‘Werknemers Xs4all volkomen verrast door plannen KPN’

De werknemers van XS4all waren niet op de hoogte van de plannen van moeder KPN om het oude internetmerk op te heffen. ‘Ze hoorden afgelopen week voor het eerst van het plan, maar kregen geen tijdpad, cijfers, perspectief of concrete stappen te horen,’ schrijft Karin Spaink, die jarenlang met de internetaanbieder streed tegen Scientology.

De spontane petitie om Xs4all als merk te behouden heeft inmiddels ruim 37.000 handtekeningen opgeleverd. Abonnees vrezen dat KPN een premiummerk gaat introduceren, waar niemand zich thuisvoelt.

Dat KPN zo buiten de waard had gerekend, typeerde de onnozelheid, schrijft Spaink. ‘Niemand met een greintje verstand gelooft dat je een budgetleverancier als Telfort en het superieure XS4all probleemloos kunt laten ‘samengaan’ in het fletse KPN.’

‘De cirkel is rond. Het internet wordt dichtgetimmerd en onderworpen aan de mores van regeringen en het bedrijfsleven,’ reageert Jeroen Verkroost van OmnicomMediaGroup. ‘Die Italiaan die bij wijze van bezuinigingsmaatregel besloot dat het merk Xs4all wordt opgeheven voelde het ironisch genoeg prima aan. De beslissing past uitstekend in het tijdsbeeld. De geest van het merk Xs4all voelt zich in 2019 sowieso niet meer thuis.’

Maar niet iedereen veroordeelt het besluit van KPN. Bij Net Kwesties schrijft oud-Xs4all directeur Simon Hania: ‘Concurrenten en KPN zelf kunnen technologie en service inmiddels minstens net zo goed of zelfs beter leveren, nog tegen een lagere prijs ook. Blijft ideologie over. Niet zo eenvoudig te kopiëren. Maar juist daar is Xs4all onzichtbaar geworden. Waar was Xs4all bij de WIV2 discussies? Waarom geen publiekscampagne ‘alles heeft zijn prijs’ bij de invoering van de nieuwe privacywet? Xs4all speelt stommetje op het thema ‘veiligheid van IoT’. Waarom stilte rond de draconische auteursrechtplannen in Brussel?’

Het is hard en verdrietig om het te constateren, maar de materiële en immateriële meerwaarde van Xs4all is vrijwel verdampt, zegt Hania. ‘Intussen is het volstrekt logisch en rationeel dat moeder KPN haar knopen telt en plannen smeedt.’

Bijna 37.000 handtekeningen voor XS4ALL-steunactie

De oproep aan KPN om de internetprovider XS4ALL te behouden als merk en bedrijf is in een week tijd bijna 37.000 keer ondertekend.

Vandaag een week geleden ging de online petitie live en liet uiteindelijk tienduizenden de stemmen klinken van klanten, medewerkers en sympathisanten.

KPN maakte vorige week donderdag de intentie bekend om zijn merkenportfolio eenvoudiger te maken. Het doel is KPN zelf steviger als premiummerk neer te zetten. Daarbij neemt het de ‘sterke eigenschappen’ van Telfort, XS4ALL en Yes Telecom over om deze merken zelf uiteindelijk op te heffen. Dit voornemen stuitte op zoveel weerstand dat het in een politieke setting een agendapunt in de Tweede Kamer zou zijn.

Hoe dit signaal van de petitie bij de KPN-top aankomt is niet bekend maar het hoofd Consumentenmarkt, de Belg Jean-Pascal Van Overbeke, heeft er naast segementatievragen nu ook een publicaffairsvraagstuk bij.

Foto: Martin Gräter (cc)

Caiway verhoogt tarieven

Kabelaar Caiway verhoogt per 1 maart zijn tarieven voor verschillende pakketten. De maandprijzen van de Alles-in-1 HD- en Glasvezelpakketten gaan met maximaal 2,50 euro omhoog.

De aanbieder noemt als reden voor de tariefsverhoging de investeringen in de dienstverlening en de hogere kosten van producten en diensten.

Ook de prijzen van de verschillende glasvezelpakketten in enkele regio’s (Krimpen en Loenen) stijgen, maar gebruikers gaan er in snelheid wel op vooruit.

Rodin Broadband kampt met vertraging bij aanleg glasvezel in Groningen

Rodin Broadband weet niet of het de deadline voor het aanleggen van snel internet in de provincie Groningen gaat halen. Het bedrijf kreeg de aanbesteding voor het aanleggen van snel internet in de dunbevolkte gebieden van de provincie toegewezen.

