Katalis EV.500 geen vragen stellen, gewoon kijken

Ergens in de buurt van Jakarta (Indonesië) vind je het plaatsje Fatmawati. Hier zit Katalis, een design en ontwerp studio. Bij Katalis kunnen ze niet alleen prachtige ontwerpen maken maar bouwen ze ook mindblowing scooters. Hun laatste ontwerp is een elektrische scooter gebaseerd op een Selis Garuda. Zo’n beetje de meest populaire elektrische tweewieler in het land.

Julian Palapa, de hoofdontwerper van Katalis Company liet zich inspireren door een jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog en ontwierp de Katalis EV.500. En hier moeten we eigenlijk stoppen met de tekst. Want na het zien van de video zit je gelijk met vragen. Gaan ze hem echt maken, hoe zou die rijden, komt ie ook naar Europa, mag dat en lekker Nederlands, wat kost dat nou zo’n Katalis EV.500.

Katalis EV.500

Slimme oplaadrobot van AIWAYS zoekt jouw EV om op te laden

Het in Shanghai gevestigde AIWAYS heeft in Europa en China zeven patenten binnen gehaald voor de ontwikkeling van een slimme autonome oplaadrobot, inclusief voor het robotdesign en de oplaadmethode. De robot met de naam ‘CARL’ biedt een nieuwe slimme manier voor het opladen van een elektrische voertuigen.

CARL is ontwikkeld met een capaciteit van 30 kWh en 60 kWh en kan elke EV met erkende oplaadnorm snel opladen. De slimme oplaadrobot laadt een EV-accu in minder dan 50 minuten tot 80% op en zou hiermee een flexibele en zuinige oplaadoplossing kunnen worden voor zowel privé- als zakelijke klanten. De ontwikkelaars claimen dat het ook een oplossing is voor infrastructuur-ontwikkelaars en operators.

AIWAYS_CARL_oplaadrobot_02
Nooit meer zoeken naar een oplaadpaal

Chinees hackerscollectief APT41 compromitteert Cisco, Citrix en Zoho

Security-experts waarschuwen dat de Chinese cyberspionagegroep APT41 kwetsbaarheden in bedrijfstoepassingen en apparaten van bedrijven als Cisco, Citrix en Zoho heeft geëxploiteerd.

Kwetsbaar

Tijdens de coronavirus pandemie zijn veel bedrijven kwetsbaar, omdat IT-personeel op afstand werkt en bedrijfsapplicaties thuis worden gebruikt en zonder adequate bescherming aan het internet worden blootgesteld.

Tussen 20 januari en 11 maart rapporteerde cybersecuritybedrijf FireEye poging van APT41 om kwetsbaarheden in Citrix NetScaler/ADC, Cisco-routers en Zoho ManageEngine Desktop Central te misbruiken bij meer dan 75 FireEye-klanten.

Ze beschreven de aanvallen als “een van de grootste campagnes van Chinese hackers die we de afgelopen jaren hebben waargenomen”.

APT41

APT41 wordt naar verluidt door de Chinese staat gesponsord en is sinds 2012 actief. Hun acties houden opvallenderwijs gelijke tred met de vijfjarige economische ontwikkelingsplannen van China.

De groep staat ook bekend als Barium of Winnti, en richt zich vooral op de online gaming-industrie. De meeste experts denken dat ze door de Chinese overheid worden ingehuurd en meerdere teams hebben met verschillende doelen.

In 2017 hackte werd CCleaner gehackt waardoor gecompromitteerde exemplaren van het populaire hulpprogramma werden verspreid onder 2,2 miljoen gebruikers. Ook werd de servertool Xmanager gehackt.

FireEye

De onderzoekers van FireEye concluderen dat de groep zeer bekwaam en wendbaar is en zich snel aanpast aan alle pogingen van de doelwitten om de kwetsbaarheden te repareren.

