Het automuseum in Turijn, een walhalla voor autoliefhebbers

Vlakbij Lingotto, de roemruchte plek in Turijn waar zich de oude Fiat-fabriek bevindt, vinden we aan de rivier de Po het ‘Museo Nazionale dell’Automobile di Torino‘, een mondvol en afgekort het Automuseum van Turijn. Dit museum behoort tot de belangrijkste musea als het gaat om de historie van automobielindustrie. De collectie van auto’s is uniek en wereldberoemd maar daar blijft het niet bij.

Het 33 miljoen kostende en in 2011 heropende museum is een walhalla voor iedere autoliefhebber en heeft weinig meer weg van een traditionele omgeving van een stoffig museum volgepropt met oude auto’s. Museo Nazionale dell’Automobile is veel eerder een reis door de tijd die je continue verwondert.

In het futuristische gebouw word je op de tweede verdieping direct verwelkomd met een contrast tussen de eerste auto en de hedendaagse zonnecel-technologie. Eenmaal daar aangekomen begint je droomvlucht die voortduurt tot dat je weer op de begane grond bent aangekomen. Geen seconde verveel je je in dit prachtige museum waar architectuur en design versmelten en je kennismaakt met de ontwikkeling van auto’s in al zijn facetten.

Maar bovenal zijn er auto’s, heel veel auto’s. Wie er doorheen wandelt krijgt het gevoel geen auto te missen en dat is bijzonder. Er moet heel lang zijn nagedacht door de bedenkers Cino Zucchi en Francois Confino over welke modellen belangrijk zijn geweest voor de auto-industrie.

automuseum_turijn_1

Post-it notes in plaats van retargeting-ads

Je bekijkt één keer een paar schoenen op een willekeurige grote website en vervolgens zie je die schoen overal terugkomen, op iedere webpagina die je bezoekt. Mooie schoenen? Misschien… maar je hoeft ze echt niet op iedere website wéér tegen te komen.

Maar wat nu als je die plek, waar normaal dat paar schoenen voorbij zou komen, op een veel nuttigere manier zou kunnen invullen. Door heel old-school, post-its met herinneringen te plakken bijvoorbeeld. 3M, het bedrijf van de bekende post-it’s, besloot dit idee te realiseren.

In Rusland is hier mee geëxperimenteerd en het resultaat ziet er super goed uit. Het is niet alleen heel handig (want je wordt continu herinnerd aan de items op je to-do-list in plaats van dat paar schoenen dat je helemaal niet nodig hebt), het ziet er ook nog eens een stuk vrolijker uit dan de stad retargeting-ads.

We hopen dat de technologie snel écht geïntroduceerd wordt, zodat we hier ook daadwerkelijk gebruik van kunnen maken. Bekijk onderstaande video en wedden dat jij net zo enthousiast bent!

NetDragon’s HQ lijkt sprekend op Star Trek’s USS Enterprise

De Chinese spelletjes ontwikkelaar NetDragon heeft wel een heel erg bijzonder onderkomen. Waarschijnlijk is Chief Executive Dejian Liu een groot Star Trek fan, want het pand van NetDragon heeft wel heel veel weg van de Star Trek Enterprise.

NetDragon heeft aan CBS, de eigenaar van de rechten van Star Trek, netjes toestemming gevraagd of ze dit pand mochten bouwen, omdat de gelijkenis zo groot is. Tegen The Wall Street Journal vertelt NetDragon ‘Het was de eerste keer dat ze zo’n vraag kregen en eerst dachten ze dat het een grapje was. Ze realiseerde pas dat we serieus waren, toen we relevante documenten stuurden.’

Het pand is 260 meter lang, in 2010 is begonnen met de bouw van het pand en eind vorig jaar was het af. De geschatte kosten zijn 150 miljoen euro. Het pand is geïnspireerd op de USS enterprise NCC-1701-E, die in drie Star Trek films voorbij kwam, eind jaren ’90 en begon jaren ’00.

Infographic: 10 jaar YouTube

We hebben al aardig wat geschreven over het 10-jarig jubileum van YouTube, maar we kunnen het ook niet helpen dat YouTube steeds van die leuke content creëert die we willen delen. We hebben de strijd om de beste advertentie, de populairste video’s in Nederland… Deze week hebben ze een infographic voor ons, waarin je alles leert over de eerste 10 jaar van YouTube, aan de hand van een ABC.

Zo staat de B voor Beauty (wist je dat er de afgelopen 10 jaar meer dan 5 miljard uur aan beautyvideo’s ge-upload is). De E is voor Epic (wist je dat Eric Baumgartner’s sprong nog steeds de best bekeken Live Stream is). De M is voor Memes (wist je dat er meer dan anderhalf miljoen Harlem Shakes op YouTube staan). En de V is voor Vlogging (wist je dat de Vlogbrothers meer dan 7000 video’s gemaakt hebben in de laatste 8 jaar?).

Bekijk de volledige ABC in de infographic hieronder

yt-10

Remasters zijn prima, met mate

The Last of Us, DmC, Metro 2033 en Last Light, Grim Fandango, Tomb Raider en Halo 1 tot en met 4. Wat deze games gemeen hebben? Het zijn games die erg goed werden ontvangen toen ze uitkwamen, zowel door de pers als in de verkopen. Maar het gaat om het andere dat ze nog gemeen hebben: ze hebben allemaal een remastered versie gekregen.

Remasters zijn van tijdelijk tussendoortje gepromoveerd naar ‘volledige’ games. Ga maar na: toen de eerste remasters voor deze generatie uitkwamen was er weinig anders te spelen. Destijds leek het een tijdelijke oplossing. Nieuwe games hebben meer ontwikkelingstijd nodig, een opgepoetste versie van een voorgaande game is dan relatief tijd- en kostenefficiënt.

Het blijkt inmiddels zo efficiënt dat Capcom – toegegeven, ze zitten krap bij kas, zoals vele Japanse ontwikkelaars – haar volledige strategie op remasters lijkt te gaan focussen. Volgens het bedrijf waren ze aangenaam verrast met het succes van de remaster van Resident Evil. Maar misschien zegt dat meer over Capcoms verwachtingen van digitale downloads dan over de daadwerkelijke verkoopcijfers.

Zo ziet de New York skyline er in 2030 uit

Op 11 september 2001 werd de skyline van New York in één klap veranderd. De Twin Towers, die het aanzicht op New York voor een groot gedeelte bepaalde, waren weg. Inmiddels is One World Trade Center, de vervangende toren voor de Twin Towers, alweer een half jaar geopend.

Maar dat is niet de enige nieuwe wolkenkrabber in New York. De komende vijftien jaar worden een aantal projecten afgerond en in 2030, zal de skyline van New York dan ook drastisch veranderd zijn. Hoe dat er dan uit gaat zien? Visualhouse heeft een rendering gemaakt van de skyline, waarin de meeste huidige projecten verwerkt zitten.

new york skyline 2030

Gaan we terug naar de buizenpost?

Column – Bij de eerste keer denk ik, ‘oh ja, dat bestond vroeger’. Bij de tweede keer denk ik ‘al weer?’, en bij de derde en alle latere keren denk ik dat er iets aan de hand is. De bronnen waren divers genoeg. Ik heb het over het woord ‘buizenpost’. Het is een vorm van vervoer […]

Page generated in 1,774 seconds. Stats plugin by www.blog.ca