Een eigen YouTube pagina

Met de kreet “YouTube is verkocht voor 1.6 miljard, wat gaat het jou opleveren?” is de website StartYourTube gestart. Maak een eigen YouTube-dienst en verdien miljoenen?

De video-share pagina’s kun je voorzien van eigen naam, merk en branding. Zelf een eigen domeinnaam is mogelijk. De opzet lijkt uiteraard verdacht veel op YouTube, zelfs het logo van StartYourTube is een afgeleide van het YouTube logo. Benieuwd hoelang Google dit goed gaat vinden.

Read moreEen eigen YouTube pagina

HDTV, zijn we er klaar voor?

iMMovator, de netwerkorganisatie die zich bezig houdt met de versterking van de crossmediale sector, heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, een onderzoek gedaan naar de effecten van de introductie van HD in Nederland.  Dat onderzoek was mede onderwerp van gesprek tijdens de HD dagen in Hilversum, begin maart. Hoe is de stand van zaken en wat is HD eigenlijk?

Lees het artikel

Omzet mobiel naar 31 miljard EURO

Juniper research heeft berekend dat de combinatie van een grotere 3G adoptie en meer richmedia content voor mobiel de omzet aanzienlijk zullen verhogen naar 31 miljard EURO in 2010. Met name China en het Verre Oosten zullen 41% van die omzet voor hun rekening nemen. De auteur van het rapport, Dr. Windsor Holden, schrijft dat er wel nog enkele drempels moeten worden genomen. Zo is het over het algemeen bar gesteld met de user interface, is de dekkingsgraad van 3G nog niet altijd optimaal te noemen en moeten de kosten van een flatfee abonnement omlaag. Maar de traditionele killer apps als ringtones en wallpaper zullen concurrentie krijgen van streaming video, social networking en multiplayer gaming.

De Kunst van HD

Terwijl in Hilversum de HD-Dagen gehouden werden over de introductie van HD in Nederland, vond in Maastricht een uniek HD-project plaats rond de Tefaf, ‘s-werelds belangrijkste kunstbeurs.
De regionale zender L1 en het livestyle magazine Chapeau! ontwikkelde rond deze kunstbeurs, een multiplatformproject.  L1 maakte Tefaf Journals die getoond werden op een gesloten Tv-circuit (digital signage) in HD kwaliteit en verzorgde een dagelijks Tefaf Nieuws bulletin van 15 minuten in SD voor RTL-Z en RTL7.

Lees meer

2009 NLD 1 t/m 3 in HD op de kabel

Ziggo, de combinatie van Casema, Multikabel en @Home gaat als eerste kabelbedrijf de HD versie van de landelijke publieke zenders vanaf 2009  toevoegen aan hun digitale pakket. De kabelabonnees hoeven geen extra abonneegeld te betalen voor de HD kanalen in het digitale basispakket. Later dat jaar volgt UPC. In 2008 zullen de Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap Voetbal al in HD te zien zijn bij de kabelbedrijven.

Aantal digitale TV aansluitingen groeit

 

Het totaal aantal digitale aansluitingen in Nederland groeide in 2007, volgens Telecom.review, naar 3.320.000. Alleen al in december steeg het percentage met 5,4 %. In totaal zijn er nu 7,7 miljoen TV aansluitingen in Nederland, waarvan 43% digitaal. Het aantal analoge aansluitingen zakte van 59 naar 57%. De kabelsector heeft verreweg de meeste digitale klanten met Ziggo als uitschieter: 834.000 aansluitingen. Opmerkelijk is de teruggang van satelliet op de totale TV markt, naar 14,2%, terwijl DVB-T groeide van 5,3 naar 6,2 %. IPTV blijft vooralsnog marginaal, met 2,2% van de totale markt en 5,1% van de digitale aansluitingen.

Page generated in 2.063 seconds. Stats plugin by www.blog.ca