Gamecowboys podcast: Helter Smelter (met Samuel Hubner Casado)

We podcasten weer live op zondagavond, vanavond samen met Samuel Hubner Casado (PU). Het is geen toeval dat Sam langskomt, want deze week was er weer een nieuw stukje DLC voor Dark Souls 2. Jullie zijn dus al vantevoren gewaarschuwd… Natuurlijk gaan we ook kijken wat er verder deze week allemaal is gebeurd in het nieuws en we kijken nog even terug naar #gamergate en vooruit naar de Tokyo Game Show die volgende week begint. Fun times!

Geen zin om live te volgen? Je kunt de podcast altijd later terugkijken en vanaf maandag natuurlijk ook terugluisteren via iTunes. Enjoy! 

De langzame dood van MSN Messenger

Microsoft heeft aangekondigd te stoppen met de ondersteuning van MSN Messenger. Nadat het ruim een decennium lang dienst heeft gedaan als een van de populairste chatapps, heeft Microsoft besloten te stoppen met de instant messenger service.

Microsoft was al eerder van plan om te stoppen met MSN Messenger. Het bedrijf besloot verder te gaan met het populairdere Skype. MSN Messenger gebruikers kregen de mogelijkheid om hun MSN account over te zetten naar een Skype account.

Tot oktober dit jaar wordt de service nog wel ondersteund in China. Hierna kunnen de Chinese gebruikers overstappen op Skype of een andere Messaging service.

MSN_Messenger_1999
De officiele aankondiging van MSN Messenger

Google stopt met het tonen van auteurs in zoekresultaten

Google heeft besloten om te stoppen met het tonen van auteurschap referenties binnen de zoekresultaten. Hierbij gaat het om auteurs waarvan het Google+ profiel is gekoppeld aan de geschreven artikelen.

John Mueller, hoofd Google Trends heeft dit laten weten via een update. De reden van het schrappen ligt waarschijnlijk in het feit dat auteursinformatie voor velen niet erg van belang is. Eerder dit jaar stopte Google al met het tonen van auteursfoto’s van de Google Plus profielen.

auteur_googleplus

Spelen in Groot-Brittannië met Minecraft

Minecraft is sinds de lancering in 2011 uitgegroeid tot een populaire online game. In de loop van de jaren is er behoefte ontstaan om te spelen in een meer reële omgeving. Het British Geological Survey heeft daarop een accurate geografische map gemaakt die bestaat uit meer dan 22 miljard Minecraft blokken. Deze nieuwe omgeving kan door actieve gebruikers gratis gedownload worden.

De omgeving is gemaakt met behulp van data uit onderzoek van Ordnance. Hierbij kunnen gebruikers spelen in Engeland, Schotland, Wales en zelfs enkele eilanden. Graham Dunlop, Innovation Lab Manager bij Ordnance Survey legt uit dat ze met dit project de educatieve voordelen wilden uitlichten. Bij het ontwikkelen van de nieuwe omgeving is gebruik gemaakt van gratis OS OpenData. 

Miljoenen historische afbeeldingen beschikbaar op Flickr

Begin dit jaar begon communicatie technologie student Kalev Leetaru met het verzamelen van meer dan 14 miljoen foto’s van het publieke domein. Leetaru zette de verzamelde foto’s over naar het Internet Archief account op Flickr. Vanaf vandaag staan hier 2,6 miljoen afbeeldingen die gratis te downloaden zijn.

Leetaru gebruikte Optical Character Recognition (OCR) om de verzamelde foto’s over te zetten. Met behulp van OCR kon Leetaru zoeken naar bepaalde teksten binnen het archief. OCR herkent echter geen afbeeldingen. Leetaru heeft daarom de bestaande OCR software uitgebreid zodat er nu ook op publieke artikelen en foto’s kan worden gezocht die uitgegeven zijn tussen 1500 en 1922.

Volgens de BBC scande het OCR programma de boeken en secties van de tekst die herkend werden als afbeeldingen. Leetaru kon met behulp van zijn eigen software programma bepaalde delen terugvinden en hieraan de juiste afbeeldingen koppelen die vervolgens naar Jpeg formaat werden vertaald. Hiermee konden de foto’s geupload worden op Flickr.

Momenteel zijn er 2,6 miljoen historische foto’s te vinden op Flickr. De mogelijkheden van dit online archief zijn eindeloos. Leetaru hoopt dat meerdere bibliotheken de kansen van het OCR programma inzien en hiermee steeds hun digitale collectie uitbreiden. 

Google Opinion Rewards nu ook in Nederland beschikbaar, Google betaalt voor je mening

Google Opinion Rewards, de enquête-app waarmee je geld kunt verdienen is nu ook in Nederland beschikbaar. Gebruikers van de app krijgen ongeveer één keer per week een enquête (vaker of minder vaak kan ook) voorgeschoteld. Hiervoor krijg je een melding op je smartphone wanneer deze voor je klaar staat. Als je de enquête volledig invult, ontvangt je een beloning in de vorm van Google Play-tegoed. Na de installatie van de app vraagt Google je wat basisinformatie in te vullen waaronder leeftijd, postcode, inwonersaantal van je woonplaats en in welke inkomenscategorie je valt.

Google Opinion Rewards stelt je bijvoorbeeld vragen over wat je van bepaalde reclames vindt of wanneer je van plan bent weer op reis te gaan. Voor je antwoorden betaalt Google maximaal € 0,75 per sessie. Dit bedrag wordt gestort in je Google Play-account waar het gebruikt kan worden in de Play store voor aankopen van apps en meer. Je kunt als gebruiker altijd aangeven dat je een vragenlijst wilt overslaan omdat bijvoorbeeld het onderwerp je niet aanspreekt of omdat het een enquête is waar je geen vergoeding voor krijgt.

