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland groen te bezorgen, zo meldt het bedrijf. Het gaat daarmee om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar.

Vorig jaar verving Thuisbezorgd.nl al alle vervoersmiddelen van haar eigen bezorgdienst door elektrische fietsen, hetgeen vooral in de grote steden in het straatbeeld is te zien.

In Nederland zijn er ongeveer 7.000 bezorgrestaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Uit intern onderzoek van het bedrijf blijkt dat restaurants gemiddeld circa 2,8 voertuigen voor bezorging inzetten. In Nederland alleen gaat dit al om zo’n 20.000 voertuigen, waarvan slechts een klein gedeelte momenteel elektrisch is.

Half miljoen euro voor maker slimme pakketbrievenbus

De Amsterdamse start-up MYPO, het bedrijf achter de slimme pakketbrievenbus, heeft een investering van een half miljoen euro opgehaald na een pilot met DHL. De geldverstrekker is Berlin Equity.

De pakkettenmarkt is het afgelopen jaar met 23 procent gegroeid. Dat betekent dat er dagelijks tientallen bezorgbusjes voor niets door je straat rijden, zegt MYPO.

Met een unieke cijfercode kunnen alleen de ontvanger en de bezorger de brievenbus van MYPO openen. De laatste vier cijfers van de track & trace-code die via een mobiele app ingesteld zijn, vormen de sleutel waarmee de MYPO kan worden opengemaakt. De DHL-bezorger kan tevens (retour)zendingen meenemen die door de consument in de pakketbrievenbus zijn geplaatst.

MYPO is het bedrijf van ondernemer Arjan Griffioen, die onlangs de innovatieprijs van het Rotterdam Mobility Lab won.

De eerste stap is het team van MYPO uit te breiden. Men zoekt een hardware specialist en een software architect.

Ook carpoolen voor pakketjes

De Belgische start-up Hytchers zet automobilisten in als bezorgers. Ze worden betaald met een gratis tankkaart.

Hytchers is samen met tankexploitant Total een proef in 55 tankstations begonnen waarbij Belgische automobilisten zich via de Hytchers-app gratis kunnen registreren als bezorger.

De tankstations fungeren daarbij als ophaal- en leverpunten voor webwinkels. Die kunnen hun leveringen bij een tankstation achterlaten, klanten moeten ze dan wel zelf ophalen, want aan de deur wordt niet bezorgd.

Het voordeel zijn de lage kosten. Prijzen beginnen bij 1 euro voor een levering over een afstand van 30 kilometer, daarna betaalt men per kilometer 0,03 euro.

Voor elke levering verzamelen automobilisten punten die ze kunnen inruilen voor gratis brandstof ter waarde van 15 euro.

De app voor chauffeurs is momenteel beschikbaar voor iOS. De Android-versie zit nog in een beta-fase.

DHL in Nijmegen van start met Cubicycle

Harriët Tiemens, wethouder duurzaamheid van de gemeente Nijmegen, heeft maandag tijdens het International Cargo Bike Festival het startsein gegeven voor de inzet van de Cubicycle voor het afleveren en afhalen van pakketten in het stadscentrum.

De Cubicycle, spreek uit kjoebi-sykel, is een fiets op vier wielen met een afneembare container van een kubieke meter waarin ruimte is voor ongeveer 125 kilo aan zendingen. De containers worden voorgeladen in een operationele vestiging van DHL, naar het stadscentrum vervoerd en daar op de fiets geplaatst.

Deze grootformaat transportfiets maakt het mogelijk om grotere pakketten milieuvriendelijk in lastig bereikbare stadscentra te bezorgen en de retourstroom hiervan vanuit de stad te organiseren.

De Cubicycle is gebouwd door Velove uit Zweden en heeft elektrische trapondersteuning, met name om in de eerste meters op gang te komen.

DHL heeft negen Cubicycles rijden in verschillende Nederlandse steden. Ook in Frankfurt en Antwerpen rijden er DHL Cubicycles.

DHL Express rijdt in Nijmegen in samenwerking met Velocity al geruime tijd met de Parcycle, een kleiner formaat transportfiets.

Active Ants sluit aan op netwerk van Fietskoeriers.nl

Webwinkels die werken met fulfillmentspecialist Active Ants kunnen hun orders gaan uitleveren via het landelijk dekkende netwerk van Fietskoeriers.nl. Dille & Kamille is de eerste die dat gaat doen.

De een won onlangs de Shopping Award voor Game Changer van 2017 wel (Fietskoeriers.nl) en de ander net niet (Active Ants). Dat leidde niet tot onmin maar juist tot samenwerking, zo leggen de twee partijen vanochtend uit.

Eddy te Rietstap, mede-eigenaar van Fietskoeriers.nl: “Mensen worden blij van een fitte fietskoerier aan de deur en er zijn minder opstoppingen door al die bezorgbusjes. Geef ons de ruimte in de stad, en de stad krijgt die ruimte dubbel en dwars terug.” Zijn bedrijf is actief dertig steden en bereikt daarmee zestig procent van de Nederlandse huisadressen, ook same day.

