Boze Amerikaan schiet drone uit de lucht

Drones zijn populair maar zeker niet zonder gevaar. Berichten over onbemande, met smartphones of tablets bestuurde, helicoptertjes (nou ja, ze kunnen makkelijk meer dan 10 kilo wegen) die tegen auto’s, mensen, huizen en zelfs vliegtuigen botsen worden steeds talrijker. En dan heb je natuurlijk ook nog te maken met de privacy van mensen die in het ‘blikveld’ van een drone gefilmd worden. Daar maakte de 47-jarige William Merideth uit Hillview, Kentucky, zich met name druk om toen hij een drone boven zijn huis zag hangen terwijl zijn dochter in de tuin lag te zonnen.

Uhm, even serieus… ik ken de gemiddelde juli temperaturen in de Zuidelijke, binnenlandse, Amerikaanse staten. Zonnebaden is dan echt niet het eerste dat in je op moet komen. Schaduw, drank en airco wel, maar dit terzijde.

Enfin, de aanblik van een drone boven zijn huis en de gedachte dat die misschien foto’s of video’s van zijn dochter aan het maken was bracht William er toe om zijn jachtgeweer uit de kast te halen en de onbemande helicopter uit de lucht te schieten. Buren die de schoten hoorden belden de politie en kort daarop werd de drone killer gearresteerd. Volgens de politie was de eigenaar van de drone niet bezig met het bespioneren van Merideth’s dochter maar foto’s aan het maken van een huis in de buurt.

Merideth-Drone-Killer
De Drone ‘killer’ William Merideth, wiens achternaam in de VS al tot Merry Death verbasterd wordt 😉

Komt de nieuwe Apple TV tegelijk met nieuwe iPhone?

Alles lijkt erop dat in september van dit jaar er weer nieuwe iPhones aangekondigd worden en later die maand ook beschikbaar komen!

Bij de aankondiging krijgen we waarschijnlijk ook de langverwachte en vernieuwde Apple TV te zien. Zo blijkt uit een nieuw rapport van BuzzFeed.

Eigenlijk werd verwacht dat Apple de nieuwe Apple TV tijdens het jaarlijkse WWDC in juni aan zou kondigen. Maar de focus lag toen vooral op Apple Music en het nieuwe Mac OS X El Capitan.

Paczkowski van Buzzfeed weet nu te melden dat Apple klaar is om het nieuwe design van de Apple TV aan te kondigen tijdens het jaarlijkse herfst event, waar het traditioneel ook altijd de nieuwste iPhone aankondigt.

Apple TV

Wat opvallend is, in vergelijking met andere Apple producten, is dat van de Apple TV al een aantal jaar geen nieuwe versie is uitgebracht.

Maar daar komt nu dus toch verandering in. Met als belangrijkste nieuwe toevoeging, een eigen App Store en dus de mogelijkheid voor gebruikers om zelf apps te installeren voor het platform.

Verder zal de nieuwe Apple TV er beter uitzien. Mogelijk iets compacter van vorm zijn. Voorzien uiteraard van Apple’s A8 chip. En er komt een nieuwe afstandsbediening die sterk verbeterd zal zijn met een touch-pad. Uiteraard komt er ook meer opslagruimte en een beter OS met Siri support.

Abonnement

Apple zou ook bezig zijn met een eigen streaming dienst die in de herfst van dit jaar gelanceerd zou worden, zo wist The Wall Street Journal te melden. Deze zou zo’n 25 kanalen krijgen van ondermeer ABC, CBS en Fox, en zou beschikbaar komen voor Apple apparaten zoals de Apple TV.

Edge is de standaard browser in Windows 10, en dat vindt Mozilla niet leuk

Eerder deze week begon de uitrol van Windows 10, een gratis update voor alle Windows 7 en 8.1 gebruikers, en een flinke stap vooruit voor Microsoft. Met de komst van Windows 10 is er een einde gekomen aan Internet Explorer, een hele lange tijd ’s werelds populairste browser geweest.

The Next Web kwam al met een lijstje naar buiten, 7 redenen om van Edge jouw standaard browser te maken. Maar dat is ook precies hetgeen Microsoft gedaan heeft. Alleen daar is niet iedereen even blij om.

Chris Beard, CEO van Mozilla, heeft in een brief gericht aan Satya Nedella, CEO van Microsoft, laten weten niet te spreken zijn over deze keuze van Microsoft om van Edge de standaard browser te maken.

I am writing to you about a very disturbing aspect of Windows 10. Specifically, that the update experience appears to have been designed to throw away the choice your customers have made about the Internet experience they want, and replace it with the Internet experience Microsoft wants them to have​.

Page generated in 1,871 seconds. Stats plugin by www.blog.ca