Gamecowboys podcast: Pokéfilie (met Ron Vorstermans)

Ron Vostermans, schrijver, podcaster en algemeen gamejournalist bij o.a. Gamer.nl is deze week te gast en met hem hebben we het over schrijven vs. presenteren, de staat van de journalistiek in Nederland Gamesland en natuurlijk over games zelf, zoals Trackmania Turbo, Pokémon Mystery Dungeon, Black Desert Online, Firewatch, de Heavy Rain/Beyond: Two Souls updates voor PS4 en natuurlijk Superhot. Zonder Ron kijken we ook nog even naar het nieuws, onder andere de vooruitzichten voor Playstation VR en de epische Nintendo Direct van afgelopen vrijdag. De audio verandert halverwege vanwege een technische storing, waarvoor excuses, maar het is prima te luisteren. Denken we.

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan!

Het kan nog sneller, Bugatti Chiron is nu de snelste auto ter wereld

Dan denk je als je op maandag een artikel schrijft over de Rimac Concept_One en deze in één zin tot de snelste auto ter wereld bombardeert dat het hier wel even bij blijft. Niets is minder waar want op de dag dat de Opel Astra wordt uitgeroepen tot Auto van het jaar is daar de Bugatti Chiron die de sprint naar 100 km/u in ongeveer 2.4 seconde weet af te leggen. Daarna kost het ongeveer 11 seconde extra om de teller op 300 km/u te zien staan.

Een tiende van een seconde sneller is in deze klasse hetzelfde als bij atletiek met 0.01 seconde het wereldrecord op de 100 meter sprint verbeteren. Het maakt nu eenmaal indruk als je in de snelste auto ter wereld rond rijdt. De Chiron heeft een 8,0 liter W16 met vier turbo’s, goed voor 1.500 Pk en een afgeregelde topsnelheid van 420 km/u. Ook hier is eerder sprake een straaljager op 4 wielen dan van een normale auto.

Volgens Bugatti worden er 500 exemplaren van de Chiron gebouwd en hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, liefhebbers met een wel heel dikke portemonnee moeten er snel bij zijn want is deze prijsklasse is exclusiviteit schaars. De prijs ligt rond de 2.4 miljoen euro. Daar zal in het Nederlandse belastingparadijs nog wel het nodige aan bijtelling gaan bijkomen. De kans dat je deze wagen ooit ‘in het wild’ zult gaan tegenkomen is vrijwel uitgesloten.

Bugatti Chiron 1

Opel Astra is ‘Auto van het Jaar 2016’

De nieuwe Opel Astra is zojuist uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2016’, de belangrijkste onderscheiding in de automobielbranche. De Auto van het Jaar wordt jaarlijks toegekend door een internationale jury van 58 autojournalisten uit 22 landen. De Opel Astra behaalde 309 punten, de nummers 2 en 3, Volvo XC90 en Mazda MX-5 behaalden respectievelijk 294 en 202 punten.

Voor de 2016-editie waren meer dan veertig auto’s uit alle segmenten genomineerd. Vervolgens werd de lijst van genomineerden ingekort tot zeven auto’s, die het tegen elkaar opnamen in de finale. Zoals inmiddels gebruikelijk werd de winnaar bekend gemaakt aan de vooravond van de autoshow van Genève.

De vijfdeurs Astra en Astra Sports Tourer zijn beide gebaseerd op een compleet nieuwe, lichtgewicht architectuur. Het motorengamma bestaat uitsluitend uit een nieuwe generatie van turbomotoren. Naast IntelliLux LED Matrix verlichting, normaal alleen beschikbaar in de hogere segmenten biedt Opel nu ook IntelliLink en Opel OnStar aan waarmee je als automobilist verzekert bent van een aantal online diensten en een persoonlijke service.

De nieuwe Astra is de derde Opel in een periode van acht jaar die tot ‘Auto van het Jaar’ is verkozen. De Opel Astra ontving onlangs ook al de internationale onderscheidingen Safetybest 2015 en het Gouden Stuurwiel 2015. Bij de Euro NCAP botsproeven kreeg de nieuwe Astra de maximale veiligheidsscore van vijf sterren.

2-Opel-Astra-Car-of-the-Year-2016
Opel Astra Auto van het jaar 2016

De DC Daily van 29 februari 2016

In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 29 februari 2016.

Kun jij het Oscar-beeldje vinden?

Vannacht werden de Oscars uitgereikt. Het hele internet ging los, want Leonardo DiCaprio won voor het eerst de Oscar voor beste acteur. Hoera! Speciaal voor de Oscars is er weer een ‘panda puzzel‘ gemaakt. Kun jij de echte Oscar vinden?

Kun jij het Oscar beeldje vinden?

Posted by DutchCowboys Coffee Corner on Monday, 29 February 2016

Het zikavirus op 3 manieren in beeld gebracht [infographic]

De snelle verspreiding van het zikavirus, via een eenvoudige mug, kwam net op het moment dat we allemaal gingen nadenken over onze volgende vakantiebestemming. Dat ‘breaking news’ hakte er meteen stevig in. Hoe hebben nieuwsorganisaties geprobeerd het virus en de verspreiding ervan te visualiseren? De Amerikaanse site Storybench is een initiatief van een Amerikaanse universiteit […]

Raspberry Pi 3: sneller, Wi-Fi ondersteuning en nog altijd een koopje

De Raspberry Pi is een geweldige, goedkope, kleine maar verrassend krachtige computer. Alleen op het gebied van connectiviteit viel er iets op aan te merken. Maar daar komt met de nieuwe Pi 3 verandering in.

De nieuwe Raspberry Pi 3 biedt namelijk on board ondersteuning voor Wi-Fi en Bluetooth. Iets dat voorheen alleen mogelijk was door bijvoorbeeld een dongle te gebruiken, maar dat kostte extra, en misschien nog wel belangrijker, maakte ook gebruik van een USB poort.

Maar met de nieuwe Raspberry Pi met ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth ondersteuning opent er een wereld van extra mogelijkheden. Verder bevat het ook een betere processor, 1.2GHz 64-bit quad-core ARM Cortex A53. En blijft de 1GB of RAM en 400 MHz VideoCore IV graphics hetzelfde.

En de prijs. Die is gewoon weer hetzelfde als bij de Pi 2, namelijk $35. Het gaat vandaag in de verkoop via de vaste Pi resellers.

David Nieborg (game-onderzoeker) over hoe Apple de koers van gameontwikkelaars bepaalt

David Nieborg (game-onderzoeker) over hoe Apple de koers van gameontwikkelaars bepaalt

David Nieborg (1980) is expert op het gebied van games, gamification, social politics en sociale media. Hij wil waardevolle inzichten uit recent onderzoek vertalen naar de praktijk. Hij doet onderzoek naar verdienmodellen van games. En dan kom je al snel uit bij grote reuzen zoals Apple, want maar drie procent van de online gamers betaalt voor die game.


Lees meer over: David Nieborg (game-onderzoeker) over hoe Apple de koers van gameontwikkelaars bepaalt.

Page generated in 1,760 seconds. Stats plugin by www.blog.ca