Review: Master of Orion

Het woord reboot is tegenwoordig bijzonder hip bij gameontwikelaars. Van menig game uit vervlogen jaren, zoals double dragon en bijvoorbeeld het originele Xcom, zijn recent reboots uitgekomen en eigenlijk bijzonder goed ontvangen. Daarom ruiken meer ontwikkelaars geld en brengen hun oude game ook opnieuw uit. Sommige wat beter dan de andere, dat dan weer wel. Zo is er nu ook de reboot van Master of Orion, een serie die eigenlijk al een behoorlijke tijd niets van zich had laten horen. NGD Studios hebben geprobeerd de klassieke game te eren, maar ondertussen wel de look en feel op te poetsen tot een game die 2016 waardig is.

Master of Orion is een typische space-exploration game, waar het de bedoeling is dat je een ras kiest, zorgt dat het hen voorspoedig vergaat en uiteindelijk helpt uit te groeien tot de heersers van het heelal. Dit doe je voornamelijk door de map te verkennen, nieuwe gebieden te ontdekken en te koloniseren en nieuwe technologie te ontwikkelen. Als ik het met een andere game zou vergelijken dan zou dit nog het beste kunnen met de Civilization serie van Sid Meier. Je begint klein en met slechts 1 kolonie. Vanaf hier moet je zorgen voor groei en moet je facetten zoals voldoende voedsel, geld en onderzoek in technologie goed in balans blijven. Je kunt elke beurt al jou units iets laten doen (verplaatsen, aanvallen, koloniseren, etc). Gaandeweg de game zul je ook andere rassen tegen komen waar je vrede mee kunt sluiten om te handelen in goederen of waar je als je wilt ook gewoon oorlog mee kunt voeren en kunt pakken wat je toekomt. Verder zul je in de game nog rekening moeten houden met ruimte-piraten, het veroveren en bewaken van wormholes om snel te reizen en het mijnen van asteroïden om aan schaarse materialen te komen. Zoals je ziet dus voldoende om je even bezig te houden.

Masteroforion
De rassen zijn mooier geworden, maar wel nog heel 90’s in de uitvoering

De DC Daily van 31 augustus 2016

In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 31 augustus 2016.

‘Netflix & Chill’ wordt horror film

De term ‘Netflix and chill’ is online bekend als internet slang voor iemand bij je thuis uitnodigen met seksuele bedoelingen. Maar nu maakt de populaire meme en hashtag de stap naar het grote scherm.

“Ik hoop met Netflix & Chill een absurde horrorkomedie te maken die een beetje onze overdreven media consumptie op de hak zet, en die vooral bloederig genoeg is om Dick Maas trots te maken,” aldus regisseur Michael Middelkoop

Claustrofobie? Laat je de adem benemen in de Apollo 11 [3D-animatie]

“Ground Control to Major Tom… “. De onheilspellende openingszin van David Bowie’s beroemde ‘Space Oddity’ krijg ik maar niet uit mijn hoofd, sinds ik de animatie heb ontdekt van het Amerikaanse wetenschapsmuseum The Smithsonian. Dit instituut heeft begin deze maand een complete en gedetailleerde 3D-weergave online gezet van de Apollo 11. Deze capsule maakte in juli […]

Apple biedt nieuwe opslagbundel op iCloud van 2TB aan

Goed nieuws als jouw iCloud altijd vol is: Apple heeft een nieuwe iCloud-opslagbundel aangekondigd van maar liefst 2 terabyte. Je hebt nu keuze uit 50GB (99 cent per maand), 200GB (€2,99 per maand), 1TB (€9,99 per maand) en nu heb je de nieuwe bundel van 2TB voor €19,99 per maand. De gratis bundel van 5GB blijft ongewijzigd, al wordt er gezegd dat tijdens het komende Apple-event deze grootte wordt verhoogd.

Voor veel mensen is een extra opslag van 50GB al gauw genoeg, dus 2TB lijkt heel veel. Wij zijn erg benieuwd of er veel mensen gebruik gaan maken van de 2TB-opslagfunctie.

