Bloemkoolcommercial blijkt man-onvriendelijk?

Bloemkoolcommercial blijkt man-onvriendelijk?

Inmiddels zijn we een ruim een maand verder en het laatste woord over de bloemkoolborsten van New York Pizza is nog niet gezegd. Sterker nog, de Reclame Code Commissie is van reces teruggeroepen om er wat van te vinden. De klacht: de campagne zou vrouwonvriendelijk zijn. Nou is er bij mijn weten geen wet tegen vrouwonvriendelijk gedrag, tenzij het in discriminatie ontaardt, maar goed, een beetje zelfregulering en wat zelfreinigend vermogen in de reclamebranche is nooit weg. Hoe zit het nou? Is de reclame echt zo vrouwonvriendelijk, aldus de consument?


Lees meer over: Bloemkoolcommercial blijkt man-onvriendelijk?.

Brand safety op Facebook en Google

Brand safety op Facebook en Google

Je wordt wakker. Kijkt op je telefoon. En ziet dat jouw advertentie wordt geplaatst naast content waar jij als merk écht niet mee wilt worden geassocieerd. Dan word je pas echt wakker. Brand safety is iets waar je eigenlijk nog nooit echt goed over hebt nagedacht. Of je bent ervan uitgegaan dat je mediabureau dit allemaal wel goed regelt. Tijd om er toch even bij stil te staan. Better safe than sorry, nietwaar?


Lees meer over: Brand safety op Facebook en Google.

De geheime succesformule van Procter & Gamble’s reclames

De geheime succesformule van Procter & Gamble’s reclames

4 Miljard is het jaarlijkse reclamebudget van P&G, dat ooit met 11.000 dollar begon. Overigens vertegenwoordigt die 11.000 dollar vandaag de dag 250.000 dollar. Daarvoor koop je enkele luttele seconden reclametijd tijdens de Super Bowl. Dus wat dat betreft is die 4 miljard nog niet eens zo’n gek bedrag als je bedenkt dat het bedrijf meer dan twintig merken met een omzet van meer dan een miljard dollar in de lucht houdt. Met zoveel geld en de ijzeren discipline om verslag te leggen van zowel succes als falen, is het bedrijf als geen ander in staat om het succes keer op keer te kopiëren. De tientallen reclamebureaus waarmee over de hele wereld gewerkt wordt, hebben creatieve vrijheid, maar ze luisteren allemaal naar de in beton gegoten marketingwetten van het bedrijf.


Lees meer over: De geheime succesformule van Procter & Gamble’s reclames.

Belonen loont: geef iets extra’s

Belonen loont: geef iets extra’s

Winacties, kortingen, beloningen, loyaliteitsprogramma’s. Al sinds jaar en dag spelen ze een rol in marketing. Maar helpt het ons ook om de aandacht van consumenten te krijgen? We zijn aangekomen bij de zesde en laatste aandachtstrekker in de aandachtreeks. Na HulpEmotieStatusNieuw en Inclusie staat nu de laatste trigger centraal: Beloning.


Lees meer over: Belonen loont: geef iets extra’s.

Cialdini in de Marokkaanse Souk

Cialdini in de Marokkaanse Souk

Het wemelt er van toeristen, verkopers en brommers: De Marokkaanse Souk. Een overdekte markt midden in Marrakesh, waar je je hart op kan halen als je op zoek bent naar een Pashmina-sjaal, Argan-olie of een handgeknoopt vloerkleed. Maar er is meer te vinden in de Souk, namelijk de beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Het is de vraag of de Marokkaanse verkopers zelf door hebben dat ze de principes haarfijn toepassen om de toeristen tot aankoop te verleiden, of dat dit het perfecte bewijs is van de universele kracht van deze principes.


Lees meer over: Cialdini in de Marokkaanse Souk.

You’ll never walk alone: hoe marketing verbindt

You’ll never walk alone: hoe marketing verbindt

Kippenvel na de finale van de Champions League-finale afgelopen zaterdag. De wedstrijd was niet om aan te gluren en dat voelde als Ajax-fan extra zuur, maar het mooiste bleef tot het eind bewaard: duizenden fans zingen samen met de spelers ‘You’ll never walk alone’. Samen staan we sterk, samen is niet alleen. Vandaag leggen we je graag uit waarom dit fenomeen steeds vaker wordt omarmd in de marketing en waarom het zo effectief is om de aandacht te krijgen van je doelgroep.


