Laatste Land Rover Defender van band gerold in Solihull

De laatste Land Rover Defender is van de band gerold in de fabriek in Solihull. Land Rover kondigde tegelijkertijd een restauratieprogramma aan om klassieke exemplaren te behouden. Verder komt er een online platform waarop fans hun meest memorabele reis in een Land Rover Series of Defender kunnen delen. De ontwikkeling van de nieuwe Defender is de volgende uitdaging.

In de fabriek in Solihull zijn sinds 1948 meer dan twee miljoen Land Rover Series en Defenders gebouwd. De broers Spencer en Maurice Wilks ontwierpen de oorspronkelijke Land Rover voornamelijk voor gebruik op het platteland. Zij konden toen niet weten hoeveel impact hun ontwerp wereldwijd zou hebben.

2-Land-Rover-Celebration-Event

Nissan X-Trail komt met ‘s werelds eerste 7-mans bobslee

De Nissan X-Trail is zeg maar gerust ‘de grote broer’ van Nissan’s succesnummer de Qashqai. Dat grote broer-verhaal kun je letterlijk nemen want de X-Trail is op alle specificaties groter. Dat betekent langer, breder en een stuk hoger. De ruime SUV is stoer, oogt ook echt groot en bied je van binnen letterlijk een zee van ruimte. En hoewel de Nissan X-Trail standaard als 5-persoons SUV wordt geleverd kun je deze ook in een 7-persoons uitvoering aanschaffen.

En met die 7-persoons Nissan X-Trail begint een ander verhaal waarbij de het ontwerp en de technologie van de auto op een standaard bobslee werd getransformeerd met als eindresultaat ‘s werelds eerste zevenzitter bobslee. Met de bobslee onderstreep je letterlijk het stoere imago van de X-Trail en al helemaal als je afreist naar de historische Olympische bobbaan in Innsbruck met aan het stuur de Britse Olympische medaillewinnaar Sean Olsson. Dat de zevenzitter bobslee snel was werd direct al duidelijk na de eerste run (zie video).

Nissan_X-Trail_7-mans_bobslee
Nissan X-Trail ‘s werelds eerste 7-mans bobslee

Wie is de Mol hints: 3 al weg, 7 over #widm2016

Aflevering 5 alweer, en wederom is het er eentje met werkelijk schitterende beelden van de Dominicaanse republiek. De beelden van De Mol in actie zijn daarentegen wat minder, want echt ‘schitteren’ doet De Mol niet vind ik. Nog steeds volledige tunnelvisie op Klaas, want: lees deze hint uit aflevering 2. En zeg nu eerlijk, op echte mollenstreken kunnen we Klaas niet betrappen, al lijkt het mij wel heel erg leuk om straks in de laatste aflevering te zien dat hij alle envelopjes van de boom heeft getrokken en heeft ‘laten verdwijnen’ en nog leuker is het als blijkt dat er eigenlijk nog veel meer geld in de kist zat. Gelukkig hebben de kandidaten hem ook door, want steeds vaker doemt zijn naam op als verdachte bij de test. Annemieke, Cécile en Tim hebben @klaasmans op hun lijstje staan. Marjolein had ‘m niet – of misschien had ze gewoon te veel vragen fout – maar het leek haar niet te raken. Geef mij dan maar Chris Zegers die vorig jaar volledig in tranen de show moest verlaten, dat is toch mooiere televisie.

Opvallend was wel dat de opdrachten uit aflevering 5 niet gespeeld zijn in de volgorde zoals wij ze zagen, wat af te leiden is aan de kreukels in de blouse van Cécile. In opdracht 1 (op de fiets) is de blouse netjes gestreken. In opdracht 2 in de bootjes heeft ze een compleet andere outfit aan en in opdracht 3 met het doorgeven van de zinnen op de brug is daar weer de blouse uit opdracht 1. Nu met kreukels. Waarom het nu precies beter is om ons de opdrachten in een andere volgorde te laten zien is mij nog niet duidelijk.

