NAB 2009 in crisis

De grootste omroepbeurs ter wereld, de NAB in Las Vegas, heeft duidelijk te kampen met de gevolgen van de kredietcrisis. Er waren aanmerkelijk minder bezoekers, ruim 80.000 bezoekers, tegen 108.000 bezoekers vorig jaar. Ook in medialand is het blijkbaar crisis. Veel lege plekken in de hallen die opgevuld waren met grote bankstellen en extra brede gangpaden om het vrije aantal vierkante meters optisch te verdoezelen.

Meer lezenNAB 2009 in crisis

Philips stopt met 3D

Philips heeft vandaag aangegeven te stoppen met 3D televisie. Ondanks de miljoenen die het Eindhovense bedrijf in 3D heeft gestoken trekken ze de stekker uit het project en daarmee uit het speciaal daarvoor opgerichte bedrijf 3D Solutions.

Philips ziet de eerste tijd, mede ingegeven door de huidige kredietcrisis, het toestel niet de huiskamer veroveren. De patenten gaan in de ijskast en komen later wel van pas, als de markt er wel rijp voor is.

Ziggo verkleint aantal analoge TV kanalen

Neerlands grootste kabelaar, Ziggo, verkleint het aantal analoge kanalen in haar basis pakket van 34 naar 30. Ziggo zegt de vrijgekomen bandbreedte nodig te hebben voor uitbreiding van het aantal digitale zenders. Het aantal digitale aansluitingen in Nederlands is het eerste kwartaal van 2009 boven de 50% gekomen. Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens hebben nu een abonnement op digitale TV.

Meer lezenZiggo verkleint aantal analoge TV kanalen

Google wil Twitter overnemen

Volgens de site TechCrunch, wil Google het succesvolle Twitter overnemen. Gesprekken daarover zouden al gestart zijn. De geschatte waarde van Twitter zou rond de $ 250 miljoen dollar liggen, maar de CEO van Twitter, Evan Williams, zegt niet te willen verkopen al biedt Google 1 miljard. Nu eens kijken in hoeverre dit onderdeel uitmaakt van de onderhandelingen…..

Meer lezenGoogle wil Twitter overnemen

Page generated in 1,645 seconds. Stats plugin by www.blog.ca