Gamecowboys podcast: De tweede eerste keer (met Bastiaan Vroegop)

Hoewel hij het in eerste instantie ontkent is dit toch echt de tweede keer dat Bastiaan Vroegop (nu.nl en Gamebites) bij ons te gast is. Met hem hebben we het over de vaders van God of War en Yakuza 6. Ook hebben we een kort VR blokje, en bespreken we uiteraard het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Apple laat je nu sneller geld toevoegen aan je Apple ID-account

Je kan vanaf nu rechtstreeks vanaf je iPhone, iPad of Mac het saldo van je Apple ID-account aanvullen. Het is dan niet meer nodig om een iTunes-kaart te kopen en de bijbehorende code in te vullen. Bovendien heeft deze nieuwe methode nog een aantal andere voordelen.

Het artikel Apple laat je nu sneller geld toevoegen aan je Apple ID-account verscheen voor het eerst op iCulture

Tesla Autopilot-misbruiker flink bestraft door rechtbank

De man die een tijd geleden gefilmd is terwijl hij in een Tesla op de passagiersstoel is gaat zitten is door de Britse rechtbank veroordeeld. Bhavesh Patel vond het geen probleem om helemaal te vertrouwen op de Autopilot van zijn Tesla Model S en als een oplettende medeweggebruiker het niet had gefilmd was de idioot er nog mee weggekomen ook. Gelukkig heeft het recht toch nog gezegevierd, zo zegt de BBC.

Het is zo onwaarschijnlijk, maar mensen lijken blindelings vertrouwen te hebben in hun ‘autonome auto’ die nog steeds niet volledig autonoom is en waarin de wet nog steeds voorschrijft dat je achter het stuur dient te zitten…met je handen aan het stuur. Jij kunt je wel een autonome weggebruiker voelen, maar de rest van het verkeer is dat zeker nog niet.

Twitter verkocht data aan de man achter Cambridge Analytica

Het is waar: Twitter heeft data verkocht aan de man die ook betrokken was bij het Cambridge Analytica-schandaal bij Facebook. Om precies te zijn heeft Twitter het bedrijf (genaamd Global Science Research of GSR) van de man (die ook de fameuze quiz voor Facebook heeft gemaakt) toegang gegeven tot openbare tweets. Dat is niks geks, want het is gewoon onderdeel van het businessmodel van het sociale media-bedrijf. Klanten kunnen betalen om tijdelijk toegang te krijgen en de man in kwestie, Aleksandr Kogan, betaalde in 2015 voor één dag toegang.

Dat het uiteindelijk dezelfde partij is die ook de data aan Cambridge Analytica hebben verkocht is waar, maar in tegenstelling tot bij de Facebook-affaire is er hier uiteindelijk niks raars gebeurd. De enige tweets die zijn ‘geschraapt’ zijn publieke tweets uit de periode 2014-2015 en daar zitten dus ook geen privéberichten bij. Volgens Twitter zelf is er dus ook geen misbruik gemaakt van de berichten.

Normaalste zaak van de wereld

Normaliter krijgen zakelijke gebruikers de breedste toegang tot de Twitter-data, als ze betalen natuurlijk. Die kunnen de laatste 30 dagen aan tweets of zelfs tot aan 2006 terug berichten krijgen. Dan moet er dus wel uitgelegd worden wat ze van plan zijn met die data en wie de eindgebruikers daarvan zijn. Twitter heeft dus wel nog niet gezegd wat het doel van de data was die GSR in 2015 heeft gepakt, maar aangezien er dus niets meer is meegenomen dan afgesproken ziet Twitter daar geen probleem in.

En terecht, trouwens: dataverkoop is de normaalste zaak van de wereld (Twitter verdiende in het laatste kwartaal 90 miljoen dollar met de praktijk) en het wordt doorgaans voor hele banale dingen gebruikt als het voorspellen of herkennen van trends of sentiment onder klanten. Het is goed dat er naar gekeken wordt, maar in dit geval is er eigenlijk niks aan de hand, behalve dat dezelfde man er mee te maken heeft gehad. Twitter heeft problemen zat, maar gelekte data is er (voor zover nu zichtbaar) géén van.

[Afbeeldingen © mekcar – Adobe Stock]

Hangman, een macabere versie van het spel galgje, 10 mei in de bios

Op 10 mei brengt Just Film Distribution de bloedstollende misdaadfilm Hangman naar de Nederlandse bioscopen. De film bevat een sterrencast met Al Pacino (The Godfather) in de hoofdrol als rechercheur Ray Archer die samen met profiler Will Ruiney (Karl Urban; Star Trek, Thor) jacht maakt op één van de meest gewelddadige seriemoordenaars van de stad.

Deze moordenaar speelt een macabere versie van het spel galgje, waarbij hij op huiveringwekkende wijze aanwijzingen achterlaat op de lichamen van zijn slachtoffers. Kunnen de rechercheurs dit dodelijke spel winnen van de Hangman?

Plot

In Hangman zien we rechercheur Archer die al 36 jaar bij de afdeling moordzaken werkt en die wordt gekoppeld aan de jonge profiler Ruiney om samen één van de meest gewelddadige seriemoordenaars van de stad op te sporen. Al snel bevinden de politieagenten zich in een zenuwslopende race tegen de klok, wanneer een seriemoordenaar elke 24 uur een slachtoffer ophangt en op het stoffelijk overschot een aanwijzing achterlaat in de meest griezelige versie van het spel galgje. Hierbij worden zij op de voet gevolgd door journaliste Christi Davies (Brittany Snow; Pitch Perfect, Hairspray), die met haar kritische vragen en scherpe blik het duo zo nu en dan op verrassende wijze op het juiste spoor brengt.

Page generated in 1,863 seconds. Stats plugin by www.blog.ca