Microsoft en Open Source?

Microsoft neemt een grote stap richting open source. Niet alleen ijveren ze voor de iso-goedkeuring van ooxml, open office XML, ook zal Server 2008 de open source programmeertaal PHP gaan ondersteunen. En als dat nog niet genoeg is, maakte Microsoft vorige week bekend dat al zijn protocollen vrijgegeven worden op het web en de patenten gratis voor non-profit, open source projecten gebruikt mogen worden. 

BBC test 3-D HD

De BBC gaat een aantal rugby wedstrijden weergeven in 3-D HD. De wedstrijden zullen te zien zijn op een 3-D stereoscopisch projectie scherm en getoond worden aan een select publiek in de West London studio’s in Hammersmith. BBC werkt tijdens deze pilot samen met een aantal bedrijven waaronder Can Communicatem Inition, een specialist in 3-D productie en Axis films, een AV verhuurbedrijf.

Meer lezen

Higher definition 4K

Era la notte
Op het Surfnet Mediaseminar, gehouden in Pakhuis Willem de Zwijger in Amsterdam op dinsdag 4 maart, werd een demonstratie met 4K video gegeven. 4K video is maar liefst 4 X de kwaliteit van HD en 24 keer SD video, oftewel 4000 X 2160 pixels.

Meer lezen

Page generated in 1,323 seconds. Stats plugin by www.blog.ca