Zo ‘viel me ook op’ dat meervoudigepersoonlijkheidsstoornis helemaal geen 38 letters heeft, maar 35. Tel maar na. Maar wat zegt ons dat? Ik ben er nog niet uit. Wie het weet mag het zeggen!

Aanwijzingen aflevering 5

Gelukkig zat er in aflevering 5 nóg een hint naar de Mol. Codes zijn in dit spel nooit willekeurig en dus ook de code uit het spel met de bootjes (113) heeft een betekenis. Vanuit een tunnelvisie op Klaas zou je kunnen zeggen dat als je de 3 weghaalt (volgens de titel van aflevering 5) dan blijft de 11 nog over. En laat de letter K nu net de 11e letter in het alfabet zijn.

Maar… om niet volledig door te slaan in deze tunnelvisie dan zou dit ook op Rop kunnen slaan. Sowieso was Rob de enige van wie een poppetje op de houten plankjes was afgebeeld, maar er is nog een theorie. In de laatste opdracht met het doorgeven van de zinnen ging het natuurlijk om letters en woorden op een toetsenbord. Haal op de bovenste rij letters eens de letters R-O-P weg, dan blijven er nog 7 over. Hint? En zo zijn er nog meer hints opgedoken online, ik heb ze weer verzameld.

toetsenbord-widm-rop
Via WIDM.nl/hints

Nederlands video game model Stefanie Joosten op Dutch Comic Con

De Nederlandse Stefanie Joosten, binnen de gamewereld een waar fenomeen, komt speciaal voor Dutch Comic Con vanuit Japan naar Utrecht om haar Nederlandse fans te ontmoeten. De uit Roermond afkomstige Stefanie, gefascineerd door de Japanse cultuur vertrok naar Kyoto in Japan om daar taal en cultuur te gaan studeren. Tijdens haar studies kwam ze mede door haar opvallende westerse looks in contact met verschillende modellenbureaus en vertrok ze uiteindelijk naar Tokyo.

Als ervaren gamer werd zij helemaal enthousiast toen de befaamde video game ontwikkelaar Hideo Kojima haar in 2015 koos als visueel model en voice-over voor Quiet, het centrale vrouwelijke personage in de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Stefanie_Joosten_The_Phantom_Pain
Stefanie Joosten tijdens de opnames van Metal Gear Solid V

De meest interessante onderzoeken van afgelopen week

De meest interessante onderzoeken van afgelopen week

Voortaan delen we weer wekelijks de meest interessante onderzoeken op het gebied van online marketing die we tegen zijn gekomen. Sharing is immers caring. Met deze week onder andere de Digitale Marketing Trends voor de Benelux in 2016, de toename van betalingen vanaf mobiele apparaten, optimalisatie van touchpointmarketing, trends en kansen volgens de Digital Trends briefing van Adobe en het belang van goede samenwerking tussen marketing en IT. 


Lees meer over: De meest interessante onderzoeken van afgelopen week.

Eerste telefoonwinkel met robots als personeel geopend

Steeds vaker worden werknemers vervangen door robots. We zien dit vooral in fabrieken, maar nu gebeurt het ook in de detailhandel. Afgelopen week opende de allereerste winkel met robots als personeel. De winkel is het werk van het Japanse bedrijf SoftBank.

De speciale winkel is te vinden in Tokio en je kunt er een telefoon kopen. In de winkel vind je vijf tot zes robots. Deze robots bemannen de winkel, verwelkomen klanten, demonstreren telefoons en helpen bij een eventuele aankoop.

Er komen in de winkel met robots bijna geen medewerkers aan te pas. Met nadruk op bijna, want mensen worden alleen ingezet om identiteitsbewijzen te controleren wanneer je van plan bent om een telefoonabonnement af te sluiten.

Analyseren

De robots die in de winkel worden gebruikt zijn de zogenaamde Pepper-robots. Deze robots hebben sensoren die lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen analyseren. Hierdoor past Pepper zich aan, aan jouw gedrag. Pepper wordt bestuurd door het geven van commando’s en het scherm op zijn borst.