Heel veel tijd kost het overigens niet want een enquête bestaat volgens Google maximaal uit 10 korte vragen. Google Opinion Rewards is gratis te downloaden in Google Play. Om aan de enquêtes mee te kunnen doen is naast een Google-account een Google Wallet-account nodig.

Uber Vs. Lyft, clash of the taxi startups

Hier in Nederland heeft taxidienst Uber net voet aan wal gezet, maar in de Verenigde Staten is de strijd tussen Uber en de jongere taxidienst Lyft losgebarsten. Deze twee ride-sharing diensten staan recht tegenover elkaar. Voor klanten zijn de twee diensten bijna niet te onderscheiden. Ze bieden beiden namelijk goedkope taxiritten met goede service. En ondertussen gaat de strijd in San Francisco gewoon door.

De inwoners van San Francisco kunnen kiezen uit meerdere apps. Uber heeft het meest luxe imago doordat deze dienst in 2009 begon met zwarte luxe auto’s. Lyft heeft een informeel karakter. De taxi’s van deze startup zijn te herkennen aan de grote roze snor op de voorkant van de auto. Daarnaast wordt bij Lyft aangemoedigd om naast de chauffeur plaats te nemen.

De twee diensten zijn verder identiek. Uber is op dit moment groter dan Lyft. De dienst is nu actief in zo’n 92 steden tegenover Lyft dat in 72 steden actief is. Op dit moment bevinden de chauffeurs van beide diensten zich in een luxe positie. Beide taxidiensten bieden namelijk grote geldbedragen over voor chauffeurs die bereid zijn over te stappen. Daarnaast gaat het gerucht dat Uber nepaccounts aanmaakt om Lyft taxiritten aan te vragen en deze vervolgens te annuleren. Andersom traint Lyft zijn chauffeurs om Uberchauffeurs over te halen. Er zijn enkele chauffeurs die werkzaam zijn voor beide diensten. 

Voorlopig ziet het ernaar uit dat de strijd tussen de twee partijen nog lang niet is gestreden. De taxidiensten nemen constant elkaars ideeën over. Tijdens de introductie van Lyft Line waarmee passagiers een rit kunnen delen, werd door Uber een soortgelijke dienst genaamd UberPool gelanceerd. 

8 Google trucjes die je (misschien) nog niet kent

Regelmatig wordt er geschreven over de nieuwste projecten, overnames van Google en hoe de zoekmachine omgaat met de ranking van de zoekresultaten. Bij de laatste worden vaak tips gegeven over Google Search. Er zijn echter ook heel wat, vaak minder bekende zoekopties in de Google mogelijk. Daarom deze keer een wat luchtiger artikel met 8 bijzondere easter eggs van Google die zeker het proberen waard zijn!

Een rondje draaien
Als je in de zoekbalk ‘do a barrel rol’ of ‘Z or R twice’ intikt, draait de zoekpagina vervolgens een rondje. 

barrel roll artikel

Evolve: vier tegen één en toch eerlijk

Je ziet niet vaak dat er echte pure multiplayer games uitkomen en Evolve is daarbij nog een uitzondering. Het is een vier tegen één multiplayer. Het doel is of met zijn vieren een monster verslaan of als monster je vier tegenstanders verslaan.

Is dat eerlijk? Tijdens de demo kon ik het gevoel niet onderdrukken dat bij dit spel er altijd een het haasje is, hij of zij die het monster speelt. Misschien komt dit dat het monster altijd in een kwaad daglicht staat. Monsters redden zelden een stad, ze vernielen ze meestal.

Evolve gameplay

Nintendo komt met 3DS hardware-update

Nintendo presenteerde in Japan zijn nieuwste versies van de 3DS, de New 3DS en broer de New 3DS XL. Naast een beter 3D-scherm, meer knoppen en een extra analoge stick kunnen beide handhelds ook de recent aangekondigde Amiibo figuurtjes kunnen aflezen via NFC-technologie die ook al in de Wii U was verwerkt.

Het nieuwe ontwerp kent een paar verbeteringen en uitbreidingen. Het scherm bevat een bredere kijkhoek zodat spelers de 3D-effecten beter en stabieler kunnen zien. Ook krijgt de New 3DS een extra (mini-)analoge stick, twee extra schouderknoppen, Super Nintendo-stijl gekleurde ABXY-knoppen én een krachtigere CPU.

793317

De 5 Video on Demand filmtips van week 35

Video-on-Demand. Velen van ons zijn er al helemaal aan gewend. Gewoon lekker die film, serie of documentaire kijken als het jou uitkomt. Diensten als Netflix en HBO hebben hierdoor veel aan populariteit gewonnen. Maar ook bij Ziggo, KPN en UPC is het mogelijk on demand films te kijken. In samenwerking met Stichting Video on Demand voortaan nu wekelijks hier op Dutchcowboys de 5 Video on Demand filmtips voor deze week. Met deze week:

1. RIO 2

Blu, Jewel en hun drie kinderen hebben een perfect leven in de magische stad Rio de Janeiro. Wanneer Jewel besluit dat de kinderen moeten leren leven als echte vogels staat ze erop dat de familie naar het Amazonegebied gaat. Terwijl Blu zich probeert in te passen bij zijn nieuwe buren vreest hij dat hij Jewel en zijn kinderen verliest aan de wilde dieren.

Page generated in 1.800 seconds. Stats plugin by www.blog.ca