In tegenstelling tot eerdere campagnes waarbij de groep gebruik maakte van phishing, waren de aanvallen dit jaar voornamelijk gericht op kwetsbare systemen en apparaten die rechtstreeks waren blootgesteld aan het Internet.

De recente APT41-aanvallen benadrukken de risico’s die verbonden zijn aan het direct blootstellen van gevoelige bedrijfstoepassingen aan het Internet, iets dat moeilijk te voorkomen is als er thuis wordt gewerkt.

[Fotocredits © Oleksii – Adobe Stock]

Tencent & Baidu winnen terrein op Alibaba in de sterk groeiende Chinese cloudmarkt

Chinese techgiganten Tencent Holdings en Baidu winnen marktaandeel in de snelgroeiende markt voor cloudinfrastructuur in China, hoewel de Alibaba Group de sector nog steeds domineert.

Cloudmarkt

Het marktaandeel van Tencent Cloud in China, de op één na grootste cloudmarkt ter wereld, groeide tot 18 procent in het vierde kwartaal van 2019, achter Alibaba, dat verantwoordelijk was voor 46,6 procent van de totale uitgaven op het gebied van cloud services.

Tencent haalt geleidelijk de achterstand in. In het eerste kwartaal van het jaar daarvoor waren Alibaba en Tencent namelijk goed voor respectievelijk 47,3 procent en 15,4 procent van de markt, zo bleek uit een rapport van Canalys in juni.

AI Cloud van Baidu staat op de derde plaats met een aandeel van 8,8 procent in het vierde kwartaal, een stukje beter dan de vierde plek en 8 procent marktaandeel die het bedrijf in het vierde kwartaal van 2018 scoorde. Destijds stond Amazon nog op plek 3.

Chinese markt

De Chinese markt voor cloudinfrastructuur groeide met 66,9 procent tot US $ 3,3 miljard in het vierde kwartaal van vorig jaar, goed voor 10,8 procent van het wereldwijde totaal. Voor het gehele jaar 2019 stegen de uitgaven van China aan cloud services met 63,7 procent tot US $ 10,7 miljard.

De cloudmarkt in China zal dit jaar naar verwachting een boost krijgen door de uitbraak van het coronavirus. De grote spelers haastten zich om clouddiensten aan te bieden tijdens de epidemie om het land draaiende te houden. Veel overheids-, bedrijfs- en onderwijsdiensten werden afnemers.

De vooruitzichten voor 2020 zijn positief omdat organisaties met een kritisch oog naar hun bedrijfscontinuïteit zullen kijken nu de gezondheidscrisis voorbij is. Ondernemingen zullen kiezen voor cloudgebaseerde oplossingen om werken op afstand te faciliteren.

[Fotocredits © Tierney – Adobe Stock]

Ripple gaat samenwerken met Thais geldkantoor DeeMoney

Ripple, een marktleider op het gebied van blockchain-oplossingen voor internationale digitale betalingen, zet zijn wereldwijde expansie voort via een partnerschap met de Thaise fintech, DeeMoney. Het besluit werd eind vorige week bekendgemaakt nadat beide bedrijven de tweede fase van hun partnerschap ingingen.

Ripple

DeeMoney is de eerste niet-bancaire instelling in Thailand die zich lieert aan Ripple. Het bedrijf verwerkt nu al inkomende transacties vanuit exchanges in Zuid-Korea, Indonesië, Singapore en Israël, evenals het Midden-Oosten.

Aswin Phlaphongphanich, CEO van DeeMoney zei: “Ripple loopt momenteel voorop op het gebied van technologie en compliancy. Het is een geautomatiseerd systeem dat hetzelfde werkt voor alle 300 partners wereldwijd. Hierdoor is het voor onze technische teams eenvoudig te integreren. De kostenbesparingen berekenen we door aan onze klanten.”

