Dreamfall: Chapters keert terug van weggeweest

Het waren acht lange jaren voor de fans van Dreamfall: The Longest Journey. De game eindigde met een cliffhanger waar Halo 2 een puntje aan kon zuigen en niemand durfde te zeggen of er een vervolg kwam. Een Kickstarter blies weer leven in het project dat in delen zal verschijnen. Dan luidt de onvermijdelijke vraag: was het project van Red Thread Games het wachten waard?

Eerst een introductie. Dreamfall draait om Arcadia en Stark, de ene is een fantasiewereld, de andere een cybernetisch dystopia. Alleen door te dromen kan je via de laatste in de eerste komen. Droommachines vinden ook gretig aftrek, maar de prijs blijkt hoog. Snode coöperaties proberen namelijk de dromen te stelen.

Bovenstaande beschrijft ongeveer 1% van een buitengewoon uitgebreid (en soms erg ingewikkeld) verhaal met tientallen karakters. Beginners kunnen beter eerst beginnen met The Longest Journey of zijn vervolg Dreamfall. Zelfs ondergetekende had moeite om na acht jaar de draad weer op te pikken.

dreamfall-chapters-chapter-1

Google Analytics nu ook op de iPad

In juli van dit jaar kwam eindelijk de officiële Google Analytics App uit voor de iPhone. Van deze App is een nieuwe versie (1.1.0) uitgebracht en daarmee is de app nu geoptimaliseerd voor de iPad. Qua functionaliteiten is de app dus gelijk gebleven.

Met Google Analytics kan je als beheerder van een (of meerdere) websites een duidelijk beeld krijgen van bijvoorbeeld de bezoekersstromen, de verkeersbronnen of het aantal pageviews. Nadat je in de App de betreffende website hebt geselecteerd zie je onder elkaar eerst realtime het aantal actieve bezoekers op dat moment, vervolgens het aantal bezoeken met daaronder waar (land) deze vandaan komen, het aantal bezoeken met daarbij de verkeersbronnen en het aantal paginaweergaven met daarbij een overzicht op welk tijdstip dit het hoogste is.

Hieronder een screenshot van de App:

Analytics-iPad

​Halloween: mobiele horror

Een bloedrode maan werpt langgerekte schaduwen over de lege parkeerplaats langs de uitgestorven snelweg. Je was onderweg naar een Halloweenfeestje ergens op de Veluwe, maar te oordelen aan de witte stoom die met een sissend geluid onder de motorkap vandaan komt, gaat de avond iets anders verlopen dan je had verwacht. Daar sta je dan, in je mooie zombiekostuum waar je de avond daarvoor urenlang aan geknutseld had. Je pakt je telefoon om de wegenwacht te bellen, maar tot je grote ergernis heb je A) geen bereik, B) een lege batterij of C) je beltegoed opgebruikt! Juist op dat moment rolt er een oude, zwarte Cadillac bijna geruisloos de parkeerplaats op. Misschien heeft de bestuurder koelvloeistof bij zich, denk je nog even hoopvol. Maar dan komt de auto op twintig meter afstand tot stilstand en dooft zijn lichten. Je wacht tot de bestuurder naar buiten komt, maar er gebeurt niets. Hij staat daar maar, zwart en dreigend in het donker… “Hallo?” roep je, terwijl je de bestuurder probeert te ontwaren. Dan zwaait het portier open en er verschijnt een lange, magere figuur, gehuld in een zwart gewaad met een kap die zijn gezicht verbergt. Het blad van zijn zeis glanst kil in het maanlicht.

Time out! Je kunt dit horrorscenario voorkomen door de volgende telefoontips van Robin Mobile ter harte te nemen.

Kies een provider met een goed netwerk

In Nederland maken alle mobiele aanbieders uiteindelijk gebruik van de netwerken van drie providers, namelijk T-Mobile, KPN en Vodafone. Voor het belverkeer maken KPN en Vodafone gebruik van een GSM 900 netwerk. GSM 900 netwerken zenden uit op een frequentie rond de 900 Mhz. T-Mobile maakt daarentegen gebruik van een GSM 1800 netwerk, op respectievelijk zo’n 1800 Mhz. Netwerken met een lagere frequentie hebben over het algemeen een groter en meer doordringend bereik dan de GSM 1800 netwerken. Hierdoor is de ontvangst van aanbieders op het KPN of Vodafone netwerk over het algemeen beter. Deze netwerken hebben voor een goede dekking minder masten nodig, wat de verschillen in dekking verklaart in bosrijke gebieden zoals de Veluwe, waar niet overal masten mogen worden geplaatst.

Wees zuinig met je batterij

Teveel dag over aan het eind van je batterij? Je kunt veel doen om de levensduur van de accu van je telefoon te verlengen. Laad je telefoon bijvoorbeeld iedere dag op, ook al is het niet nodig (smartphone batterijen hebben geen geheugen). Gebruik nooit de oplader in je auto, tenzij het een noodgeval is. En wil je de oplader in je auto tóch gebruiken, haal je telefoon er dan even uit als je je auto start, want pieken in het voltage kunnen de batterij beschadigen. Gebruik je telefoon nooit als hij aan het opladen is, want door de hitte kan de accu kapot gaan. Haal je telefoon van de oplader zodra hij vol is en laat hem nooit langer dan twaalf uur achter elkaar aan de oplader zitten.

Sluit een alles onbeperkt abonnement af 

Hou je van verrassingen? Dan is het een goed idee om een bundel met beperkingen af te nemen bij je mobiele aanbieder. Wie weet ontvang je dan aan het eind van de maand wel een gepeperde telefoonrekening omdat je weer buiten je bundel bent gegaan. Als het een beetje meezit, kun je die onverwachte rekening niet betalen en wordt je telefoonabonnement afgesloten. Hoera! Voor wie niet van verrassingen houdt: zoek een mobiele aanbieder die voor een vast bedrag per maand onbeperkt gebruik van belminuten, sms’jes en mb’s aanbiedt. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Page generated in 1,767 seconds. Stats plugin by www.blog.ca