Dille & Kamille wilde zijn klanten milieuvriendelijk kunnen bedienen en riep de hulp van zijn leverancier, Active Ants, in. Na een korte proefperiode is de samenwerking breder getrokken en wordt nu aangeboden aan het hele klantenbestand.

Afhaalpunt De Buren bij Jumbo supermarkt

Een samenwerking van Jumbo Kooistra en de Buren heeft ertoe geleid dat er naast de Jumbo-supermarkt in Bolsward een afhaalpunt is geplaatst. Consumenten kunnen zo het afhalen van hun online bestelling combineren met het doen van boodschappen.

De kluizen zijn in eerste instantie bedoeld voor het afhalen van online aankopen. De Buren werkt hierin samen met meerdere pakketdiensten zoals DHL.

Het afhaalpunt van de Buren is te vinden bij het inzamelpunt naast Tsjoch & mear. Jumbo Kooistra beschikt hier ook al over een eigen bemand pick-up point.

Jumbo Kooistra en de Buren gaan onderzoeken of de boodschappen ook uit de kluisjes van de Buren kunnen worden opgehaald.

WDP realiseert nieuw distributiecentrum voor DHL Parcel Amsterdam

WDP heeft op de vastgoedbeurs Provava een nieuw project voor DHL Parcel onthuld. DHL Parcel wil het bestaande WDP-pand in Amsterdam inruilen voor een zogeheten crossdockmagazijn aan de Kaapstadweg in Amsterdam.

Het nieuwe distributiecentrum betreft een state-of-the-art crossdockmagazijn met een hoge BREEAM Excellent-score langs de A5 autosnelweg in het Atlaspark te Amsterdam. Na oplevering op 1 oktober 2018, zal DHL Parcel verhuizen van zijn bestaande locatie aan de Hornweg naar de nieuwe terminal met een oppervlakte van ruim 14.000 vierkante meter.

DHL Parcel blijft minstens 15 jaar op deze nieuwe locatie.

Fietskoeriers.nl: ‘Samenwerking bezorgbedrijven nu echt nodig’

Welke logistiekexpert je tegenwoordig ook spreekt, allemaal zijn ze het er eens dat de huidige situatie onhoudbaar is. De bezorgbussen van de diverse vervoersbedrijven doorkruisen allemaal dezelfde straten en rijden een onnodig aantal meters. De stad raakt verstopt, het is slecht voor het milieu en bovendien economisch verre van ideaal. De bezorgbedrijven zullen dus op den duur wel moeten samenwerken, zeggen ze.

Ook Marcel Kleizen, manager bedrijfsontwikkeling bij Cycloon en mede-initiatiefnemer van Fietskoeriers.nl komt tot die voorspelling. Dit collectief van Nederlandse fietskoerierbedrijven bezorgt sinds vorig jaar in dertig steden per tweewieler en beschikt daarnaast over groengasaangedreven vrachtbussen die rijden tussen de distributiecentra aan de stadsranden. “Op den duur moeten logistieke bedrijven, winkeliers, overheid en de consumenten samen optrekken en bijvoorbeeld de online bestellingen combineren. Dat kan niet anders. Er zijn heel veel belangen mee gemoeid, maar alle partijen weten dat iedereen hier op termijn bij gebaat is.”

Kleizen zou natuurlijk het liefste zien dat de fietskoerier dan een nog grotere rol gaat spelen voor bijvoorbeeld e-commercebedrijven. De kans dat dit uitkomt is wat hem betreft groot. “Ooit liep Nederland voorop, maar we zijn voorbijgestreefd door Kopenhagen en Gent.” Die laatste stad lanceerde begin april bijvoorbeeld een ‘circulatieplan’ dat verkeer grotendeels uit de binnenstad weert en via de ringweg leidt. “Het is wachten op een gemeente die hier vergelijkbaar beleid op gaat voeren”, zegt hij. “Natuurlijk spelen hierin niet alleen de fietskoeriers een rol. Voor ons is het belangrijk dat er wordt samengewerkt.” Dat bijvoorbeeld DHL per fiets bezorgt is dan ook geen bedreiging. “Ik streef naar zoveel mogelijk opties om de distributie beter te verdelen en steden te ontlasten. Wij hoeven bijvoorbeeld niet zo nodig de snelweg op. We fietsen liever.”

‘Afleverpercentage eerste bezorgpoging 98 procent’

Mocht het zover komen dat het beleid wordt aangescherpt of bedrijven zelf verandering willen, beschikt Fietskoeriers.nl in ieder geval over een sorteercentrum centraal in het land en distributiehubs aan de rand van dertig steden. Van daaruit zijn de pakketjes per fiets te bezorgen. Eind april sloot het met Almere en Lelystad twee nieuwe steden aan op het netwerk. Begin juni is met Hengelo de dertigste stad een feit.