DeeMoney positioneert zichzelf als een strategische partner voor internationale geldkantoren. De samenwerking met RippleNet moet er voor zorgen dat geldtransacties sneller en goedkoper worden. Als onderdeel van de tweede fase van het partnerschap zal DeeMoney gebruik maken van RippleNet om overmakingen vanuit Thailand te vergemakkelijken door de beste partners in bestemmingslanden te bepalen.

Smart Nation

Thailand heeft de intentie uitgesproken om een Smart Nation te worden en hanteert tegenwoordig lossere regelgeving omtrent financiële dienstverlening.

Als onderdeel van de strategische expansie werkt Ripple nu ook samen met Azimo om snellere en goedkopere betalingen in de Filippijnen te leveren. Dit gebeurt voornamelijk via Ripple’s “On-Demand Liquidity-solution” (ODL), die in het Azimo-platform zal worden verwerkt. Het geldkantoor Azimo heeft meer dan een miljoen klanten die geld kunnen verzenden van de Filipijnen naar meer dan 200 landen over de hele wereld.

In Zuid-Korea ging Ripple al eerder in zee met Sentbe, Hanpass en WireBarley.

Facebook aast op een belang in de Indiase telco Reliance Jio

Reliance Jio, een dochteronderneming van India’s grootste bedrijf Reliance Industries, heeft mogelijk de aandacht getrokken van een Amerikaanse techgigant: Facebook.

Miljarden dollars

Het bedrijf uit Menlo Park, Californië, is uit op een belang van 10% in de Indiase telecomoperator, meldde de Financial Times op dinsdag. De omvang van de deal, zegt de krant, is in de orde van miljarden dollars.

Analisten bij Bernstein waarderen Jio op meer dan $ 60 miljard. Mukesh Ambani, de rijkste man van India en de man die Reliance Industries runt, heeft in de loop der jaren meer dan $ 25 miljard in Reliance Jio geïnvesteerd.

4G-data

De telco veroorzaakte een prijzenoorlog door 4G-data voor een bodemprijs te verkopen. Vodafone en Airtel verlaagden hun tarieven ook, maar op dat moment had Jio al meer dan 370 miljoen abonnees vergaard. Die abonnees zijn vanzelfsprekend interessant voor Facebook.

Reliance Jio is ook eigenaar van een reeks services, waaronder muziekstreamingservice JioSaavn, on-demand streamingdienst JioTV en betalingsservice JioPay.

Reliance is inmiddels ook actief in e-commerce. Dat gebeurt middels een joint venture tussen Reliance Jio en India’s grootste retailketen Reliance Retail.

Lokale startups

In de afgelopen kwartalen is Facebook, dat de hete adem van TikTok in de nek begin te voelen, geïnteresseerd geraakt in lokale startups. Vorig jaar investeerde Zuckerberg in social commerceplatform Meesho. Vorige maand schreef men een cheque uit voor edtech-startup Unacademy.

Ajit Mohan, VP en algemeen directeur van Facebook India, vertelde vorig jaar in een interview dat het bedrijf open stond voor samenwerking met Indiase startups. “We staan open voor investeringsdeals, vooral in markten waar we nog niet actief zijn”, zei hij.

Lancering Disney+ India uitgesteld

Disney zei vrijdag dat het de lancering van zijn gelijknamige streamingdienst in India uitstelt nu het Indian Premier League (IPL) crickettoernooi is uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Het bedrijf, dat de streamingdienst in India lanceert via lokale streamer Hotstar, heeft geen nieuwe lanceringsdatum voor ogen, maar zegt dat de uitrol slechts “kortstondig” wordt onderbroken.

29 maart in India

Disney zei vorige maand dat Disney+ op 29 maart in India zou debuteren. Het bedrijf is eerder deze maand al begonnen met het testen van de dienst met een kleine groep abonnees. Het bedrijf annuleerde ook een persconferentie over de plannen van Disney+ in India, naar eigen zeggen vanwege besmettingsgevaar.

