‘LivingSocial trekt zich terug uit Nederland’

2011 was een bewogen jaar voor de daily deals sites. De markt groeide enorm, en marktleider Groupon kondigde aan naar de beurs te stappen. De beursgang kwam echter al gauw in de problemen door een ‘foutje’ in de boekhouding. Daarnaast zijn er vragen over de houdbaarheid van het business model van couponsites. Concurrenten schieten als paddenstoelen uit de grond.

LivingSocial is na Groupon de grootste speler in de markt en ging september vorig jaar van start in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Volgens ingewijden hebben de medewerkers vanmiddag echter te horen gekregen dat LivingSocial al weer de stekker trekt uit haar Nederlandse activiteiten. Lees meer over: ‘LivingSocial trekt zich terug uit Nederland’.

Iedereen is een muziekkenner bij 8Tracks

Iedereen is een muziekkenner bij 8Tracks

Muziekliefhebbers kunnen waarschijnlijk al niet meer zonder. 22Tracks is dé manier om nieuwe muziek te ontdekken. Zorgvuldig klaargezet in 22 playlists, elk bestaande uit 22 tracks, door muziekpioniers als Venz en consorten. Na Amsterdam en Brussel, staat nu Londen op het verlanglijstje.

Ondertussen timmert aan de andere kant van de oceaan een soortgelijk initiatief hard aan de weg. Uitgeroepen tot één van de beste websites van 2011 door TIME magazine, wordt het tijd 8Tracks eens uit te proberen. Hoewel de naam natuurlijk direct een vergelijking oproept, steekt het principe van 8Tracks toch iets anders in…

Vermenselijking van samenwerking heeft de toekomst

Vermenselijking van samenwerking heeft de toekomst

Als je heel goed luistert, hoor je zoveel meer…

Er valt doorgaans veel meer uit een organisatie te halen. Zowel pret, poen als prestige. Niet vanuit een negatieve motivatie -hoe knijp ik meer uit mijn medewerkers?- maar juist vanuit een positieve. Met name grote bedrijven zien medewerkers vaak als iemand behorend bij een functienaam, waar een KPI en een target bij horen. Dat levert hen waarschijnlijk het idee van stabiliteit, organisatie en aansprakelijkheid op. Maar daarmee weten ze nog niet wat een medewerker daadwerkelijk in huis heeft en als mens nodig heeft. Je zet dan diegene alleen in volgens zijn functiebeschrijving. Iemand ‘is’ zijn jobtitle.

Maar weet jij wie er eigenlijk bij jou in het bedrijf ‘violist is‘ en wie er ‘vloeiend Russisch‘ spreekt, capabilities die niet in de functiebeschrijving staan? Er zijn echt vele momenten dat dit voor de business handig is om te…

Justin Franssen over de regulering van gaming in Holland

Afgelopen week vond in London de grootste online gaming beurs van Europa, “ICE” plaats in Earls Court, London. Tijdens dit event sprak ik met diverse mensen over de regulering van online kansspelen. Het is in Nederland een actueel onderwerp omdat het binnen het regeerakkoord opgenomen is. Dit artikel is de inleiding van een serie artikelen die nader op de marketingaspecten van online gaming/gambling in zullen gaan. Lees meer over: Justin Franssen over de regulering van gaming in Holland.

Data MegaUpload staat nog zeker 2 weken veilig

Data MegaUpload staat nog zeker 2 weken veilig

Het zal nog zeker 2 weken duren voordat de data van MegaUpload eventueel verwijderd kan worden, zo weet Cnet te melden uit woorden van advocaat Ira Rothken. Gisteren werd bekend dat deze data aanstaande donderdag al verwijderd kon worden, zo snel gaat het dus niet. Doordat alle fondsen van Megaupload bevoren zijn kunnen ze de betreffende hostingpartijen niet betalen.

De betreffende hostingpartijen zijn galant genoeg om ons wat extra tijd te geven zodat wij met de regering een soort van regeling kunnen treffen,” aldus Rothken. De autoriteiten hebben backups gemaakt van sommige data, dat gebruikt zal worden als bewijs. Het verwijderen van alle MegaUpload data zal gebruikers schaden die op een puur legale manier gebruik maakte van de site.

Een van de hostingpartijen, Carpathia hosting, laat weten de gebruikers niet gewoon hun data terug kunnen geven. “Carpathia Hosting does not have, and has never had, access to the content on MegaUpload servers and has no mechanism for returning any content residing on such servers to MegaUpload’s customers.

Iemand die zijn content terug wil hebben zal toch gewoon contact op moeten nemen met MegaUpload. Hopelijk komen de autoriteiten en MegaUpload nog tot een oplossing om gebruikers hun data terug te geven voordat alles verwijderd…

Is een goedkopere iPhone doodsteek voor de concurrentie?

Is een goedkopere iPhone doodsteek voor de concurrentie?

Volgens de Wall Street Journal hebben Apple en Samsung de markt voor smartphones tot een tweestrijd gereduceerd. In het vierde kwartaal streden de twee merken nek-aan-nek: Apple bracht 37 miljoen iPhones aan de man, terwijl Samsung er 36,5 miljoen over de toonbank zag gaan.

Volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics heeft het bedrijf van wijlen Steve Jobs nu 23,9% van de smartphonemarkt in handen, Samsung 23,5%. Op een derde plaats volgt Nokia, op geruime afstand, met 12,6%.

In Q3 was Apple achterop gesukkeld door een later dan normale lancering van zijn nieuwste iPhone. Uiteindelijk kwam het met een lancering, net voor de start van de eindejaarsperiode. Waarbij het bedrijf waarschijnlijk ook nog profiteerde van de publiciteit die het kreeg bij het overlijden van Steve…

Page generated in 2,720 seconds. Stats plugin by www.blog.ca