(Aan)klagen helpt: Apple gaat Macbook toetsenborden gratis repareren

De ‘vlinder’toetsenborden van de nieuwere Macbooks zijn weliswaar superdun, maar ze ondervinden nogal wat problemen. Dat is inmiddels breed bekend, maar Apple deed zoals gewoonlijk alsof er niks aan de hand was. Nu hebben de klagers vanuit de (social) media toch hun gelijk gehaald, met dank aan een groep Amerikanen die Apple aangeklaagd hebben omdat ze er van overtuigd zijn dat de problemen met de toetsenborden te wijten zijn aan een ontwerpfout van Apple.

Apple heeft namelijk op haar eigen website aangekondigd dat er een ‘Keyboard Service Program for MacBook and Macbook Pro‘ komt, wat betekent dat als je één van de onderstaande modellen hebt en problemen met het toetsenbord krijgt, je gewoon je Mac naar een Authorized Service Provider kunt brengen en het probleem voor noppes wordt opgelost. Het is het einde van een lange lijdensweg waarbij Apple alweer niet wil toegeven dat er iets mis is totdat de klachten niet meer te negeren zijn en de rechter erbij wordt gehaald.

Welke modellen gaat het om?

  • MacBook (Retina, 12-­inch, Early 2015)
  • MacBook (Retina, 12­-inch, Early 2016)
  • MacBook (Retina, 12-­inch, 2017)
  • MacBook Pro (13­-inch, 2016, Two Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017, Two Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2016, Four Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2016)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2017)

En nu beter in de toekomst

Dat is goed nieuws voor bezitters van een Apple met dit probleem, al helpt het natuurlijk de mensen die er al mee zaten en dure reparaties hebben gedaan of zelfs hun computer hebben omgeruild niet meer. Je kunt trouwens wel nog contact opnemen met Apple als je in die boot zit, en dan zou er eventueel iets te regelen zijn. Verwacht trouwens wel nog steeds dat je computer een tijdje weg is als dit gerepareerd moet worden, want er moet nog steeds een hele hoop vervangen worden om dit probleem te verhelpen.

Gelukkig is Apple inmiddels druk bezig om het design van de toetsenborden aan te passen, zodat dit probleem niet blijft bestaan. Hopelijk krijgen we straks bij het volgende Mac-event te horen dat het design van de nieuwe toetsenborden hun “beste ooit” is en dat een kruimeltje niet meer er voor kan zorgen dat je computer van meer dan 1000 euro niet goed bruikbaar meer is.

[Afbeeldingen © Patrick Smeets]

Moederbedrijf van Tinder koopt dating app Hinch

Match Group, een online dating gigant en moederbedrijf van onder andere Tinder, koopt nu ook een deel van de dating app Hinge. Het bedrijf krijgt 51 procent aandeel van Hinge. Dating app Hinge ziet zichzelf als een verbetering ten opzichte van Tinder.

Dating app Hinge

Bij Hinge zie je alleen mensen die minstens een gemeenschappelijke vriend met je hebben op Facebook. De app laat gebruikers een eigen profielpagina maken. Je kunt als gebruiker drie vragen over jezelf beantwoorden, je account koppelen aan Instagram en meerdere foto’s aan je profiel toevoegen. De app heeft iets weg van een online dating website.

Hinge versus Bumble

Hinge richt zich vooral op opgeleide, jonge vrouwen die op zoek zijn naar een vaste relatie. Hiermee lijkt de app op Bumble, de enige populaire dating app die niet onder Match Group valt. Zou Hinge dan niet meer een concurrent zijn van Bumble dan van Tinder? Bumble richt zich ook op vrouwen, om zich online meer krachtig te voelen. Match Group heeft zelfs een rechtzaak aangespannen tegen Bumble, omdat het te veel zou lijken op Tinder. Volgens Bumble is dit slechts een onrechtmatige campagne omdat het Match Group niet gelukt is om Bumble over te kopen.

Facebook dating service

Facebook zelf kondigde laatst ook een eigen dating service aan. Als je je als vrijgezel in de online dating wereld begeeft, zijn er in ieder geval genoeg apps om uit te proberen. Zul je net zien dat je jouw droomprins(es) tegen het lijf loopt in de kroeg op zaterdagavond. Maar het is het proberen waard.

[Afbeelding © CC0 Public Domain]

De Audi Q8 is het nieuwe topmodel in Audi’s SUV-lineup

De nieuwe Audi Q8 is vanaf de herfst leverbaar in Europa en dus wordt het tijd om te gaan kijken of dat het moeite van het wachten waard is. De Q8 is een soort hybride model, dat de ruimte van een SUV biedt gecombineerd met de sportieve carrosserielijn van een vierdeurs coupé. Het Europese model wordt een zuinige 50 TDI met 210 kW/286 pk.

De SUV-coupé van Audi wordt als Q8 50 TDI gelanceerd. De krachtige 3.0 TDI-motor produceert 210 kW/286 pk en 600 Nm koppel, waarmee hij in 6,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en een top van 245 km/u haalt. Met de achttraps tiptronic-automaat is dat dus heerlijk en ongecompliceerd rijden. Volgend jaar krijg je meer keuze: dan breidt Audi het aanbod voor de Q8 uit met de Q8 45 TDI (170 kW/231 pk) en met de Q8 55 TFSI (250 kW/340 pk).

5F13D0F9-9661-400D-AD6B-B22D8D7BF19D

Apple ontkent nieuwe manier om pincodelimiet iPhone te omzeilen [update]

Een hacker zegt een manier te hebben gevonden om de limiet bij het invoeren van pincodes te omzeilen. Daardoor zou je meer dan 10 invoerpogingen kunnen doen. Maar Apple zegt dat de test fout is uitgevoerd en de man krabbelt nu zelf ook terug.

Het artikel Apple ontkent nieuwe manier om pincodelimiet iPhone te omzeilen [update] verscheen voor het eerst op iCulture

Topkado voor Star Wars fans: boekensteunen van the Empire

Als je op zoek bent naar een leuk kado voor de rasechte Star Wars-fan is dit misschien iets, als hij of zij tenminste een beetje naar de kwade kant leunt: deze nepmarmeren boekensteunen (wel zo mooi, niet zo breekbaar) zijn namelijk helemaal in Empire-stijl. Je kunt kiezen tussen de altijd vette Darth Vader (zwart) en een Stormtrooper (wit) zodat je voor elk type interieur een gepaste boekensteun kunt krijgen.

Zelfs als de fan niet leest is dit altijd een goede manier om de Star Wars DVD’s of Blu-Rays rechtop te houden, en wat de mening ook is over de nieuwe films, met deze twee klassieke karakters zit je altijd safe.

star_wars_darth_vader_stormtrooper_faux_marble_bookend_2

Page generated in 1,916 seconds. Stats plugin by www.blog.ca