IPL-crickettoernooi

Het IPL-crickettoernooi, waarin in een periode van zeven tot acht weken meer dan 60 wedstrijden worden gespeeld, is jaarlijks verreweg de grootste attractie op Hotstar. Het toernooi is zo populair in India dat het Hotstar heeft geholpen verschillende streamingrecords te vestigen. Vorig jaar zei de dienst dat meer dan 25 miljoen kijkers tegelijkertijd een wedstrijd bekeken.

De on-demand service verzamelde vorig jaar meer dan 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers tijdens het IPL-seizoen. Bronnen die bekend zijn met de materie meldden TechCrunch dat het aantal gebruikers van Hotstar elk jaar onder de 60 miljoen daalt zodra het crickettoernooi eindigt.

Het toernooi, dat oorspronkelijk op 29 maart zou beginnen, is uitgesteld tot 15 april.

Cruciaal

India zou cruciaal kunnen zijn voor de vijf maanden oude streamingdienst, die tot dusver in ongeveer een dozijn markten is gelanceerd en begin februari meer dan 28 miljoen abonnees had. Meer dan drie dozijn streamingdiensten, waaronder Disney’s rivalen Netflix, Amazon en Apple, zijn actief in India en bieden delen hun diensten tegen gereduceerde prijzen aan.

Ctrip & Qunar verwachten een groei in Chinees binnenlands toerisme

Qunar en Ctrip, twee van China’s grootste online reisbureaus, hebben hun sales activiteiten hervat nu China de uitbraak van het coronavirus onder controle lijkt te hebben. Uiteindelijk lagen beide bedrijven twee maanden stil.

Binnenlandse reizen

Klanten kunnen op Qunar inmiddels reispakketten boeken voor april en mei. In totaal biedt Qunar nu 1.000 binnenlandse reispakketten aan voor regio’s zoals Shanghai, Xinjiang en Sichuan. Men verwacht een piek in de vraag naar binnenlands reizen.

Analysys voorspelt dat het aandeel van binnenlands toerisme in de totale markt voor Chinees vakantietoerisme zal toenemen van 47 procent vorig jaar naar 60 procent dit jaar. Het exact percentage is afhankelijk van hoe lang de internationale reisbeperkingen zullen blijven bestaan.

Internationale reisbeperkingen hebben de Chinese binnenlandse toeristische sector de kans geboden om te herstellen na bijna twee maanden van praktisch gehele lockdown.

Ctrip begon vorige week met het verkopen van reispakketten en tickets voor attracties. Vanaf dinsdag konden tickets voor 1.449 bekende toeristische plekken in het hele land online worden gekocht, nu volgens Ctrip 40 procent van de belangrijkste Chinese toeristische trekpleisters zijn heropend.

Toeristische trekpleisters

De heropening van toeristische trekpleisters heeft de basis gelegd voor het herstel van de toeristische sector”, zegt Yu Xiaojiang, vice-president van Ctrip Group. Beide partijen zien ook een gestaag herstel van het consumentenvertrouwen als het gaat om reizen. Dat vertrouwen werd ernstig geschaad toen het coronavirus om zich heen greep de laatste maanden.

China als vakantiebestemming voor non-Chinezen is nog niet aan de orde. Het land lijkt de verspreiding van Covid-19 onder controle te hebben maar de ziekenhuizen liggen nog steeds vol met tienduizenden patiënten, waarvan sommigen er erg slecht aan toe zijn.

Chinese markt voor cloudinfrastructuur $ 3,3 miljard waard in Q4 2019

Onderzoeksbureau Canalys meldt dat de Chinese markt voor cloudinfrastructuur in het laatste kwartaal van 2019 met 66,9% groeide tot $ 3,3 miljard. Kritische kanttekening: dit was voordat COVID-19 het land trof. China is de op één na grootste markt voor cloudinfrastructuur ter wereld, met een marktaandeel van 10,8%.