In de subsidievoorwaarden is volgens RTV Noord afgesproken dat het project binnen twee jaar na start van de subsidieverlening moet zijn voltooid. Het netwerk van Rodin moet er eind november van dit jaar liggen.

‘Het wordt spannend’, erkent directeur Jan Peter de Groot, tegenover Provinciale Staten. Er is vertraging opgetreden, waardoor het bedrijf eigenlijk nu pas kan starten met de daadwerkelijke aanleg van het netwerk.

Om die deadlines te halen heeft Rodin naar eigen zeggen het aantal mankrachten opgeschaald.

Diederik Karsten verlaat Liberty Global

Kabelbedrijf Liberty Global, waar Ziggo deel van uitmaakte, neemt per 1 juli aanstaande afscheid van CCO Diederik Karsten. Hij krijgt vijf miljoen euro mee.

Het vertrek volgt op het besluit van Liberty Global om het management van zijn operationele structuur te versimpelen. Dat is een reactie op recente en aankomende fusies en overnames.

Het Amerikaanse Liberty Global is actief in tien Europese landen. Daaronder: Virgin Media, Unitymedia, Telenet en UPC. Ook is het voor vijftig procent aandeelhouder in VodafoneZiggo.

Liberty Global is bezig met de verkoop van zijn Oostenrijkse activiteiten en verkoopt zijn breedbandhandel aan Vodafone in Duitsland, Hongarije, Roemenië en Tsjechië.

Telecomanalist Tim Poulus van Telecompaper verwacht dat de Amerikanen zich uiteindelijk helemaal terugtrekken uit de Europese telecombusiness:

Diederik Kasten was CEO van KPN Mobiel, stond sinds 2004 aan het roer bij UPC Nederland, werd daarna commissaris bij Ziggo en is dat nog bij VodafoneZiggo. In juli 2019 legt hij alle functies bij Liberty neer.

Foto: fadil (cc)

Jeanine van der Vlist in Raad van bestuur van Eurofiber

Jeanine van der Vlist is toegetreden tot de Raad van bestuur van glasvezelaanbieder Eurofiber. Zij gaat in de Raad van bestuur de nieuwe rol van chief commercial officer vervullen. Paul Naastepad volgt Jeanine van der Vlist op als managing director van Eurofiber Nederland.

Jeanine van der Vlist werkt sinds april 2015 voor Eurofiber Nederland, het grootste onderdeel binnen de groep. Sinds mei 2016 vervulde zij er de rol van managing director.

Paul Naastepad werkte onder meer in directiefuncties bij Vodafone en Emtelle Europe, was CEO bij technologiebedrijf Initivation en de eerste president van de FTTH Council Europe. Tot voor kort was Paul Naastepad CEO van XS4ALL.

De benoemingen vinden plaats in het kader van de groeiambities van Eurofiber. Eurofiber heeft haar activiteiten in Nederland en België de afgelopen jaren fors uitgebreid.

De Raad van bestuur van Eurofiber bestaat naast CEO Alex Goldblum uit Bart Oskam (COO), Edze Tollenaar (CFO) en Jeanine van der Vlist (CCO).

Ex-directeur Xs4all tekent tegen opheffen provider

Een ex-directeur van Xs4all, tevens oud-topmanager bij KPN, tekent de petitie tegen het opheffen van de provider. Doke Pelleboer: “Als KPN zich als premium merk wil positioneren ruimen ze juist de budgetmerken op, niet het topmerk.”

Pelleboer reageert op de plannen van KPN om de merken Telfort, Xs4all en Yes Telecom uit te faseren. Net als twintigduizend anderen tekende hij in de afgelopen dagen de petitie om de activiteiten en het merk van provider te behouden.

“Ik heb daar zeven jaar gezeten en tien directeuren boven me gehad. Om de zoveel jaar kwam de discussie weer terug over wat KPN met Xs4all zou moeten doen. Het leek een soort wetmatigheid. Ook nu hoor ik geen details bij het voornemen. Het is een schot uit de heup zonder enig houvast”, zegt hij in een reactie aan deze uitgave. “Ik kan het niet volgen.”

Pelleboer: “Je hoort enkel een marketingverhaal over merken, maar als je Xs4all opheft gooi je juist een premium product weg.” De provider is meer dan een merk. Zoals de talloze reacties op social media laten zien voelen klanten een emotionele verbinding met de provider, mede vanwege het specialistische personeel, de keuze voor top hardware en diensten en – niet in het minst – het constant bewaken van de privacy van klanten.

