Complot or Not: EenVandaag onderzoek bekende complottheorieën

Het zijn vragen die nog steeds mensen bezig houden: is het de Amerikaanse geheime dienst die achter de aanslagen van 11 september zit? Is aids een uitvinding? En zit de JSF-lobby achter de moord op Pim Fortuyn? Het zijn drie van de complottheorieën die EenVandaag volgende week gaat onderzoeken. Met behulp van experts zoals onder andere psychologen, sociologen en historici ging EenVandaag op onderzoek uit en daarover zijn vijf ‘Complot of Not’ afleveringen gemaakt. Vanaf aanstaande dinsdag worden de afleveringen uitgezonden.

Complot or Not

  • 2 augustus – Introductie: Een introductie in de wereld van complotten. Hoe zit het met de populariteit van complottheorieën?
  • 4 augustus – Aanslagen 9/11 & De Holocaust: de complottheorie van de holocaust is bewezen. Zouden de complotten over de aanslagen van 9/11 dan ook een kern van waarheid kunnen bevatten?
  • 9 augustus – Aids & Syfilis-onderzoek: de complotten over aids en syfilis. Er worden op internet nog steeds theorieën verspreid die zeggen dat aids in een laboratorium is ontwikkeld en verspreid is door de Amerikaanse overheid.
  • 11 augustus – Illuminatie & Coup in Iran (1953): EenVandaag gaat op bezoek bij de vrijmetselaars in Nederland. Zij laten EenVandaag hun ‘geheimen’ zien.
  • 13 augustus – Pim Fortuyn & Moord Franz Ferdinand: De moord op Pim Fortuyn is beraamd door de machtige JSF-lobby, zo suggereren complotdenkers. Het prestigieuze defensieproject zou in gevaar komen als Fortuyn premier zou worden.
complot-or-not
Complot or Not?

Skydiver maakt vrije val van 7,6 km zonder parachute

Luke Aikins mag vanaf nu in hetzelfde rijtje staan als Felix Baumgartner. Aikins sprong namelijk uit een vliegtuig zonder parachute. Hij maakte een vrije val van maar liefst 7,6 kilometer en gelukkig overleefde hij het ook.

Skydive zonder parachute

Begeleid door drie andere skydivers, waaronder zijn neef, sprong Luke Aitkins boven de woestijn van Californië uit een vliegtuig. Op de grond stond een vangnet klaar van dertig bij dertig meter waar hij zou moeten landen. En zelfs als je weet dat hij deze skydive onder parachute overleven dan zit je nog twee minuten met je billen te knijpen.

Aitkins is een getrainde parachutist die al meer dan 18.000 parachutesprongen maakte. Het zal je niet verbazen, maar met zijn vrij val van 7,6 kilometer vestigde hij een wereldrecord. Dit is wat live werd uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Dit gebeurt er wanneer je Sebastian Vettel in een ambulance laat rijden

Sebastian Vettel heeft op het Formule 1 circuit zijn kunsten al vaak genoeg laten zien. Hij is viervoudig wereldkampioen en heeft maar liefst 42 overwinningen in de Formule 1 op zijn naam staan. Maar dat wil niet zeggen dat hij in staat is om met ieder gemotoriseerd voertuig te rijden. Tijd voor een Job Swap.

Job Swap

Op het circuit van Bruntingthorpe in Engeland, wisselde Vettel van beroep met de Britse ambulancechauffeur Alex Knapton. De coureur verruilde hiervoor zijn iconisch rode Ferrari voor een typisch Britse ambulance. Vettel bracht Knapton eerst de basis van zijn Formule 1TM rijtechnieken bij. In zijn Ferrari 488 GTB met een 3.9-liter turbocharged V-8 motor en een topsnelheid van meer dan 320 km/h liet hij Alex aan den lijve ondervinden wat de combinatie van de juiste benzine, rijtechnieken en talent kan doen. Daarna was het tijd voor Vettel om achter het stuur van de ambulance te kruipen.

Shave money: Unilever koopt geen markt, maar vaardigheden

Column – “Met de overname van Dollar Shave Club gaat Unilever de strijd aan met de scheermesjesgiganten Gillette en Wilkinson” (NRC, donderdag 21 juli). “Unilever stort zich op de Amerikaanse markt voor mannenscheermesjes… het bedrijf gaat daarmee de concurrentie aan met scheergiganten als Gillette van Procter & Gamble en Schick van Edgewell” (Volkskrant). Het is […]

Het bericht Shave money: Unilever koopt geen markt, maar vaardigheden verscheen eerst op Frankwatching.