Alibaba

Alibaba loopt voorop in China, met een marktaandeel van meer dan 46%. Alibaba domineert de Chinese markt vrijwel op dezelfde manier als Amazon dat doet in de Verenigde Staten met AWS.

Tencent stond op de tweede plaats met 18%, vergelijkbaar met Microsoft Azure in de Verenigde Staten. Baidu AI Cloud staat op de derde stek met 8,8% marktaandeel, ongeveer het equivalent van Google’s marktaandeel qua cloudinfra in de VS.

Matthew Ball, analist bij Canalys, zegt dat de cijfers van het vierde kwartaal dateren van vóór de COVID-19-crisis in China. De groeimotoren voor het vierde kwartaal 2019 waren volgens hem de aanhoudende vraag naar on-demand computing nu private en publieke organisaties digitale transformatieprojecten starten en platforms en applicaties bouwen om nieuwe diensten te ontwikkelen.

Gamestudio’s zijn grote cloudklanten, net als de gezondheidszorg, de financiële wereld en de transportsector. Hij wees ook op de groei van gezichtsherkenningstechnologie als reden voor de forse Chinese groei.

Voor volgend jaar ziet Ball nog steeds groei, ondanks de impact van COVID-19 in Q1 2020. “Naast de voortzetting van digitale projecten zodra het bedrijfsleven de draad weer oppakt, verwachten we dat veel bedrijven die gratis clouddiensten zijn gaan gebruiken tijdens de crisis daar nu voor gaan betalen”, zei hij. Veel Chinese cloudbedrijven boden hun services gratis aan tijdens de crisis.

“Het algemene resultaat van de huidige gebeurtenissen zal zijn dat bedrijven maatregelen gaan nemen om continuïteit te waarborgen mocht er zich weer een pandemie voordoen”, zei hij.

[Fotocredits © Tierney – Adobe Stock]

20.000 iOS-games worden mogelijk uit de Chinese App Store verwijderd

Volgens een nieuw rapport worden er in China mogelijk tienduizenden games uit de iOS App Store verwijderd.

Apple vraagt sinds kort om een licentie voordat ontwikkelaars games mogen indienen voor de Chinese App Store. Zo’n licentie wordt afgegeven door een Chinese overheidsinstantie, die de apps keurt. Met de deadline van 30 juni slechts drie maanden verwijderd, verwachten analisten van AppInChina dat meer dan een derde van de betaalde games zal worden verwijderd omdat de ontwikkelaars deze licenties niet hebben weten te bemachtigen.

21.500 titels zonder licentie

Op basis van overheidsgegevens meldt AppInChina dat er in China in totaal 43.104 gamelicenties zijn afgegeven. Aangezien gegevens verzameld door Qimai Data aantonen dat er vanaf 6 maart 64.667 betaalde games waren in de Chinese App Store, blijven er mogelijk meer dan 21.500 titels achter zonder licentie.

Mobiele games zoals Tencent’s Game for Peace hebben al licenties, maar indie-ontwikkelaars worden waarschijnlijk hard getroffen. “De best renderende games hebben al een gamelicentie, dus het is onwaarschijnlijk dat ze door de nieuwe regels worden beïnvloed,” vertelde Rich Bishop, CEO van AppInChina.

Bishop zei dat de game-industrie topzwaar is, wat betekent dat een groot deel van de inkomsten wordt gegenereerd door een relatief klein aantal topgames. Maar hij benadrukte dat de licentieregels een doodvonnis zou kunnen betekenen voor kleinschalige mobiele game studio’s. Veel van deze partijen genereren inkomsten in China zonder een lokale partner.

Mobile gaming

Mobiele games in China hebben sinds 2016 in principe een licentie nodig, maar Apple lijkt tot vorige maand de strikte handhaving van deze regel te hebben kunnen voorkomen. Eind februari vertelde Apple de ontwikkelaars dat ze hun licenties eind juni moeten indienen om in de Chinese App Store te kunnen blijven.

