DVB-H kansrijk?

Stellingen:
Individualisering van mediagebruik en daarmee gepaard fragmentatie van de markt neemt zienderogen toe.
Dat wil niet zeggen dat mensen meer TV kijken of radio luisteren, het is wel een trend dat het publiek meer media tegelijkertijd consumeert. Andere trend: enerzijds willen mensen, na een dag hard werken, ‘s-avonds passief geentertaind worden, anderzijds willen ze specifieke content, passend binnen hun interesseveld. General content moet daarom aangepast worden, niet alleen moeten de doelgroepen bediend worden met tailored content, ook de devices bepalen wat er straks te zien is op het toestel, als is het maar vanwege het 2,6 inch beeldscherm van een mobiele telefoon. Hoe moeten we DVB-H zien in het kader van deze ontwikkelingen?

Read moreDVB-H kansrijk?

Comcast neemt Plaxo over

Het is lente en veel bedrijven zijn weer op overnamepad of willen graag cashen. Zo ook het social media netwerk Plaxo Pulse. Plaxo heeft zijn 50 werknemers in Sillicon Valley overgedragen aan Comcast, het grootste triple-play bedrijf uit de US met kabeltelevisie, internetacces en telefonie (ondermeer eigenaar van AT&T broadband). Plaxo-“stay in touch with people you care about”- blijft bestaan als zelfstandig merk, maar zegt door Comcast social media te kunnen brengen naar de mainstream consument. Zo willen ze Plaxo Pulse integreren in de Comcast entertainment portals Fandango en Fancast. Nu nog zien of zo’n mastodont als Comcast, die overigens een heel slechte reputatie heeft als het gaat om “the people they should care about”: de klanten, zo’n netwerk levend kan houden. Maar ja: het begrip “vriend” is sowieso al aardig gedegradeerd sinds de komst van de Facebooks-Hyves e.d.

SaaS?

SaaS, oftewel Software as a Service is het gebruiken van software die niet meer, fysiek (voor zover dat kan) in eigen huis geinstalleerd is. Google Apps is zo’n voorbeeld van SaaS zoals het in het kort genoemd wordt. Past geheel in de web 2.0 gedachte waar mensen ongeacht de plek waar ze zich bevinden contact hebben met hun peergroup en ook alle faciliteiten ter beschikking hebben zoals socialmedia tools als Flickr, Hyves, LinkedIn, maar ook de worktools zoals Google Apps. Google Apps bestaat uit een aantal applicaties zoals Gmail, het mailprogramma, Google Talks (chat), Google Docs (Spreadsheet en tekstverwerker) en Google Agenda.

Read moreSaaS?

Consortium gebruikt geen DVB-H, maar DVB-T

Vodafone, LG en GSmart gaan mobiele telefoons op de markt brengen die niet geschikt zijn DVB-H, de voorkeurstechniek van de Europese Unie, maar voor DVB-T, de digitale vervanger van analoge etherTV. Daarmee zijn vele comptabiliteitsproblemen opgelost, aldus de fabrikanten, omdat DVB-T een standaard in Europa is, zonder abonnement (free-to-air zenders), daarmee gratis, en gebruik maakt van bestaande netwerken, dus zonder geen extra kosten. Zondermeer een originele aanpak te noemen. Ben benieuwd hoe ze de specifieke problemen die DVB-T heeft bij mobiel gebruik, hoger energiegebruik en kwistig dataverbruik, gaan oplossen. DVB-H is getuned op batterijgebruik en zou daarom veel geschikter zijn dan DVB-T. 

Microsoft trekt bod op Yahoo! in

Dit weekend heeft Microsoft aangegeven zijn bod van meer dan 47 miljard dollar op het internetbedrijf Yahoo! terug te trekken en daarmee van overname af te zien.

Dat had meteen effect op de beurskoers van Yahoo!. Het aandeel Yahoo! is vandaag gedaald met 22% tot $ 22,80. Het geschil ontstond omdat Yahoo! 40 dollar per aandeel wilde hebben en Microsoft maar 33 wilde geven. Beursanalisten denken dat Microsoft nog altijd geinterresseerd is, maar doormiddel van terugtrekking de druk op Yahoo! wil opvoeren. De overname zou een van de grootste overnames in de technische sector zijn.

Read moreMicrosoft trekt bod op Yahoo! in

Categories IT
Page generated in 1.679 seconds. Stats plugin by www.blog.ca