Een kleine twee jaar geleden kwamen alle professionele fietskoeriers bij elkaar, vertelt Kleizen. Ze fietsten allemaal al jaren in hun eigen steden, voornamelijk voor het rondbrengen van poststukken en medicijnen. Afzonderlijk van elkaar werd in die steden dezelfde ontwikkeling gezien. “Het aantal dieselbussen dat voor e-commercebedrijven rijdt nam in hoog tempo toe. Op dat moment werd er al aan ons getrokken door een bedrijf dat vraag en aanbod bij elkaar wilde brengen.” De fietskoeriers besloten dit uiteindelijk zelf te organiseren. “Want zo eindigt het geld uiteindelijk bij degene die het werk verzet en niet bij allerlei tussenliggende logistieke partijen. Dat is een heel belangrijke motivatie voor ons.”

Naast een website en goede software om de logistiek te organiseren bleek het allerbelangrijkste om in zoveel mogelijk steden vertegenwoordigd te zijn. “Je bent echter zo sterk als je zwakste schakel. We moesten dus een systeem bedenken waardoor we overal dezelfde kwaliteit kunnen bieden”, zegt Kleizen. Het gaat daarbij om veiligheid, goed materiaal en dat de mensen in loondienst zijn. “Voor ons is fietskoerieren een vak. Daarmee onderscheiden we ons van de particulieren die voor partijen als Foodora rijden. We zijn een sociaal samenwerkingsverband en vertrouwen elkaar.”

Hoewel de vrachtwagens er nu voor zorgen dat de steden met elkaar verbonden zijn en er ook in de buitengebieden wordt bezorgd, was hier in de eerste propositie nog niet aan gedacht. Voor één van de eerste klanten, KPN, fietste het in de diverse steden richting het verkooppunt om het online bestelde product thuis bij iemand af te leveren. Toch kwamen de fietskoeriers nauwelijks aan fietsen toe, blikt Kleizen terug. “Voor bedrijven bleek het voorraadbeheer nogal een uitdaging. Want wat als je nog één stuks hebt liggen en je zowel offline als online een order krijgt? De kanalen moeten dus wel goed geïntegreerd zijn.”

Op die manier verwachtte het collectief voor weinig impact te zorgen. Door met groengaswagens te gaan rijden kan fietskoeriers.nl het pakketje naar een hub brengen en deze met een same day delivery bezorgen. De Nederlandse buitengebieden worden eveneens per wegvervoer bediend. Doordat de vervoersmiddelen zijn gekoppeld heeft het bedrijf zich erg flexibel gemaakt. Bezorgen in de avonduren en zelfs in het park om de hoek behoort tot de standaardopties. Het afleverpercentage bij de eerste bezorgpoging is daarom al 98 procent. “Dit is een belangrijk onderdeel van een succesvolle propositie”, merkt Kleizen enthousiast op.

‘Het is ook een keuze’

Niet voor het eerst tijdens het gesprek is Kleizen hoorbaar enthousiast over het collectief. Kleizen – die zelf vorig jaar nog Europees kampioen fietskoerieren is geworden – spreekt van koeriers die bewust kiezen voor de fiets.  “We hebben dan wel niet de aantallen van een PostNL, maar bezorgen wel waar en wanneer je wil.” Hij heeft daarnaast een samenwerking op het oog met een platform dat de voorraad van winkeliers inzichtelijk maakt. “Zulke services zorgen voor een wow-ervaring. We bezorgen niet als individuen, maar als team. Is de ene koerier klaar dan gaat hij de ander helpen. En heeft iemand pech of zijn er verkeersopstoppingen dan springt men bij. Je moet dit wel met elkaar ondervangen om tot zulke hoge bezorgpercentages te komen.”

Op het lijstje van doelen staat de landelijke dekking weliswaar genoteerd, het lijkt hem niet reëel te verwachten dat dit nog dit jaar lukt. Eind 2017 hoopt Kleizen in veertig steden te rijden. Met het aantal fietskoerierbedrijven dat de laatste tijd in middelgrote steden opduikt moet dit wat hem betreft haalbaar zijn. Daarnaast kijkt het bedrijf naar Europese samenwerking. Zo zouden bijvoorbeeld Belgische en Zwitserse partijen kunnen aansluiten, de grotere afstanden worden dan per trein overbrugd.

Kleizen merkt in zijn gesprekken met e-commercebedrijven dat die vaak al blij zijn dat ten minste één vervoerder goed werk levert. Het aansluiten van een nieuwe schuift men dan al gauw op de lange baan. “Het is ook een keuze. Bij een bedrijf als Futurumshop is de bezorging bijvoorbeeld een belangrijk element van de klantervaring. Anderen zien dat nog niet altijd. En bedrijven moeten die impact ook willen maken. Wij fietsen zelf dagelijks door de steden en ademen al die fijnstof in. We weten dus hoe vervuilend al die logistiek is. Langzaam zie je dat consumenten dit doorkrijgen: de e-commercebedrijven volgen hopelijk.”

Page generated in 0,715 seconds. Stats plugin by www.blog.ca