AppInChina verwacht dat de inkomsten voor zowel gameontwikkelaars als Apple zullen kelderen, ook al blijven de meest lucratieve games verkrijgbaar. Dat gaat Apple merken want zij innen 30% van de omzet gegenereerd door iOS app. Volgens gegevens van App Annie bedroeg de bruto-omzet van de Chinese iOS App Store in 2019 8,8 miljard dollar.

Nu te zien via Hotstar India: Disney+

Disney+ is gearriveerd in India, weken voor de geplande lanceringsdatum. De Amerikaanse entertainmentreus werkt samen met de Indiase streamer Hotstar en heeft inmiddels Disney-titels toegevoegd aan de on-demand catalogus van Hotstar.

Bestaande service

In tegenstelling tot de meeste andere markten, zoals de Verenigde Staten, Canada en Australië, lanceert Disney+ via een bestaande service. Als onderdeel van de deal met Fox vorig jaar, bezit Disney nu Star India en al hun eigendommen, waaronder Hotstar. Hotstar had op zijn hoogtepunt ongeveer 300 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

De dienst, gebundeld met Disney+, is momenteel zonder extra kosten beschikbaar voor bestaande Hotstar-abonnees. Zij betalen Rs 999 ($ 14) voor een jaar, hoewel er ook een premium abonnement is met een prijs van Rs 3.588 ($ 48).

Een beperkte bètaversie van de Disney+ Hotstar-app wordt momenteel getest bij een klein aantal consumenten, als voorbereiding op de volwaardige app-lancering op 29 maart.

Disney-titels

Naast de ongeveer 4.000 bestaande titels op Hotstar worden daar nu een dozijn Disney-titels aan toegevoegd, waaronder “Diary of a Future President”, “Disney Family Sundays”, “Disney’s Fairy Tale Weddings”, ” Encore, ‘High School Musical’, ‘The Mandalorian‘ en ‘The World according to Jeff Goldblum’.

De uitrol van Disney+ Hotstar komt op een moeilijk moment voor Disney, dat felle kritiek te verwerken kreeg voor het censureren van John Oliver’s show “Last Week Tonight”.

De streamingdienst, de exclusieve partner voor HBO, Showtime en ABC in India, blokkeerde een recente aflevering van “Last Week Tonight” waarin er kritiek werd geleverd op de Indiase regeringspartij en haar leider, Narendra Modi. Volgens Oliver werden er ook een aantal van z’n grappen bewerkt. Het bedrijf heeft nog geen commentaar gegeven op de kwestie.

India is een belangrijke overzeese markt voor Disney+. Door de razendsnelle lancering heeft het bedrijf een significante voorsprong op rivalen Netflix, Apple TV +, Amazon Prime Video en tientallen andere services – die overigens allemaal hun prijs hebben verlaagd om klanten te winnen in India.

Ride-hailer Tada wordt verboden in Zuid-Korea

Het parlement van Zuid-Korea heeft op vrijdag een controversieel wetsvoorstel aangenomen waarmee de activiteiten van ride-hailer Tada sterk worden beperkt. Tada werd al snel een groot succes sinds de lancering eind 2018, maar werd geconfronteerd met taxichauffeurs die boos waren over de in hun ogen oneerlijke concurrentie.

De nieuwe wet bepaalt dat voertuigen met 11 tot 15 zitplaatsen gedurende ten minste zes uur moeten worden gebruikt en dat ze moeten worden gehuurd of teruggebracht op luchthavens of zeehavens.

11 tot 15 zitplaatsen

Het waren nou juist voertuigen met 11 tot 15 zitplaatsen die door Tada werden gebruikt om een Uber-achtige service aan te bieden. In Zuid-Korea mogen geen privé-voertuigen worden gebruikt voor betaald transport, maar deze voertuigen met ten minste 11 zitplaatsen werden niet beschouwd als privé-voertuigen en vielen dus niet onder deze wet.