Deze app vertelt welke hoest je hebt!

Slijmhoest, droge hoest, kriebelhoest en vastzittende hoest. Allemaal verschillende soorten hoest, die stuk voor stuk een andere oorzaak hebben. Sommige zijn onschuldig en andere iets minder. Maar hoe weet je nu wat voor hoest je hebt en wanneer je actie moet ondernemen? Het griepseizoen is weer aardig begonnen en je hoort vast een aantal mensen om je heen hoesten.

Om een stukje makkelijker te maken om erachter te komen welke hoest je hebt, komt hoestdrankfabrikant Bisolvon met een app waarmee je dit snel kunt checken.

De gratis applicatie De Bisolvon Hoest Check biedt je de mogelijkheid om makkelijk zelf te achterhalen wat voor hoest je hebt, door simpelweg in je telefoon te hoesten. Wanneer de app dan heeft achterhaald wat voor hoest je hebt, geeft hij een aantal behandeltips.

bisolvonapp

Het eindspel van de banken: waar zijn hun kanaries?

Column – Vraag me niet waarom, maar ik moest denken aan kanaries en kolenmijnen. Vroeger namen mijnwerkers kanaries mee naar hun onderaardse gangen. Een kooi met een kanarie erin werd aan het plafond van de schacht opgehangen. Omdat het giftige en brandbare mijngas, methaangas en koolmonoxide, lichter is dan lucht kreeg de kanarie als eerste […]

Nest test kennis Nederlanders over koolmonoxidevergiftiging

Op 1 februari start de landelijke preventiecampagne ter voorkoming van koolmonoxidevergiftiging. Een vergiftiging waar elk jaar minstens elf mensen door overlijden in Nederland. Om de kennis van Nederlanders over deze vergiftiging te testen, ondervroeg Nest Labs 1.000 Nederlanders over dit onderwerp.

Uit dit onderzoek blijkt dat slechts één op de drie huishoudens een koolmonoxide alarm heeft. Dit betekent dat 66,7 procent van de Nederlandse huishoudens niks zou merken wanneer er koolmonoxide lekt. Dit is opvallend als je bedenkt 76 procent van de respondenten wel weet dat blootstelling aan het gas dodelijke gevolgen kan hebben.

Koolmonoxide

Koolmonoxide is zo lastig te herkennen, omdat je het niet kunt proeven, ruiken of zien. Daarnaast lijken de eerste fysieke symptomen op de griep en hierdoor worden ze vaak genegeerd. Het giftige gas ontstaat door onvolledige verbranding van gas of hout en het wordt 250 keer sneller door het lichaam opgenomen.

Onvoldoende kennis

Uit het onderzoek van Nest bleek ook dat de kennis van Nederlanders over koolmonoxide nog ondermaats is. Een op de vier Nederlanders denkt namelijk dat koolmonoxide een opvallende geur is en 14 procent heeft geen enkel idee waaraan koolmonoxide te herkennen is.

Geen verantwoordelijkheidsgevoel

Het gebrek aan kennis wordt volgens het onderzoek veroorzaakt doordat mensen geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben wanneer het aankomt op zelfeducatie over het onderwerp. Slechts één op de vier ziet het als zijn eigen verantwoordelijkheid om op de hoogte te zijn van de gevaren en symptomen van koolmonoxide. 57 procent vindt dat dit de taak is van de brandweer of overheid.

Nest

Nest kennen we natuurlijk van zijn slimme thermostaat en zijn Nest Cam. Maar met de Nest Protect beschermen ze huishoudens tegen rook en koolmonoxide. De Nest Protect werkt met een app en waarschuwt je door middel van een stem in plaats van een snerpend geluid.

Wil jij je kennis testen over koolmonoxidevergiftiging? Doe dan de test hier.