De massale steunbetuiging aan de provider is niet te ontkennen door de top van het telecombedrijf. “Zulke onrust doet wel iets aan de directietafel. De reputatie en de betrouwbaarheid van KPN als premium leverancier wordt erdoor aangetast.”

Zijn voormalig woordvoerster Sjoera Nas: “KPN profileert zich als privacyvriendelijk maar daar zie ik niets van. Ze zouden ernaar moeten streven om het zo goed te doen als Xs4all qua privacy. Een voor Nederland zo belangrijk privacymerk als Xs4all opheffen kan niet anders dan met argumenten. KPN moet openheid geven.”

Het lijkt Pelleboer niet uitgesloten dat de ondernemingsraad of wellicht zelfs klanten van Xs4all KPN’s plan voorleggen aan de Ondernemingskamer [?]. “Je kunt het bedrijf niet zomaar sluiten zonder argumentatie.”

De initiatiefneemster van de petitie, Kirsten Verdel, is verrast door de massale support. “Je hoopt op tientallen of misschien honderden reacties. Maar dit had ik echt niet verwacht. Uit verschillende hoeken krijg ik zelfs diensten aangeboden voor de fase na de petitie. Let wel, mensen tekenen een steunbetuiging voor een commercieel bedrijf. Dat is wat anders dan iets sympathieks als zeehondjes.”

KPN heeft tot dusver gereageerd met de stelling dat het nieuwe merkenbeleid een voornemen is. Concrete plannen zijn er niet.

Bij de overname van Xs4all in 1998 tekende het telecombedrijf er ook voor, dat waren aparte clausules in het contract, om het gedachtegoed van Xs4all te bewaken en te ontwikkelen. Daar heeft KPN afgelopen twintig jaar ook voor betaald aan speciaal daarvoor opgerichte stichtingen. Dat leidde in 2016 tot een conflict. De rechter vindt dat KPN moet blijven betalen. De telecomaanbieder tekende hoger beroep aan.

Foto: Harald Kanins (cc)

Xs4All zelf oneens met merkenbeleid KPN

XS4All is het zelf oneens met het besluit van KPN om alle activiteiten van zijn dochterondernemingen onder de vlag van KPN voort te zetten. Dat blijkt uit de formulering op de site: ‘Uit alle reacties die we via allerlei kanalen hebben gekregen zien we dat vele klanten ons steun betuigen. Dat waarderen we enorm.’

Binnen een paar uur nadat KPN had bekendgemaakt zijn merkenportfolio te willen opschonen, stond er al een petitie online om Xs4all te redden. Vanochtend stond de teller al op 6000 handtekeningen.

Heel veel XS4All abonnees laten weten op te stappen als KPN zijn plannen doordrukt. Onder hen Karin Spaink, de columniste die door XS4All werd bijgestaan in rechtszaken tegen de omstreden geloofsgemeenschap Scientology.

Ook oud medewerkers reageren bij Xs4all: ‘Ik ken de jaren nog dat je voor een appeltaart dingen kon regelen bij de echte techies. En dat we wisten dat we het enige KPN onderdeel waren dat winst maakte, en hoeveel pijn dat deed binnen KPN dat een anarchistisch zootje ongeregeld het niet alleen technisch, maatschappelijk, en qua service beter deed dan het moederbedrijf, maar ook financieel. Onze vrijheid mochten we houden, maar de knarsende tanden waren duidelijk te horen in elke boodschap. De moeder heeft er lang over gedaan de dochter om zeep te helpen, maar zet nu dan toch echt door zo lijkt het.’

XS4All is een buitenbeentje in de KPN portfolio. De dochter opereert zelfstandig. Hoe de situatie er onder KPN gaat uitzien is nog niet bekend.

De aanbieder is in de tweede helft van 2018 overigens voor de zesde maal op rij de meest door haar klanten aanbevolen triple play-aanbieder. Telfort is de nieuwe nummer twee en laat Kliksafe, KPN en Delta nipt achter zich, zo blijkt uit de nieuwste ‘Word of Mouth score’ (WoM-score) van Telecompaper. Elk half jaar publiceert Telecompaper een ranking van de mate waarin alles-in-één aanbieders van vaste diensten het afgelopen half jaar zijn aanbevolen door hun klanten.