De goedkeuring van het wetsvoorstel komt nadat Tada medio februari werd vrijgesproken van schendingen van de vervoerswet. Aanklagers hadden een gevangenisstraf van een jaar geëist voor leidinggevenden van Tada en moederbedrijf Socar, met het argument dat Tada in feite een taxidienst zonder vergunning was.

Startups

Na de goedkeuring van het wetsvoorstel zei Lee Jae-Woong, ondernemer en hoofd van Socar, via Facebook dat hij de diensten van Tada zou stopzetten en excuses zou aanbieden aan de gebruikers. Hij vroeg wie het aandurfde om innovatieve startups in het land te koesteren.

De herziene wet gaat van kracht 18 maanden na de bekendmaking ervan.

Tada, gelanceerd in oktober 2018, heeft 1,7 miljoen gebruikers. Het bedrijf profiteerde van een enorme vraag naar een alternatief voor taxi’s en wordt financieel gesteund door de Japanse financier SoftBank.

TikTok-eigenaar ByteDance verovert Japan met nieuwe game

China’s ByteDance, ’s werelds meest waardevolle startup, heeft een hit te pakken in Japan met de game Combat of Hero. De eigenaar van de populaire app TikTok deelt hiermee een gevoelige tik uit aan rivaal Tencent Holdings.

De game, die afgelopen december werd gepubliceerd door Ohayoo studio, eigendom van ByteDance in Japan, is sinds 7 maart het meest gedownloade gratis spel in de Japanse App Store’s (iOS).

Combat of Hero

Combat of Hero, ontwikkeld door de in Shenzhen gevestigde gamestudio PeakX Games, is ook populair in andere Aziatische landen. Het is inmiddels de derde meest gedownloade gratis iOS-game in Zuid-Korea en heeft zich in de top 10 genesteld op het vasteland van China.

Die ontwikkeling van Combat of Hero – waarin de speler nieuwe kungfu-vaardigheden moet leren en wapens moet verkrijgen om tegenstanders te verslaan – etaleert de afgemeten aanpak die ByteDance hanteert om z’n invloed op belangrijke buitenlandse markt te vergroten.

Het bedrijf maakt handig gebruik van het internationale succes van TikTok om de overstap naar videogames te promoten. Combat of Hero werd mede een succes omdat ByteDance flink investeerde in advertenties op TikTok.

Sommige analisten zien in de Japanse release van Combat of Hero een testcase voor ByteDance om de Japanse markt te penetreren. “Dit is op geen enkele manier een serieuze poging om de Japanse gamingmarkt te kraken”, zegt Serkan Toto, CEO van Kantan Games, een adviesbureau dat zich richt op de Japanse videogames-industrie. Hij denkt dat het succes van Combat of Hero geen lang leven beschoren is.

Het op de markt brengen van een game is nergens duurder dan in Japan, ongeveer 70 procent duurder dan in de VS. Het verklaart zonder twijfel de enigszins voorzichtige houding van ByteDance omtrent de Japanse markt voor games.

ByteDance

ByteDance stortte zich in game development middels de acquisitie van een aantal gamestudio’s, waaronder Pangu Game Global en Shanghai Mokun Digital Technology. De in Beijing gevestigde startup vertrouwt vooralsnog voornamelijk op advertentie-inkomsten uit de apps Douyin en nieuwsaggregator Jinri Toutiao.

IMG_2808
Combat of Hero in de App Store

Fintech startups in Hong Kong vragen overheid om maatregelen

Fintech startups in Hong Kong lobbyen bij de overheid voor vergaande maatregelen om het investeringsklimaat in de stadstaat te verbeteren. Veel startups hebben dringend geld nodig na de uitbraak van Covid-19 en maanden van sociale onrust. Zij kunnen op het moment geen geld in R&D steken.

