Apple lijkt geen hele grote run op de iPad Pro te verwachten

Het zijn geruchten uit Taiwan, maar leveranciers die betrokken zijn bij de productie van de iPad Pro claimen te weten dat Apple de eerste voorraad van de grote tablet relatief klein, zeker voor Apple begrippen, gaat houden. Uit orders die geplaatst zijn bij de verschillende bedrijven die onderdelen voor de iPad Pro leveren blijkt dat de Amerikaanse fabrikant aanvankelijk zo’n 2.5 miljoen grote iPad’s laat produceren.

De iPad Pro ligt binnen enkele weken in de winkels maar Apple verwacht dus geen al te grote run op de reuze tablet. Dat kan uiteraard te maken hebben met het prijskaartje; hij kost immers tussen de 800 en 1100 euro. Met toetsenbord cover en ‘Pencil’ (de stylus) moet je daar nog zo’n 250 euro bij tellen. Een andere reden voor de mogelijk voorzichtige aanpak van Apple kan ook de algemene daling van tablet verkopen zijn. Heel veel consumenten hebben inmiddels al een tablet en dat zijn geen gadgets, zoals smartphones, die je elke twee jaar wilt, of moet, vervangen.

Maar goed, eerst maar eens afwachten of de berichten uit Azië over de voorraad van de iPad Pro kloppen want 2.5 miljoen is wel heel erg weinig. Ter vergelijk, Apple verkocht eind vorig jaar, Q4 2014, nog zo’n 26 miljoen iPad’s.

iPad-Pro-Pice

Uncharted The Nathan Drake Collection: volgens het boekje

De Uncharted games zijn voor Sony wat Halo voor Microsoft is: een vlaggenschipserie die (samen met wat andere factoren) ervoor moet zorgen dat je een Playstation koopt. Met The Nathan Drake Collection brengt Sony Uncharted een, twee en drie op succesvolle wijze naar de Playstation 4.

Alle drie de Uncharted games zijn in de communis opinio als goed bestempeld, en daar kan ik me – als iemand die met deze collectie voor het eerst kennismaakte met de serie – me volledig bij aansluiten. Denk aan een speelbare avonturenfilm: opzoek naar de schat, met alle onverwachte gevaren en bijbehorende set pieces.

In alle drie de games volgen we Nathan Drake en zijn avonturen op vrijwel identieke wijze: een beetje klimmen, een beetje (meer) schieten en een aaneenschakeling van explosies, achtervolgingsscènes en rampscenario’s.

uncharted 3

Op de leestafel: zombietoeristen, clickbait-worst en de toekomst van LINDA.

Op de leestafel: zombietoeristen, clickbait-worst en de toekomst van LINDA.

Groot nieuws op jullie Twitters deze week: kanker door salami en Lange Frans die datzelfde woord in de richting van het AD slingerde. Daar tussendoor raken wij marketing(middle)managers onze baan kwijt, maar gelukkig gaat Google ons dan helpen als zzp’er. En om de toekomst van LINDA. hoeven we ons ook geen zorgen te maken dankzij LINDA.tv. Je vindt het allemaal op de leestafel van dit weekend, zoals altijd samengesteld door Buzzcapture en Marketingfacts.


Lees meer over: Op de leestafel: zombietoeristen, clickbait-worst en de toekomst van LINDA..

Dronebeelden van smeltende ijskap boven Groenland zijn prachtig maar ook angstaanjagend

Klimaatverandering wordt door wetenschappers erkend maar ook net zo vaak weer tegengesproken. Toch spreken de vele beelden voor zich en lijkt het op dit moment een van de grootste problemen van de mensheid.

The New York Times presenteerde deze week een nieuwe en inmiddels ook bekende aanpak door een Drone te gebruiken om de smeltende ijskap van Groenland te filmen. De beelden die zijn gemaakt door Jos Haner zijn werkelijk prachtig (bekijk ze fullscreen in HD-mode!) maar ook angstaanjagend. De ijskap is zichtbaar aan het smelten en wat daar de impact van is laat zich moeilijk voorspellen.

De leukste Halloween pranks filmpjes

Het is Halloween! En bij Halloween horen typische, enge prank video’s. Het internet wordt ermee overspoeld en voornamelijk onschuldige voorbijgangers zijn de dupe van de pranks.

Ook Target springt in op Halloween en maakte een serie aan 360 graden-video’s in het thema. Ik zou er niet aan moeten denken dat er ineens een clown achter me staat die een ballon kapot prikt of dat er iemand met een zaag achter me aan zou rennen.

Geniet mee van de onderstaande filmpjes, en Happy Halloween!

SleepPhones: de koptelefoon waarmee je comfortabel kunt slapen

Even muziek luisteren voordat je gaat slapen is een heerlijke manier om de dag af te sluiten. Een nadeel is wel dat je soms in slaap kan vallen en dat is niet erg fijn voor je hoofd en de koptelefoon. De SleepPhones zijn hier dé oplossing voor.

De SleepPhones is een soort haarband met een ingebouwde koptelefoon. Door middel van Bluetooth kun je er draadloos muziek mee luisteren. Dit is ideaal omdat je comfortabel kunt liggen en geen onnodig gedoe met draden hebt en ook geen pijnlijk hoofd of pijnlijke oren meer hebt!

Sleepphones

Dit is de mooiste auto van het jaar, de Mazda RX

Soms ben je even sprakeloos en zie je een ontwerp van een auto waar je geen tekst bij hebt zo mooi! Mazda heeft inmiddels een reputatie weten op te bouwen als het gaat om design. Ze noemen het Kodo design, en dat is meer dan alleen een filosofie. Het is de kunst van het weglaten en nog veel meer. En dan is het oktober 2015 en staat er op de Tokyo Auto Show deze auto. De Mazda RX-vision.

De RX-Vision wordt de opvolger van de RX-7 en krijgt waarschijnlijk een wankelmotor die volgens Mazda Sky Activ-R moet gaan heten. Deze werkelijk prachtige tweezitter heeft een lengte van 4,39 meter, is met 1,92 meter behoorlijk breed en kan met z’n 1,16 meter hoogte moeiteloos onder iedere slagboom doorrijden. De RX wordt pas in 2017 verwacht. Kijk en geniet! #NoWords

02_rx-vision_h

Page generated in 1,760 seconds. Stats plugin by www.blog.ca