De 19 mooiste ruimtefoto’s van dit jaar

Heldergroene lichten boven een Noors meer en een prachtige meteorenregen. Het zijn slechts twee voorbeelden van foto’s die genomineerd zijn voor een astrofotografieprijs dit jaar.

De genomineerde foto’s (in totaal 31) zijn gekozen voor de Insight Astronomy Photographer of the Year 2016. De winnaars worden bekendgemaakt op 15 september in verschillende categorieën: beste foto’s van de maan, planeten, sterrenstelsels, de zon en ‘other cosmic sights’. Het is al de achtste keer dat deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Royal Observatory Greenwich en Insight Investment en BBC Night Magazine. Dit jaar ontvingen ze een recordaantal inzendingen: 4.500 uit meer dan 80 landen over de hele wereld.

Bekijk hier de 19 mooiste inzendingen van dit jaar!

https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F157595%2Fe098449f823c4f328e4758a2942309c7
Brattebergan – Noorwegen. Fotocredit: Rune Engebo

Bijzondere video: Zuid-Soedan voor het eerst naar de Spelen

Het is bijna zover, de Olympische Spelen in Rio! Voor de atleten van Zuid-Soedan worden dit de allereerste spelen en om deze heugelijke gebeurtenis te vieren maakte Samsung de korte video ‘The Chant’

Zuid-Soedan was tot het referendum in 2011 onderdeel van Soedan. In 2012 deden een aantal Zuid-Soedanese atleten daarom mee onder de ‘Olympische vlag’. De Spelen in Rio zijn dus de eerste waarop de inwoners van het land hun Zuid-Soedan kunnen vertegenwoordigen.

Margret Rumat Rumar Hassan

In de video van Samsung volg je een van die atleten, Margret Rumat Rumar Hassan. Je ziet haar reis van Zuid-Soedan naar Rio en hoe haar land met haar meeleeft. Het resultaat is een indrukwekkend filmpje dat weergeeft hoe bijzonder het is voor de bevolking van dit land om mee te kunnen doen met de Olympische Spelen.

Dronefabrikant Propel lanceert Star Wars Drones!

Star Wars fans opgelet! Dronefabrikant Propel lanceert vier verschillende Star Wars drones. Propel presenteerde de zogenaamde ‘Star Wars Battle Quads’ op de Star Wars Celebration in Londen.

De ‘Star Wars Battle Quads’ bestaan uit modellen van de 74-Z speeder, de X-Wing, de TIE fighter en natuurlijk de Millennium Falcon. De Star Wars drones kunnen serieuze snelheden halen. De snelheden lopen uiteen van 64 tot 80 kilometer per uur. De snelste drone uit deze collectie is uiteraard de Falcon.

drone star wars_3
Bron: Propel

Skylon: het vliegtuig waarmee je in vier uur van Londen naar Sydney reist

In vier uur van Engeland naar Australië vliegen. Het klinkt als gekkenwerk, maar het wordt mogelijk. Het Engelse bedrijf Reaction Engines bouwt aan een hypersonisch passagiersvliegtuig, waarmee het dus mogelijk is om in vier uur de enorme afstand tussen Engeland en Australië te overbruggen.

Het vliegtuig van Reaction Engines zal de naam ‘Skylon’ krijgen en beschikt over zogenaamde ‘Sabre-motoren’. Deze Sabre-motoren kunnen snelheden halen van maar liefst 6.438 kilometer per uur. Hierdoor kunnen de motoren als straalmotor én raketmotor worden gebruikt. Daarnaast is de Skylon is computergestuurd en heeft het toestel geen piloot in de cockpit zitten.

Het vliegtuig maakt gebruik van een zogenaamde precooler. Dit is nodig om te functioneren en zorgt ervoor dat de lucht die de motoren binnenkomt wordt afgekoeld van 1.000 tot -150 graden Celsius. Dit gebeurt allemaal binnen een honderdste van een seconde.

Sabre-motoren

De precooler is slechts een klein onderdeel van de ingewikkelde Sabre-motoren. Hoe de motoren precies werken wordt uitgelegd in de onderstaande video.

De perfecte posts voor 10 social platformen [infographic]

Als ondernemer of marketeer wil je op social media effectieve berichten publiceren. Je wilt je boodschap overdragen en een groot publiek bereiken. Een aspect dat daarbij van belang is, is zorgen dat je berichten afgestemd zijn op het platform dat je gebruikt. Helaas zijn de mogelijkheden bij ieder platform weer anders… Daarnaast zijn platformen continu […]

Het bericht De perfecte posts voor 10 social platformen [infographic] verscheen eerst op Frankwatching.

Page generated in 1,703 seconds. Stats plugin by www.blog.ca