Fintech Association

De Fintech Association of Hong Kong vertegenwoordigt 350 startups in de financiële sector. Zij willen dat de autoriteiten het makkelijker maken voor partijen om te investeren in fintech. Investeringscriteria moeten worden versoepeld en het goedkeuringstraject dient te worden verkort van de huidige 3 á 6 maanden naar slechts 1 maand.

Zoals de meeste bedrijven in Hong Kong, bedienen de fintech startups uit Hong Kong vooral de Chinese markt. Het coronavirus heeft de Chinese economie een flinke knauw gegeven en het is nu de vraag hoe snel en in welke mate China kan herstellen.

De Fintech Association of Hong Kong hoopt ook dat de regering tijdelijk afziet van de eis dat startups elke financiering 1 op 1 moeten matchen met hun eigen kapitaal.

Blockchain-startup

Een van de getroffen bedrijven is FinFabrik, een blockchain-startup met 15 man personeel die een handelsplatform biedt voor vermogensbeheerders en hun investeerders. Zij moeten dit jaar met tot wel 40 procent kosten besparen, voornamelijk op de loonlijst.

Het bedrijf had eerder een contract gewonnen om blockchain-oplossingen te leveren aan een provinciale overheid in China, maar nu alle projecten worden uitgesteld ziet het bedrijf hun personeel vertrekken naar andere bedrijven.

Victor Lang, mede-oprichter en CFO bij Gini, die een mobiele app waarmee gebruikers hun uitgaven kunnen bijhouden, meent dat soepelere financieringscriteria startups in staat stelt om zich te concentreren op R&D nu de markt in het slop zit.

“Door nu te investeren in R&D kunnen we ons in een betere uitgangspositie manoeuvreren ter voorbereiding op het aantrekken van de markt later dit jaar”, zei hij.

[Fotocredits © Visual Generation – Adobe Stock]

China zet AI in om aardbevingen te voorspellen

China is begonnen met testen van een nieuw systeem waarbij kunstmatige intelligentie (AI) wordt gebruikt om seismische activiteit in de zuidwestelijke provincies Yunnan en Sichuan te meten.

Seismische gegevens

Het volledig geautomatiseerde systeem, dat is ontworpen om enorme hoeveelheden seismische gegevens te verwerken, versnelt naar verwachting het voorspellen van aardbevingen. Een rapport gepubliceerd op woensdag door Science and Technology Daily, de officiële krant van het Chinese ministerie van wetenschap en technologie zegt dat voorspellingen worden gemaakt op basis van vastgestelde bronparameters.

Het systeem moet de huidige methoden zal vervangen, waarbij er een professional nodig is om aan de algoritmen te werken en bepaalde aardbevingsparameters zoals epicentrum, grootte, tijd en diepte handmatig te berekenen op basis van seismische golven.

De tests markeren nieuwe inspanningen om AI-technologie toe te passen in China, de op één na grootste economie ter wereld en de locatie van enkele van de meest dodelijke aardbevingen in de wereldgeschiedenis. De Tangshan-aardbeving in 1976 in de provincie Noord-Hebei was een beving met een kracht van 7,6 die leidde tot de dood van ten minste 242.000 mensen.

China’s meest recente seismische ramp was de aardbeving van Sichuan in 2008 met meer dan 87.000 doden.

Nieuwe technologie

De nieuwe technologie is ontwikkeld door de University of Science and Technology of China en de China Earthquake Administration. Zij sluiten nu een zesjarig onderzoeksproject af met een eenjarige pilot.

Met de toepassing van AI hopen de autoriteiten sneller te kunnen reageren op aardbevingen door bijvoorbeeld kerncentrales af te sluiten, treinsnelheden aan te passen en reddingsoperaties te initiëren, aldus het rapport.

China streeft ernaar om tegen 2030 een wereldleider te zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie.

[Fotocredits © Petrovich12 – Adobe Stock]

Page generated in 1,173 seconds. Stats plugin by www.blog.ca