Klanten starten petitie voor behoud merknaam Xs4all

Honderden klanten, medewerkers en sympathisanten van de internetprovider Xs4all hebben in een paar uur tijd de petitie getekend om het merk voor de toekomst te bewaren. KPN is van plan het op te heffen als onderdeel van nieuw merkenbeleid.

Binnen een paar uur nadat KPN had bekendgemaakt zijn merkenportfolio te willen opschonen, stond er al een petitie online om X4s4all te redden. Halverwege de middag was deze al vierhonderd vijfhonderd keer getekend, een teken van de emoties die het voornemen van KPN oproept.

De vrouw achter de petitie is oud-medewerker Kirsten Verdel. “Xs4all wordt gezien als betrouwbaar, als voorvechter van privacy en veiligheid, en het bedrijf wordt jaar na jaar verkozen tot beste provider door de Consumentenbond. Dit weggooien is onbegrijpelijk.” Afgelopen uren hoorde ze alleen maar signalen van onbegrip. KPN zou zich niet bewust zijn van de kwaliteit en maatschappelijke betekenis en betrokkenheid van de provider.

“Het is een uniek onderdeel van de Nederlandse internetgeschiedenis.”

Foto: cory doctorow (cc)

KPN luidt einde in voor Telfort, Xs4all en Yes Telecom

KPN gaat een ander merkenbeleid voeren wat op termijn het einde betekent voor de merken Telfort, Xs4all en Yes Telecom. In de komende twee jaar zullen eerst de ‘sterken eigenschappen’ van deze merken worden toegevoegd aan die van KPN.

Vanochtend maakte het telecombedrijf in cryptische termen bekend dat de leiding heeft besloten dat de grote dochterlabels gaan verdwijnen. Dat vloeit voort uit de strategische keuze, in november gepresenteerd, hoe het in de komende jaren vooruit wil. “KPN wil de onbetwiste kwaliteitsprovider zijn met de beste diensten, klantenservice en netwerken.”

Dat houdt in dat – wat heet – de sterke eigenschappen van de merken Telfort, Telfort Zakelijk, Xs4all en Yes Telecom worden toegevoegd aan het KPN-merk. Concreet betekent dat volgens een woordvoerder dat een klant van Xs4all, een provider zonder eigen winkels maar technisch heel sterk, voor klantenservice terecht zal kunnen bij KPN-winkel.

De eerste fase van deze transitie duurt ongeveer twee jaar.

Vandaag kondigt KPN het plan voor zijn merkenbeleid aan. Wanneer de eerste resultaten daarvan zichtbaar worden voor de consument, kan het bedrijf nog niet aangeven.

Een strategie met één merk versus drie kan het telecombedrijf allereerst kostenbesparingen opleveren in de marketinginvesteringen maar het bevordert ook de herkenbaarheid van het bedrijf als een telecomaanbieder met een groot portfolio. Dat is een keuze die samenhangt met de positionering richting concurrenten als vodafoneZiggo en T-Mobile. Welke gevolgen de strategie heeft voor de samenstelling van KPN’s abonnementenpakket moet nog gaan blijken.

KPN kocht Xs4all in 1998, Telfort in 2005 en Yes Telecom in 2010.

Sinds april 2018 heeft KPN in de persoon van Maximo Ibarra een nieuwe CEO.

KPN maakt vliegende haast met uitrol glasvezel

KPN maakt vliegende haast met de aanleg van glasvezel. Dinsdag ging in Zwolle Noord-Oost de eerste schop in de grond voor de uitrol van glasvezel (FttH) in Nederland. KPN verwacht in de loop van het jaar gemiddeld 6500 huishoudens per week op glasvezel aan te kunnen sluiten zodat eind 2021 circa 1 miljoen adressen extra en in totaal ruim 40 procent van de Nederlandse huishoudens toegang hebben tot wat het bedrijf noemt ‘het netwerk van de toekomst’.

De ommezwaai voor het telecombedrijf is opmerkelijk, want ondanks de overname van Reggefiber in 2014 leek KPN de afgelopen jaren niet van plan om fors te investeren in glasvezel.

Precies twee jaar geleden staakte KPN zelfs de aanleg van glasvezel in Eindhoven en Hengelo. Het laatste stukje van de verglaasde wijkkast tot aan de woning moest maar worden overbrugd met VDSL. Vooral in Eindhoven was men daar niet blij mee. Het alternatief sloot niet aan bij de ambities van de gemeente, die verglazing van de complete stad voor ogen had.

Een dreigende precariobelasting, waarbij telecombedrijven moesten gaan betalen voor ongebruikt koperdraad of lege buizen in de grond, lag mede ten grondslag aan de visie van KPN, zo wisten analisten.