Een jaar geleden paste Apple de prijzen van iCloud aan. Toen kostte 1TB nog €19,99 per maand. De iCloud-opslag van Apple is een constante stroom aan inkomsten en Apple hoopt met deze inkomsten de boel een beetje op te krikken, nu de inkomsten uit hardwareproducten lijkt af te zwakken.

Hint naar grotere opslag iPhone

7 september worden de nieuwe iPhones aangekondigd. Zou met deze verhoging van iCloud worden gehint naar een grotere opslag van iPhones? De maximale opslag op een iPhone is nu 128GB, maar er wordt ook gespeculeerd dat er iPhones met 256GB aangekondigd gaan worden.

Dik Pijl (Expert): “We zijn de nieuwe wereld ingestapt, zonder de oude achter ons te laten”

Dik Pijl (Expert): “We zijn de nieuwe wereld ingestapt, zonder de oude achter ons te laten”

Tussen alle omvallende retailketens in de consumentenelektronica blijft Expert fier overeind. Door de winkels nadrukkelijk te betrekken bij de online verkopen, denkt directeur Dik Pijl de toekomst veilig te hebben gesteld. “We hebben een duidelijke visie waarin de ondernemer centraal staat. We zijn de nieuwe wereld ingestapt, zonder de oude helemaal achter ons te laten.”

 


Lees meer over: Dik Pijl (Expert): “We zijn de nieuwe wereld ingestapt, zonder de oude achter ons te laten”.

Indrukwekkende campagne tegen social media achter het stuur: It Can Wait

Je social media checken of appen achter het stuur. We weten allemaal dat het niet verstandig is, maar heel veel mensen trekken zich hier niks van aan. Campagnes tegen het gebruik van een smartphone achter het stuur zien we regelmatig: don’t selfie and drive en een keiharde campagne van de Franse regering zijn daar slechts twee voorbeelden van.

Aangrijpende campagne

De organisatie It Can Wait heeft ook weer een super indrukwekkende video gemaakt over het gebruik van smartphones achter het stuur. Eerst zie je een heleboel jongeren aan het woord komen die vertellen dat ze regelmatig hun smartphone gebruiken achter het stuur om berichtjes te sturen, te Instagrammen of Snapchatten. Meestal doen ze dit uit pure verveling. Dan komt er een verlamd meisje tegenover hen zitten die vertelt dat haar ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Check de aangrijpende video hieronder.

69 miljoen Dropbox-gebruikers gehackt

Ongeveer 69 miljoen Dropbox-gebruikers moeten hun wachtwoorden veranderen, omdat deze in 2012 buitgemaakt zijn bij een hack. Vorige week kondigde Dropbox aan dat sommige gebruikers hun wachtwoord moesten veranderen, omdat het bedrijf ‘een reeks aanmeldgegevens op het spoor was gekomen’.

Nu blijkt pas dat het dus om tientallen miljoenen gebruikers gaat. De gestolen gegevens kwamen in handen van de techsite Motherboard. In 2012 meldde Dropbox nog dat het slechts om een klein aantal gebruikers ging. Het bedrijf meldde toen dat er e-mailadressen waren buitgemaakt en vertelde toen niet dat er wachtwoorden gestolen waren. Dit blijkt nu dus wel het geval. Dit bevestigt Dropbox tegenover TechCrunch.

mail-dropbox
De mail die Dropbox-gebruikers krijgen als hun wachtwoord aangepast is.

Productfoto’s in je advertenties: een lesje psychologie [onderzoek]

Consumenten hebben meer vertrouwen in marketingclaims op productverpakkingen dan in advertenties. De inhoudelijke claims op verpakkingen wekken onbewust en automatisch meer vertrouwen op. Fajardo en Townsend deden onderzoek naar de reden hierachter en ontdekten daardoor het wetenschappelijk psychologische voordeel van een productfoto in jouw advertentie. In dit artikel ga ik hierop in. Wil je zo […]

Page generated in 1.770 seconds. Stats plugin by www.blog.ca