Lees meer over: You’ll never walk alone: hoe marketing verbindt.

Voorspelling: wordt dit de beste inhaker van 2019?

Voorspelling: wordt dit de beste inhaker van 2019?

Het trollenleger van zanger Dotan, de zelfgekozen gele kaart van voetballer Ramos tijdens de Champions Leaguewedstrijd Real Madrid-Ajax, de zin ‘Huts a Niffo!’ uit het nummer Huts van The Blockparty, het wereldrecord meeste likes op Instagram van @world_record_egg, en de trending topics ‘Top 5 Misspellings’ op Twitter en ‘#10yearchallenge’ op Twitter en Instagram. Op welke van deze momenten werd het grappigst, mooist, snelst en meest creatief ingehaakt? Wie wint de prijs voor beste inhaker? Een voorspelling, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.


Lees meer over: Voorspelling: wordt dit de beste inhaker van 2019?.

Verbind je merk aan cultuur

Verbind je merk aan cultuur

We leven in een connected cultureWe zijn niet alleen meer verbonden door nationaliteit, geslacht of inkomen, maar ook door ideeën, passies, smaken en meningen. En deze vele nieuwe subculturen verbinden mensen wereldwijd en vormen sterke en gepassioneerde audiences. In een wereld vol content en advertenties zet je cultuur in om een winnend idee te ontwikkelen.


Lees meer over: Verbind je merk aan cultuur.

We hebben een advertising-probleem

We hebben een advertising-probleem

In de jaren dat ik in online marketing werk heb ik redelijk wat campagnes, content, display ads, social posts en activaties voorbij zien komen. De één ‘succesvoller’ dan de ander. Ook heb ik aardig wat artikelen gelezen en sprekers gehoord met verschillende theorieën en standpunten over wat succesvolle branding is en hoe merken gebouwd worden. Maar wie heeft er gelijk? En is er überhaupt een succesformule voor goede branding?


Lees meer over: We hebben een advertising-probleem.

Reclame wordt weer wetenschap

Reclame wordt weer wetenschap

Houdt reclame zich aan strikte wetten, of komt er toch ook af en toe buikgevoel bij kijken? Adverteerders lijken massaal weg te kijken bij alles wat er mis is op het gebied van online advertising en hoe nietszeggende online statistieken telkens weer voor zoete koek worden geslikt. Juist online biedt perfecte mogelijkheden om te experimenteren met de effectiviteit van reclame. In de praktijk gebeurt dat niet of nauwelijks. Nog niet. Maar let maar op, reclame wordt weer wetenschap. 


Lees meer over: Reclame wordt weer wetenschap.

De belangrijkste programmatic-trends

De belangrijkste programmatic-trends

Programmatic advertising zal ook dit jaar de digital marketing-sector blijven domineren. Afgelopen jaar bleek dat de efficiëntie en de effectiviteit van programmatic nog steeds een belangrijke rol spelen in de marketinguitgaven. Vooruitkijkend naar 2019, werpen we een licht op de belangrijkste trends voor programmatic marketing-strategieën.


Lees meer over: De belangrijkste programmatic-trends.

Verslag Effies-uitreiking 2018: “De Lampen zijn geiler”

Verslag Effies-uitreiking 2018: “De Lampen zijn geiler”

De Effies zijn een soort familiefeestje waarbij het kermen en kreunen van de verliezers minstens zo indrukwekkend is als het plezier over de winnaar. Marketing komt een eind, “maar het is geen wiskunde”, stelde schrijver van hét nieuwe marketingcommunicatie-basisboek Gert Koot onlangs. Gouden Effie-winnaar Zeeman illustreerde voor een volle zaal dat de jury het aandurfde om een complete marketingstrategie te belonen wegens aangetoond effectief. Daar konden in ieder geval de meeste bezoekers ‘van de klantzijde’ uitstekend mee leven.


Lees meer over: Verslag Effies-uitreiking 2018: “De Lampen zijn geiler”.

Page generated in 1,033 seconds. Stats plugin by www.blog.ca