VDSL wordt niet als een volwaardige vervanger van glasvezel gezien. De snelheden blijven van velerlei factoren afhankelijk, met name de afstand tot de straatkast. De nieuwe techniek vectoring compenseert deels overspraak van het VDSL-modem van de buurman, maar dat is slechts een verbetering op het oude VDSL. Zijn er veel DSL-gebruikers in een woonwijk, dan zakt de maximum haalbare snelheid toch langzaam weg.

Klanten stellen echter steeds hogere eisen aan hun vaste internetverbinding. Alleen via glasvezel is het uploaden van bestanden net zo snel als het downloaden, zegt KPN nu. Dreigende concurrentie van onder meer T-Mobile zal zeker hebben bijgedragen aan het nieuwe inzicht.

Op dit moment heeft KPN circa 30 procent van de huishoudens in Nederland, ruim 2,3 miljoen adressen, aangesloten op zijn glasvezelnetwerk. Dat moeten er meer worden.

Het bedrijf gaat daarom glasvezel aanleggen in het Arnhemse Spijkerkwartier, de wijk De Biezen in Dongen, in Helvoirt en Noord-Oost Zwolle. In Zwolle Noord-Oost zullen de huishoudens die aangesloten worden op het glasvezelnetwerk naar verwachting vanaf april 2019 diensten over dit netwerk kunnen afnemen.

Naast het versneld aansluiten van huishoudens op glasvezel, zal KPN in 2019 het programma van de verglazing van de wijkkasten (FttC) in Nederland afronden. Dit programma brengt glasvezel nog dichter bij de consument waardoor het mogelijk wordt om voor nog eens 500.000 Nederlandse huishoudens de internetsnelheid en de gebruikservaring verder te verbeteren.

886.000 Nederlanders hebben nog nooit internet gebruikt

Ongeveer 886.000 Nederlanders hebben nog nooit internet gebruikt. Vooral 75-plussers behoren tot de niet-gebruikers. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het onderzoek ‘ICT-gebruik van huishoudens en personen 2018’ van het CBS.

Bijna de helft van de Nederlanders van 12 jaar of ouder die nooit op internet zitten, was 75 jaar of ouder. Toch is de groep 75-plussers die nog nooit online is geweest, kleiner geworden. In 2012 zei 66 procent van de personen in deze leeftijdscategorie nog nooit internet te hebben gebruikt. Vervolgens daalde dit naar 50 procent in 2015 en 32 procent in 2018.

Ook bij de Nederlanders tussen de 65 en 75 jaar is het aandeel dat nog nooit gebruik heeft gemaakt van het internet (10 procent) lager dan in 2012, toen dat nog 43 procent was. In de leeftijdscategorie 45 tot 65 was 4 procent nog nooit online geweest. Personen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar maken bijna allemaal gebruik van het internet.

Onder de 75-plussers zijn het vaker vrouwen dan mannen die geen internet gebruiken. In 2018 gaf 41 procent van de vrouwen en 20 procent van de mannen van 75 jaar of ouder aan nooit op het web te zitten. Ook in de andere leeftijdscategorieën zijn het vooral vrouwen die niet actief zijn.

Personen zonder internetverbinding thuis, eerder aan simpelweg geen interesse te
hebben in het internet of ze vonden het niet zinvol (64 procent). Andere veelgenoemde
redenen waren gebrek aan kennis of vaardigheden (35 procent). Ook werd door 15 procent genoemd dat bezorgdheid over privacy en veiligheid een rol speelt om thuis geen internet te hebben, of dat de benodigde apparatuur te duur is.

In 2018 was 86 procent van de Nederlanders dagelijks online. In 2012 was dat nog 76
procent. Meer dan 95 procent van de 12- tot 45-jarigen en hoogopgeleiden gebruikten het
internet dagelijks. Ook 45 procent van de 75-plussers is dagelijks op het web.

Multiplay-markt groeit 3,6 procent naar 1,17 miljard euro in derde kwartaal

De omzet uit zogenoemde multiplay-diensten in Nederland is in het derde kwartaal van 2018 gegroeid naar 1,173 miljard euro. Dat is 3,6 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2017, zo blijkt uit het meest recente Multiplay-rapport van onderzoeksbureau Telecompaper.

Ook in volume was er sprake van een stijging. Het totaal aantal huishoudens met breedband plus minimaal één extra dienst (vaste telefonie, tv en/of mobiele telefonie) bij dezelfde aanbieder groeide met 1,2 procent naar 6,73 miljoen eind september 2018, vergeleken met eind september 2017.