De wielersport ontwaakt: techno koersvervalsing, hoe werkt dat

Gisteren stond de wielerwereld even op z’n kop. Geen nieuw dopingschandaal bij een bekende wielrenner noch een nachtelijke inval in een wielerhotel, maar het eerste geval van mechanische doping.

Bij het WK veldrijden in Zolder werd in een (reserve) koersfiets van één van de Belgische topfavorieten Femke van den Driesche een motortje ontdekt. Femke is gefileerd en al afgeslacht door een ‘geëmotioneerde’ bondcoach van België. Nooit meer een licentie, schorsen voor het leven en meer. Inmiddels heeft zij haar Facebook-pagina verwijderd en is ze waarschijnlijk even volledig van het toneel verdwenen. De schande lijkt nu al groter dan van alle bekende dopingpakkers bij elkaar. Het is helaas wel het beeld dat past bij een van de mooiste sporten ter wereld. Epo in de vorm van een high tech elektronica.

Schuldig of onschuldig?

Bizar is dat het om een reservefiets gaat en nog niet is aangetoond dat zij daar mee zou gaan rijden of ooit mee heeft gereden. De schijn is er, maar de werkelijke daders zijn even onzichtbaar. De vraag is of zij het zelf wist, wie op het idee is gekomen, wie haar heeft overtuigd dit te doen, en wie een talentvolle wielrenster mee heeft genomen in een avontuur waarvan de afloop inmiddels wereldnieuws is. Het is ook de trieste lompheid van mannen die houden van valsspelen en denken dat zij het spreekwoordelijk ‘elektrische’ wiel hebben uitgevonden. De werkelijke daders die er mee hebben gedacht weg te kunnen komen. Niet beseffende dat in een techno tijdperk alles slimmer wordt, dus ook de materialen van de UCI om nieuwe valsspelers te ontdekken.

Het is ook boter op je hoofd hebben, want een motortje in je fiets is niet uniek. Daarvoor moet je zeker onderstaande documentaire van de Vlaamse televisie maar eens bekijken. E-bikes behoren inmiddels tot de bestverkopende producten in de wielerindustrie. Herkenbaar aan grote batterijen die op de fiets worden gemonteerd en soms tot 240 kw extra vermogen kunnen leveren. Maar alles wat groot is in de tech-industrie wordt vanzelf kleiner, beter en soms vrijwel onzichtbaar. En zo gaat het ook met een motortje weggewerkt in een frame. Het is ook niet van vandaag omdat jaren geleden al eens de opmerkelijke versnellingen van Fabian Cancellara werden bekeken. Nog opvallender was de fiets van Ryder Hesjedal die na een valpartij bleef spinnen. In beide gevallen is er echter nooit hard bewijs geleverd.

Techno koersvervalsing met een elektrisch motor in een racefiets

Homefront: The Revolution bèta maakt nieuwsgierig

Na een hoop veranderingen van zowel de uitgever (was THQ, werd Crytek, is nu Deep Silver) als de ontwikkelaar (was Free Radical, werd Crytek UK en is nu Dambuster Studios) is er eindelijk een datum bekend voor Homefront: The Revolution. Je zou verwachten dat het een vervolg is op het originele Homefront uit 2011, maar we moeten het meer zien als een reboot van de franchise volgens de ontwikkelaars, ondanks dat het verhaal zich wel twee jaar na het origineel afspeelt. Volg je het nog? 20 mei is de dag dat we weer ten strijde mogen trekken tegen de “Greater Korean Republic” , maar ik mocht al aan de slag in de gesloten beta.

Laat ik allereerst zeggen dat Dambuster Studios een flinke gok durft te nemen. De game is namelijk hoofdzakelijk ontworpen als single-player-FPS. Het draait echt om het verhaal en de beleving. Uiteraard zit er wel multiplayer in, tegenwoordig kun je bijna niet anders meer, maar het bestaat enkel uit co-op. Verwacht dus geen lone wolf te kunnen spelen in deathmatch.

image

Page generated in 1.762 seconds. Stats plugin by www.blog.ca