De vast-mobiel-deelmarkt groeide tussen het derde kwartaal van 2017 en van 2018 met 2,8 procent naar 2,375 miljoen huishoudens waar minimaal breedband en mobiel bij dezelfde aanbieder wordt afgenomen. De grootste dienstencombinatie bij vast-mobiele huishoudens is quad play, met bijna driekwart van de aansluitingen. Breedband met televisie en mobiel is echter de snelst groeiende combinatie en was goed voor bijna 19 procent van alle vast-mobiele combinaties aan het einde van Q3 2018.

De verhoudingen tussen de aanbieders op de vast-mobiel markt blijven hetzelfde. KPN is de grootste aanbieder, gevolgd door VodafoneZiggo met 42 procent en T-Mobile als kleinste van het trio met rond de 2 procent van alle vast-mobiele huishoudens.

Op de hele multiplay-markt is VodafoneZiggo wel de grootste aanbieder als het gaat om aansluitingen. Het had 48 procent marktaandeel na een kleine kwartaalgroei, gevolgd door KPN met 39,1 procent, 0,4 procentpunten minder.

Het grootste gedeelte van de multiplay-huishoudens heeft overigens nog altijd een traditionele triple play-bundel (breedband, vaste telefonie en tv), hoewel dat aandeel is gedaald naar 44 procent.

T-Mobile en Ziggo stuwen groei breedbandmarkt

De Nederlandse markt voor breedbandinternet is in het derde kwartaal van 2018 met 0,3 procent gegroeid naar 7,48 miljoen aansluitingen. Dat blijkt uit het kwartaalrapport van Telecompaper over de Nederlandse vaste breedbandmarkt.

De kwartaalgroei kwam vooral van T-Mobile en Ziggo, waarmee de daling van Tele2 en KPN Groep te niet werden gedaan.

Kabel blijft de meest gebruikte technologie voor breedband na een kwartaalgroei van 0,4 procent naar 3,46 miljoen aansluitingen. Glasvezel groeide echter harder, met 0,8 procent naar 1,21 miljoen aansluitingen. Tegelijkertijd daalde DSL breedband met 0,1 procent naar 2,81 miljoen.

Ziggo blijft marktleider na een kwartaalgroei van 0,4 procent naar 3,286 miljoen breedbandklanten. Dat staat gelijk aan een marktaandeel van 43,9 procent.

Behalve Ziggo en KPN kent de markt nog een aantal kleinere spelers. Hiervan is Tele2 op de breedbandmarkt de grootste met 3,8 procent, 0,1 procentpunten minder dan in het tweede 2018. T-Mobile is in het derde kwartaal juist gegroeid, met 0,2 procentpunten om uit te komen op 3 procent. Samen hebben deze partijen dus iets minder dan zeven procent van de breedbandmarkt in handen, ver achter Ziggo en KPN.

Oplossing in zicht voor Friese 5G-drempel

Nederland kan een landelijk dekkend 5G-netwerk krijgen als de veiligheidsdiensten de afluisterpost in Burum verhuizen. Het lijkt erop dat die naar het buitenland verhuist.

Dat melden bronnen aan de NOS.

De verhuizing is een praktische oplossing voor het probleem dat de veiligheidsdiensten en de telecomoperators elkaar in de weg zitten met het 5G-spectrum. Beiden communiceren in de band rondom 3,5 GHz. Het belang van de een is staatsveiligheid, dat van de andere commerciële vooruitgang.

Of dit een definitief besluit wordt, moet nog blijken. Een andere optie is dat telecombedrijven de band gaan delen met diensten als AIVD en MIVD. Daar zouden beide partijen echter geen voorstander zijn.

Als het frequentieprobleem is opgelost dan kan het Agentschap Telecom het veilingproces opstarten.

De nieuwe 5G-netwerken kunnen bijvoorbeeld miljoen apparaten op een vierkante kilometer tegelijk kunnen bedienen. Met gigabitsnelheid en met een latency van onder de milliseconde. In theorie. Het zijn vooral apparaten en industrieën die hiervan profiteren. De gedachte is dat 5G-netweken een nuttig fundament vormen voor het internet of things, autonoom rijdende auto’s, smart city-omgevingen, landbouw en bijvoorbeeld AR/VR.

Foto: Bert Kaufmann (cc)

Page generated in 1,203 seconds. Stats plugin by www.blog.ca